kita32 27.04.08, 17:46 Wątek bieżące tranzyty zrobił już się za długi. Zaczynam nowy wątek będący kontynuacją: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=46124&w=58043526 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kita32 27.04.08 27.04.08, 18:08 Dzisiaj (27,04.08) Półkrzyż oparty na opozycji Marsa z Jowiszem już się rozluźnił. Opozycja Marsa z Jowiszem jeszcze działa, bo ma 1^ dokładności. Ale ta opozycja jest bardziej konstruktywna niż destrukcyjna, bo planety są z sobą zgodne oraz Mars i Jowisz odbierają trygony i sekstyle od Urana (zgodny z ognistymi planetami) i Merkurego (korzystnie działa na wszystkie planety (przy aspektach harmonijnych)): Jowisz sekstyl Uran sekstyl Merkury sekstyl Mars opozycja Jowisz. Figura wygląda jak trapez równoramienny będący połówką sześciokąta równoramiennego. (Merkury sekstyl Mars jest trochę luźny, ale obie planety przybliżają się do siebie, więc aspekt będzie się uściślał.) Jutro ta konfiguracja będzie ściślejsza, a pojutrze wieczorem Merkury sekstyl Mars będzie bardzo ścisły lecz trygony Marsa z Uranem i Merkurego z Jowiszem zaczną się rozchodzić. Konfiguracja ta dodaje energii (planety energetyzujące wzmocnione Merkurym) i sprzyja konstruktywnemu wykorzystaniu jej (sekstyle, trygony). Mnie osobiście natchnęło do zrobienia porządku w szafce, która czekała już na to od dłuższego czasu... Odpowiedz Link
kita32 12.05.08 12.05.08, 09:19 Nadal działa trygon Plutona z Saturnem. Dzisiaj jest wzmocniony pólsekstylem Marsa do Saturna i kwinkunsem do Plutona. Dzisiaj działa piękny, ścisły trygon Jowisza do Słońca (w żywiole ziemi) wzmocniony sekstylami Urana. (Dobry czas na realizację śmiałych pomysłów.) Kwadratura Słońca z Neptunem (Neptun jest w koniunkcji z Węzłem Księżycowym) krótkotrwale została wzmocniona opozycją Księżyca do Neptuna - powstał Półkrzyż. Myślę, że to ten aspekt spowodował, że właśnie teraz mówi się o Tusku jako o człowieku nadużywającym kiedyś marihuany i alkoholu. Dla obserwatorów Ceres podaję, że jest teraz w koniunkcji (4^a) z Merkurym w Blićniętach w bikwintylu do Jowisza, Odpowiedz Link
kita32 18.05.08 18.05.08, 10:32 Dzisiaj (18.05.08) jest ścisła konfiguracja: Wenus trygon Jowisz wzmocniony sekstylami Urana. Ładna. Odpowiedz Link
kita32 saturnowa pełnia 19.05.08, 11:18 Jutro 20 maja 08 nad ranem o 4.11 będzie "saturnowa " pełnia. Już wczoraj w nocy było widać pełny księżyc, ale dokładna opozycja będzie 20 maja rano. Słońce będzie w 29,5^ Byka, a Księżyc w 29,5^ Skorpiona. W kwadraturach do tej opozycji będzie Saturn w 2^ Panny - czyli będzie wierzchołkiem półkrzyża opartego na pełni. Saturn jest (już długo) w trygonie z Plutonem (0,5^ Koziorożca), który również wzmacnia pełnię półsekstylem do Księżyca i kwinkunsem do Słońca. Poza tym Słońce jest w koniunkcji z Wenus (jutro w 24^ Byka), która będzie w ścisłej kwadraturze z Neptunem (24^ Wodnika) z Węzłem Księżycowym Płn (22,5^ Wodnika). Wenus będzie (również jest) jeszcze w kwintylowej konfiguracji z Marsem (kwintyl: 0^ dokładności) i Plutonem w bikwintylu (1^) do Wenus i Marsa. Te wszystkie tranzyty wyczuwalne są już dzisiaj. Wprawdzie jeszcze Księżyc nie jest w opozycji do Słońca, ale jest już w opozycji do Wenus, która jest w koniunkcji ze Słońcem (luźno, ale jest). Odpowiedz Link
ggossia Re: saturnowa pełnia 20.05.08, 21:55 u mnie pelnia w 1 domu (skorpion) najczesciej wywleka rozne dotad niezauwazane przezemnie sprawy zwiazne z moim otoczeniem i tym razem tez tak bylo. Tranzytujacy ksiezyc jest w opozcyji do natalnego, ktory jest wladca mojego 9 domu i wiele spraw zwiazny z moimi studiami wyszlo ostatnio na jawe, lacznie z tym, ze najwyrazniej dzieki niektorym "zyczliwym" nie obejdzie sie bez ciezkiego egzaminy we wrzesniu , sprawa wisiala w powietrzu, a ja niczego nieswiadoma, nie wiedzialam, ze niektorzy mnie za bardzo nie lubia i ze za dobrze tez nie moze mi zawsze isc :p kita32 napisała: > Jutro 20 maja 08 nad ranem o 4.11 będzie "saturnowa " pełnia. > > Już wczoraj w nocy było widać pełny księżyc, ale dokładna opozycja będzie 20 ma > ja rano. Słońce będzie w 29,5^ Byka, a Księżyc w 29,5^ Skorpiona. W kwadraturac > h do tej opozycji będzie Saturn w 2^ Panny - czyli będzie wierzchołkiem półkrz > yża opartego na pełni. > > Saturn jest (już długo) w trygonie z Plutonem (0,5^ Koziorożca), który również > wzmacnia pełnię półsekstylem do Księżyca i kwinkunsem do Słońca. > > Poza tym Słońce jest w koniunkcji z Wenus (jutro w 24^ Byka), która będzie w śc > isłej kwadraturze z Neptunem (24^ Wodnika) z Węzłem Księżycowym Płn (22,5^ Wodn > ika). > > Wenus będzie (również jest) jeszcze w kwintylowej konfiguracji z Marsem (kwinty > l: 0^ dokładności) i Plutonem w bikwintylu (1^) do Wenus i Marsa. > > Te wszystkie tranzyty wyczuwalne są już dzisiaj. Wprawdzie jeszcze Księżyc nie > jest w opozycji do Słońca, ale jest już w opozycji do Wenus, która jest w koniu > nkcji ze Słońcem (luźno, ale jest). Odpowiedz Link
kita32 silny znak Bliźniąt 03.06.08, 00:28 Księżyc właśnie wszedł w znak Bliźniąt wzmacniając ten i tak silny obecnie znak. W znaku Bliźniąt jest teraz oprócz Księżyca Słońce w koniunkcji z Wenus, Merkury - władca Bliźniąt oraz Ceres. Odpowiedz Link
kita32 nerwowo 15.06.08, 22:54 Zastanawiam się, co się dzieje, że tak nerwowo się zrobiło ostatnio. Na naszym forum niefortunne sformułowanie pytania spowodowało dyskusję, którą osobiście odczuwałam jako "z igły widły". Ale to było małe piwo w porównaniu z dyskusją na forum "Szkółka Tarota". Rety, to była eksplozja jadu i nienawiści - i to na forum, które zwykle było pełne słodyczy jak różowy cukierek. Z powodu tej słodyczy, to aż mnie czasami odrzucało. Bo na przykład widać jak ktoś ewidentnie manipuluje ludźmi, a wszyscy (prawie) do tej osoby na słodko i z czułością. No i na takim słodkim forum nagle eksplozja jadu - dla mnie szok i to podwójny - że taki scenariusz i że akurat na tym forum. Co takiego dzieje się na niebie? (Patrzę przede wszystkim na wczorajsze wieczorne tranzyty, bo wtedy tak naprawdę się zaczęło (na forum Szkółki) - ale te tranzyty działają dłużej). Słońce w koniunkcji z Wenus było/jest w trygonie do Neptuna - zawirowania, nikt właściwie nie wiedział o co poszło, ale wielu miało własne wyobrażenie, że jedna z administratorek forum została skrzywdzona. Neptun jest w opozycji do Marsa, a wczoraj wieczorem Księżyc ustawił się w wierzchołku półkrzyża opartego na tej opozycji - nieporozumienie (Neptun) zapoczątkowało agresję (Mars). Do tego Słońce było/jest w kwadraturze z Uranem, który jest w półsekstylu z Neptunem (Księżyc z wierzchołka półkrzyża ustawił się w trygonie do Urana) - nad awanturą nie dawało się zapanować - to wpływ Urana. Stellum Słońce z Wenus w koniunkcji z Ceres uściślają opozycję do Plutona - i dzieje się to na osiach horoskopu Szkółki! Stellum dochodzi do MC, a Pluton jest w zasięgu IC i cofa się do natalnego Plutona z horoskopu Szkółki Tarota. Te tranzyty są w stanie przewrócić tamto forum do góry nogami. Już jedna z administratorek odeszła - obrażana za to, że została administratorką... Jakby to był miód i pieniądze... Jak tamto forum przeżyje do 25 czerwca, to będzie trwać dalej wzmocnione. Ale nie będzie lekko... Odpowiedz Link
lwi2 Re: nerwowo 16.06.08, 10:07 Wczoraj wieczorem była taka ciekawa konfiguracja, że bisekstyl z Jowiszem pośrodku, po bokach Księżyc i Uran w kwadratach do Marsa i Słońce/Merkury/Wenus, i ten Mars do tego Słońca itd. w sekstylu. Było czuć tę siłę jak ktoś się podczepił. Ja pod wieczór pojechałam dość daleko (jak na jechanie o tej porze) i .. odkryłam kolejną rodzinną tajemnicę (Jowisz teraz w domu 4). Lwi Odpowiedz Link
kita32 plutonowo-wenusowa Pełnia 17.06.08, 13:39 Jutro 18.06.08 o 19.30 będzie pełnia w której Księżyc będzie w koniunkcji z Plutonem, a Słońce w koniunkcji z Wenus. Z jednej strony to aspekty dobre na uwodzenie, ale raczej niepokojące; ale z drugiej strony mogą to być aspekty przewracające do góry nogami (Pluton) sytuację społeczną (Wenus). Do tego cały czas działa opozycja Marsa z Neptunem. Mogą przytrafiać się jakieś nieporozumienia, czego nikomu nie życzę Odpowiedz Link
kita32 Re: plutonowo-wenusowa Pełnia - realizacja 17.06.08, 19:53 Do tego tranzytu pasuje zamieszanie związane z wydaniem książki o Wałęsie, w której jest/nie jest (?) demaskowany jako Bolek. Pluton demaskuje, Wenus mówi o społecznym wydźwięku sprawy. ( A Wałęsa jest silną Wagą, jeżeli dobrze pamiętam.) Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: plutonowo-wenusowa Pełnia - realizacja 17.06.08, 22:25 Ksiazka ukaze sie oficjalnie w poniedzialek, 23-go, na scislej, zerowekj, wzmocnionej Ksiezycem opozycji Neptun(+Ksiezyc) <--> Mars. Plotki, niejsnosci, sciema, nerwy, amok, TRANS. Komus sie cos wyda (przywidzi), ktos sie obruszy, obrazi, zdementowac balaganu raczej sie nie uda. Wielki szum wydawniczy za to owszem. Czy jednak to jest rola IPN-u? IPN ma porzadny 'inwigilacyjny' horoskop. 19 stycznia 1999 - zerowa opozycja: Saturn(27^Barana) <--> Mars(27^Wagi), a na wierzcholku polkrzyza: Slonce(28^Koziorozca)+ Neptun(1^Wodnika). Za to Lech Walesa ma stellum w Wadze (o ile pamietam: Slonce, Ksiezyc i Neptuna) i na to stellum dziala pelnia z Wenuso-Plutonem. Stellum walęsie na wierzcholku polkrzyza... Energetyczny dzien, ten poniedzialek, ale to energia zapasów (Mars) w blocie (Ksiezyc-Neptun). Odpowiedz Link
kita32 Re: plutonowo-wenusowa Pełnia - realizacja 17.06.08, 23:58 Ho, ho, ależ te tranzyty pasują do sytuacji! Astrologia działa Odpowiedz Link
ggossia egzaminy 20.06.08, 16:09 caly tydzien przebiega u mnie pod znakiem jedengo wielkiego stresu, glownie dotyczy to egzaminow i kwestii tego czy dostane w gole zaliczenie z cw., jedyne co zauwazylam, to to, ze mekrury wszedl w ruch prosty i mars tranzytuje teraz merkurego na moim mc. Caly tydzien musze ciagle gdzies chdozic i sie o cos wyklocac , plus wiekszosc moich zaliczen jest ustna . Cos co mnie jeszcze zaskakuje, ze mimo tych wszystkich zawirowac to mam glebokie poczucie, ze wszytsko bedzie dobrze, moze to ten jowisz w opozycji to slonca i marsa? pozdrawiam Odpowiedz Link
kita32 opozycja Mars - Neptun 20.06.08, 19:29 Płonace (Mars) opony (dym i smród - Neptun) na ulicach Warszawy - to jedna z realizacji opozycji Marsa z Neptunem. Opozycja ta jest połączona z kwintylową konfiguracją zwaną palmą, o której napisała Lwi: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11132&w=81096226 Odpowiedz Link
kita32 raczo 23.06.08, 16:10 Niedawno było gęsto od planet w znaku Bliźniąt. Teraz w Bliźniętach został już tylko Merkury. Wzmacnia się znak Raka. Słońce z piątku na sobotę weszło w znak Raka. Teraz w Raku jest stellum: Słońce w koniunkcji z Wenus w koniunkcji z Ceres. Odpowiedz Link
ggossia Re: opozycja Mars - Neptun 24.06.08, 11:49 bylam na imprezie urodzinowej mojej znajomej, zapowiadalo sie na w miare spokojna nasiadowke a ta opozycja mars z neptunem spowodowala, ku mojemu zaskoczeniu, ze wiele osob,ktore bym o to nie podejrzewala, bylo mocno niedysponowanych w czasie i po tej imprezie :p Odpowiedz Link
kita32 Mars trygon Pluton 30.06.08, 10:59 Działa właśnie trygon Marsa z Plutonem (ścisły trygon bedzie jutro 1.07.08 o 1-ej). Na obecną chwilę Mars jest w kwadraturze z Księżycem w półkwadraturach do Wenus. Księżyc wszedł w znak Bliźniąt. W dzisiejszym dniu mogą rozpocząć się kłótnie, które mogą zapoczątkować rozstania, odejścia z pracy lub inne takie zmiany, ale zmiany na lepsze (trygon), do wykonania których wcześniej nie starczało energii. Odpowiedz Link
ggossia koniukcja mars-saturn 11.07.08, 20:41 nie wiem o ktorej dokladnie sie to stalo ale dzisiejszy wypadek autobusu z turystami w Serbii kojarzy mi sie z koniunkcja mars- saturn w pannie; co ciekawe wiele osob mowi, ze przed wyruszeniem w trase autobus byl szczegolowo sprawdzany (panna) pod wzgledem technicznym .... Odpowiedz Link
kita32 Re: koniukcja mars-saturn 12.07.08, 13:01 > co ciekawe wiele osob mowi, ze przed wyruszeniem w > trase autobus byl szczegolowo sprawdzany (panna) pod wzgledem > technicznym .... .....Też słyszałam, ale słyszałam, że dlatego był zgłoszony do badania, bo uczestnicy zauważyli jakieś braki zamalowywane i zaklejane taśmą - jakby przewoźnik odświeżał stary gruchot... Koniunkcja Saturna z Marsem w Pannie jest w pobliżu tzw. punktu "wściekłej Panny" (4,5^ Panny) - punktu naładowanego "energią młotka i piły" - jak to określa Wojciech Jóźwiak. Ta koniunkcja była w oktylowej konfiguracji - w półkwadraturach do Słońca, które jest w opozycji do Jowisza, więc w półtorakwadraturach (luźnych już) do Saturno-Marsa. Saturn rozlicza wszelkie niedociągnięcia i lekkomyślności (myślę tu o przewoźniku), a Mars sprzyja wypadkom... Dodatkowo jeszcze działa opozycja Merkurego (komunikacja) z Plutonem. Odpowiedz Link
kita32 Re: koniukcja mars-saturn 17.07.08, 15:49 Dzisiaj, gdy Księżyc w koniunkcji z Jowiszem w Koziorożcu jest w opozycji z (ziemską) Ceres, to odzyskuję długi (tzn dostaję pieniądze, które pożyczyłam komuś wcześniej lub wyłożyłam za kogoś) - nawet takie, co to już postawiłam na nie krzyżyk. Znalazła się również (a to była dziwna historia) ulubiona podkoszulka mojego syna. Ceres jest w koniunkcji z moim Uranem (z 11-ego domu) - zwroty pieniędzy zaskakują mnie (mile). Mój syn (odzyskał ulubioną podkoszulkę) ma tę konfigurację też Uranicznie zaznaczoną - koniunkcja Księżyca z Jowiszem jest na jego koniunkcji Urana z Neptunem (z 1-ego domu). Odpowiedz Link
greenwenus Re: bieżące tranzyty cd. 17.07.08, 17:11 Ja bym chciala zeby znalazl mi sie moj jeden dosc wazny dokument. Moze na mnie ten tranzyt tez tak podziala. Dlugow niestety nikt u mnie nie ma. Osobiscie zaczela sie dzis u mnie koniunkcja slonc. (wg. astro) choc urodziny mam w sobote. Licze ze doda mi to wiecej optymizmu. Troche to tak jakby zaczynal sie Nowy Rok. Odpowiedz Link
kita32 Jowisz trygon Mars w znakach ziemskich 24.07.08, 14:22 Aktualnie Jowisz jest w trygonie do Marsa w znakach ziemskich. Dokładny aspekt będzie z soboty na niedzielę: o godz. 0.04 w dniu 27 lipca. Myślę, że to dobry aspekt na rozpoczynanie wszelkich przedsięwzięć, szczególnie finansowych (znaki ziemskie). Odpowiedz Link
kita32 Re: Jowisz trygon Mars w znakach ziemskich 24.07.08, 14:45 Właśnie uświadomiłam sobie, że wczoraj działałam pod wpływem tego aspektu, oraz pod wpływem trygonu Merkurego z Uranem. Zmieniłam abonament telefoniczny na korzystniejszy dla mnie. I na dzisiaj zaplanowałam zorientować się, czy nie zmienić umowy dotyczącej internetu. Odpowiedz Link
kusia23 Re: bieżące tranzyty cd. 31.07.08, 13:27 Czesc nie wiem co sie dzieje, ale od kilku dni wszystko co elektroniczne psuje mi sie. Nawet komputer mi nie dziala, wysiadl zasilacz nie wiedaomo dlaczego. Drukarka sie psula mojej kolezance. A i swiatlo tez. Jakies tranzyty? Dzisiaj mam pelna koniunkcje Mars kwadratura Uran i Saturn na Merkurym czysta koniunkcja. Wszystko sie zaczelo dziac 2 dni temu i wczoraj najgorzej. Odpowiedz Link
kita32 Re: bieżące tranzyty cd. 31.07.08, 14:22 Jeżeli Mars jest w kwadraturze do Twojego Urana, to utworzył Ci się półkrzyż Marsowo- Uranowy, bo tranzytujący Mars jest w opozycji do Urana tranzytującego. Opozycja Marsa z Uranem będzie najściślejsza 6 sierpnia wieczorem (20.37), ale mimo większej ścisłości może u Ciebie, Kusiu, działać słabiej, bo słabiej będzie "podłączona" do Twojego Marsa. Odpowiedz Link
kita32 nadal opozycja Marsa z Uranem 08.08.08, 17:49 Nadal działa opozycja Marsa z Uranem, chociaż już słabnie (1^). Uran dodatkowo jest wzmocniony bikwintylem ze Słońcem. Dzisiejsza straszna katastrofa kolejowa (8.07.08 godz. 10.45 koło Studenka - między Krakowem a Pragą) zdarzyła się właśnie podczas tej opozycji z wzmocnionym Uranem i z podłączonym Neptunem do tej opozycji. Neptun był w kwinkunsie do Marsa (0^01' dokładności) i półsekstyu do Urana. Neptun mógł się przyczynić do zaniedbań przy remoncie. Z artykułu wyborcza.pl/1,75248,5567314,Katastrofa_pociagu_w_Czechach__Zawinila_kolej_czy.html "Pociąg jadący z prędkością 120 km/h uderzył we fragmenty nowo budowanego mostu, który zawalił się na tory kolejowe." To zrzucenie fragmentu mostu na szyny jest neptunową niedbałością. Neptun jest w opozycji do Merkurego (3^), który kojarzy się z komunikacją. Maszynista powinien wiedzieć o remoncie na moście. Zaniedbania były chyba długotrwałe. Dominantę horoskopu jest Jowisz, bo na osi - w IC. Jowisz zwykle dobrze się kojarzy, ale to przereklamowanie. Jowisz w IC kojarzy mi się w tym wypadku z międzynarodową trasą pociągu, wielką skalą i nagłośnieniem... Odpowiedz Link
mmoni Re: nadal opozycja Marsa z Uranem 11.08.08, 13:11 Susan Miller na Astrology Zone (sympatyczne horoskopy miesięczne dla znaków Zodiaku) ostrzega Barany przed upadkami i radzi im, aby uważały, gdzie stawiają nogi, bo Uran tworzący opozycję z Marsem 6 sierpnia jest w Rybach. Mi się sprawdziło, gdy wczoraj wyrżnęłam jak długa zahaczywszy stopą o mały schodek w ogródku kawiarnianym, na szczęście bez poważniejszych konsekwencji. Odpowiedz Link
margoux Re: nadal opozycja Marsa z Uranem 11.08.08, 20:05 A ledwie Mars wydostanie się spod wpływów Urana, to wpadnie w szpony Plutona (kwadrat). Oj, napięciowe te dni, jak diabli... W dodatku całe stado planet w retro powoduje, że czuję się jakby czas płynął w zwolnionym tempie. Ciiiisza przed burzą? m. Odpowiedz Link
kita32 Re: nadal opozycja Marsa z Uranem 11.08.08, 20:20 Burza już jest - w Osetii i Gruzji... Odpowiedz Link
margoux Re: nadal opozycja Marsa z Uranem 11.08.08, 20:27 Zaczęło się na Marso-Uranie. Ale największe kosmiczne siły retrogradują. Co będzie jak wyjdą na prostą? Można byłoby spojrzeć na astrokartografię, ale tu Mii jest specjalistą w tej dziedzinie. pozdr. m. Odpowiedz Link
kita32 ramię w ramię 22.08.08, 12:58 Ależ długo razem z sobą wędrują po niebie Merkury z Wenus. Rozejdą się na odległość 3^ dopiero 19.9.08. Czyli od 14 sierpnia do 19 września b.r. działają w koniunkcji. Może ktoś ma jakieś spostrzeżenia odnośnie bieżącego działania tej koniunkcji? Odpowiedz Link
marta040 Re: ramię w ramię 23.08.08, 13:12 pewnie nie powinnam sie wypowiadac, bo nie znam sie na astrologii, ale ostatnio staram sie wylapac wplywajace na mnie planety. moje dominanty : Jowisz, Neptun (MC), Wenus, Ceres (asc), Merkury (koniunkcja ze Słońcem), silny Pluton i Saturn. Zodiakalny byczek, baran na asc. Ostatnio duze przyspieszenie, bardzo duzo pozytywnej energii, wszystko dzieje sie szybko tak ze nie mozna sie nad niczym zastanowic. Sytuacje rozgrywaja sie same. I duza chec samorealizacji. Teraz odbieram go pozytywnie. Zapisalam sie na kurs asertywnosci. Wczesniej tego marsa odbieralam jako duza konfliktowosc, starcia z innymi i jednoznaczne okreslenie pogladow. Odpowiedz Link
kita32 Marto 23.08.08, 15:45 Marto, masz teraz koniunkcję Jowisza z Jowiszem (na MC) - duża dawka energii. A koniunkcja Merkurego z Wenus jest w bikwintylu do Twojego Księżyca. Kurs asertywności idealnie pasuje do tych tranzytów Odpowiedz Link
marta040 Re: Marto 23.08.08, 22:37 w takim razie to najpozytywniejsza koniunkcja jaka znam. Troche o niej poczytalam i zgadzam sie calkowicie Odpowiedz Link
kita32 Jowisz w trygonie z Saturnem 26.08.08, 13:49 Obecnie działa trygon Jowisza z Saturnem w znakach ziemskich (ścisły trygon będzie 9 września o 1-ej w nocy). Trygon ten aktywnie działa na moje planety (Jowisz jest w opozycji do Urana, a Saturn w koniuncji z Wenus). Do tego Słońce wchodzi mi na Marsa. Te tranzyty ułatwiły mi przemeblowanie mieszkania. Właściwie chciałam (już od kilku lat) wymienić jeden mebel, który się zużył, ale wszystko mamy zabudowane "na ścisk" i wymiana jednego mebla spowodowała lawinę zmian w całym mieszkaniu. Na tym tranzycie robota ruszyła. Jak już ruszyła to musi się skończyć... Dzisiaj czwarty dzień pracy związanej ze zmianami w domu. Ale dzisiaj już nie dam rady 10 godzin pracować, najwyżej 6... Odpowiedz Link
bindu Re: Jowisz w trygonie z Saturnem 26.08.08, 15:16 tranzytujacy Jowisz siedzi mi dokladnie na Ascendencie w opozycji do Wenus/Marsa na Descendencie i jest w zerowym trygonie do Plutona, a Saturn wlasnie schodzi powoli z koniunkcji z Uranem zblizajac sie do koniunkcji z Plutonem, a potem z Merkurym. a juz myslalam, ze zadnych zmian nie bedzie... Odpowiedz Link
kita32 Re: Jowisz w trygonie z Saturnem 26.08.08, 21:50 Bindu, to świetna realizacja tych tranzytów Korzystnych zmian życzę Odpowiedz Link
bindu Re: ramię w ramię 26.08.08, 15:09 u mnie ta koniunkcja Merkury/Wenus tworzy wlasnie scisly trygon do Jowisza przy IC. w sobote wieczorempodjelismy decyzje o sprzedazy domu, w niedziele pojechalismy do agencji nieruchomosci i zglosilismy go do sprzedazy. az sama w to nie wierze. Odpowiedz Link
felutka Re: ramię w ramię 27.08.08, 21:35 Trygon Saturn-Jowisz popycha mojego Merkurego do pogłebiania wiedzy a więc książki o tematyce astrologicznej,szczególnie te anglojęzyczne (dom III,IX,II)a jakże!A tandemik Wenus-Merkury(IX dom) właśnie utworzył mi półkrzyż z nat Słońcem(III dom)i tranz Plutonem(I dom) więc działo się,oj działo,siłowe prawne rozwiązanie na które długo nie mogłam się zdobyć. Odpowiedz Link
kita32 nów w Pannie 30.08.08, 14:07 Dzisiaj wieczorem (o 22-ej) będzie nów w Pannie. Ten nów będzie wzmacniał ciągle aktualny trygon Saturna z Jowiszem: koniunkcja Słońca z Księżycem (7^48' Panny), Saturn 11^22' Panny, Jowisz 12^38' Koziorożca. Odpowiedz Link
lwi2 Re: nów w Pannie 30.08.08, 22:45 Ten nów jest w 4/9 (160 stopni) do Chiron/Węzeł Płn. w Wodniku, jak ktoś ma coś w 28 Raka lub 28 Ryb, to tworzy mu się ciekawa konfiguracja, nie wiem jak u innych ale ja to 160 + 40 + 160 dość "notuję". No i mam coś w 28 Raka.. Lwi Odpowiedz Link
felutka Re: nów w Pannie 31.08.08, 12:15 O kurczę,lwi2,możesz troszkę jaśniej,proszę Mam Słońce w 28 stopniu Ryb,a tranzytujący Chiron/Węzeł Płn siedzą mi aktualnie na natalnym Marsie. Odpowiedz Link
lwi2 Re: nów w Pannie 31.08.08, 13:07 No to obserwuj i sprawozdawaj, masz Słońce i Marsa w 1/9, a ten nów teraz zrobił ci konfigurację 9-tek w horoskopie, aspekty muszę być ścisłe. 9-tki to małe aspekty, ale harmonijne 3x3 = 9. Zabawowe. Jakie plany na wrzesień? Lwi Odpowiedz Link
felutka Re: nów w Pannie 31.08.08, 13:22 Warsztat z ustawień hellingerowskich,więc niezbyt rozrywkowo na początek września.Potem zdecydowanie ciężka intelektualna praca połączona z twórczością literacką.Ale rzeczywiście,będzie to dla mnie doskonała zabawa i duża frajda i mam nadzieję,że da mi wielką satysfakcję. Odpowiedz Link
lwi2 Re: nów w Pannie 31.08.08, 13:52 9-tki są to bardzo małe a więc i głębokie aspekty, jak bierzesz udział w ustawieniach to nawet to pasuje, łatwo do tego co głęboko dotrzesz, itd. Twórczość literacka toże. Zacytuję ci, żeby było szkoleniowo, co Konaszewska-Rymarkiewicz pisze 9-ej harmonicznej (można się tym podeprzeć): "Mocne horoskopy 9H mogą zaznaczyć się zarówno u ludzi sztuki, teatru którzy dostarczają innym radosnych, emocjonalnych przeżyć, pisarzy, których książki niosą moralne przesłanie innym, ludzi niezwykle uduchowionych, których mistyczne przywództwo przynosi radość innym,pozwalając na rozwój wewnętrzny..... Zaznaczają się zwykle u ludzi zdolnych do odbioru przesłań spoza naszej rzeczywistości, mistyków, healerów czy niezwykle uzdolnionych psychoanalityków". A Ty masz Słońce i Marsa w takim aspekcie, jak napisałaś. Lwi Odpowiedz Link
felutka Re: nów w Pannie 31.08.08, 14:08 Wszystko pasuje jak ulał,nawet tematyka ksiązek.A ja bidulka od dawna zastanawiałam się,czego dotyczy ta moja dziewiątkowa seria.Bo mam jeszcze Jowisza i Mc połaczone dziewiatką i żeby było ciekawiej dziewiątką połączony jest takze Chiron z Prozerpiną.Jeszcze ciekawszą mam serię kwintylu(aż 10 tego typu połaczeń) Odpowiedz Link
felutka Re: nów w Pannie 07.09.08, 10:42 Jestem już po warsztacie.Rzeczywiście ta praca pozwoliła mi dotrzeć w głąb siebie,odkryć kilka rodzinnych tajemnic,znależć przyczynę życiowych niepowodzeń i własnych zahamowań.W połączeniu z astrologią humanistyczną genialne narzędzie do pracy nad własnym rozwojem,do walki z własnymi lękami i uprzedzeniami.Pozdrawiam Odpowiedz Link
kita32 pełnia 09.02.09, 10:24 Dawno nie pisałam informacji o bieżących tranzytach, ale dzisiejsza pełnia "usiadła" na mojej osi asc-desc i chyba to mnie zmobilizowało do napisania o niej. Dzisiaj (9.02.09) o godz. 15.49 będzie ścisła opozycja Księżyca ze Słońcem. Jednocześnie na niebie trwa długotrwała i ścisła (0,5^ dokładności) opozycja Saturna z Uranem. I wszystkie te planety są w ścisłych (ok. 0,5^) aspektach tworząc konfigurację ułożoną w prostokąt o bokach utworzonych z półsekstyli i kwinkunsów, a przekątnych będących opozycjami. Myślę, że ta konfiguracja planet będzie silnie odczuwalna jako wzmocnienie niepokojącej opozycji Saturna z Uranem... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: pełnia 09.02.09, 18:11 W weekend ktos mi zagrozil sprawa sadowa, mam chorobe w rodzinie, a dzis w pracy dostalam "nowa prace" polegajaca na wklepywaniu danych w kiepsko dzialajacy system, czyli w trybie czasowym: jeden link na 15 min.. Bez dodatkowej umowy ani pieniedzy, zreszta praca sama w sobie coraz gorzej wyglada. Nie mam za duzo sily przy Satunie na IC, a tu sie wszystko pierdzieli. Nie wychodza mi jakies glupoty, wiec odechciewa sie brac za cokolwiek wiekszego. Pisza w gazetach, ze w Polsce beda zamieszki i krach ... www.pardon.pl/artykul/7753/bedzie_krach_finansowy_beda_rozruchy .... i to sie czytelnie wpisuje w to, co u mnie slychac. Od ingresu Jowisza w Wodnika moze troche bardziej towarzysko, ale jak sie ma klopoty to zadna frajda. Rety, nigdy o Jowiszu nie myslalam za dobrze, ale az takiego dna sie nie spodziewalam. Odpowiedz Link
kita32 Re: pełnia 09.02.09, 18:29 Rety, Romy, nie potrafię sobie wyobrazić jak siedzisz i wklepujesz jeden link na 15 min - to tempo Ciebie wykończy!!! Do sprawy sądowej mam nadzieję, że nie dojdzie. Ale tranzyty masz takie, że chyba Cię to wklepywanie danych wyrzuci z pracy w której siedzisz... Życzę Ci dobrej i satysfakcjonującej pracy Odpowiedz Link
dagmara888 moje doswiadczenia z pelnia:-( 09.02.09, 22:24 Na dzisiejszej pelni mialam dzien wolny od pracy i zamierzalam sobie pospac, zrelaksowac sie. A tu nagle o godzinie 9 rano slysze, ze ktos otwiera moje drzwi!!! Oczywiscie zaczelam krzyczec - bo o ile mi wiadomo sama zamieszkuje! Okazalo sie, ze osoba od ktorej wynajmuje mieszkanie wyslala do niego robotnika! Oczywiscie mnie nikt o niczym nie powiadomil! Oczywiscie skonczylo sie awantura i moja wizyta u prawnika, bo jestem gotowa isc z tym do sadu. Pelnia w domach 2-8. Dodatkowo Jowisz zrobil mi dzisiaj dokladna kwadrature do urodzeniowego Ksiezyca.(Opozycja Saturn-Uran nadal w kwadracie do ur Slonca i na osi IC-MC). Ehhh nic nie odpoczelam.... Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: moje doswiadczenia z pelnia:-( 09.02.09, 22:38 No ja mialam podobne natezenie Marsa (na Merkurym). Zaczelo sie rano, jak chcialam szybko oplacic na poczcie przelew, a mamejowata paniusia przede mna wciaz czegos zapominala, a to list jak wyslac...?, a to moze jeszcze korektor dokupic...? Mialam wyliczony czas, tak, zeby zdazyc na autobus, o konkretnej godzinie, na styk mam przesiadke. Niestety paniusia zrujnowala misterny plan, a kierowca autobusu w ktory w koncu wwsiadlam, nie chcial wypuscic ludzi dopoki mu sie nie zwolnilo miejsce na samym poczatku przystanka. Iskry moglam krzesac nosem, ale wiecej ludzi reagowalo jak ja, bo to czysta zlosliwosc z jego strony. Potem to w pracy.. rany boskie, pomijajac to tempo to jest to taka praca, jaka sobie mozna dorobic do emerytury, tak "rozwojowa", "prestizowa" i "uspoleczniona". Czysty Saturn, nie Jowisz.. Zdolowalo mnie to do lez, ale nie mam koncepcji co by innego ze soba robic, jeszcze sie nie otrzasnelam po pierwszej cwiartce, przeciwnie, mam wrazenie, ze przybylo mi kompleksow, defetyzmu, depresyjnosci, i oczywiscie LAT. Cos musze, ale nie wiem co. Odpowiedz Link
margoux Re: moje doswiadczenia z pelnia:-( 10.02.09, 09:56 romy_sznajder napisała: > Potem to w pracy.. rany boskie, pomijajac to tempo to jest to taka praca, jaka > sobie mozna dorobic do emerytury, tak "rozwojowa", "prestizowa" i "uspolecznion > a". Czysty Saturn, nie Jowisz.. Zdolowalo mnie to do lez, ale nie mam koncepcji > co by innego ze soba robic, jeszcze sie nie otrzasnelam po pierwszej cwiartce, > przeciwnie, mam wrazenie, ze przybylo mi kompleksow, defetyzmu, depresyjnosci, > i oczywiscie LAT. > Cos musze, ale nie wiem co Otóż to... Saturn w II ćwiartce i jego błogosławione działanie... Im dłużej zajmuję się astro, tym częściej dochodzę do wniosku, że wszystkie przedstawiane regułki, z której szkoły nie wziąć, można sobie zamiast papieru toaletowego użyć. Końcówka pobytu saturna w pierwszej - to był dla mnei bardzo dobry okres. I zawodowo, i towarzysko i sercowo. Działo się dużo, było miło, stabilnie - ciepełko. Żadnych dołów, depresja minęła, pojawili się ludzie, itd. Rozpieprzyło się po przejściu Sat. przez IC. Oczywiście zaraz ktoś się odezwie, że to był TEST... Acha! W każdym razie, saturn siedzi mi w II ćwiartce od ponad pół roku. ZERO stabilizacji. Całą rzeczywistość muszę odbudowywać od nowa. A materiału brak! Zrobiło się pusto i głucho. Moje podstawowe potrzeby związane z ludźmi sa na maxa niezaspokojone. Jak to pisze Jóźwiak? "Równanie do normalności", tak? "Pojawiają się bardziej formalne kontakty towarzyskie, koledzy z pracy", tak? Otóż nie! Jedna wielka bajka!! Dopiero teraz, właśnie z tego powodu, że moje "formalne" i stabilne relacje szlag trafił, zaczynam się ładować w jakieś dziwne sekciarskie. Dlaczego? Dlatego, że czuję się tak, jakbym siedziała na dopalających się zgliszczach. Wokól mnie nie ma nic. Saturn mi jeszcze nigdy tak nie przywalił, jak przy przejściu przez IC. Po przejściu przez ASC myślałam, że jest kiepsko. Myliłam się. Było o niebo lepiej niz teraz. A wtedy miałam chociaż siłę. Teraz kompletnie jej brak. Kolejny mit: dobroczynny Jowisz... Nawet mi sie pisac nie chce, ale tylko utrwalił mi doła, przechodząc przez moje stellum w koziorożcu a później przez słońce w wodniku. Żadnych ćwiartek, żadnych benefików. Żadnych regułek. One się mają do indywidualnych życiorysów, jak przysłowiowa pięśc do nosa. m. Odpowiedz Link
romy_sznajder O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 13:23 O Jowiszu nie bede polemizowac, bo ja go lubie malo i mysle, ze tylko Jowiszowcy uwazaja ze Jowisz jest fajny. Ale z tymi regulkami to az tak tu nie przesadzamy chyba...? Faktem jest, ze sadzilam, ze AKURAT u Ciebie Jowisz na desc i na dominujacej planecie przyniesie cos dobrego, ale.. potem byla sprawa smierci syna Johna Travolty: Wenus na Sloncu co do stopnia, JOWISZ NA DESCENDENCIE co do stopnia, wplatany w to Pluton, no i byla smierc, pomowienia o gejostwo, skandal, scjentologia itd. Ale powiedzmy: Jowisz to jawnosc czyli skandal, Wenus-Pluton to scjentologia i rzekomy zwiazek gejowski, moze byc. Tak czy owak to, co bylo u Travolty ogladalam tak szczegolnie, bo sama bylam po tranzycie Jowisza przez desc. Co do Saturna, u mnie dziala jakby tylko Saturn na IC i kwadratura Plutona do Ksiezyca, i bedzie jeszcze silniej, bo Saturn idzie do Ksiezyca... Wiec Jowisz nawet dal duzo, DUZO DOŁA, duzo klopotow, czyli sie najwyrazniej doklada jako katalizator (ciekawe, ze to typowo funkcja Plutona).. Szkoda. Miewam nature depresyjna, za to nigdy nie mialam mysli samobojczych. Teraz tez niby nie, ale tak sie lapie na mysli, ze "jakby mnie nie bylo, to moze i lepiej..", tak na luzie, az niepokojace. Fajnie wiedziec, ze to Saturn, ale zle, ze do konca jeszcze 2 lata. I Uran po Wenus prawie nie dzialal, a to moje wazne planety, obie.. > W każdym razie, saturn siedzi mi w II ćwiartce od ponad pół roku. /.../ > Jak to pisze Jóźwiak? "Równanie do normalności" Jozwiak pisze o tranzycie przez IC, ze najpierw "opadaja skorupy" i to jest bardzo charakterystyczne, czytelne zjawisko. Widac slome z butow ukochanych mistrzow, a dawne przyjaznie sie nie sprawdzaja.. Mnie to zadzialalo doslownie z tym mistrzem, bo w wyniku konfliktu Wojtek nazwal mnie trollem (znajac mnie na zywo), wiec odeszlam stamtad na dobre. To zadzialalo. I co do znajomych, mam takie pomruki, ze znajomi sa, jesli trzeba sie zajac ich problemami, a jak ja mam problemy, to jest banal: "wysylaj CV", "nie martw sie" i takie bagatelizowanie. Ale wyglada na wiecej, na to, ze cale zycie zamierza mi sie posypac. A jesliby juz tworzyc regulki, to ja bym uogolnila tak: Saturn idac od MC --> do ascendentu dajac nam pozycje spoleczna, jednoczesnie wysysa nas z sil, zuzywa nam paliwo, naped. Czyli tak, jak pisala Maria Janion, ze "Żyjąc tracimy zycie", z kazdym dniem blizej kresu. Na ascendencie jest kres, musimy stanac, zastanowic kim jestesmy, dokad dojechalismy i (czy) musimy sie zregenerowac. W tym czasie odzywa sie cialo, i nasze takie bebechy, ego, dusza, wnetrze... Dbamy o to, rozwijamy sie, zadajemy glupie pytania jak w Ferdydurke, dziwujemy sie swiatu i ogladamy go w zblizeniu. Cos jak Janusz Palikot, tylko nie mamy sil na aktywnosc na zewnatrz. I apogeum tego jest wlasnie na IC. To jest dol, dno, tu bardzo czesto ludzie umieraja, bo jest najmniej sily. Potem powoli rownamy do normalnosci, trwa to ok. roku, CHYBA ZE jest po drodze wazny tranzyt, wtedy sie wydluza, jest kryzys, przelom, albo krach, zaleznie od tego, co to za tranzyt. U mnie jeszcze Ksiezyc-Pluton: trzeba to traktowac jako koniunkcje osiowa; dopiero potem - a wyglada na to ze moge "nie przezyc" - dopiero potem ewentualnie zaczne isc do descendentu, do normalnosci, jak juz bede stara na maksa (teraz sie czuje na 50+). Trzymaj sie, Margoux, jakos jestem w Twoim przypadku dobrej mysli, tak odruchowo. A o Dagmare to w ogole sie nie martwie, bo czuc, ze dzielna. Odpowiedz Link
kita32 Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 14:19 Myślę, że te regułki działają, ale trzeba odrzucić nastawienie pozytywne lub negatywne, bo z tym bywa różnie. Tzn nie można okresów czasowych (przejścia planet od jednej osi do drugiej) oceniać jako zły lub dobry czas. Danusia, ta o której była zagadka nr 4, zaraz po przejściu Saturna przez Asc wyjechała po raz pierwszy do USA, potem jeszcze raz, zmieniła również mieszkanie w bloku na domek i wszystko u niej przebiegało radośnie i szczęśliwie. Pobyt Saturna w I-ej ćwiartce spowodował jednak bardzo silne osłabienie jej życia towarzyskiego, bo najpierw bardzo dużo zajmowała się wnuczką, a potem przeprowadziła się. I bardzo silnie nasiliła się u niej praca wewnętrzna nad swoim rozwojem duchowym. To wszystko jest zgodne z duchem "Saturna w I-ej ćwiartce", ale ten czas jest dla niej pogodny i radosny i nigdy nie nazwała by ten okres cyklu Saturna złym, czy męczącym. Odpowiedz Link
lwi2 Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 14:23 Romy, masz stacjonarnego Saturna, ostatni w szeregu, np. praca ma być Saturnowa, a nawet silnie Saturnowa, czyli powolna, tworzenie jakiejś struktury. Jowisz jest przed w szeregu, dużo, ale zaraz idzie Saturn i on tu rządzi. Ta nowa praca którą Ci dołożyli, tylko to pokazała. Mam Merkurego na Twoim Saturnie, to się mu trochę przyjrzałam (!). Lwi Odpowiedz Link
margoux Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 16:11 lwi2 napisała: > Romy, masz stacjonarnego Saturna, ostatni w szeregu, np. praca ma > być Saturnowa, a nawet silnie Saturnowa, czyli powolna, tworzenie > jakiejś struktury. Tak, tyle, że ma także Marsa w Baranie, co nijak do powolnego tworzenia stuktury nie przystaje. Sposób działania przejawia się także w pracy. Odpowiedz Link
margoux Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 16:45 > Faktem jest, ze sadzilam, ze AKURAT u Ciebie Jowisz na desc i na dominujacej > planecie przyniesie cos dobrego, ale.. Romy, faktem jest, że nawet ja, przy całym swoim czarnowidztwie, pesymiźmie, widziałam zeszły rok w różowych barwach. I tak się zresztą zapowiadał, ale... stało się inaczej. Swoją drogą historią Travolty mnie załamałaś. Ale dzięki, będę ją przytaczać wszelkiej maści orędownikom Jowisza... Niech się tylko dostaną w zasięg mojego rażenia! > Co do Saturna, u mnie dziala jakby tylko Saturn na IC i kwadratura Plutona do > Ksiezyca, i bedzie jeszcze silniej, bo Saturn idzie do Ksiezyca... Mamy dokładnie te same tranzyty, bo podobne osie i podobne położenie księżyco-plutona. U mnie kwadrat Plutona do Księżyca uściśla się dopiero teraz, ale w zesżłym roku, przy ingresie juz działał. > I Uran po Wenus prawie nie dzialal, a to moje wazne planety, obie.. Uran dopiero Ci wchodzi na Wenus, więc... nie mów hop Poza tym, spojrzałam na Twoje progresje (wiem, że Ty nie patrzysz, ale ja patrzę). Progresywny Księżyc za miesiąc wejdzie Ci do Wodnika. Mniej więcej w tym czasie Uran tranzytowo przejdzie po Wenus. Cały czas jesteś pod działaniem Plutona do Księżyca, ale ten akurat tranzyt traktowałabym jako tło. W każdym razie jakas zmiana uraniczna jest wiece prawdopodobna. > Ale wyglada na wiecej, na to, ze cale zycie zamierza mi sie posypac. Romy, smutno strasznie to zabrzmiało... Mam nadzieję, że tak sie nie stanie. przyznaję, że choć u mnie tak się to zrealizowało, to z drugiej strony, tranzyt Saturna przez IC (pomijając Jóźwiaka) często realizuje się w bardzo namacalny sposób. Ludzie zawierają związki małżeńskie, rodzą dzieci, przeprowadzają się. To TEŻ jest manifestacja tego tranzytu i to dość powszechna. Z własnego zesżłorocznego doświadczenia mogę tylko powiedzieć, że sytuacja rozwiązała się w ciągu trzech tygodni podczas ostatniego (trzeciego) przejścia. Teraz, jak na to patrzę, to wręcz "słyszę" uszami duszy bicie dzwonów w trakcie, gdy się to działo. Brzmi pompatycznie, ale tak to własnie wizualizuje Bicie dzwonów w tle i postać Saturna w kapturze, z kosą, który dokładnym chirurgicznym cięciem u samej nasady odcina to, co działo się do tej pory. Jakiś miesiąc później mialam sen, w którym pojawił się drugi główny uczestnik "dramatu" i dwa ścięte pieńki pośrodku leśnej polany, na których leżały dwa równo ułożone topory. Niezłe,nie? Póki co, rozgrzebałam się wewnętrznie, chcąc odpowiedzieć sobie na pytanie, dlaczego tranzyty w moim wydaniu realizuja się zawsze negatywnie. Nic innego mi nie pozostało. Chciałabym tylko, jak juz przyjdzie kiedyś opuścic ten padół łez, stwierdzić, że jednak było mi dane przeżyć cokolwiek, doświadczyć empirycznie, a nie tylko dokonywac teoretyczniej autoanalizy na kozetce, bo taki rozwój duchowy to ja serdecznie chromolę. Ale to juz tak zupełnie na marginesie. > A jesliby juz tworzyc regulki, to ja bym uogolnila tak: (...) Jak zwykle piszesz pięknie. Nawet przy całej mojej wściekłości i bezsilności, jaka obecnie czuję, przyznaję, że ujęłaś mnie tą interpretacją IMyślę, że jest duzo trafniejsza niż ta Wojtka. Trzymam za Ciebie kciuki, i pewnie się jeszcze odezwę! m. Odpowiedz Link
yoanix Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 17:48 Przejscie przez IC było tragiczne dla mnie...wszystkos sie waliło, brak pracy, brak kasy , problemy w relacjach z ojcem(całe zycie były) i jak juz głębiej wlazł ten saturn do IV domu dostałam prace, uporządkowałam sprawy z ojcem(relacje nigdy nie były łatwe), zawsze ustepliwa ,a tu nagle mnie szlak trafił i powiedziała dość i jak nigdy w zyciu nasze relacje stały sie w miare "poprawne" ...i zrobiłam kapitalny remon mieszkania...gipsowała , szlifowałam, tapetowałam pierwszy raz w zyciu zabrałam się za taki remont, teraz Saturn lezie przez V dom i jestem ciekawa co zmajstruje , natomiast nie wiem czemu(juz raz to przerabiałam pare lat temu) jak tylko Jowisz znalazł się na granicy VIII/IX domu w koniunkcji z Wenus(trygon saturn) to laduje na zasiłku tak , ze te dobrodziejstwo Jowisza jakos mi nie służy. Ciężko było z tym saturnem , ale z perspektywy czasu jestem zadowolona. Tak więc trzymaj sie cieplutko bedzie dobrze. Odpowiedz Link
dagmara888 Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 21:10 Romy dzieki za wiare we mnie)) Nie rozpoczelam jeszcze drugiej cwiartki Saturna (nastapi to dopiero we wrzesniu tego roku) ale moge z pewnoscia powoli podsumowywac pierwsza jego cwiartke. Byla ona bardzo pouczajaca, wiele sie nauczylam, rowniez cechowala sie ona wielka samotnoscia i radzeniem sobie z ta samotnoscia (przenosiny do innych krajow wymuszaly akceptacje takiego stanu rzeczy). O ile sprawach prywatnych nauczylam sie ogromnie wiele (w tym samotnosci) to sfera zawodowa nadal pozostawia wiele do zyczenia. Nawet ostania zmiana zawodowa prowadzi mnie do zupelnie czegos innego niz ja marzylam. Mianowicie zawsze chcialam byc postrzegana jako osoba bardzo odpowiedzialna, ktora wie co robi w pracy, bardzo profesjonalna. I taka staram sie byc. Po ostatniej przeprowadzce do innego oddzialu mojego pracodacy zauwazylam, ze ludzie w pracy traktuja mnie inaczej (jestem jedynym obcokrajowcem na kierowniczym stanowisku). Nie powierzaja mi zadnych trudnych obowiazkow, wogole mam spora wolnosc w tym co w danym dniu robie, sama wyznaczam sobie zadania i nikt sie mna nie interesuje za bardzo. Czasami mnie to denerwuje, bo mam wrazenie, ze nikt sie ze mna nie liczy, ze nawet jak zrobie jakas prace to nikt tego nie zauwaza i wydaje mi sie, ze niepowaznie mnie traktuja. Ale z drugiej strony sobie mysle: placa mi takie same pieniadze jakby ode mnie czegos wymagali wiec po co ja mam sie przejmowac i narazac na stresy? jak moge brac takie same pieniadze i nie miec zadnej odpowiedzialnosci i wracac do domu zrelaksowana? Nie wyrzuca mnie z pracy, bo nie maja zadnych podstaw. Jakie mam gwarancje, ze bedac zasadnicza, odpowiedzialna, poswiecajaca sie dla pracodacy dostane awans? Zaczelam akceptowac i nie przejmowac takim a nie innym traktowaniem i nie wiem do czego mnie to doprowadzi, ale robie zyciowy eksperyment W kwietniu czeka mnie dokladnie przejscie Urana przez urodzeniowe MC - bedzie to ciekawe doswiadczenie. Co do Jowisza na Desc - no coz...u mnie ksiazkowo - zwiazek (dopomogl jemu progresywny Ksiezyc rowniez tym samym czasie uderzajacy w Desc). Zwiazek swietny ale niestety na odleglosc (dzieli nas jakies 300 km). Staramy sie spotykac jak najczesciej (dlatego tak rzadko bywam na forum). W planach - moja albo jego przeprowadzka i zamieszkanie razem. Romy trzymaj sie, ja wierze, ze Saturn w 2 cwiartce jak juz tam zagosci na dobre przyniesie wiecej radosci. Odpowiedz Link
gabryzjon Re: O regułkach jowiszowo-saturnowych 10.02.09, 21:47 To dopiero pól roku Margoux ! – wytrwaj jeszcze trochę - mój saturn od prawie półtora roku w II ćwiartce i powoli czuję „poprawę”, ale głównie w postaci przemeblowania pod sufitem ( nie nie, żadne cuda na kiju - tylko przestałam się uginać pod presją nieaktualnych wzorców i bać się odpuścić sobie niektóre sprawy i sytuacje, a też nauczyłam się nie dopuszczać do sytuacji w której tacham rozmaite nie swoje krzyże i tobołki jak przez całą 4 ćwiartkę!) – w sumie wokół taka sama bryndza trwa siłą bezwładu, ale we mnie już nie, i wróciło poczucie integralności – inna sprawa, że nigdy nie równałam do normalności ani się nie dawałam „wyrównać” , ale ewidentnie siły wracają ! (trochę się nawet obawiam żeby tego po mnie nie było za bardzo widać no wiecie ) Więc może znajdzie się wkrótce remedium na poczucie wyobcowania w starym środowisku Margoux -? - wkońcu idzie wiosna Trudno mi dokładnie i ponad wszelką wątpliwość powiedzieć na skutek jakiego/czyjego wpływu miałam tak długo tak doszczętnie przerąbane i zasadzie ćwiartek też bym niejedno wytknęła ! > Czyli tak, jak pisala > Maria Janion, ze "Żyjąc tracimy zycie", z kazdym dniem blizej > kresu. Na > ascendencie jest kres, musimy stanac, zastanowic kim jestesmy, dokad > dojechalismy i (czy) musimy sie zregenerowac. W tym czasie odzywa sie cialo, i nasze takie bebechy, ego, dusza, wnetrze... O tak ! – mi to nawet baaardzo dosłownie odezwały się bebechy ! Dla mnie pewnie z racji tego nieszczęsnego ascendentu w raku (ni przypiął ni wypiął!) saturn zorganizował lekcję specjalną rozstawania się ze wszystkim co moglo mi dać poczucie tożsamości i wartości - na co tak długo i z taką determinacją pracowałam (…– że też mu się taka jak teraz bardziej podobam ?! Też myślę, że wyraziściej się Go teraz czuje (bardziej dojmująco) z racji aktualnej przepychanki z uranem – i buntu więcej i dół głębszy (...) Odpowiedz Link
kita32 Ryby 17.02.09, 11:07 Dzisiaj (17.2.09), kwadrans przed 14-ą, Słońce wchodzi w znak Ryb. A o 17.27 będzie ścisła koniunkcja Marsa z Jowiszem (i Płn Węzłem Księżycowym) (10^ Wodnika) w sekstylu do Wenus (10^ Barana). Odpowiedz Link
lwi2 Re: Ryby 17.02.09, 20:57 E, chyba dopiero jutro te Ryby, a dzisiaj mamy Słońce w ostatnim stopniu znaku Wodnika, co jest podobno "królewski stopień". Lwi Odpowiedz Link
kita32 Krzyż i Półkrzyż 30.07.09, 14:50 Zaniedbałam ten wątek. Ale odgrzebałam go, bo takie tranzyty jak teraz to rzadkość. Aktualnie jest Krzyż utworzony z Saturna, Urana, Plutona i Wenus. Do tego działa opozycja Merkurego do stellum Jowisz-Chiron-Neptun, do której w tym momencie Księżyc ustawił się w kwadraturach. Nic dziwnego, że akurat dzisiaj zachorowały 3 osoby w mojej rodzinie - każde na coś innego... Odpowiedz Link
nuvvo Re: Krzyż i Półkrzyż - legalna pigulka aborcyjna 31.07.09, 17:25 sensacja dzisiaj jest u nas to, ze zalegalizaowano pigulke Ru-486 o dzialaniu poronnym. choc aborcja jest legalna juz od ponad 30 lat, to pigulki mimo pozytywnych opinii niektorych autorytetow i prosb ze strony roznych srodowisk, byly nielegalne. a wlasnie dzis dopuszczono je do uzytku Odpowiedz Link
kita32 Re: Krzyż i Półkrzyż - legalna pigulka aborcyjna 31.07.09, 17:59 "U nas", to w jakim państwie? Odpowiedz Link
romy_sznajder Re: Krzyż i Półkrzyż - legalna pigulka aborcyjna 31.07.09, 18:23 wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,6881872,Wlochy__Zalegalizowano_pigulke_aborcyjna.html Włoska Agencja ds. Leków (AIFA) zezwoliła na wprowadzenie na krajowy rynek pigułki aborcyjnej RU486, kończąc tym samym procedurę, która trwała niemal dwa lata. /../ Wniosek złożyła w listopadzie 2007 roku francuska firma Exelgyn; we Francji pigułka aborcyjna jest legalna od ponad 20 lat. /.../ Aborcja jest we Włoszech legalna od 1978 roku. Odpowiedz Link
nuvvo Re: Krzyż i Półkrzyż - legalna pigulka aborcyjna 31.07.09, 18:33 przepraszam, dopiero wrocilam z pracy, no i caly dzien u nas o tym trabia. zagaladam wiec na tranzyty a tu taki krzyż! Odpowiedz Link
gabryzjon Re: nów w Pannie 09.02.09, 11:08 felutka napisała: > Warsztat z ustawień hellingerowskich,więc niezbyt rozrywkowo na > początek września. W Polsce ?a gdzie i u kogo? (no chyba że u samego mistrza? ) mogłabyś podać szczególy ? Odpowiedz Link
kita32 Re: Krzyż i Półkrzyż - legalna pigulka aborcyjna 31.07.09, 20:52 Ale popatrzcie jak to zalegalizowanie pigułki poronnej we Włoszech pasuje do planet uczestniczących w Krzyżu - Uran, Wenus, Pluton i Ceres. Saturn również uczestniczy w tym Krzyżu, ale ma luźniejsze aspekty niż Ceres, która jest z nim w koniunkcji. Odpowiedz Link
ggossia merkury w retro 20.09.09, 01:12 Witajcie po dlugiej przerwie ;D ! dawno mnie tu nie bylo... chcialabym sie zapytac jakie macie zdazenia zwiazane z merkurym, kiedy wchodzi w ruch wsteczny ? Od jakiegos czasu zauwazylam, ze bardzo czesto zdazaja mi sie wtedy zaliczenia (studiuje), ktore oblewam i musze je powtarzac ;/ np. tak jak teraz ...albo ewentualnie jakies problemy z formalnosciami na uczelni- typu musze dlugo czekac na wpis etc. Zastanawiam sie gdzie u mnie to znalezc w horoskopie. Natalnie merkury znajduje sie w 9 domu we lwie i w koniunkcji z MC, wiec moze stad zawsze odczuwam to wejscie w retro? Pozdrawiam Odpowiedz Link
kita32 Re: merkury w retro 20.09.09, 12:28 Ja u siebie nie odczuwam wejścia Merkurego w retro, a w każdym razie nie uświadamiam sobie. Chociaż właściwie obecnie retrogradujący Merkury dołożył mi się (na początku września) do innych aspektów - Marsa i Urana. Bardzo silnie aspektowany był mój Saturn i Jowisz. Wtedy dwukrotnie ułamała mi się koronka w widocznym zębie - górnej 2-ce. Dentystka naprawiała mi to w ramach gwarancji, ale został mi strach o moje zęby, chociaż wiedziałam, że jak te tranzyty przejdą, to problem minie... Odpowiedz Link