Dodaj do ulubionych

Przełomowy Warsztat 170

26.12.10, 19:42
https://bi.gazeta.pl/im/6/5569/z5569596X,Efektowne-fajerwerki-podczas-ceremonii-otwarcia-igrzysk.jpg
https://lh6.ggpht.com/_n6Yj3ev8yq4/Sdffq_lDTdI/AAAAAAAAH0s/WlOry3VRZ3A/Sharman_Caselli_02.jpg

Witam w tym ostatnim warsztacie starego roku który zahaczy kawałkiem o pierwsze dni 2011 wink To dla mnie swojego rodzaju zaszczyt prowadzić go big_grin

pytania z życia codziennego:
Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień>?max. 5 punktów
Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?max. 2 punkty
i może takie fikuśne pytanie jeszcze
Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?max. 2 punkty

zapraszam i życzę szczęścia oraz wesołego Sylwestra&Nowego Roku! smile
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Przełomowy Warsztat 170 26.12.10, 22:13
      Pisze na goraco:
      Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień?
      Moc, Krol kijow, 6 kielichow.
      Spotkanie z kims waznym,wydarzenie sportowe.Jakies wazne negocjacje. Szesc kielichow sugeruje wizyte u rodziny. Idziesz odwiedzic jakiegos dziarskiego, starszego krewnego?smile

Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
      Rydwan, Rycerz kijow,osiem monet.
      Ktos sie zachowal niecierpliwie, byles swiadkiem jakiegos incydentu ulicznego,prawdopodobnie z udzialem samochodu? Ktos pracowal ciezko i nie udzielono mu pomocy? Nie wiem dlaczego, ale nasunela mi sie tu sytuacja, gdzie babcia ma sie dobrze, a rodzina juz planuje, kto wezmie mieszkanie.
      Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?
      Slonce , siedem kijow, Krolowa monet.
      Obstawiam sloneczne, jasne kolory, zolty lub pomaranczowy, albo niebieski.
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 26.12.10, 22:36
        dzięki smile
        • kita32 interpretacja 27.12.10, 17:47

Co TM robił 27 grudnia 2010?
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/dtaz3B0agUp8wy0NTB.jpg
          Przebieg dnia: Królowa Mieczy, Sprawiedliwość, 8 Pucharów
          Energia: Paź Pucharów, łatwo – Słońce, trudno – 8 Monet; odczucie – 2 Monet.
          Wypadły: Paź Pucharów, Sprawiedliwość, Diabeł.

Dzień zaczął się zgodnie z planem. TM zaprzątnięty był pracą umysłową (KM). Może przygotowywał jakieś sprawozdanie lub kogoś oceniał lub sam był oceniany? (Sprawiedliwość). Pod koniec dnia miał już dosyć tej roboty i prawdopodobnie zajął się czymś odmiennym lub trochę sobie ponarzekał (8P).

Energia dnia (Paź Monet) wskazuje na pełnienie pomocniczej roli. Nie wykluczone, że TM komuś pomagał coś zrobić.
          Łatwo było jemu zaczynać coś nowego, trudno – doprowadzić stare rzeczy do końca.

Dzień był pod znakiem współpracy, pomagania lub pracy dla kogoś (Paziowie). Dwa razy wypadła Sprawiedliwość, która kojarzy mi się z jakimś rozliczaniem. Diabeł i 8 Pucharów kojarzą mi się z relaksowaniem się poprzez zajęcie swoim hobby.

Drugie pytanie: Co zażenowało TM 25 grudnia 2010 – to mi jakoś „nie leży”. Nawet po wyciągnięciu kart zapomniałam je sfotografować. Wyciągnęłam 4 karty – na dwie sytuacje i potem na to, jak ja bym odebrała te sytuacje:
          Sytuacje: Rycerz Pucharów i Królowa Kijów.
          Moja reakcja na takie sytuacje: Pustelnik, Kapłanka.

Sytuacja 1 – TM zażenowało czyjeś działanie pod wpływem emocji lub pijaństwa.
          Ja bym zignorowała to co się działo (Pustelnik).

Sytuacja 2 – TM zażenował czyjś wygląd, postawa lub sposób prezentacji czegoś.
          Ja tolerancyjnie próbowałabym zrozumieć drugą stronę.

Pytanie 3-ie – jakiego koloru jest pokój TM z komputerem?
          https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/3kahsevgKZMrBpytqB.jpg
          kolor - Koło Fortuny - zmienny, prawdopodobnie zależny od oświetlenia.
          Intensywność koloru – 10 Monet – intensywny kolor lub dużo wzorów na tapecie.
          Nastrój w jaki wprawia TM ten kolor – Mag – mobilizacja do pracy.

Nie będzie to kolor spokojny, relaksacyjny, ale jakiś dynamiczny. Może czerwony? Albo jakiś odblaskowy? Może złoty? Jakieś elementy mieniące się? Myślę, że ten pokój TM jest dobrze oświetlony, bo Koło Fortuny kojarzy mi się również z lampami. Lub z migającym światłem reklam za oknem. Przyznaję, że to pytanie bardzo mnie intryguje wink
          • tarot.marsylski Re: interpretacja 27.12.10, 21:39
            dzięki Kito wink
          • tarot.marsylski KOMENTARZ DO KITY 02.01.11, 16:07
            kita32 napisała:

>
            > Co TM robił 27 grudnia 2010?
            > Dzień zaczął się zgodnie z planem. TM zaprzątnięty był pracą umysłową (KM). Moż
            > e[...]Energia dnia (Paź Monet) wskazuje na pełnienie pomocniczej roli. Nie wykluczone[...]
            > Dzień był pod znakiem współpracy, pomagania lub pracy dla kogoś (Paziowie). Dwa
            > razy wypadła Sprawiedliwość, która kojarzy mi się z jakimś rozliczaniem. Diabe
            > ł i 8 Pucharów kojarzą mi się z relaksowaniem się poprzez zajęcie swoim hobby.
            >
            3 punkty

> Drugie pytanie: Co zażenowało TM 25 grudnia 2010 – to mi jakoś
            > nie leży”.[...]
            > Sytuacja 1 – TM zażenowało czyjeś działanie pod wpływem emocji lub pijańs
            > twa.

> Ja bym zignorowała to co się działo (Pustelnik).
            > Sytuacja 2 – TM zażenował czyjś wygląd, postawa lub sposób prezentacji cz
            > egoś.
            > Ja tolerancyjnie próbowałabym zrozumieć drugą stronę.
            1 punkt
            > Pytanie 3-ie – jakiego koloru jest pokój TM z komputerem?
            > kolor - Koło Fortuny - zmienny, prawdopodobnie zależny od oświetlenia.
            > Intensywność koloru – 10 Monet – intensywny kolor lub dużo wzorów n
            > a tapecie.

> Nastrój w jaki wprawia TM ten kolor – Mag – mobilizacja do pracy.
            > [...]
            0 punktów
            SUMA:4 P.
          • kita32 Re: interpretacja 02.01.11, 18:49
            Myślę nad swoim rozkładem.
            > Przebieg dnia 27.12.2010: Królowa Mieczy, Sprawiedliwość, 8 Pucharów
            > Energia: Paź Pucharów, łatwo – Słońce, trudno – 8 Monet; odczucie
            > 2 Monet.
            > Wypadły: Paź Pucharów, Sprawiedliwość, Diabeł.

Królowa Mieczy - zaplanowanie, Sprawiedliwość - zadziałanie zgodne z planem, 8 Pucharów to emocje i dynamika jednocześnie - może pasować do sprowadzenia kart.
            Paź Pucharów - karty mają pomagać rozpocząć nową drogę (Słońce) posługiwania się nowymi kartami, ale trzeba odczekać (8 Monet) na realizację czyli przysłanie kart. Odczucie 2 Monet - organizacja bez zarzutów.
            Z kart, które wypadły Diabeł zawsze kojarzy mi się z pasją.

Zażenowanie Królową Kijów - mogłam pomyśleć o TV, bo Królowa Kijów to postać do oglądania i podziwiania.

Co do kolorów, to jeszcze nigdy nie trafiłam w kolor...
        • klamra Re: Przełomowy Warsztat 170 27.12.10, 22:00
          Jestem chora ciekawa sama jestem jaki to wplyw na karty będzie miało.

Zacznę od pokoju:
          podczas tasowania wypadlo 8 mieczy potem przy przelozeniu odwrocila sie wieza
          kolor 3 miecze
          nastroj giermek denarow

u mnie na karcie sa trzy kolory: szary, stalowy i czerwony. Wiec te barwy jakos obstawiam.
          Nie jest to na pewno cieply, przymilny pokoj, raczej troche mroczny, moze nowoczesny ale nastroj mimo wszystko sprzyja nauce, i ksztalceniu (giermek denarów)

27.12.2010
          ogolnie: 9 denarow
          przebieg dnia:
          8 mieczy, 8 denarow, as bulaw
          z kim: arcykaplan
          Dzien zaczął się średnio fajnie, bezsilność, potem nastąpiła praca, obowiązki, zyski z tej pracy, a efektem jest jakiś początek, nowe przedsięwięcie (płodne, tworcze)
          Ogolnie bilans dnia : ZADOWOLENIE
          z kim: moze się czegoś uczyłeś, przekaz wiedzy, ktoś mądry, doświadczony, doradca, jakis wyklad?

25.12.2010
          pierwsza sytuacja
          Co "żenującego" niefajnego (brałam pod uwage negatywy karty) Świat
          Kto: Krol mieczy
          Ktos wyksztalcony, intelektualista, ktos po kims bys sie tego nie spodziewal, zamartwial sie, prezentował negatywne myslenie, robił z siebie ofiarę, brak akceptacji siebie etc

druga sytuacja:
          Giermek Buław, 7 kielichów
          Kto: arcykaplanka
          Moze Twoja mama, albo jakas kobieta typ matka polka.
          Brak zdecydowania, wytrwalosci, brak kontaktu z rzeczywistoscia, zycie iluzjami

Merci

• tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 27.12.10, 22:02
            merci merci smile
          • tarot.marsylski KOMENTARZ DO KLAMRY 02.01.11, 16:12
            klamra napisała:

> Zacznę od pokoju:
            >[...]
            u mnie na karcie sa trzy kolory: szary, stalowy i czerwony. Wiec te barwy jakos
            > obstawiam.[...]
            0 p.
            >
            > 27.12.2010
            > ogolnie: 9 denarow
            > przebieg dnia:
            > 8 mieczy, 8 denarow, as bulaw
            > z kim: arcykaplan
            > Dzien zaczął się średnio fajnie[...]a efektem jest jakiś początek, nowe przedsięwięcie (płodne,
            > tworcze)
            > Ogolnie bilans dnia : ZADOWOLENIE
            > z kim: [...]przekaz wiedzy, ktoś mądry,
            3 punkty
            >
            > 25.12.2010
            > pierwsza sytuacja
            > Ktos wyksztalcony, intelektualista, [...]
            >
            > druga sytuacja:
            > Giermek Buław, 7 kielichów
            > Kto: arcykaplanka
            > Moze Twoja mama, albo jakas kobieta typ matka polka.
            > Brak zdecydowania, wytrwalosci, brak kontaktu z rzeczywistoscia, zycie iluzjami
            tu nic,0 p.
            SUMA:3 p.

nie stawiaj kart w chorobie wink
      • tarot.marsylski KOMENTARZ DO ANDGIE 02.01.11, 16:01
        andgie napisała:

> Pisze na goraco:
        > Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień?
        > Moc, Krol kijow, 6 kielichow.
        > Spotkanie z kims waznym,wydarzenie sportowe.Jakies wazne negocjacje. Szesc kiel
        > ichow sugeruje wizyte u rodziny. Idziesz odwiedzic jakiegos dziarskiego, starsz
        > ego krewnego?smile
        Racja,2 punkty
        >
        > Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
        > Rydwan, Rycerz kijow,osiem monet.
        > Ktos sie zachowal niecierpliwie, byles swiadkiem jakiegos incydentu ulicznego,p
        > rawdopodobnie z udzialem samochodu? Ktos pracowal ciezko i nie udzielono mu pom
        > ocy? Nie wiem dlaczego, ale nasunela mi sie tu sytuacja, gdzie babcia ma sie do
        > brze, a rodzina juz planuje, kto wezmie mieszkanie.
        Trafiłaś,ale podałaś jedną rzecz więc 1 punkt

> Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?
        > Slonce , siedem kijow, Krolowa monet.
        > Obstawiam sloneczne, jasne kolory, zolty lub pomaranczowy, albo niebieski.
        2 punkty

SUMA:5 p.

• ak8481 Re: Przełomowy Warsztat 170 29.12.10, 21:34
      Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień>?
      Pustelnik, As buław, Paź mieczy
      Rozpocząłeś naukę jakiejś nowej rzeczy lub przekazywałeś wiedze/uczyłeś kogoś czegoś.
      Albo otrzymałeś wiadomość o rozpoczęciu jakiegoś kursu, szkolenia itp.

Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
      6 kielichów, wieża, 5 kielichów
      Możliwe ze było to związane z osobą z przeszłości, której dawno nie widziałeś(6 kielichów); może kłótnia rodzinna i użalanie sie kogoś nad sobą.

Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?
      as mieczy, królowa buław, 9 kielichów
      Koloru czerwonego bo królowa buław kojarzy mi sie z czerwonym kolorem. As mieczy symbolizowałby miejsce gdzie sie uczysz, piszesz itp a 9 kielichów ze dobrze sie tam czujesz.

Pozdrawiam serdecznie i do niedzieli.
      Udanej zabawy sylwestrowej!!!
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:14
        ak8481 napisała:

> Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień>?
        >
        > Pustelnik, As buław, Paź mieczy
        > Rozpocząłeś naukę jakiejś nowej rzeczy lub przekazywałeś wiedze/uczyłeś kogoś c
        > zegoś.
        4 punkty

> Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
        > 6 kielichów, wieża, 5 kielichów
        >[...] może kłótnia rodzinna
        też!!!
        0,5 p.

>
        > Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?
        > as mieczy, królowa buław, 9 kielichów
        tu nic,As Mieczy to niebieski!!! big_grin
        0 p.

SUMA:4,5 p.
        • tarot.marsylski KOMENTARZ DO AK 02.01.11, 16:14
          jest wyżej wink
    • herbatazcytryna Re: Przełomowy Warsztat 170 31.12.10, 00:04
      Testuję mój świeżutki, dzisiejszy nabytek - Fairy Tale Tarot.
      Praktycznie czytam obrazki, a więc może być różniesmile
      1. Co robiłem 27 grudnia 2010?
      Mag i Śmierć – coś tam reperowałeś, wyrzucałeś i tego typu rzeczy. Mogłeś też dokonywać przemeblowań i remontów.
      2. Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
      A. Sprawiedliwość i Koło – wyszło na to, że podglądałeś jakąś/ jakieś kobiety, ewentualnie jakaś kobieta Cię zawstydziła, np. mówiłeś do siebie i ktoś wszedł itd. Coś co miało być robione skrycie, wyszło na jaw.
      B. głupiec i król buław – poczułeś się jak dziecko, bawiłeś się zapamiętale lub wyraziłeś bardzo dziecięcy, naiwny pogląd
      Dużo tego zażenowania jak na jeden dzieńwink

3. Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?

7 kielichów - złoty, żółty jak kielich lub fioletowy ( smok na mojej karcie). Bardziej obstawiam fiolet.

To tyle smile
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:16
        herbatazcytryna napisała:

> 1. Co robiłem 27 grudnia 2010?
        > Mag i Śmierć – coś tam reperowałeś, wyrzucałeś i tego typu rzeczy. Mogłeś
        > też dokonywać przemeblowań i remontów.
        0 p.
        > 2. Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?
        > A. Sprawiedliwość i Koło – wyszło na to, że podglądałeś jakąś/ jakieś kob
        > iety, ewentualnie jakaś kobieta Cię zawstydziła, np. mówiłeś do siebie i ktoś w
        > szedł itd. Coś co miało być robione skrycie, wyszło na jaw.
        > B. głupiec i król buław – poczułeś się jak dziecko,[...]
        1 punkt
        > 3. Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?[/b]
        > 7 kielichów - złoty, żółty jak kielich lub fioletowy ( smok na mojej karcie).
        > Bardziej obstawiam fiolet
        nie,ale chciałem zrobić fiolet
        1 p.

SUMA:2 p.
        • tarot.marsylski KOMENTARZ DO HERBATY 02.01.11, 16:16
          kurcze,nie mogę od razu wpisywać innego tytułu coś indifferent
          Komentarz wyżej
    • casablanca76 Re: Przełomowy Warsztat 170 31.12.10, 09:44
      no to ja się wklejam smile karciołki postawiłam już w niedzielę ale dopiero teraz mam chwilkę na wklejenie sięsmile
      takie małe sprostowanie - ponieważ karty stawiałam jak już pisałam w niedzielę to będę pisać tak jakbym to w niedzielę się wklejała, chodzi mi głównie o 27.XII bo w niedzielę było to pytanie o czas przyszły....

1) co tarot marsylski ma zamiar robić 27.XII 2010r.?? AS BUŁAW,SŁOŃCE,DIABEŁ
      tarot marsylski zacznie ten dzień pełen optymizmu, chęci do działania i nadzieji że wszystko powinno pójść tak jak trzeba. Będą to sprawy związane z pracą lub załatwieniem jakiejś sprawy . Tarot m. ma nadzieję że się wszystko uda i to jest pewne ale jednak coś pójdzie nie tak...Bardzo możliwe że zgubi go jego własna "ciemniejsza" strona natury, możliwe że sam się tak nakręci że mu w końcu puszczą nerwy albo poprostu sytuacja się skomplikuje z innej przyczyny...ale karta Diabeł nie mówi mi bynajmniej o szczęśliwym zakończeniu uncertain

2) Co zażenowało go 25.XII 2010? CESARZ,TRÓJKA BUŁAW,DWÓJKA BUŁAW
      Myślę że ktoś tu kogoś sprowadzał na ziemię,dawał jakąś reprymendę,katował jakimś kazaniem...wydaje mi sie że to starszy mężczyzna ,być może ojciec,dziadek lub niekoniecznie ktoś z tak bliskiej rodziny...hmm...nie wiedzieć czemu przyszedł mi do głowy ksiądz z kazaniem z Ambonywink
      Wygląda na to że starszy jegomość obserwował "swoją ofiarę" od jakiegoś czasu i przyszedł moment postawienia ofiary pod ścianą bezpośrednio lub "boczkiem-boczkiem" kazał dokonać jakiegoś wyboru, przyznać się do czegoś lub zrobić coś...ewentualnie zmienić coś w swoim życiu...

3) Jakiego koloru jest pokój z komputerem tarota marsylskiego?KRÓLOWA MONET
      przedewszystkim stawiam tu na złoto,czyli jakiś odcień żółtego,jakaś brzoskwinia,pomarańcz; ale ze względu na to że na karcie mam dużo zieleni to obstawiam też zielony i jego odcienie :0)

Wielka szkoda że nie umiem wklejać zdjęć moich kart..próbowałam ale nic mi nie wychodziło sad
      a przy okazji składam Wam kochani wszystkiego dobrego w Nowym Roku, wielkiej intuicji i samych dobrych kart!!!
      • kita32 wklejanie obrazków 31.12.10, 18:06

Wielka szkoda że nie umiem wklejać zdjęć moich kart..próbowałam ale nic mi nie wychodziło

Casablanko, najpierw zdjęcie umieszczasz w sieci - przez photoforum lub fotosik lub inaczej. Potem klikasz na zdjęcie w sieci prawym przyciskiem myszy i wybierasz "kopiuj adres obrazka" (adres, a nie obrazek) i w tekście wklejasz adres między [ i m g ] [ / i m g ] , ale pisane bez spacji (spacje musiałam zrobić, żeby napis się wyświetlił).

Zmieniając temat : TM zażenowały dwie rzeczy w dniu 25.12.2010, a większość osób zadaje jedno pytanie, a nie dwa...
      • tarot.marsylski KOMENTARZ DO CASABLANKI 02.01.11, 16:19
        > 1) co tarot marsylski ma zamiar robić 27.XII 2010r.?? AS BUŁAW,SŁOŃCE,DIABEŁ
        >

> [..]Tarot m. ma nadzieję że się wszystko uda i to je
        > st pewne ale [...]
        Diabeł cię okłamał tongue_out
        2 p.

>
        > 2) Co zażenowało go 25.XII 2010? CESARZ,TRÓJKA BUŁAW,DWÓJKA BUŁAW
        > Myślę że ktoś tu kogoś sprowadzał na ziemię,dawał jakąś reprymendę,katował jaki
        > mś kazaniem...wydaje mi sie że to starszy mężczyzna [...]
        0 p.
        > 3) Jakiego koloru jest pokój z komputerem tarota marsylskiego?[b]KRÓLOWA MONET[
        > /b]
        > przede wszystkim stawiam tu na złoto,czyli jakiś odcień żółtego,jakaś brzoskwini
        > a,pomarańcz; ale ze względu na to że na karcie mam dużo zieleni to obstawiam te
        > ż zielony i jego odcienie :0)
        zielony to pochodna niebieskiego,1 p.
        SUMA:3 p.
    • camaretto Re: Przełomowy Warsztat 170 31.12.10, 20:37
      Zaczynam od ostatniego pytania
      kolor w Twoim pokoju to zieleń bądź żółto -zielony
      U mnie też.
      Pytanie 2 - dotyczy 1 dnia świąt i spraw które cie żenowały tego dnia
      a.
      YOG Sothoth
      2 Artefaktów
      6 man
      Zażenował tm akt przesady. W tak doniosły duchowo dniu, kiedy po9wiunny triumfować mądrość, duchowość, kiedy powinno się podchodzić do problemów i konfliktów międzyludzkich = choćby w ten jeden dzień w inny sposób - mieć klarowny umysł, zażegnywać konflikty panując nad emocjami - ludzie okazują duchowość poprzez zewnętrzne kwestie zamknięcie, się na przyjemności życiowe, fałszywe trzymanie się zakazów i nakazów. zabranianie przyjemności płynących z dorosłego życia a szukają " ciernia w oku brata'
      b.
      4 (Władca) -7 mieczy -Moc
      Drugi przypadek - też żenujacy ze względu na okoliczności - kiedy agresywne działanie, autorytet manipulujący otoczeniem , sytuacją "przeszedł" jako przykład "silnego", "pozytywny przykład użycia siły"

1. pytanie - 27 grudnia i co tm robił tego dnia
      QPentakli /9 kielichów/Baran
      Mówiac krótko... tm miał zaplanowana randkę. Z kobietą, wydawłoby sie, dojrzałą.
      Niestety, nie wszystko poszło tak jak tego oczekiwał i pokłócili się. Być może też jej zachowani,zbytnie nastawienie na przyjemności życia pieniadze i sprawy doczesne
      spowodowało rozłam kłótnie i dążenie obu stron do konfliktu

A teraz pytanie gratis
      Gdzie tm planuje spedzić Sylwestra?
      Rmonet
      Za bawa w starym, miłym gonie znajomych, prywatka w stałym gronie
      A co mu z tego wyjdzie zostanie opublikowane GRATIS jutro w gazeta.pl Forum " O Tarocie'
      - -
      To nie karty są nietrafne tylko interpretator do kitu smile
      Życie jest życiem, trzeba się nauczyć z życiem żyć
      • kita32 YOG Sothoth 31.12.10, 23:07
        Zaintrygowałaś mnie, Camaretto, odpowiedziami na pytanie 2. YOG Sothoth to bóstwo z mitów Cthulhu. Czy są karty o tej nazwie? Czy może raczej jakieś inne karty, w których YOG Sothoth jest jedną z postaci? 2 Artefaktów i 6 man to też pewnie jakieś karty z tej talii. Szkoda, że nie wkleiłaś zdjęć rozkładów...
        Interpretację do pytania 2 napisałaś tak, powiedziałabym, "hasłowo". Szczególnie ten drugi przypadek. Właściwie, głupio się przyznać, ale nie rozumiem... Człowiek będący autorytetem zachował się niewłaściwie wykorzystując swoją przewagę - czy to miałaś na myśli?

W następnym pytaniu już posługujesz się kartami Tarota, ale nie wiem jaką kartą jest Baran. Czy to Głupiec?

A tak poza tym, to życzę wszystkim
        SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!
        a warsztatom tarotowym życzę, żeby zawsze było dużo chętnych do brania w nich aktywnego udziału, żeby nam się rozwijała intuicja i pogłębiała trafność interpretacji, i żeby w końcu Canada wróciła!!!

• tarot.marsylski Re: YOG Sothoth 01.01.11, 12:40
          przyszedł mi do głowy Silicon Valley tarot jakoś wink

Wszystkiego najlepszego w 2011 i samych pozytywnych wróżb big_grin
      • tarot.marsylski KOMENTARZ DO CAMARETTO 02.01.11, 16:22
        camaretto napisała:

> Zaczynam od ostatniego pytania
        > kolor w Twoim pokoju to zieleń bądź żółto -zielony
        > U mnie też.
        n i e-0 p.
        > Pytanie 2 - dotyczy 1 dnia świąt i spraw które cie żenowały tego dnia
        > a.
        > YOG Sothoth
        > 2 Artefaktów
        > 6 man
        > Zażenował tm akt przesady. W tak doniosły duchowo dniu,[...]
        > b.
        > 4 (Władca) -7 mieczy -Moc
        > Drugi przypadek - też żenujacy ze względu na okoliczności - kiedy agresywne dz
        > iałanie,
        autorytet manipulujący otoczeniem [...]
        walnąłem w telewizor big_grin
        2 p.

>
        > 1. pytanie - 27 grudnia i co tm robił tego dnia
        > QPentakli /9 kielichów/Baran
        > Mówiac krótko... tm miał zaplanowana randkę. [...]
        0 p.
        > A teraz pytanie gratis
        > Gdzie tm planuje spedzić Sylwestra?
        > Rmonet
        > Zabawa w starym, miłym gonie znajomych, prywatka w stałym gronie
        1 p. za checi wink
        SUMA-3 p.
        • camaretto Re: PYTANIE 02.01.11, 19:37
          Wiesz, to jest mocne, kiedy czyta się tą interpretacje... gdybyś zapytał czym jest dla mnie telewizja itede (rzadko oglądam i nie przepadam, stał głownie jako niania dla niepełnosprawnej rodziny -ale rEZOn tv posiadam) - powiedziałabym coś na temat "manipulacji mediów" i 'naduzycia autorytetów". Ta Moc na końcu to chyba przerwanie sygnału wink
          Podobniez zastanawiałam się nad innym rozwiązaniem Sylwestra bo Bamboszowo pasuje do Rycerza Monet bardzo.
          Natomiast porażka przy Lovecrafcie, trudno odczytywalnym i nie opisanym - chociaż jeden punkcik tam wskoczył...
          Czyli w zasadzie mój eksperyment wyszedł...
          A, jedno pytanie:
          zamówienie się udało? Pytam, bo realność czasami odbiega od zamierzeń, a twoja odpowiedzź jest jedna dla wszystkich
          • tarot.marsylski Re: PYTANIE 02.01.11, 20:02
            że tak powiem ZAJEBIŚCIE się udało big_grin
    • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 17:08
      ad 1. czyzby jakas powazna decyzja o powiekszeniu rodzinysmile?
      ad 2. czyjas obluda oraz wspominanie o poprzedniej dziewczynie przez matke podczas obiadu swiatecznego.

ad 3. raczej chodzniejsze barwy,ale i jest troche pastelowych
      • kita32 Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 21:06
        Setepen, nie napisałeś jakie karty wylosowałeś... sad
        • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 22:07
          przepraszam,pierwszy raz tu jestem,chcialem sie wlasciwie tylko sprawdzic bo dopiero zaczynam swoja przygode,ew. gdyby udalo mi sie dosc trafnie "wstrzelic" to zrzekam sie nagrody,gdyz nie o to mi chodzismile teraz to juz w zasadzie nie pamietam co wylosowalem,ale nastepnym razem dopisze jakie karty byly i dziekuje za zwrocenie uwagi,bo tak bym nadal nie wiedzial ze trzebasmile
          PS. czy ktos by chcial mi postawic karty? nie chce sobie sam wrozyc za bardzo,a sprawa jest dosc delikatna i bardzo wazna dla mnie a wiadomo,obiektywizm wchodzi w gre i naciaganie znaczenia pod to co chce sie "uslyszec"smile
          • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 11:40
            strzelać to se możesz do płotu
            tu dajemy karty przy interpretacji

a co do "nie mogę sobie samemu wróżyć"-to bzdura,możesz tylko traktuj karty jak dla obcego
            • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:08
              tarot.marsylski napisał:

> strzelać to se możesz do płotu
              > tu dajemy karty przy interpretacji

a te kwestie juz wyjasnilem,prosze czytac ze zrozumieniem
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 11:47
        nie wiem czy tego osobnika nie zdyskwalifikować bo w ogóle nie mam punktu zaczepienia do oceniania
        • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:05
          chcesz to dyskwalifikuj,ja łaski nie potrzebuje. ani tego zeby mnie ktos ocenial,takze czekam na usuniecie moich postow
          • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:16
            my ci nie usuniemy bo nie moderujemy
            daj te karty i będzie spokój wink
            • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:26
              to tez juz wyjasnialem...nie pamietam juz jakie to byly karty,dlatego napisalem ze nastepnym razem sie poprawie.
              • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:28
                i teraz mam dylemat co zrobić...a wy co byście radziły dziewczyny? smile
                • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:31
                  jako ze dziewczyna nie jestem a sprawa dotyczy mnie to pozwole sobie zasugerowac aby ten ktory prowadzi konkurs podejmowal decyzjesmile
                  • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:35
                    powodyr warsztatu który nomen-omen się kończy za 6 godzin nie wie co robić indifferent
                    • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:42
                      zaufac intuicjismile?
                      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:44
                        i tak zaśmieciliśmy warsztat indifferent

powiem tak:nikt nie zgadł zażenowań indifferent
                        • casablanca76 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 12:59
                          ponieważ nie podał kart to ja bym go ocenila poza konkursem...ale kilka słów komentarza się należy, każedemu może się przytrafić mała wpadka a kolega sam powiedział że wrzucił odpowiedź nie znając zasad bo pierwszy raz bierze udział w warsztatach smile
                          • kita32 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 13:19
                            Mam takie samo zdanie jak Casablanka. I cieszę się, że do warsztatów dołączył nowy człowiek smile. Nie raz ktoś nie napisał swojego rozkładu. Nic się nie stało. Ale zasadą jest, że "oceniana" jest przez prowadzącego interpretacja tarota (poprzez wybór zwycięzcy), a zgadywanie (a niektórzy mają świetną intuicję) jest poza konkursem.

Pozdrawiam nowego uczestnika i życzę dobrych interpretacji smile.
                            • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:09
                              dzieki za dobre slowosmile ehhh...jeszcze przede mna wiele naukismile ale praktyka czyni mistrzemsmile do poczytania w nastepnym konkursiesmile

pozdrowienia dla wszystkich od nowegosmile
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:23
        setepen napisał:

> ad 1. czyzby jakas powazna decyzja o powiekszeniu rodzinysmile?
        0 p.
        > ad 2. czyjas obluda oraz wspominanie o poprzedniej dziewczynie przez matke podc
        > zas obiadu swiatecznego.
        0 p.
        >
        > ad 3. raczej chodzniejsze barwy,ale i jest troche pastelowych
        0,5 p.
        SUMA:0,5 p.
        Idź jeszcze czytać książki i na przyszłość-pisz karty

• setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:36
          pfff...liczylem na jakas "madrzejsza" porade,ale ok,nie wymagam za duzo po sylwestrzesmile
        • kita32 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 18:21
          Idź jeszcze czytać książki i na przyszłość-pisz karty

...Z takim podejściem się nie zgadzam.
          Canada, która dała się poznać na warsztatach jako najlepsza tarocistka, radziła nie czytać książek tylko patrzeć na rozkład jak na obraz i odbierać intuicyjnie przemawianie obrazków. Tylko łatwiej jest - to mówię od siebie - wspomagać się na początku literaturą.

Osobiście radzę od razu pisać interpretacje. Ja tak zaczęłam. Prawie od razu od warsztatów. Pisanie zmusza do głębszej analizy, do przemyśleń. I dobrze jest po warsztatach jeszcze raz pomyśleć nad swoimi kartami - jak powinno je się zinterpretować.
          • kita32 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 18:31
            > Prawie od razu od
            > warsztatów.

Może trochę przesadziłam. Ale pamiętam, że czułam się bardzo początkującą, gdy zaczęłam brać udział w warsztatach.

Setepen, nie daj się zniechęcić!
            • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 20:02
              > Setepen, nie daj się zniechęcić!

mnie sie nie da zniechecic,i chyba nikt tu nie probowalsmile a ze nie od razu Krakow zbudowali...ja tez z dnia na dzien "wrozkiem" nie bedewink

dziekuje za dobre slowosmile
          • setepen Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 19:58
            > Osobiście radzę od razu pisać interpretacje. Ja tak zaczęłam. Prawie od razu od
            > warsztatów. Pisanie zmusza do głębszej analizy, do przemyśleń. I dobrze jest p
            > o warsztatach jeszcze raz pomyśleć nad swoimi kartami - jak powinno je się zint
            > erpretować.

ja tez tak zaczynalem...przed tymi swietami,pomyslalem ze to dobry pomysl na prezenty swiatecznesmile ktos bedzie zadowolony jak sie sprawdzi i ja sie w miedzy czasie uczesmile teraz czekam na efekty pracysmile
    • camaretto Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 18:37
      Ta,a to były trochę nietypowe karty; miałam okazje wypróbować Lovecraft tarota
      Nie polecam, aczkolwiek da miłośników będzie to pewno gratka. jest na forum paru miłośników gotyku, głównie młodych i parę przygodowych talii, Pośród 'przygodówek' nich jest również parę, które pewno bym kupiła...ale akurat nie tą. Nie wiadomo przede wszystkim, co jest do czego i mało odniesień do tradycji, wiec człowiek jest zmuszony korzystać ze 'ściągi', a tam jak wiadomo wiele się nie wyczyta. mimo trudności postanowiłam spróbować, ciekawe, co z tego się sprawdzi. T.M sam tak czasami robił, a reguły zgadywanki nie przewidują z czego masz korzystać - o ile się nie mylę pełna dowolność jest ogłoszona w zasadach smile
      widzę Kito że jesteś zorientowana w mitologii? Ja mniej, niestety. Trudno się z tym narzędziem pracuje.
      smile
      Tarocie.m jak poszła impreza? Zdecydowałam ze nie będę publikować tego co mi wyszło bo nie chciałam w końcu "mieszać się" energetycznie w zabawę, aczkolwiek śmiesznie by było sprawdzić smile Tuż przed zabawą nie mogłam po prostu nie wspomnieć i nie zrobić ci tego kawału wink czyli zadać pytania o plany imprezowe - ale jak nie chcesz to nie musisz odpowiadać.
      Ja spędziłam Sylwestra w miejcowości Bamboszowo koło Telewizora
      A o co chodzi z tym powrotem Canady z Kanady? Ciężko w Polsce, ale ona nam wszystkim nie pomoże, do strefy Euro Tusek będzie musiał wejść sam! big_grin
      Ale przyłączam sie do życzeń, tak bardziej na poważnie! Canado Tobie też Dosiego Roku życzymy i jeżeli jesteś w Kanadzie to wybacz im te prośby, nie wiedzą co czynią.
      • camaretto Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 18:58
        A, tłumaczenie specjalnie dla ciebie , Kito .
        Na przykładzie.
        na przykład, kiedy j. kaczyński jest określany jako bardzo dobry kandydat na prezydenta wink
        - to zjawisko czasami, na większą skale zaliczane jest do propagandy, na mniejszą mówi babcia: ależ przestań, wujek dobrze zrobił! jak mogłeś w stosunku do niego tak się zachować!
      • kita32 Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 21:03
        Nie wiem czy Canada jest w Kanadzie. Osobiście wątpię. Myślę, że przyczyna jej nieobecności na warsztatach jest inna.

Dziękuję Camaretto za wyjaśnienia co do kart i interpretacji smile
        • camaretto Re: Przełomowy Warsztat 170 01.01.11, 21:26
          Proszę cie bardzo.
          Nie gniewaj się za te żarty o Kanadzie - skojarzyło mi się mimo woli.
          Coś mi dzwoni, ze chyba znasz Canadę trochę lepiej niż inni - pewno znasz przyczynę jej nieobecności
          Jeżeli jest chora to zdrówka życzę.
          A swoją drogą to przygnębiające - ja fruwam ostatnio po szpitalach i widzę naocznie ile osób teraz poważnie choruje. Nie mówiąc o tym ze przez samo wystawanie w kolejach byłam już trzeci raz w tym miesiącu chora na jakieś świństwo...
          Już się przyzwyczaiłam ...
          -
          Dosiego Roku
      • tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 11:42
        >Ja spędziłam Sylwestra w miejcowości Bamboszowo koło Telewizora
        ja też! big_grin
    • camaretto Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 07:26
      A tak nota bene - jakie karty gotyckie byście kupili - i czy w ogóle?Niektóre osoby sprawiają wrażenie nieco bojaźliwych, nie wiem czy to tylko mój odbiór tej sytuacji (no dobra, tej ' afery' z ' Desire3') - ale TM wróży z Thota, dość kontrowersyjnej talii ... i nikt nie krzyczy. A Kita interesuje się ..SF?Trafiłam? Czy to tylko oczytanie w Wikipedii?
      Mam swoje typy, ale najpierw chciałabym usłyszeć, co inni na ten temat

tak szczerze postanowiłam wjechać na parking

• tarot.marsylski Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 11:44
        pewnie że bym kupił coś,ostatnio mi chodzi po głowie Vampire Tarot of the Eternal Night albo niemroczny Elemetal tarot smile A Thot nie jest gotycki więc nie wiem o co ci chodzi big_grin

jeszcze na rynku brakuje porządnej talii ociekającej krwią i czernią tongue_out
        • tarot.marsylski Rozwiązanie 02.01.11, 15:57
          so,

27.12 byłem w księgarni by zamówić talię kart cygańskich wróżki Sary smile

żenujące były
          a]wymioty w aucie osób towarzyszących
          b]przerwa w nadawaniu Ezo Tv,w ogóle jakby kanał nie istniał :[

kolor to niebieski
    • dana-25 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:16
      1.Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień>?max. 5 punktów

1. 4 mieczy, Walet kielichów, Q. mieczy
      Zaplanowałeś sobie urlop, miałeś zamiar się wylegiwać przy kieliszku winka i dobrej lekturze.

2.Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?max. 2 punkty
      2.1- 4 pałek, As pucharów, 2 mieczy
      Los bezdomnych podczas Świąt

2.2. - 9 pałek, Q.pałek, As mieczy
      Jakaś decyzja lub wypowiedź osoby na świeczniku, kogoś znanego

3. Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?max. 2 punkty
      7 pucharów

Ciepły kolor, mam wrażenie, ze jest wielokolorowy ( więcej niż jeden kolor) z przewagą odcienia żółto-pomarańczowego.
      wink
      • dana-25 Re: Przełomowy Warsztat 170 02.01.11, 16:17
        No to sie spóźnilam, nie wiedziałam, ze juz jest rozwiązanie, tak wcześniesad
      • tarot.marsylski KOMENTARZ DO DANY 02.01.11, 16:24
        dana-25 napisała:

> 1.Co robiłem 27 grudnia 2010<lub główne zamierzenie na ten dzień>?max.
        > 5 punktów
        >
        > 1. 4 mieczy, Walet kielichów, Q. mieczy
        > Zaplanowałeś sobie urlop, miałeś zamiar się wylegiwać przy kieliszku winka i do
        > brej lekturze.
        0 p.
        >
        > 2.Co zażenowało mnie 25 grudnia 2010<dwie rzeczy>?max. 2 punkty
        > 2.1- 4 pałek, As pucharów, 2 mieczy
        > Los bezdomnych podczas Świąt
        0 p.
        > 2.2. - 9 pałek, Q.pałek, As mieczy
        > Jakaś decyzja lub wypowiedź osoby na świeczniku, kogoś znanego
        0 p.
        > 3. Jakiego koloru jest mój pokój z komputerem?max. 2 punkty
        > 7 pucharów
        >
        > Ciepły kolor, mam wrażenie, ze jest wielokolorowy ( więcej niż jeden kolor) z p
        > rzewagą odcienia żółto-pomarańczowego.
        0 p.
        • tarot.marsylski Re: KOMENTARZ DO DANY 02.01.11, 16:27
          no i po tych trudnych bojach i spóźnieniach wygrywa nie kto inny a ANDGIE big_grin
          gratuluję smile
          http://img.photobucket.com/albums/v467/wolfyjames/decks/thothbig/majors21.jpg
          • andgie Bardzo sie ciesze 02.01.11, 16:45
            Jak wyzej smile Jest mi bardzo milo i dziekuje.
            • kita32 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:23
              Andgie, gratulacje smile
            • kita32 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:33
              Andgie, a wiesz że prowadzisz warsztaty 171-e? Czekamy na pytanie smile
              • andgie Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:40
                Tak, wiem smile Juz mam pytanie i zaraz je napisze.
                • andgie Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:48
                  Dziekuje bardzo Kito smile
                • casablanca76 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:59
                  kito niestety dana nie zdążyła na czas z tego co wynika....jak się wcześniej podaje rozwiązanie to dobrze by było uprzedzić wszystkich uncertain
                  • casablanca76 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 18:59
                    no i jeszcze gratulacje dla zwycięzcy smile
                  • kita32 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 19:18
                    Dana zdążyła smile , wysłała swoja interpretację nie czytając podanego już rozwiązania.
                    • dana-25 Re: Bardzo sie ciesze 02.01.11, 23:55
                      Gratulacje, świetna interpretacjasmile
          • kita32 przyśpieszenie 02.01.11, 18:28
            > no i po tych trudnych bojach i spóźnieniach...

Jakich spóźnieniach? Tarocie, podałeś odpowiedź 2 godziny wcześniej - o 16-ej, a nie o 6-ej po południu smile Ja o 16-ej wyłączyłam komputer żeby włączyć go o 18-ej na rozwiązanie...
            No ale chyba nic się nie stało, myślę, że wszyscy zdążyli wysłać swoje interpretacje.
            • camaretto Re: przyśpieszenie 02.01.11, 19:54
              Moje gratulacje, Andgie!

Tak właściwie, o ile pamietam czytałam tu jeszcze jeden wątek dotyczący zagadki, który opisywal zabawę jako próbę odgadniecia poytania- zagadki JAKĄKOLWIEK mnetodą psychotrroniczną. Sam, T.M korzystaleś czasami z I - Cingu, opisujemy tu czasami też sny i przeczucia mój Czerwony Kapturek) wiec myśle że dalsze naciskanie na Setepena byłoby drobnym nadużyciem? Większosć osób używa kart ale ' w założeniu' (przynajmniej ja to tak zapamiętałam ) styl był dowolny.
              Wątek jednakże zgubił się, ktoś go skasował...? I dlaczego nie powiedzieliscie wszystkim że planujecie jakieś zmiany?
              Nowi orientuja się po naszych pozostałych postach, a poza tym to chyba wszystko jedno?
              Jasne, że ciągniecie kolorów z papieru kolorowanego może siewydawac absurdalnym zajeciem ale w gruncie rzeczy jest to bardziej logiczne niez wnioskowanie na podtawie wypadniecia Asa Mieczy. Zwłaszcza kiedy karty są kolorowe
              • tarot.marsylski Re: przyśpieszenie 02.01.11, 20:06
                >myśle że dalsze naci
                > skanie na Setepena byłoby drobnym nadużyciem
                no tak,tylko on chyba widział że WSZYSCY wpisują karty prawda?

a co do spóźnień to miałem Danę na myśli wink
                • camaretto Re: przyśpieszenie 02.01.11, 20:38
                  Masz na myśli TECHNIKĘ którą się posługują. Pewno. Tylko ta dyskusja nagle zaczeła wyglądać na niebezpieczne zmiany w zasadach...Przydałaby się jednak tam jakaś pinezka to może WSZYSCY podawaliby wyniki PO 18 tak jak było ustalone smile
                  Drogi T.M, mam do ciebie prośbę - zerkinij pod swoją interpretację tego co wymnodziłam, please! Albo zadam to pytanie tu - czy twoja wizyta w księgarni poszła bez problemów, scysji itp? Bo mnie coś te karty nie pasują tu...
                  • tarot.marsylski Re: przyśpieszenie 02.01.11, 20:53
                    no wsio dobrze było chociaż nie..zgubiłem 5 złotych 27. gdzieś big_grin
                    • camaretto Re: przyśpieszenie 02.01.11, 21:01
                      W mordę je...ża
                      to byłby pierwszy taki przypadek
                      Kmieczy 9 kielichów Baran
                      Może od tyłu
                      Czym prędzej pedzę żeby zamówić karty pewnej pani?
                      Nc, pozdrawiam, dobranoc. Dzięki wielkie za odpowiedzi
                  • klamra POPIERAM Trzymajmy się godziny 18!!!! 03.01.11, 21:37
                    Popieram popieram, zawsze ogloszenia byly o 18 tej, sporo osob na moich warsztatach dawalo odp po 16 nawet po 17, mysle ze trzeba to uszanowac, a zmiane godziny sporo wczesniej podawac.
                    Bo za chwile bedzie totalny chaos, troche bałaganu juz sie zreszta wkradło.
                    Tarocie poprzednie swoje warsztaty tez zaczales troche wczesniej, mysle ze te 2 godziny by cie nie zbawiłysmile

Andgie ! Gratuluje naprawde super Ci poszło!!!!!!!
                    Musze zanalizować swoje karty, ale juz widze ze co do koloru to nie wiem czemu napisałam stalowy, miałam na mysli taki bardziej gołebi wpadajacy w niebieski, stalowy wział mi sie od mieczasmile Miałam niebieski odcien na karcie a tego nie powiedziałam. Jak zwykle interpretator do kitusmile))))))

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
                    Ja również chwilowo warsztaty muszę odpuscic tak jak Camaretto, duzo wyjazdów, pracy, taki mam zawód, wolny i to jego i wada i zaleta, mnostwo projektow mnie czeka, ale mam nadzieję że wkrótce się pojawię znowu jak ogarnę ogrom wyzwan które się na mnie zwaliły.
                    Pozdrawiam smile
                    bede podczytywac

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka