Dodaj do ulubionych

Kogo na burmistrza Ożarowa ?

25.11.10, 12:02

Jesli chcecie mieć republikę skompromitowanych kolesi, jeśli chcecie aby oni znowu powrócili w postaci kliki
Jeśli chcecie mieć człowieka na burmistrza który skompromitował się w powiecie jako radny, członek zarządu a także jego pracownik
Jeśli chcecie mieć burmistrza który jest bezwzględny w postępowaniu oraz nieprzychylny mieszkańcom a głównie interesują go jego własne korzyści
Jeśli chcecie mieć burmistrza, który jako osoba publiczna troluje w Internecie, nie podpisując się wprost samemu, oczerniając innych
Jesli chcecie mieć burmistrza, który nic do tej pory nie zrobił dla naszej gminy i się nią nie interesuje, choć jest człowiekiem od bardzo wielu lat związanym aktywnie z samorządem, były radny naszej gminy, powiatowy człowiek od ośmiu lat, po szkole samorządowej a więc niby profesjonalny zawodowiec za nasze pieniądze
Jeśli chcecie aby powróciła do nas atmosfera pomówień, grozy, isynuacji, niepewności, sterowania radnymi z tylnego siedzenia, kupczenie i zachowanie niegodne osób, którym daliśmy swoje głosy
Jeśli chcecie mieć stracone pod każdym względem, na każdym polu szane naszej gminy przez 4 najbliższe lata

Jeśli chcecie i godzicie się, to jesteście urobieni. Zagłosujcie na Kanclerza Pawła.

Kto nie ma bzika, głosuje na Kazika.

Obserwuj wątek
    • magdziaa77 Re: Kogo na burmistrza Ożarowa ? 25.11.10, 22:46
      a moze tak wiecej konkretów, bo np. nowi Ożarowianie mogą nie widzieć o co dokładnie chodzi

ps. no właśnie, trzeba sie podpisywać pod postami w necie a nie rozpisywać sie na innych anonimowo :P
      • web-cam Re: Kogo na burmistrza Ożarowa ? 30.11.10, 16:55
        Ależ Szanowna mieszkanko mniej zorientowana.

Pisaliśmy o dokonaniach dwóch panów przynajmniej przez ostatnie cztery lata. Zapewniam, że robiłem to ja - ale i inni - naprawdę sprawiedliwie, niezależnie i bez emocji. Dość sukcesywnie i merytorycznie. I naprawdę proszę mi uwierzyć, ale porównanie lepiej wypadło dla burmistrza Stachurskiego. Choć panowie mieli takie same możliwości działania w naszej gminie a więc fakt, że ktoś jest burmistrzem a ktoś inny nim nie jest, w tym przypadku nie ma znaczenia.

W tym czasie na tydzień przed wyborami naprawdę nie ma sensu i jest to trudno uczynić, wskazywać wpisy dotyczące konkretnych zachowań dwóch panów. Pisałem na forum "PORTALiK-a" www.ozarow.maz.pl oraz aktualnie na www.ozarowmaz.wordpress.com Naprawdę trudno się będzie komuś niezorientowanemu wczytać ze zrozumieniem w obszerne dyskusje czy wyjaśnienia i wyciągnąć z nich wnioski ze zrozumieniem. Na 14 dni przed dokonaniem decyzji. Jednak tylko przypomnę, że to Rada Miejska a więc radni - wszyscy radni i do tego kolegialnie - odpowiadają za dopuszczanie do patologii, za fakt nieupilnowania burmistrza, jako organu wykonawczego i reprezentującego gminę na zewnątrz czy w końcu za fakt nieodwołania burmistrza w czasie kadencji - jeśli jego postawa nie jest odpowiednia.

Mój głos jest jednak głosem dość sprawiedliwym i w miarę obiektywnym. Być może to dla innych nie jest żaden argument i należy to zrozumieć. Zapewniam też, że nie jestem żadnym znajomym dwóch panów oraz nie znam ich osobiście. Także nie jestem przez nich zatrudniony czy jako pielęgniarka w ośrodku zdrowia, lekarz czy na basenie, jako pracownik czy jako nauczyciel w szkole. Nie jestem także osobą publiczną w rozumieniu ustaw samorządowych, więc nie mam obowiązku przedstawiania się.

Przekażę więcej, że nikt mnie nie zmusza do pisania i tłumaczenia wszystkim różnych niuansów naszego życia gminnego i osób publicznych dotyczących. Jest to moja dobra wola i szczera chęć, a nikt mi za to nie płaci ani wynagrodzenia czy nie mam z tego innych profitów. Jednak przestrzeganie przed złym i gorszym oraz napiętnowanie zachowania osób szczególnie nieprzystającego w naszym życiu, w tym przypadku życiu społecznym i publicznym, jest obowiązkiem każdego. Każdego, kto ponosi elementarną odpowiedzialność i ma poczucie przyzwoitości - nawet za słowo pisane. Mój głos być może jest przypadkowy w natłoku wyborczego szumu, który to szum ja uważam za bzdury pisane pod wpływem nadążającej się okazji do wypowiedzenia właśnie teraz skrywanych, nie wiadomo czemu, usilnie do tej pory żali. Jednak jest to ode mnie dobra rada; mniej znajomego dla mniej zorientowanej mieszkanki, dobra rada, choć być może nieoczekiwana i zaskakująca. Przypadkiem tak się oto zdarzyło ....
        Rzeczywiście muszę przyznać, że nie podoba mi się zmowa milczenia przez kandydatów. Jednak to ich sposób uprawiania polityki a innych kandydatów w chwili obecnej brak.
        Jednak żeby nie być do końca patetycznym, więc przytoczę przedsmak tego, co nas czeka - --prawdopodobnie przez następne cztery lata:

Burmistrz Stachurski - Espress Wieczorny Nr 22 (15761) z dnia 19 XI 2010 r.
        - materiał zamówiony i opłacony przez Komitet Wyborczy Nasze Miasto - Nasza Dzielnica,
        ale odpowiedzialność za słowo taka sama jak wszędzie dla każdego.

(...) "Ostatnio ta sama prokuratura przyznała mi status pokrzywdzonego w wyniku skargi jaką złożyłem na nie ustalonych dotąd sprawców, którzy fałszując podpis przewodniczącego osiedla złożyli na mnie doniesienie-paszkwil do Mazowieckiego Urzędu Marszałkowskiego."(...)

Zapewne sprawców do tej pory nie złapano, a szkoda. Bo też mieliby – każdy z nich - akt oskarżenia.
        Nie sądzę, aby burmistrz Stachurski sam to sobie wymyślił oraz aby sam na siebie napisał owego paszkiwila z podrobionym podpisem innej osoby. Sprawa warta uwagi, bo jest ona aktualnie u nas w gminie na topie. Można powiedzieć, że mamy pecha, że nie ustalono w tej sprawie przestępcy fałszującego podpis. Jednak do czasu, bo pech nas kiedyś opuści, bo opuścić wszak musi :-)

W tej chwili przeciwnicy Stachurskiego go nie mają, mamy go my wszyscy mieszkańcy gminy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka