Dodaj do ulubionych

Ekspres do kawy do biura

12.09.08, 15:19
witam,
Mam problem z zakupem ekspresu do kawy do firmy (ok. 30 osób). Szef
zastanawia się nad ekspresem typu combi np. DeLonghi BCO 264 ale
zupełnie nie wiem czy takie urządzenie spełni swoje zadanie w biurze.
Czy mozecie coś doradzić w tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • alex.kmiecik Re: Ekspres do kawy do biura 04.11.08, 16:57
      Ja znam jedna firme, która się na tym zna. Ich adres to
      www.manoman.pl
      • malmos Re: Ekspres do kawy do biura 04.03.09, 11:43
        My kupiliśmy ekspres na podsy, to chyba nejlepsze rozwiązanie dla biura bo
        niedrogie, czyste i kawa jest dużo lepsza niż z ekspresów automatycznych.
        Pozatym można kupić kawe różnych marek a nie tylko jednej.
        To jest firma z Wrocławia sklep.trinakria.pl
        • deser_z_owocami Re: Ekspres do kawy do biura 08.01.10, 09:18
          Ja mam bardzo dobry ekspress Philipsa Senseo. Wydaje mi się, że to dobre
          rozwiązanie do biura, z tej prostej przyczyny, że ekspres ten jest przeznaczony
          do parzenia kawy w saszetkach, więc nie narobi się rozgardiaszu i brudu,
          przygotowanie jest szybsze i pasują do niej różne rodzaje kawy: Astra, Lavazza,
          Nescafe, Neuteboom, Redbeans, Segafredo, Simon Levelt, Douve Egberts. Saszetki
          kawy i herbaty, jak również czekolady (bo też pasuje do tego ekspresu) można
          kupić na caffetea.pl, pracują tam prawdziwi kawiarze, na pewno pomogą Ci
          rozwiązać problem wyboru.
    • millaisa Re: Ekspres do kawy do biura 16.03.10, 09:50
      Ja ze swojej strony mogę polecić ekspres Lavazza Blue - jest bardzo wydajny i
      łatwy w obsłudze (co jest ważne, jeśli korzyta z niego 30 osób - nie ma
      konieczności uczenia każdej z nich osobno jak obsłużyć ekspres). Dodatkowym
      atutem jest to, że można go za naprawdę niedużą cenę dzierżawić - co sprawdza
      się doskonale w biurze. No i kawa jest doskonała;)
      • wieczny-ped Re: Ekspres do kawy do biura 22.03.10, 11:28
        Mamy w biurze właśnie taki ekspres. Jego największym plusem jest to, że jest łatwy w obsłudze, bo nie ma jakiegoś skomplikowanego systemu składającego się z wielu kroków, które w końcu doprowadzą do zaparzenia filiżanki kawy. Poza tym, sam proces robienia kawy jest bardzo "czysty", ponieważ po zużyciu jednej kapsułki, jest ona szybko wymieniana bez konieczności mycia filtra do kawy czy innych elementów.
        Jednym słowem warto :>
    • ampulek Re: Ekspres do kawy do biura 24.03.10, 11:17
      Zgadzam się z przedmówcami - jeśli chodzi o ekspresy do dzierżawy (bo to o wiele
      bardziej się opłaca w firmach), to Lavazza Blue jest najlpesza. Nie psuje się
      nawet przy bardzo częstej eksploatacji, a kawa jest wyśmienita!
      • it_wawa Re: Ekspres do kawy do biura 26.03.10, 01:53
        Tak samo dobrym wyborem jest Lavazza A Modo Mio - kawa jak to
        Lavazza- jest OK
    • kinia347 Re: Ekspres do kawy do biura 05.07.10, 13:51
      a może moccamaster ma bardz duży wybór ekspresów ja go uzywam w domu
      dla mnie nie ma lepszej kawy smak, aromat i ma działanie pobudzające.
    • inrig Re: Ekspres do kawy do biura 12.05.14, 09:57
      Od siebie mogę polecić www.pro-roast.com/, dużo ciekawych informacji na temat kawy do biur.
      • kawoszkowa Re: Ekspres do kawy do biura 26.08.15, 10:43
        Ja w swoim biurze fryzjerskim posiadam duży ekspres ciśnieniowy firmy Saeco - > www.ekspresysaeco.edu.pl/ . Parzy bardzo dobrą kawę i łatwo się go czyści. Ma wiele funkcji, można więc zaparzać w nim mnóstwo kaw różnego rodzaju :) Wydajność urządzenia jest na wysokim poziomie. Dziennie parzymy do 50 sztuk kaw. Jest też bardzo dużo pozytywnych opinii w internecie o tej firmie, to było pierwszą rzeczą która mnie skłoniła do ich kupna. Jak widać nie mylili się, bardzo jestem z niego zadowolona.
    • f.fuchs Re: Ekspres do kawy do biura 19.05.14, 11:06
      Najlepiej kup jakiś Severin. Najtańsze Severiny masz tutaj: www.cafesklep.pl/pl/c/Ekspresy-cisnieniowe/40/1/default/1/f_producer_15/1
      Ekspresy do 3 tys zł a robią wszystko to samo co te najbardziej ekskluzywne i nie psują się za bardzo. W mojej firmie też jakiś czas stał Severin. Tylko CafeSklep chyba każe trochę czekać na dostawę ze Szwajcarii, mogą nie mieć na stanie magazynu.
    • tremula Re: Ekspres do kawy do biura 22.12.15, 08:58
      Saeco Aulika sprawdzają się w biurze. Nasz szef ze dwa lata temu nam taki sprawił. Kawa pyszotka. Kiedyś go pytałam, gdzie kupował, bo chciałam kupić do domu, ale podobno akurat ten model polecany jest do biur (we Flincie w Warszawie, skąd szef brał ten ekspres, doradzili mu taki właśnie do biura) no ale jak szukasz do biura to dla Ciebie jak znalazł
    • mariner4 Re: Ekspres do kawy do biura 26.12.15, 13:51
      To musi być bardzo trwały ekspres. Są 2 firmy, które takie robia.
      "Jura" i "Nivona". Obiue szwajcarskie To jest extraklasa tego sprzętu Reszta to 1 i 2 liga.
      Problem w technologii młynka i pompy. Wystarczy popatrzeć w kawiarniach na profesjonalne ekspresy. Dominuja w/w.
      Te maszyny raczej nie występuja w marketach z AGD. Są sprzedawane we własnych sieciach i są droższe od popularnych.
      Ale te popularne jak Bosh, de Longhi i podobne w firmioe wytrzymuja rok, lub trochę więcej.Trzeba poszykać dostawcy w sieci. Wiem o czym piszę. Moja "Nivona" pracuje w pensjonacie, a więc ciężko już piaty rok.
      M.
    • jacek809 Re: Ekspres do kawy do biura 19.05.16, 11:35
      Sam ekspres do biura to jedno, wiadomo że powinien być dobrej firmy. Moim zdaniem ważniejszy jest serwis i ewentualne dostawy dodatkowych produktów, nie orientuję się jakiej firmy mamy ekspres ale wiem że firma która dostarczyła nam go i dostarcza kawę to profesjonaliści, widziałem na ich stronie www.coffeenation.pl/ że kawy są z różnych części świata i wiem że smakują lepiej niż w niejednej kawiarni, nie wiem jak mogliśmy zaczynać dzień w pracy bez ekspresu do kawy.
    • bielsko76 Re: Ekspres do kawy do biura 11.07.16, 16:32
      Według mnie jest przekombinowany- personelowi będzie ciężko ogarnąć dwa zbiorniki. Nie wiem, czy ktokolwiek mając do wyboru ekspres ciśnieniowy i przelewowy wybierze to drugie rozwiązanie. Problemem jest też mała pojemność wody. Może popatrz na ten model od Saeco: www.konesso.pl/product-pol-1787-Ekspres-do-kawy-Saeco-Aulika-Mid.html . On jest przystosowany typowo do pracy w średnich i dużych biurach.
      • korba23 Re: Ekspres do kawy do biura 03.08.20, 10:54
        a może coś takiego - dzierzawaekspresow.pl/dzierzawa-ekspresow-do-kawy/saeco-idea-restyle-cappuccino/
        Automat do kawiarni i restauracji, ale do dużego biura jak znalazł. Dodatkowo nie trzeba kupować tylko wydzierżawić.
    • tikitaka21 Re: Ekspres do kawy do biura 30.11.16, 05:47
      Może warto rozwiązywać takie problemy w inny sposób;
      ekoitalia.pl/kawowe-inspiracje/57-excaffe.html
    • korba23 Re: Ekspres do kawy do biura 15.09.20, 11:17
      Jeśli dokładnie nie wiesz jaki ekspres do kawy wybrać to może warto sprawdzić go "w boju"? Zamiast kupować zdecyduj się na dzierżawę ekspresu. W trakcie umowy masz możliwośc zmiany ekpresu na inny. Dodatkowo masz kawę w pakiecie i odpadają sprawy związane z serwisem i naprawami. Na dzierzawaekspresow.pl/ maja taką usługę
    • gamer231 Re: Ekspres do kawy do biura 07.03.22, 09:26
      W popularnych sklepach stacjonarnych ciężko zdobyć dobrej jakości kawę lub herbatę, dlatego zainteresowanym tematem polecam sprawdzić ofertę sklepu internetowego, w którym znajdziecie np. [url=https://www.kongreskawy.pl/]kawa włoska[/url] . Moim zdaniem mają bardzo dobre ceny, zwłaszcza jak na tak wysoką jakość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka