Dodaj do ulubionych

Czego nie umie dziecko? Szok

25.08.22, 09:19
Byłem ostatnio ze swoim 10 letnim synem w McDonald's. Szybko wybraliśmy co chcemy jeść, dałem mu pieniądze aby opłacił i znalazłem miejsce. Przychodzi do mnie i mówi że naszego zamówienia nie ma w rozpisce. Oczywiście nie wiedział że wcześniej trzeba za to zapłacić. A bywa w tym miejscu dość często. Zazwyczaj to jego mama po zamówieniu płaci kartą.
Tak przed wakacjami jedziemy do fryzjera. Pytam czy ma pieniądze na niego bo ja nie mam. On na to że nie ma. Po strzyżeniu wychodzi z zakładu bez płacenia. Oczywiście pieniądze miałem .
Na moje usprawiedliwienie to jest to że ja nigdy z nim nie mieszkałem
Obserwuj wątek
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 26.08.22, 00:54
      W sumie to bardzo dobrze, że z nim nie mieszkałeś, bo na co mu taki wredny tatuś.
      Zrób dziecku przysługę i wymiksuj się całkiem z tej opieki na synem, to mu to na zdrowie wyjdzie, jak cię oglądał nie będzie. Zostaw wychowanie matce, bo ty się do wychowywania zupełnie nie nadajesz.
      • verdana Re: Czego nie umie dziecko? Szok 26.08.22, 13:55
        Dziesięciolatek Ci się pomylił z 15 latkiem. Oczekiwanie, ze 10 latek bedzie sam płacił za fryzjera jest hm... dziwne? A oczekiwanie, ze dziecko zapłaci w automacie pieniędzmi (kartą łatwiej) oznacza, ze nie wiesz, co dzieci w tym wieku potrafią. Naprawdę, 10 latek nie musi wiedzieć, ze płaci sie przy zamówieniu, a nie przy odbiorze, a nie nie po jedzeniu, bo placi za dziesięciolatka mama i on nie ma z tym nic wspólnego. Bardzo dziwne, prawda?
        • stasi1 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 29.08.22, 16:09
          Ja jako 10 latek sam płaciłem za fryzjera. Nawet sam chodziłem. Zastanawialiśmy się czemu nic nie kupił sobie na wyjeździe wakacyjnym .. jednodniowy. Twierdził że nie był głodny . Inno sobie kupowali
          • kanna Re: Czego nie umie dziecko? Szok 31.08.22, 23:20
            Ciebie nauczyli, jego nie.
    • kanna Re: Czego nie umie dziecko? Szok 31.08.22, 23:19
      Naucz go, jak się korzysta z pieniędzy, i tyle.
      • stasi1 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 03.09.22, 22:47
        To robię. Ilokroć jesteśmy u tego fryzjera zawsze mu karzę płacić ale to jak widac nie pomaga. Dość często robię tak aby jednak on coś wykonał. Jednak to płacenie u MC może zapamięta. Drugim razem chciała abym zapłacił ale stwierdziłem że przecież wie jak to się robi. Trzecim razem nie było już problemu, tylko nie chciał aby rachunek przekroczył 50 złotych bo to z jego pieniędzy.
        • verdana Re: Czego nie umie dziecko? Szok 07.09.22, 15:38
          Każesz dziecku płacić za fryzjera z własnych pieniędzy? Nie nauczono Cię, że za takie rzeczy płacą rodzice? Ile Ty masz lat?
          • stasi1 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 08.09.22, 11:08
            A kto powiedział że kazalem płacić za fryzjera jego własnymi pieniędzmi?
            • verdana Re: Czego nie umie dziecko? Szok 08.09.22, 17:08
              To co mu za różnica ile zapłaci, skoro to nie jego pieniądze? Oj, coś opowiastka się nie składa
              • stasi1 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 12.09.22, 17:20
                Nie miałem problemu ile zapłaci tylko to że w ogóle nie chciał zapłacić. Ogólnie dałem mu pieniądze aby zapłacić tak jak zawsze za fryzjera.
                • verdana Re: Czego nie umie dziecko? Szok 14.09.22, 15:09
                  "Trzecim razem nie było już problemu, tylko nie chciał aby rachunek przekroczył 50 złotych bo to z jego pieniędzy.". Jego pieniadze to Twoje pieniądze, czy Twoje pieniądze to jego pieniądze?
                  • stasi1 Re: Czego nie umie dziecko? Szok 15.09.22, 22:02
                    Ale to nie było za fryzjera tylko za Mc. Zresztą on i tak nie dba ogólnie o pieniądze. Dostał od babci 500zł dopiero ja mu przypomniałem że je ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka