Dodaj do ulubionych

ankieta-jakość życia po udarze

28.01.15, 23:55
Witam jestem studentką IIIroku fizjoterapii, piszę pracę licencjacką na temat jakości życia pacjentów po przebytym udarze mózgu, w linku poniżej zamieszczam ankietę która posłuży mi do badań i zagłębienia się w problematykę, ardzo proszę o pomoc i z góry dziękuje za poświęcony mi czas

www.ankietka.pl/ankieta/169208/ocena-jakosci-zycia-pacjentow-po-udarzemozgu.html
Obserwuj wątek
    • jacieniechce Re: ankieta-jakość życia po udarze 11.07.18, 15:48
      Jakość życia po udarze niedokrwiennym zależy od czasu po jakim udzieli się pomocy. Chorego z udarem należy zawieźć do szpitala z oddziałem udarowym. Chory po wykonaniu trombolizy praktycznie staje na nogi. Ja po ok. 40 minutach byłem po udarze (inny sposób leczenia to ściema, to czekanie na śmierć pacjenta). Ja po trzech dniach samodzielnie chodziłem. Miałem nawroty ale one po kilku dniach ustały. W tej chwili jestem bez objawów neurologicznych, jestem jeszcze słaby ale mogę wyjść z domu i zrobić zakupy. Wszyscy bez leczenia trombolitycznego są skazani na śmierć lub kalectwo. Rocznie na udar zapada 70000 osób z czego 30000 umiera.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka