ixeska 05.02.07, 01:03 Czyli wolna wymiana odnóżek, nasion poszukiwanych przez nas okazów. Czasem jak się człowiek na coś uprze, to będzie szukać aż znajdzie ) Może tu się uda?! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ixeska Re: Oferuję - poszukuję!!! 05.02.07, 01:07 Ja np. poszukuję żywo-czerwonego Oleandra. Za taką odnóżkę życie bym oddała DD Odpowiedz Link
stokrotka12311 Re: Oferuję - poszukuję!!! 05.02.07, 16:22 Może uda ci się zdobyć ja chyba mam tylko teraz niewiem który to czerwony bo mam też inne kolory aaaaa zycie to sobie zostaw bo kto podleje kwiaty! Odpowiedz Link
ixeska Re: Oferuję - poszukuję!!! 05.02.07, 16:29 no tak, kto podleje jak ja zejdę?? Teraz nie wiesz, bo nie kwitną. Jak zakwitną i sprawa będzie jasna a ja do tej pory nie znajdę to poratujesz??? Odpowiedz Link
stokrotka12311 Re: Oferuję - poszukuję!!! 05.02.07, 18:44 Nie ma sprawy!!Odezwij się póżniej bo mam krótką pamięć!Jak możesz to na fotoforum!Puść tam jakieś zdjęcia z ogrodu a najlepiej oleandry bo bardzo je lubię, tam już parę puściłam swoich ,zapraszam! Odpowiedz Link
ixeska Stokrotko help!!! 05.02.07, 22:33 Pewnie wiedziałabyś co się czepiło mojeo Oleandra. Od połowy lata ma taki szaray nalo na liściach. Rósł dalej i kwitł. Jednak ten nalot pozostał mu do dziś. Co to? Grzyb jaki? Czym to cholerstwo spryskać?? Odpowiedz Link
krysp50 Re: Oferuję - poszukuję!!! 10.02.07, 14:30 Jakoś małe zainteresowanie tym wątkiem,ale myślę,że się ruszy im bliżej będzie wiosny.Ja poszukuję od dłuższego czasu bulw tzw.lilii św Jana. Pisałam już kiedys o tym,ale bez żadnego odzewu.Teraz trudno mi coś zaoferować, bo wysiane nasionka dopiero wschodzą i za jakiś czas okaże się co ocaleje.Nie sprawdzałam jeszcze co ocalało w piwnicy, ale na pewno jak będzie nadmiar to się odezwę.Najczęściej na ogrodach wymieniamy się z sąsiadami,lecz lilii nikt nie ma. Może tym razem się uda. Pozdrawiam Odpowiedz Link
ixeska Re: Oferuję - poszukuję!!! 11.02.07, 12:22 Lilii nie mam.... Ale mogę podzielić się nasionami Oleandra - ciemny róż. Nigdy nie wysiewałam Oleandra. Jeśli ktoś ma praktykę w temacie to proszę o podzielenie się ) Odpowiedz Link
chynia Re: Oferuję - poszukuję!!! 19.02.07, 20:49 Mogłabyś opisac jak wygląda ta lilia św Jana.Mam ze 100 cebul lilii,mam sw Józefa, sw Antoniego a o takiej nie słyszałam.Zaciekawiłaś mnie bardzo? Odpowiedz Link
wieeewiora Re: do Chynii 02.03.07, 22:41 Chyniu, napisz proszę, czy lilie można uprawiać w donicy na balkonie. Uwielbiam lilie,od kilku lat przymierzam się do ich uprawy na balkonie. W ub sezonie kupiłam cebule lilii, wysadziłam, ale nie wyrosła ani jedna, nie wiem dlaczego. Jak długo kwitną lilie? Masz może nadwyżki cebul, którymi mogłabys się podzielić? Pozdrawiam Odpowiedz Link
krysp50 Re: Oferuję - poszukuję!!! 03.03.07, 22:47 Witam.Dopiero dzisiaj /po awarii kompa/ przeczytałam Twoje pytanie.To ja popełniłam błąd: chodzi o lilię św Józefa,zwaną też ponoć św Antoniego,łacińska nazwa Lilium Candidum. Ma białe pachnące kwiaty,a rośnie bardziej jako bylina - nie ma wyraźnych cebul. Jest to stara odmiana lilii. Jeżeli jest tylko jakaś możliwość,abym ją dostała będę ogromnie wdzięczna.Proszę o kontakt na kryspin50@wp.pl. Już widzę radość moich bliskich,gdy będzie rosła !!! Odpowiedz Link
sierpniowka OFERUJE I POSZUKUJE :) 05.03.07, 00:28 oferuje >> - figi - niedlugo przycinam (powinny odbijac teraz.. a maja juz pol metrowe przyrosty!!) ladnie i szybo sie ukorzeniaja takze chetnie podziele sie sadzonkami - passiflory blekitne i biale ale juz dawno mi sie pomylily roslinki (sadzonki jak wyzej) mam rowniez do oddania nasionka - pomidorkow-gruszek, - ozdobnej kapusty, - miechunki pomidorowej (rodzynek brazylijski) i - sasanek poszukuje natomiast sadzonek papirusow (wszelkie mozliwe odmiany) sadzonek bambusow (wszelkie mozliwe odmiany) sadzonek duzych traw (wszelkie mozliwe odmiany) rojniki, macierzanka i inne skalniaczki pozdrawiam joanna Odpowiedz Link
pinos Re: OFERUJE I POSZUKUJE :) 31.03.07, 15:04 Joasiu - jestem z Warszawy i chętnie zapisałabym się na sadzonkę figi. Nie mam czym się odwdzięczyć, może tylko pomysłęm, że papirus świetnie się ukorzenia, jeżeli liście (używane w kwiaciarniach jako przybranie) wsadzi się do wody łodygą w górę (liście w wodzie). Moja babcia hodowała w ten sposób papirusową dżunglę... Odpowiedz Link
joanna1704 Re: OFERUJE I POSZUKUJE :) 01.04.08, 08:57 Do Sierpniówki. Czy oferta dalej aktualna. Jestem zainteresowana sadzonkami figi i passiflory białej i niebieskiej, w zamian mogę przesłać sadzonki papirusa i różnych skalniaczków. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kleopatryx Kalijki etiopskie - kto posiada? 07.04.07, 16:08 Kupię lub przyjmę w dobre ręce Odpowiedz Link
emgiepe kliwia 14.05.07, 08:23 może ktoś ma na zbyciu? Proszę... Oczywiście nie całą roslinkę, tylko bulwki... Odpowiedz Link
jadwiha Re: kliwia 23.05.07, 13:30 Forum może nieodpowiednie ale mam do oddania ukorzenione sadzonki hoi (klasyczna) Odpowiedz Link
freebutterfly Do Jadwihi.. 23.05.07, 15:15 Witaj! Bardzo chętnie przyjmę od Ciebie hoje.. Napisałam mail na gazetową poczte.. Czekam na odpowiedź od Ciebie.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link
freebutterfly Re: Oferuję - poszukuję!!! 31.05.07, 09:07 Witajcie! Poszukuję białego Oleandra bo wszedzie widze tylko różowe.. Jak by ktoś miał i obdarował mnie gałązką to byłabym bardzo wdzięczna.. Pozdrawiam.. Odpowiedz Link
kleopatryx Oleander Wrocław - zamienię na coś 19.06.07, 15:33 Hej a skąd jesteś? Bo ja mam biały i chętnie go zamienię na coś, nie mieści mi się na balkonie. Jest bardzo duży. Rośnie w wielkiej donicy. Kwitł bardzo pięknie, ale jest już "po sezonie". Odpowiedz Link
pulpet17 skrętnik - poszukuję 01.08.07, 08:39 jeżeli ktoś może skubnąć swoją roślinkę, to bardzo proszę o listek Odpowiedz Link
pitipel tunbergia wilkokwiatowa - niebieska 13.03.08, 13:02 Nie wiecie gdzie można dostać nasiona? U siebie zeszłam wszystko i NIE MA. A ja się chyba uparłam... Odpowiedz Link
gabula777 Re: tunbergia wilkokwiatowa - niebieska 23.03.08, 16:18 Czytałam, że jest podobno baaardzo kapryśna, nawet w cieplejszych rejonach świata trudno ją hodować, a co dopiero u nas gdzie latem trafiają się okresy deszczowej aury. Pewnie dlatego trudno o nasiona. Odpowiedz Link
pulpet17 Re: skrętnik - poszukuję 03.10.08, 23:27 sanja3 napisała: > niebieski może być ??? > tak, napisz na pocztę czy możesz mi wysłać Odpowiedz Link
yoma Re: Oferuję - poszukuję!!! 24.01.09, 12:19 Garia (Garrya). Koniecznie! Nawet w Australii szukałam... Odpowiedz Link
bakali Re: Oferuję - poszukuję!!! 08.03.09, 17:53 Zamienie bialego oleandra (ukorzeniona roslinka, w zeszlym roku posadzona do doniczki po ukorzenieniu) na oleander w jakimkolwiek innym kolorze (tez ukorzenione sadzonki) Odpowiedz Link
bakali Re: Oferuję - poszukuję!!! 10.03.09, 11:46 PS. za sadzonki oleandra innego niż biały oddam też aloesy ościste - przy dorosłym egzemplarzu wyrosło pełno młodych odrostów i już nie mieszczą się w doniczce. Niedługo będę je rozsadzać, więc chętnie wymienię. Odpowiedz Link
bakali Re: Oferuję - poszukuję!!! 01.05.09, 14:42 Przyjmę niechciane pomidorki koktajlowe, w zamian oddam siewki rumianku i łyszczca wytwornego. Odpowiedz Link
ideaogrodu Re: Oferuję donice drewniane 17.06.09, 18:57 Oferuje donice drewniane na zamówienie - możliwy każdy wymiar Warszawa ( okolice) ideaogrodu@gmail.com Odpowiedz Link
kociara-monika parapet zachodni - patelnia 12.04.10, 06:56 Witam. Z chęcią przyjmę pod swój dach kwiaty ciepłolubne - na parapet zachodni, który teraz stoi pusty. Proszę również o poradę, jakie rośliny (oprócz kaktusów) wytrzymają popołudniową patelnię na tymże parapecie. Odpowiedz Link
kleopatryx Re: parapet zachodni - patelnia 04.08.10, 11:10 Cykasy lubią południowe parapety Odpowiedz Link
kleopatryx Wrocław- 2 storczyki przekwitłe zamienię 04.08.10, 11:10 Mam 2 przekwitłe, ale dobrze utrzymane storczyki. Mają łodyżki kwiatowe odpowiednio przycięte, aby mogły znów zakwitnąć. Chętnie wymienię na 2 inne roślinki domowe lub balkonowe. Lub odnóżkę jakiegoś drzewka Odpowiedz Link
amelia114 Re: Wrocław- 2 storczyki przekwitłe zamienię 13.08.10, 12:32 Przyjmę sadzonki trawy ozdobnej - czerwona - red baron, niebieska - fortuca blue, czarna - ophiopogon "niger", biała trawa pampasowa - cortaderia biała, płonąca pochodnia - trytoma. Zapłace za przesyłke lub odbiór osobisty w Krakowie. Mail lucja1954@o2.pl Odpowiedz Link
rodedendron Re: Oferuję - poszukuję!!! 18.08.10, 15:03 Szukam białej psianki, takiej jak szafirowa burza.Proszę!!! Może ktoś się podzieli jedną nieukorzenioną gałązką.Nigdzie nie mogę takiej kupić, na allegro też nie ma.Nie chcę za darmo, zapłacę lub wymienię się na inną roślinkę, którą mam. Odpowiedz Link
kociara-monika fiołek ogrodowy 03.07.11, 09:13 Moi rodzice mają tego od groma (więcej niż by chcieli). Więc jeśli jesteście zainteresowani tymi kwiatami (sadzonki ukorzenione) - piszcie na PW. Odpowiedz Link
kociara-monika Re: fiołek ogrodowy 03.07.11, 09:35 Nie dopisałam: fiołki na razie kwitną (w większości na fioletowo-niebiesko, ale dopytam się szczegółowo rodziców o kolorystykę). Wysyłka po przekwitnięciu. Odpowiedz Link
kociara-monika sansewiera 09.07.12, 14:37 Właśnie porobiłam porządki wśród sukulentów. Mam malutką nadwyżkę sansewierek. - Nr 1: - Nr 2: - Nr 3: - Nr 4: A tutaj cała ponumerowana gromadka: Chętnie wymieniłabym je na (najchętniej ukorzenione): - sansewierę Gold Hanji (taka żółto-zielona); - hoję Kerri (liść w kształcie serduszka); - hoję Compacta (pokręcone liście); - nolinę. Chętnych zapraszam na PW. Odpowiedz Link
5th_element aptenia? 25.04.13, 12:14 dzien dobry poszukuje pilnie. Ew jakiekolwiek przypoludniki (ale sadzonki a nie nasionka) w zamian hoya australis Odpowiedz Link
marianobnz Re: Oferuję - poszukuję!!! 10.10.13, 11:18 Oferuję usługi ogrodnicze na terenie całego Krakowa jak i Wieliczki. Przycinka drzew, koszenie trawników itp. itd. po pełną ofertę zapraszam na www.gardino.com Odpowiedz Link
ar-tem Re: Oferuję - poszukuję!!! 26.06.14, 12:53 Oferuję Uchwyty meblowe w rustykalnym stylu wykonane z żeliwa. Zobaczcie sami www.rustykalneuchwyty.pl Odpowiedz Link
adch2013 Re: Oferuję - poszukuję!!! 19.09.18, 10:17 Zapraszam do odwiedzin i zakupów: W sprzedaży sadzonki, krzewy, drzewka cytrusowe, egzotyki i wiele, wiele innych... bananowce, strelicje, plumerie, wanilie. www.cytrusy.sklepna5.pl/ Tydzień niskich cen! A dodatkowo na wszystko dla nowych Klientów - 5% rabatu (naliczany automatycznie przy składaniu zamówienia). Uwidocznione w ofertach ceny objęte już zostały obniżkami od 10 do 50%. Końcowe wyliczenie należności w zamówieniu pozwala na dodatkową obniżkę dla nowych Klientów - rabat 5% *nie dotyczy kosztów przesyłki. Rabat nalicza się automatycznie podczas składania zamówienia. Gwarantujemy najniższe ceny w Polsce przez co, o ile ktoś znajdzie dany produkt tańszy, zwrócimy różnicę w cenie. Zastosowana obniżka nie oznacza, że rośliny są w jakimkolwiek stopniu gorszej jakości, a wręcz przeciwnie - jest to wyprzedaż nadwyżki roślin przed zimą. Niezmiernie miło nam oznajmić, że w tym roku mija 10 lat naszej obecności na rynku. Działamy w branży ogrodniczej i zdobywamy sobie Państwa zaufanie. Naszym nadrzędnym celem jest realizowanie przedsięwzięć na najwyższym poziomie i wychodzenie naprzeciw oczekiwaniom Klientów. Dziękujemy wszystkim za miłe słowa i zapraszamy do dalszej współpracy. Nasze rośliny pochodzą z ekologicznych upraw. Oznacza to, że oferowane w sprzedaży rośliny różnią się od tych z masowych upraw - nie są sztucznie nawożone, zaś owoce nadają się w pełni do spożycia. Pozwól sobie na odrobinę luksusu! Drzewka cytrusowe stanowią niezwykłą ozdobę każdego domu. Dają namiastkę egzotyki. Intensywnie pachnące kwiaty, a przy tym jeszcze owoce zerwane z własnego drzewka - jadalne, pełne witamin, soczyste i aromatyczne, dają radość i satysfakcję w przyrządzaniu różnych napojów oraz potraw. Zacznij od teraz przygodę z cytrusami... Odpowiedz Link