Dodaj do ulubionych

warsztat nr 4.

28.09.07, 00:20
Warsztatu tarotowego odslona czwarta przed Wami smile.

Moje pytanie brzmi: w ktorej czesci Warszawy mieszkam? Nie musicie podawac nazwy dzielnicy, wystarczy okreslic charakter okolicy i polozenie wzgledem centrum miasta/strone swiata. Prosze tych, co wiedza o nie psucie innym zabawy.

Zycze milego odczytywania tarotowych zagadek smile
pani.jazz
Obserwuj wątek
    • gosiadzika Re: warsztat nr 4. 28.09.07, 08:37
      nooo pytanie ciekaweeee smile a ja kart przy sobie nie mam ale wieczorem ...ale
      wieczorem będzie się działo smile))
    • alison18 Re: warsztat nr 4 28.09.07, 14:22
      Oj, łatwo nie będzie smile Ale spróbować mogę...
    • betulanana Re: warsztat nr 4. 28.09.07, 18:48
      cześć wszystkim,
      jestem tu nowa, ale z zachwytu nad forum aż mi dech zaparło. jak ja
      tyle lat żyłam w kompletnej nieświadomości o takim źródle inspiracji
      i dobrego humoru. bardzo się cieszę że tu trafiłam i już przystępuję
      do zabawy.
      przy tasowaniu wypadł mi król kielichów, więc wnoszę, że gdzieś
      niedaleko twojego domu jest sklep monopolowy smile
      karty które wyciągnęłam to
      3 buław, As buław i Eremita
      Powiedziałabym więc że jest to dzielnica położona raczej centralnie,
      na pewno nie są to obrzeża miasta, miejsce ruchliwe, z łatwą
      komunikacją do city, ale zarazem dające poczucie odosobnienia. jest
      tam przytulnie. nie wiem dlaczego ale kiedy jako pierwszą położyłam
      3 buław pomyślałam że mieszkasz w bloku (ale chyba jakimś
      fajniejszym, nowym w każdym razie) i jeszcze bym powiedziała patrząc
      na asa buław, że od niedawna tam mieszkasz. znaczy, nie od pokoleń.
      i jeszcze może jedna informacja, też odnośnie asa buław - kupiłaś
      mieszkanie sama. i może też mieszkasz tam sama, a przynajmniej
      bez "ślubnego" smile
      oj, chyba odeszłam od tematu. kurcze, właśnie doczytałam że to
      warszawa. muszę w takim razie konkretnie podać rejon. ja bym
      powiedziała mokotów albo ochota, bo to stare dzielnice z tradycjami
      (3 buław mi się kłania) i można tam znaleźć zaciszne miejsca.
      pozdrawiam wszystkich
      betula

• alison18 Re: warsztat nr 4. 04.10.07, 20:28
        tez zerkłam na plan i mi pasuje do tego mokotow
      • betulanana Re: warsztat nr 4. 08.10.07, 07:16
        mokotów albo ochota... ale klęska smile
        zmyliły mnie chyba drzewa buław.
        może chociaż sklep monopolowy jest w pobliżu? smile
        • pani.jazz Re: warsztat nr 4. 08.10.07, 12:21
          Monopolowy jest. Bardziej winiarnia, ale nazywa sie go monopolowym.
    • coill Re: warsztat nr 4. 28.09.07, 19:24
      szkoda ze nic nie wiem o tym miescie ani tam nie bywam,byloby latwiej.
    • aglaonike Re: warsztat nr 4. 29.09.07, 11:12
      wystarczy okreslic charakter okolicy i polozenie wzgledem centrum miasta/strone
      swiata - tak napisała Pani.jazz smile)

Przyłączam się do zabawy smile
      Ja ze swojej strony dodam , że możliwe ze mieszkasz nie daleko kościoła myślę
      ...myślę że w bloku na wysokim piętrze ...
      a w mieszkanku za pomocą dobrej energii i ładnego widoku z okna) można się
      zrelaksować
      • herbatazcytryna Re: warsztat nr 4. 29.09.07, 13:48
        Ja sobie zrobiłam dwa rozkłady, oddzielny na kierunek W-wy. Jest to południe od
        centrum. Co do okolicy , to wyszła wieża. I teraz bądż mądry.. Mieszkasz wysoko
        i / lub niedaleko jakichś ruin, domów do rozbiórki itp. Nie wiem, czy w W-wie
        takie domy są winkZ uwagi na to, że dolosowały mi się jeszcze Siła i 3 buław -
        jest w pobliżu miejsce pracy , gdzie pracują kobiety przede wszystkimsmile
        Nie wiem jak Wy to robicie, że widzicie te miejsca smile
        • gosiadzika Re: warsztat nr 4. 30.09.07, 15:54
          wieża to może wieżowiec po prostu
        • alison18 tak w ogóle 30.09.07, 19:31
          cos mi tak nie bardzo ten blizniak tam pasuje tongue_out
    • pani.jazz :)) 30.09.07, 16:54
      Naprawde ciekawe, jak ten Tarot dziala! I jak sie maja do tego Wasze trafione lub nie odpowiedzi smile.
      Czekam na wiecej, bawmy sie dalej!

Pozdrawiam,
      pani.jazz
    • alison18 Re: warsztat nr 4. 30.09.07, 19:28
      Charakter okolicy: zmartwychwstanie - hmmm... cmentarz w poblizu ?
      9 denarów - moze gdzies blisko sklep zoologiczny, park ? wisielec -
      okolica w miare spokojna, ksiezyc - woda.. w tym parku fontanna ? 9
      buław - żłobek ? aaa..i jeszcze 2 denarów okresliła charakter
      mieszkania, domu.. blizniak???
      polozenie: wschod
      • gosiadzika Re: warsztat nr 4. 01.10.07, 08:30
        KURKA DLACZEGO 9 DENARóW TO sklep zoologiczny a 9 buław to żłobek? tak sobie
        ustaliłaś czy po porstu już wiesz z doświadczenia ? smile))
        • alison18 Re: warsztat nr 4. 01.10.07, 16:56
          Sugerowałam się tym co jest na obrazkach wink
          • gosiadzika :)))) 02.10.07, 07:58
            a ja już myślałam że masz systemsmile))
    • alison18 Re: warsztat nr 4. 01.10.07, 23:16
      tak sobie jeszcze mysle, ze to zmartwychwstanie to moze byc tez
      kosciol a 9 buław to moze byc tez nie tylko zlobek ale i
      przedszkole, moze i nawet szkoła smile
      ale teraz namojtałam wink
    • canada53 Re: warsztat nr 4. 02.10.07, 22:05
      Wyciągnęłam 5 kart - jedną określającą dom w którym pani.jazz mieszka i 4 karty
      pokazujące okolicę i umiejscowienie względem centrum. Wyszło mi:
      --------------------4 Miecze---------------
      XII Powieszony - Królowa Denarów - 2 Miecze
      -------------------Paź Buław---------------
      Królowa Denarów sugerowałaby, że pani.jazz mieszka we własnym domu (jest u
      siebie królową), ten dom jest otoczony zielenią i stoi na kawałku wolnego terenu
      - a nie w zwartej zabudowie, być może mieszka też w nim jakieś zwierzątko. Dom
      ten znajduje się na wschód (ewentualnie północny wschód od centrum miasta).
      Jeszcze dalej na wschód od niego biegną tory kolejowe lub dosyć przelotowa
      droga (2 Miecze). Za domem widziałbym garaże lub jakieś zabudowania przemysłowe
      (4 Miecze). Przed domem - szkoła, ewentualnie przedszkole czy też plac zabaw
      (Paź Buław). Niedaleko w kierunku zachodnim widziałabym park i centrum handlowe
      (XII Powieszony).
      • gosiadzika Re: warsztat nr 4. 03.10.07, 08:11
        dobry sposób - też tak spróbuję bo powiem szczerze że nie wiedziałam jak ugryźć
        tę lokalizację smile)
      • canada53 Re: warsztat nr 4. 03.10.07, 22:08
        Myślałam jeszcze dzisiaj o wylosowanych wczoraj kartach i tak mi się skojarzyło,
        że pani.jazz może mieszkać przy szpitalu.
      • canada53 Re: warsztat nr 4. 04.10.07, 19:18
        Wzięłam dziś plan Warszawy i znalazłam miejsce odpowiadające temu, które zostało
        opisane przez moje karty - to Praga, w okolicach ogrodu zoologicznego
        (zauważcie, że wielu z nas wyszły w kartach jakieś zwierzątka).
    • gosiadzika mi wyszło 03.10.07, 13:55
      że dzielnica BEMOWO
      a jako charakterystyka twojego mieszkania 10 pucharów i kaplanka - dom pełen
      miłosci i tajemnic smile)) hehehhee

na pytanie co znjaduje się w okolicy - wyszedł diabeł i moc - jakiś burdel, albo
      sex shop ??? albo panienki stoją na ulicy ?
      • alison18 Re: mi wyszło 03.10.07, 16:25
        jesli chodzi o ten burdel itp to tez mi sie wydaje to bardzo
        prawdopodobne tongue_out mi tez wyskoczyła moc i jeszcze jedna karta ale juz
        nie pamietam - chyba cos z denarów... i tak mi sie tez skojarzyło
    • gosiadzika to chyba najtrudniejszy warsztat 04.10.07, 08:19
      wychodzi szpital burdel żłobek szkoła smile))
    • coill Re: CHOELRA!!!!!!!!! 04.10.07, 11:40
      NIE WYTRZYMAM NERWOWO!! glupia gzeta wylogowala mnie i nie wyslalo co
      napisalam!!! Drugi raz juz nie bede tak ladnie mi sie chcialo pisac,tylko napsze
      to po krotce... Pieprzony ten serwer mają!!!
    • coill Re: warsztat nr 4. 04.10.07, 11:42
      charakt otoczenia domu - Maf Pustelnik i Krolowa kijow oraz 7 pucharow.SAamo
      okreslenie domu(co to za dom?)-2puchary i as mieczy. Albo dom PARY ludzi
      kochającej sie,albo domek dla dwóch rodzin(blizniak itp),CHOC AS MIECZY
      sugerowałby ze to mozebyc cos wysokiego jak wierzowiec.
      co do otoczenia - Moze jakas uczelnia/szkola?
      Dom starców moze albo szpital. Chociaz karty wcale nie wskazują na GRUPE
      ludzi..wiec moze chodzi tylko o lekarza czy chirurga ktory tam gdzies przyjmuje
      badzz mieszka,albo jakis starszy samotnik,niekoniecznie chodzi o plec meska.Moze
      chodzi o To ze starszy Pan "korzysta" z bardziej fizycznej pomocy jakiejs pani.
      Pan przychodzi spełniac swoje marzenia,abl o sie zakochal..dziwne to aleale mi
      wyglada polaczenie wszystkich akrt.
      moze byc tam takze Sklep jakis,moze ze zwierzakami i kwiatami?

codo kernku swiata wzgledem centrum wawy - rycerz mieczy i 4kije. Dla mnei jedno
      to zachod i drugie przedstaw3ia wschud,dlatego nie rozumiem,zapytalam jeszcze
      raz kładąc pomiędzy je trzecią - 2monet.Zachod,ale tak ona "wygląda jakos łąćząc
      je" ale nie istnieje byc "zachodni wschod"smile..Uparlam się - postnowilam wyjąc
      cztery karty na kazdej stronie i zobaczyc w ktorym bedzie najsilniejsza(padłana
      w schodzie...
      Mysle ze moze porstu Jazz mieszka gdzies na przedmiesciach,albo wogole bardzo
      blisko cenrun/a moze samo centrum?
      • angelbell Re: warsztat nr 4. 05.10.07, 15:08
        Nie istnieje zachodni wschod ale trasa W-Z istnieje jak najbardziej
        hehe
    • gosiadzika tydzień mija jutro :))) 04.10.07, 12:11

• pani.jazz Re: tydzień mija jutro :))) 05.10.07, 00:14
        I jutro tez, czyli dzis pozniej, odpowiem. Teraz jestem skonana. Ale kupa zabawy przy czytaniu, naprawde smile.

Pozdrawiam,
        pani.jazz
    • gosiadzika pani jazz 05.10.07, 11:07
      no ale czy ktoś w ogóle zgadł???????smile)))
      • herbatazcytryna Re: pani jazz 05.10.07, 18:03
        Ja już czekam z niecierpliwością smile
        • coill gdzie odpowiedz pani.jazz? :( 05.10.07, 22:37
          sad(
    • iokepine Re: warsztat nr 4 - wskazówka 06.10.07, 11:18
      Doskonale wiem, gdzie mieszka Pani.Jazz, wiec tylko od czasu do czasu zaglądam
      do tego wątku i patrzę, co wyciągacie. Teraz napiszę coś za zgodą Pani.Jazz -
      karty pokazują właściwe położenie, natomiast ze względu na to, że żadna z Was
      nie określiła zasięgu, to obiekty, jakie Wam wychodzą koło jej miejsca
      zamieszkania, są położone o 10 metrów do kilometra.

Bardzo istotne jest w Tarocie precyzja w formułowaniu pytania, inaczej jest tak,
      jak w tym wątku - karty pokazują dobrze, ale trudno jest to poprawnie
      zinterpretować.

Powodzenia smile
      • huna-is-me Re: warsztat nr 4 - wskazówka 06.10.07, 21:40
        > obiekty, jakie Wam wychodzą koło jej miejsca
        > zamieszkania, są położone o 10 metrów do kilometra.
        > Bardzo istotne jest w Tarocie precyzja

Nie, nie, wcale nie! Aż sobie zalozylam konto, zeby zaprotestować, bo do tej
        pory tylko czytałam "Warsztaty"(i też jestem zaskoczona zignorowaniem
        czekających-czytających przy gromkim "bawmy się dalej!" - wcześniej. Co to za
        zabawa?). Właśnie żadna precyzja tu nie była wskazana i rożnica 10 metrów do
        kilometra jest wg Pani.Jazz dopuszczalna, napisala ona przeciez: "w ktorej
        czesci Warszawy mieszkam? Nie musicie podawac nazwy dzielnicy, wystarczy
        okreslic charakter okolicy i polozenie wzgledem centrum miasta/strone swiata."
        Charakter okolicy i położenie względem centrum w znaczeniu strony świata to jest
        bardzo duży poziom ogólności i to jest tematem warsztatu. Zwłaszcza, ze niektóre
        forumowiczki sa spoza Warszawy i jej nie znają.
        Na podstawie wylosowanych kart stawialabym na Ursynów (Wieża, Królowa Kijów -
        metro)pl.wikipedia.org/wiki/Ursyn%C3%B3w

Czy jednak coś się przedłuża?
        iokepine napisała:

> (...) Teraz napiszę coś za zgodą Pani.Jazz (...)

Czy Pani.Jazz cos sie stało, albo przedłuża "zabawę"? To jest jednak, moim
        oburzonym zdaniem, troche niepowaznesad
        Dziewczyny, pozdrawiam Was bardzo serdeczenie, bedę dale czytac po cichuwink
    • betulanana rozwiązanie? 06.10.07, 16:34
      co jakiś czas zaglądam na forum w nadziei skonfrontowania się z
      miażdżącym rozwiązaniem a tu nic. to chyba jakaś lekcja
      cierpliwości smile
      • coill ;/ 06.10.07, 17:53
    • pani.jazz Rozwiązanie 07.10.07, 12:39
      Wybaczcie opoznienie. Pracujaca sobota, poza domem od rana do poznej nocy, a chcialam jednak ustosunkowac sie do Waszych postow szczegolowo, a nie tylko podac odpowiedz i papa. W koncu po cos sie ten warsztat odbywa.

Najpierw rozwiazanie, dla tych, ktorym sie nie bedzie chcialo czytac dalej: mieszkam na zielonym Ursynowie, w jego starej czesci, z mama i trzema kotami w bloku z 1983 roku, na parterze, z zadbanym ogrodkiem przydomowym.

Bezposrednio na moim osiedlu z wymienianych przez Was rzeczy jest szkola podstawowa i plac zabaw i lecznica weterynaryjna (podciagam pod nia sklep ze zwierzetami).

Tuz poza osiedlem, przez ulice, rozciaga sie wielki campus nowego i starego SGGW (Szkola Glowna Gospodarstwa Wiejskiego).
      Bardzo blisko ode mnie na Skarpe Nadwislanska, pas niezagospodarowanej zieleni. Blisko tez do ruin nigdy nie wybudowanej przychodni i nieukonczonego centrum handlowego.
      W niedalekiej odleglosci (1-5 km) stoi kilka kosciolow (na Ursynowie koscioly stoja na kazdym rogu ulicy), kolo jednego z nich jest cmentarz. Niedaleko jest Leclerc - to to "centrum handlowe", o ktorym pisalyscie.

Nie znalazlam z kolei zadnego burdelu, nie przypominam sobie tez parku z fontanna (jest jeden, ale to juz, imo, za daleko jak na bezposrednia okolice). Tak samo ze szpitalem/przychodnia: za daleko, by opisywac je jako okoliczne. Wspominane przez Was blizniaki, w ktorych mialabym mieszkac raczej nie istnieja w tej czesci Ursynowa. Pan, z ktorym we wrozbie Coill mialy mnie laczyc jakies niejasne wiezi rowniez nie znajduje odbicia w rzeczywistosci.

Chcialabym sie teraz odniesc, choc troche, do Waszych interpretacji. Zrobie to zbiorczo, bo inaczej nikt nie doczytalby do konca tego tekstu.

Przede wszystkim: widze tendencje, by interpretowac stereotypowo. Jesli Wieza, to pewnie mieszkam w bloku i wysoko. Ale jesli obok lezy 2 Bulaw, to moze jednak w blizniaku? I klops. A polaczyc to mozna wcale latwo: Wieza to blok, a 2 Bulaw - maly ogrodek przydomowy. Wieza przeciez wcale nie musi mowic o tym, ze mieszkam na 11 pietrze smile. Oczywiscie nie jest to wielki blad. Zwracam jednak uwage na to, byscie baczniej operowaly archetypami, ktore wszyscy mamy w glowach. Trzeba je przy kazdej wrozbie weryfikowac, by sie w pewnym momencie nie omylic.

Sporo wychodzilo Bulaw - najprostsza dla mnie interpretacja byloby: duzo drzew. I bylaby to wlasciwa interpretacja smile. Nie zawsze trzeba za duzo kombinowac, zwlaszcza, kiedy pytamy Tarota o opis (a moze raczej obraz? w koncu o ile dobrze pamietam, wszystkie korzystamy z kart obrazkowych).
      Na tej samej zasadzie bardzo mnie rozbawila interpretacja 2 Monet jako blizniaka. Monety to pieniadze - i 2 Monet doskonale okresla charakter mieszkania, ktorego po prostu nie oplaca sie sprzedawac, bo nie bedzie z tego pieniedzy na dwa mniejsze. Miedzy innymi dlatego wciaz mieszkam z mama.
      Tak samo karty odpoczynku, jak 4 Mieczy albo Pucharow, sa obraz(k)owym odbiciem innej nazwy Ursynowa, jaka jest "sypialnia miasta".

Powtarzali sie tez Wieza i Pustelnik. Wieza jest w tym przypadku bardzo wymowna i wszystkie, ktore ja wylosowaly, jasno i poprawnie okreslily, o co chodzi.
      Pustelnik natomiast... szczerze mowiac sama mam pewne watpliwosci. Moze to po prostu wyzsza uczelnia w okolicy? Mozna tez oczywiscie mowic o tym, ze ursynowiacy sa "samotni w tlumie" i nie znaja nawet swoich sasiadow (co akurat w przypadku mojego bloku jest nieprawda, bo wszyscy sie znamy i lubimy), ale to akurat tyczy sie we wspolczesnym spoleczenstwie wszystkich mieszkancow wielkich miast. Gdyby sie bardzo uprzec na ogladanie obrazkow, to tradycyjny Pustelnik stoi noca na gorze i przyglada sie widokom az po horyzont. Gwiazda w jego dloni moglaby wtedy symbolizowac swiatla calego miasta widzianego z gornych pieter ursynowskich blokow. Ale to chyba zbyt daleko posunieta interpretacja wink. Moze specyfika Waszych Pustelnikow bylaby tu podpowiedzia?

Bardzo fajne bylo polaczenie Diabla i Mocy, ktore sie komus przydarzylo: na moj gust to nic innego, jak uczelnia przyrodnicza. Diabel to sam campus, silnie zaznaczony w swiadomosci ursynowiakow obszar, do ktorego "przykuci" sa studenci - czesc nawet mieszka tam w akademikach. Moc to z kolei zwierzeta, przyroda, rolnictwo - SGGW.
      Ale raczej nie burdel. Choc nie wiem, jak tam z organizacja na tej uczelni, moze studenci mowia na nia wlasnie tak? wink

Apeluje wiec: nie krecmy, szukajmy najprostszych wyjasnien, kierujmy sie obrazkami i intuicja, a nie opisami z ksiazek.

Na ten moment wystarczy. Sprobuje pozniej jeszcze cos napisac, jesli wyrazicie chec czytania. A moze ktos ma jakies pytania? Chetnie odpowiem, w miare mozliwosci.

Pozdrawiam,
      pani.jazz
      • coill Re: JAzz 07.10.07, 14:20
        Ale ja nie pisalam ze CIEBIE maja laczyc jakies niejasne wiezi z jakims Panem
        nigdzie!smile Pisalam o Panu i ewentualnej Pani z bliskiego otoczenia Twojego
        zamieszkania,a nie koktetnie o Tobie samej. Nie stawialam zadnych pytan na
        Ciebie i Twoja prywatnosc(bo jakim prawem?)tylko o bliskie otoczenie mieszkania
        jakie zajmujesz(i osoby jezeli takowe by sie ukazały w odpowiedzi)

Widze ze jedyne w co trafilam to lekarz i zwierzakismile

A mozesz mi napisac, jak ten ursynów lezy wzgledem centrum? chodzi mi o kierunek
        geogr.od centrum, bo i tak wawy nie znam i Nazwa ursynow wogole nic mi nie mowisad

Pamietam ze jak ja zadawalam pytanie do warsztatu,tez gdzies Pustelniki wypadały
        i nie dokonca wiadomobylo czemu...
        • pani.jazz Re: JAzz 07.10.07, 14:30
          Mialam wkleic adres do mapki, ale zapomnialam w poprzednim poscie. Dzieki za przypomnienie smile.
          Ursynow zaznaczony jest na czerwono.
          upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ee/PL_Warsaw_ursynów_location.svg
          Co do tego pana i pani - nie wiem, nie znam az tak blisko relacji moich sasiadow wink.
          • coill Re: JAzz 07.10.07, 16:06
            404 error: File not found sad(

NO ale w wikkiipedii napisane jest ze "na południu miasta" znajduje sie ten
            Ursynów..Czyli nie trafilam w kierunek polozenia Od centrum...nie wiem
            dlaczegouncertain A Ty jakbys tego szukala?
            • coill Rechociaz w sumie.. 07.10.07, 16:09
              kiedy patrze na mape Wawy,widze ze ta dzielnica znajduje sie na jej
              obrzeżach,czyli jak pisalam wtedy,ze pewnie jakies przedmiescie
              itp...HAHA,chociaz tym sie pociesze na silebig_grin
      • herbatazcytryna Re: Rozwiązanie 07.10.07, 14:37
        Właściwie w związku z okolicą Twojego zamieszkania trudno było nie trafić choć w
        małym ułamku, tyle rzeczy Cię otacza smile
        Z niecierpliwością czekam na kolejne zadania smile W razie czego mogę zapytać,
        gdzie w moim mieszkaniu stoi akwarium, choć niekoniecznie i nawet wolałabym sama
        się trenować, gdyż jak widać zielona jestem w tych kwestiach smile
        Tak więc apeluję o kolejny warsztat smile
      • canada53 Re: Rozwiązanie 07.10.07, 15:27
        Pani.jazz, wielkie dzięki za tak obszerną i szczegółową odpowiedź. Warto było na
        nią troszkę poczekać.
        A co byś powiedziała na 2 mieczy, które mi wyszło? Mnie skojarzyło się to z
        torami kolejowymi (tramwajowymi, metro itd), albo z drogą. Ale niczego takiego w
        Twoim opisie nie znalazłam, karta ta nie kojarzy mi się również z niczym innym o
        czym wspominałaś. Królowa Denarów za to symbolizuje Twoją Mamę i wspólne z Nią
        zamieszkiwanie. Co do zwierzątek mieszkających razem z Wami, zieleni, ogródka,
        centrum handlowego, szkoły i placu zabaw tutaj karty były dosyć czytelne, 4
        Miecze za to trudno by mi było zinterpretować jako nazwę Ursynowa = sypialnia
        Warszawy, bo takiego określenia po prostu nie znałam. Ale faktycznie, karta ta
        mogłaby sugerować osiedle oddalone od centrum.
        Nad określaniem kierunków świata jednak trzeba będzie solidnie popracować, choć
        widać postępy bo z warsztatu na warsztat nasze odpowiedzi są coraz bardziej
        precyzyjne, to jednak w tej materii zostało jeszcze bardzo dużo do zrobienia. A
        może ktoś z Was ma swój sprawdzony system na to i podzieli się doświadczeniami?
        Nie chodzi mi o gotowe przepisy z książek, tylko o coś wypróbowanego w praktyce.
        • pani.jazz Re: Rozwiązanie 07.10.07, 17:38
          Rzeczywiscie, umknela mi Twoja 2 Mieczy, ktora zinterpretowalas zreszta zupelnie poprawnie - rzeczywiscie tuz przy moim osiedlu jest jedna duza droga przelotowa - ulica Rosola - a kawalek dalej druga - aleja KEN.
          Twoja intepretacja byla jedna z najtrafniejszych smile.

Pozdrawiam,
          pani.jazz
          • canada53 Re: Rozwiązanie 07.10.07, 19:40
            Ale z kierunkami świata wyszło zupełnie na odwrót. W moim układzie sugerowałam
            się tym, że od góry i prawej strony (północ i wschód) były 4 Miecze i 2 Miecze -
            zinterpretowałam to tak, że w jakiś sposób odcinają one miejsce zamieszkania
            pani.jazz od tego, co się dalej znajduje. Więc raczej nie jest to kierunek na
            centrum. "Ciężar" całego układu był skupiony na Wisielcu po lewej oraz na Paziu
            Buław na dole, Królowa Denarów pośrodku również patrzyła w tę stronę. Pomyślałam
            więc, że centrum miasta będzie na zachód lub południe od domu pani.jazz. A
            okazało się zupełnie na odwrót...
            • coill Re: Rozwiązanie 07.10.07, 20:13
              u mnie tez z kierunkami swiata wsyzstko nie tak ;/
              • herbatazcytryna Re: Rozwiązanie 07.10.07, 20:38
                U mnie to ok. Bo Ursynów to chyba południe, z tego co czytałam? Ja ułożyłam 4
                karty - 4 strony świata i najsilniejsza wskazała kierunek
                • aglaonike Re: Rozwiązanie 07.10.07, 23:21
                  to mi dobrze wypadł tylko kościół hehe smile
    • gosiadzika pani jazzz -pytanie 08.10.07, 08:01
      czy ta ulica i ta agencja jest w tej dzielnicy gdzie mieszkasz ? smile)))

Armida. Night club
      Warszawa, Nowoursynowska 137h (wjazd od ul. Rosoła)

• pani.jazz Re: pani jazzz -pytanie 08.10.07, 12:20
        Owszem, dzielnica jeszcze moja (w sensie Ursynowa), ale to juz raczej Natolin niz Imielin. Mieszkam niedaleko pierwszych numerow Nowoursynowskiej, nr 137 to hoho, daleeeko smile. Nie jest to najblizsza okolica, przykro mi. Ale moze blizej tez cos jest, tylko o tym nie wiem wink.
        • betulanana Re: pani jazzz -pytanie 08.10.07, 15:47
          Bardzo dziękuję pani.jazz za szczegółowe odniesienie się do naszych
          prób smile Popieram herbatezcytryna i też postuluję nowy warsztat! Może
          być akwarium z herbatą smile
          • gosiadzika betulaana - zgadłaś więc 08.10.07, 16:54
            warsztat nr 5 to mo być twoja zagadka
            • betulanana Re: betulaana - zgadłaś więc 09.10.07, 11:44
              ja zgadłam tylko w sprawie monopolowego smile
              ale mogłabym zaproponować nowy temat: może dla odmiany pytanie "kim
              jest?".
              byłaby to osoba stawiająca pytanie lub jakiś jej bliski o której
              dużo wie. my określilibyśmy podstawowe parametry typu wiek płeć
              stosunki rodzinne, zamieszkanie, praca i charakter. co wy NATO?
              może ktoś ma jeszcze jakieś pomysły?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka