betiblu 24.11.07, 19:58 Jaki salon polecacie? A może znacie jakąś dobrą krawcową...? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ala.81 Re: Suknia ślubna... 24.11.07, 20:29 ja miałam szystą suknię wg swojego pomysłu i jestem bardzo zadowolona jeśli chcesz zobaczyć moge ci wysłać zdjęcia na maila. Szyła mi krawcowa z okolic Częstochowy Odpowiedz Link
kajunia9 Re: Suknia ślubna... 25.11.07, 16:01 Ala ja bym prosiła o zdjęcia jeżeli można na meila kasiaruszczak@interia.pl i namiary na krawcową skąd jest dokładnie ??/ Odpowiedz Link
julianna32 Re: Suknia ślubna... 08.01.08, 16:43 Jestem już po ślubie ,suknię szyłam w salonie Wanda i jestem bardzo zadowolona.Obsługa super ,potrafią dobrać suknię do każdej figury .Wierzcie mi ,byłam bardzo wymagająca ,a krawcowe bardzo cierpliwe i miłe.Dopracowały każdy detal.POLECAM Odpowiedz Link
misiak0703 Re: Suknia ślubna... 25.11.07, 23:03 ja tez poprosze o przysłanie zdjęć na adres misiak0703@gazeta.pl Odpowiedz Link
horpyna1 Re: Suknia ślubna... 26.11.07, 20:23 czy ja też mogę prosić o zdjęcie na meila gazetowego? Napisz proszę też namiary na krawcową. Dzieki! Odpowiedz Link
agati.5 Re: Suknia ślubna... 13.01.08, 14:31 cześć dziewczyny:) ja odwiedziłam kilka salonów z sukienkami ślubnymi tzn: casandra,bianco, lisa,wanda. Bianco wybrałam, naprawdę jest tam tak duży wybór że ja nie wiedziałam co wybrać bo zastanawiałam się nad dwoma. Pani Monika z siostra są tak sympatyczne i nie było problemu z tym żebym sukienki przymierzała po dwa trzy razy. Poszłam z przekonaniem że wiem co chce, ale Pani Monika powiedziała że może przymierze jeszcze jedną którą ona wybrała. Okazało sie że właśnie nad nią się zastanawiałam czy nie wybrać. Nie czułam sie skrępowana, i same mi mówiły żebym jeszcze raz przymierzyła która chce. Dziewczyny moja rada taka ogólna to w internecie sukienki wyglądają zupełnie inaczej niż na Was będą leżeć wiec warto żeby przymierzać wszystko co jest w waszym stylu bo naprawdę można się zdziwić tak jak ja bo wybrałam taka o której nawet nie myślałam. Życzę udanego zakupu Odpowiedz Link
m_lenka Re: Suknia ślubna... 26.11.07, 12:17 A ja swoją sukienkę szyłam u krawcowej w Częstochowie i była dokładnie taka jak chciałam. Co mogę ci powiedzieć to to - że u dobrej krawcowej trzeba wcześniej się umówić, bo w sezonie mają bardzo dużo zleceń. Ja się zapisałam wiosną a sukienkę szyłam w sierpniu. Natomiast jeśli chodzi o salony sukien ślubnych - to pozytywnie zaskoczył mnie ten na dąbrowskiego, jeśli chodzi o obsługę, sukienki tam co prawda nie kupiłam ale wyszłam z butami ślubnymi:) Jeśli potrzebujesz więcej informacji lub namiarów napisz na maila gazetowego. Pozdrawiam Odpowiedz Link
wiewiora1981 Re: Suknia ślubna... 16.01.08, 18:52 Witam wszystkich:))poleccie mi prosze jakis fajny salon w Cz-wie.W marcu mam zamiar kupic suknie,a mam tylko dwa dni na znalezienie tej jedynej...z gory dzieki,pozdrawiam Odpowiedz Link
marle-na26 Re: Suknia ślubna... 28.11.07, 09:55 Ja polecam salon Lisa Ferrera na ul. Nowowiejskiego jeżeli chcecie mieć piękną i oryginalną suknię. Ja swoją tam kupiłam i jestem bardzo zadowolona, dopasowana była idealnie i w ogóle ładnie się prezenowała. Może nie są tam tanie sukienki ale moim zdaniem są warte swojej ceny i jest ta pewność że suknia nie zostanie źle uszyta jak to może się zdarzyć w przypadku krawcowej a słyszałam już o wielu takich przypadkach Odpowiedz Link
m_lenka Re: Suknia ślubna... 28.11.07, 13:10 w salonie tez nie masz pewności co ci sprowadzą, póki nie przymierzysz sukienki ! Na jedno wychodzi czy salon czy krawcowa. Co komu odpowiada. Odpowiedz Link
nikolka111 Re: Suknia ślubna... 28.11.07, 18:07 ja znam bardzo dobrą krawcową,szyje bardzo ładnie i nie drogo ale zapisuje dopiero na 2010 bo wcześniej ma wszystko zajęte jak byś była zainteresowana to dam Ci namiary pozdrawiam Odpowiedz Link
karola-michal Re: Suknia ślubna... 28.11.07, 22:18 to ja poprosze namiary karola199@wp.pl dziekuje ;) Odpowiedz Link
summerwine Re: Suknia ślubna... 18.12.07, 08:20 Betti ja prosze o fotke summerwine@gazeta.pl Odpowiedz Link
magdam51-0 Re: Suknia ślubna... 02.12.07, 10:55 Polecam salon Bianco w 3 alei, mam slub w czerwcu i zamowilam tam swoja sukienke,obsluga bardzo mila, suknie piekne. Odpowiedz Link
ala01234 Re: Suknia ślubna... 03.12.07, 07:50 polecam salon dolce vita na 3-maja na przeciwko kortów tenisowych. Suknię przepiękne i niepowtarzalne. Sama tez tam kupuje. Odpowiedz Link
babs_82 Re: Suknia ślubna... 21.12.07, 10:58 Ja kupilam swoja suknie wlasnie w tym salonie (Dolce Vita na 3 maja). Bardzo mila obsluga. Krawcowa w szybkim czasie dokonala wszystkich poprawek i znosila moje marudzenie bez zadnego sprzeciwu ;) Odpowiedz Link
ilonaiartur Re: Suknia ślubna... 15.12.07, 10:41 Ja polecam salon Bianco. Przemiła obsługa i piękne suknie.Nie polecam za to salonu, w którym sprzedawczynie mają przyklejone sztuczne uśmiechy do twarzy - Casada.Na początku odniosłam nawet miłe wrażenie.Koszmar zaczął się, gdy powiedziałam, że chce obejrzeć jeszcze suknie w innych salonach.Przeżyłam szok, gdy usłyszałam, jak wyrażają się o konkurencji. Odpowiedz Link
kruszonka84 Re: Suknia ślubna... 18.12.07, 14:34 Hej Kobietki! Mam taki problem, nie mam się kogo poradzić i nie wiem, na ile wczesniej powinno się zacząć to całe szukanie i przymierzanie sukien ślubnych. Ile czasu potrzeba na ewentualne poprawki sukienki. Będe wdzięczna za każdą podpowiedź. Odpowiedz Link
leila25 Re: Suknia ślubna... 18.12.07, 22:59 Witam! Jeśli masz czas to przymierzać suknie możesz nawet na rok przed ślubem, bo, moim zdaniem, im więcej sukien przymierzysz tym lepszy będzie wybór końcowy. Natomiast z reguły rajd po salonach zaczyna się na pół roku przed ślubem, tak aby starczyło czasu na ewentualne uszycie sukni czy zamówienie jej np ze Stanów (jak w przypadku firmy Demetrios). Poprawki sukni, czy to szytej czy kupionej, raczej nie trwają długo. W zależności od ilości rzeczy do poprawienia ( i np. popularności danego salonu) od kilku godzin do dwóch tygodni. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
slodka.jak.miod Re: Suknia ślubna... 18.12.07, 23:58 Z tego co udało mi się dowiedzieć (bo akurat za suknią też chodzilam niedawno) w większości częstochowskich salonów wystarczy 4 - 2 miesięcy wcześniej. Ja swoją znalazłam w salonie "Bellissima" na Starym Rynku (gdzie wcześniej byla "dolce vita"). I naprawdę polecam. Szczególnie, że do konca roku maja tam 15% znizki na wszystkie suknie. Obsluga bardzo mila i fachowa, suknie zamowilam (www.sukniemariaz.pl/moda/elizabeth/index2.htm ( suknia nr 1779)) mimo, ze do slubu jeszcze 7 miesiecy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
kruszonka84 Re: Suknia ślubna... 19.12.07, 12:37 Dzięki dziewczyny, wezmę to pod uwagę. PS>slodka.jak.miod-Twoja suknia bardzo mi się podoba, tez marzę o czymś takim tylko nie wiem czy bedzie pasowała do mojej figury. Pozdrawiam Odpowiedz Link
slodka.jak.miod Re: Suknia ślubna... 20.12.07, 19:11 Proponuje isc poprzymierzac, w tym salonie pani jest naprawde wyrozumiala i chetna do pomocy. Ja przymierzylam chyba wszystkie suknie i ze 3 razy te ktora wybralam. A pani nadal byla mila i zyczliwa. I nawet nie spytala o termin (a tak robia np w "Teresie" przy pks - jak termin odlegly to pani kaze tylko ogladac). A suknia fajnie lezy i podkresla sylwetke, polecam :) Odpowiedz Link
kate1999 Re: Suknia ślubna... 12.01.08, 23:13 Jest salon w Al.NMP 37 w bramie byłam przymierzyć sukienki i są śliczne i zupełnie inne niż gdzie indziej i w bardzo przystepnych cenach, czy ktoś miał już doświadczenie z tym salonem a propo zamawiania sukienek i dopasowywania? Odpowiedz Link