Dodaj do ulubionych

4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle waży?

16.12.09, 16:13
Ja w sumie przestałam się tak bardzo martwić ale zapytać nie zaszkodzi
Obserwuj wątek
    • 1majuszek Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.12.09, 09:15
      Ha! Ja tyle ważyłam. Tak myślę, bo jak miałam 5 lat ważyłam 12 kg
      więc rok wcześniej z pewnością mniej. To był rekord, którego nikt
      nie pobił.
      Moja matka też nie sie za bardzo martwiła, zwłaszcza, że byłam
      zdrowa jak ryba. Śmiała się tylko, że powinnam chodzić z
      obciążeniem, żeby mnie wiatr nie porwał:)
      Teraz sama jestem mamą niejadka - 2,5 letniej panny ważącej 11 kg.
      • strzalka501 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.12.09, 09:25
        Dziewczyny...
        Lejecie miód na moje serce:)
        Dlaczego.
        Dlatego,że mając 5lat ważyłaś 1majuszek 5 kg i wyrosłaś na zdrową
        kobietę-to dla mnie ważne!To oznacza,że nie ma co rwać włosów z
        głowy.Jak dziecko jest przebadane-to należy odpuścić i cieszyć się z
        tego,że sa zdrowe i kochane.
        Moja ma 3,5roku i wazy 12,1kg(schudła ostatnio).
        I tez już zbastowałam jakiś czas temu.Ale nie powiem...radośc by
        była wielka,gdyby na 4urodziny osiągnęła np...hmmmm....14kg!!!!
        Hehehhe,wiem,że to nie realne,ale co tam...marze sobie światecznie;)
        Pozdrawiam Was dziewczyny i Wesołości na Świeta:)
        • 1majuszek Strzałka... 17.12.09, 09:43
          ...mało, że na zdrową to na dorodną:)
          W liceum zaczęłam jeść, przez kilka lat bezkarnie a nagromadzone
          kalorie eksplodowały na studiach. Najlepsze jest to, że doskonale
          pamiętam jak zmuszano mnie do jedzenia, jakie lamenty były a
          dokładnie to samo robie z córką. Mimo doświadczenia własnego 2 lata
          zajęło mi wyluzowanie (mniej więcej)i odpuszczenie dzieciakowi
          (oczywiście po przebadaniu wzdłuż i wszerz i wykluczeniu wszelkich
          chorób).
          Wszystkiego dobrego:)
    • amoch1 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.12.09, 13:47
      no niestety.. moja Majka, 4 lata i 1 m-c, troszke ostatnio
      przytyła ;-) (po Bioaronie) ale od trzech dni jest chora i nic nie
      je więc pewnie znów bedzie 11.5....
      a ostatnio nawet anemii nie ma, tylko troszeczkę żelazo poniżej
      normy, więc muszę się do tego przyzwyczaić albo zwariuję ;-))
    • mamamaja30 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.12.09, 22:31
      Sewerynka, dzięki za ten wątek :). Normalnie kamienie z serca
      spadają... Co prawda moja ma niecałe 2,5l, ale waży 9,5kg. Biorąc
      jej średnią przybierania to może dobije do 12kg na 4 urodziny :)
      • jewunia Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 18.12.09, 11:12
        Cześć dziewczyny jestem tu nowa i dzisiaj dopiero Was znalazłam, oj
        jak ja się z tego cieszę:):):) Mój Michał ma 3 latka i 2 m-ce waży
        jedyne 11,8 kg i mierzy 90 cm.
        • annulka79 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 07.01.10, 18:52
          Ja również witam wszystkie mamy!
          Znalazłam to forum i czytam jak o swoim dziecku:)

jewunia
          Mój synek na 3 latka miał 12 kg i 90cm. Teraz ma 3,5 i niewiele więcej, taki
          drobiazg ;)
          • jewunia do annulka79 08.01.10, 10:16
            A robiłaś swojemu jakieś badania, my na 20 stycznia jesteśmy
            umówieni do gastroenterologa. Dodam, że mój urodził się z hipotrofią
            więc i tak sporo nadrobił:)
            • annulka79 Re: do annulka79 08.01.10, 19:51
              Robiłam podstawowe badania i wszystko ok. Jest baaardzo ruchliwym dzieckiem,
              niewiele choruje. Urodził się na przełomie 36 i 37 tygodnia i też sporo
              nadrobił. Je niewiele rzeczy i jak nie ma ochoty to nie wmuszę w niego nic -
              taki jadek wybiórczy: suchy chleb, sam makaron ;) W sumie to waga do wzrostu
              nie wypada najgorzej tylko czasem się martwię że taki malutki jest. W
              przedszkolu wygląda raczej na 2,5 roku :(
          • adamko27 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.10.10, 14:14
            annulka79 napisała:

> Ja również witam wszystkie mamy!
            > Znalazłam to forum i czytam jak o swoim dziecku:)
            >
            > jewunia
            > Mój synek na 3 latka miał 12 kg i 90cm. Teraz ma 3,5 i niewiele więcej, taki
            > drobiazg ;)
            witam ,mój synek 5lat waży 17kg.jest chudy jak patyczek
            • kina82 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 19.10.10, 13:15
              moja 7 letnia siostra waży 15 kg i nie jest niejadkiem, za to mój synek 2 latek niejadek waży 12,5 kg. Niedługo będą ważyć tyle samo.
          • bebe52 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 16.11.10, 18:15
            U nas podobnie Kate skonczone 5lat i wazy 13.5kg na dzien dzisiejszy.
            ostatnio przytyla wlasnie 0,5kg bo zaczela jesc regularne sniadanka w szkole jak zje caly lunch to dostaje naklejke od nauczycielki taka mala zacheta.Po za tym regularnie odwiedzamy dietetyka dzieciecego i ustalamy razem diete oraz dostaje specjalne wysoko kaloryczne specyfiki aby lekko jej w tym pomoc.ogolnie dziecko jest zdrowe i jak na jej wage to jest bardzo silna.
          • aluczak76 Re: 6 lat i 13 kg oraz 98 cm 16.03.11, 00:50
            Witam, chyba zakasuję większość Was, dawno nie byłam na tym forum. Mam synka z 2004 r z listopada - Julek ma autyzm i nie wiadomo czemu nie wytwarza tkanki tłuszczowej, nie umie gryźć - bardzo słabo od urodzenia przybiera na wadze i bardzo słabo rośnie. Wygląda na 3 latka. W marcu po raz trzeci idziemy na kontrolę hormonu wzrostu. Prawdę mówiąc borykamy się z autyzmem i przez chwilę przestaliśmy się skupiać na nierośnięciu. Ale też było już lepiej i ładniej wyglądał, a teraz znowu skóra i kości. Więc jestem przerażona, bo nie wiem czy to nie jest jakaś choroba genetyczna. Na początku życia miał podstawowe badanie genetyczne, które nic nie wykazało. Jeśli macie podobny problem odezwijcie się.
    • epreis Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 22.12.09, 01:20
      mój 4 latek w czerwcu ważył jeszcze niespełna 13 kg..teraz waży 16, za wszystko dziękuję kuracji bioaronem c ;)

nie uwierzyłabym, ale to prawda- dziecko które przez 4 lata niejadło, potrafiło 3 dni na 1 małym danonku żyć, na widok czekolady darło się jak opętane- jakbym chciała go nim otruć..
      od września nagle zaczął jeść..szok dla wszystkich, ciągle myśli i mówi o jedzeniu- jakby nagle zamierzał stracony czas nadrobić...
      • vanillafields Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 22.12.09, 12:50
        A mnie kiedys wiatr porwal :O, no prawie hehe... Mialam okolo 8 lat i sobie
        szlam z parasolka i zawialo i 'pofrunelam' przez trawnik... Moja babcia prawie
        ze smiechu usiadla.. Nie wiem ile wazylam ale bylam strasznym niejadkiem i
        zawsze najchudsza z klasy. Za to teraz jem wszystko i czasem w nienormalnych
        wrecz ilosciach i utylam tylko jak w ciazy bylam (tez 'przepisowe' ilosci, ani
        grama wiecej). Moja corcia tez malutka..
    • dianaro Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 02.01.10, 16:46
      Synek obecnie 2 lata i 8 mies. waży 12,1 kg i uważam, że ostatnio sporo
      przytył. Zgadzam się także z przedmówczynią, że przestałam sie martwić, bo
      najważniejsze, że, analizując całe jego życie, to tak naprawdę nigdy poważnie
      nie chorował.
      • pawie-oczko Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 02.01.10, 21:48
        Moja Ola ma 3lata i 2 miesiące waży ok.10,200 :-) Jak nie chce jeśc przez
        dłuższy czas, robie jej badania podstawowe. Tak było też ostatnio. Jak
        zobaczyłam wyniki to mało nie zemdlałam- mocz o.k. krew, też całkiem całkiem.
        Powalił mnie wynik poziomu żelaza-norma jest od 49-151 a mój niejadek ma 118!!!!
        No po prostu szok! Widac taka jej uroda :-)
    • sewerynki Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 03.01.10, 20:13
      No, i już mi lepiej. Dzięki.
    • deptaczek Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 04.01.10, 13:50
      Natalka - ma 5 lat i 12,5 kg. Rok temu było 11,5
      przestałam się stresować jakieś 1,5 roku temu.
      • amoch1 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 04.01.10, 13:56
        to widzę że kolezanka mojej Mai ;-)) 4 lata - 11.5 kg.
        dla niej 12 kg to jakaś granica nie do przebycia...
        • naturella Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 08.01.10, 14:04
          Mój Maks miał 3 lata i ważył 13,5 kg. Teraz ma 4 lata i waży 17,5 :D
          • ewelina238 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 09.01.10, 09:32
            naturelle , a jak to zrobiliscie?
            • dianaro Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 11.01.10, 22:01
              naturelle, podbijam pytanie eweliny :)
              • naturella Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 16.01.10, 20:33
                Zaczęło się od zrobienia morfologii i wyszła niedokrwistość,
                niewielka, ale jednak. I dawałam Ferrum Lek, nie całą dawkę, bo miał
                zaparcia, ale połowę dawki. Jedną butelkę, drugą, a potem, jak już
                się wyrównało, to Kinder Biovital w syropie zapobiegawczo - on ma
                dużo żelaza. I wiecie co, Maks zaczął jeść. Co dziwniejsze, zaczął
                mieć ochotę na mięso, parówki, wędliny - to, czego przedtem w ogóle
                nie chciał. Jadł wcześniej tylko ziemniaki, a teraz zjada całe
                mięso. Druga rzecz, że od września jest mało w przedszkolu,
                większość czasu w domu i mąż mu ciągle coś podtyka. A to kawałek
                drożdżówki, a to bułeczka z masłem i ogórek kiszony, a to kawałek
                czekoladki, mięska itp. Ale ma stanowczo lepszy apetyt, sam mówi, że
                coś by zjadł, prosi o coś konkretnego itp.

Ten lepszy apetyt wiążę wyłącznie z tym podawaniem żelaza. Nic
                innego się nie zmieniło... Może to, że przestał wymiotować? Bo
                jeszcze rok temu wymiotował na potęgę. A to jakaś grudka, a to za
                dużo zjadł, a to coś nie tak - średnio co dwa dni wymiotował. Aż
                przestał. Nie wiem, czy po prostu wyrósł, czy coś innego się
                zadziało?...
    • ana-27 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 14.03.10, 21:39
      o proszę,czytam o mojej córci!:) 3,5 latka- 11,6:) też sie nie
      przejmuje- od urodzenia "calineczka" pozdrawiam:)
      • zurekgirl Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 25.03.10, 15:39
        Ja tylko podpowiem, zeby nie przesadzac z biovitalem. Ja bylam zbyt
        chuda, po czym rodzice tak mi apetyt pobudzili tym wynalazkiem, ze
        potem walczyli z nadwaga. Nie mowie, zeby nie dawac, ale zeby nie
        przesadzac.
        • myszkaa1985 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 31.03.10, 21:47
          ehhhh...to może mnie któraś mama coś podpowie... moja córka ma 4 lata i wciąż
          chudnie bo nie je. pół kromki chleba z masłem na cały dzień spokojnie jej
          wystarczy...ale to nie koniec problemów. Pani doktor stwierdziła "nawykowe
          zaparcia" u córki i po zastosowaniu lewatywy (brzuch był twardy, zalegały w nim
          warstwy kałowe)zaleciła: debridat, lactulosum i forlax... córka owszem zaczęła
          się wypróżniać ale... np po 5 razy dziennie w majty!! dłuższy czas znosiłam to
          dzielnie ale ileż można? i czy nie zaszkodzi to dziecku?? niestety wszelkie
          próby odstawienia leków kończyły się jak np ostatnio tym,że córka przez 3 dni w
          ogóle nic nie jadła :( tak więc z dwojga złego wolę prać majty niż patrzeć jak
          dziecko głoduje, ale ani ją wysłać do przedszkola ani nic :/
    • barbie09.07 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 16.10.10, 17:47
      Róża trzy latka 10600 :( Najwięcej wazyla 10900. waga poniezej trzeciego centyla:(
      • annobr Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 17.11.10, 17:36
        Barbie09.07, pocieszę Cię, moja 2 lata 7 miesięcy, waży 9,2 - do 9,4 kg i ma 85 cm wzrostu...
        • paulina-23 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 21.11.10, 18:00
          moja Jadodka ma 3 lata i wazy niecałe 10kg,prawie nic nie je.
    • bebe52 Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 21.11.10, 21:30
      Kate 5 lat i 3 miesiące 13,5kg od 3 lat pod obserwacją dietetyka i na specyfikach wysokokalorycznych,mała nie chętnie je pije więc i rezultatów za bardzo nie widać.
      Ale powolutku mała przybiera na wadze więc nie jest tak źle.
    • marggaretka Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 27.11.10, 17:47
      Moja Mała ma 3 lata i 2 miesiące. Waży 12 kg.
      bardzo mocno przeżywam każde deko na wadze.
      Badania ma nienajlepsze, największy problem mamy z mięsem
      bardzo go nie lubi. Czasem też juz nie mam siły.
      A po akcjach z wpychaniem jedzenia tlko ją bardziej do jedznia zraziłam:(
      • jewunia Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 21.01.11, 10:48
        Michaś obecny 4-latek - 12,8 kg i 94 cm:(
        • ippi Re: 4 lata - mniej niż 12 kg - ktoś jeszcze tyle 23.01.11, 00:49
          Marysia -4 latka 12,400
          chodzę po lekarzach i nic, każdy posiłek to u nas męka
          nic nie je, nic
          płaczę nad nią, jak ją przytulam bo to same kosteczki
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka