anita_ewelina
08.04.21, 15:35
Od niedawna odkrywam i staram się obserwować działanie astrologii w życiu. Zastanawiam się jak w horoskopie natalnym przejawia się ta opozycja, nie taka znowu rzadka. Nie znalazłam wielu wiadomości na ten temat (?)
Pluton na IC w 4° Skorpiona w opozycji do Marsa na MC w 0° Byka
1. Biorąc pod uwagę, że planety na osiach działają bardzo mocno, czy to że od lat mieszkam za granicą (prawie 1000km dalej) oznacza, że "nowegy" horoskop" jakoś modyfikuje mój urodzeniowy? W moim rzeczywistym miejsu zamieszaknia Pluton znika z osi, samo IC wypada w Wadze, a na MC w Baranie wchodzi Wenus w koniunkcji z Lilit.
Czy ktoś doświadczony mógłby wyjaśnić w jaki sposób ten drugi horoskop modyfikuje ten pierwszy? Czy w jakis sposób zmienia ważne tematy życia? A może wskazuje na zmianę potencjałów l(ub osiągania celu - 10 dom)..?
Urodzeniowy: www.astro.com/cgi/chart.cgi?gm=a1&nhor=2&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=30&smon=3&syr=2021&prmth=0&rs=0
Relokacyjny: www.astro.com/cgi/chart.cgi?gm=a1;btyp=2;mth=gw;sday=30;smon=3;syr=2021;prmth=0;rs=0;nhor=3;nho2=1
2. Sama opozycja Pluton IC - Mars MC:
Jeśli brać pod uwagę co IC mówi o naszym dzieciństwie... Nie doświadczyłam przemocy, wychowywałam się w zwyczajnej, pełnej i wspierającej rodzinie. Nie dostrzegam wybuchowych, przemocowych napięć... Nie wiem na co jeszcze może wskazywac Pluton? W tym samym domu znajduje sie węzeł księżycowy, co jeszcze bardziej mnie zastanawia w kontekscie zrozumienia problemu ktory zapewne nakłada się na Plutona..
Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi i obserwacje