Dodaj do ulubionych

relokacja - czy i jak to działa

02.05.07, 11:57
Na początku chciałam się przywitać i pogratulować nowego forum. Naprawdę
śietne!
Jeszcze przed moim wyjazdem istniało forum Hattrica, ale jak już się
dowiedziałam przestało istnieć. Od 8 marca byłam odcięta od netu, więc
chciałam nadrobić zaległośi, a tu taka niespodzianka. Ale do rzeczy. Na forum
Hattrica zwróciłam się kiedyś o pomoc w interpretacji kosmogramu w związku z
moim wyjazdem do Pekinu. Jestem wdzięczna za odpowiedzi, ale niestety nie
pamiętam wszystkich, a nie przyszło mi do głowy, żeby je skopiować. Szkoda,
bo chciałam napisać jak to się będzie rozwijać. Pamiętam jeden z wpisów
(autora niestety nie), a w zasadzie jego fragment - że mojemu Księżycowi
będzie tu bardzo ciężko. I to już jest prawda. Jest gorzej niż myślałam,
Księżycowi szczególnie. A miało być tak pięknie - było też coś o miłości
życia, którą mam tu spotkać.
Gdyby ktoś z was chciał zechciał rzucić okiem na obydwa kółka - urodzeniowy
radiks i zrelokowany na Pekin, byłabym wdzięczna za wszelkie uwagi. W zamian
oczywiście podzielę się wrażeniami co do trafności.
W drugim kółku jest relokacja. Zastanawiałam się, czy działa bardziej
pierwszy układ, czy drugi. Wydaje mi się - chociaż to nie jest obiektywne -
że czuję już drugi. Właśnie Księżyc przede wszystkim i zmiany na osiach.
Opozycja Saturn-Neptun przeniosła się na AS/DC, a w kraju tworzyła kwadrat do
IC/MC. Księżyc z Ryb cofnął się do Wodnika - chyba tak bo z tym poprzednim
rybim tonęłabym w morzu łez, a jako Wodnik patrzę na to z chłodnym dystansem.
No i pojawił się sekstyl od Plutona - przyznam, że dawno nie czułam się tak
silna w tak tragicznych warunkach. Ale wkrótce nadciągną czarne chmury -
Saturn w opozycji do Księżyca.

Wyleciałam z W-wy 8 marca (w Dzień Kobiet - taką sobie zrobiłam
niespodziankę) i od 9 marca jestem tutaj. Czuję się totalnie wyalienowana,
osamotniona, nic mi się nie chce, brakuje mi energii i najchętniej bym
wróciła do kraju. Ale muszę tu jeszcze posiedzieć. Oczywiście mam i pracę, i
mieszkanie, i stałe wynagrodzenie więc nie w tym problem. Poniżej linki - nie
wiem czy zadziałają. Mam nadzieję.

www.astro.com/cgi/chart.cgi?rs=0&lang=e&zod=&ast=&orbp=&gm=a1&sday=2&btyp=2&syr=2007&mth=gw&cid=mosfilec00
HgD-u1178098214&hsy=0&smon=5&nhor=1&go.x=19&go.y=6

www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=mosfilec00HgD-u1178098214&lang=e&gm=a1&nhor=2&nho2=1&btyp=2&mth=gw&sday=2&smon=5&syr=2007&hs
y=0&zod=&orbp=&rs=0&ast=

Będę bardzo wdzięczna za wszystkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • kita32 linki 02.05.07, 12:09
      Drugi link działa i mozna z niego przejść do drugiego horoskopu.
      • kita32 relokacja 02.05.07, 12:28
        Margot, zmieniłaś sobie godzinę urodzenia błędnie relokując. Universal Time musi
        być ten sam, bo zmienia się tylko miejsce. Aspekty międzyplanetarne nie mają
        prawa się zmieniać przy relokacji - jedynie osie.
        • kita32 Re: relokacja 02.05.07, 12:34
          Przeedytuj godzinę urodzenia w Chinach na 23.05, bo strefa czasowa na Beijing
          wynosi 6h, więc o 23.05 czas uniwersalny wyniesie 23.05 - 6 = 17.05 i będzie
          taki sam jak czas uniwersalny Twojego urodzenia w Polsce: 18.05 - 1 = 17.05.
        • mrgodot Re: relokacja 02.05.07, 12:34
          Ja nie zmieniałam godziny - wpisałam jedynie Pekin jako miejsce urodzenia.
          Godzinę zostawiłam taką jak w Polsce. Program sam tak ustawił dane. Relocation
          chart dostępny w astro robi to jeszcze inaczej, wtedy ma AS w Skorpionie.
          A jak powinno być? Teraz tu jest 6 godzin różnicy czasowje, w zimie 7.
          • kita32 Re: relokacja 02.05.07, 12:36
            Ale o to chodzi, ze masz zmienić godzinę na taką, zeby to był ten sam czas
            urodzenia, czyli 17.05 czasu uniwersalnego.
            • kita32 Re: relokacja 02.05.07, 12:38
              Czy sama wpisywałaś strefę czasową, czy program?
              • mrgodot Re: relokacja 02.05.07, 12:44
                Wszystko zrobił program. Ja tylko wpisałam w drugim przypadku miejsce urodzenia
                Pekin, Chiny. W styczniu różnica była 7 godzin czyli to byłby już 29 stycznia,
                00.05. Nie wiem czy to poprawne.
          • kita32 Re: relokacja 02.05.07, 12:48
            Jeżeli, jak piszesz:
            "Teraz tu jest 6 godzin różnicy czasowej, w zimie 7."
            to strefa na Beijing powinna wynosić 8 h. I tu ja się pomyliłam wyliczając
            strefę 6 h, bo zamiast 6 pm wpisałam godzinę 16, a nie 18-ą.

Więc na Beijing powinnaś wpisać godzinę urodzenia 1.05 na dzień następny 29.01.

Ascendent powinien być taki jak pokazuje Relocation chart, a uniwersal time
            musi być taki jak w czasie urodzenia w Polsce: 17.05.
        • kita32 przekręciłam Ci nick 02.05.07, 12:35
          Sorry, ale domyślisz się, że pisałam do Ciebie wink
          • mrgodot to może tak? 02.05.07, 12:46
            www.astro.com/cgi/showgif.cgi?lang=e&gif=astro_22gw_01_mrgodot_hp.38421.32730.gif&res=100&va=&cid=mosfilec00Hg
            D-u1178098214

To relokacja na astro - program sam obliczył.
            • kita32 Re: to może tak? 02.05.07, 12:51
              Strona się nie otwiera - link za długi.
              Wpisz na Chiny datę 29 godz 1.05 i porównaj, czy wyszło to samo co jest w
              relocation chart.
              • kita32 Re: to może tak? 02.05.07, 12:53
                Ascendent 9^40' Skorpiona, czy tak pokazuje relocation chart?
                • mrgodot Re: to może tak? 02.05.07, 12:55
                  Tak. Dodałam w astro - chyba można dotrzeć do niego z linków z pierwszego postu.
                  Teraz to wygląda jeszcze gorzej!
                  • dagmara888 Re: to może tak? 02.05.07, 13:03
                    Zamiana Księzyca w koniunkcji z descendentem na Saturna na descendencie to naprawdę wielka zmiana! A Księżyc w 4 domu po relokacji tęskni za domemsad(

• mrgodot Re: to może tak? 02.05.07, 13:11
                      Oj, tęskni, święta prawda. Wracać?
                      Liczyłam na Jowisza tranzytowego w V w koniunkcji z natalną Wenus, a tu to
                      będzie w II domu. Kasa szczęścia nie daje, a poza tym na razie głównie ją
                      wydaję.
                      Saturna mam natalnie na MC i nie było źle, ale na DC to nie wróży nic dobrego w
                      kwestii związków. Tranzytowy Saturn nie dość, że w kawadracie do niego to
                      jeszcze na MC. Znowu?
                  • kita32 linki 02.05.07, 13:27
                    > Tak. Dodałam w astro - chyba można dotrzeć do niego z linków z pierwszego postu

Można wejść, ale lepiej było przeedytować ten horoskop Mrgodot China na 29.01
                    godz 1.05, to wtedy z linku bezpośrednio wchodziłoby się we właściwy horoskop, a
                    ten "China" z ascendentem we Lwie jest do niczego nie przydatny i tylko zmyli
                    kogoś, kto zacznie czytać wątek od początku.

Mrgodot, proponowałabym, żebyś w Mrgodot China weszła w edycję i zmieniła dzień
                    i godzinę, a ten trzeci horoskop (29) byłby wtedy powtórzeniem i można go usunąć.
    • kita32 Mrgodot 02.05.07, 13:15
      Mrgodot, napisałaś:
      Opozycja Saturn-Neptun przeniosła się na AS/DC, a w kraju tworzyła kwadrat do
      IC/MC

Nie masz opozycji Saturn- Neptun. Myślisz o bieżącej opozycji na niebie? To
      właśnie w Chinach masz ją na osi MC/IC co jest aspektem bardzo korzystnym
      zawodowo - tzn takie położenie Saturna na MC, bo działanie opozycji do Neptuna
      to już mniej.
      Twój Saturn znalazł Ci się na descendencie od strony 7-ego domu. To utrudnia
      kontakty z ludźmi - i co się dziwić, znalazłaś się w całkowicie obcej kulturze.

W Polsce byłaś skupiona na sprawach związanych z robieniem kariery (Saturn na
      MC). Księżyc na descendencie i silnie obsadzony dom 4-y powodował,
      prawdopodobnie, ze byłaś towarzyska i silnie związana z rodziną.

Teraz skupienie na sprawach zawodowych widać w tranzytach, a nie w horoskopie
      relokowanym. Towarzyskość bardzo ograniczona - czas na skupieniu się na sobie i
      swoich sprawach. Stellum Jowisz-Neptun- Mars przeniosło Ci się do 1-ego domu, w
      4-m znalazł się Księżyc. W Chinach będziesz miała czas zająć się sobą i
      ewentualnie skupić się na założeniu własnej rodziny (Księżyc w IC), ale Księżyc
      w IC może wyrażać się również w tęsknocie do domu rodzinnego...
      • mrgodot Re: Mrgodot 02.05.07, 13:41
        kita32 napisała:

> Mrgodot, napisałaś:
        > Opozycja Saturn-Neptun przeniosła się na AS/DC, a w kraju tworzyła kwadrat do
        > IC/MC
        >
        > Nie masz opozycji Saturn- Neptun. Myślisz o bieżącej opozycji na niebie? To
        > właśnie w Chinach masz ją na osi MC/IC co jest aspektem bardzo korzystnym
        > zawodowo - tzn takie położenie Saturna na MC, bo działanie opozycji do Neptuna
        > to już mniej.

W kraju opozycja na niebie (tą miałam na myśli) tworzyła mi od jakiegoś czasu
        kwadrat do MC/IC i natalnego Saturna na MC. To był bardzo trudne zmaganie się z
        przełożonymi (niektórymi), bo moje niekonwencjonalne, ale skuteczne metody
        pracy napotykały na opór saturnicznych konserwatystów. W Chinach ten sam układ
        tworzy się ww formie koniunkcji do osi i nie wiem co o tym sądzić. Co ten
        Neptun na IC przyniesie? Zmiana domu już jest.

Twój Saturn znalazł Ci się na descendencie od strony 7-ego domu. To utrudnia
        > kontakty z ludźmi - i co się dziwić, znalazłaś się w całkowicie obcej
        kulturze.
        Tak, ale nie spodziewałam się, że osoby, które znałam i na które liczyłam tu,
        też się tak odsuną i skupią na sobie w momencie, kiedy po przyjeździe
        potrzebowałam chociaż kilku rad i wskazówek.

W Polsce byłaś skupiona na sprawach związanych z robieniem kariery (Saturn na
        MC). Księżyc na descendencie i silnie obsadzony dom 4-y powodował,
        > prawdopodobnie, ze byłaś towarzyska i silnie związana z rodziną.

Może nie tyle skupiona na karierze, co ona sama jakoś się toczyła - do czasu
        tej opozycji. A towarzystwa potrzebowałam i potrzebuję. To prawda. Nawet nie
        tyle rodziny, co przyjaciół.

> Teraz skupienie na sprawach zawodowych widać w tranzytach, a nie w horoskopie
        > relokowanym. Towarzyskość bardzo ograniczona - czas na skupieniu się na sobie
        i swoich sprawach. Stellum Jowisz-Neptun- Mars przeniosło Ci się do 1-ego domu,
        w 4-m znalazł się Księżyc. W Chinach będziesz miała czas zająć się sobą i
        > ewentualnie skupić się na założeniu własnej rodziny (Księżyc w IC), ale
        Księżyc w IC może wyrażać się również w tęsknocie do domu rodzinnego...

Tak jest, ale ja nadal potrzebuję towarzystwa, tylko jakoś go tu nie odnajduję.
        Może jeszcze. Stellum jest w kwadracie do Księżyca. Księżyc w radiksie to moja
        pięta achillesowa. Jest zupełnie niedostrojony do reszty planet.

We wrześniu Saturn tranzytujący utworzy mi opozycję do Księżyca. W radiksie -
        na osi AC/IC. Tu X/IV. Co to może oznaczać? Bo przyjemnie napewno nie będzie.
        • kita32 Re: Mrgodot 02.05.07, 14:10
          We wrześniu Saturn utworzy Ci opozycję do Księżyca, tak jak zauważyłaś. To może
          być psychicznie trudny aspekt - nasilenie tęsknoty na przykład, ale i Wenus
          wtedy wejdzie Ci na MC relokowane, z tym, ze Wenus szybko przeleci. Ale opozycję
          Saturna do Księżyca będziesz miała niezależnie od miejsca zamieszkania, tylko
          może działać w innych domach...
          • kita32 Re: Mrgodot 02.05.07, 14:14
            Poprzednią opozycję Saturna do Księżyca miałaś jesienią 78 roku - poszłaś wtedy
            (chyba wtedy) do szkoły. Jak przeżyłaś tę opozycję? Teraz może być podobnie.
            • mrgodot Re: Mrgodot 02.05.07, 14:56
              Ciekawe, zaczęłam wtedy naukę w 2-ej klasie (chodziłam ze starszym rocznikiem)
              i w sumie nie miałam żadnych emocjonalnych przeżyć i kryzysów. Tylko mój ojciec
              wypłynął wówczas w rejs i nie było go kilka miesięcy - nie jest marynarzem,
              pływał jako lekarz i to był jego pierwszy wyjazd.
              • kita32 poprzedni tranzyt 02.05.07, 17:44
                Czyli właściwie nie było tak źle, ale jednak przez kilka miesięcy nie miałaś
                bezpośrednich kontaktów z ojcem. Mogłaś odczuwać jego brak, jak również mogłaś
                przejść na etap większej samodzielności oraz mogłaś odczuwać, że jesteś już
                bardziej dorosła...
    • dagmara888 Re: relokacja - czy i jak to działa 02.05.07, 13:16
      Zawsze podstawą jest horoskop urodzeniowy więc zawsze zaczynamy od patrzenia co się dzieje w tym horoskopie - czyli obecne tranzyty na horoskop urodzeniowy. Horoskop relokacyjny jest jakby uzupełnieniem horoskopu urodzeniowego. Daje on pewnien obraz tego jak będziemy się czuli w danym miejscu, co będzie ważne - gdzie mogą pojawić się trudności, nad czym powiniśmy w nowym miejscu popracować, bo w horoskopie relokacyjnym zmieniają się domy.
      Ponieważ troszkę w swoim zyciu się przemieszczałam to stwierdzam, że często działaja oba - np. co się dzieje na tranzycie przez punkt w horoskopie urodzeniowym a jakieś tego efekty są na tranzycie przez horoskop relokacyjny.
      Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka