Dodaj do ulubionych

ból kregoslupa w mlodym wieku

06.10.14, 21:20
Część ! Mam 16 lat trenuje siatkówkę czesto towarzyszy mi ból kregoslupa w odcinku ledzwiowyn... stosowalem pare maści na takiego rodzaju bole i przechodzily , lecz po pewnym czasie znowu wracało. Co mam z tym zrobic ?
Obserwuj wątek
    • patryk_dbamokregoslup_pl Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 08.10.14, 11:16
      Bóle kręgosłupa moga mieć różną przyczyne. Niekoniecznie musi być to spowodowane siatkówką którą uprawiasz. Nie chce Ci pisać żebyś rezygnował z siatkówki, w końcu potrzebujemy następnych mistrzów świata :-) ale siatkówka na pewno nie pomaga na kręgosłup. Bardziej wskazane są aktywności które równomiernie obciążają obie połowy ciała- pływanie, chód, joga, pilates.

Udaj się z tym do lekarza (może być sportowego jeśli masz dostęp) który skieruje Cie na odpowiednie badania, np. Rezonansem Magnetycznym. Po takich badaniach obrazowych będzie coś więcej wiadomo o stanie Twojego kręgosłupa. Po więcej informacji o przyczynach i leczeniu bóli kręgosłupa zapraszam Cie tutaj: dbamokregoslup.pl/bole-kregoslupa,67.html

dużo zdrowia
      Patryk
      • burzawa3 Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 10.04.15, 08:22
        o.k.
    • patryk_dbamokregoslup_pl Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 08.10.14, 16:10
      napisz jak bedzie coś więcej wiadomo, dbamokregoslup.pl/
    • patryk_dbamokregoslup_pl Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 27.10.14, 15:14
      powodzenia w walce z bólem kręgosłupa !
    • migasio-rowski Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 30.10.14, 14:17
      Witam,

jestem masażystą w z 8 letnim stażem. W przypadku dolegliwości bólowych kręgosłupa polecam masaże. Powodem bólu może być nadmierne obciążenie krążków, więzadeł a także prostowników grzbietu.

www.masaze-medmas.pl
      • burzawa3 Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 03.11.14, 15:17
        o.k.
    • re-en Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 30.11.14, 22:56
      plecam zmienić materac :) możliwe, że kręgosłup jest zbyt nadwyręzony. zwróć uwagę żeby był podzielony na strefy ortopedyczne. tutaj masz duży wybór: mildis.pl/pl/materace-do-spania
    • aga.buc ból kregoslupa w mlodym wieku 04.03.15, 20:16
      Odpowiedź jest prosta. JA bym poszła po pierwsze do lekarza a potem kupiła profilaktycznie matę do masażu. Ja mam firmy medivon i szczerze polecam na wszelkie bóle kostno-stawowe. U mnie sprawdziła się idealnie. Nie dość że ból stopniowo malał to w końcu znikł i nie powrócił do tej pory
      • malapatrycja Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 05.03.15, 17:56
        to w takim razie jaki ma cel pójście do lekarza? Czy nie lepiej pieniądze na matę wydać na fizjoterapeutę albo pilates albo diagnostykę obrazową? W jaki sposób mata wyleczy przyczynę bólów kręgosłupa?
    • arek.zet Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 22.10.16, 11:04
      Pewnie przeciążasz odcinek lęźwiowy, miałem dokładnie to samo w twoim wieku treningi + siedzenie przez długie godziny w szkole i miałem duże problemy. Wiadomo jak wyglądają takie treningi, nasz trener zawsze powtarzał że sport to zdrowie ale tylko jeśli ćwiczymy rekreacyjnie, inaczej już tak zdrowo nie jest :) Póżniej na pare lat mi przeszło samo. Miałem prace w której cały czas byłem na nogach, w siatkę już nie gram. Ale odkąd mam siedzącą pracę to wrócił ból ze zdwojoną siłą. Dobrze żeby zajoł się tobą specjalista. Ja polecam to miejscerehabilitacjafizjomed.pl/#, bardzo profesjonalna kadra. Jeśli w takim młodym wieku mamy problemy to niestety TRZEBA się tym zająć na powarznie.
      • pomidorek1303 Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 05.11.16, 21:10
        Jeśli chodzi o ból to odsyłam wszystkich z boleściami, wszelkimi, do strony plazmamagrav.pl.tl
        Na tej stronie znajdziecie garść wiedzy z zakresu medycyny niekonwencjonalnej dotyczącej między innymi leczenia bólu, wszelkiego pochodzenia.
        Jestem w posiadaniu kilku małych urządzeń medycznych (health pen, pache i woda plazmowa). Sprawdzają się rewelacyjnie jako środki przeciwbólowe. Co najważniejsze - w przeciwieństwie do leków nie obciążają wątroby, nie uzależniają, są też dostępne nawet dla osoby o niewielkich możliwościach finansowych.
        Osobiście uważam, że jest to temat warty choćby tylko zapoznania się z nim
        • pomidorek1303 Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 05.11.16, 21:12
          Dodam jeszcze dla sprostowania: wymieniona w powyższej wypowiedzi woda plazmowa nie jest środkiem p. bólowym. Ta, którą posiadam jest raczej lekiem do stosowania zewnętrznego.
          Również rewelacyjnym.
    • xxxxxa Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 06.03.17, 08:37
      Mój brat tez miał podobne problemy. Zapisaliśmy go do fizjoterapeuty i to mu przynosi dużą ulgę. Porozmawiaj z rodzicami bo masaże u fizjoterapeuty w gruncie rzeczy nie są jakimś dużym obciążeniem finansowym. Najlepiej zapisz się do rehapro.com.pl/ na konsultację to Pan Piotr z pewnością Ci wszystko wyjaśni
    • eniaeniq Re: ból kregoslupa w mlodym wieku 05.11.17, 22:30
      poproś rodziców o kupno dobrego materaca nam bardzo pomógł z sleepmed, w czasie sportu bardzo nadwyrężasz kręgosłup i ważne jest aby w nocy mógł się bardzo dobrze zregenerować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka