Dodaj do ulubionych

najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie...

23.10.05, 21:01
Uważam, że jest to las z trasą nad Tamę, ale przystankiem na polance nad
dawnymi trzema stawami (dziś ostał się tylko jeden:,()...A Wy? gdzie jesienia
najchętniej spacerujecie?
Obserwuj wątek
    • hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 23.10.05, 21:35
      Jak już sie czas znajdzie to polecam las w kierunku na stary kamieniolom w
      Płazie :-) Dawno na "Łazienkach" nie byłem i nawet nie wiedziałem, ze tam były
      kiedys 3 stawy :P

Bardzo ciekawe miejsce to las nad chechłem na Rospontowej :-) W kierunku Borowca.
      • usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 24.10.05, 19:37
        jak dla mnie, zawsze najlepiej się prezentują te okolice za Pogorzycami, ale to
        już praktycznie nie Chrzanów... W Chrzanowie natomiast - zwlaszcza na rower,
        ciekawe trasy gdzie mozna sie wyzyc są za nowym Kościołem na Południu -
        praktycznie cały ten las co część prowadzi na droge do Bolęcina/Płazy i część na
        wspomniane przez hiryu Źrebce, Wapiennik -> Czyli stary kamieniołom, ale tam już
        kończy się sielanka jak na rower (chyba, że się już wraca:P)...
    • chani-nr1 Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 24.10.05, 23:43
      Oj. były 3 stawy były.. jeden duży - ten co obecnie się ostał, drugi - mniejszy,
      ten którego resztki jeszcze widac i za dużym stawem w kaciku przy piaskach...
      oj.. ile tam ludzi się w latach 80-ch kąpało... zamiast iśc nad Tamę... mój Tata
      pokazywał mi tam pierwsze style pływackie:)... to były czasy...
      Lasy za kościelcem w kierunku Płazy znam.. może nie tak dobrze, ale znam i..
      przyznąc musze -tam tez sa fajne trasy zarówno spacerowe jak i na rower...
      okolice Borowcowej dopiero poznaję... choc pamiętam, że jakieś 7 lat temu szłam
      tamtędy na Lipowiec - to co że spacer trwał ok. 5h... warto było:D
      eraz tak sobie przypominam, ze jest jeszcze jedno ładne miejsce - między
      Bolęcinem a Płaza - lasy od Piły Kościelckiej przez ostaniec w Bolęcinie.. .
      polecam - zarówno na spacer jak i rower.
      • hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 25.10.05, 23:28
        No to trasy już praktycznie rpzygotowane :D Tylko czasu na ich zwiedzenie brak
        :P I pewnie nieprędko sie znajdzie :/
        • material.girl Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 26.10.05, 13:29
          Moge zdradzic tajemnice i polecic miejsce, do ktorego wstep jest chyba
          zakazany, a mianowicie Zelatowa! Cudowny widok, czuje sie tam, jakbym byla w
          innym swiecie;)
          • hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 26.10.05, 20:10
            A byłaś w starym nieczynnym kamieniołomie w Płazie?? Ciągle mnie zastanawia po
            co jest tam to jedno przęsło mostu?? Co oni chcieli tam wybudować?? :D
          • usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 12:17
            nom, Żylatowa wymiata:D - szkoda tylko tego lasu...

Co do Wapiennika to powinni tam otworzyć jakąś knajpe pleneralną - zrobić
            reklame w Chrzanowie i napewno byłby interes:D
            Choć może ta głucha dzikość jest ciekawsza...
            • chani-nr1 Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 22:56
              jest jeszcze jedno.. a raczej było rewelacyjne moim zdaniem miejsce. Jest, bo
              nadal rozciąga się z niego piękny widok na Trzebinię, chrzanów... teraz widac
              prawdziwą polską jesień... jest to miejsce, gdzie lubię się wykrzyczeć i nikt
              mnie nie usłyszy... wybiegać i nikt mi w tym nie przeszkodzi... wypłakać i nikt
              tego nie zobaczy i posiedziec w milczeniu - nikt nie przerwie tej ciszy... Było
              - bo teraz z jednej strony stoi tam "Valeo" (które za kilka lat pewnie :(
              podzieli losy innych wielkich zakładów - zostanie zamknięte)... A miejsce to
              nazywam "Samotnią" i jest to ta górka, pagórek przy lesie w połowiwe drogi nad
              Tamę od strony Wyszyńskiego.
              Nawet mój pies tam lubi spacerowwac:D
              pozdr.
    • hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 27.10.05, 22:35
      A ja nie pisałem wogóle o wapienniku!! Nie zncie kamieniołomu "stojącego"w
      lesie?? Piękne miejsce :-)

I na całe jego szczęśćie mało ludzi je zna ;)
      • usx Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 28.10.05, 10:13
        To ja nie kumam;P
        Możesz wyjaśnić dokąłdniej o jaki kamieniołom chodzi? Ja znam tylko dwa -
        Żelatowa i Wapiennik czyli to co widać na odcinku z Pogoryc do Płazy
        • hiryu Re: najśliczniejsze miejsce jesienią w Chrzanowie 28.10.05, 23:26
          O widzę, ze mało ludzi zna to ciekawe miejsce :-) W Płazie jest ukryty w lesie
          kamieniolom - stary nieczynny. Czasami ktoś z góry zrzuci syrenkę czy malucha :P
          Nie widać go z żadnej drogi :D a dostanie sie do niego wcale nei jest takie
          proste :D Dobrą drogę znalazłem dopiero po którymś razie :D
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka