Dodaj do ulubionych

Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział!

25.07.11, 10:15
Witam na przełomowym jubileuszowym warsztacie!
Mam nadzieję że pytanie dość łatwe, a piękna pogoda nie odgoni od warsztatów

ZAGADKA NR 200
Po maturze dostałam się na studia, z których po roku zrezygnowałam (dla ścisłości wzięłam urlop dziekański i nigdy już na ten kierunek studiów nie wróciłam)

Pytania:

1. Coto były za studia? (może ktoś trafi dokładny kierunek, a może obszar ‘zainteresowan” tych studiów)

2. Jakiebyły POWODY dla których przerwałam te studia i już na nie nie wróciłam

3. Czy koniec końców jakies studia skończyłam, jeśli tak to jakie?

staralam się tym razem wymyślić cośprzyziemnego Oprócz spraw sercowych,praca, studia, nauka to najczestszy temat rozkładów.

ZYczę powodzenia i czekam na pierwsze interpretacje

Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 25.07.11, 13:02
      Ciekawy temat smile
      • klamra Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 25.07.11, 19:24
        i jeszcze ciekawsze rozwiązaniewink

Mam nadzieję, że z okazji "jubileuszu" osoby które dawno nie udzielały się na forum zmobilizują się i wezmą udział w warsztatach.
        (wiadomo nie liczy się ILOŚĆ a JAKOŚĆ uczestników, ale gdzie się podziały te czasy kiedy odpowiedzi było multum?)

• kita32 już piszę interpretację :) 25.07.11, 19:36

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/bi/zc/8ybr/Bcz7dg7UzQ90TD8CuB.jpg
          kolumna 2-a: pierwsze studia Klamry;
          kolumna 1-a: „za”, „przeciw”, przerwanie studiów;
          kolumna 3-a: „za”, „przeciw” następnych studiów
          i jeżeli „za” przeważy, to wyciągam następne 3 karty na temat 2-ch studiów (kolumna 4-a).

STUDIA I :
          Obszar wiedzy – 5 Monet (-); wymagane uzdolnienia – 6 Monet, studia – Moc.
          Wydaje mi się, że były to studia o naturze ekonomicznej (Monety), ewentualnie koncentrujące się na umiejętnościach praktycznych. Studia te, po ich ukończeniu, dają duże możliwości (Moc). Największe skojarzenia mam z ekonomią, ewentualnie filologią angielską (bo obecnie znajomość tego języka jest niezbędna w wielu dziedzinach życia), albo też z jakimś kierunkiem „przyszłościowym” np. związanym z Unią Europejską. Jeszcze przychodzi mi do głowy socjologia – tak na 4-m miejscu.

„Za” studiowaniem przemawiały 3 Miecze, „przeciw” Rycerz Monet (-). Rozsądek kazał studiować, ale studia te Klamrze „nie leżały”. Dodatkowo Klamrę przerosły problemy finansowe – może konieczność dorabiania? Przyczyną przerwania studiów – 2 Kijów – była druga osoba np. urodzenie dziecka ew. dostosowanie się do planów partnera.

„Za” rozpoczęciem drugich studiów przemawia Królowa Monet (-), a „przeciw” Paź Monet (-). Silniejsze jest „za”, więc wyciągnęłam następne karty. Ale Wisielec jako 2-ie studia i odwrócenie kart w 3-ej kolumnie – kojarzą mi się z tym, że Klamra na 2-ie studia jeszcze się nie wybrała. Jeszcze. Przeważa karta „za” symbolizująca umiejętności, dokumenty, możliwość władzy. Natomiast „przeciw” jest karta Pazia, czyli osoby pomocniczej, wspomagającej, a nie „pełnej”.

Drugie studia:
          Obszar wiedzy – 5 Pucharów (-). Wymagane uzdolnienia – 10 Kijów, studia – Wisielec.
          Albo tych studiów jeszcze nie ma (Wisielec), albo ta karta oznacza jakieś studia typu religijnego lub filozofię ew. artystyczne. Z drugiej strony jako wymagane uzdolnienia jest 10 Kijów – umiejętność intensywnej pracy, co z Wisielcem nie ma dużo wspólnego... Może w grę wchodzą tylko studia zaoczne łączone z intensywną pracą zarobkową? 5 Pucharów kojarzy mi się z jakąś tęsknotą, albo zmęczeniem. Stawiam na to, że albo drugich studiów Klamra jeszcze nie zrobiła, albo są/były one jakimś dodatkiem do pracy zawodowej – bez przejmowania się, „na luzie” i bez większego znaczenia.
          • klamra Re: już piszę interpretację :) 25.07.11, 21:00
            Witam pierwszą uczestniczkę! I dziękuję Kito!
    • ivana Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 25.07.11, 22:36
      1. Jaki byl obszar zainteresowan studiow?

8 Pucharow 5 Bulaw

Obszar zwiazany z psychika, radzeniem sobie w trudnych sytuacjach zyciowych, odejsciem jednego z partnerow, odwroceniem sie od prawdziwych uczuc

2.Jaki byl kierunek studiow?

5 Pucharow(-) Wisielec

Psychologia, Terapia Uzaleznien, Seksuologia

3.Czy te studia sa łatwo osiągalne?

10 Mieczy(-)

Najtrudniej jest tam sie dostac bo przypada co najmniej 10 osob na jedno miejsce

4.Powody dla ktorych Klamra przerwala te studia?

Krol Mieczy Krol Kielichow Słonce

Zdrowy rozsadek i lekarz wplynely na przerwanie studiow, chodzilo o dziecko

5. Czy Klamra skonczyla jeszcze jakies studia?

Krolowa Bulaw

Jak najbardziej tak.

5. Z czym zwiazany byl drugi kierunek studiow?
      10 Monet (-)
      Drugi kierunek koncentrowal sie wokol materii a nie ducha, wokol tego co bylo widac bylo na zewnatrz a nie w srodku

7. Jaki to byl kierunek?
      Drugi kierunek jaki wybrala byl to kierunek zwiazany z uroda, wiec byc moze medycyna estetyczna lub kosmetologia

To tyle ode mnie
      Pozdrawiam cieplo
      • klamra Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 25.07.11, 23:10
        Ivanko, dziękuje!
        Tylko w ostatnim podpunkcie nr.7 jaki to kierunek, nie napisałas na podstawie jakich kart wnioskujesz ze to k....ogia.....wink Jeśli pamiętasz to mi napisz. Pzdr!
        • ivana Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 26.07.11, 08:08
          Klamro wczoraj juz bylam taka wypompowana ze zgubilam z ostatniego punktu Cesarzowa. Sorki...Jak moglam zgubic Cesarzowa? Oj oj jaka jestem niedobrawink
          • kita32 Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 26.07.11, 12:13
            Fajnie przeczytać następna interpretację smile

Właściwie też psychologia przyszła mi na myśl jak zastanawiałam się nad pierwszymi studiami - bo 5 Monet (-) kojarzy się z problemami i z wspomaganiem ludzi w problemach. Z tym, że druga karta - 6 Monet jako wymagane uzdolnienia skierowała mnie na skojarzenia ze studiami typu ekonomicznego. Ciekawa jestem smile
            • klamra Rozwiązanie niedziela może być godz 17? 26.07.11, 13:49
              Słuchajcie już wiem, że o 18 nie bedzie mnie w domu w niedziele, zeby dojechać na miejsce spotkania potrzebuje pół godz, zatem proponuje żebym podała o 17 rozwiazanie i do tej godziny można umieszczać swoje interpretacje. Czy ktoś ma coś przeciwko?smile)))))
              • ivana Re: Rozwiązanie niedziela może być godz 17? 26.07.11, 16:28
                Jestem "za" Klamerko. Nie chce zebys spinala sie przez naswink
                • kita32 Re: Rozwiązanie niedziela może być godz 17? 26.07.11, 18:42
                  Też jestem "za".
                  • andgie Re: Rozwiązanie niedziela może być godz 17? 27.07.11, 22:24
                    Ja tez akceptuje. Zaraz napisze swoja interpretacje.
    • andgie Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 27.07.11, 23:29
      Czesc, dolaczam sie smile

1. Co to były za studia?
      Od. Cesarzowa, As mieczy, od. rycerz kijow.
      Nauki spoleczne, psychologia, socjologia. Ewentualnie pedagogia lub prawo. Duzo sie na tych studiach czyta i pisze (na ktorych sie nieduzo czyta i pisze!).
      2. Jakie były POWODY dla których przerwałam te studia i już na nie nie wróciłam?
      Od. Moc, od. krol kielichow, od. rycerz kielichow.
      Uuu, wszystkie odwrocone. Wyrazne sytuacja zdrowotno-rodzinna. Mysle, ze Klamra miala problemy rodzinne, nie miala takego wsparcia od bliskich, jakiego by oczekiwala. Cos tez bylo nie tak ze zdrowiem. Czyzby Klamra miala depresje?
      Najpierw: Czy Klamra skonczyla jakies inne studia?
      Pustelnik. Tak. Piekne, doglebne studia.
      Jakie to studia?
      Pustelnik, od. 7monet, od. 3 kijow.
      Znowu Pustelnik! Historia? Geografia? Monety sugeruja jakis ekonomiczny kierunek. Cos zwiazanego z planowaniem. Wydaje mi sie , ze Klamra wybrala "niepraktyczne" studia, takie, o ktorych ludzie mowia "A po co ci to ?!"
      Tyle ode mnie. Czekam na rozwiazanie jubileuszowego konkursu smile
      • kita32 Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 28.07.11, 10:37
        To już jest nas trójka odpowiadających smile
    • krolowa.mieczy Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 17:47
      Witajcie, ja biorę udział "dla towarzystwa" smile

1. Co to były za studia? (może ktoś trafi dokładny kierunek, a może obszar ‘zainteresowan” tych studiów)
      https://multiply.com/mu/taroteca/image/14/photos/370/500x500/10/09-Major-Hermit.jpg?et=Q%2C%2CxU2%2C6Gm0G8Op9LoV7Zg&nmid=41281082
      Pustelnik

2. Jakie były POWODY dla których przerwałam te studia i już na nie nie wróciłam
      https://multiply.com/mu/taroteca/image/14/photos/370/500x500/3/02-Major-Priestess.jpg?et=AO5qDMNZGIGbjNrv9T6PDg&nmid=41281082
      Kapłanka

3. Czy koniec końców jakies studia skończyłam,
      https://multiply.com/mu/taroteca/image/16/photos/370/500x500/53/52-Minor-Cups-03.jpg?et=uHekjJsLqb9PmkNaC%2CQtbg&nmid=41281082
      3 pucharów

jeśli tak to jakie?
      pokaż mi kierunek:
      https://multiply.com/mu/taroteca/image/17/photos/370/500x500/48/47-Minor-Swords-Knight.jpg?et=05GX%2BQnOfQY17U8FqJvjKA&nmid=41281082
      Rycerz Mieczy

Studia to bibliotekarstwo, teologia (również religioznawstwo), geologia, geografia, ochrona środowiska, chemia, biotechnologia, medycyna, prawo. Coś co wymaga od studenta pracy własnej i indywidualnej. Kierunki techniczne i ekonomiczne, a tym bardziej społeczne jakoś mi nie pasują do Pustelnika.
      Problem mam z Kapłanką, ale stawiam na zdrowie. Z powodu bardzo poważnych komplikacji zdrowotnych musiałaś przerwać te studia. Co ciekawe Kapłanka i książka i jakoś mi pasuje jednak bibliotekarstwo wink
      Wykasowałam odpowiedź na moje ostatnie pytanie. Najpierw napisałam, ze na inne studia nie poszłaś i tym samym żadnego innego kierunku nie skończyłaś. Lecz patrząc na moją 3 pucharów widzę świetne zabawy w akademiku (i nie tylko) więc sądzę, że wrócilaś na studia. Rycerz Mieczy trochę wyklucza 3 pucharów, bo równie dobrze może mówić o imprezach z doskoku w środowisku akademickim, ale odpowiada na pytanie o kierunek więc... tutaj stawiam na informatykę, kierunek techniczny (na Politechnice), prawo też w sumie, coś związanego z prądem (energetyka), dużo rysunku technicznego, dużo główkowania matematycznego i logicznego, gdzieś gdzie dopuszczalne jest wymyślanie teorii i bronienie ich (tu pasuje filozofia).

Mogłabym tak długo hihi
      smile
      • klamra Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 18:44
        Witam Andgie! Witam Królowo Mieczy! Coraz więcej nas, bardzo mnie to cieszy.
      • krolowa.mieczy Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 19:26
        Jak drugi raz spojrzałam na 3 pucharów, to... obraz. Dorzucę od czapy może, ale co mi tam! Malarstwo czyli jakiś kierunek artystyczny, a Rycerz Mieczy to pędzel albo dłuto czy cuś ;D
        • klamra Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 21:14
          Ok, krolowo dopisuję to do Twojej interpretacjiwink wlasnie sobie piszę komentarze do Waszych wszystkich odpowiedzi....
          Bardzo mi sie wesoło to wszystko czyta bo temat dotyczy bezposrednio MNIEwink))))
          • ivana Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 22:01
            Klamro nie wiem czy uznasz tę moją wypowiedz czy nie ale teraz uwazam ze Ty jestes w trakcie tych drugich studiow, studiujesz zaocznie. Myslalam nad ta moja Krolowa Bulaw i doszlam do takiego wniosku. To sa studia na ktore musisz dojezdzac...
            Buziak
          • krolowa.mieczy Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 23:30
            To ja jeszcze coś dopiszę: na Pustelniku i na Kapłance mam noc. Nauka Cię wyczerpywała, musialaś uczyć się długo po nocach lub robić jakieś nocne badania? Kojarzy mi sie to z meteorologią smile
      • kita32 Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 23:14
        Masz piękne karty, Królowo Mieczy smile
        • krolowa.mieczy Re: Warsztat 200!!!! Wszyscy bierzemy udział! 29.07.11, 23:31
          Dziękuję Kito smile
          To Druid Craft.
          • wieloraka SKASOWAŁO MI KONTO! 30.07.11, 13:16
            UWAGA UWAGA TU KLAMRA!!!!!

Dziewczyny net mi szwankował w dom, wiec wczoraj dopadłam do kompa w kafejce pod domem, tak się zaaferowałam odp Andgie i Krolowej Mieczy, że zapomniałam się wylogowacwink
            Ktos błyskawicznie kto siadł po mnie przy kompie musiał się niezle zabawic zmieniając mi hasło i wrecz kasując konto jak już się zorientowałam.
            Jakieś bzdury wypisujac etc
            Dobrze ze z konta gazetowego korzystalam tylko tu zeby sie logowac na forach, poczty nigdy nie sprawdzałam bo mam ją na innym serwerzewink wiec olałam tą sprawę i założyłam nowa pocztę.
            Jakis absurd,,,,,,,
            od tej pory będę wielorakawink

i będe bardziej uważać
            pozdrawiam mam nadzieję że to nie wprowadzi zamętu
            • andgie Re: SKASOWAŁO MI KONTO! 30.07.11, 14:56
              Dobrze, Wieloraka Klamro, nie pogubimy sie smile
              • ivana Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 17:02

Czy moja ostatnia poprawka bedzie wzieta przez Ciebie pod uwage jako uzupelnienie mojej interpretacji Wieloraka?
                A swoja droga gdzie Ty znalazlas taka pechowa kafejke?wink
                Pozdrowki
                • wieloraka Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 17:08
                  Nie wiem jak to jest przyjęte, ale chyba mogę wziąć też te poprawki pod uwagę, nawet jeśli są po paru dniach. Jak to jest Kito?ty tu jesteś najdłużej z nassmile
                  • ivana Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 17:20
                    Jesli Kita nie zgodzi sie to nie ma problemuwink Przeciez wszyscy tu jestesmy po to aby milo spedzic czas rozwijajac swoja intuicje i to jest najwazniejszewink
                    • kita32 Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 17:32
                      Oczywiście, że można robić poprawki, zdarzało się to nie raz smile

Ale numer z kafejką... Taką historię usłyszałam po raz pierwszy. Pewnie jakiś dzieciak się zabawił.
                      • wieloraka Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 17:53
                        na szczęście internet już mi działa w domuwink Myślałam żeby napisać i odzyskać to kontowink bo teoretycznie się da, ale myślę sobie że to taki znakwink
                        zostawić STARE idzie NOWE

jestem totalnie roztrzepaną osobą i mam za swojewink
                        • ivana Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 19:16
                          Wieloraka ja tez zawsze baczna uwage zwracam na znaki wiec dokladnie mam takie samo zdanie jak Ty.
                          Przy tej okazji chcialam podziekowac Kicie za madre i bezkonfliktowe podejscie do forumowiczow. Jestem wdzieczna jej za to, ze na tym forum panuje mila atmosfera skupiajaca sie na rozwijaniu intuicji a nie na osobistych sympatiach i antypatiach co niestety dosc czesto zdarza sie na innych forach ezoterycznych. To doprawdy arcywazne aby adminka nie probowalam innym narzucac wlasnego zdania, uwazajac ze jej racja jest najwazniejsza.
                          Wielkie dzieki Kito. To dla mnie bardzo istotne.
                          • kita32 Re: Do Wielorakiej 30.07.11, 22:35
                            Dzięki Ivano za miłe słowa smile.

Ale ja nie jestem adminką (tutaj nie jestem - jestem adminką na astroforum, ale teraz już tarot jest mi bliższy niż astrologia).
                            Jestem uczestnikiem warsztatów na O Tarocie od 15-go warsztatu i chyba potem żadnego warsztatu nie opuściłam, czyli na warsztatach jestem najdłuższa stażem. W swoich pierwszych interpretacjach trafiałam jak przysłowiową kulą w płot, ale z czasem nabrałam wprawy (w porównaniu ze swoimi początkami). Uważam, że nic tak nie wyrabia "tarotowej intuicji" w jak właśnie tego typu warsztaty. No bo zawsze można skonfrontować swoją interpretację z odpowiedzią. I nic tak nie utrzymuje pokory, bo jednak wcale nie tak łatwo trafić...
                            • ivana Re: Do Wielorakiej 31.07.11, 08:13
                              Kito napisalas cos, co rowniez dla mnie w zyciu jest najwazniejsze, a mianowicie - pokora. Juz dawno doszlam do wniosku ze w nauce jak i w zyciu jest ona najwazniejsza bo co z tego jesli mamy wiedze a jestesmy pyszni? Wtedy wlacza sie w nas progran samozniszczenia ktory sciaga nas w dol...
                              Pozdrawiam cieplo
                              Ivanka
                              • wieloraka Rozwiązanie 31.07.11, 16:58
                                znowu z kafejki, tym razem z własnego laptopawink'

Po maturze dostałam się na DZIENNIKARSTWO I KOMUNIKACJĘ SPOŁECZNĄ
                                Te studia były dosyć ciekawe, choć dla mnie zbyt ogólne, najmilej wspominam zajęcia praktyczne z dziennikarstwa prasowego – dużo pisania, czyli coś dla mniewink
                                Jednak cały czas czegoś mi brakowało, te studia i zajęcia mimo całej kreatywności, jednak były dla mnie zbyt mało kreatywne, chciałam TWORZYC, a nie ODTWARZAĆ, dlatego postanowiłam zaryzykować i złożyć papiery na aktorstwo dramatyczne. „Trochę” się przygotowałam ( 3 miesiące intensywnej pracy i nie chodzenie na zajęcia z dziennikarstwa) i ku mojej wielkiej radości dostałam się na Akademię Teatralną.
                                Więc POWODY dla których przerwałam studia
                                - pośredni: za mało twórcze dla mnie zajęcie
                                - bezpośredni: dostałam się na inną wymarzoną uczelnię (gdybym się nie dostała pewnie bym to nieszczęsne dziennikarstwo skończyła i latała z mikrofonem w TVN;…. Na samą myśl mi słabo się robi))
                                Przeniosłam sobie sesję (czerwcową) z dziennikarstwa na wrzesień i ją zdałam (już po wynikach na wydział aktorski oczywiście), stąd ten urlop dziekanski (niejako zabezpieczenie jakby mnie ze szkoły aktorskiej wyrzucili, bo co roku kilku pozornych szczęśliwców, a jednak nieszczęśliwców zostaje „wydalonych” z uczelni – za brak predyspozycji, zbyt małe postępy etc etc.) Jednak nikt mnie nie chciał wyrzucać i studia ukończyłam z wynikiem bardzo dobrym i tytułem magistra sztuki.
                                Ot, cała zagadka
                                • wieloraka Interpretacja KITY 31.07.11, 17:02
                                  Interpretacja KITY

STUDIA I :
                                  Obszar wiedzy – 5 Monet (-); wymagane uzdolnienia – 6 Monet, studia – Moc.
                                  Generalnie kito poniekąd krążysz wokół tematu. Jest o tyle ciężej że dziennikarstwo ma bardzo różnorodny program, stąd karty mogą „mylići]]Wydaje mi się, że były to studia o [/i]naturze ekonomicznej (Monety) ekonomię (taki przedmiot) też miałam (nie cierpiałam tych zajęć), ewentualnie koncentrujące się na umiejętnościach praktycznych. Też!Są zajęcia praktyczne – seminarium z dziennikarstwa prasowego, seminarium z dziennikarstwa radiowego etc. Studia te, po ich ukończeniu, dają duże możliwości (Moc) tak! Można wykonywać wiele zawodów po ich ukończeniu , ale sama praca w mediach to też potęga. Myślę, że moc pokazała ci też fakt, że do bycia dziennikarzem potrzebna jest duża siła przebicia. Największe skojarzenia mam z ekonomią, ewentualnie filologią angielską angielski też był oczywiscie (bo obecnie znajomość tego języka jest niezbędna w wielu dziedzinach życia), albo też z jakimś kierunkiem „przyszłościowym” np. związanym z Unią Europejską. Blisko blisko Jeszcze przychodzi mi do głowy socjologia – tak na 4-m miejscu. Socjologię też miałam!
                                  Widzisz Kito pokazałaś różne składowe elementy tego bardzo złożonego kierunku!!!!

„Za” studiowaniem przemawiały 3 Miecze, „przeciw” Rycerz Monet (-). Rozsądek kazał studiować, ale studia te Klamrze „nie leżały”. Dokładnie tak! Rozsądek mówił że to dobre przyszłościowe studia, ale do konca mi nie lezały jak to ładnie ujęłaś, aktorstwo to zawód niepewny wiele osob nie ma pracy po ich ukończeniu mimo iż mało osób przyjmują(zdają tysiące)Dodatkowo Klamrę przerosły problemy finansowe – może konieczność dorabiania? Tu nie do konca tak było – ale dobra intuicja wokół pieniędzy – bałam się ze jak wyjade do Warszawy to się nie utrzymam w tym drogim miescie. Przyczyną przerwania studiów – 2 Kijów – była druga osoba np. urodzenie dziecka ew. dostosowanie się do planów partnera. Świetna karta! Ale pokazała nie drugą osobę, ale drugi kierunek studia, zmianę planów!!!! Musiałam dokonac wyboru!
                                  „Za” rozpoczęciem drugich studiów przemawia Królowa Monet (-), a „przeciw” Paź Monet (-). Silniejsze jest „za”, więc wyciągnęłam następne karty. Ale Wisielec jako 2-ie studia i odwrócenie kart w 3-ej kolumnie – kojarzą mi się z tym, że Klamra na 2-ie studia jeszcze się nie wybrała. Jeszcze. Przeważa karta „za” symbolizująca umiejętności, dokumenty, możliwość władzy. Natomiast „przeciw” jest karta Pazia, czyli osoby pomocniczej, wspomagającej, a nie „pełnej”.

Drugie studia:
                                  Obszar wiedzy – 5 Pucharów (-). Wymagane uzdolnienia – 10 Kijów, studia – Wisielec.
                                  Albo tych studiów jeszcze nie ma (Wisielec), albo ta karta oznacza jakieś studia typu religijnego lub filozofię ew. artystyczne. Artystyczne! Dokładnie tak! Z drugiej strony jako wymagane uzdolnienia jest 10 Kijów – umiejętność intensywnej pracy,praca jest b. intensywna, w czasie studiów zaczynałam o 7,8 rano a ze szkoły wychodziłam często ok. pólnocy, zajecia odbywały się też w soboty i niedziele czasem, właściwie zero czasu dla siebie, na 1 roku może raz bylam na jakiejś imprezie, bo padałam na łozko ze zmeczenia….. a potem sam zawód : 10-14 18-22 proby plus spektakle, a przed premiera to się siedzi i do polnocy 10 buław cudownie oddaje ciezki charakter zawodu (wbrew temu co się ludzia oglądającym seriale w TV wydaje) co z Wisielcem nie ma dużo wspólnego... KITO MA BARDZO DUŻO! Wisielec jako pozytyw to spojrzenie w gład siebie, w swoją duszę, rozwój duchowy który na tych studiach jest b. silny i niezbędny! Najpierw badasz swoją duszę zanim możesz wejść w czyjąś duszę i coś zagrac, najpierw poznajesz siebie…. a może w złej pozycji Wisielec pokazał ci niebezpieczeństwo tych studiów i potem zawodu – ucieczkę od życia w rzeczywistości???? Często ludzie w szkołach na parę lat są zupełnie oderwani od rzeczywistości nie wiedzą co się dzieję poza światem ich przeżyć wewn????? Studia te łączą właśnie tzw. ogień i wodę – buławy i wisielca, energię i skupienie, sile przebicia i wejscie w glab emocji, w dusze postaciMoże w grę wchodzą tylko studia zaoczne łączone z intensywną pracą zarobkową? 5 Pucharów kojarzy mi się z jakąś tęsknotą, albo zmęczeniem. Mi się zaś kojarzy z emocjami, które uczymy się w tej szkole studiowac szczególnie tymi ciezkimi, oswajanie się ze stratą bolem, wchodzenie w psychike 2 czlowieka. Stawiam na to, że albo drugich studiów Klamra jeszcze nie zrobiła, albo są/były one jakimś dodatkiem do pracy zawodowej – bez przejmowania się, „na luzie” i bez większego znaczenia:
                                  Dużo się zgadza. Zmyliło cię tylko nieco połączenie 10 buław z wisielcem, a mi się wydaje że genialne karty wyciągnęłas do opisu tego zawoduwink)))

Ale Studia zrobiłamwink)

sie rozpisałamwink))
                                  • wieloraka Interpretacja IVANY 31.07.11, 17:05
                                    1. Jaki byl obszar zainteresowan studiow?

8 Pucharow 5 Bulaw

Obszar zwiazany z psychika, radzeniem sobie w trudnych sytuacjach zyciowych, odejsciem jednego z partnerow, odwroceniem sie od prawdziwych uczuc
                                    Dziennikarstwo. Ale uwaga miałam tam taki przedmiot jak psychologia, więc tu w miarę blisko. 
                                    Moim skromnym zdaniem 5 buław pokazało Ci sedno tego czym się interesuje współczesne dziennikarstwo konflikty konflikty konflikty gdzie cos się dzieje tam trzeba być.
                                    2.Jaki byl kierunek studiow?

5 Pucharow(-) Wisielec

Psychologia, Terapia Uzaleznien, Seksuologia
                                    jak napisałam psychologię miałam jako jeden z wielu przedmiotów
                                    ( te karty chyba tu oddały mój stan ducha na 1 roku….)

3.Czy te studia sa łatwo osiągalne?

10 Mieczy(-)

Najtrudniej jest tam sie dostac bo przypada co najmniej 10 osob na jedno miejsce
                                    Egzaminy są bardzo trudne, ale jak zdawałam to było coś 7,8 osób nie pamiętam dokladnie. Ale same studia już są dość lajtowe.

4.Powody dla ktorych Klamra przerwala te studia?

Krol Mieczy Krol Kielichow Słonce

Zdrowy rozsadek i lekarz wplynely na przerwanie studiow, chodzilo o dziecko
                                    To zabawne że pokazał ci się lekarz… Faktycznie na urlop dziekanski i przesuniecie sesji wziełam lewe zwolnienie od lekarza, że mam wrzody hehehe i musze zrobic sobie przerwe, a tak naprawde wyjechałam do innego miasta na inne studia. Mam nadzieje że mnie nikt teraz nie namierzy i to się nie wydawink)))
                                    Ale o dziecko nie chodziłowink Słońce raczej bym tu zinterpretowała jako NOWY ETAP W KaRIERZE, NOWY ETAP ŻYCIOWY

5. Czy Klamra skonczyla jeszcze jakies studia?

Krolowa Bulaw

Jak najbardziej tak. Tak!!!!!!!!!!!!!

5. Z czym zwiazany byl drugi kierunek studiow?
                                    10 Monet (-)
                                    Drugi kierunek koncentrowal sie wokol materii a nie ducha, wokol tego co bylo widac bylo na zewnatrz a nie w srodku
                                    Tu dokładnie na odwrót, przewrotne te monety

7. Jaki to byl kierunek?
                                    Drugi kierunek jaki wybrala byl to kierunek zwiazany z uroda, wiec byc moze medycyna estetyczna lub kosmetologia
                                    Uroda wewnętrzną jeśli jużwink
                                    Ale skoro jak mówisz to karta CESARZOWA pokazała Ci wprost TWÓRCZOŚĆ! Super karta na ten zawód!
                                     Klamro nie wiem czy uznasz tę moją wypowiedz czy nie ale teraz uwazam ze Ty jestes w trakcie tych drugich studiow, studiujesz zaocznie. Myslalam nad ta moja Krolowa Bulaw i doszlam do takiego wniosku. To sa studia na ktore musisz dojezdzac...
                                    Pierwsze intuicje lepsze Ivanko, bo już jestem pare dobrych latwink))) po studiach, ale rzeczywiście w zawodzie moim cały czas się uczysz non stop np. teraz siedze nad tekstemwink

Nieźle Ivano, masz trafienia. Lekarz mnie naprawdę rozbawił (bo przed warsztatami się zastanawiałam czy wyjdzie na jaw ten mój przekręt, to małe kłamstewko, które popełnilam w imię wyższych celów)i proszę!
                                • kita32 Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:04
                                  Świetne!!!
                                  • wieloraka Interpretacja Andgie 31.07.11, 17:08
                                    Czesc, dolaczam sie

1. Co to były za studia?
                                    Od. Cesarzowa, As mieczy, od. rycerz kijow.
                                    Nauki spoleczne, psychologia, socjologia. Ewentualnie pedagogia lub prawo. Duzo sie na tych studiach czyta i pisze (na ktorych sie nieduzo czyta i pisze!).
                                    Świetnie!!!Nauki społeczne a komunikacja społeczna to już bardzo blisko! Psychologię, socjologię – takie przedmioty też miałam. Prawo prasowe też jest ale nie na 1 rokuwink Genialnie oddałaś istotę dziennikarstwa: Bardzo dużo się pisze na tych studiach (to fakt co tydzień albo reportaż albo jakis wywiad etc, czyta również, (oprocz tego co normalne jest na każdym kierunku) 2. Jakie były POWODY dla których przerwałam te studia i już na nie nie wróciłam?
                                    Od. Moc, od. krol kielichow, od. rycerz kielichow.
                                    Uuu, wszystkie odwrocone. Wyrazne sytuacja zdrowotno-rodzinna.
                                    To zabawne, że Tobie podobnie jak Ivanie wyszedł mój przekręt z lekarzem. Wklejam to co jej napisałam:
                                    Faktycznie na urlop dziekanski i przesuniecie sesji wziełam lewe zwolnienie od lekarza, że mam wrzody hehehe i musze zrobic sobie przerwe, a tak naprawde wyjechałam do innego miasta na inne studia.

Mysle, ze Klamra miala problemy rodzinne, nie miala takego wsparcia od bliskich, jakiego by oczekiwala.
                                    Nie było to tematem, ale rzeczywiście jedna bliska mi osoba była „przeciwna” temu wyjazdowi i moim planom na życie.Cos tez bylo nie tak ze zdrowiem. Tylko na papierze miałam problemy ze zdrowiem, niesamowite że karty wychwyciły bo choć to kłamstwo, to jednak dla wielu było faktem.
                                    Najpierw: Czy Klamra skonczyla jakies inne studia?
                                    Pustelnik. Tak. Piekne, doglebne studia. TAK! TAK! TAK! SUPER!
                                    Jakie to studia?
                                    Pustelnik, od. 7monet, od. 3 kijow.
                                    Znowu Pustelnik! Moim zdaniem pokazał istotę poszukiwania prawdy o sobie jaka jest na tych studiach i niewątpliwy rozwój duchowy
                                    Historia? Geografia? Monety sugeruja jakis ekonomiczny kierunek. Cos zwiazanego z planowaniem. Wydaje mi sie , ze Klamra wybrala "niepraktyczne" studia, takie, o ktorych ludzie mowia "A po co ci to ?!"
                                    To się zgadza. Wiele osób pukało się w czoło. Aktorstwo? Po cholerę? Jakieś mrzonki małej dziewczynki plus wielkie bezrobocie po takim kierunkuTyle ode mnie. Czekam na rozwiazanie jubileuszowego konkursu

BRAWO ANDGIE ŚWIETNA INTERPRETACJA
                                    • wieloraka Interpretacja Królowej Mieczy 31.07.11, 17:10
                                      Interpretacja królowej mieczy

Studia to bibliotekarstwo, teologia (również religioznawstwo), geologia, geografia, ochrona środowiska, chemia, biotechnologia, medycyna, prawo. Coś co wymaga od studenta pracy własnej i indywidualnej.
                                      Praca własna i indywidualna na dziennikarstwie! Jak najbardziej!
                                      Najbliżej to bibliotekoznawstwowink z uwagi na ilość lektur, pisania i czytania.Kierunki techniczne i ekonomiczne, a tym bardziej społeczne jakoś mi nie pasują do Pustelnika.
                                      Problem mam z Kapłanką, ale stawiam na zdrowie. Z powodu bardzo poważnych komplikacji zdrowotnych musiałaś przerwać te studia. Co ciekawe Kapłanka i książka i jakoś mi pasuje jednak bibliotekarstwo
                                      Tu się powtórzę! Znowu wyszło zdrowie – a to był tylko mój przekręt w papierach ze jestem chora żebym mogła wziąć urlop dziekański, prawdziwe powody były inne, ale widze ze karty to uparcie pokazują…
                                      Kapłanka moim zdaniem pokazała że zaufałam intuicji która mi mówiła że moje powołanie jest inne!

Wykasowałam odpowiedź na moje ostatnie pytanie. Najpierw napisałam, ze na inne studia nie poszłaś i tym samym żadnego innego kierunku nie skończyłaś. Lecz patrząc na moją 3 pucharów widzę świetne zabawy w akademiku (i nie tylko) więc sądzę, że wrócilaś na studia. Tak wróciłam, a właściwie od razu poszłam na inne.
                                      Świetne zabawy tak! Ale dopiero od 3 roku kiedy mamy już wiecej wolnego, lata spędzone w Akademii Teatralnej to były świetne nietuzinkowe czasy i imprezy, łezka w oku
                                      Rycerz Mieczy trochę wyklucza 3 pucharów, bo równie dobrze może mówić o imprezach z doskoku w środowisku akademickim, ale odpowiada na pytanie o kierunek więc... tutaj stawiam na informatykę, kierunek techniczny (na Politechnice), prawo też w sumie, coś związanego z prądem (energetyka), dużo rysunku technicznego, dużo główkowania matematycznego i logicznego, gdzieś gdzie dopuszczalne jest wymyślanie teorii i bronienie ich (tu pasuje filozofia).
                                      O rany! Może dziewczyny pomoga na co wskazuje Rycerz Mieczy? Może na jakieś cechy potrzebne w tym zawodzie sile przebicia, odwagę??? Sama nie wiemJak drugi raz spojrzałam na 3 pucharów, to... obraz. Dorzucę od czapy może, ale co mi tam! Malarstwo czyli jakiś kierunek artystyczny, a Rycerz Mieczy to pędzel albo dłuto czy cuś ;D
                                      NOOOOOOOOOOOOO! BRAWO IDEALNIE!!!!!!!!!!!!!!!! Artystyczny kierunek
                                      To ja jeszcze coś dopiszę: na Pustelniku i na Kapłance mam noc. Nauka Cię wyczerpywała, musialaś uczyć się długo po nocach lub robić jakieś nocne badania? Kojarzy mi sie to z meteorologią
                                      Hmmm, w sumie tak, ale to na drugim kierunku, na pierwszym nie było aż tak trudno

Brawo Królowo Mieczy1!!!!
                                      • wieloraka Zwycięzca - jeszcze rozważam;) 31.07.11, 17:11
                                        Dziewczęta, temat wcale nie okazal się tak łatwy jak przypuszczałam, ale i tak jestem pod wrażeniem waszych kart i intuicjiwink
                                        Każda czymś mnie ujęła – Kita świetnym oddaniem składowych elementów złożonego kierunku jakim jest dziennikarstwo, genialnymi kartami pokazującymi sprzecznosci aktorstwa i idealnie trafionymi powodami porzucenia pierwszych studiów, Ivana rozbawiła mnie wytropiwszy mój przekręt życia z lekarzemwink i karta Cesarzowa jako opis aktorstwo tez mi się wydaje b, trafna. Królowa Mieczy też zobaczyła że skońzyłam inne studia i znowu ten lekarz! a potem dodała że studia artystyczne
                                        Angie świetnie zcharakteryzowała pierwszy kierunek studiów, i krążyła też wobec drugiego bardzo ardzo blisko. Mam ciężki orzech do zgryzienia
                                        chwile jeszcze pomyslę....
                                        • krolowa.mieczy Re: Zwycięzca - jeszcze rozważam;) 31.07.11, 17:16
                                          Ja brałam udział tylko towarzysko. Więc nie bierz mnie pod uwagę smile
                                          • kita32 Re: Zwycięzca - jeszcze rozważam;) 31.07.11, 17:19
                                            Dlaczego tylko towarzysko? Bierz udział, Królowo Mieczy smile
                                            • krolowa.mieczy Re: Zwycięzca - jeszcze rozważam;) 31.07.11, 17:28
                                              Nie, Kito. We wtorek 2 sierpnia wyjeżdżam już do pracy zagranicę i wracam późną jesienią. Nie dałabym rady smile
                                      • krolowa.mieczy Re: Interpretacja Królowej Mieczy 31.07.11, 17:14
                                        Ostatnią kartą po jakiej spodziewałabym się kierunku dziennikarstwo jest właśnie Pustelnik. To ci numer! smile
                                        Musze to po swojemu przetrawić.
                                  • kita32 Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:10
                                    > Świetne!!!

To był okrzyk po przeczytaniu rozwiązania, czyli zachwyt nad Twoją historią dotyczącą i zmiany studiów i przede wszystkim zrobienia tych drugich studiów big_grin
                                    • andgie Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:14
                                      Bardzo ciekawe oba kierunki. Gratulacje dla Wielorakiej ukonczenia tak interesujacych studiow smile
                                      • kita32 Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:17
                                        To był świetny temat warsztatów - w sam raz na jubileuszowe!!!

Dzięki, Wielorako, i oczywiście gratulacje! Studia, że aż dech zapiera - nieosiągalne dla zwykłych śmiertelników smile
                                        • wieloraka Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:21
                                          Kito no bez przesadywink żyję oddycham jestem normalna i niepozorna totalnie na codzieńwink
                                          aktorzy to zwyczajni ludzie (przynajmniej ci co grają w teatrach - nie mówię tu o serialowych gwiazdachwink choc wielu znam i tez sa normalni, to media kreują jakąś chorą rzeczywistość)
                                          Sama przygotowuję obecnie ludzi do szkoły i jeśli ma się tą iskrę bożą i włoży w to sporo pracy to jest realna szansa na dostanie sie - pytanie co potem - ja i tak miałam dużo szczescia.
                                          A zmojego tarota w pracy duzo osob sie smiejewink))
                                          • kita32 Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:41
                                            > A zmojego tarota w pracy duzo osob sie smiejewink))

....A ja w swojej pracy w ogóle się nie zdradzam smile

Niby wiem, że aktorzy to normalni ludzie, ale tak jak wszyscy artyści - muszą mieć talent i umiejętności wykraczające poza "normalne" uzdolnienia.
                                            Cieszę się bardzo, że realizujesz się w swojej pracy smile
                                      • wieloraka ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:18
                                        Naprawdę cięzko mi było wybrać zwycięzce bo miałam dwie absolutne faworytkiwink
                                        Ponieważ nie mam ze sobą kart wyciągnęłam je onlinewink masakrawink
                                        TYM SAMYM WYGRYWA KITA! Gratuluję KITO ( poza swietna interpretacja jako jedyna trafilłaś w prawdziwy powód zmiany studiów)
                                        WYGRYWASZ JUBILEUSZOWY WARSZTAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                        • andgie Re: ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:20
                                          Gratulacje dla Kity! Podziekowania dla Wielorakiej i uczestniczek !
                                          • ivana Re: ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:43
                                            Oj dziewczyny a moze my juz tu klikamy ze znana aktorka tylko o tym nie wiemy?wink Przyznaj sie Wieloraka czy jestes Samusionek czy moze Foremniak?wink
                                            Super zagadka, gratulacje dla Kitywink
                                            • kita32 Re: ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:51
                                              Dziękuję bardzo za gratulacje, jest mi ogromnie miło smile
                                              Też Wam gratuluję, wszystkie odpowiedzi były bardzo dobre smile
                                        • kita32 Re: ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:23
                                          O rety! Czuję się zaszczycona... To wygrana o włos...
                                          • krolowa.mieczy Re: ZWYCIEZCA 200! 31.07.11, 17:27
                                            Gratulacje Kito!!! smile
                                            Zasłużenie i wcale nie o włos smile
                                • krolowa.mieczy Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:15
                                  Historia świetna! smile
                                  Jak będziesz już znaną i rozchwytywaną aktorką, to możesz ją opowiadać smile
                                  • wieloraka Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:25
                                    Krolowo, ja raczej stronię od TV, wolę teatr, więc historię mogę co najwyżej Wam opowiadaćwink))))heheh
                                    • krolowa.mieczy Re: Rozwiązanie 31.07.11, 17:30
                                      Mimo wszystko historia pasjonująca smile
                                      A wywiad nie musi być w TV, może być też w radiu (dobrym! Baszka Marcinik z 3 na przykład wink
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka