Dodaj do ulubionych

Saturn w domu 7 urodzeniowo.

28.02.10, 10:48
Saturn w domu 7 urodzeniowo.

Witam serdecznie, tak na szybko, (Mars w domu 3) w moim horoskopiesmile

Saturn w horoskopie

Jak kazda planeta w horoksopie, ma swoje harmonijne i mniej harmonijne cechy.

Dzieki Saturnowi mamy wytyczone granice, ktorych sie bezpiecznie trzymamy, bo Saturn jest jak dzwignia bezpieczenstwa, dzieki ktorej wiemy do ktorego punktu jest jeszcze bezpiecznie, a od ktorego zaczyna sie spora dzialka ryzyka.

Saturn utrzymuje rownowage, miedzy granica ryzyka, a bezpiecznym punktem.
A jesli się buntujesz przed rozsadnym wyznaczeniem sobie norm badż zasad dzilania w danej dziedzinie, i jedziesz bez trzymanki przez zycie, to miej swiadomosc, ze Saturn surowo cie potraktuje.

Saturn nasze plany, pomaga nam realizowac w solidny i praktyczny sposob w zyciu.

Saturn ma pozytywne cechy (sporo ich), ale nie mozemy zapominac o tych mniej harmonijnych cechach: jak uwieranie, ograniczenia, poczucie niedowartosciowania. I aby zagluszyc te poczucie nizszosci, zaczynany nad soba mocno pracowac, a efekt jest pozniej znakomity.

Pozycja saturna w horoskopie, jego aspekty do planet, osi - tam saturnzmobilizuje nas szczegolnie, abysmy wiecej nad czyms pracowali, nad soba, zwiazkiem - Saturn w domu 7.

Saturn w domu 7

Polozenie Saturna w domu 7 - to bedzie opis dosc ogolny, bo trzeba spojrzec na cala konstrukcje horoskopu, zwlaszcza na inne planety w domu 7, desc, wladca desc, i jego aspekty. Polozenie wenus, jej wladca, itd.

Saturn w domu 7 - mozemy podnosic dosc wysoko poprzeczke, w wyborze potencjalnego partnera.

Kobieta moze szukac partnera, ktory ma jakies cechy Saturna (Koziorozca) - dojrzalosc emocjonalna, odpowiedzialnosc. Mezczyzne, ktory da jej poczucie bezpieczenstwa i stabilnosci. Jest rozwazny, i twardo stapajacy na ziemi, wierny.

Ale jakie bedzie mial wszystkie cechy charakteru, ten mezczyzna, patrzymy jeszcze na inne elementy.

A w relacji z partnerem (Saturnw domu 7), stawia taka kobieta na konkret, i nie chce miec zadnych niepewnych, ułudnych, zamaconych na przyklad Rybich sytuacji i relacji z partnerem.

Czasem moze byc to partner starszy, badz ogolnie dojrzaly emocjonalnie.

W relacji z innymi ludzmi - dom 7, nawet z partnerem czasem bloki i zahamowania.

W relacji z partnerem, w dialogu w jaki z nim wchodzi, bedzie czasami wykazywac sama cechy Saturniczne: moze nieswiadomie, izolowac sie, a nawet tworzyc niewidzialny mur, zapore miedzy soba i nim, bo obawiac sie moze odrzucenia. Takie zachowanie wystepuje czasami, gdy osoba nie jest swiadoma tego Saturna w domu 7 w swoim horoskopie.

Dom 7, to takze relacje ogolnie z innymi, i osoba z Saturnem w domu 7, moze czasemi w relacji z innymi, wykazywac takie podejscie: porzadkujac ta relacje, utrzymując w niej pewien opracowany schemat zachowania oraz dystans. Jak dyrektor badz szef, ktory ustala pewne reguly i zasady w relacji, wykazujac wyzszosc nad druga osoba. Gdzie takie podejscie moze zniechecic ta druga osobe, ktora moze zaczac sie od niej izolowac. Oczywiscie takie sytuacje wystepuja rzadko.

Saturnw domu 7 - wytwarza sie (czasm) mocny system samoobrony, podchodzac do zwiazkow dosc ostroznie, rozwaznie, przezornie.
Nie ma absolutnie w tych kobietach chlodu, badz braku uczuc, nie.

One pragna byc z druga osoba (oczywiscie to tez bedzie modyfikowane przez caly horoskop), lecz sporadycznie moga sie obawiac odrzucenia.

Przyklad:

Mezczyzna, ktory ma Saturna w domu 7 w swoim horoskopie - obawiajac sie czasem tych relacji w zwiazku, byl nadmiernie ostrozny i przezorny, bo byla obawa przed niespelnieniem i odrzuceniem. I pewna kobieta mu sie podobala bardzo, ale byla juz z kims w zwiazku. Gdy dowiedzial sie, ze ona juz jest samotna, to rowniez czul jakies wewnetrzne blokady, i robil wszystko, aby nic nie zrobic w tym kierunku, zadnych dzialan, w stosunku do tej kobiety. Ciagle opoznial te dzialania, obawial sie zrobic pierwszy krok.

Narzekal Saturn, ze jest taki nieszczesliwy i samotny w milosci, ale i nic nie zrobil w kierunku, aby odgonic ta swoja samotnosc. Opoznial sprawy (Saturn), odwlekaj, ciagle czekal na odpowiedzni moment.

I tutaj trzeba zwrocic na to uwage, aby nie obawiac sie, i miec swiadomosc, ze Saturn moze nas (czasem tylko) blokowac, i powodowac, ze opozniamy jakis cel, bo jestesmy na tyle przezorni, iz czekamy na ten odpowiedni moment wiecznie.

Ja mam na przyklad: Saturna w domu 8, oczywiscie takie polozenia Saturna przyniesie wiele rzeczy. I jesli chodzi o wszelkie pozyczki, kredyty, to jestesm w tym bardzo ostozna, przezorna, i nie biore ich od tak bez zastanowienia, badz wogole ich nie biore.

U innej osoby, z kolei (to tez bedzie modyfikowane przez caly horoskop), znajomy z Saturnem w domu 8, wzial kredyt, ktory byl dla niego dosc duzym obciazeniem (Saturn).

Wracam do tematu.

Saturn w domu 7, powoduje, ze osoba powaznie traktuje zwiazki, jest odpowiedzialana, zatem, to sa bardzo pozytywne cechy, ktore daja szanse, ze zwiazek moze byc dlugotrwaly, i stateczny. Ze osoba sama ma nawet szanse takich do siebie partnerow przyciagac (nie zawsze).

I wina nie musi byc w tym, ze osoba czuje sie nieszczesliwa majac tam saturna, bo duzo zalezy od jej podejscia. I aby byla swiadoma, by nie profektowala tych mniej harmonijnych cech na innych (Saturnicznych).

Taka osoba ma szanse byc szczesliwa, z Saturnem w domu 7, jak zrozumie swoje podejscie, i nie bedzie sie wciaz obawiac, ze nic z tego nie wyjdzie.
I na szczeslie w milosci, bedzie musial zapracowac (Saturn w domu 7). Wiec ta sfera zycia, czyli zwiazki, owszem jest szansa na szcsescie, ale trzeba bedzie wiecej duzo wiecej wysilku w to wlozyc.

Ale fakt jest faktem, ze tam gdzie Saturn, musimy miec swiadomosc, ze on moze nas uwierac, i o tym nie mozna zapominac.

"Czasem tylko" Saturn w domu 7 opoznia malzenstwo.

Ale tez widzialam wiele malzenstw, ktore zawierane byly dlugo przed domkniecien cyklu Saturn. Domkniecie cyklu Saturna (28 - 30 lat).

Dlatego chyba lepiej by bylo (nie zawsze), aby takie malzenstwa, byly zawierane nie za wczesnie, bo pozniej moga byc jakies trudnosci.

Osoba z Saturnem w domu 7 moze miec czasem lek, obawe przed wchodzeniem w zwiazki stale. Gdzie widzalam pewna osobe, ktora miala Saturna w domu 7, a duzo planet w domu 5, ktora bala sie zaangazowac na stale, wiec rekompensuję sobie - wchodzac w liczne zwiazki krotkie, bez zobowiazan (duzo planet w domu 5).

Reasumujac Saturn w domu 7 daje i cechu harmonijne ale i te mniej harmonijne.

Ale nie mozna zapominac o tym, ze osoba z Saturnem w domu 7 - moze sie borykacz (czasami tytlko), z trudnosciami uczuciowymi w zyciu.

Ale jak bedzie swiadoma Saturna w domu 7, to moze stworzyc naprawde udany, powazny stabilny zwiazek.

Pozdrawiam cieplo.
Obserwuj wątek
    • princesswhitewolf Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 28.02.10, 12:07
      Jestem posiadaczka Saturna w 7 domu i obserwuje w zwiazku z tym to polozenie szczegolnie rowniez wsrod horoskopow z mojej bazy danych. Wiec dodam tutaj rowniez moje spostrzezenia. Musze jednakze zastrzec, ze mam 3 stopniowa koniunkcje Saturn-Wenus w 7 domu a to nieco modyfikuje sprawy zwlaszcza ze Saturn jest w 0 stopniowym trygonie do Urana w 10 domu.

Wlasciciele Saturna w 7 domu bardzo powaznie podchodza do kwestii zwiazkow. Oczywiscie wszystko tez zalezy od tego co maja w 5 domu.Niekiedy jest to faktycznie dlatego badzo wysoka poprzeczka w oczekiwaniach wobec partnera.Ale najczesciej po prostu los tak a nie inaczej sie uklada ze realizuje sie Saturniczna sciezka partnerska.

Niejednokrotnie Saturn w 7 domu OPOZNIA zawarcie zwiazku malzenskiego i realizacje wlasnej rodziny. Zwiazki zawarte w mlodosci przez takowego czlowieka nie sa szczesliwe najczesciej i zdecydowanie korzystne sa pozniejsze malzenstwa.
      Saturn w 7 domu przyciaga partnerow wiele lat starszych(Saturn wszak to starzec- nauczyciel), albo jak nasza wspaniala astrolog_33 napisala w jakis sposob odzwierciedlajacego cechy Koziorozcowe. Wtedy mozliwa jest i wczesniejsza realizacja partnerska.

Saturn w 7 domu niepotrzebnie ma zla slawe. Z analizy mojej bazy danych wnioskuje ze o wiele trudniejsze sa nieharmonijny Neptun Uran czy Pluton, niz Saturn w 7 domu.
      Dom 7dmy archetypowo jest zwiazany z Waga. Saturn w Wadze zas czuje sie dobrze, jest tam w wyniesieniu. 7 dom to dom malzenstwa, kontraktow i spolek. Malzenstwo to spolka a prawnikiem jest Wagasmile Saturn i spolki, malzenstwa to dobre polaczeniesmile
      • astrolog_33 Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 28.02.10, 13:10
        princesswhitewolf napisała:

Czesc pronceskosmile

> Saturn w 7 domu niepotrzebnie ma zla slawe. Z analizy mojej bazy danych wniosku

Tak, chodz ta zla slawa mimo wszystko, czasem jest realizowana. Bo chyba czlowiek, za duzo narzeka w tych przestrzeniach zyciowych (Saturn). Saturn narzekanie, obawia sie za mocno, odsuwa. I sa ludzie, ktorzy narzekaja na tego Saturna w domu 7 oraz sa ludzie, ktorzy sobie do cenia.

Trudne sa na przyklad tez uklady bardzo: Pluton i Saturn w domu 7, badz Uran i Pluton w domu 7.

Bo Saturn cos nas tam uwiera, a Pluton przymus, nakazuje nam, aby ta sfere zycia przetransformowac. Zwiazek, ktory transformuje.
        I jesli czlowiek nie jest tego swiadomy, to Pluon zmusza do tego, aby wyeliminowac to, co bylo dla nas obciazeniem (Saturn) i mocno tłamsilo go (Pluton). Czaesm taki uklad Pluton i Saturn w domu 7, moze dac podwyzszone ryzyko rozwodowe w zyciu.
        Piszac tak ogolnie, bo trzeba tez inne czynniki przeanalizowac.

Pluton w domu 7 - partnerzy, o mocnym charakterze, tajemniczy, transformacje poprzez zwiazki. Znow ogolnie, bo trzeba tez na inne elementy spojrzec.

A Pluton i Uran w domu 7? tez moga byc to uklady naprawde trudne, bo Uran wprowadza jakies napiecie, nagle sytuacje, a Pluton chce cos burzyc, zrownaz z ziemia, przetransformowac. I tez takie uklady daja ryzyko rozwodowe w zyciu. Ale czy do niego dojdzie, to juz inna sprawa.

Neptun w domu 7, gdy ktos bedzie swiadomy jego energii, to moze nawet powiedziec po czasie, ze czuje sie spelniony. To zalezy jaka droge wybierze. Jelsi oczekuje partnera, z krwi i kosci, a szuka kogos, ktos nie istnieje, to sie moze rozczarowac.

Ja mam Neptuna w domu 7, kwadrat do ksiezyca i trugon do Slonca - uwielbiam tego Neptuna w domu 7, bo on mi gwarantuje ciekawe idee, odloty w milosci, wyidealizowane. Tesknota za miloscia idealna. I czasem trudno zlapac ze mna jakis blizszy kontakt.
        Itd, itd, duzo zalezy od innych czynnikow.

> je ze o wiele trudniejsze sa nieharmonijny Neptun Uran czy Pluton, niz Saturn w
        > 7 domu.
        > Dom 7dmy archetypowo jest zwiazany z Waga. Saturn w Wadze zas czuje sie dobrze,
        > jest tam w wyniesieniu. 7 dom to dom malzenstwa, kontraktow i spolek. Malzenst
        > wo to spolka a prawnikiem jest Wagasmile Saturn i spolki, malzenstwa to dobre pola
        > czeniesmile
        • faucon6 Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 28.02.10, 17:22
          Tak czuje, ze ten saturn to jeden z wazniejszych aspektow w moim
          zyciu. Faktycznie w zwiazkach zawsze bylam ostrozna. Ze tam jest
          pluton - czesto na partnerow wybieralam silnych mezczyzn, faktycznie
          starszych, mam wrazenie, ze z takiego pogranicza. Moj byly siedzi w
          wiezieniu. Potem zrozumialam, ze zasluguje na kogos wartosciowego z
          kim moge zwiazac sie emocjonalnie, ale to po dlugim i platonicznym
          zwiazku. Zrozumialam, ze nie chce nic tracic z zycia. Ze zasluguje
          na milosc, uczucie. Wzajemne uczucie.
          Mam wrazenie, ze saturn nagradza i tu niczego nie zaluje. Duzo sie
          nauczylam, doswiadczylam i nie ucierpialam przy tym (ostronosc).
          Teraz jestem w zwiazku z kims nie tyle duzo starszym (4lata) co duzo
          dojrzalszym emocjonalnie. Bardzo mi to imponuje. I szukalam poczucia
          bezpieczenstwa, stabilnosci. Rozsadku. I takiego wzajemnego
          podobienstwa i zrozumienia. I swiadomosci ze ten zwiazek ma
          przyszlosc, jest powazny.
          Saturn to tez kontakty z innymi.
          Ciezej sie otworzyc, czy byc lekka jesli wiem ze to ma byc
          powazna /wazna relacja (ogolnie z innymi). Na krucej nie ma sprawy,
          jestem zupelnie innym czlowiekiem. Ale jesli mam swiadomosc ze
          to "wazne osoby" (np przyjaciele moich przyjaciol) to jest ciezko.
          Czasem strasznie mnie to denerwuje i czuje jak mnie ogranicza. Poza
          tym to duze kompleksy i swiadomosc swoich minosow. Czasem mysle, ze
          wszyscy je znaja wiec jestem dwa razy bardziej ostrozna, niesmiala i
          potem sobie wypominam, ze nie dalam sie poznac. Bledne kolo. Wiec
          zgadzam sie ze saturn i pluton to nauka poprzez zwiazki. Mam
          nadzieje, ze wszystko sie ulozysmile
          Tak czuje Saturna w wadze w 7 domu
    • jasmina.0 Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 05.03.10, 13:16
      A Saturn w 5 lub 6 domu?????
    • joan_r Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 11.11.18, 22:12
      Mam saturna w domu 7, jestem wybredna, wiem kogo chce i faktycznie chce zrównoważonego emocjonalnie mężczyznę, mój saturn jest w wadze. Dodatkowo mam marsa w domu 7 między wagą a panną.

Szukam, szukam i szukam.... doskonale wiem kogo chcę, nie wchodzę w związki dla zasady, że potrzeba związku, bo takie panują normy. To szybko widać, czy ta osoba mi odpowiada. Mam wenus w baranie na ascendencie. A między wenus i marsem kwadraturę. Ascendent w wodniku. Kwadratura sprawia, że atrakcyjność fizyczna mężczyzn jest dla mnie niestety ważna, bo wyznacznikiem dodatkowym jest chemia między mną a mężczyzną.

Sama mam wodnikową urodę, jednym się podoba, innym nie. Ale od zawsze byłam aktywna, rower, siłownia, bieganie i tylko po by być w ruchu. Cóż akurat od dzieciaka mam niedoczynność tarczycy, byłam szczupła. Teraz mam 36 lat, przytyłam więcej ale staram się o to dbać - to przyciąga mężczyzn, ale tych niestety mniej zrównoważonych emocjonalnie.

Saturn jest w 3 stopniowym trygonie do ascendentu (celem jest poważny związek, odpowiedzialny, stabilny, uczuciowy), 4 st. do IC, 3st. Sekstyle do DS. Separacyjna 8 st. koniunkcja z plutonem - walka z przeszkodami, wysiłek.

Czytałam gdzieś, że saturn w 5 domu to dużo partnerów seksualnych. To się zgadza w przypadku mojego znajomego. Saturn w 7 domu może stwarzać poszukiwania wśród kandydatów męża. Dom 5 w znaku ryb uncertain
      • joan_r Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 11.11.18, 22:17
        Szukam dojrzałego, ale niekoniecznie starszego meżczyznę. Może byc młodszy, ale odpowiedzialny. Przecież nie każdy starszy mężczyzna taki jest. Mądry życiowo a nie podręcznikowo. Chodzi o osobowość, charakter a nie wiek. Ale na pewno nie będzie to w moim przypadku ktoś o wiele lat młodszy.
    • konsta-is-me Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 20.12.18, 18:34
      Saturn jest Saturnem i "nie zmienia podejscia".
      Tak samo jak kazda inna planeta.
      Co za bzdury piszecie.

Mam Saturna jako wladce 7 d.i malzenstwo kojarzy mi sie z obowiazkiem i ciezarem.
      I swiadomie opoznialam (po 30-tce) wyjscie za maz , zeby nabrac doswiadczenia i byc w starszym wieku.
      Tak, Saturn jest dorosly, odpowiedzialny.
      Sztywny i skapy.
      Samotny czesto , bo stoi na szczycie.
      Jak ktos chce lekkosci i przyjemnosci to niech idzie do Wenus (jesli dobrze polozona)
      Saturn jest wlasnie taki i juz.
    • konsta-is-me Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 20.12.18, 18:41
      Poza tym 7 d to FORMALNY zwiazek, partnerstwo.
      Towarzysz-partner.
      Porywy serca i ciala mamy w d 5...
      Milosc to 5 d.
      7 d.to wszelkie spolki, moga byc biznesowe, partnerskie itd. wcale niekoniecznie milosne.
    • camaretto Re: Saturn w domu 7 urodzeniowo. 22.04.19, 13:05
      big_grin Ja jak w "domu " się czuję... właściwym. Mimo dobrych aspektów, szukając dobrego, dojrzałego partnera big_grin, ja i parę znajomych kobiet z Saturnem w 7 domu zostałyśmy "na lodzie", mimo przystojniaków, mimo że same byłyśmy przystojne, miałyśmy w pewnym okresie sukcesy w pracy,kobiety inteligentne, ekonomiści, lekarze - po 40 nie biedaczki, wylądowalyśmy z tym Ty - saturnicznym i "na mordzie" w pracy, i gdyby nie ja, to kumpeli chłopak wcale by się nie ożenił. Teraz chora jest, dzieci nie mają, dobrze że żyje.
      Moja sympatia wieloletnia nie żyje z powodów rakowych. Tylko mi kart układ przesmyrgnął, że pogrzeb będę teraz miała. zamiast chłopca.Niestety, zwyklymi kartami, czy nie, wszytko się sprawdziło, jak to u wróżki. Saturn był coś w12 domu urodzeniowym. U kumpeli "obciążał" Słońce w 10 domu, więc po okresie sukcesów, jak ją wylali, to już nie zatrudnili.
      Kolega - niby pisorz... ale Saturn przy MC - dwa fakultety nie pomogły, rodzina może mruk, ale rozrywany pisarz, pierwsze strony gazet. On - kompleksy, tworzy,nawet nieźle, ale nieczytelnie, mimo studiów albo koszmarne błędy robi językowe - wszystko jak po grudzie. Widać "robotę"... nawet jak się na siłę pozbyć kompleksów. Inny znajomek - 9 dom. Chłopak z obciążeniami psyche z domu - wrażliwiec, Baran - zamknął się na ludzi, matury nie skończył przez chyba lat 7. Później już wszystkim odpuścili. Kto widzi jakieś prawidłowości?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka