Dodaj do ulubionych

"skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo polecacie

27.03.14, 16:19
Witajcie
Jestem matką skrajnego niejadka (9 miesięcy CHŁOPIEC).
Obecnie przechodzi fazę niejedzenia niczego.
Jesteśmy w stanie wcisnąć mu jedynie wzbogacone owocami mleko przez sen ok.400 ml.
Zupek nie chce widzieć. Od 5 miesięcy leczymy się na refluks, który raz jest większy raz mniejszy
(przyjmuje GASEC). Mój gastrolog nie ma już pomysłu na niego-ja tym bardziej. Ostatnie wyniki krwi było ok. ale w moczu wyszło białko-będziemy badać nerki. Nie wiem czy to wina tego, że mało je i pije a każde mleko jest zagęszczane kaszkami i kleikami, czy to może skutek uboczny przyjmowania gasecu. Szukam lekarza, który spojrzałby na niego "świeżym okiem" bardzo proszę polećcie kogoś z WROCŁAWIA-bardzo na WAS liczę
Obserwuj wątek
    • jolamax Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 29.03.14, 19:04
      My wprawdzie nie mamy skrajnego niejadka - ale też mieliśmy sporo problemów w obszarze jedzenia (a raczej niejedzenia,)- nam bardzo pomógł dr Andrzej Stawarski - przyjmuje przy ulicy Wandy Rutkiewicz.
    • mimblak Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 31.03.14, 17:21
      Dr C.Rząca - przyjmuje na Koszarowej. Mój synek ma refluks i prowadzimy fo u tej pani doktor. Wcześniej leczyliśmy się na klinikach.
    • 2013mika Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 19.10.14, 11:47
      Dr Andrzej Stawarski
      Dobry gastrolog ale lekarz ...
      Moim zdaniem przy niejadkach potrzebny jest jeszcze psycholog, behawiorysta
    • asws3837 Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 19.10.14, 18:34
      jeżeli masz jakieś namiary na poradnie, psychologów kogokolwiek kto mógłby pomóc bardzo, bardzo proszę podaj.
      • 2013mika Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 19.10.14, 21:22
        Niestety nie mam ...-Sama szukam
        Moje dziecko ma 21 miesiecy
        Rozwija sie prawidłowo, wyniki badan sa dobre
        Nadal je mało ale moim największym problemem jest to jak je ... tzn przed TV
        To był moj największy błąd! Kiedy spadła poniżej 3 centyla (powód: za namową teściowej zbyt wcześnie wprowadziłam pokarmy stałe, dziecko nie było na to gotowe) zaczęłam robić wszystko aby zjadła ... zaczelo sie od zamawiania a skończyło bajkami w TV
        Teraz nie wiem jak z tego wyjsc

• 2013mika Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 19.10.14, 21:27
        Jeszcze raz przeczytałam Twój post
        Skoro synek ma 9 miesiecy to juz pewnie siedzi ... spróbuj karmić go metoda BLW- znajdziesz w internecie
        Wydaje mi sie ze to najlepsza metoda
    • kometa Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 16.03.15, 22:32
      My tez jesteśmy pod opieka dr Stawarskiego, świetny lekarz. Dodatkowo zaczęliśmy chodzić również do neurologopedki Małgorzaty Kowalczykiewicz - specjalizuje sie w zaburzeniach jedzenie u dzieci (jest również terapeuta SI)
    • kubaa8986 Re: "skuteczny" gastrolog z Wrocławia-kogo poleca 24.05.19, 14:30
      Mogę tylko polecić Panią Barbarę Woźniak-Stolarską !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka