jokerka1 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 12.02.07, 23:52 Kiedyś tylko w szklance, od jakiegoś czasu tylko w kubku! Odpowiedz Link
tijgertje Re: Filiżanka, kubek, szklanka 13.02.07, 10:21 Zazwyczaj kubek, bo od razu podwojna dawke kofeiny sobie funduje, ale jak mam ochote sie podelektowac, to tylko filizanka z cieniutkiej porcelany. W szklance tylko jakies kawowe eksperymenty, kawa mrozona, odwrocona( duzo goracego mleka i malo bardzo mocnej kawy), czy jakas z likierem. Odpowiedz Link
anapinka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 13.02.07, 14:37 Malutka filiżanka do espresso :-) Odpowiedz Link
sta.sta Re: Filiżanka, kubek, szklanka 29.04.10, 13:56 ja na wiosnę zainwestowałam w taki zestaw kubeczków artdecor24.pl/images/s/kolorowe-tulipany-eleganckie-kubki-porcelanowe-3218.jpg Odpowiedz Link
1_kbober filiżanki folklor artdecor24 30.04.10, 15:02 te są śliczne folklorystyczne wzory artdecor24.pl/komplet-filizanek-z-motywem-folklorystycznym Odpowiedz Link
aisablri Re: Filiżanka, kubek, szklanka 16.02.07, 15:49 kubek:) bo więcej i jakoś tak... kawowo w kubku:) Odpowiedz Link
ania.1980 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 18.02.07, 22:16 Witam, do kawy - zdecydowanie kubek, chyba ze relaks z kawą to ładna filiżaneczka. :) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 18.02.07, 22:40 do esspresso mala filizanka, do duzej kawy z mlekiem-kubek , do kawy z pianka i likierami- szklanka z uchem:) Odpowiedz Link
fiedek Re: Filiżanka, kubek, szklanka 27.07.09, 22:58 Polecam sklep www.thecoffeeplace.pl kupiłem tam kilka świetnych filiżanek i kubek do kawy w pracy. Mają dość duży wybór i produkty wysokiej jakości. Jako stały klient mogę polecić! Odpowiedz Link
zabsterek Re: Filiżanka, kubek, szklanka 19.02.07, 17:41 Na codzień w kubkach .Odswietnie lub gdy mam kiepski humor to na poprawe humoru wyciagam ulubione malutkie filizanki od przyjaciolki z Włoch i wtedy odpływam myslami daleko ,daleko...;-) Odpowiedz Link
franciszek_pieczarka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 14.03.07, 14:12 szklaneczka w żóltym plastikowym koszyczku! Odpowiedz Link
kreatywni Re: Filiżanka, kubek, szklanka 14.03.07, 14:14 franciszek_pieczarka napisał: > szklaneczka w żóltym plastikowym koszyczku! Pochwal się i pokaż nam :-) Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link
lisiczka_bez_kitki gdzie kupic? 14.03.07, 12:34 a wiecie moze gdzie kupic fajne wysokie szklanki do latte? najlepiej przezroczyste, proste i bez zadnych metalowych uchwytów. bede dzwieczna za info :) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: gdzie kupic? 14.03.07, 12:46 hmmm widzialam w tesco.... po prostu poszukaj w super marketach- sa napewno. kosztowaly chyba 5 zl za sztuke... ale to bylo jakies 2 tyg temu, Odpowiedz Link
morena.p Re: gdzie kupic? 15.03.07, 19:18 Takie mi sie podobają www.mniammniam.pl/sklep/index.php?act=det&kat1=47&kat2=227&srt=&id=2352 tylko hmmm, troche drogie . Odpowiedz Link
mayia Re: gdzie kupic? 02.02.08, 23:10 W ikei sa podobne - www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/80081733 :) Odpowiedz Link
candycandy Re: gdzie kupic? 10.02.08, 17:07 w duce kupilam takie same tylko bez napisu. w promotion 6szt. kosztowalo chyba 30-40pln. oprocz tego mozna tez kupic lyzeczki, odpowiednio dlugie, ktore nie topia sie w tych szklankach;) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 15.03.07, 23:10 jeszcze sklep duka... ale sie placi za nazwe, bo te same szklanki mozna dostac w innych sklepach, tylko trzeba poszukac. np w Galerii Krakowskiej jest mnostwo sklepow z roznymi pierdolkami, kubki, szklanki, filizanki, swieczniki... mozna znalezc cos fajnego Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Filiżanka, kubek, szklanka 15.03.07, 23:31 A pod pewnym adresem w Krakowie mozna nawet zamowic takie szklanki ręcznie malowane np z walkirią podczas odpoczynku - rewelka ! Jadźka wie gdzie ... Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 16.03.07, 07:06 buhahahahah:) a to Wacek adres juz znasz?:) przecie jeszcze sie nie wygadalam;) Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Filiżanka, kubek, szklanka 16.03.07, 08:47 czy napisalem, ze ja wiem ? nie przypominam sobie ;) Odpowiedz Link
jadwiszka Re: Filiżanka, kubek, szklanka 16.03.07, 09:55 szklanki jak szklanki, ale filizanki owszem:P tyle tylko ze pewnie kosztowalyby majatek;) Odpowiedz Link
kashiashtheone Re: Filiżanka, kubek, szklanka 16.03.07, 13:38 Oczywiscie - jestem swiadomy tego, przeciez to nie chinskie podróbki tylko orginalnie recznie malowane filizanki ... za piekne rzeczy trzeba placic. Pieniądze są najmniej uciązliwą formą zaplaty. Odpowiedz Link
lisiczka_bez_kitki Re: Filiżanka, kubek, szklanka 27.03.07, 18:14 znalazlam w koncu to co chcialam :) jak zmajstruje porzadna latte to zapodam zdjecie :) Odpowiedz Link
drinkit Re: Filiżanka, kubek, szklanka 01.02.08, 15:37 Filiżanki. Zawsze. Kupuje je namietnie na starociach, gdziekolwiek jestem na wakacjach. Odpowiedz Link
wanilia39 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 02.02.08, 22:27 lubię w filiżance, zwykle w kubku:) Odpowiedz Link
0yotte Re: Filiżanka, kubek, szklanka 04.02.08, 10:04 kubek w kształcie filiżanki ;P A tak na poważnie, to najbardziej lubię pić kawę z duuuzego szerokiego kubka, takiej big filiżany :) a mrożone wynalazki - szklanka z grubego szkła. Odpowiedz Link
ryszardtom Re: Filiżanka, kubek, szklanka 04.02.08, 13:42 ja także lubię pić kawę czy ktoś zaprasza? a tak na poważnie to do ładnej filiżanki (a tu gust mi się zmienia okresowo) potrzebny jest odpowiedni klimat i towarzystwo Odpowiedz Link
szarex Re: Filiżanka, kubek, szklanka 04.02.08, 13:59 W domu piję ze szklanki z metalowym koszyczkiem, natomiast jak piję gdzieś poza domem (np w jakimś barze) to lubię z filiżanki - zwykle też właśnie w filiżankach serwują, no chyba że akurat mają nie umyte, to w szklankach podają :P Odpowiedz Link
viaderko Re: Filiżanka, kubek, szklanka 04.02.08, 17:47 apropos picia kawy w kubkach tudzież filiżankach, tu można znaleźć coś, w czym można się napić: www.e-moniak.pl Niektóre są całkiem, całkiem :) Odpowiedz Link
skorpionica11 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 06.02.08, 22:05 kreatywni napisała: > W czym pijecie? > glownie w kubku ;) tzn.filizanka uzywam do eksperesso szklanke uzywam do kawy rozpuszczalnej,i parzonej a z kubka pije herbete i inne napoje Odpowiedz Link
malgosiek2 Re: W filiżance tylko li wyłącznie :) 07.02.08, 17:12 oczywiścier jek jestem u siebie w domu. W gościach dostosowuje się. Pzdr.Gośka Odpowiedz Link
ranusza Re: Filiżanka, kubek, szklanka 09.02.08, 17:49 kubek!- do domowej, dużej, z mlekiem. poza domem- kubek lub filiżanka. szklanka- tylko na herbatę :) Odpowiedz Link
candycandy zalezy gdzie, zalezy co;) 10.02.08, 17:16 w pracy pije kubku. chyba ze mam potrzebe podlaczenia sie do kroplowki z kawa (niestety bywa tak;( lub troche dluzsza chwile (ech, kiedy tak bylo...) to wtedy w duzej zolto-slonecznej filizance;) w weekend w domu podczas leniwych sniadan - duze latte w duzej szklance:) w kawiarniach preferuje filizanki niz papierowe kubki (wada kawiarni sieciowych). ale sa wyjatki - drinki kawowe: wiadomo, w wysokich szklankach, latem: niebo w gebie w wydaniu nescafe czyli espresso z galka lodow waniliowych i bita smietana - w niskiej szklance. Odpowiedz Link
bizarre86 Re: zalezy gdzie, zalezy co;) 20.02.08, 22:41 do bardzo mlecznych - duzy kubek espresso - filiżanka Odpowiedz Link
romagnola Filiżanki 11.03.08, 16:33 A jak Wam się podobają takie filiżanki: mikan.pl/porcelana_soizick.html mikan.pl/porcelana_franz.html Odpowiedz Link
greeneazy-e Re: Filiżanki 04.04.08, 21:20 Ja jakoś przyzwyczaiłam się do swojego czerwonego kubka, jak piję z niego kawę smakuje ona jakoś inaczej, lepiej :) Odpowiedz Link
granatowekorale Re: Filiżanki 10.07.09, 17:03 : ) ja różnie, zależy co piję i gdzie jestem Odpowiedz Link
tom-99 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 01.07.08, 10:17 www.fiorello.pl/marki/filizanka-selma-red Odpowiedz Link
ilia.who Re: Filiżanka, kubek, szklanka 07.08.08, 08:38 Filiżanka-taka moja ulubiona, wysłużona ;P a kubek, to już w sytuacjach kryzysowych, aby nie zasnąć. Jednak częściej filiżanka. --------- special thanks to my good friend coffeine :) Odpowiedz Link
erivela Re: Filiżanka, kubek, szklanka 23.06.09, 11:30 Ja też wolę w filiżance, ale i kubkiem nie gardzę zwłaszcza jak jestem poza domem :) Odpowiedz Link
hulahoop Re: Filiżanka, kubek, szklanka 31.10.08, 21:10 Piję kawę w kubku jak i w filiżance. Ale nie jednocześnie. Odpowiedz Link
fiedek Re: Filiżanka, kubek, szklanka 06.08.09, 21:53 Kawa to tylko w filiżance. Może jestem konserwatywny, ale preferuję tylko białą porcelaną, kawa lepiej smakuje :) Ostatnio znalazłem w sieci ciekawy sklep i zrobiłem małe zakupy m.in. porcelany www.thecoffeeplace.pl. Może znacie inne godne polecenia sklepy? Odpowiedz Link
kinia347 Re: Filiżanka, kubek, szklanka 12.09.10, 10:51 swoja ulubiona kawę z ekspresu moccamaster najbardziej lubie pić z fliżanki kawa jest pyszna dzięki specjalnemu filtrowi i parzeniu ma tez właściwości zdowotne. Odpowiedz Link
dokina Re: Filiżanka, kubek, szklanka 19.04.11, 10:38 kawę piję wyłącznie w "grubej" filiżance długo trzyma ciepło : ) "Doskonała filiżanka to filiżanka, którą można właściwie ogrzać i która ciepło z ogrzewania zatrzyma dostatecznie długo. Najlepsze są filiżanki z grubej ceramiki, szczególnie te z włoskich fabryk, bo Włosi wytwarzają je od ponad 100 lat, używając materiałów najwyższej jakości." Tu można przeczytać cd. www.caffemio.net/index.php?option=com_content&task=view&id=13&Itemid=0 Odpowiedz Link