Dodaj do ulubionych

Różne części ciała i nasze spostrzeżenia

24.02.07, 01:54
Wiadomo, że każdy ma jakieś swoje spostrzeżenia na temat powiązania większego
lub mniejszego znaków zodiaku, a czegoś w wyglądzie. Jasne, że w większości
to raczej gdybanie będzie i bardziej oparcie na doświadczeniu i intuicji niż
na naukowych rozpiskach, ale chętnie posłucham.
Czytałam różne opracowania, ale chciałabym raczej usłyszczeć Wasze
subiektywne opinie na ten temat smile
Joola napisała o nosie skorpiona, hmm interesujące to jest dla mnie wink
Kartofelek nosek to chyba raczy nie wink?

Z moich obserwacji mogę powiedzieć, że osoby z asc. w Bliźniętach są
przeważnie szczupłe, pomijam planety na asc. bo wiadomo, że to modyfikuje.
Słoneczny lub asc. Lew z moich obserwacji ma zazwyczaj piekne włosy, w każdym
razie efektowne wink
A usta? wink macie jakies spotrzeżenia? mój chłopak ma usta bardzo zmysłowe,
ciekawi mnie to.
Mam nadzieję, że ten temat ciekawi nie tylko mnie wink

wink
Obserwuj wątek
    • majcamajca Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 24.02.07, 08:26
      Kurcze, ja tam nie bardzo wierzę w tę astrologiczną fizjonomikę, ale jedyna
      osoba jaką znam z nosem na pierwszym planie ma Księżyc w Skorpioniesmile
      > A usta? wink macie jakies spotrzeżenia? mój chłopak ma usta bardzo zmysłowe,
      > ciekawi mnie to. >> Zmysłowe usta mnie kojarzą się z Wenus. Gdzie Wenus jego jest?
      • kita32 złodziejskie ręce, zmysłowe usta 24.02.07, 09:02
        Słyszałam, że osoby o ascendencie w Bliźniętach (Merkury władcą)
        mają "złodziejskie" tzn. długie ręce. I na to zwróciłam uwagę przy dwóch
        osobach, które znam. Jedną z tych osób jest mój mąż. Córka Mi odziedziczyła po
        nim typ urody (między innymi długie ręce). Ona ascendent ma w Strzelcu, ale w
        Bliźniętach Słońce na descendencie.

Zmysłowe, szerokie usta kojarzą mi się z Księżycem w Rybach, ale to taka tylko
        hipoteza, bo nie słyszałam. Po prostu takie usta ma mój mąż Piotr (22.02.47;
        11; Starogard Gdański) i syn Dawid (2.12.92; 8.55; Toruń). Syna w dzieciństwie
        chyba z powodu tych ust brano zwykle za dziewczynkę.
        • i.wet Re: złodziejskie ręce, zmysłowe usta 24.02.07, 13:10
          Majcamajca ja też nie podchodzę do tego na zasadzie wiary, ale ciekaowści i
          ogólnych spostrzeżeń, bo pewnie każdy jakieś ma w tym temacie smile
          Kito rzeczywiście, jak napisałaś to mi się też przypomniało o tych
          złodziejskich ręcach. Obiło mi się już to o uszy.
          Mój chłopak ma Wenus w Baranie, ona chyba mało zmysłowa wink i nic przy Asc.

wink
          • i.wet Re: złodziejskie ręce, zmysłowe usta 24.02.07, 13:11
            Zapomniałam dopisać, Księżyc ma w Lwie smile
            • ahimsa1 pociągła twarz 24.02.07, 16:30
              Ludzie z ASC w Strzelcu lub silnie obsadzonym znakiem Strzelca mają często (
              nie zawsze) wydłużone twarze, z czego broda jest nieproporcjonalnie duża ( coś
              jak były trener Gmoch).
              Uran na ASC lubi kręcić włosy. Ja mam trygon Urana do ASC i muszę prostować ten
              bałagan na głowie.
              • kita32 Re: pociągła twarz 24.02.07, 17:22
                > "Ludzie z ASC w Strzelcu lub silnie obsadzonym znakiem Strzelca mają często (
                nie zawsze) wydłużone twarze, z czego broda jest nieproporcjonalnie duża "
                - to chyba o ile nie mają Księżyca w Byku, który zaokrągla kształty smile
                Moja Iwona ma Słońce i 4 razem planety w Strzelcu, ale nie ma pociągłej twarzy -
                pewnie z powodu Księżyca w Byku.
                Mi ma ascendent w Strzelcu. Faktycznie ma pociągłą twarz i widoczną brodę.
                Ale znowu Dawid ma ascendent i Słońce w Strzelcu i nie ma pociągłej twarzy, bo
                ma nadwagę... (wpływ dominującego Jowisza w Wadze?)
                • joola17 Re: pociągła twarz 24.02.07, 18:34
                  o to to, strzelec ma jakas strzelistosc, a w twarzy cos ze - sorry -
                  szlachetnego konia. nicole koidman - ks. w strzelcu, widac! a rudosc i bladosc
                  ze skropionawink)
                  tiny.pl/cr3s
                  a uran raczej wlosy rozpirza, niz skreca? skrecone wlosy wydaje sie
                  uporzadkowane, a uran robi bajzel. mnie robi, bez lokowki nie daje radywink
                  • i.wet Re: pociągła twarz 24.02.07, 19:12
                    Kurcze jakoś pominęłam siebie w tych spostrzeżeniach wink moje włosy sie falują,
                    podkręcają, czy są uporządkowane ciężko powiedzieć, bo ja lubie tego typu
                    fryzury wink czesane witrem smile ale układają się bez problemu i w ogóle nie są
                    czasochłonne, chyba dzięki temu falowaniu się, za co im jestem baaardzo
                    wdzięczna smile
                    No tak skorpionia bladość smile
                    A co daje smagłość w takim razie? wink

Moja przyjaciółka ma dużo planet w stzrelcu i ma właśnie coś z twarzy Nicole
                    Kidman, ta pociagłość winkhehehe
                    • cbbm Re: pociągła twarz 25.02.07, 16:44
                      Mam 4 planety w Strzelcu (Wenus, Merkury, Słońce, Mars), Księżyc w Baranie, ASC
                      w Byku i na tym astrologicznym tle moja fizjonomia była w przeszłości (kiedy
                      byłam chuda – 48 kg) wydłużona z wyraźnie zaznaczoną brodą (ostre, końskie
                      krawędzie), a jest obecnie zaokrąglona jak księżyc w pełni (Byk). Z Barana mam
                      podobno profil (według Wojtka Jóźwiaka) – broda cofnięta, ale wyraźnie
                      zarysowana, nos spiczasty czyli wypisz, wymaluj baran a właściwie to koza.

Byk dał mi duże, ładne oczy. Ale chyba swoje trzy grosze wtrąca w to Wenus, bo
                      moja mama też miała takie oczy, a nic nie ma w Byku, a tylko księżyc w Wadze
                      (na DSC). Natomiast zmysłowe, duże usta mam mój Boguś, słoneczny Byk (znowu ta
                      Wenus).

Osobiście nic nie mam w Bliźniętach, toteż brak mi np. długich rąk. Ale skąd
                      mam krótsze niż przeciętne? Moja mama też tak ma (słoneczne Ryby) – to co mnie
                      z nią łączy oprócz genetyki: Jej ASC – mój Księżyc (Baran), Jej Mars – moja
                      Lilith (Panna). Natomiast znajomi ze Słońcem w Bliźniętach są szczupli z
                      pociągłą, kościstą twarzą i wąskimi ustami (wąska górna i dolna warga).

Potwierdzam kręcenie się włosów przy Uranie na ASC - moja mama (U i A: Baran),
                      syn (U i A: Strzelec) i Boguś w młodości, bo teraz łysy (U: Panna, A: Lew).

Syn jest słonecznym Skorpionem i jak to one jest nisko-średni (172 cm). Znani
                      mi panowie spod tego znaku mają mniej więcej tyle samo: od 170 do 175 cm. Urodę
                      Skorpiony mają interesującą – niby przeciętni, a ładni z jakimś intrygującym
                      wabikiem w tle (niewidoczny, trudny do dostrzeżenia, ale podświadomość
                      reaguje). Po prostu są zauważalni.

W swoim życiu spotkałam sporo Wodników, które po 30 roku życia nabrały bardziej
                      okrągłych kształtów. To niby normalne, hormony, etc, ale Wodniki mają ciekawą
                      strukturę tkanki – nie jest zwarta, sprężysta lecz jakby byli zrobieni z wody
                      lub waty. Szybciej też nabawiają się siniaków (wystarczy silniejszy ucisk
                      danego miejsca), które nabierają typowych kolorów (przechodzą wszystkie fazy) i
                      ogromnych kształtów. Po prostu rozlewają się.

Na razie więcej nie pamiętam.

Siaba
                      • vivi_cllen Re: dluuugie rece 25.02.07, 17:23
                        Mój były mąż miał nieprzeciętnie dłuuugie ręce (złodziejskie- jak daję słowo
                        smile) - ale asc w Pannie, w Bliźniętach tylko węzeł księżycowy.
                        Moja przyjaciółka ma Księżyc w Rybach i jej usta są... całkiem przeciętne (choć
                        to ładna dziewczyna, jak na strzelczynię przystało)- za to często ma te usta
                        "rozdziawione"- i myślę, że księżyc w Rybach raczej charakteryzują usta otwarte,
                        niż zmysłowe wink
                        Strzelec jest u niej silnie obsadzony planetami, a twarz ma okrągłą- Asc ma w
                        Wadze, a przy nim Jowisza.
                      • joola17 Re: pociągła twarz 25.02.07, 21:22
                        > Wodnik (...) nie jest zwarta, sprężysta lecz jakby byli zrobieni z wody
                        lub waty

wink))))))
                        ja sie skladam z samych miesniwink
                        • cbbm Re: pociągła twarz 25.02.07, 22:04
                          Ale Ty ćwiczysz, a te znane mi Wodniki nie uprawiały żadnego sportu - nigdy.

Siaba
                          • joola17 Re: pociągła twarz 25.02.07, 22:12
                            na mysl przychodzi mi jeden, ktory pasuje do tego opisu, ma Ksiezyc w Wodniku.
                            ale i silny Neptun w tym horoskopie, to rozmywa osobe. Neptun to czesto woda lub
                            nadwaga. kolega ma nawet oczy wodniste, a nic w Rybach, za to wodny asc, w
                            skorpionie. blady i bez miesni, zwalisty, rudawy. a slonce w lwie...! na MC...!
                            pewnie chodzi o to, ze jak na ks. w wodniku przystalo nie przejmuje sie tym, jak
                            wyglada, bo w koncu (slonce w lwie) i tak jest piekny.

dla mnie kwintesencja galaretowatosci i żelowatosci jest taka prezenterka, magda
                            molek. Slonce w byku i w ogole silny byk. jest jak ulepiona z wazeliny. kojarzycie?
                      • i.wet Re: Byki, ciało i... zimne ryby ;-) 26.02.07, 00:23
                        No Byki niektóre ładne mają oczy i w większości znanych mi przypadków sa to
                        oczy w kolorze ziemii wink

Ja nie jestem silnym Wodnikiem, jestem po 30-stce, ale odkąd pamietam zawsze
                        byłam miękka w dotyku hehehe wink niezależnie od tego ile ćwiczyłam wink

Joola mnie się Mołek kojarzy z zimną ryba brr, na dodatek momentami kościstą i
                        żylastą, jakoś tak. W każdym razie zero ciepła, taka góra z lodu, fuj winknot
                        human wink

wink
                        • szeltie Re: Byki, ciało i... zimne ryby ;-) 16.03.07, 15:55
                          Wpadłam na to forum pierwszy raz przed chwilą i o dziwo fajne tematy smile. Ja w
                          astrologii jestem początkująca, ale w kwestii wyglądu w powiązaniu z nią, moge
                          wtrącic parę groszy. Zauważyłam, że słoneczne barany, które mocno pociągają
                          mnie osobiście, mają wyraźnie zarysowane brwi, gęste, nisko osadzone.
                          Koziorożce solarne lub ascendentalne mają skolei twarz taką jakby rzeźbioną.
                          wystające kości policzkowe, ładny łuk brwi, kobiety torche posągowa uroda, np
                          Gośka Foremniak czy Olga Bończyk. Skolei wagi, sama nią jestem, zazwyczaj
                          okrągłe, czasem dziecinne rysy twarzy, pulchne policzki - nie cierpię tego u
                          siebie. Słyszałam również, ze skorpiony generalnie są mało proporcjonalne, czy
                          to prawda ?
                          • kita32 skorpiony 16.03.07, 17:46
                            Ze Skorpionami bywa różnie. Znam i takie mało proporcjonale, ale i takie, które
                            po prostu są piękne. Ogólnie można by powiedzieć, że przyciągają wzrok. Same
                            mają wzrok przenikliwy.
                            • rencle Re: skorpiony 18.03.07, 21:50
                              Acha przypomnialo mi sie o krotkich lapkach hehe.Zaowazylam,ze ascendentalne
                              raczki maja bardzo krotkie rece.Wogole ten asc. daje taka milusinska buzke.
                              • joola17 Re: skorpiony 18.03.07, 23:40
                                czeeeesc peggywink
                                ja mam asc. w raku, nie mam krotkich raczekwink
                                tzn. na moje proporcje sa normalnymi raczkamiwink tzn. rączkami. tzn. rękami.
                      • dynamitee Re: pociągła twarz 28.03.07, 21:40
                        W swoim życiu spotkałam sporo Wodników, które po 30 roku życia nabrały bardziej
                        >
                        > okrągłych kształtów. To niby normalne, hormony, etc, ale Wodniki mają ciekawą
                        > strukturę tkanki – nie jest zwarta, sprężysta lecz jakby byli zrobieni z
                        > wody
                        > lub waty.

no więc czekam do po 30-tce, bo na razie brak mi okrągłych kształtów. o co
                        chodzi z tą wodno- watową strukturą tkanki u wodników?
        • rencle Re: złodziejskie ręce, zmysłowe usta 18.03.07, 21:38
          czesc dziewczyny!widze ze fajne forum powstalo wlasnie je znalazlam.To ja Peggy
          pamietacie mnie? Kita pisze o zlodziejskich rekach tez mysle, ze to wplyw
          dominujacego merkurego albo blizniat.W koncu w astrologii medycznej merkury
          odpowiada za rece.
        • iokepine Re: złodziejskie ręce, zmysłowe usta 21.04.07, 20:22
          Bliźnięta, zwłaszcza ascendentalne, często mają niekoniecznie zmysłowe usta, ale
          zwracajace uwagę. One przecież tak lubią mówićsmile
      • rencle Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 18.03.07, 21:42
        majca a ja wierze w atrologiczna fizjonomie, jak sie troche wglebisz w
        astrologie to moze zaczniesz to zaowazacsmile
    • laylek Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 19.03.07, 23:51
      Moja mama ma AS w RAKU - jest niska i ma krotkie nogi, stopy i dlonie drobne,
      oczy przysloniete ciezkimi, spadajacymi powiekami. Usmiech mily i sympatyczny.
      Ja odziedziczylam po mamie AS W RAKU i powyzsze cechy sa rowniez moje smile Ja
      dodatkowo mam pelne usta. ogolnie mowiac jestesmy male wink

AL.
    • irethringeril Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 28.03.07, 16:39
      Bardzo intrygujący temat, wg mnie jeden z najciekawszych w astrologii.
      Opieram się tu głównie na własnych obserwacjach i nie zawsze wiem co z czego
      pochodzi.
      Wg mnie :
      Ludzie z przewagą powietrza są "pociągli" - długie ręce, nogi, są chudzi i z
      reguły bruneci.Ja od nich czuję zawsze powiew powietrza, jeśli dochodzi do tego
      koziorożec lub silny saturn, to wręcz podmuchy zimnego powietrza.
      "Wodni" są trochę rozlaźli , średniej budowy ciała, od nich czuję wilgoć.
      Ascendentalne Raki dziwnie chodzą,ciężko, kolebiąc się na boki - coś à la
      Patrick Swayze, tak jakby mieli sztywne biodra.Mają też malutkie skośne oczy i
      właśnie u nich dość często spotykałam kręcone włosy.
      Koziorożce dzielą się na 2 typy urody - łagodny(przypominają wtedy trochę Raka)
      i typowo saturnowy, chyba w zależności od siły Saturna.
      Ryby mają w sobie coś charakterystycznego. Trudno mi to opisać, ale to wyczuwam.
      Zgadzam sie że strzelce są "pociągłe" , mają też przeważnie długi prosty nos i
      jasne włosy.
      Skorpiony są tak charakterystyczne, że łatwo je ropoznać, mają "rzymską urodę".
      Wodniki mają pewną ostrość rysów, też dość charakterystyczną, jakby drapieżną.
      Co do kręconych włosów przy Uranie na asc do mam wątpliwości - u mnie jest dość
      daleko, a mam kręcone włosy.
      Barany mają dość tępe rysy twarzy, jakby grubo ciosane.
      Byki przeważnie mają okrągłą pełną twarz - mam znajomego wodnika,a asc na
      przełomie byka i bliźniąt, z uranem na dsc w kwadraturze do słońca, ma
      pucołowatą okrągłą twarz, duże usta, rozwichrzone włosy ( lubi nosić długie).
      Dodam jeszcze że jest zawodowym muzykiem.
      Panny są trochę nijakie- często są niezgrabne, mają figurę jak kołki w płocie,a
      mężczyźni spod panny szerokie biodra.
      Wagi są urocze i mają specyficzny błysk w okusmile
      • ahimsa1 Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 28.03.07, 17:30
        Irethringeril, jak przeczytałam ostatnie Twoje zdanie o Wagach, to przypomniał
        mi się tekst znaleziny przypadkiem w internecie, a który jest podobno dziełem
        Stanisława Tyma. Wklejam Wam do przeczytania, może też Was rozbawi.
        Ja czytając ten tekst płakałam ze śmiechu

Baran
        21.III - 20.IV Mars
        Baran to złośliwa małpa i jest ogólnie głupi. Głupi i zarozumiały. Baran dużo
        czyta, przeważnie gazety, z których nic nie rozumie. Dlatego Baran dzwoni po
        znajomych, o których wie, ze oni rozumieją, co czytają (to są głównie Wagi),
        żeby się od nich dowiedzieć, o czym czytał. Baran jest uparty jak osioł, a w
        dodatku sam się nie myje i innym tez nie da się umyć. Jak Baran posprząta, to
        robi się jeszcze większy bałagan. Dlatego Baran ma bałagan coraz większy, bo
        Baran sprząta.
        Spod znaku Barana: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden i Pol
        Pot.
        Byk
        21.IV - 20.V Wenus
        Kobieta urodzona pod znakiem Byka jest głupsza niż grubsza i ryczy na męża,
        którego zdradza. A zdradza go ta łajza stale i jeszcze kłamie, ze była u
        krawcowej. Tylko ze jak gdzieś wychodzi (a ciągle gdzieś wychodzi, bo chwili w
        domu nie usiedzi), to zawsze się skarży, ze nie maco na siebie włożyć. Nie ma,
        co włożyć, a nago nie wyjdzie, dlatego kobieta Byk nigdy nigdzie nie wychodzi,
        tylko siedzi w domu i zagęszcza atmosferę. Byk w rodzinie to rozkład każdego
        małżeństwa. Nawet u sąsiadów.
        Spod znaku Byka: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden iPol Pot
        Bliźnięta
        21.V - 21.VI Merkury
        Bliźnięta to przede wszystkim zboczeńcy i drobna administracja. Narkotyki u
        Bliźniąt to rzecz pewna. Poza tym - kazirodztwo: córka z matka do kina, matka z
        ojcem do lóżka, słowem wszystkie orientacje! Ponad 95 proc. Bliźniąt przez cale
        życie siedzi w wiezieniu.
        Urodzeni pod znakiem Bliźniąt: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin
        Laden i Pol Pot.
        Rak
        22.VI - 22.VII Księżyc
        Rak to złodziej i narkoman. Zawsze spocony ze strachu, bo chodzi tyłem i boi
        się, ze na cos wpadnie. Rak nie pachnie zbyt ładnie. Panuje opinia, ze Rak to
        chodzący fetor! Nawet, jeśli się myje. Gdy Rak się nie myje, fetor jest trochę
        mniejszy. Dlatego Raki się nie myją.
        Urodzeni pod znakiem Raka: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden
        i Pol Pot.
        Lew
        23.VII - 23.VIII Słońce
        Lew to moczymorda i kanalia. Najczęściej pseudointeligent iˇ zarozumialec. Lubi
        się popisywać w towarzystwie znajomością np. twierdzenia Pitagorasa, ze "ciało
        wrzucone do wody traci tyle na wartości, ile wypiera". Uwielbia być politykiem,
        wiec często jest. Lew nie zmienia skarpetek, dlatego można go rozpoznać nawet w
        zupełnych ciemnościach.
        Spod znaku Lwa: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden iPol Pot.
        Panna
        24.VIII - 22.IX Merkury
        Panna to najgorsza swołocz. Sama nie zje i drugiemu nie da. Zakłamana
        szantrapa - jedna ręka pisze, a druga ręka ściera. Wiec nawet niewiadomo, co ta
        łajza napisała. Panna, gdyby mogła, to by cały świat w łyżce wody utopiła -
        takie skąpiradło
        Spod znaku Panny: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden iˇ Pol
        Pot.

Waga
        23.IX - 23.X Merkury
        Waga to odwaga, wdzięk i inteligencja. Duża wrażliwość. Waga jest samodzielna i
        opiekuńcza. Urodzeni pod znakiem Wagi to ludzie odpowiedzialni i pracowici,
        zorganizowani i godni zaufania, wszystkie swe talenty poświęcają dla dobra
        ogółu. Wagi są mądre, szczere i uczciwe. Waga ma tak, ze gdyby kogoś oszukała,
        to by się ze wstydu spaliła. Oszczędna dla siebie i szczodra dla innych, oto
        cala Waga.
        Spod znaku Wagi: Kościuszko, Szopen, Beethoven, Cervantes, Washington,
        Kopernik, Czajkowski, Einstein, Miłosz, Szymborska, Wolszczan, Małysz, Curie-
        Sklodowska, Szekspir, Wieniawski, Chrobry... i Stanisław Tym.
        Skorpion
        24 X - 22 XI Mars i Pluton
        Kleptoman i intrygant. Rozwali każde małżeństwo. Własne także. Skorpion ma
        często braki w uzębieniu. Len i aspołecznik. Jeśli zrobi niechcący cos
        pożytecznego - ciężko to odchorowuje. Skorpion często bywa sadysta i wtedy jest
        dentysta. Wówczas jego pacjenci maja braki w uzębieniu.
        Urodzeni pod znakiem Raka: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin,ˇ bin
        Laden i Pol Pot.
        Strzelec
        23.XI - 21.XII Jowisz
        Strzelec to moczymorda i ochlapus, zawsze się załapie na krzywego ryja, a tak
        się schla, ze się uwali i leży. Gdy tylko wstanie i ma możliwość, to zawsze
        zdradzi ojczyznę. Poza tym Strzelec to polityczna huśtawka, anarchista i
        podziemie gospodarcze. A już przynajmniej mafia albo gangster. Czasami aż się
        inni zastanawiają, skąd się bierze i jak się mieści tyle świństwa w jednym
        człowieku. U urodzonych pod znakiem Strzelca zawsze się zmieści. Dzieci
        Strzelca i Panny to najgorsza zaraza. Jak uczciwy policjant kogoś goni, to
        wiadomo, ze to Waga goni Strzelca. Wśród Strzelców jest dużo zboczeńców,
        dlatego rodzi się u nich najwięcej Bliźniaków i w końcu nie wiadomo, które
        gorsze i to jest najgorsze.
        Spod znaku Strzelca: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden i Pol
        Pot.
        Koziorożec
        22.XII - 20.I Saturn
        Koziorożec jest wyjątkowo abominacyjny. Zawsze się ślini. Udaje przed tobą
        przyjaciela, ale tylko po to, żeby cię okraść lub oszukać, a praktycznie i
        jedno, i drugie. I jeszcze ci żonę zbałamuci, szczególnie gdy masz żonę Pannę
        albo Byka. Koziorożec, gdy już nie ma kogo oszukać, to od samego siebie pożyczy
        sto złotych i nigdy nie odda. Kłamie nawet wtedy, gdy mówi "dobranoc".
        Spod znaku Koziorożca: Hitler, Goebbels. Pinochet, Stalin, Lenin, binLaden i
        Pol Pot.
        Wodnik
        21.I - 19.II Uran i Saturn
        Wodnika łatwo poznać po tym, ze stale coś pierze, a wszystko ma brudne. Wbrew
        nazwie znaku Wodnik niczego nie pierze w wodzie, tylko wszystko chemicznie,
        dlatego śmierdzi siarkowodorem, chlorkiem rtęci nitrodwuetylotoluenem,
        dwuchloro-dwufenylo-trójmetyloheksanem oraz przeterminowana naftalina.
        Karaluchy, mole i przędziorki czują się u Wodnika jak Ryby w wodzie.
        Spod znaku Wodnika: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden i Pol
        Pot.
        Ryby
        20.II - 20.III Neptun i Jowisz
        Ryby to chodząca nieuczciwość i korupcja. Ryby czują się u Wodnika jak
        karaluchy, mole i przędziorki. Mówi się, ze rybka lubi pływać. Owszem, ale
        tylko w przemycanym alkoholu, na którym społeczeństwo straci, a Ryby zarobią
        brudne pieniądze, które upiora i wydadzą na wódę. Upiora u Wodnika, bo to
        dobrana para, czyli trójkąt: Ryby - Wodnik. Ale Ryby gorsze.
        Spod znaku Ryb: Hitler, Goebbels, Pinochet, Stalin, Lenin, bin Laden, Pol Pot i
        Jarosław Wójcik, 17-803 Wrota Małe, ul. Minerwy 4 m. 18 (pana żona wszystko nam
        o panu opowiedziała. Wstyd!)
        • kita32 świetna zabawa 28.03.07, 19:20
          Też się uśmiałam smile
      • dynamitee Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 28.03.07, 21:32
        > Wodniki mają pewną ostrość rysów, też dość charakterystyczną, jakby drapieżną.

jestem wodnikiem i chyba rzeczywiście mam drapieżny wygląd, bo ludzie się mnie
        trochę boją. ale nie wiem, czy to nie jest bardziej kwestia mojego spojrzenia.

> Byki przeważnie mają okrągłą pełną twarz - mam znajomego wodnika,a asc na
        > przełomie byka i bliźniąt, z uranem na dsc w kwadraturze do słońca, ma
        > pucołowatą okrągłą twarz, duże usta, rozwichrzone włosy ( lubi nosić długie).
        > Dodam jeszcze że jest zawodowym muzykiem.

jestem wodnikiem z asc w byku i nie jestem pucołowata ani okrągła smile wręcz
        przeciwnie, mam dosyć ostre (kanciaste?) rysy twarzy

mam do was pytanie: padło tu hasło o urodzie typowo saturnowej. jaka to uroda
        według was? a plutoniastość- jak się może przejawiać w wyglądzie? i co jeśli
        ktoś ma duży, szpiczasty nos smile i spojrzenie, którego się inni boją? (mój były
        szef, facet 2 razy starszy ode mnie, najwyżej postawiony menedżer w firmie, w
        której kiedyś pracowałam, nie potrafił patrzeć mi w oczy, kiedy ze mną
        rozmawiał). ostatnia szefowa, też miałam wrażenie, unikała mojego spojrzenia.
        zdiagnozujcie mnie smile
        • irethringeril Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 29.03.07, 08:20
          Miałam w liceum kolegę, który wybitnie kojarzył mi się z saturnem - ciemne
          schowane oczy,długie czarne włosy (raczej sianowate), zgarbiony, ciężki , niski,
          grobowy głos, oszczędność ruchów ( aż do przesady), ubierał się wyłącznie na czarno.
          Mój były z saturnem na asc też jest przygarbiony, jakby ciężki, ma grube rysy
          twarzy,myszki na ciele i co ciekawe ma nieelastyczną skórę - w czasie
          dojrzewania i intensywnego wzrostu "porozłaziła" mu się i na ramionach ma
          rozstępy jak kobieta po ciąży.
          Jest też bardzo oszczędny w ruchach, tak, jakby jego mięśnie były sztywne i
          pozwalały tylko na określone ruchy.W ogóle obydwaj byli sztywni.
          • dynamitee Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 29.03.07, 20:38
            ta "ciężkość" mnie zastanawia, bo czytałam, że Saturn daje wychudzenie tak, że
            widać szkielet. co do reszty: ciemne włosy i oczy, czerń w ubiorze, niski
            wzrost, myszki to rzeczywiście pasuje do saturna.
            • rencle Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 29.03.07, 23:24
              Kolezanka ze studiow ma saturna na asc w raku, ma czarne, schowane oczy czarne
              wlosy sniada ale blada cere i tez taki gleboki grobowy glos.Typ indianki
              ciekawa uroda ale chuda nie jest.Z jej horoskopu pamietam tylko tego saturna na
              asc.Jak sobie przypominam to ubierala sie na ciemno i taki smutek z niej bil,
              fajna byla.
              • dagmara888 Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 19.04.07, 20:49
                Mam Saturna blisko ascendentu w raku i jeszcze w liceum może czarny był moim ulubionym kolorem ale potem i teraz jestem skłonna ubrać nawet najbardziej widoczny kolor z odległości przynajmniej 1 km i mi to nie przeszkadza - oby tylko fason był w miarę klasycznysmile) Nie jestem wychudzona - bo staram się nie być ze względów estetycznych. Wiele razy słyszałam w życiu, że mam bardzo specyficzny smutek w oczach.
                Mój brat - również ascendentalny Rak z Wenus na ascendencie od strony 12 d. (solarny Byk) wygląda całe życie jak człowiek z obozu koncentracyjnego, mimo pochłaniania ogromnych ilości jedzenia można spokojnie na nim żebra policzyćsmile)
                • dynamitee Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 19.04.07, 21:45
                  > Mój brat - również ascendentalny Rak z Wenus na ascendencie od strony 12 d.
                  (so
                  > larny Byk) wygląda całe życie jak człowiek z obozu koncentracyjnego, mimo
                  pochł
                  > aniania ogromnych ilości jedzenia można spokojnie na nim żebra policzyćsmile)

solarny byk z wenuską na asc i wychudzony? no ciekawe to smile chyba inne planety
                  i ich wpływy mają więcej do gadania w jego horoskopie niż wenuska.
                  • dagmara888 Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 20.04.07, 08:20
                    A jednak może tak być - ma dodatkowo silnego Jowisza na IC - ale ascendent odbiera dodatkowo 2 sekstyle od Marsa i Jowisza. Jak widzę horoskop Angeliny Jolie to tam jest podobnie - Wenus na ascendencie w Raku i Jowisz na MC i ona nie należy do grubaseksmile) ale mój brat nie jest ładny mimo Wenus na ascendenciesmile)
                    • dynamitee Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 20.04.07, 19:49
                      Jowisz ponoć też daje osobnika z ciałkiem smile te 2 planety właśnie: silna Wenus
                      i Jowisz chyba dają osoby najbardziej z ciałkiem, najbardziej krągłe w
                      porównaniu z innymi. ale wydaje mi się, że rozpatrując wygląd trzeba brać pod
                      uwagę dosłownie wszystko w horoskopie, nie tylko asc, czy słońce, ale
                      wszystko...
                      ja np. mam asc w byku, wenuska jest niedaleko MC, jowisz znowu mało wpływowy,
                      wręcz zjedzony przez saturna i...jestem chuda smile
                      • rencle Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 20.04.07, 19:59
                        cialka to daje kwadratura jowisza i ksiezyca
                        • dynamitee Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 20.04.07, 20:20
                          o tym Jowiszu czytałam na astrolabium, na forum. jest tam właśnie temat
                          dotyczący wyglądu i notka, jaka planeta co może dawać w wyglądzie. i na logonii
                          też coś czytałam na ten temat. a kwadratury jowisza i księżyca nie mam smile
                        • donatos Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 21.04.07, 20:28
                          moja siostra ma kwadraturę Jowisza i Księżyca i jest baaaaaardzo szczupła.
    • fla Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 18.04.07, 21:09
      Mam takie pytanie i zarazem propozycję, a kieruje mną tylko i wyłącznie
      ciekawość. Otóż czy gdybym pokazała swoje zdjęcie, to podjedlibyście się próby
      odgadnięcia elementów mojego horoskopu odpowiedzialnych za wygląd? smile To nie
      jest prowokacja, nie obrażę się jeśli propozycja nie znajdzie uznania.
      (to mój pierwszy post, na razie tylko czytałam forum, więc tym samym chciałabym
      się przywitać)
      • rencle Re: Różne części ciała i nasze spostrzeżenia 18.04.07, 21:19
        Chyba latwiej byloby z horoskopu odczytac potencjalny wygladsmile
      • kita32 pomysł Fli 18.04.07, 21:57
        To jest całkiem niezły pomysł. Ale czy potem podasz swoje dane, żeby móc
        zobaczyć horoskop i porównać ze swoimi przypuszczeniami?

Popieram pomysł, ale nie spodziwam się, że mnie osobiście uda się dobrze
        domyśleć, bo mimo setek przerobionych horoskopów, które ilustrowały różne
        historie lub cechy charakteru, to w realu widziałam tylko tak do 50-iu osób.

Tym bardziej Twój pomysł, Fli, mnie interesuje. Daje możliwość uczenia się
        czegoś nowego.
        • kita32 w realu 18.04.07, 22:03
          Niedokładnie sformułowałam zdanie:
          "w realu widziałam tylko tak do 50-iu osób".
          Hi!hi!hi!
          W realu widziałam więcej osób, ale tylko tylu, których horoskopy znam.
        • fla Re: pomysł Fli 18.04.07, 22:06
          tak tak, podam smile
          • kita32 Re: pomysł Fli 18.04.07, 23:56
            To świetnie wink
            • fla zdjęcie 19.04.07, 12:29
              link gweann.republika.pl/a.jpg
              no i ciekawa jestem smile
              • kita32 Re: zdjęcie 19.04.07, 13:19
                Zdjęcie artystyczne, ale jakby za mgłą.
                Może jeszcze jedno, w mocniejszym świetle...
                • kita32 pierwsze skojarzenia 19.04.07, 20:03
                  Pierwsze moje skojarzenie: Skorpion, ale może sugerowałam się ubiorem. Tak na
                  czarno i tajemniczo, to pasuje mi do Skorpiona.
                  Ale jednocześnie jakaś mgiełka. I nie wiem, czy to efekt artystycznie zrobionego
                  zdjęcia, czy wpływ silnego żywiołu woduy lub Neptuna.
                  Ze Skorpionem to się nie kłóci, bo też żywioł wody.

Następne skojarzenie: silna osobowość, uparta, ale spokojna.
                  To też pasuje do silnego Skorpiona lub do silnego Plutona.

Ale jednocześnie jakaś miękkość. Możesz mieć silną Wenus lub Neptuna.

Może Lew. Jak wchodzisz gdzieś, to pewnie wszyscy się oglądają z zainteresowaniem wink

Ciekawa jestem, ale nie odpowiadaj od razu, niech jeszcze inni popróbują swoich
                  sił wink
                  • obywalec Re: pierwsze skojarzenia 19.04.07, 20:16
                    Byk z AS w Lwie ??? a może to wielki byksmile
                    • dagmara888 Re: pierwsze skojarzenia 19.04.07, 20:21
                      a ja chciałam się zabawić i aby porównać pewne cechy i wyłuskać podobieństwo weszłam na strone z "Bazą ascendentów" i kurcze znalzałam to samo zdjęcie, więc mi przyjemność odgadywania zabranosad((
                      • fla Re: pierwsze skojarzenia 19.04.07, 20:22
                        uuu no tak smile
                  • fla Re: pierwsze skojarzenia 19.04.07, 20:25
                    stary aparat, to jedno z jego ostatnich zdjęć :]
                  • kita32 Fly :-) 21.04.07, 14:32
                    Dziękuję, Fly smile
                    Zabawa w zastanawianie się nad Twoimi wskaźnikami horoskopowymi na podstawie
                    zdjęcia sprawiła mnie i myślę, również innym, dużo przyjemności smile.

Typowałam Skorpiona. Masz ten znak w I-m domu z Plutonem w zakresie tego domu,
                    więc coś ze skorpioniego wyglądu masz.

Zamglone oczy - myślałam, że to wpływ silnego Neptuna. Masz bardzo silny znak
                    Ryb - Słońce z Merkurym i Jowisz w znaku Ryb.

Wenus też jest silna, bo blisko descendentu i władczyni ascendentu.

Natomiast nie trafiłam z Lwem.

Fly, Twoimi dominantami są: Merkury w koniunkcji ze Słońcem i władca Księżyca
                    (bo Księżyc jest w Bliźniętach);
                    Wenus blisko descendentu i władczynie ascendentu (w Wadze);
                    Jowisz wskazywany kwadraturą przez Księżyc (masz półkrzyż: Jowisz opozycja Ceres
                    w kwadraturze do Księżyca);
                    Mars z Uranem wskazywany kwadraturą do Słońca z Merkurym.

Twoimi dominującymi planetami są również prawie nieznane od astrologicznej
                    strony Eris (na descendencie) oraz Ceres (wskazywana przez Księżyc).

Dominującymi znakami są: Ryby, Waga i Strzelec.

• fla Re: Fly :-) 21.04.07, 18:33
                      > Zabawa w zastanawianie się nad Twoimi wskaźnikami horoskopowymi na podstawie
                      > zdjęcia sprawiła mnie i myślę, również innym, dużo przyjemności smile.

miło mi, potrzebowałam informacji zwrotnej, za którą wszystkim dziękuję

> Natomiast nie trafiłam z Lwem.

może świecę obitym lwim blaskiem swojej siostry smile po części wiem jak to jest
                      być Lwem

> Wenus blisko descendentu i władczynie ascendentu (w Wadze)

upadła Wenus, ostatnio daje mi się we znaki

muszę jeszcze doczytać gdzieś o Eris i Ceres

smile

• kita32 Re: Fly :-) 21.04.07, 19:22
                        > muszę jeszcze doczytać gdzieś o Eris i Ceres

Wiele nie poczytasz smile
                        Swoje hipotezy na temat tych planet podaje Jarek Gronert w Astrologia od
                        początku. Pisze bardzo ładnie i ciekawie, ale niestety nie podaje argumentów.
                        Ja mam inne zdanie niż on na podstawie swoich obserwacji Eris (Ceres zaczęłam
                        obserwować później i jeszcze nie mam na jej temat zdania).

Eris została odkryta niedawno. Ceres dawno, ale nie wzbudzała zainteresowania
                        astrologów, bo astronomowie traktowali ją jak planetoidę (najpierw jako
                        planetę, ale jak wykryli następne planetoidy, to i Ceres uznali za planetoidę).

Dopiero od lata 2006 astronomowie potraktowali Plutona, Eris i Ceres jako
                        równoważne "małe planety".
                • fla Re: zdjęcie 19.04.07, 20:23
                  nie mam chyba lepszego
              • rencle raczek? 19.04.07, 20:22
                no to ja tez typuje hehe.Moze raczek na ascendencie albo solarny,silne wplywy
                saturna jakis taki smutek w oczach, moze ksiezyc ma aspekt z saturnem.12 dom
                tez moze byc obsadzony.
              • dynamitee Re: zdjęcie 19.04.07, 21:55
                mam wrażenie, że jesteś typem wodnym, ale nie stawiałabym tu na skorpionie
                wpływy. twoje spojrzenie, twoje oczy mi nie pasują do skorpiona, zbyt smutne i
                melancholijne (trochę neptuniczne, trochę saturniaste). chociaż ta czerń w
                ubiorze może być skorpioniasto- plutoniasta, ale równie dobrze może być
                saturniasta. Neptun, mam wrażenie, ma dużo do powiedzenia w twoim horoskopie,
                dalej- Księżyc, Saturn, coś z raka, ryb albo koziorożca.
                • i.wet Re: zdjęcie 20.04.07, 00:41
                  Ja obstawiam Skorpiona z Asc. w Raku wink
                  A jaki masz kolor oczu?? smile
                  • fla Re: zdjęcie 20.04.07, 11:19
                    szary
                    • fla Re: zdjęcie 21.04.07, 12:21
                      podam swoje dane w wątku "dane astrologiczne uczestników"
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka