Dodaj do ulubionych

Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię.

26.11.07, 21:34
Chciałabym usłyszeć opinię osób, które organizowały tam wesela.
A mianowicie jaka jest naprawdę organizacja?
Na ile osób organizowaliście wesele i czy na tą ilość osób starczyło jedzenia?
Czy nie było problemów z dogadaniem się z właścicielką?
Czy gdy rezerwowaliście była taka sama cena jak potem gdy przyszło do zapłaty ?
Bardzo będę wdzięczna również za opinie bawiących się na tej sali gości.
Z góry dziękuję za wszystkie informacje.
Obserwuj wątek
    • weronika_2007 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 26.11.07, 23:10
      Moja opinia na temat Kleopatry jest negatywna. Obsługa wyda gorące dania i nie
      interesuje się stołami oraz nie dba o czystość na stołach (przy najmij na tym co
      byłam). Jeśli chodzi o jedzenie było takie sobie- zależy kto co lubi! Prawda!?
    • annieb nie polecam!! 22.12.07, 20:31
      Duża sala, sporo przestrzeni. To zalety.
      Ale: właścicielka strasznie zdziera: za takie pieniadze oczekiwałam
      lepszego menu i obsługi, np. owoce - najgorszy sort, małe,
      niedojrzałe, ciasta - niby w cenie, ale jak na lekarstwo, a zimne
      dania wyglądały jak wyjęte z zamrażarki. Ciepłe dania były dobre,
      ale przy wiekszej liczbie osób (u mnie było ok. 120) za mało
      kelnerów - niektórzy dostawali dania letnie.
      Poza tym trzeba wszystkiego pilnować: z zaplecza "znikło" troche
      wódki, pół dzika i mały tort. (kelnerzy powiedzieli, że to zostało,
      a drugiego dnia rano już mówili, ze sie pomylili)
      Niby drobiazgi, ale ważne, zwłaszcza, że ona i tak zarabia cholernie
      dużo.
      • annieb i jeszcze 22.12.07, 20:36
        odpowiem na pytania: jedzenia na głowę było raczej ok., ale uwagi
        jak wyzej. zwłaszcza ciasto - to symboliczna ilość. Cena przy
        zapłacie wzrosła o ok. 10 zł/1 os. bo włascicielka coś tam niby
        dodała do dzików, które przywieżliśmy sami. Aha, i jeszcze zaliczka:
        przy zapłacie wyliczyła, ze poszło sporo szkła i za to sobie
        potrąciła.
        • kostka21.beauty Re: i jeszcze 14.07.08, 12:11
          Bawiłam sie tam świetnie duza sala robi wrażenie,a co do
          jedzenia...hm smaczne ale zgadzam sie z przedmówczynią ciepłe danie
          dotarło do mnie letnie;/;/ Ja nie jem dużo ale mój partner jako
          mężczyzna przy alkoholu lubi sobie pojesć.. a tu niestety nie mógł
          sobie na to pozwolić, wiem że uregulowanie należnosci za wesele
          bardzo wyprowadziło młodych z równowagi, zapłacili znacznie więcej
          niż było to ustalane;/;/
          • ewciam28 Re: i jeszcze 14.07.08, 14:37
            Byłam gościem na tej sali dwa razy. za kazdym razem niestety było
            wiecej wad niz zalet. Sala bardzo przestronna i nie ma problemu czy
            goscie sie zmieszcza ale jedzenia było mało. Było podane na takich
            lustrzanych półmiskach - zeby ilosc wydawała sie wieksza. znajomi
            zamowili bardzo duzo dodatkowych atracji i słono za nie załacili, a
            po pierwszym dniu właścicielka powiedziała, że praktycznie nic nie
            zostało. tak jak poprzednicy juz napisali - starszne zdzierwstwo i
            oszustwo. Najgorsza sala pod wzgledem obsługi i formalnosci, za
            wszystko trzeba dopłacać - nawet jesli sie cos potłucze to na innych
            salach przymykaja na to oko - tam za wszystko doliczaja.
            Właścicielka okropna.
            • marteczka1986 Re: i jeszcze 15.07.08, 15:57
              miałam tam studniówke. no i jedzeniem nie byłam zachwycona, było
              mało i nie za rewelacyjne. byłam również sie pytac w sprawie
              własnego wesela, ale właścicielka nas zlekceważyła i od razu
              wyszlismy. nie polecam
              • magda1887 Re: i jeszcze 05.09.08, 09:55
                bylam tam na 100dniowce i weselu i byla tragedia jedzenie nie swierze i bardzo
                malo obsluga straszna a przede wszystkim ponura sala nie polecam tej sali
      • figa13_pl Re: nie polecam!! 05.11.10, 15:37
        ja nie tylko nie polecam, ale odradzam
    • ola2602 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 16.08.08, 22:33
      witam. chciałam z czystym sumieniem polecić salę kleopatra mieliśmy
      tam weele 02.08 na małej sali. Jedzenia było pyszne i pod
      dostatkiem mimo że tak naprawdę wybraliśmy najprostrze menu, obsługa
      naprawdę super wszsytko szybko i sprawnie. Wiadomo że na pewno nie
      każdego gościa da się na 100% zadowolić ale my ogólnie byliśmy
      bardzo zadowoleni. Pozdrawiamy również właścicielkę Panią Martę
      która doradziła nam w paru sprawach i ogólnie była bardzo miła i
      sympatyczna.
      • meg_jasia Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 28.04.09, 18:11
        czy macie może jakieś nowe opinie na temat tej sali
        • listizy Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 02.05.09, 11:18
          Sala niczym się nie wyróżnia. Zapamietałam jedynie przybrudzone ściany i niski
          sufit. Być może dekoracją z żywych kwiatów i ciepłym oświetleniem da się to
          zatuszować, mam jednak wysokie wymagania.
          • gosikula Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 01.09.09, 21:30
            Rok temu miałam wesele na dużej sali i polecam ją w 100%.
            Sala jest duża i piękna, właścicielka poleca też dekoratorkę, która
            robi piękne kompozycje z kwiatów i winogrona z balonów-u mnie sala
            zrobiła duże wrażenie na gościach.
            Obsługa składa się z profesjonalnych kelnerów, talerze są wymieniane
            na bieżąco, jedzenie jest pyszne i ładnie podane, polecam również
            barek-alkohol można wstawić samemu, płaci się jedynie za barmana i
            dodadki do drinków.
            • julaszek1 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 04.11.12, 12:10
              Witam
              Mam wrażenie, że wszystkie komentarze pozytywne dotyczące tej sali i jej włascicielki zostały zamiszczne albo przez samą właścicielkę albo przez jej znajomych, których nie miała śmiałości oszukać.
              Miałam na tej sali własne wesele (już parę lat temu) i powiem krótko - TRZYMAJCIE SIĘ OD NIEJ Z DALEKA. Metody włascicielka stosuje te same od lat:
              1. niegdy nic nie zostaje z jedzenia po weselu, lub prawie nic
              2. zawsze potrąca z zaliczki "stłuczki", mimo, że ani my ani goście nie widzieliśmy ani jednego potłuczonego kieliszka (oczywiście poza symbolicznym zbiciem kieliszków przez młodą parę).
              3. za "dodatki" do baru (cytryna i słomki) policzyła 500zł.
              4. Jedzenie miało taki smak jakby bylo zamrożone, a później odgrzewane.
              5. podawane posilki były zimne
              6. zimna płyta podawana na lustrzanych półmiskach w celu stworzenia złudzenia że jest tego więcej
              7. obsługa po podaniu posiłków znika jak kamfora i trudno ją znaleźć, nikt nie interesuje się porządkiem na stołach, nie mówiąc już o wymianie naczyń.
              8. właścicielka doliczyła jeszcze coś do dzików, które sami zakupiliśmy i dostarczył je nasz znajomy kucharz, już nawet nie wiem co doliczyła.
              Jedyny pozytyw to ładna i duża sala, niemniej jednak za taką cenę można spokojnie znaleźć coś dużo lepszego.
              Po weselu mieliśmy strasznego kaca moralnego, że daliśmy się tak oszukać. Niestety włascicielka wykorzystuje sytuację - rozlicza się przed zakończeniem imprezy - przecież jak się pokłucicie z właścicielką to nie powiecie gościom w połowie wesela koniec imprezy wychodzimy. Imprezy organizowane w takich lokalach zazwyczaj są bardzo ważnymi w życiu więc lepiej skorzystajcie z oferty innej sali.
              Kleopatra reklamuje się, że korzystają z jej oferty duże firmy ale są to zazwyczaj imprezy integracyjne, gdzie każdy ma gdzieś jaka będzie oprawa imprezy.
    • martyna-1972 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 08.01.10, 17:39
      Bardzo nie sympatyczna wlascicielka
      • marta8383 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 14.01.10, 13:40
        Mieliśmy wesele w sierpniu ubiegłego roku i nie mamy żadnych zastrzeżeń co do
        sali, a była to mała sala. Właścicielka bardzo sympatyczna. Doradzała jakie menu
        ułożyć. Jedzenie było bardzo dobre. Goście długo po weselu jeszcze wspominali,
        że wszystko było pyszne i co najważniejsze dużo. Wszystko co zostało, a nadawało
        się do zabrania mieliśmy rano spakowane do zabrania do domu, ze względu że
        mieliśmy wesele jednodniowe. Polecam sale.
        • marta8383 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 14.01.10, 13:47

Mieliśmy wesele w sierpniu ubiegłego roku i nie mamy żadnych zastrzeżeń co do
          sali, a była to mała sala. Właścicielka bardzo sympatyczna. Doradzała jakie menu
          ułożyć. Jedzenie było bardzo dobre. Co miało być ciepłe to było. Kelnerzy co
          trochę zmieniali talerze na czyste. Więc co do obsługi też nie mieliśmy
          zastrzeżeń. Goście długo po weselu jeszcze wspominali, że wszystko było pyszne i
          co najważniejsze dużo. Wszystko co zostało, a nadawało
          się do zabrania mieliśmy rano spakowane do zabrania do domu, ze względu że
          mieliśmy wesele jednodniowe. Polecam sale.
          • marciaaa_1 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 22.02.10, 12:28
            wiem czemu piszecie ze wlasciceilka jest niesympatyczna.
            Bo moim zdanie jest super kobitka! Zroblismy rezerwacje na duza sale
            na 2011 i nam w wielu kwestiach doradzala i pomagala, bardzo byla
            uprzekma i pomocna.
            A wszyscy niezadowoleni z posilkow pamietajcie ze MENU czyli co i
            ile bedziecie jeddli decyduja tylko i wylacznie MLODZI!!! wiec do
            nich miejce pretensje, skoro chcieli zaoszczedzic na jedzeniu
            • marciaaa_1 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 22.02.10, 12:29
              w pierwszym zdaniu powinno byc NIE WIEM...
      • monia-60 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 14.12.10, 09:23
        Potwierdzam - nie sympatyczna
    • malamyszka85 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 12.03.10, 23:13
      Byłam na weselu u kuzyna i było fajnie - mila obsługa - tylko rosół zimny
      • korniszonka29 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 15.12.10, 12:11
        Fajna sala
        • turczynka84 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 14.09.11, 11:10
          Mialam wesele na duzej sali w tym roku. Sala wielkosciowo ok. Piekny pokoj dla Mlodych na noc poslubna -tylko po co skoro nie mozna tam nocowac bo nie ma nawet prysznica nie mowiac o tym ze wc jest na sali tam gdzie dla gosci. Swietna obsluga mili kelnerzy jedzonko smaczne Ostrzegam wlascicielka kroi jak tylko moze na wszystkim Pod koniec bedzie wpierac ze ma nagrane wszystko i nie przegadasz pani zeby nie psuc wesela. Mieszane wrazenia na maxa
          • niezadowolony01 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 04.05.12, 21:50
            Co do wielkości sali nie mam zastrzeżeń, natomiast wystrój-TOTALNE bezguście! To nie tylko moja opinia , niestety goście to również zauważyli. Przed remontem znacznie lepiej prezentowała się. Ale to tylko szczegół, który można by przełknąć.
            Mam OGROMNE zastrzeżenia do właścicielki lokalu, która od samego początku usiłowała nas OSZUKAĆ dosłownie na wszystkim, a jak jej się to za bardzo nie udawało, to wykazała się brakiem kultury osobistej i nie przebierała w słowach, zapominając, że ma do czynienia z klientami, którzy płacą duże pieniądze.
            NIE POLECAM lokalu, wręcz odradzam, a kontakty z właścicielką uważam za TOTALNĄ PORAŻKĘ!!!
            • koniowaty3 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 05.05.12, 12:38
              Mocne słowa .
              Ciękzo mi sie wypowiedzieć na temat wystroju bo to zdecydowanie rzecz gustu , a w dodatku nie gościłam dawno na tej sali [bo juz nie pracuje w tym zawodzie], ale jedno wiem.
              Do współpracy z właścicielką nigdy nie miałam zastrzeżeń.
            • yog-i62 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 26.05.12, 17:18
              Witam twoja opinia mija się chyba z prawdą mam wrażenie że byłem gościem na twoim weselu ale jeśli tak to brakiem kultury wykazała się tylko jedna osoba i na pewno nie była to właścicielka lokalu wprost przeciwnie szkłem tyłka nie da się utrzeć i jak się coś zamawia to trzeba za to płacić .A opinia gości i to zdecydowanej większości jest taka sala po remoncie !jest przepiękna ogród przepiękny jedzenie super i naprawdę dużo obsługa super a właścicielka naprawdę zna się na swojej pracy było tak super że właśnie zarezerwowałem tą sale na swoje wesele !2013 W KLEOPATRZE na weselu byłem 6 raz w ciągu 4 lat i zawsze uważałem że to super lokal i właścicielka też .pozdrawiam.
    • yog-i62 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 26.05.12, 22:03
      Witam .Ja zamówiłem Kleopatre na swoje wesele w 2013 roku byłem tam na weselach już 6 razy w tym 2 razy byłem świadkiem i wtedy byłem przy rozliczeniach .Nie było żadnych dopłat tak jak było ustalone tak było płacone. W umowie jest podana cena możesz mieć jadłospis ze wszystkim tzn.napoje tort ciasto itp.a możesz to sobie załatwiać właścicielka nie robi z tym problemu jedzenia na tych weselach na których ja byłem było bardzo dużo i bardzo dobre organizacja była świetna tak naprawdę ja polecę tą salę każdemu a ile będziesz miała jedzenia to to zależy od ciebie bo jak będziesz chciała zaoszczędzić no to jedzenia będzie mniej pozdrawiam
      • frodo_83 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 21.09.12, 14:21
        Centrum Przyjęć Kleopatra w CZĘSTOCHOWIE OSZUŚĆI I ZŁODZIEJE..!!!!!
        Mam dość i nie mogę pozwolić by oszukali i okradli inne osoby tak jak mnie !!!
        Zrobiłem u nich impreze a mój znajomy komunie i ślub i wszystko pokryło się co nam zrobili,
        Okradli mi alkohol , twierdząc póżniej po chamsku, że jestem pijakiem i sam nie wiem ile pije i moja rodzina.. na komunii moje dziecko otruło się ich "świeżym" jedzeniem po czym stwierdzili , że jej "otyłośc" jest tego przyczyną..!! co do obsługi szkoda mówić jak traktują ludzi.. szefowa potrafi przy wszystkich wyzwać i poniżyć kelnerów i kelnerki. Na koniec wystawili mi fakturę którą musiałem opłacić ponieważ ich "prawnik" wydzwaniał do mnie groził mi wysyłająć jakieś papierki oskarżające mnie i moich znajomym o jakieś wymyślone czyny których nie zrobiłem...MAMY DOSYĆ TEGO I
        NIE MOGĘ POZWOLIĆ NA TO BY POTRAKTOWALI TAK SAMO INNYCH LUDZI KTÓRZY SĄ BEZBRONNI JAK JA.. DO CZASU...

• klaudia.nowosinska Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 21.09.12, 18:43
          Kolego, absolutnie nie neguję Twojej oceny, ale jeśli ma być rzetelna podaj datę Twojej imprezy. Ja tam byłam raz i nie pamiętam niczego negatywnego.
    • agnieszkaaa333 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 05.09.16, 12:04
      Witam, ja miałam wesele w sierpniu, jestem super zadowolona. Super sala, wszystko co uzgodniliśmy z panem Jackiem zostało w pełni zrealizowane, dodam że w poprawiny mieliśmy grilla i dostaliśmy w gratisie beczkę piwa. Jedzenie było bardzo dobre, super obsługa, duży parking z pięknym ogrodem. Kochani Polecam!!!
      • 70mariolka Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 20.09.16, 20:37
        Czytałam nie raz nie dwa te "opinie" na forach, i nadal myślę że w ogóle się nie pokrywają do reali.... Byłam w Kleopatrze na dwóch weselach i zabawie sylwestrowej i zawsze wszystko było ok. Koleżanka która organizowała duźe wesele syna, opowiedziala mi jak to się odbywa od ich strony i ona również nie miała żadnych zastrzeżeń! Smaczne jedzenie, sala ogromna i piękna! Ja polecam!
        • sylwia.otola Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 04.10.16, 20:39
          Kochani właśnie jestem po organizacji wesela mojej córki w Kleopatrze, już wie że te negatywne opinie to chyba piszą właściciele innych sal, lub frustraci bowiem nic z tych negatywnych opinii się nie potwierdza. Sala jest po prostu piękna, jedzenie rewelacja bardzo smaczne, a resztę którą zabieraliśmy po weselu upychaliśmy do dwóch busów tyle tego było. Organizowaliśmy wesele dwu dniowe, kelnerzy chodzili jak w zegarku, goście byli zachwyceni. Do tego piękny ogród z ogromnym parkingiem który pomieścił auta wszystkich gości, a nie stały na ulicy jak na innych salach. Ryba która została nam podana była wyjątkowa, goście komentowali ze jeszcze nie jedli tak podanej ryby. Ja na pewno polecę tą salę każdemu bo naprawdę warto, tu nikt za nic nie dolicza jak na innych salach dowiadujemy się przy rozliczeniu o jakimś "korkowym" czy ze musimy dopłacić za klimatyzację lub jakieś inne absurdy. Na naszym weselu było wszystko w cenie ciasta, tort, napoje i cena dla nas była miły zaskoczeniem i taką płaciliśmy na koniec wesela tak jak było w umowie. Z tego co zdążyłam się zorientować to tam chyba jest nowy właściciel bo my wszystko załatwialiśmy z panem Jackiem, facet do tańca i do różańca. Kończąc już ja z czystym sumieniem polecę tę salę każdemu i na pewno kolejne wesele zamówię tylko tam.
    • lenny0071 Re: Kleopatra ul.Makuszyńskiego ? Proszę o opinię 31.08.17, 20:01
      Miałem tam wesele zaraz po otwarciu duzej sali tj. 2004 sierpień i moge potwierdzic wszystkie negatywne opinie. Jedzenia jest mało, trzeba chodzic i szukac czy gdzie nie zostal kawalek miesa i to nie kwestia menu, bo wlascicielka liczy kalorie na czlowieka niczym pani Rubik, na koniec wiecznie cos potluczone, zepsute a jedzienia zostaje zero. Lata mineły a sala dalej działa mimo takich zagran o dziwo , chyba sam Donald robi im PR.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka