Dodaj do ulubionych

Bezpłatne badania McKenzie, ból kręgosłupa, Gdańsk

03.12.13, 17:01
Zapraszam Państwa na bezpłatne badania (w ramach pracy doktorskiej) osób z bólem dolnego odcinka kręgosłupa w wieku 18-45 lat, z co najmniej jedną diagnozą lekarską potwierdzającą ból krzyża. Badania prowadzone są w Gdańsku Wrzeszczu przy ulicy Białej 7A w Centrum Terapii Skolioz "Wyspa". Więcej informacji pod nr tel 693 555 662.

Obserwuj wątek
    • anna.349 Re: Bezpłatne badania McKenzie, ból kręgosłupa, G 15.07.14, 22:32
      Witam,
      czy jest jeszcze możliwość skorzystania z tych badań?
      • omarzenkao Re: Bezpłatne badania McKenzie, ból kręgosłupa, G 15.07.14, 22:50
        Tak jest możliwość skorzystania z badania. Zmieniłam tylko zakres wieku 18-35. Jeśli Pani mieści się w tym przedziale, proszę o kontakt telefoniczny.

Pozdrawiam.
        • anna.349 Re: Bezpłatne badania McKenzie, ból kręgosłupa, G 15.07.14, 23:52
          Oj, to szkoda bardzo :( Niestety nie mieszczę się w tym zakresie.....
          Bóle kręgosłupa są od ponad pół roku bardzo dokuczliwe. Jestem już po drugiej rehabilitacji, po półrocznym zwolnieniu lekarskim i póki co niewiele się zmieniło :( a ZUS uważa, że jestem zdolna do pracy :(
          Posiadam rezonans z maja tego roku, który wykazał prawostronną sakralizację L5; na dwóch poziomach: L3/L4 i L4/L5 uwypuklenia tarcz m-kręgowych, oba na ok. 4 mm z impresją na worek oponowy i na poziomie L5/S1 lewoboczna przepuklina krążka na ok. 4 mm oraz obrzęk szpiku w przyległych trzonach na poziomie L3/L4 jak i również obniżenie tarcz m-kręgowych na poziomie L3/L4 i L5/S1 z cechami odwodnienia.
          Dokucza mi bardzo ból w prawej pachwinie, promieniujący do prawego uda a czasem dochodzi nawet poniżej kolana i ból w stawie krzyżowo-biodrowym. W prawym biodrze też są zmiany tzn. przewężenie szpary stawowej stawu biodrowego i zmiany zwyrodnieniowe krawędzi panewek. Do tego wszystkiego dochodzi jeszcze prawostronna skolioza kręgosłupa piersiowego i dyskopatia kręgosłupa szyjnego na odcinku C-5-6-7.
          Musiałam zrezygnować z pracy, gdyż nie jestem w stanie siedzieć i prawdę mówiąc zwątpiłam już w pomoc ze strony NFZ-tu, bo jedyne co do tej pory spotkało mnie skutecznego, choć też nie do końca, to środki farmakologiczne, które na chwilę uśmierzają ból.... Niestety każdego kolejnego ranka problem powraca.... A może wie Pani gdzie mogłabym wykonać takie badanie na terenie Gdańska za w miarę korzystną cenę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka