chani-nr1 23.10.05, 21:01 Uważam, że jest to las z trasą nad Tamę, ale przystankiem na polance nad dawnymi trzema stawami (dziś ostał się tylko jeden:,()...A Wy? gdzie jesienia najchętniej spacerujecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 23.10.05, 21:35 Jak już sie czas znajdzie to polecam las w kierunku na stary kamieniolom w Płazie :-) Dawno na "Łazienkach" nie byłem i nawet nie wiedziałem, ze tam były kiedys 3 stawy :P Bardzo ciekawe miejsce to las nad chechłem na Rospontowej :-) W kierunku Borowca. Odpowiedz Link Zgłoś
usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 24.10.05, 19:37 jak dla mnie, zawsze najlepiej się prezentują te okolice za Pogorzycami, ale to już praktycznie nie Chrzanów... W Chrzanowie natomiast - zwlaszcza na rower, ciekawe trasy gdzie mozna sie wyzyc są za nowym Kościołem na Południu - praktycznie cały ten las co część prowadzi na droge do Bolęcina/Płazy i część na wspomniane przez hiryu Źrebce, Wapiennik -> Czyli stary kamieniołom, ale tam już kończy się sielanka jak na rower (chyba, że się już wraca:P)... Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 24.10.05, 23:43 Oj. były 3 stawy były.. jeden duży - ten co obecnie się ostał, drugi - mniejszy, ten którego resztki jeszcze widac i za dużym stawem w kaciku przy piaskach... oj.. ile tam ludzi się w latach 80-ch kąpało... zamiast iśc nad Tamę... mój Tata pokazywał mi tam pierwsze style pływackie:)... to były czasy... Lasy za kościelcem w kierunku Płazy znam.. może nie tak dobrze, ale znam i.. przyznąc musze -tam tez sa fajne trasy zarówno spacerowe jak i na rower... okolice Borowcowej dopiero poznaję... choc pamiętam, że jakieś 7 lat temu szłam tamtędy na Lipowiec - to co że spacer trwał ok. 5h... warto było:D eraz tak sobie przypominam, ze jest jeszcze jedno ładne miejsce - między Bolęcinem a Płaza - lasy od Piły Kościelckiej przez ostaniec w Bolęcinie.. . polecam - zarówno na spacer jak i rower. Odpowiedz Link Zgłoś
hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 25.10.05, 23:28 No to trasy już praktycznie rpzygotowane :D Tylko czasu na ich zwiedzenie brak :P I pewnie nieprędko sie znajdzie :/ Odpowiedz Link Zgłoś
material.girl Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 26.10.05, 13:29 Moge zdradzic tajemnice i polecic miejsce, do ktorego wstep jest chyba zakazany, a mianowicie Zelatowa! Cudowny widok, czuje sie tam, jakbym byla w innym swiecie;) Odpowiedz Link Zgłoś
hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 26.10.05, 20:10 A byłaś w starym nieczynnym kamieniołomie w Płazie?? Ciągle mnie zastanawia po co jest tam to jedno przęsło mostu?? Co oni chcieli tam wybudować?? :D Odpowiedz Link Zgłoś
usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 12:17 nom, Żylatowa wymiata:D - szkoda tylko tego lasu... Co do Wapiennika to powinni tam otworzyć jakąś knajpe pleneralną - zrobić reklame w Chrzanowie i napewno byłby interes:D Choć może ta głucha dzikość jest ciekawsza... Odpowiedz Link Zgłoś
chani-nr1 Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 22:56 jest jeszcze jedno.. a raczej było rewelacyjne moim zdaniem miejsce. Jest, bo nadal rozciąga się z niego piękny widok na Trzebinię, chrzanów... teraz widac prawdziwą polską jesień... jest to miejsce, gdzie lubię się wykrzyczeć i nikt mnie nie usłyszy... wybiegać i nikt mi w tym nie przeszkodzi... wypłakać i nikt tego nie zobaczy i posiedziec w milczeniu - nikt nie przerwie tej ciszy... Było - bo teraz z jednej strony stoi tam "Valeo" (które za kilka lat pewnie :( podzieli losy innych wielkich zakładów - zostanie zamknięte)... A miejsce to nazywam "Samotnią" i jest to ta górka, pagórek przy lesie w połowiwe drogi nad Tamę od strony Wyszyńskiego. Nawet mój pies tam lubi spacerowwac:D pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 22:35 A ja nie pisałem wogóle o wapienniku!! Nie zncie kamieniołomu "stojącego"w lesie?? Piękne miejsce :-) I na całe jego szczęśćie mało ludzi je zna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 28.10.05, 10:13 To ja nie kumam;P Możesz wyjaśnić dokąłdniej o jaki kamieniołom chodzi? Ja znam tylko dwa - Żelatowa i Wapiennik czyli to co widać na odcinku z Pogoryc do Płazy Odpowiedz Link Zgłoś
hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 28.10.05, 23:26 O widzę, ze mało ludzi zna to ciekawe miejsce :-) W Płazie jest ukryty w lesie kamieniolom - stary nieczynny. Czasami ktoś z góry zrzuci syrenkę czy malucha :P Nie widać go z żadnej drogi :D a dostanie sie do niego wcale nei jest takie proste :D Dobrą drogę znalazłem dopiero po którymś razie :D Odpowiedz Link Zgłoś