Dodaj do ulubionych

Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po udarze

03.12.07, 08:32
Witam, czy ktoś może polecić dobrą klinikę, czy oddział rehabilitacji po udarze? Najlepiej, by to było w Warszawie lub okolicach. Jednak jeśli ktoś z Państwa zna ośrodek dobry, ale dalej położony, też proszę o adres.
Dziękuję i czekam na wieści.
Obserwuj wątek
    • khaldum Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 03.12.07, 14:07
      Poszukaj Jakuba, rehabilituje na Banacha na neurologii, jest rewelacyjnym choć
      "kosztowny", jeśli sam nie będzie mógł, to z pewnością powie Ci gdzie najlepsza
      rehabilitacja w okolicy. Odradzam Sobieskiego, jedzie na opinii, personel
      nieszkolony i więcej robią szkód niż pomagają.
      • piegowata Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 03.12.07, 18:06
        Dzięki za podpowiedź. Wprawdzie szukam nie rehabilitanta, a raczej miejsca rehabilitacji z pobytem całodobowym (taka jest wola pacjenta, który wierzy, że taka rehabilitacja jest skuteczniejsza), ale może ten pan z Banacha coś podpowie.
        Jeśli jednak ktoś jeszcze może zna jakiś dobry ośrodek, serdecznie proszę o wiadomość :)
        • green.malina Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 12.06.08, 10:59
          Bardzo dobry ośrodek w Izabelinie - Rehabilitacja Izabelin. Świetni
          terapeuci i sprzęt. nie ma pobytu całodobowego, ale waarto
          skorzystać. mają kontrakt z NFZ i przyjmują prywatnie. Ceny OK :)
    • emamma Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.10.08, 02:32
      jest taka klinika w Krojantach, czy dobra to nie odpowiem.Mój ojciec był tam 2 razy, mała poprawa po powrocie, ale on miał poważny udar i nawet musiał mieć stałego opiekuna w Krojantach, bo 24h na dobę nie byli w stanie zapewnić opieki w pokoju, przy toalecie. Tak, że koszt był podwójny za ojca i za opiekuna a efekt taki sobie. Może gdyby to nie był tak ciężki stan to pobyt miałby lepsze efekty.
      • emamma link do Krojant 10.10.08, 02:32
        www.krojanty-klinik.pl/
    • nokianin1 Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 09.12.08, 10:58
      Polecam tzw. Kombinezon Adeli. Bardzo wyczerpujące ćwiczenia, ale
      przynoszące dobre efekty, niestety wysoki
      www.euromed.pl

• mamaama8 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po ud 25.03.09, 10:05
        Te same kombinezony są w warszawie w Olinku, taniej . Można mieszkać
        w hotelu są pokoje przystosowane do osób niepełnosprawnych.
    • marekostry Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 19.08.17, 16:28
      Bardzo skuteczny ośrodek to Centrum Rehabilitacyjne Norman w Koszalinie, w którym byliśmy na rehabilitacji z mamą po udarze niedokrwiennym mózgu. Adres to Koszalin, ul. Prosta 11A normanrehabilitation.com
      • mlynekkk Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 06.12.18, 13:26
        Również polecam ośrodek Norman. Ludzie tam serce wkładają w swoją pracę i serce oddają pacjentom! Wyjątkowy i rzadko spotykany profesjonalizm.
        • marika.muloseno Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.03.19, 11:29
          Potwierdzam w 100%!!!!!!!
        • sabrina1221 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 17.04.20, 11:24
          Potwierdzam. To szczera prawda.
    • aga_klembowska Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 01.09.17, 11:16
      Zapraszam na rehabilitację zaburzeń mowy i pamięci spowodowanych uszkodzeniem mózgu. Terapię wspieramy narzędziem dr Neuronowski®, które powstało na bazie odkryć Instytutu Biologii Doświadczalnej PAN dotyczących przetwarzania informacji czasowej przez mózg. Liczne badania naukowe (publikacje w punktowanych na świecie czasopismach) potwierdziły skuteczność tej metody w rehabilitacji afazji.
      Pełna terapia składa się z 24 godzinnych sesji (idealnie 3 x tydzień). Koszt jednej sesji 40 złotych.
      Warszawa Wesoła – łatwy dojazd z centrum SKM S2 lub autobusem 514. Dojście od kolejki/autobusu ok 5 minut bez barier.
      Pracownia Pamięci i Mowy
      Tel. 787477444
    • katarzyna_1 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 21.01.19, 10:54
      centrum rehabilitacyjne po udarze mozgu norman w koszalinie. polecam z doswiadczenia. bylam na 2 turnusach po 3 tygodnie. nigdzie nie znalazlam tak dopasowanej tylko pod moje potrzeby rehabilitacji.
      • mlynekkk Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.03.19, 11:51
        Ośrodek rehabilitacji Pana Normana będę polecał prosto od serca i do końca życia, bo do końca życia będę wdzięczny za to co dokonali, a wielu innych obiecało i nic z tego nie wyszło.
        • katarzyna_1 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 15.03.19, 10:52
          swieta prawda :)
        • katarzyna_1 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 15.03.19, 10:55
          mlynek swoja droga kiedy byles moze sie znamy?
    • grzes_d47 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 07.02.19, 15:56
      Witam,
      Jestem z okolic Katowic więc nie poradzę co jest ciekawego w okolicy Warszawy. Ogólnie rzecz biorąc wszystkie ośrodki gdzie byłem to lipa....Szczególnie nfz
      Najlepszy w jakim byłem ale drogi to TriVita w Porąbce - nowy, nie ma co się czepiać. Mają ortezę SaeboFlex -fajna sprawa, ale drogo -nie pamiętam ale chyba 60 zł za pół godziny. Rehabilitantki fajne - po godzinie indywidualnych zajęć widać że pracują z pacjentem, a nie jak w nfz udają że pracują i po 20 minutach następny w kolejce. Sam już jestem 13 msc po udarze niedokrwiennym pnia mózgu. Niesprawność miałem po prawej stronie. Prze 3 msc leżałem jak kłoda. Dziś chodzę jako tako, nawet próbowałem nart... Ale nogi za słabe, narty się rozjeżdżają, nic z tego... może za rok, jeżdżę samochodem - manualem, ale długopisa nie utrzymam.... I oceniając miniony rok, to chyba upór w rehabilitacjii we własnym zakresie.
      Pozdrawiam Grzegorz
      • goska1314 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 20.05.19, 14:54
        Bardzo proszę o kontakt goska195@onet.pl mam męża po udarze podobnym. Chcę porozmawiać
    • koscielniak_h Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 02.04.19, 09:19
      Położony 400 km dalej, ale na prawdę warto! Chodzi o ośrodek Norman w Koszalinie, gdzie zajmują się rehabilitacją po udarze.
    • ewagorak66 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 02.09.19, 13:37
      Obecnie jesteśmy na 4 tygodniowym turnusie rehabilitacyjnym w ośrodku Norman w Koszalinie. Jest to ośrodek godny polecenia przede wszystkim ze względu na dużą ilość rehabilitacji. Poznaliśmy tutaj wiele osób, które są po udarze mózgu i wracają do sprawności. Mamy zapewnione 6 godzin lekcyjnych różnorodnych zajęć, od czubka głowy do stóp. Rozmowy z ludźmi, śmiechy, wygłupy, pyszne jedzenie, to 24 godziny czasu poświęcone tylko jemu. Profesjonalizm i dokładność rehabilitantów sprawia, że z każdą chwilą widać u pacjenta poprawę. Wszystkim osobom w podobnym stanie zdrowia, polecam ten ośrodek, gdyż każda chwila daje nadzieję na powrót do sprawności. Pozdrawiam wszystkich Ewa. Mój email to ewagorak66@gmail.com w razie pytań.
    • gdy_763 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.10.19, 09:21
      Jeśli chodzi o prywatne ośrodki to w Gdańsku jest placówka ALTO , to nowo powstałe miejsce i nie mają opieki ambulatoryjnej, ale świetnie się nadaje dla już ustabilizowanych i dość samodzielnych udarowców. Co najważniejsze, to indywidualnie podchodzą do pacjenta- indywidualne ćwiczenia, indywidualne terapie, i ogólnie praca jeden na jeden. Dla pacjenta to nie pobyt w sanatorium tylko naprawdę ciężka praca czyli to o co chodzi
    • gdy_763 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.10.19, 09:32
      Jeśli chodzi o prywatne ośrodki to słyszałam pozytywne opinie o placówce Alto w Gdańsku. To dość nowo powstałe miejsce, nie mają opieki ambulatoryjnej, ale świetnie się nadaje dla już stabilnego udrowca w miarę samodzielnego. Mają indywidualne podejście do pacjenta - indywidualne ćwiczenia, indywidualne terapie, ogólnie praca jeden na jeden, dla pacjenta to nie zabawa w sanatorium tylko naprawdę ciężka praca ale o to przecież chodzi. Fizjoterapeuci też są otwarci i mega skłonni do współpracy z rodziną. Ogólnie rehabilitacja bardzo dobra i sympatyczne miejsce
    • maartyna Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 10.10.19, 16:21
      Polecam Ośrodek Rehabilitacji Specjalistycznej ALTO w Gdańsku. Przyjmują pacjentów na pobyty rehabilitacyjne 1,2,3,4 tygodniowe, można skorzystać z zakwaterowania i wyżywienia. Dużym plusem jest indywidualna praca z pacjentem co daję super efekty. W ofercie posiadają zabiegi fizjoterapii, wkładki ortopedyczne oraz lokomat.
    • dorota261286 Re: Szukam prywatnej kliniki rehabilitacji po uda 24.03.21, 12:44
      Również szukam takiego ośrodka
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka