Dodaj do ulubionych

Maraton z astrologią 21.03.09 W-wa Konferencja PSA

28.01.09, 13:55
I Konferencja Polskiego Stowarzyszenia Astrologicznego - 21.03.2009

Zapraszamy wszystkich miłośników astrologii na I Konferencję Polskiego
Stowarzyszenia Astrologicznego. Będzie to pierwsze tego typu wydarzenie
astrologiczne po 1989 roku Polsce! Nie przegapcie takiej okazji i przyjedźcie
21.03.2009 roku do Warszawy, aby spotkać się z członkami PSA, wysłuchać
ciekawych wykładów plejady polskich astrologów i wziąć udział w warsztacie
interpretacji horoskopu.

Konferencja obędzie się w sobotę 21.03.2009 r. w sali wykładowej Instytutu
Biochemii i Biofizyki PAN Ochota przy ul. Pawińskiego 5a, 02-106 Warszawa (na
wysokości ul. Archiwalnej).

Dojazd z Centrum Warszawy zajmuje około 20 min.
Tramwaje: 1, 7, 9, 15, 25, 35 (przystanki: Bitwy Warszawskiej lub Banacha).
Autobusy: 512, 175, 188.

Konferencja rozpocznie się o 9.00 i potrwa do 20.30 z przerwą na obiad.
Szczegółowy plan wystąpień podamy wkrótce na www.polskaastrologia.pl

Na konferencji wystąpią:

Leon Zawadzki i Maria Pieniążek
Co zobaczyli astrologowie na Ziemi Świętej - od Abrahama do Hi Tech-u
(archiwalia i przyszłość konfliktów)

Jarosław Gronert
Śmierć dinozaurom czyli siedmiokrotne kwadratury Urana w Baranie do Plutona w
Koziorożcu na początku XXI wieku

Piotr Piotrowski
Podstawy astrologii horalnej

Wojciech Jóźwiak
Kilka problemów astrologii, które potrzebują eksperymentów

Włodzimierz Zylbertal
Słońce, Księżyc i Saturn jako planety inicjacji

Wojciech Suchomski
Jak zarabiać na giełdzie za pomocą astrologii finansowej

Piotr Gibaszewski
O przepowiadaniu przyszłości w astrologii

Józefina Jagodzińska
Planety transplutoniczne

Dorota Rzepecka
Astrologia porównawcza w ujęciu kobiecym

Miłosława Krogulska
Jak sobie radzić z trudnymi tranzytami planet

Izabela Podlaska
Seks w horoskopie

Patronat medialny: miesięcznik Nieznany Świat, tygodnik Gwiazdy Mówią, Astroportal.pl

Konferencja jest bezpłatna dla członków Polskiego Stowarzyszenia
Astrologicznego. Wstęp dla osób spoza Stowarzyszenia 10 zł.
Więcej informacji na www.polskaastrologia.pl albo bezpośrednio u Izabeli
Podlaskiej tel. 0-600-218-488 lub Miłki Krogulskiej 0-600-218-588.

Pozdrawiam serdecznie

Iza Podlaska
PSA
Obserwuj wątek
    • kita32 kto? 30.01.09, 00:16
      A kto z Was pojedzie/przyjdzie na konferencję?

Ja mam ochotę, ale jeszcze nie wiem, czy będę mogła, bo nie wiem jakie weekendy
      będę miała wolne.
      • am98 Re: kto? 30.01.09, 21:00
        kita32 napisała:

A kto z Was pojedzie/przyjdzie na konferencję?

Ja mam ochotę, ale jeszcze nie wiem, czy będę mogła, bo nie wiem jakie weekendy
        będę miała wolne.

Ja miałabym wielką ochotę i co chwila o tym myślę, ale kupiłam już bilety na
        święta. Nie mam kasy, żeby latać dwa razy pod rząd. Szkoda.

Bez przesady z tą Lozanną, przecież to nie Pekin.
        Lozanna - Warszawa - 1613 km
        Strabane - Warszawa - 2451 km

• paulia Re: kto? 31.01.09, 21:58
          Bez przesady z tą Lozanną, przecież to nie Pekin.
          > Lozanna - Warszawa - 1613 km
          > Strabane - Warszawa - 2451 km

smile ale i tak mi daleko!
    • paulia Re: Maraton z astrologią 21.03.09 W-wa Konferencj 30.01.09, 11:50
      Ah co ja bym dala, zeby moc przyjsc na ta konferencje smile
      Ale troche mi daleko z Lozanny...

Szkoda.

Pozdrawiam i powodzenia
      p
      • acrux_79 Ja jadę 31.01.09, 23:09
        Widzieć w jednym miejscu konstelację różnych przedstawicieli raz na
        kilkanaście lat, to naprawdę duże przeżycie smile. Choć, nie bądźmy
        pesymistami i liczmy na to, że wszyscy pojawią się też na drugim
        zlocie wink...
        Mam nadzieję, że nie będzie problemów z noclegiem wink wink
        • iza.podlaska Re: Ja jadę 01.02.09, 11:15
          Witam!
          Jeśli jesteś w naszym Stowarzyszeniu i nie masz jeszcze noclegu na marcową
          Konferencję, to daj mi znać na prv lub na maila PSA - coś pomogę znaleźć.

Pozdrawiam
          • iza.podlaska Re: Ja jadę 01.02.09, 11:16
            Zapomniałam dopisać, że skrzynki mailowej na gazeta.pl nie sprawdzam od lat,
            wiec prześlij na maila PSA, jeśli nie znasz mojego prv.

Pozdrawiam raz jeszcze
            • kita32 Ja jadę 28.02.09, 13:18
              Już wiem, że dzień 21 marca będę miała "wolny".
              Jadę na Konferencję smile

• lwi2 Re: Ja jadę 03.03.09, 22:00
                Ja też chcę być, chociaż nie wiadomo co to może jeszcze wyniknąć.
                Prawie 12 godzin siedzenia, nawet z przerwami, i jak będzie super
                interesująco, to dość duże wyzwanie. Ale spotkać ludzi znanych z
                forów tylko, to bardzo duża gratka! Ciekawe czy się poznamy?
                Żartowałam.
                A wiecie, że w tym samym czasie jest w Warszawie bardzo duża
                konferencja kosmiczna, bo nie wiem czy można powiedzieć, że
                astronomiczna (szczegółów nie znam, ale wiem, że Polska jest
                organizatorem światowej konferencji w tej dziedzinie).
                Lwi

---

lwi.bloog.pl/

• romy_sznajder Re: Ja jadę 03.03.09, 22:30
                  Ja, jesli przyjde, to popoludniem. Rano w sobote to i tak byloby wyzwanie samo w
                  sobie, ale w pt. wyrywam zeba i niestety nie da sie przewidziec reakcji.
                  Zwlaszcza, ze Marsa bede miec w kwadraturze do Neptuna.
                  Nie zglaszalam jeszcze ze moze bede a moze nie bede, ale moze trzeba? No i czy
                  jak sie rano nie zarejestruje, to nie wejde?
                  • mii.krogulska Re: Ja jadę 04.03.09, 09:52
                    Witam serdecznie,
                    już wyjaśniam:
                    nie trzeba rejestrować się rano, można w chwili przyjścia na miejsce.
                    Członkowie PSA mają zapewnione miejsce - tydzień przed i tak będę wszystkich
                    obdzwaniać i mailować, bo muszę z grubsza wiedzieć, w razie czego pomóc w
                    noclegu. Ale jak ktoś w ostatnich chwili zmieni zdanie i postanowi dojechać, to
                    też nie jest to żaden problem. Osoby, które nie są członkami PSA będą stawać się
                    członkami tymczasowymi i wchodzą na salę w miarę wolnych miejsc, dlatego lepiej
                    się wcześniej zapisać do Stowarzyszenia, bo tylko to w 100% gwarantuje wstęp.
                    Trygon zresztą będzie większy w tym wydaniu!
                    Ale ponieważ wydarzenie trwa cały dzień, pewnie się wszyscy będą przemieszczać.
                    Sala nie jest z gumy, ale sądzę, że się wszyscy jakoś zmieścimy.
                    Po Konferencji dla tych, co nie mają nigdy dosyć impreza w pobliskiej pizzerii,
                    w niedzielę od 12.00 dalszą integrację w herbaciarni poprowadzi Józefina.

Pozdrawiam serdecznie smile Mii
                    tel. 0-600-218-588
      • anahella Re: Maraton z astrologią 21.03.09 W-wa Konferencj 20.03.09, 21:43
        paulia napisała:

> Ah co ja bym dala, zeby moc przyjsc na ta konferencje smile
        > Ale troche mi daleko z Lozanny...

Przyjedziesz za rok. Ponieważ sala prawdopodobnie będzie wynajęta z dużym
        wyprzedzeniem, będziesz mogła wykupić tańsze bilety.
    • iza.podlaska Szczegółowy plan Konferencji 28.02.09, 20:53
      Plan I Konferencji Polskiego Stowarzyszenia Astrologicznego
      21.03.2009 Warszawa 9.00 – 20.30

8.00 – 9.00 rejestracja
      rejestracja w recepcji, przydział identyfikatorów dla członków konferencji – stałych i tymczasowych członków PSA

9.00 – 9.05 otwarcie I Konferencji PSA

9.05 – 9.50 Miłosława Krogulska: Jak sobie radzić z trudnymi tranzytami planet

9.50 – 10.30 Izabela Podlaska: Seks w horoskopie

10.30 – 10.50 przerwa

10.50 – 11.30 Wojciech Jóźwiak: Kilka problemów astrologii, które potrzebują eksperymentów

11.30 – 12.10 Jarosław Gronert: Śmierć dinozaurom czyli siedmiokrotne kwadratury Urana w Baranie do Plutona w Koziorożcu na początku XXI wieku

12.10 – 12.30 przerwa

12.30 – 13.10 Leon Zawadzki i Maria Pieniążek: Co zobaczyli astrologowie na Ziemi Świętej - od Abrahama do Hi Tech-u (archiwalia i przyszłość konfliktów)

13.10 – 13.50 Piotr Piotrowski: Podstawy astrologii horalnej

13.50 – 15.00 przerwa obiadowa

15.00 – 15.30 Anna Woźniak: Warsztat interpretacji horoskopu - Dwa horoskopy Ernesto Che Guevary

15.30 – 16.10 Włodzimierz Zylbertal: Słońce, Księżyc i Saturn jako planety inicjacji

16.10 – 16.50 Piotr Gibaszewski: O przepowiadaniu przyszłości w astrologii

16.50 – 17.10 przerwa

17.10 – 17.50 Wojciech Suchomski: Jak zarabiać na giełdzie za pomocą astrologii finansowej

17.50 – 18.30 Dorota Rzepecka: Astrologia porównawcza w ujęciu kobiecym

18.30 – 18.50 przerwa

18.50 – 19.30 Józefina Jagodzińska: Planety transplutoniczne

19.30 – 20.30 Leszek Weres: Kosmogram – kosmiczny plan czy/i karma człowieka

20.30 – oficjalne zamknięcie konferencji

Więcej informacji na www.polskaastrologia.pl lub u Izabeli Podlaskiej tel. 0-600-218-488
    • natalia_natasza Re: Maraton z astrologią 21.03.09 - wykład LZ i MP 21.03.09, 23:33
      Witam - (info. dla zainteresowanych(
      ...na str. LOGONII jest podany link:
      www.sendspace.com/file/11fnr0
      z zapisem w pliku .wmv wykładu Pani Marii Pieniążek i Pana Leona Zawadzkiego nt:
      "Co astrologowie zobaczyli na ziemi świętej" (101mb)

pozdrawiam
      • 1-brygida Re: Maraton z astrologią 21.03.09 - wykład LZ i M 22.03.09, 08:53
        Byłam!!Jestem pod wrażeniem całej Konferencji,kosmicznej
        atmosfery ,jaka zapewniły organizatorki(no i my sami),i
        interesujących wykladów!.Fakktycznie był to Maraton.Szkoda że wiele
        osób pocałowało klamke,za rok zmiescimy sie wszyscy napewno.Poznałam
        także w realu Kitewink i MKsmile Miałam nadzieje że więcej Was
        poznam..to może za rok??Pozdrawiam Was gorąco.Brygida
        • kita32 PODZIĘKOWANIA 22.03.09, 13:19
          Chcę bardzo serdecznie podziękować organizatorkom Konferencji za zorganizowanie
          jej i za włożony duży wkład pracy. Dziękuję smile

Konferencja była świetna. Wykłady super. Dla mnie były dużym przeżyciem. Mało
          mam takich kontaktów w realu. Uczyłam i uczę się astrologii głównie poprzez
          internet (najpierw u Wojtka Jóźwiaka, teraz uczę się poprzez astrozagadki).
          Słuchanie astrologów w realu zrobiło na mnie duże wrażenie.

Najciekawszym dla mnie był wykład Jarka Gronerta. Natomiast na nagranym
          wykładzie Leona Zawadzkiego i Marii Pieniążek zabrakło mi kontaktu z wykładowcą
          i zapadłam w krótką, relaksacyjną drzemkę, co też mi się przydało, bo w nocy
          spałam tylko 3 godziny - nie wyrobiłam się z czasem przed wyjazdem.

Cieszę się bardzo, że spotkałam na Konferencji EMK i Florentynę-Jolę, Jovankę,
          Selenę, Ninę, Brygidę, Hobi i poznałam Marię. I cieszę się, że przez moment
          widziałam się z Jolą (Romy) smile.
          I miło mi było widzieć się z Wojtkiem.
          • kita32 Re: PODZIĘKOWANIA 22.03.09, 13:26
            A w przyszłym roku nie będę wychodzić wcześniej do pociągu (miałam już wykupiony bilet powrotny), tylko postaram się o nocleg w Warszawie.
            • anahella Re: PODZIĘKOWANIA 22.03.09, 15:25
              Super,że byłaś. Jeśli nie masz noclegu w Warszawie ogłoś to na forum; swoim lub
              moim - na pewno ktoś zechce Cię przenocować.

Miło mi było poznać Cię na żywo.
          • romy_sznajder Minelysmy sie z Kita 22.03.09, 17:27
            Ja minelam sie z Kita, na styk zupelnie, zdazlylysmy sie przywitac wylewniewink Tak jakbysmy sie wymienily do napisania tu krotkiej relacji.

Weszlam w trakcie wykladu o AstroFin. Dla mnie to zadna nowosc, bo bardzo uwaznie sledzilam bloga Jerrego, a teraz zalogowalam sie na jego stronie. Nie jestem finansista z wyksztalcenia, ani nawet z zamilowania, ale astrologicznie rozumiem o co chodzi w swiecie finansow. Zaskoczeniem za to byla dla mnie osoba Jerrego-Wojciecha, nie sadzilam, ze jest tak jowiszowy!

Potem z marszu, czyli od razu i w takim marszowym tempie - mowila DOri. Poniewaz ja Lwy kocham i czuje sie feministka, wiec Dori wywarla na mnie wrazenie nie tylko tekstem prezentacji, ale cala swoja osoba. Mowila o tym, ze w czasie pobytu Urana i Plutona w Wadze zmienilo sie na swiecie tyle spraw dotyczacych kobiet (relacje, prawo rozwodowe), e musialo miec oddzwiek i w astrologii. Nawiazujac do niektorych koncepcjii znanych swiatowych astrolozek Dori opisala w nowatorski (feministyczny?) sposob synastryczne aspekty Slonce-Ksiezyc, Wenus-Ksiezyc i Uran-Ksiezyc. Ten ostatni aspekt zilustrowala najpopularniejszym przykladem synastrycznym w Polsce, Chopin-George Sand i ziterpretowala ten uklad polemicznie wobec najbardziej znanego, Weresowego ujecia.
            Dori polozyla nacisk na to, ze astrologia klasyczna bywa zbyt czesto ujmowana z meskiej perspektywy, a przeciez prawda powinna zakladac rowniez ujecie kobiece; chodzi przeciez o zrownowazone, rownoprawne wspolistnienie obu sposobw patrzenia i interpretacji.

Potem Iokepine opowiadala o planetach dalekich, transplutonicznych. Jej zdaniem odkrywanie wciaz nowych planet sprowadzi sie do tego, ze kazdy znak bedzie mial po prostu po dwoch wladcow.
            Swoje zainteresowanie niektorymi z wolnych planet Iokepine tlumaczyla ich sila we wlasnym horoskopie. Bo w koncu taka uprawiamy astrologie, jaki mamy horoskop.

Na koncu mowil Leszek Weres. Mowil w stylu sobie wlasciwym, widzac polaczenia wszystkiego ze wszystkim, traktujac swiat jako mandale, mowil duzo o swoim dorobku, przepowiedniach i warsztacie pracy, rowniez o astrologii w Polsce, sypal anegdotami i zartami, i wyraznie bardzo sie z Konferencji cieszyl. W droga strone: mysle, ze Weresa trzeba po prostu kochac (wiekszosc osob obecnych byla temu bliska), wtedy korzysta sie maksymalnie z jego dorobku i obecnosci.
            Sam Leszek Weres wykorzystal za to maksymalnie czas, mowil prawie do 22-iej.

Bylam bardzo nie w formie, wiec niewyrywna towarzysko, ale i tak duze wrazenie, mimo ze troche w przelocie, wywarly na mnie Dziewczyny, ktore to wszystko organizowaly. Wszystkie widzialam juz na jakis mniejszych czy wiekszych zdjeciach, wiec rozpoznanie bylo oczywiscie niesytmetryczne (Dori mnie spytala: "-Czy ma pani oplacone skladki?"smile) Ciekawa jestem, jaka mam synastrie z Mii, bo uruchomilo sie nam wrazenie, ze "sie znamy", mimo ze nie bardzo sie mamy skad znac. To robi dobra synastria. Ciesze sie, ze widzialam Anahelesmile i Dorismile, Pani.jazz gdzies biegala, Iokepine w calej okazalosci na swojej prezentacji, a Ize tylko z dalekasmile
            Spotkalam nasze Dziewczyny, EweMarie, Jovanke i Florentynesmile
            • romy_sznajder Astrozlożka 22.03.09, 17:33
              > Nawiazujac do niektorych koncepcjii znanych swiatowych astrolozek Dori opisala
              /.../

Gwoli wyjasnienia, slowo jest dla celow opisowych, skrotowych i rozpoznawczych.
              Dori zas mowila "pani astrolog". Dodala dowcipnie, ze slowo "astrolozka"
              kojarzy sie jej ze slowem "papuzka" i to jest jeden z przykladow ubostwa jezyka
              polskiego w dziedzinie kobiecych zawodow.
              Ja sie z tym zgadzam. Nie mowie o sobie <astrolozka>, chociaz <"pani"> astrolog
              - tez nie..
              • kita32 relacja 22.03.09, 19:12
                Cieszę się, Romy, że napisałaś swoją relację (z tej części Konferencji na której mnie nie było) smile.
            • iokepine Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 07:53
              romy_sznajder napisała:

Ciesze sie, ze widzialam Anahelesmile i Dorismile, Pani.jazz g
              > dzies biegala, Iokepine w calej okazalosci na swojej prezentacji, a Ize tylko z
              > dalekasmile

Takie są uroki bycia organizatorem i siedzenia większość czasu w "recepcji" -
              wszyscy Cię kojarzą, Ty nie kojarzysz prawie nikogo wink Byłaś na spotkaniu
              pokonferencyjnym wczoraj?

Było bardzo fajnie, w sumie przewinęło się ze 40 osób przez te 5 godzin smile
              Bardzo cieszą mnie też uwagi kilku osób z aktywną Haumeą w horoskopie, które
              rzeczywiście widzą te cechy, o których mówiłam na wykładzie u siebie. To
              fantastyczne potwierdzenie własnych obserwacji smile
              • romy_sznajder Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 13:21
                Nie, na spotkaniu nie bylam, ale moze nadrobie, jesli beda chetni na te cykliczne spotkania. Ale Iokepine, gdybys tu jeszcze wpadla, czy mozesz napisac, czym sa obiekty oznaczone w Uranii jako 6 (scisle mam na desc.) i 8 (3,5^) na asc.? Bardzo prosze. Kiedy bede znala nazwy, cos o tym poczytam.
                • iokepine Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 13:34
                  romy_sznajder napisała:

> Nie, na spotkaniu nie bylam, ale moze nadrobie, jesli beda chetni na te cyklicz
                  > ne spotkania. Ale Iokepine, gdybys tu jeszcze wpadla, czy mozesz napisac, czym
                  > sa obiekty oznaczone w Uranii jako 6 (scisle mam na desc.) i 8 (3,5^) na asc.?
                  > Bardzo prosze. Kiedy bede znala nazwy, cos o tym poczytam.

Wiesz, to zależy od tego, jaką wersję Uranii masz. Napisz mi, w jakich stopniach
                  i znakach znajdują się poszczególne obiekty, a powiem Ci, jak się nazywają - o
                  ile mają nazwy. Jednym z kryteriów doboru planet na wykładzie była ich wielkość.
                  Varuna, Quaoar itd są po sporo mniejsze od Haumei, MakeMake, nie mówiąc już o
                  Prozerpinie.
                  • romy_sznajder Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 13:50
                    Na 1972 rok.
                    Obiekt nr 8 - Rak 14^44R
                    Obiekt nr 6 - Koz 19^34

Ciekawe.. nigdy nie posadzalam sie o obsadzona oś asc-desc..
                    • iokepine Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 14:53
                      romy_sznajder napisała:

> Na 1972 rok.
                      > Obiekt nr 8 - Rak 14^44R
                      > Obiekt nr 6 - Koz 19^34

W Raku z transplutoników był w '72 Orcus, bliźniaczy brat Plutona, ale koło 20 -
                      24 stopnia, a poza tym Hylonome, żeński centaur krążący między Uranem a Neptunem
                      i Vulkanos ze szkoły Witte, których to obiektów w ogóle nie uznaję.

W Koziorożcu - nic, z tych obiektów, jakie mam. Zapytaj Bogdana smile
                      • romy_sznajder Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 15:48
                        Zrozumialam, ze cyfry 5,6,7,8 sa stalymi oznaczeniami ze wzgledu na brak zgody
                        co do nazwy planety, a tak zrozumialam, bo o ktorejs z cyfr (chyba 4?) jako tak
                        oznaczonej w Uranii wspomnialas w prezentacji.
                        Skoro nie sa to stale oznaczenia, to uznam, ze nie sa to obiekty waznesmile
                        Dziekuje!
                        • iokepine Re: Minelysmy sie z Kita 23.03.09, 23:09
                          Nie, Bogdan po prostu w kolejnych wersjach nadaje te cyferki tym obiektom, które
                          jeszcze nie mają swoich symboli - niekoniecznie dlatego, że ich nie zrobił,
                          często te symbole dopiero powstaja.
          • iza.podlaska Re: PODZIĘKOWANIA 23.03.09, 12:05
            Kita, super że do nas dotarłaś. Do zobaczenia wkrótce!

Pozdrawiam
    • domitrax Re: Maraton z astrologią 21.03.09 W-wa Konferencj 27.09.17, 23:43
      Seks w horoskopie Podlaskiej był dla mnie chyba najbardziej interesujący ( bez obrazy dla innych genialnych wykładowców ).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka