Dodaj do ulubionych

Silny ból w klatce

23.10.16, 12:33
Witam od ponad 1.5 roku mam dziwne bóle w klatce piersiowej i szyi a teraz doszła jeszcze głowa. Ból jest nawracający czasem są dni że mnie nie boli. Nasilenie też jest różne . Raz ból jest tępy pomiędzy łopatkami potrafi utrzymywać się całą noc i dzień . Raz jest kłujący i rozpierający nasilający się przy wdechu, zmianie pozycji . Czasem też pulsowanie pod lewą łopatką .Już dwa razy miałam nagły ostry ból tak jakby skurcz w klatce piersiowej opasający czułam też jednocześnie silny ból w podniebieniu w gardle i na czubku głowy . Nie mogłam się dosłownie ruszyć ani oddychać bo ból przeszywający i tak zgięta w pół pojechałam na sor gdzie zrobiono ekg które wyszło w porządku dostałam zastrzyk domięśniowy po godzinie ból trochę puścił ale dalej był odczuwalny przy wdechu i poruszaniu. Czasami też boli mnie głowa ale raczej nie jest to ból tylko mocny ucisk otępienie jakbym zaraz miała zemdleć który trzyma mnie cały dzień do tego kręci mi się w głowie i mrowieją drętwieją mi ręce i nogi. No i teraz badania a miałam ich trochę:dwa razy rtg klatki piersiowej oraz spirometrie, eeg na uczulenie na pyłki , rezonans magnetyczny kręgosłupa odcinka piersiowego i wszystko wyszło dobrze bez najmniejszych zmian , byłam także u kardiologa robione echo serca również wszystko w porządku oraz troponiny też ok. Byłam także na rtg odcinka szyjnego opis : zniesienie lordozy szyjnej i odchylenie osi kręgu w prawo , zwężenie C5/C6 .Pozatym w granicach normy. Gastroskopia : przewlekłe zapalenie żoładka i refluks. Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy..
Obserwuj wątek
    • jan.doktorowicz Re: Silny ból w klatce 23.10.16, 14:46
      Witam,

należy leczyć refluks. Skutecznie i długo.

Należałoby się też zająć skołatanymi nerwami.
      Relaksacja, psychoterapia może też na pewnym etapie jakieś leki.

Pozdrawiam,
      Jan Doktorowicz
      --
      Porady Lekowe poradylekowe.blogspot.com/
    • bellamafi Re: Silny ból w klatce 16.02.17, 15:11
      Witaj. Mam bardzo podobne dolegliwosci i duagnize. Bardzo ci polecam zapisac sie na pilates, stretching oraz basen
      prawda taka: By jakos funkcjonowac trzeba wzmacniać męskie, ćwiczyć i nie mysi byc to fitness, skakanie itd. Pilates wzmacnia wszystkie mięśnie a przede wszystkim uczy prawidłowej postawy. Stretching rozciąga mięśnie, a moze lepiej mówiąc: To co nadmiernie spinamy i czego nie uzywamy przez siedzący tryb zycia. Można chodzić po lekarzach, którzy będą ci przypisywać tylko leki lub kierować na operacje. Ale nic to nie da. Nie uleczy cie jesli nie zadbasz ćwiczeniami o własną forme. Trzeba sie zmobilizować. Ja po roku pilatesu (2raxy w tyg) zaczelam wreszcie bez bólu jeździć na rowerze! Wtedy juz odruchowo spinasz te mięśnie, które trzeba i nie powodujesz nadwyrezdnia innych części ciała! Polecam gorąco. Wpisz swoją odpowiedź
    • piehol82 Re: Silny ból w klatce 18.04.17, 16:30
      Fajne porady medyczne możesz przeczytać na blogmedyczny.edu.pl
      • piehol82 Re: Silny ból w klatce 18.04.17, 16:31
        blogmedyczny.edu.pl/2016/10/25/bol-klatce-piersiowej/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka