yoma 06.02.11, 16:34 img163.imageshack.us/i/p1060032r.jpg/ Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aaaguniaaa Re: la lalla la :) 07.02.11, 21:56 tez sie juz nad tym zastanawialam tylko czy to nie za duzy szok dla nich z tych cieplych sklepow? Odpowiedz Link
kfffiatek Re: la lalla la :) 08.02.11, 13:10 Yoma, przekonałaś mnie Po pracy jadę do sklepu po kwiecie Odpowiedz Link
horpyna4 Re: la lalla la :) 08.02.11, 15:15 Wręcz przeciwnie, to są prymule gruntowe (mieszańce pierwiosnka bezłodygowego). Trzymane w mieszkaniu usychają. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: la lalla la :) 08.02.11, 18:30 tylko ze one w szklarni wyhodowane. no i u mnie w sklepach w ktorych sa to pewnie jest srednio 15st. jak nie wiecej. a za oknem mam tak do 5st i dlatego sie zastanawialam. Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 08.02.11, 16:54 Dyć w sklepie gorąco nie jest, a im wcześniej się je uratuje ze sklepu i wsadzi na balkonie, tym lepiej dla nich. Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 08.02.11, 16:56 PS. Mój rekord wsadzania prymulek na balkonie to bodaj 29 stycznia, w każdym razie na pewno stycznia. Przyznam, trochę się zmarnowały, jak przyszedł mróz - i to chyba bardziej od wiatru niż od mrozu - ale przeżyły wszystkie. Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 10.02.11, 14:37 Sprawdziłam 26 stycznia Potem przyszedł śnieg i takie kawałki koloru tu i ówdzie spod śniegu wystawały. Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: la lalla la :) 09.02.11, 15:01 no to przez Was kilka uratowalam z tego okropnego sklepu a co tam pochwale sie... na wiele kwiatkow mieli dzisiaj w moim ulubionym sklepie przecene 50% wiec zeby nie tylko na balkonie bylo kolorowo to kupilam sobie do tego jeszcze storczyka i amarylisa bo jakos w mieszkaniu nic kwitnac nie chcialo Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 09.02.11, 19:30 I świetnie, a jakiego storczyka? A Kfffiatek jak pojechała po prymulki, tak przepadła Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: la lalla la :) 16.02.11, 14:14 najzwyklejszego phalaenopsisa. choc moze nie taki calkiem zwykly, intensywnie fioletowy ostatnio postanowilam troche porzadku kolorystycznego w mieszkaniu wprowadzic i inne mimo ze piekne poprostu mi nie pasowaly Odpowiedz Link
anka.g1 Re: la lalla la :) 10.02.11, 11:30 Prymule mają być w Walentynki w Lidlu, przypuszczam że w atrakcyjnej cenie. I Wy je naprawdę już na balkon wystawiacie? Dadzą radę?;] Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 10.02.11, 14:36 No pewnie. W ogrodzie musiały mi zakwitnąć pod śniegiem, śnieg stopniał, kwiaty są Odpowiedz Link
kfffiatek Re: la lalla la :) 10.02.11, 16:21 Pojechała i kupiła w casto po 0,97 ;P Kupiła 9 sztuk, pikne są Na pewno nie zaszkodzą im te mrozy co mają teraz przyjść? Może na noc agrowłókniną owinę? Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 10.02.11, 20:01 Daj spokój, nic im nie będzie. Jak nawet przyklapną, to szybko odbiją. Mówię, one się bardziej wiatru boją niż mrozu. "Jeszcze w polu tyle śniegu Jeszcze strumyk mrozem ścięty A pierwiosnek już na brzegu Wyrósł śliczny, uśmiechnięty" Odpowiedz Link
kotka.szrotka Re: la lalla la :) 10.02.11, 22:32 Też bym już tak miała gdybyśmy nie byli chorzy. Buuuuuuuuu. Nic im nie zaszkodzi, tak do -2 przynajmniej. Jak niżej to okrywam włókniną albo wstawiam do domu na noc. Zaszkodzić to im najbardziej zaszkodzi pobyt w domu. I w ogóle te wszystkie krokusy, narcyzy, bratki i stokrotki można już na zewnątrz. Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 11.02.11, 12:25 Narcyzy to ja mam w domu Trudno, zdechną, ale niech mi coś kwitnie... Odpowiedz Link
aaaguniaaa Re: la lalla la :) 16.02.11, 14:25 moim chyba jednak przymrozek zaszkodzil niby bylo -1 ale kwiatki takie oklapniete. troszke sie juz podniosly ale zajelo im to 3 dni. kusilo mnie powiesic je na barierce ale na szczescie tego nie zrobilam bo wialo tak 6-7 w skali Beauforta (tak mi pogode smiesznie pokazuje ) Odpowiedz Link
yoma Re: la lalla la :) 17.02.11, 12:22 Wstaną. Nie wymagajmy od żywiny, żeby była na mrozie entuzjastyczna Swoją drogą przydałaby się jakaś odwilż... Odpowiedz Link