ffiill 31.01.06, 20:40 Mam do wzięcia kredyt mieszknaiowy około 350.000 zł - kredyt w CHF. Myślę o mBanku lub Multibanku Podzielcie się co uzyskaliście podczas negocjacji w tych bankach: jakie oprocentowanie, jaka prowizja itp.. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 31.01.06, 22:31 hej 190 tys zl 2,75 % 0,7 % prowizji 100% czy mozna jeszcze cos wynegocjowac? Odpowiedz Link
ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 08:54 ta prowizja 0,7% podoba mi sie ) Odpowiedz Link
gigi33 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 10:22 ale prowizja zależy w Multi od zarobków jeśli są odpowiednio duże jest się VIP- em i prowizja jest niższa dużo niższa.... Odpowiedz Link
yatsec Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 11:07 Ja dostalem oferte na PLN 250 tys na 3,2 juz z prowizją. Koszty okolo 7 tys. Ale nie wiem czy to dobrze czy źle... Odpowiedz Link
zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:03 nie ma juz mVIPow w mBanku przy 100% 2.75% niezle przy 70% mozna dostac 2.45% pzdr Odpowiedz Link
ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:08 przy 100% też można dostać 2,45% www.mbank.com.pl/promocje/stac_cie/kredyt.html Odpowiedz Link
starchaser Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:17 tak.. tylko jak to w końcu jest z tym: "mPLAN hipoteczny na budowę domu" ^^^^^^^^^^^^^^ czy w ramach Stać Cię na Dom mBank udzieli kredytu na zakup mieszkania? bo są co do tego różne opinie.. Odpowiedz Link
zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:58 juz nie chcialem sie powtarzac ale wlasnie o tej promocji mowilem bo z niej korzystam przy walutowym 30% wkladu wlasnego, przy PLN 20% wkladu przynajmniej tak jest przy mozliwosci rozlozenia na 45 lat ale i z % duza 'szansa' ze tak, nie pytalem o to dokladnie chociaz po wczorajszym cieciu o ćwiartkę kto wie tak czy siak polecam, jest tez na mieszkania no i GOLD za free na rok i prenumerata Ladnego Domu Odpowiedz Link
serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 17:42 pracuję w Deutsche Bank i dobry klient mógłby dostac lepsze warunki Wojtek 0601 97 97 71 Odpowiedz Link
suchydeg Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 17:44 witam co to znaczy dobry klient? Odpowiedz Link
ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 19:57 a jak wygląda wczesniejsza spłata cześci kredytu (czy dowolna kwota, bez prowizji, w dowolnym czasie)?? Jaki klient to "dobry klient"?? Odpowiedz Link
serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:33 wcześniejsza spłata - po 2 latach bez opłat częściowa i całkowita, ale ten zapis można dopasowac do indywidualnych potrzeb Odpowiedz Link
ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 07:48 no to jak po dwóch latach to niech ten bank się schowa.. a po dwóch latach pewnie wymysla jakies dodatkowe ograniczenia.. ja potrzebuje banku bez ograniczeń!!! Odpowiedz Link
serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 17:17 możesz to mieć wpisane w umowie. Poza tym często negocjujemy warunki wczesniejszej spłaty w zależności od sytuacji. Odpowiedz Link
kajka777 NIEPRAWDA 02.02.06, 21:15 serwat01 napisał: > wcześniejsza spłata - po 2 latach bez opłat częściowa i całkowita, ale ten > zapis można dopasowac do indywidualnych potrzeb w mBanku masz zagwarantowaną w umowie kredytowej wcześniejszą spłatę całkowita, częściową, nadpłatę itp. bez żadnych dodatkowych opłat i warunków! Odpowiedz Link
kajka777 Re: NIEPRAWDA 02.02.06, 21:17 OK, już widzę, chodziło o DB. Zasugerowałam się tytułem wątku Odpowiedz Link
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 22:52 Hej Wojtek. Ja mam konto w DB od 2003 roku. Wlasciwie nie korzystam z innego banku, Mam tu kredyt kons, linię oraz wplywają moje zarobki. Posiadam konto Focus. Bylem bardzo zadwololony do momentu kiedy uslyszalem, ze nie moge wziąc kredytu z wspolkredytobiorca ktory nie jest moją zoną lub cytuje konkubiną. Dziwne to wg mnie. Tak więc warunki w Multi mam takie jak podalem wyzej. Do tego dochodzi konto wraz linią oraz kredytami oprocentowanymi 2,75% w roku w PLN! Tak więc chyba przeniosę rowniez konto do Multibanku, chociaz przywiazalem sie do DB. Może wiesz coś co moze zmienic moją decyzję. PS. W jakim miescie pracujesz w DB Odpowiedz Link
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 22:53 kredyt kons= konsumpcyjny Odpowiedz Link
serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:22 pracuję we Wrocku. dobry klient to kwestia gł. dochodu - od 5000 netto powinno wystarczyć, ale każdy ma inną sytuację. Ale można powiedzieć, że jak zarabki w gosp domowym są powyzej 5000 netto i może u nas dostać kredyt w ogóle, to będzie miał lepsze warunki niż tu podane. Co do brania kredytu z innymi - bywają różne konfiguracje - oprócz typowych również nietypowe, z bratem, tatą, szwagrem ,wspólnikiem itp. Nie ma żadnego zakazu. Tyle że wtedy są 2 osobne gospodarstwa domowe, a nie jedno, jak w przypadku małżeństwa czy konkubinatu - więc zakładamy wyższe koszty utrzymania. Odpowiedz Link
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:25 odpisuje na skrzynkę mailową Odpowiedz Link
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 04.02.06, 11:16 Hej Serwat, Dostałeś mojego maila, bo nie jestem pewien. Ta skrzynka jest jakaś dziwna. Odpowiedz Link
serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 04.02.06, 21:25 dostałem i odpisałem ci na skrzynke firmową Odpowiedz Link
megio Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 00:19 mBank "promocja stac Cię na dom" kredyt na mieszkanie 195 2.45 1%p 100% księga w marcu do 10 profesonalna obsługa Odpowiedz Link
mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 00:35 megio napisał: > mBank "promocja stac Cię na dom" kredyt na mieszkanie > > 195 > 2.45 > 1%p > 100% > księga w marcu do 10 > profesonalna obsługa Wlasnie jutro jestem umówiony na spotkanie. Odpowiedz Link
zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 16:47 ale pytanie jest na ile lat przy 100% kredytu? bo w promocji mozna nawet na 45lat! o co chodzi z ta ksiega w marcu? i tak realnie wczesniej sie nie da... powyzej 150k VISA GOLD free i kredyt odnawialny wtedy 10% rocznie szkoda, ze nie ma tak jak w MultiBanku, ze inne kredyt po cenie kredytu hipotecznego, chociaz i tam sie podobniez cos zmienilo na niekorzysc w tej kwestii pzdr Odpowiedz Link
kajka777 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 21:13 zbooycerz napisał: > > o co chodzi z ta ksiega w marcu? i tak realnie wczesniej sie nie da... > przy rynku wtórnym, gdy mieszkanie ma już KW, wniosek o wpis hipoteki składasz PRZED uruchomieniem kredytu. W związku z niższymi opłatami w Sądach od 2 marca br. mBank idzie swoim klientom na rekę i zgadza się, aby wpis do hipoteki złożyć DO 10 marca br. PO uruchomieniu kredytu. Odpowiedz Link
ewelina8811 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 12:48 Chciałam dodac, iż promocja w mBanku nie daje prowizji 1% tylko 1,2%, bo pytałam i będę tam skłądać wniosek, Te 0,2 % to w sumie nie wiem za co Odpowiedz Link
ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 13:44 z tego co się orientuje to to 0,2% wartości kredytu płaci sie jako oplatę dodatkową (jednorazową) do ubezpieczenia, które się płaci do momentu ustanowienia hipoteki Odpowiedz Link
zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 14:06 aha, bo myslalem, ze nawet jak mieszkanie ma KW to mozna nie isc od razu z wnioskiem i placic przez miesiac ubezpieczenie a miec nizsze oplaty... no ale skoro mBank idzie na reke to nie ma sprawy czy 1% czy 1.2% i tak jest lux... to sa oplaty jednorazowe ktore nie rzutuja na caloksztalt tak bardzo pzdr Odpowiedz Link