seba8813
10.03.16, 16:14
Witam serdecznie . w dniu 12 stycznia 2016 r uległem urazu przy podnoszeniu kabiny samochodu dostawczego melex , jak to wyglądało łeb zawołał mnie czy pomógł bym mu podnieść kabinę i tu był błąd podszedłem zacząłem podnosić na stojących nogach facet nie mógł podnieść albo udawał że podnosi zmieniłem pozycje zacząłem podnosić i dostałem bólowy postrzał w lewej stronie pleców :(:(:( następnego dnia nie poszedłem do pracy ból poszedł w pośladek udo kończąc na łydce i zaczeła promieniować cała noga jak by spięta rwanie coś dziwnego nie do opisania ból 2 dni w plecach potem 2 dni w pośladku potem 2 udo i 2 łydka tak schodził i tak promieniowało na całą nogę . zgłosiłem się do lekarza zaczął przepisywać leki przeciw bólowe mało pomagało dopiero ketonal zastopował trochę . po 1,5 miesiąca prywatnie zdecydowałem się zrobić rezonans wynik MR ;Lordoaza lędżwiowa zachowana, prawidłowo . Na poziomie L5/S1 centralna , dokanałowa protruzja krążka m-k ok . 4mm modelująca nieco przednią część worka oponowego . Zachyłki boczne spłycone , kanały korzeniowe prawidłowej szerokości . Zmiany zwyrodnieniowe w krążku m-k na tym poziomie o typie dehydratacji .Na pozostałych poziomach nie stwierdza się się cech przepukliny jądra miażdżystego. Wysokość trzonów oraz struktura kręgów odcnika lędżwiowo- krzyżowego kręgosłupa prawidłowa. Pozostałe krążki m-k prawidłowej wysokości ,o prawidłowej intensywności sygnałów . Końcowy odcinek rdzenia kręgowego oraz nić końcowa o prawidłowej objętości , prawidłowym sygnale ,bez zmian w obrazie MR . Innych zmian nie uwidoczniono . Lekarz neurolog powiedział mi że nie widzi ucisku na nerwy i przepisuje leki przeciw bólowe nadal ponieważ zażywam je od 2 miesięcy zaczął mnie boleć brzuch zażywałem zastrzyki czopki itp .Ból rwanie nogi mam co dziennie tak z 5 godzin potem puszcza na 30 min i dalej jazda ketol ratuje sytuacje . zacząłem sam sobie zwykłe czwiczenia robić i co się okazało nawet po 2 miesiącach bardziej nasilał jak by mięśnie się spinały jestem załamany nie wiem czy mi to ustąpi po 2 miesiącach nadal czuje ból nieustanny najgorzej jak siedzę płakać się chce chiałbym wrócić do pracy ale nadal boli a z zawodu jestem kierowca zawodowym . Jeśli ktoś ma jaką rade czy da się z tego wyjść ile to tra a może kogoś podobnego spotkała ta nie przyjemna rzecz oby nie to proszę o zgłoszenie się Pozdrawiam Sebastian wiek 27 lat .