Dodaj do ulubionych

Kredyt na większe mieszkanie

11.09.16, 18:15
Dzień dobry,

Chciałabym uzyskać informacje na nurtujące nas pytania. Mam nadzieję, że zrozumiale przedstawię to, co nam chodzi. A mianowicie:

Mój TŻ posiada własne mieszkanie 32m2 o wartości ok. 200 000 zł + miejsce postojowe w garażu podziemnym warte zapewne kilkanaście tysięcy. Myślimy o zakupie nowego mieszkania, nieco większego ok. 45m2 - za ok. 250 000 zł lub ok. 50m2 za ok. 280 000zł.

Wiem, że łatwiej byłoby sprzedać obecne, ale zastanawiają mnie też inne opcje.

Jeśli oboje pracujemy (jedno z nas umowa na czas nieokreślony, druga mam nadzieje wkrótce na czas nieokreślony) czy bez wkładu własnego i sprzedaży obecnego mieszkania, mamy szanse na kredyt na drugie mieszkanie? Czy dla banku fakt posiadania już jednego mieszkania, jest jakimś tam zabezpieczeniem?

Będę wdzięczna za odpowiedź.
Pozdrawiam,
Patrycja.
Obserwuj wątek
    • ziut19 Re: Kredyt na większe mieszkanie 11.09.16, 18:54
      Wkład własny w postaci środków pieniężnych będzie wymagany.
    • tomkill411 Re: Kredyt na większe mieszkanie 13.09.16, 14:55
      Witam,
      Każdy bank będzie wymagał od Państwa fizycznego wkładu własnego w postaci gotówki.
      Mogę pomóc w znalezieniu oferty ale musiałaby mi Pani napisać ile moglibyście mieć wkładu własnego.
      Minimum to 10%.
      Proszę o informację na doradca411@gmail.com
    • pozyczkasa.pl Re: Kredyt na większe mieszkanie 06.12.16, 12:20
      niestety ale musicie najpierw sprzedać obecne mieszkanie. Obecnie minimalny wkład to 10%.
    • kasandran25 Re: Kredyt na większe mieszkanie 11.07.17, 17:22
      Teraz już bank nie daje kredytu bez wkładu własnego. Z drugiej strony obecny dom możecie zastawić bankowi jako zabezpieczenie
    • finansewalczyk Re: Kredyt na większe mieszkanie 01.08.18, 12:06
      Mogą Państwo złozyć wniosek na nowe mieszkanie i uzyskać decyzje kredytową zgłaszając przy wniosku ze przed uruchomieniem kredytu spłaca Pastwo obecny kredyt. Warunkiem uruchomienia nowego kredytu bedzie spłata kredytu który Panstwo posiadacie .Musielibyście to wszystko dobrze skoordynowac tak ze :
      -macie już np umowe przedwstepną sprzedaży swojego mieszkania ,
      -podpisujecie przedwstępną na zakup nowego
      -uzyskujecie kredyt na zakup nowego
      -podpisujecie umowe końcową na sprzedaz starego i dochodzi tutaj do spłaty kredytu
      -podpisujecie umowe końcową kupna na nowe mieszkanie i uruchamiecie nowy kredyt

www.finansewalczyk.pl
    • zz73 Re: Kredyt na większe mieszkanie 21.11.18, 18:34
      Skontaktuj się z doradcą finansowym i uzyskasz odpowiedź.
    • dawidr09 Re: Kredyt na większe mieszkanie 31.01.19, 23:01
      Zapraszam na strone
      dawidr99.oferty-kredytowe.pl
      Tu państwo znajdą wiele pr,ydatnych informacji oraz najtańszy kredyt
    • seba.orlik Re: Kredyt na większe mieszkanie 13.08.19, 10:44
      Wkład własny jest wymagany. Jednak wkładem własnym może być nieruchomość. Pytanie tylko, czy warto mieć hipotekę na obu mieszkaniach?
    • hedonik Re: Kredyt na większe mieszkanie 04.05.20, 16:48
      Polecam skontaktować się z nimi
    • krokodylek13abc Re: Kredyt na większe mieszkanie 13.06.20, 17:54
      Notus oferta 16 banków w jednym miejscu
    • effectiveadvisor Re: Kredyt na większe mieszkanie 10.01.21, 00:38
      Są kredyty bez wkładu własnego, różne programy rządowe, które zastępują wkład własny itp itd. Pytanie jest czy państwo się kwalifikują zdaniem jakiegoś banku. Wyślijcie mi wszystkie dane na konrad.gruca@effectiveadvisor.pl
      na naszej stronie przeczytacie więcej effectiveadvisor.pl
    • tomtiger140 Re: Kredyt na większe mieszkanie 25.04.22, 07:43
      Witam
      Chcesz skorzystać z kredytu na realizację swoich projektów, na podjęcie działań, budowę swoich domów, wynajem domu itp. Jesteśmy do Twojej dyspozycji, aby udzielać pożyczek z rocznym oprocentowaniem 2%. Możesz otrzymać pożyczkę w wysokości od 4.000 do 10.000.000 euro, aby swobodnie finansować swoje projekty, jednocześnie kontrolując budżet.
      Oto obszary, w których możemy pomóc:
      -Kredyt na nieruchomość
      - Kredyt inwestycyjny
      - Konsolidacja zadłużenia
      - Linia kredytowa
      - Drugi kredyt hipoteczny
      - Wykup kredytu
      - Pożyczka osobista
      - Pożyczka na nieruchomość
      - Kredyt samochodowy lub inny...
      W razie potrzeby prosimy o kontakt.
      E-mail: Daniella.Fremont@hotmail.com