Dodaj do ulubionych

Gdzie najlepiej kupic obrączki???

05.02.09, 14:23
witam moze ktos mi podpowie gdzie najlepiej kupic obrączki????

Obserwuj wątek
    • kociczek22 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 06.02.09, 13:58
      Ogólnie każdy jubiler w częstochowie wykonuję obrączki musisz
      pochodzić pooglądac. Ja osobiście mogę polecić Pracownie Kurpios Na
      Krakowskiej.
      • bziunka11 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 06.02.09, 16:20
        Tylko i wyłącznie Kurpios;-D
        • ozia78 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 08.02.09, 11:26
          A czy moglabys napisac ile kosztuja tam obraczki??
          • gosi32 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 08.02.09, 12:18
            na targach ślubnych oglądaliśmy obrączki u Pana Kurpiosa.. takie
            którymi byliśmy zainteresowani, zupełnie gładkie troszkę grubsze
            1200 zl
          • jakubos.0 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 03.02.11, 10:31
            ozia78 napisała:

> A czy moglabys napisac ile kosztuja tam obraczki??

Cena obrączek u jubilera Trzepizura zależy przede wszystkim od ich masy, ale lepiej moim zdaniem kupić obrączki cięższ i cieszyć się nimi całe życie niż cienki i byle jakie.
          • michwoj26 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 11.02.11, 10:33
            W sklepie jubilerskim u Pana Trzepizura w PASAŻU cena obrączek uzależniona jest od ich wagi i ilości koorów złota, z których jest zrobiona. Dodatkowo możliwe jest wytargowanie lepszego upustu gdy:

- kupiło się tam wcześniej pierścionek lub inny produkt
            - zamówienie jest droższe, wtedy jest cena z której może zejść

Ps.
            Ja osobiście kpowałem pierścionek w salonie juilerskim Z. Trzepizur i jestem max zadowolony .Za taki sam brylant zapłaciłbym w innej firmie jakies ponad 1000 zł więcej.
        • jakubos.0 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 03.02.11, 10:29
          Ja polecam jubilera Trzepizura w PASAŻU w Alejach. Największy wybór obrączek w Częstochowie i atrakcyjne ceny. Wszystkie wzory można przejrzeć na stronie pierscionki24.pl
          • kania.czest Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 03.02.11, 10:52
            zgadzam się w 100%
          • kropka.anna Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 23:03
            Zgadzam się, jutro chyba tam tęz kupimy obrączki. Mój narzeczony kupował tam pierścionek zaręczynowy i dostaliśmy tam zniżkę na obrączki. Wszystkie wzory można przejrzeć na stronie pierscionki24.pl
        • kropka.anna Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 23:05
          bziunka11 napisał:

> Tylko i wyłącznie Kurpios;-D

Moim zdanie "tylko i wyłącznie" to gruba przesada. Jest rozreklamowany ale moim zdaniem jest wilu innych dobrych jubilerów. Ja kupię obrączki w Alejach u Trzepizura. Więcej wzorów i lepsza cena podobnych obrączek
    • kociczek22 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 08.02.09, 14:37
      Jeśli chodzi o ceny to są jedne z najniższych w Częstochowie. Nam za
      parę obrączek powiedział 1300 z tym że moja z brylantem 0,05ct. Ale
      ogólnie jest bardzo duży wybór i rózne ceny. Średnio trzeba liczyć
      ok. 100 zł za gram złota. Czyli jak chcesz aby para była z ok. 10
      gram to trzeba liczyć 1000zł.
      • mykmykam Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 08.02.09, 20:13
        polecam jubilera w sezamie :) bardzo tanio, za obraczki zaplacilismy 700 zl z
        grawerem, byly robione na wzor z apartu, tyle ze tam 1200 zl
        • toj-a30 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 09.02.09, 10:04
          KURPIOS! nasze kosztowały 1300z ł, złoto żółto-białe + brylancik w damskiej
          obrączce! piękne i bardzo dobre wagowo, czyli nie są lekkie, wręcz przeciwnie.
          Dobrze zrobione, polecam!!!
          • ziolko1985 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 27.02.09, 12:31
            W Sezamie 100zł/1g , a średnio obrączki mają ok 7g =700zł, za każdy kamyk w
            damskiej obrączce ok 20zł.
            W Auchan jak się pytałam pani mi powiedziała że 1g 140-170zł w zależności od wzoru.
            • salsa7 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 27.02.09, 19:03
              My również wybraliśmy Pracownie pana Kurpiosa- za nasze daliśmy coś ok 1400zł.
              My mamy grubą złotą obrączkę, z grawerem z białego złota. Oczywiście cena
              zależy od ciężaru obrączek i dodatków. O ile pamiętam cena była niestabilna,
              ponieważ ostatecznie zależała od tego ile kosztowało złoto w tym czasie i ile
              faktycznie ważą po zrobieniu. (Czyli o dokładnej cenie dowiesz się na koniec)

Polecam, jestem pół roku po ślubie i na razie nic się z nią nie dzieje ;)
              • lad-y Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 27.02.09, 20:49
                Dzieki Wszystkim za opinie... Własnie wybralismy u P. Kurpiosa,
                jestem zadowolona chociaż cene mam (po tym co pisaliście) bardzo
                wysoką bo 2.200 z 4 brylancikami, dosc grube oraz wagowe ale z tego
                co nam mowil to zloto poszlo podobno mocno w gore.
                Pozdrawiam :)
                • go_fox Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 28.02.09, 10:25
                  To i tak nie masz drogo, ja u p Kurpiosa zapłaciłam 3300 tyle, że moja obrączka
                  jest z 3 brylancikami i ogólnie są dosyć grube i ciężkie.
                  • malenka_30 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 23.01.10, 20:16
                    up.
                • kropka.anna Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 23:08
                  Chyba to forum jest troche nieaktualne, posty z 2009 roku. Nie wiem czy od tego czasu sie duzo zmienilo ale ja porownujac firmy zdecyudowanie polecam Trzepizura w PASAŻu Al. n.m.p. 12 c
      • michwoj26 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 11.02.11, 10:36
        ok 100 zł za gram?

Ludzie, nie czytajcie tego forum bo jest z 2009 roku i jeśli chodzi o cenę to mocno się zmieniła.
        W ym roku (2011) cena obrączek to chyba najniżej można dostać od 150 zł/gram
        • slamers Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 02.03.11, 12:16
          Profesjonalnie ręcznie wykonane obrączki złote klasyczne płaskie i półokrągłe

Wzory na stronie internetowej
          marsilver.webnode.com//
          Wszystkie obrączki przygotowywane są na indywidualne zamówienie. Ceny wyrobów zależą od wagi surowca zużytego do produkcji oraz od wartosci rynkowej złota na swiatowej giełdzie towarowej.

• soprano55 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 30.01.10, 13:08
      OSOBIŚCIE POLECAM KURPIOS na ul.krakowskiej
      • kania.czest Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 03.02.11, 10:50
        byłam tam, ale wybrałam jednak jubilera Trzepizura w PASAŻU - polecali mi go wszyscy znajomi i rodzina
        • kropka.anna Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 23:08
          również polecam
          • zdzisnadzis Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 21.04.11, 15:13
            kropka.anna napisała:

> również polecam

a ty ile jeszcze postów nasmarujesz o tym samym?? dl amnie to nachalna reklama, wcale sie nie zdziwie jak jestes od pana Trzepizura..ludzi echyba potrafia czytac i widza w jednym poscie ze polecasz..czasami nachalnosc nie wychodzi na dobre a tu juz smierdzi czystą reklamą
    • slamers Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 07.12.10, 13:06
      Jeśli zależy Wam na orbączkach na "lata" najbardziej trwałe są obrączki złote klasyczne płaskie lub półokrągłe - łatwo jest je zmniejszyć, powiększyć, odświerzyć - nie tracą swojego oryginalnego wyglądu.

Polecam obrączki producenta MAR-SILVER z Częstochowy
      Bardzo dobrze wykonane i naprawdę niedrogie.

marsilver.webnode.com/produkty/
    • kania.czest Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 03.02.11, 10:47
      Razem z narzeczonym kupiliśmy obrączki ślubne u Pana Trzepizura w PASAŻU. Gorąco polecam tego jubilera i jego produkty. Są najwyższej jakości i w atrakcyjnej cenie. Jeżeli nie wiecie gdzie kupić obrączki w Częstochowie - odwiedźcie właśnie jego.
      Cena - uzależniona od wagi obrączek
      Zgadzam się z nim ,że to jedna z nieiwelu rzeczy jaka zostanie po ślubie i napewno jedyna jaką będe nisiła przy osbie całe życie - wydaje się że powinna być zrobiona solidnie,
      'pozdrawiam
      karolina
    • komicznee Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 14:26
      na dzien dzisiejszy 1 gram złota = ok 170 a 180 zł
      i biorąc pod uwage że srednia waga pary obraczek to ok 11 gram wiec
      trzeba sie liczyc z kosztami rzędu ok 1900 zł
      no można kupić też za 1000 zł ale to takie cienkie i lekkie
      że jakby pozniej chciało sie zmniejszyć taka obraczke to jubilerowi
      rozleci sie to w dłoni :)
      • kropka.anna Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 04.02.11, 23:00
        zgadzam się ale moim zdaniem to jedyna rzecz jaka zostaje po weselu, będę moją obraczke nosić całe życie, dlatego będe szukac najlepszego jubilera.
        Wszyscy moi znajomi polecają mi Trzepizura w PASAŻU. Byłam tam już i bardzo mi się tam wzory podobały, wybierzemy wkrótce to napisze.
        • renia1142 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 14.04.11, 22:19
          A co sądzicie o jubilerze Skorpion w galerii? Mój pierscionek zaręczynowy był tam właśnie kupiony i jestem zadowolona ale chetnie poznam opinie o obrączkach.
          • julia1805 Re: Gdzie najlepiej kupic obrączki??? 20.04.11, 21:11
            W Skorpionie są obrączki jak w większości sklepów. My mieliśmy swoje złoto i chcieliśmy je wykorzystać. Na Krakowskiej u Kurpiosa była cała masa wzorów (aż mnie zatkało;) ) i duża część na prawdę oryginalnych. No i co też ważne zrobił nam obrączki z naszego złota dokładnie tak jak sobie zażyczyliśmy (dwukolorowe z katalogu). Fajnie nam to policzył, bo płaciliśmy tylko za wykonanie.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka