londyn92
23.10.16, 12:33
Witam od ponad 1.5 roku mam dziwne bóle w klatce piersiowej i szyi a teraz doszła jeszcze głowa. Ból jest nawracający czasem są dni że mnie nie boli. Nasilenie też jest różne . Raz ból jest tępy pomiędzy łopatkami potrafi utrzymywać się całą noc i dzień . Raz jest kłujący i rozpierający nasilający się przy wdechu, zmianie pozycji . Czasem też pulsowanie pod lewą łopatką .Już dwa razy miałam nagły ostry ból tak jakby skurcz w klatce piersiowej opasający czułam też jednocześnie silny ból w podniebieniu w gardle i na czubku głowy . Nie mogłam się dosłownie ruszyć ani oddychać bo ból przeszywający i tak zgięta w pół pojechałam na sor gdzie zrobiono ekg które wyszło w porządku dostałam zastrzyk domięśniowy po godzinie ból trochę puścił ale dalej był odczuwalny przy wdechu i poruszaniu. Czasami też boli mnie głowa ale raczej nie jest to ból tylko mocny ucisk otępienie jakbym zaraz miała zemdleć który trzyma mnie cały dzień do tego kręci mi się w głowie i mrowieją drętwieją mi ręce i nogi. No i teraz badania a miałam ich trochę:dwa razy rtg klatki piersiowej oraz spirometrie, eeg na uczulenie na pyłki , rezonans magnetyczny kręgosłupa odcinka piersiowego i wszystko wyszło dobrze bez najmniejszych zmian , byłam także u kardiologa robione echo serca również wszystko w porządku oraz troponiny też ok. Byłam także na rtg odcinka szyjnego opis : zniesienie lordozy szyjnej i odchylenie osi kręgu w prawo , zwężenie C5/C6 .Pozatym w granicach normy. Gastroskopia : przewlekłe zapalenie żoładka i refluks. Już nie wiem gdzie mam szukać pomocy..