Dodaj do ulubionych

parestazje, uczucie mrówek na łydce, 'igiełki'

01.02.17, 11:24
Witam, mam 38 lat i od 5 lat problemy z kręgosłupem, bóle i mrowienia, rezonanse wykazały przepukliny w odcinku lędźwiowym i szyjnym, praca przy komputerze.
W nocy strasznie drętwieją mi ręce, co nie pozwala na wypoczynek i dobry sen. Są owszem dni lepsze i gorsze.Odcinek lędźwiowy też boli, ale z przerwami, jednak promieniuje na biodro,i w nocy boli strasznie łydka i kolano, jest duży ucisk na nerwy wg badania MRI.
Niestety od m-ca doszło jeszcze coś, takie uczucie przechodzenia prądu,takie pulsujące i non -stop to czuje, to nie znika, uczucie chodzenia mrówek pod skórą lub jak kto to odbiera takie uderzenia igiełek . Wkurza mnie to niemiłosiernie.Jest to tylko na jednej łydce, w jednym określonym miejscu. Suplementuję - magnez, potas, wapń, witamine B12, witaminę B, w dawkach maksymalnych, brak jakiejkolwiek poprawy. Czy ktoś miał coś tak wkurzającego...?
Obserwuj wątek
    • adrianaewa Re: parestazje, uczucie mrówek na łydce, 'igiełki 17.02.17, 12:05
      Czy nikt z Was nie ma takiego uczucia, chodzenia robaczków pod skórą, pulsowanie, igiełki...?Przyjmując Neurovit ( 3 x1) przez tydzień nawet półtora tygodnia się uspokoiło i znowu wróciło to okropnie wkurzające uczucie...czy to tak już będzie ...zawsze? Ktoś tak ma?prosze o odpowiedź.
      • sw.stefan Re: parestazje, uczucie mrówek na łydce, 'igiełki 21.04.17, 14:33
        Bez fizjoterapii ani rusz (najlepiej się wybrać do jakiegoś naprawdę ogarniętego który przeprowadzi kompleksowe badania i jakieś ćwiczenia zaleci), ale pomyśl o b12 w większych dawkach,w neurovicie jest tego tyle co kot napłakał, nie robiłaś badan poziomu b12 ?
    • danuk Re: parestazje, uczucie mrówek na łydce, 'igiełki 27.02.17, 21:50
      To są typowe objawy u osób siedzących. Jestem w tym samym wieku i mam podobnie. Była robiona jakaś fizjoterapia, ćwiczenia itp?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka