Dodaj do ulubionych

warsztat 159 studia

10.10.10, 19:51
Moja córka Iwona podjęła właśnie naukę na drugich studiach – zaocznych.
Nie pytam o pierwsze jej studia, bo pewnie się kiedyś już wygadałam – jest na 4-m roku grafiki. Pytam o te nowe – drugie.

Jaki rodzaj drugich studiów wybrała Iwona?
Jakich możliwości zawodowych spodziewa się po ukończeniu ich?
Jest już po pierwszych zajęciach – jakie zrobiły na niej wrażenie?
Jakie ma (mamy) obawy związane z dodatkowym studiowaniem?
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: warsztat 159 studia 11.10.10, 18:20
      I co? Czy temat się Wam podoba? Jest dość krótki.
      Życzę miłej zabawy smile
      • dezire3 Próbuję 11.10.10, 20:22
        7 buław-są to studia w których będzie mogła rozwijać swoję zainteresowanie realizować pasję,na pewno potrzeba w nich dużo samozaparcia i dyscypliny wytrwałości
        Czego dotycza studia Iwony?
        10 buław-może porozumienia miedzy ludzkiego…na karcie mam duże dziecko i małe może chodzi o pokonywanie barier pomiedzy ,,dwoma światami,,
        4 monet-3 buław-może spodziewa się że będzie mogła wyjechać po tych studiach albo otworzyć coś własnego niezaleznego
        6 buław-chyba bardzo dobre ,myśle że poczuła się jak ryba w wodzie wink ten kierunek jest jej wymarzonym
        4 mieczy-10 buław-mam wrażenie że boicie się że te studia ja jakoś wyizolują od was a poza tym że bardzo ją obiażą że za dużo bierze na siebie
        Będę stawiać na studia językowe albo coś z reklamą fotografią wink Bardzo ciekawy warsztat jak zwyklę Kitowink Mam nadzieję ze przynajmniej wyniosę z niego naukę bo coś czuję że cienko zaśpiewałam dzisiaj wink
        • kita32 Re: Próbuję 11.10.10, 20:37
          Witaj, Dezire smile
          Jak miło przeczytać pierwszą interpretację smile
    • fairywitch Re: warsztat 159 studia 11.10.10, 20:49
      ^^ ja zaczynam i pierwszy raz stawiam na "Czyjeś" pytanie w sumie.
      Dobry pomysł z takimi ćwiczeniami.

Mój pomysł:
      -rodzaj: 4 denarów, 6 buław- wydaje mi się, że to coś związane z finansami większymi. Tam gdzie częściej trzeba dłużej popracować. Kojarzy mi się też z miastem, budynkami, na karcie widnieje też zieleń, kawałek lasu.
      -możliwości: głupiec, śmierć- ja tu widzę możliwość bycia bardzo zadowolonym z własnej pracy, wielką satysfakcję i chęć do działania, dużo wiary w siebie. Praca ta będzie na pewno lubiana. Może to będzie dobry czas, aby założyć własną działalność, jakąś małą firmę?
      -odczucia po zaj.: 10 kielichów- bardzo jest zadowolona, czuje się spełniona i na właściwym miejscu. Jest ciekawa co dalej będzie i ma pełno mocy i chęci do dalszego działania. Wreszcie cieszy się, że może robić to co lubi.
      -obawy: 9 kielichów, giermek mieczy- być może obawiacie się tego, że ona się wyalienuje, a wy będziecie czekać z założonymi rękami. Że ciężko będzie do niej dotrzeć, bo będzie zajęta swoimi sprawami, będzie miała mało czasu dla innych osób i zostanie w efekcie sama. że może będzie miała z tego powodu jakieś problemy ze zdrowiem np.

Ogólnie stawiam na coś w typie architekt/ architekt krajobrazu.

Ciekawa jestem jak to się ma do prawdy ^^
      • kita32 Re: warsztat 159 studia 12.10.10, 00:09
        Witaj Fairywitch smile
        Cieszę się, że dołączyłaś smile
        • olkacool Ja też spróbuję ;) 12.10.10, 08:21
          Jaki rodzaj drugich studiów wybrała Iwona? 8 Buław 3 Monet Królowa Monet Może coś z podróżami, przemieszczaniem się, trzeba szybko reagować, podejmować ważne decyzje, dużo i ciężko pracować i skupić się na tym co się robi, całym sercem i duszą.. ale też chyba zawód dobrze płatny, chyba finansowo wyjdzie na tym dobrze .. ta Królowa Monet, da jej stabilizację finansowa, może nawet własne stanowisko lub firmę..

Jakich możliwości zawodowych spodziewa się po ukończeniu ich? Kolo 6 Buław 9 Buław Zmian na lepsze, odmiany losu, może więcej ruchu i chaotyczności, własny biznes pasuje, jej życie nabierze rumieńców,ona sam stanie się "silniejsza"..

Jest już po pierwszych zajęciach – jakie zrobiły na niej wrażenie? Gwiazda Cesarzowa 4 Monet Jest zadowolona i spełniona, bardzo dobre wrażenie na niej zrobiły, czuje się usatysfakcjonowana, być może to jest jej powołanie smile

Jakie ma (mamy) obawy związane z dodatkowym studiowaniem? Kochankowie Świat Rycerz Buław że jak się uda to Iwona "odejdzie" w świat (ucieknie ci, dosłownie i w przenośni), może za granicę, może ta praca jest bardzo czasochłonna albo związana z podróżami.. albo migracją do miasta innego.. chyba z jakąś dużą kreatywnością..
          może w związku z tym, ten zawód jest w pewien sposób niebezpieczny, bo np duże się jeździ samochodem, albo podróżuje i wzrasta ryzyko wypadku np itp..

Ale naplotłam tongue_out
          • klamra i ja:) 12.10.10, 17:01
            Rodzaj studiów Studia ogolnie - Krol Kielichów
            Cechy potrzebne do studiowiowania/ wykonywania tego zawodu - Glupiec
            Umiejetnosci jakie dają studia - Pustelnik
            Jakich możliwości się spodziewa - krolowa kielichow, kochankowie
            Odczucia po 1 zajeciach: wypadła mi pusta karta, której zapomniałam wyciagnąć, to tez jakis znak ale dociągnęłam Królowę Mieczy
            Lęki: 7 buław, Arcykapłan

Ogolnie jest to zawód w którym potrzebna jest wyobraźnia, kreatywnosc, jest to tworczy zawód i łączy się z emocjami. Król kielichow czesto pokazuje psychologa, terapeutęparapscyhologasmile Moze tez oznaczac np. astrologa, muzyka, poete artystyczna duszę jednym słowem.
            Zeby go wykonywac ten zawod trzeba miec PASJE (nie jest to ksiegowa odbebniajaca swoja prace 8 godz dziennie) byc ciekawym swiata, miec instynkt i zaufanie do swego instynktu.
            Glupiec tez mi sie kojarzy z niekonwencjonalnoscia jakas.
            Umiejetnosci jakie daje te praca to rozwoj duchowy, kojarzy mi się z autopoznaniem, moze musi poznac siebie, żeby pomagać innym, Kształcic bedzie intuicje
            dużo przemyślen ją czeka
            Mozliwosci: znowu mi to wygląda tak, ze Twoja córka chce osiągnąc sukces dzięki kreatywnosci, fantazji.
            Kochankowie to karta dorosłego życia, chce sie usamodzielnic, ten drugi kierunek zawod jej to umozliwi. Moze wiecej np. zarabiac.
            Jesli Krolowa Mieczy by miala symbolizowac twoja corke to widac ze to niezalezna kobieta dążąca do rozwoju, ale może też pokazała wykładowcę? Nie do końca nim lub nią była zachwycona twa Córka
            Lęki: negatywnosc
            Arcykaplana moze oznaczac wlasnie złego nauczyciela. Poza tym mysle ze sie boicie, ze czasu jej na wszystko nie starczy. Myslalam ze pokaza sie pieniadze, ale sie nie pokazaly (ze to finansowo ciezkie) 7 Bulaw mi pokazuje ze nie bedzie latwo, ze to jakies ryzyko, musi pokonac ograniczenia np. czasowe, taki strach przed nowym tu jest, ale widac ze szuka swego miejsca na ziemi i musi o to zawalczyc
            Stawiam na cos z psychologia, moze jakis coaching?
            Niewykluczone ze jest to tez jakis artystyczny zawod.
            Pozdrawiam
            • kita32 Re: i ja:) 12.10.10, 21:17
              Witajcie, Olko i Klamro smile
              Cieszę się smile
              • dezire3 Do Kity ;) o jodze 13.10.10, 11:22
                Kito ściągnęłam sobie ksiażkę o jodze o której pisałaś i od 2 dni ćwiczę ;D ...te ćwiczenia wydają się jakby ich nie było a dziś drugi dzień i czuję mały ból mięśni wink Wydawało mi się że joga nic nie daję a jednak czuć ją już po 2 dniach w cielę wink Będę nadal praktykować te ćwiczenia dziękuję za polecenie książki i inspirację ;*
                • kita32 Re: Do Kity ;) o jodze 13.10.10, 13:13
                  Wow, cieszę się, że Ciebie zainspirowałam smile

A właśnie weszłam na stronę, bo chciałam namówić Ciebie, żebyś zaczęła pisać powieści grozy, a potem (lub w trakcie) dała tekst do korekty językowej (skoro obawiasz się, że nie napiszesz literacko). Bo pomysł jest najważniejszy. Wierzę w Ciebie, Dezire smile
                  • dezire3 Re: Do Kity ;) o jodze 13.10.10, 14:25
                    Oj dziękuję Kito big_grin Bardzo bardzo dziękuję To już mam dwię osoby którę we mnie wierzą Ciebię i Olę wink Napewno będę próbować big_grin
                  • klamra Ogólnie i do Desire:) 13.10.10, 14:29
                    W koncu znalazłam czas zeby poczytac inne dziewczyny, no ciekawie to wyglądasmile

Desire mam pytanie: jak to możliwe ze wypadło ci dwa razy 10 buław? Zdradzisz tajniki? Robiłaś rozkład czy na każde pytanie z calej talii ponownie ciągnęłaś karty? Bo to chyba nie błąd. Tak mnie zaciekawiło po prostusmile
                    • dezire3 Re: Ogólnie i do Desire:) 13.10.10, 16:39
                      hihi najwidoczniej po seri pytań mniejszych złozyłam talię i ciągłam jeszcze raz z całej do ostatniego pytania wink Nie ma żadnego tajnika haha karty mi sie nie rozmnażają w rekach wink a mogły by to by było ciekawewink
                      • klamra Re: Ogólnie i do Desire:) 13.10.10, 20:24
                        No taksmile
                        I czar prysnałwink
    • cassandra87 Re: warsztat 159 studia 17.10.10, 10:41
      Z jakiej dziedziny są te studia? As pucharów - życie, przemiana duchowa (macierzyństwo, małżeństwo) - humanistyczne
      Z czym wiążą się te studia? 4 puchary - brak perspektyw rozwoju, depresja - chodziło mi o to czym się zajmują na tym kierunku studiów, ale pytanie było chyba zadane mało konkretnie i może wyszła mi motywacja Iwony,więc zadałam kolejne
      Jaki jest przedmiot zainteresowania na tych studiach? 9 monet - osiągnięcie harmonii, sukces życiowy, odkrycie wartości życia wszystkich istot
      Jakie cechy charakteru są potrzebne na tych studiach? Giermek denarów - trzeba być cierpliwym, uporządkowanym, pilnym studentem.
      Podsumowując - wydaje mi się,że są to studia humanistyczne (np. psychologia,socjologia), na których studenci uczą się jak z depresji, braku perspektyw i harmonii w życiu pomóc człowiekowi i wyprowadzić go z dołka psychicznego, postawić na nogi i pokazać mu jak piękne może być życie.

W jakim środowisku będzie pracować? 7 buław - tam gdzie będzie duża konkurencja, niezbędna będzie determinacja i odwaga
      W jaki sposób - indywidualnie/w grupie? Eremita - zdecydowanie indywidualnie smile
      Co może uzyskać w tym zawodzie? Rycerz denarów - stabilność, szczęście finansowe (i nie tylko finansowe)
      Czego spodziewa się po ukończeniu studiów? 6 mieczy - odkrycie nowych horyzontów, podróże, może wyjazd za granicę

Jest już po pierwszych zajęciach – jakie zrobiły na niej wrażenie?7 mieczy - wg mojej interpretacji ilustracji - coś co należało do niej, do czego jest stworzona (jak Ekskalibur i król Artur)

Obawy Iwony - 6 pucharów - boi się,że będzie tęskinić za starymi dawnymi czasami (pewnie miała wtedy więcej czasu dla siebie)
      Obawy Kity - wieża - a z niej spada 2 ludzi - tak jakby obawiała się, że córka nie poradzi sobie na 2 kierunkach, że zawali je oba
      • kita32 Re: warsztat 159 studia 17.10.10, 11:11
        Witaj, Cassandro, fajnie, że napisałaś swoją interpretację smile
        • kita32 rozwiązanie 17.10.10, 18:19
          Dziękuję wszystkim uczestniczkom za wzięcie udziału w warsztatach wink

A oto rozwiązanie:
          Iwona zapisała się na 3.5 letnie studia z pedagogiki o specjalności „edukacja elementarna i język angielski” w Wyższej Szkole Zawodowej „Kadry dla Europy” (w Poznaniu).

Po ukończeniu pedagogiki będzie mogła uczyć w szkole podstawowej w klasach 1-3 oraz w przedszkolach. Ukończenie ASP nie daje uprawnień do nauki w szkole. Dawniej ukończenie studiów wyższych dawało uprawnienia do nauki „swojego” przedmiotu w szkole, teraz trzeba mieć za sobą odpowiednie kursy pedagogiczne lub ukończyć dodatkowo pedagogikę.
          Nauka w szkole jest mało płatna, ale Iwona lubi dzieci i ma z nimi dobry kontakt. No i praca na etacie (lub półetacie) daje pewnego rodzaju bezpieczeństwo finansowe – a można do niej dorabiać zleceniami artystycznymi.

Była zachwycona. Świetnie to Wam wyszło w kartach. Tylko jedna wykładowczyni mówiła trochę drętwo, reszta prowadziła zajęcia z energią, swadą, zaciekawiając tematem.

Myślałam, że wyjdą Wam pieniądze. Nie wyszły. Traktuję to jak wróżbę, że jednak nie będziemy z tym mieć problemów. Zadając to pytanie byłam bardzo zaniepokojona jak damy radę z dodatkowym wydatkiem 300 zł (niecałych) miesięcznie. Iwona chce zarobić te pieniądze i mam nadzieję, że jej się to uda. Ale póki co muszę te pieniądze wyłożyć i – zadając pytanie w niedzielę – nie miałam pojęcia jak dotrwam z utrzymaniem rodziny do końca października. Ale następnego dnia, w poniedziałek, inna córka otrzymała niespodziewane wynagrodzenie i oddała mi 1000 zł (z) długu. Problem finansowy na jakiś czas zniknął i, mam nadzieję po Waszych rozkładach, że takiego problemu nie będzie. Boimy się nadal, że będzie problem z czasem – Iwona będzie musiała i uczyć się na dwóch uczelniach i zarobić te 300 zł miesięcznie... Może być ciężko...
          • kita32 komentarz do interpretacji Dezire 17.10.10, 18:27
            7 buław-są to studia w których będzie mogła rozwijać swoje zainteresowanie realizować pasję,na pewno potrzeba w nich dużo samozaparcia i dyscypliny wytrwałości
            .....Lubi zajęcia i zabawy z dziećmi, zgadza się smile Na pewno, żeby studiować jednocześnie dwa kierunki i dorabiać - będzie musiała się napracować...

Czego dotycza studia Iwony?
            10 buław-może porozumienia miedzy ludzkiego…na karcie mam duże dziecko i małe może chodzi o pokonywanie barier pomiedzy ,,dwoma światami,,
            ......Jaka świetna karta - duże i małe dziecko, blisko nauczania dzieci smile. Porozumienie między ludzkie - zgadza się.

4 monet-3 buław-może spodziewa się że będzie mogła wyjechać po tych studiach albo otworzyć coś własnego niezaleznego
            ......Zaczynam w to wierzyć, w większości interpretacji to się powtórzyło, może więc Iwona będzie prowadziła warsztaty z dziećmi w różnych miastach?

6 buław-chyba bardzo dobre ,myśle że poczuła się jak ryba w wodzie ten kierunek jest jej wymarzonym
            ......Dokładnie tak smile

4 mieczy-10 buław-mam wrażenie że boicie się że te studia ja jakoś wyizolują od was a poza tym że bardzo ją obciażą że za dużo bierze na siebie
            ....to też

Będę stawiać na studia językowe albo coś z reklamą fotografią Bardzo ciekawy warsztat jak zwyklę Kito Mam nadzieję ze przynajmniej wyniosę z niego naukę bo coś czuję że cienko zaśpiewałam dzisiaj
            .....Dezire, zawsze masz dobre interpretacje smile
            • kita32 komentarz do interpretacji Fairywitch 17.10.10, 18:34
              ^^ ja zaczynam i pierwszy raz stawiam na "Czyjeś" pytanie w sumie.
              Dobry pomysł z takimi ćwiczeniami.

.....Cieszę się, że dołączyłaś smile

Mój pomysł:
              -rodzaj: 4 denarów, 6 buław- wydaje mi się, że to coś związane z finansami większymi. Tam gdzie częściej trzeba dłużej popracować. Kojarzy mi się też z miastem, budynkami, na karcie widnieje też zieleń, kawałek lasu.
              .....Z finansami nie, ale studia te podjęła Iwona z myślą o większych możliwościach zarobkowych.

-możliwości: głupiec, śmierć- ja tu widzę możliwość bycia bardzo zadowolonym z własnej pracy, wielką satysfakcję i chęć do działania, dużo wiary w siebie. Praca ta będzie na pewno lubiana. Może to będzie dobry czas, aby założyć własną działalność, jakąś małą firmę?
              .....Tak, Iwona na to liczy smile

-odczucia po zaj.: 10 kielichów- bardzo jest zadowolona, czuje się spełniona i na właściwym miejscu. Jest ciekawa co dalej będzie i ma pełno mocy i chęci do dalszego działania. Wreszcie cieszy się, że może robić to co lubi.
              .....świetnie!!!

-obawy: 9 kielichów, giermek mieczy- być może obawiacie się tego, że ona się wyalienuje, a wy będziecie czekać z założonymi rękami. Że ciężko będzie do niej dotrzeć, bo będzie zajęta swoimi sprawami, będzie miała mało czasu dla innych osób i zostanie w efekcie sama. że może będzie miała z tego powodu jakieś problemy ze zdrowiem np.
              ......boimy się, że będzie miała za mało czasu dla siebie

Ogólnie stawiam na coś w typie architekt/ architekt krajobrazu.

Ciekawa jestem jak to się ma do prawdy ^^
              ......Masz trafienia, Fairywitch smile
              • kita32 komentarz do interpretacji Olkicool 17.10.10, 18:35
                Jaki rodzaj drugich studiów wybrała Iwona? 8 Buław 3 Monet Królowa Monet Może coś z podróżami, przemieszczaniem się, trzeba szybko reagować, podejmować ważne decyzje, dużo i ciężko pracować i skupić się na tym co się robi, całym sercem i duszą.. ale też chyba zawód dobrze płatny, chyba finansowo wyjdzie na tym dobrze .. ta Królowa Monet, da jej stabilizację finansową, może nawet własne stanowisko lub firmę..
                .......Zawód nauczyciela dla małych dzieci jest właśnie taki, że trzeba i szybko reagować i wkładać serce w to co się robi. Płatny za dobrze wprawdzie nie jest, ale może dać stabilizację finansową – można na pół etatu pracować w szkole i zarabiać dodatkowo jako artysta lub rzemieślnik. Etat dałby poczucie bezpieczeństwa finansowego.

Jakich możliwości zawodowych spodziewa się po ukończeniu ich? Kolo 6 Buław 9 Buław Zmian na lepsze, odmiany losu, może więcej ruchu i chaotyczności, własny biznes pasuje, jej życie nabierze rumieńców, ona sam stanie się "silniejsza"..
                ......i będzie miała więcej możliwości zarobkowych.

Jest już po pierwszych zajęciach – jakie zrobiły na niej wrażenie? Gwiazda Cesarzowa 4 Monet
                Jest zadowolona i spełniona, bardzo dobre wrażenie na niej zrobiły, czuje się usatysfakcjonowana, być może to jest jej powołanie
                ......Trafione!!!

Jakie ma (mamy) obawy związane z dodatkowym studiowaniem? Kochankowie Świat Rycerz Buław
                że jak się uda to Iwona "odejdzie" w świat (ucieknie ci, dosłownie i w przenośni), może za granicę, może ta praca jest bardzo czasochłonna albo związana z podróżami.. albo migracją do miasta innego.. chyba z jakąś dużą kreatywnością..
                może w związku z tym, ten zawód jest w pewien sposób niebezpieczny, bo np duże się jeździ samochodem, albo podróżuje i wzrasta ryzyko wypadku np itp..
                ........Częściowo się zgadza, bo będzie miała mniej czasu na przyjazdy do domu...

Ale naplotłam
                ........Wcale nie. Całkiem dobra interpretacja, Olu wink
                • kita32 komentarz do interpretacji Klamry 17.10.10, 18:37

Rodzaj studiów Studia ogolnie - Krol Kielichów
                  Cechy potrzebne do studiowiowania/ wykonywania tego zawodu - Glupiec
                  Umiejetnosci jakie dają studia - Pustelnik
                  Jakich możliwości się spodziewa - krolowa kielichow, kochankowie
                  Odczucia po 1 zajeciach: wypadła mi pusta karta, której zapomniałam wyciagnąć, to tez jakis znak ale dociągnęłam Królowę Mieczy
                  Lęki: 7 buław, Arcykapłan

Ogolnie jest to zawód w którym potrzebna jest wyobraźnia, kreatywnosc, jest to tworczy zawód i łączy się z emocjami. Król kielichow czesto pokazuje psychologa, terapeutę. Parapscyhologa Moze tez oznaczac np. astrologa, muzyka, poete artystyczna duszę jednym słowem.
                  .......emocje – bardzo dobrze, psychologia – bardzo blisko!

Zeby go wykonywac ten zawod trzeba miec PASJE (nie jest to ksiegowa odbebniajaca swoja prace 8 godz dziennie) byc ciekawym swiata, miec instynkt i zaufanie do swego instynktu.
                  .......na pewno trzeba lubić dzieci i zabawę z nimi wink

Glupiec tez mi sie kojarzy z niekonwencjonalnoscia jakas.
                  ......to mogą być dzieci w wieku przedszkolnym i wczesnoszkolnym wink

Umiejetnosci jakie daje te praca to rozwoj duchowy, kojarzy mi się z autopoznaniem, moze musi poznac siebie, żeby pomagać innym, Kształcic bedzie intuicje
                  dużo przemyślen ją czeka

.......Iwona kilka razy jako uczeń zmieniała szkoły – to też może mieć wpływ na chęć zajęcia się dziećmi w szkole.

Mozliwosci: znowu mi to wygląda tak, ze Twoja córka chce osiągnąc sukces dzięki kreatywnosci, fantazji.
                  ......tak, zajęcia z małymi dziećmi powinny być kreatywne i z fantazją

Kochankowie to karta dorosłego życia, chce sie usamodzielnic, ten drugi kierunek zawod jej to umozliwi. Moze wiecej np. zarabiac.
                  ....tak. Kochankowie tutaj kojarzą mi się z tym, że Iwona jest „otwarta” na dzieci i zawód nauczyciela pasuje jej psychicznie.

Jesli Krolowa Mieczy by miala symbolizowac twoja corke to widac ze to niezalezna kobieta dążąca do rozwoju, ale może też pokazała wykładowcę? Nie do końca nim lub nią była zachwycona twa Córka
                  .......Klamro, napisałaś to zdanie tak, że można je przeczytać na dwa sposoby – Iwona jako niezależna kobieta myśląca o zostaniu wykładowcą, czyli nauczycielem (genialne!!!)
                  lub przeczytać, że jakiś wykładowca nie za bardzo jej się spodobał (jedna osoba faktycznie wypadła trochę sztywno na tle autentycznie zaciekawiających swoim przedmiotem gawędziarzy).

Lęki: negatywnosc
                  Arcykaplana moze oznaczac wlasnie złego nauczyciela.
                  ...też trochę się tego obawialiśmy – na jakich wykładowców natrafi, ale było dobrze na pierwszych zajęciach.
                  Poza tym mysle ze sie boicie, ze czasu jej na wszystko nie starczy.
                  .......Tak, tym bardziej, że musi jeszcze zacząć dorabiać do kieszonkowych, które dostaje...

Myslalam ze pokaza sie pieniadze,
                  ......Ja też myślałam!!! Traktuję więc Wasze rozkłady jako wróżbę, że damy radę.

ale sie nie pokazaly (ze to finansowo ciezkie) 7 Bulaw mi pokazuje ze nie bedzie latwo, ze to jakies ryzyko, musi pokonac ograniczenia np. czasowe, taki strach przed nowym tu jest, ale widac ze szuka swego miejsca na ziemi i musi o to zawalczyc
                  ......7 Buław to jej aktywność, żeby zarobić no i dać radę na dwóch studiach

Stawiam na cos z psychologia, moze jakis coaching?
                  ......Super!!! Psychologia i pedagogika są bardzo blisko!!!

Niewykluczone ze jest to tez jakis artystyczny zawod.
                  .......Mogłaby, mając studia pedagogiczne mieć w szkole właśnie zajęcia artystyczne. Bez studiów lub kursów pedagogicznych nie mogłaby mieć żadnych zajęć...

.....Klamro, napisałaś świetną interpretację!!! Gratulacje!!!
                  • kita32 komentarz do interpretacji Cassandry 17.10.10, 18:37
                    Z jakiej dziedziny są te studia? As pucharów - życie, przemiana duchowa (macierzyństwo, małżeństwo) – humanistyczne
                    ....Tak, jak najbardziej.

Z czym wiążą się te studia? 4 puchary – brak perspektyw rozwoju, depresja - chodziło mi o to czym się zajmują na tym kierunku studiów, ale pytanie było chyba zadane mało konkretnie i może wyszła mi motywacja Iwony,
                    ....brak perspektyw zawodowych po pierwszych studiach, drugie mają to rozszerzyć

więc zadałam kolejne
                    Jaki jest przedmiot zainteresowania na tych studiach? 9 monet – osiągnięcie harmonii, sukces życiowy, odkrycie wartości życia wszystkich istot
                    .......osiągnięcie harmonii jako uzupełnienie pierwszych studiów. Bo mimo wykształcenia artystycznego nie dają one uprawnień do zajęć z dziećmi, do nauczania plastyki w szkole...

Jakie cechy charakteru są potrzebne na tych studiach? Giermek denarów - trzeba być cierpliwym, uporządkowanym, pilnym studentem.
                    .....przydaje się na wszystkich studiach wink, ale faktycznie w porównaniu z dającymi dużo swobody zajęciami na ASP – te dodatkowe studia wymagają tych wymienionych cech dużo bardziej

Podsumowując - wydaje mi się, że są to studia humanistyczne (np. psychologia, socjologia),
                    .......humanistyczne, i cytowane studia są bardzo bliskie pedagogiki

na których studenci uczą się jak z depresji, braku perspektyw i harmonii w życiu pomóc człowiekowi i wyprowadzić go z dołka psychicznego, postawić na nogi i pokazać mu jak piękne może być życie.
                    ........to akurat nie koniecznie, chociaż na studiach mogą być również i zajęcia tego typu

W jakim środowisku będzie pracować? 7 buław - tam gdzie będzie duża konkurencja, niezbędna będzie determinacja i odwaga
                    ........właściwie nie tak łatwo zostać nauczycielem – jest wielu chętnych

W jaki sposób - indywidualnie/w grupie? Eremita - zdecydowanie indywidualnie
                    ........Świetna karta! Nauczyciel pracuje indywidualnie (chociaż z grupą, ale sam), no i karta Eremita pasuje do nauczyciela wink.

Co może uzyskać w tym zawodzie? Rycerz denarów - stabilność, szczęście finansowe (i nie tylko finansowe)
                    ........etat daje zabezpieczenie finansowe, którego nie dają typowe sposoby zarabiania „ze sztuki”.

Czego spodziewa się po ukończeniu studiów? 6 mieczy - odkrycie nowych horyzontów, podróże, może wyjazd za granicę
                    .......Bardzo dużo było takich odpowiedzi. Aż zaczęłam się zastanawiać, może po pedagogice córka zacznie jeździć po Polsce prowadząc warsztaty dla dzieci.

Jest już po pierwszych zajęciach – jakie zrobiły na niej wrażenie?7 mieczy - wg mojej interpretacji ilustracji – coś co należało do niej, do czego jest stworzona (jak Ekskalibur i król Artur)
                    ....świetnie, bardzo jej się podobały i podobają (z wyjątkiem jednej trochę drętwej, z którą, niestety ma dużo zajęć)

Obawy Iwony - 6 pucharów - boi się, że będzie tęsknić za starymi dawnymi czasami (pewnie miała wtedy więcej czasu dla siebie)
                    ....to bardzo możliwe
                    Obawy Kity - wieża - a z niej spada 2 ludzi - tak jakby obawiała się, że córka nie poradzi sobie na 2 kierunkach, że zawali je oba
                    ....nie, ale karta dobra – obawiam się, że nie dam rady utrzymać dwójkę uczących się dzieci. Zbliża mi się czas emerytalny, a zwyczaj u nas jest taki, że natychmiast emerytów się zwalnia... Ta karta świetnie oddaje moje obawy i to, że martwię się o dwójkę dzieci, bo mnie i mężowi wiele nie trzeba, ale wykształcenie (stancja, czesne, to co potrzebne jest do studiowania itp. – to kosztuje...)

Cassandro, bardzo dobra interpretacja!
                    • kita32 zwycięzca 17.10.10, 18:40
                      Dziewczyny, byłyście bardzo dobre!

Najbardziej podobała mi się interpretacja Klamry smile

Klamro, zwyciężyłaś, gratulacje!!!

Prowadzisz następne warsztaty smile
                      • dezire3 Re: zwycięzca 17.10.10, 18:45
                        Wielkie Brawa Klamro!!! Ależ świetnie ci poszło wink
                        • kita32 Re: zwycięzca 17.10.10, 18:49
                          Klamro, niedawno dołączyłaś. Warsztaty 160 - to chyba będą Twoje pierwsze warsztaty, co poprowadzisz, prawda? smile
                          • olkacool Re: zwycięzca 17.10.10, 19:19
                            Gratulacje Klamro, super smile Dla dziewczyn wielkie brawa, jak zawsze blisko krążyłyśmy smile
                            Kito, właśnie zaczęłam te same studia.. i też z angielskim, dofinansowane z Unii smile
                            Mam nadzieję, że je ukończę.. Choć u mnie to nic nie wiadomo tongue_out
                            • kita32 Re: zwycięzca 17.10.10, 19:26
                              Olko, a czy też w Poznaniu?
                              • olkacool Re: zwycięzca 17.10.10, 19:50
                                Ja zaczynam w Lublinie, 40 osób się załapało i boję się tego angielskiego, bo od matury nie miałam uncertain
                                • klamra Re: zwycięzca 17.10.10, 19:53
                                  Tak. To moje pierwsze warsztaty. Jestem w szoku! Prawie zemdlalam z wrazenia na ulicy, bo sprawdzilam sobie wyniki na ulicy przez komorke w punkcie hot spotwink
                                  Gratuluje wszystkim dziewczynom wielu trafien.
                                  Myslalam ze nigdy nie "wygram"
                                  Zaraz daje zadanie na nastepny tydzien
                                  • kita32 Re: zwycięzca 17.10.10, 20:01
                                    > Tak. To moje pierwsze warsztaty. Jestem w szoku! Prawie zemdlalam z wrazenia na
                                    > ulicy, bo sprawdzilam sobie wyniki na ulicy przez komorke w punkcie hot spotwink

....big_grin
                                • kita32 Re: zwycięzca 17.10.10, 19:58
                                  To szkoda, że nie w Poznaniu - byście się poznały smile
                                  • olkacool Re: zwycięzca 17.10.10, 21:29
                                    Ano szkoda, tym bardziej ze mam stracha
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka