Dodaj do ulubionych

najlepszy kredyt hipoteczny- jaki?

25.06.12, 19:49
Witam,
Jestem własnie przed decyzją o wyborze banku , w którym wezme kredyt. Dlaetgo mam prośbę o podpowiedź który bank oferuje obecnie najkorzystniejsza ofertę.
Szczegóły kredytu są następujące.
mieszkanie z rynku wtórnego za 294 tys. Wkład własny 100 tys.
Kredyt na 2 osoby (30 i 35 lat). Dochód łączny 5900 zł/ miesięcznie netto. Żadnych innych zobowiązań.
Kredyt chcialibyśmy na max 20 lat (żeby rata nie przekroczyła 1500 zł)
Z góry ogrommnie dziękuję za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • michas007 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 26.06.12, 11:43
      Pomyślcie o PKO BP, Deutsche Bank, Credit Agricole, Pekao.
    • ninek27 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 09.08.12, 04:35
      Hej, tutaj masz tabele wszystkich banków dostępnych na rynku i tam posortowane od najtańszych do najdroższych kredytów:

finansowa.blogspot.com/2012/08/jakie-mamy-najtansze-kredy-hipoteczne.html?utm_source=BP_recent
    • kredpl Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 15.08.12, 09:31
      Witam,
      Przy podanych założeniach znajdzie się kilkanaście banków oferujących kredyt hipoteczny na 20 lat z miesięczną ratą poniżej 1500 złotych. Najniższą ratę oferuje w tej chwili BNP Paribas.
      Poniżej znaleźć można pełny wykaz kredytów hipotecznych o podanych przez Pana parametrach:
      www.kred.pl/component/option,com_comperia/lang,pl/task,kredyty_hipoteczne-2-1-2-2-294000-194000--1-2-20-35-0---0-0-0.html/
      Pozdrawiam
      Portal kredytowy Kred.pl
    • zadowolony321 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 12.10.12, 19:42
      ja tam szybko dostałem kredyt w alior banku po około tygodniu, chciałem najpierw w pko bp ale chcieli za dużo dokumentów i wolno im to wszystko szło dlatego wybrałem aliora
      • niezalezny_doradca_kredytowy Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 26.11.12, 01:01
        Zazwyczaj mniejsze wymagania wobec klienta oznaczają wyższą cenę kredytu. Jest kilka banków, które są w stanie błyskawicznie przeprocesować wniosek o kredyt hipoteczny. Sprawność procesu kredytowego zależy w dużej mierze od kompetencji i doświadczenia doradcy kredytowego.
        • anna.kwiatkowska21 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 13.01.13, 17:51
          Faktycznie- dobry doradca to złoto. Pomoże przejść przez wszystkie formalności i doradzi co i jak po kolei robić. Jednak wybierając kredyt warto też samodzielnie zrobić rozeznanie. Największą uwagę trzeba zwracać na aktualne oprocentowanie kredytów hipotecznych ma to bowiem spory wpływ na całość kredytu i późniejszej raty. Oczywiście inne wskaźniki też warto poznać przed wizytą u doradcy.
    • adamkoe Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 16.01.13, 19:36
      Samemu raczej ciężko wybrać najlepszy kredyt. Prócz samego oprocentowania jest jeszcze cała masa innych parametrów. Lepiej skorzystać z pomocy dobrego doradcy kredytowego. Spotkanie jest niezobowiązujące, a oferty są nawet korzystniejsze niż bezpośrednio w banku.
    • peknieta_dusza Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 16.02.13, 22:19
      Ja mam kredyt w PKO BP i jestem zadowolona, ponieważ jest w złotówkach, dali mi możliwość rozłożenia rat na 40 lat + raz w roku wakacje kredytowe. Najlepiej jak sprawdzisz oferte
    • monika1523 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 23.08.13, 21:45
      Najlepszy kredyt hipoteczny to taki który się sam spłaca. Na pewno nie jest to kredyt na mieszkanie takie od zaraz tylko można powiedzieć inwestycyjny. Inaczej mówiąc bierzesz kredyt na mieszkanie w ładnej turystycznej miejscowości i wynajmujesz ten lokal . W ten sposób jest kredyt hipoteczny samo spłacający się . Taki kredyt oferuje Idea Bank.
      • stafansiolowski HipHipoteka 18.08.14, 09:07
        Ja skorzystałem z HipHipoteka za pośrednictwem EHIP. W porównaniu do tego co zaproponowali mi jak sam poszedłem po bankach jest znacznie lepiej. 
        Wpierw sam poszedłem do PKO BP i proponowali mi ratę 1378 zł / msc bez możliwości negocjacji ale z dzięki HipHipoteka mam u nich ratę 1219 zł / msc co daje aż 159 zł różnicy przy dokładnie tej samej kwocie na ten sam okres. Mają swoje sztuczki wink
    • monika1523 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 13.09.13, 11:58
      Tego typu decyzje są bardzo poważne ,ponieważ wiążą kredytobiorcę prawie na połowę życia.
      Dlatego ja poradziłabym się kogoś kto zna się na finansach. Aby wyłapać tą odpowiednią ofertę.
      Mój brat wziął kredyt hipoteczny po konsultacji z doradcą z Open finanse . O ile wiem spotykał się kilka razy i ciągle o coś dopytywał . Warto spróbować to nic nie kosztuje. Można też zapytać przez internetowy oddział Open finanse.
    • adamos70 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 16.10.13, 23:49
      Polecam zajrzeć do jednego z oddziałów Idea Expert. Współpracują w tym zakresie z 19 bankami. Na pewno coś będą mogli sensownego polecić.

Z tego co wiem to nie ma idealnego najtańszego kredytu. Wszystko zależy od twojego scoringu.
    • kolider Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 26.11.13, 18:53
      Długa lista błędów przy zaciąganiu kredytów mieszkaniowych
      Klienci rzadko zastanawiają się wcześniej nad tym co zrobić, żeby dostać kredyt mieszkaniowy bez większych problemów i w kwocie jakiej pragną. Przekonani są, że gdy przyjdzie co do czego, wystarczy przedstawić się w jak najlepszym świetle i nie wspominać o niespłaconych na czas długach, a wszystko pójdzie zgodnie z planem. Niestety życie weryfikuje takich optymistów...
    • tomkill411 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 05.03.14, 15:23
      Witam,
      w marcu pojawiły się ciekawe oferty mianowicie z eurobanku. jeżeli chce Pani porządne wyliczenia i sporządzenie oferty to proszę pisać na doradca411@gmail.com
      mam bank który nie jest dostępny dla klientów z ulicy a w tej chwili ma ofertę najlepszą na rynku.
    • all Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 10.05.14, 19:20
      Jakie banki mają aktualne parametry kredytu można samemu sprawdzić. Ciekawy jest np. PEKAO Bank Hipoteczny, bo nie ma żadnych opłat i prowizji (ale tylko jest to czasowa promocja!).

Natomiast warto użyć arkusza kalkulacyjnego i konkretnie policzyć dla każdego banku wszystkie koszty, zarówno wstępne jak i odsetki. Do tego też należy uwzględnić koszt wcześniejszej spłaty.

Może się wydawać, że w danym banku jest lepszy kredyt, ale jak policzymy dokładnie to się okazuje, że jest to jeden z gorszych kredytów na rynku.
      Tak naprawdę z kredytem jest podobnie jak z taryfą telefoniczną. Ta sama taryfa jednemu się opłaci, a drugiemu już nie, bo np. w ogóle nie dzwoni po 20-tej i w weekendy smile

Z kredytem trzeba sobie zaplanować spłatę. Konkretnie trzeba sobie zadać pytanie, czy będziemy spłacać grzecznie przez cały okres czy też wcześniej spłacimy kredyt.
      A jeśli wcześniej to czy jednorazowo czy np. co roku po trochę. Mniej więcej znamy swoje możliwości finansowe i je trzeba uwzględnić.
      Można też, a nawet trzeba np. założyć utratę pracy lub zdrowia - nawet śmierć jednego z kredytobiorców. Brak takiego założenia może skończyć się utratą zakupionego mieszkania.
      No ale ryzyko to inna sprawa, chociaż jednak krótszy okres kredytowania to mniejsza szansa na wystąpienie "utraty" - z kolei dłuższy okres to niższe raty, co w przypadku np. śmierci jednego z kredytobiorców pozwoli drugiemu na dalsze bezpieczne spłacanie bez utraty mieszkania.

Robiłem ostatnio podobne symulacje i w skrócie mogę się podzielić wnioskami.
      Niskie wstępne koszty okołokredytowe zwykle wiążą się z wysoką marżą. Jeśli jesteśmy pewnie, że szybko wcześniej spłacimy cały kredyt (np. w 3-4 lata) to można się zainteresować takim kredytem. Inaczej szybko wyższa marża zniweluje oszczędności z powodu niskich kosztów wstępnych.
      Przy założeniu niskich częściowych nadpłat, lub spłacaniu przez cały założony okres, tylko najniższa marża gwarantuje nam najniższy łączny koszt kredytu.
      Oczywiście nie da się zrobić symulacji idealnej, ale naprawdę warto, bo tylko symulacja pokaże nam który kredyt warto wybrać.

Odradzam wszelkie ubezpieczenia na życie i od utraty pracy. Jak już ktoś chce ryzykować wyrzucenie kasy w błoto, to niech dobrze przeczyta kiedy mu się będzie należeć odszkodowanie i oceni czy warto za to zapłacić. konto ROR to nie jest najgorszy warunek przy braniu kredytu, szczególnie gdy jest darmowe.
      To tyle - może ktoś skorzysta smile
      • kredytypoludzku.pl Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 20.07.16, 15:27
        na atrakcyjność oferty ma wpływ wiele czynników dlatego często trzeba ją dobrać indywidualnie. Trzeba zwrócić uwagę na:
        -marżę-co oczywiste
        -wysokość kosztów początkowych ( prowizję ubezpieczenia itp)
        -wymagane ubezpieczenia ( np przy jednym kredytobiorcy często konieczne jest ubezpieczenie na życie)
        -wysokość wkładu własnego ( im wyższy tym lepsze warunki można uzyskać. odczuwalna różnica jest przy 20%)
        -okres kredytowania ( jeśli ktoś bierze kredyt na 10 czy 15 lat to kilka banków obniża wtedy dodatkowo oprocentowanie
        -scoring (to w kilku bankach)
        -wysokość dochodu
        -itp.
        zmiennych jest bardzo dużo więc najlepiej sprawdzać to indywidualnie. Jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podesłać bardzo szczegółowe kalkulacje wszystkich kosztów. Klientów z Warszawy zapraszam ewentualnie na spotkanie żeby przedyskutować możliwe rozwiązania.
        kredytypoludzku.pl
    • marcin_wroclaw-mdm.pl Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 16.07.14, 18:15
      Witam,
      o atrakcyjności kredytu i zdolności kredytowej decyduje znacznie większa liczba czynników, niż podana w poście. Mimo to, wstępnie najlepsze dla Państwa banki to Deutsche Bank, BGŻ oraz Bank Pocztowy.

Aby sprawdzić szczegóły musielibyśmy umówić się na spotkanie/rozmowę telefoniczną.

Pozdrawiam.
    • seba.orlik Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 13.08.19, 10:41
      Przede wszystkim istotne jest to, by wiedzieć, na co zwrócić uwagę. Kredyty hipoteczne często na pierwszy rzut oka są takie same. Jednak są w nich różnice. Jakie? Tutaj: kredytblog.pl/kredyt-hipoteczny-na-co-zwrocic-uwage-co-jest-istotne-kiedy-chcesz-wziac-kredyt-hipoteczny/ możesz przeczytać, na co zwrócić uwagę, kiedy chce się wziąć kredyt hipoteczny.
    • startbank Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 15.03.23, 13:25
      POZNAJ najlepsze dla Ciebie oferty kredytu hipotecznego, mieszkaniowego.

WYBIERZ doradcę finansowego Expander i szybko porównaj ofertę wielu banków.

SPRAWDŹ Starter Finansowy StartBank
    • olasi Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 14.06.23, 13:18
      Dzień dobry,

tutaj wklejam link do strony gdzie w pigułce opisane są oferty olasie.oferty-kredytowe.pl/ a następnie przekierowuje do konkretnego banku więc nie trzeba się bawić we wchodzenie na strony każdego banku smile

pozdrawiam
    • edward1980 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 27.06.23, 21:31
      Podobno SNtander ma dobrą ofertę, ale sprawdz jeszcze na pozyczkaporownywarka.pl
    • startbank Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 25.08.23, 09:00
      Zainwestuj w swoje przyszłe MIESZKANIE z KREDYTEM WŁASNY KĄT HIPOTECZNY!

Brak prowizji przy ubezpieczeniu od utraty pracy i przeniesieniu kredytu z innego banku.
      Oprocentowanie dopasowane do Ciebie - stałe lub zmienne na 5 lat.
      RRSO tylko 8,90%.

Wybierz kredyt numer 1 według Rankingu Złoty Bankier 2023.

Kliknij teraz i zacznij kreować swoją przestrzeń!
    • startbank Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 31.08.23, 11:52
      Chcesz porównać kredyty?
      Sprawdź jak szybko porównają za ciebie ofertę wielu banków, pomogą wypełnić wniosek, bezpłatnie pomogą w formalnościach.

SPRAWDŹ
      expander
    • startbank Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 31.08.23, 12:04
      Szukasz kompleksowej obsługi kredytowej?
      Chcesz porównać oferty kredytów?

Zaoszczędzisz czas i pieniądze!

Znajdą dla ciebie wymarzone mieszkanie, pomogą wypełnić wniosek, sfinansować, pomogą w formalnościach i odpowiednio ubezpieczyć.

SPRAWDŹ
      expander
    • edward1980 Re: najlepszy kredyt hipoteczny- jaki? 11.09.23, 13:41
      jak gotówka to tylko pozyczkaporownywarka.pl Porównają Ci ofertę, co miesiąc aktualizacja. Hipoteczne do najlepiej przez doradcę.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka