Dodaj do ulubionych

Warsztat 300 Wystawa

06.08.13, 12:51
Dzisiaj o godz 11:30 byłam na wystawie...czego? Co było tematem wystawy i co przyniosłam do domu?

Zapraszam smile
Obserwuj wątek
    • kita32 Re: Warsztat 300 Wystawa 06.08.13, 14:58
      Przy tasowaniu wypadła mi Moc (-) i 2 Pucharów.
      - myślę, że wystawa była dla Ani ważna i poszła tam z kimś dla niej ważnym (ze względów emocjonalnych) lub ze względu na kogoś.

Temat wystawy: 3 Mieczy, 4 Monet;
      - wystawa była połączona z możliwością nabycia (4 Monet) czegoś. 3 Mieczy – w pierwszej chwili przemknęło mi przez myśl – broń lub noże kuchenne, ale to raczej mało prawdopodobne. Może jakieś niepokojące obrazy? A może narzędzia? Lub warzywa i owoce (do pokrojenia przy przyrządzaniu)?

Wiek wystawionych rzeczy (wypadł Król Pucharów) – 5 Mieczy (-); - dobrze się trzymają, chociaż lata świetności mają już za sobą. Lub jeżeli to płody z własnych ogródków – to świeże, ale za chwilę przywiędną.

Co Ania przyniosła do domu? – co? – 2 Pucharów, przeznaczenie – 5 Pucharów (-); wielkość – 10 Mieczy (-), kształt – 4 Pucharów (-).
      - To coś mogło być pucharem zwycięstwa – gdy wystawa była wystawą własnego rękodzielnictwa lub hodowli. Ale jeżeli to Ania kupiła, to z myślą o kimś – albo dla kogoś miłego albo coś takiego co przyda się na spotkaniu z przyjaciółmi.
      A może wystawa była degustacją win i Ania przyniosła do domu butelkę dobrego wina? Tu by Puchary dobrze pasowały. I nie jedną butelkę tylko całą skrzynkę- to do 10 Mieczy lepiej pasuje. smile

Ciekawa jestem smile
      • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 11.08.13, 10:06
        kita32 napisała:

> Przy tasowaniu wypadła mi Moc (-) i 2 Pucharów.
        > - myślę, że wystawa była dla Ani ważna i poszła tam z kimś dla niej ważnym (ze
        > względów emocjonalnych)
        lub ze względu na kogoś.

Zgadza się smile
        • 966ania Re: Komentarz do Kita32 11.08.13, 10:08

> kita32 napisała:
          >
          > > Przy tasowaniu wypadła mi Moc (-) i 2 Pucharów.

> > - myślę, że wystawa była dla Ani ważna i poszła tam z kimś dla niej ważnym (ze względów emocjonalnych) lub ze względu na kogoś.

Zgadza się smile
        • kita32 Re: Warsztat 300 Wystawa 11.08.13, 10:28
          To coś trafiłam smile
          Pozostałe okaże się dziś wieczorem smile
    • ivana Re: Warsztat 300 Wystawa 07.08.13, 19:29
      Czego dotyczyla wystawa?- 3 Monety(-)

Wystawa dotyczyla produktow wytwarzanych poprzez rekodzięlo. Mysle ze mogly to byc obrazy mlodych artystow malarzy ewentualnie rzezby, plaskorzezby. Mogla rowniez dotyczyc produktow zywnosciowych.

Co bylo tematem wystawy?- Cesarz Ksiezyc(-)
      Tematem wystawy bylo pokazanie czyjejs pracy, wyciagniecie na swiatlo dzienne czegos co dotychczas nie bylo pokazywane. Pierwszy raz ta wystawa miala miejsce w takiej formie. Nie wiem o co chodzi ale na tej wystawie podkreslona zostalo wspolpraca czyjas z kims, lub zastosowano do tych dziel jakies niekonwencjonalne polaczenia materialu, innowacyjne.

Co przynioslas do domu?- 4 Puchary
      Dzielo artystyczne, obraz albo rzezbe, przedstawiajace jakas postac. To moze byc zarowno czlowiek jak i zwierze.

Poz

• 966ania Re: Komentarz do Ivana 11.08.13, 10:32
        ivana napisała:

> Co bylo tematem wystawy?- Cesarz Ksiezyc(-)
        > Tematem wystawy bylo pokazanie czyjejs pracy, wyciagniecie na swiatlo dzienne c
        > zegos co dotychczas nie bylo pokazywane. Pierwszy raz ta wystawa miala miejsce
        > w takiej formie. Nie wiem o co chodzi ale na tej wystawie podkreslona zostalo w
        > spolpraca czyjas z kims, lub zastosowano do tych dziel jakies niekonwencjonalne
        > polaczenia materialu, innowacyjne.

Zgadza się. Dodam, że wystawa ornitologiczna (od 19 lipca - 19 sierpnia) została podzielona na etapy przyporządkowane w określone dni min. z warsztatami dla dzieci, które mogły wyrazić swoją wiedzę, że tak powiem artystycznie np.robienie masek, malowanie obrazów itp, różne konkursy itd.
        W inne dni były prezentowane fotografie, filmy ,a w dniu kiedy ja byłam prezentowane były ptaki na 'żywo' smile

> Co przynioslas do domu?- 4 Puchary
        > Dzielo artystyczne, obraz albo rzezbe, przedstawiajace jakas postac. To moze by
        > c zarowno czlowiek jak i zwierze.

Ani dzieło, ani rzeźba.
        Zwykłe biuletyny informacyjne z obrazami ptaków i książeczka, w której oprócz ptaków są i obrazy ludzi.

Podałaś bardzo sprawną interpretację. Naprawdę byłaś bardzo blisko odgadnięcia.
        Gratulacje smile
    • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 08.08.13, 14:01
      Tematem nie była żywność , czy też generalnie mówiąc 'rękodzieła'
      nie wiem jak podpowiedzieć...napiszę tylko, że

coś ostrego ...- na pewno, ale nie noże itp.
      • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 08.08.13, 15:13
        a oto moje karty

co było tematem wystawy/ czego dotyczyła: paź kiel + świat
        co przyniosłam do domu: 9 mieczy

no i trafiony zatopiony. Karty doskonale odpowiedziały na pytania (lub mi się tak wydaje bo wiem o co chodzi...) może teraz będzie wam łatwiej ?
        • ivana Re: Warsztat 300 Wystawa 08.08.13, 15:33
          Moze wiec wystawa zwierzat , psow kotow? Przynioslas do domu jakiegos zwierzaka?
          • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 08.08.13, 21:29
            powiem tak
            krążycie wokół tematu, jesteście blisko
            dużo trafień ale wciąż to nie to, kurcze paź kiel + świat...
            • ivana Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 06:55
              Q moze to byla wystawa z okazji jakiegos wydarzenia historycznego? Np . Powstania Warszawskiego?
          • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:09
            ivana napisała:

> Moze wiec wystawa zwierzat , psow kotow? Przynioslas do domu jakiegos zwierzaka
            > ?

tutaj krążysz... trop bardziej zbliżony do tematu, trzeba inaczej trochę spojrzeć na kartę pazia kiel i świat - karty RW dopełnieniem są karty 3 mieczy i 4 den, które wyciągnęła Kita

co przyniosłam do domu...
            Ivana w poprzednim wątku prawie, że trafiłaś ; także jeszcze raz jak przeanalizujesz karty + karty Kity 2kiel- to coś zostało mi dane, ofiarowane , ale jaki jest tego cel i przeznaczenie, co to jest to mówią karty : 9 mieczy, 10 mieczy, 5 kiel* , 4kiel*
            • ivana Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:23
              Aniu z calym szacunkiem ale to co mowia moje karty nie koniecznie musi byc czytelna dla Ciebie i odwrotnie. Kazdy odkrywa wlasne znaczenia kart . Nie interpretuje kart wyciagnietych przez kogos na tych warsztatach.
              • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:34
                ivana napisała:

> Aniu z calym szacunkiem ale to co mowia moje karty nie koniecznie musi byc czyt
                > elna dla Ciebie i odwrotnie. Kazdy odkrywa wlasne znaczenia kart . Nie interpre
                > tuje kart wyciagnietych przez kogos na tych warsztatach

Masz mację. Jesteś bardzo blisko odgadnięcia, chciałam tylko pomóc...
                • ivana Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:42
                  To ja Cie bardzo przepraszam, jesli urazilam, wiem , ze chcialas pomoc..
                  • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:57
                    ivana napisała:

> To ja Cie bardzo przepraszam, jesli urazilam, wiem , ze chcialas pomoc..

nie ma sprawy smile

Nie umiem podpowiadać...sad
        • kita32 Re: Warsztat 300 Wystawa 08.08.13, 16:35
          Może wystawa była wystawą po podróży? Jakieś trofea podróżnicze z krajów np. afrykańskich? albo wystawa jakiś morskich okazów? Ciekawostki ze świata?

Ania przyniosła do domu naszyjnik z pazurów lub kłów?
    • 9marlena Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 10:56
      Pomoglas! Przeczytalam odp i na podstawie waszych kart mysle ze to byla wystawa ptakow tu pasuje paz i swiatsmile
      przynioslas cos sztucznego moze ptaka albo ksiazke -karty mieczy
      • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 11:12
        9marlena napisał(a):

> Pomoglas! Przeczytalam odp i na podstawie waszych kart mysle ze to byla wystawa
        > ptakow tu pasuje paz i swiatsmile
        > przynioslas cos sztucznego moze ptaka albo ksiazke -karty mieczy

A możesz napisać konkretniej odnośnie stwierdzenia tu pasuje paz i swiat ?
        • 9marlena Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 12:29
          Mysle ze to o wystawe ptakow chodzi bo paz to ryby a ryba fruwac nie moze (karta swiat) ale ptak rybe moze zjesc. Poza tym napisalas, ze Ivana jest blisko tematu, wiec zwierzeta wykluczylam...stad taki wniosek...

• kita32 Re: Warsztat 300 Wystawa 09.08.13, 13:59
            Jestem bardzo zaciekawiona, co to za wystawa i co Ania z niej przyniosła do domu, może pomyślę nad nowym rozkładem - musiałabym zadać nowe pytania, bo nie powtarzam pytań - ale to później.
            • kita32 jeszcze raz 10.08.13, 12:34
              Zadaję inne pytania:

Kto zorganizował wystawę? -
              Wypadło 10 Pucharów i 5 Mieczy - myślę, ze celem organizatorów było wzbudzenie sympatii dla ludzi/zwierząt "po przejściach".
              - Cesarzowa (-) - ktoś aktywny o "kobiecej energii" - idea przewodnia - miłość, współczucie, opiekuńczość.

Dla jakiego odbiorcy była przeznaczona wystawa? - 7 Pucharów - dla ludzi z wyobraźnią, marzycieli. 7 Pucharów może wskazywać również na różnorodność typów emocjonalnych.

Co zrobiło na Ani największe wrażenie? -
              9 Kijów, Paź Mieczy - umiejętność ochrony i przetrwania w trudnych warunkach, wzajemna pomoc.

Jaki był cel wystawy? -
              - wypadło 6 Monet (-) - zebrać pieniądze;
              Diabeł - brakuje mi konceptu - może ta karta wskazuje na to, że motorem zorganizowania wystawy była pasja i zaangażowanie w coś organizatorów.

Wydaje mi się, że wystawa pokazywała problemy albo jakiejś grupy ludzi albo zwierząt i miała na celu uzyskanie wsparcia finansowego lub zebrania podpisów pod jakąś petycją lub miała rozsławiać coś korzystnego (np grzybki wytwarzający z wody lub mleka jakieś korzystne dla ludzi substancje).

Jaki był stan tego co Ania przyniosła z sobą do domu (martwy przedmiot, coś żywego) - As Kijów - jest w tym energia, można to wprawić w ruch - roślina lub nasiona lub coś nakręcanego, co można wprawić w ruch.

Do czego Ani się przyda? - Paź Kijów (-) - no i zgłupiałam - do komunikacji z kimś, temat do rozmowy lub ułatwienie rozmowy. Wyhoduje coś i szczepki przekaże dalej? Zioło w doniczce?
              Kaktus (wcześniej były 3 Miecze)? Paź Kijów może wskazywać na to, że to coś może być przydatne również dla innych.

No nie wiem, potem się przekonam, czy bliżej byłam za pierwszym razem, czy za drugim. Zwykle za drugim człowiek plącze się gorzej... Zobaczymy...
              • 966ania Re: jeszcze raz - komentarz 11.08.13, 11:02
                kita32 napisała:

> Zadaję inne pytania:
                >
                > Kto zorganizował wystawę? -
                > Wypadło 10 Pucharów i 5 Mieczy - myślę, ze celem organizatorów było wzbudzenie
                > sympatii
                dla ludzi/zwierząt "po przejściach".

...konkretnie dla ptaków

> - Cesarzowa (-) - ktoś aktywny o "kobiecej energii" - idea przewodnia - miłość,
                > współczucie, opiekuńczość.

czy autorem przedsięwizięcia była kobieta - tego nie wiem, co do reszty się zgadza

> Dla jakiego odbiorcy była przeznaczona wystawa? - 7 Pucharów - dla ludzi z wyob
                > raźnią, marzycieli. 7 Pucharów może wskazywać również na różnorodność typów emo
                > cjonalnych.

generalnie dla dzieci i dorosłych

> Co zrobiło na Ani największe wrażenie? -
                > 9 Kijów, Paź Mieczy - umiejętność ochrony i przetrwania w trudnych warunkach, w
                > zajemna pomoc.

najwięsze wrażenie zrobiło na mnie to, że uzyskałam odpowiedź na dręczące mnie pytanie...

> Jaki był cel wystawy? -
                > - wypadło 6 Monet (-) - zebrać pieniądze;
                > Diabeł - brakuje mi konceptu - może ta karta wskazuje na to, że motorem zorgani
                > zowania wystawy była pasja i zaangażowanie w coś organizatorów.

celem wystawy było przybliżenie wiedzy na temat zagrożonych gatunków ptaków, ich ochrona, co robić aby im nie szkodzić itp.

> Wydaje mi się, że wystawa pokazywała problemy albo jakiejś grupy ludzi albo zwi
                > erząt i miała na celu uzyskanie wsparcia finansowego lub zebrania podpisów pod
                > jakąś petycją lub miała rozsławiać coś korzystnego (np grzybki wytwarzający z w
                > ody lub mleka jakieś korzystne dla ludzi substancje).

Uwypuklenie problemu związanego z postępowanie człowieka, którego działania szkodzą zagrożonym gatunkom ptaków. Nie było zbierania pieniędzy, ani podpisów - nie.

> Jaki był stan tego co Ania przyniosła z sobą do domu (martwy przedmiot, coś żyw
                > ego) - As Kijów - jest w tym energia, można to wprawić w ruch - roślina lub nas
                > iona lub coś nakręcanego, co można wprawić w ruch.

> Do czego Ani się przyda? - Paź Kijów (-) - no i zgłupiałam - do komunikacji z k
                > imś, temat do rozmowy lub ułatwienie rozmowy. Wyhoduje coś i szczepki przekaże
                > dalej? Zioło w doniczce?
                > Kaktus (wcześniej były 3 Miecze)? Paź Kijów może wskazywać na to, że to coś moż
                > e być przydatne również dla innych.

To była książeczka i zwykłe biuletyny informacyjne, których treść , a jakże może być tematem rozmowy.

smile
          • 966ania Re: Komentarz do 9marlena 11.08.13, 10:42
            9marlena napisał(a):

> Mysle ze to o wystawe ptakow chodzi bo paz to ryby a ryba fruwac nie moze (kart
            > a swiat) ale ptak rybe moze zjesc. Poza tym napisalas, ze Ivana jest blisko te
            > matu, wiec zwierzeta wykluczylam...stad taki wniosek...
            >

Sprytnie...morskie ptaki big_grin
      • 966ania Re: Warsztat 300 Wystawa 11.08.13, 10:38
        9marlena napisał(a):

> Pomoglas! Przeczytalam odp i na podstawie waszych kart mysle ze to byla wystawa
        > ptakow tu pasuje paz i swiatsmile
        > przynioslas cos sztucznego moze ptaka albo ksiazke -karty mieczy

No masz tweetowy (już to raz napisałam) sposób udzielania odpowiedzi big_grin

Tak. Wystawa ornitologiczna. Przyniosłam biuletyny informacyjne, jest też i książeczka.

Brawo!!!
    • 966ania Re: Warsztat 300 - rozwiązanie :) 11.08.13, 11:22
      966ania napisał(a):

> Dzisiaj o godz 11:30 byłam na wystawie...czego? Co było tematem wystawy i co pr
      > zyniosłam do domu?

Wystawa ornitologiczna.
      Byłam na wystawie ptaków - nie tylko tych znajdujących się pod ochroną.
      Przyniosłam książeczkę i biuletyny informacyjne związane z tematem.

Dziękuję wam bardzo serdecznie za udział...nie wiem kogo mam ogłosić zwycięzcą...?

Marlena bardzo konkretnie odpowiedziała na pytanie, aczkolwiek nie wyciągnęła własnych kart...no ale z drugiej strony jest to dowód na to, że i z 'cudzych' kart można odczytać odpowiedź...no, z niewielką pomocą podpowiedzi...

Ivana była prawie, że na mecie...
      Kita - druga interpretacja znacznie lepsza smile

?
      • kita32 Re: Warsztat 300 - rozwiązanie :) 11.08.13, 12:38
        Ja bym dała zwycięstwo Marlenie. smile To nieważne, że nie wyciągnęła własnych kart - wnioskowała na podstawie kart tarotowych.

Marleno, gratuluję Ci tarotowej dedukcji smile
      • kita32 Re: Warsztat 300 - rozwiązanie :) 11.08.13, 12:47
        > Kita - druga interpretacja znacznie lepsza smile

Cieszę się, że udało się trochę poprawić smile
      • kita32 kto prowadzi następne warsztaty? 11.08.13, 21:48
        Warsztaty zakańcza się wybierając zwycięzcę, który prowadzi następne warsztaty.

Aniu, to Ty musisz wybrać. Kto inny może tylko podpowiadać.
        Jak nie wiesz kogo wybrać, to rozłóż karty - i na podstawie kart wybierz zwycięzcę.
        • 966ania Re: kto prowadzi następne warsztaty? 12.08.13, 01:07
          Przepraszam za opóźnienie,ale cały miniony dzień to była istna gonitwa!

Nie było mi łatwo wybrać, ale ostatecznie zdecydowałam, że Marlena poprowadzi kolejne warsztaty.

Marlenko rozwaliła mnie Twoja interpretacja odnośnie pazia kiel i karty świat: ryba fruwać nie może, a ptak może zjeść rybę
          - dodam... nad morzem smile
          Gratuluję!
          • 9marlena Re: kto prowadzi następne warsztaty? 12.08.13, 17:02
            Ciesze sie, ale przyznaje ze duzo pomogly podpo
            wiedzi.
            Jestem w pewnym miejscu, czekam na cos
            Opiszcie to miejsce i na co czekam dlaczego tu jestem tj z jakiego powodu
            • kita32 Re: kto prowadzi następne warsztaty? 12.08.13, 19:28
              Marleno, ale rozpocznij na nową zagadkę nowy wątek smile
            • kita32 Re: kto prowadzi następne warsztaty? 13.08.13, 11:13
              > Jestem w pewnym miejscu, czekam na cos
              > Opiszcie to miejsce i na co czekam dlaczego tu jestem tj z jakiego powodu

Na forum ABC Tarota nauczyłam się szybko odpowiadać, bo tam szybko kończą się zagadki smile
              Biorę wiec talię i od razu wyciągam karty:

Miejsce: Koło Fortuny, 3 Pucharów (-) -
              To miejsce charakteryzuje się zmiennością - Marlena może być w podróży lub w miejscu charakteryzującym się różnorodnością. 3 Pucharów kojarzy mi się z rozrywką. Może Marlena jest (teraz już - była) w Wesołym Miasteczku?

Wczoraj jak przeczytałam pytanie, to jeszcze bez kart pomyślałam, że Marlena wybrała się na otwartą przestrzeń za miastem i czeka na noc, żeby obserwować "spadające gwiazdy" bo teraz jest na to najlepszy czas.
              Koło Fortuny przypomina trochę z wyglądu okrągły horyzont nieba, Marlena może być pod "gołym niebem" również.

na co czeka? - 7 Mieczy (-), Rycerz Monet - 7 Mieczy pasuje do czegoś ulotnego, szybko mijającego, a Rycerz Monet do konkretnego działania - może tu pasować czekanie na wydarzenie, które będzie ulotne i szybkie - pasuje to do obserwacji perseidów, ale może to być również czekanie w kolejce do jazdy na karuzeli lub innego urządzenia w Wesołym Miasteczku, które daje krótkie, ale mocne wrażenia.

dlaczego? z jakiego powodu tam jest (była)? - 7 Kijów, 3 Mieczy
              - samotna walka z powodu cierpienia??? - to mi nie pasuje do wcześniejszych kart...
              Chęć przeżycia silnych wrażeń aby zapomnieć o smutkach?
              Lub podziałać magicznie (mówiąc życzenie przy spadających gwiazdach), aby coś w życiu poprawić na lepsze?

Tak, czuję, że zrobiłam błąd w podejściu do pytania. Trzeba było zrobić cały rozkład i spojrzeć całościowo, a nie zadawać krótkie pytania i wyciągać po 2 karty. Bo w sumie, to 2 pierwsze na pytanie - gdzie? - zadecydowały o całej interpretacji...
              • kita32 interpretacja, warsztat 301 13.08.13, 11:15
                Marleno, ale jak zaczniesz nowy wątek, to przeniosę swoją odpowiedź do nowego wątku smile
                • 9marlena Re: interpretacja, warsztat 301 13.08.13, 11:46
                  Namieszalam i uporzadkowalam!
                  to przez emocje nie zorientowalam sie...
                  zapraszam na 301warsztat
                  Pozdrawiam
              • 9marlena Re: kto prowadzi następne warsztaty? 13.08.13, 11:56
                Kito jesli karta w ukl. Nie pasuje to stanowi klucz i stad trzeba interpretowac raz jeszcze
                taka mala podpowiedz smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka