Dodaj do ulubionych

MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extra??

31.01.06, 20:40
Mam do wzięcia kredyt mieszknaiowy około 350.000 zł - kredyt w CHF.
Myślę o mBanku lub Multibanku
Podzielcie się co uzyskaliście podczas negocjacji w tych bankach: jakie
oprocentowanie, jaka prowizja itp..
Obserwuj wątek
    • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 31.01.06, 22:31
      hej
      190 tys zl
      2,75 %
      0,7 % prowizji
      100%

czy mozna jeszcze cos wynegocjowac?
      • ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 08:54
        ta prowizja 0,7% podoba mi sie wink)
        • gigi33 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 10:22
          ale prowizja zależy w Multi od zarobków jeśli są odpowiednio duże jest się VIP-
          em i prowizja jest niższa dużo niższa....
          • yatsec Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 11:07
            Ja dostalem oferte na PLN 250 tys na 3,2 juz z prowizją. Koszty okolo 7 tys.
            Ale nie wiem czy to dobrze czy źle...
          • zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:03
            nie ma juz mVIPow w mBanku

przy 100% 2.75% niezle

przy 70% mozna dostac 2.45%

pzdr
            • ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:08
              przy 100% też można dostać 2,45%
              www.mbank.com.pl/promocje/stac_cie/kredyt.html
              • starchaser Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:17
                tak.. tylko jak to w końcu jest z tym:
                "mPLAN hipoteczny na budowę domu"
                ^^^^^^^^^^^^^^

czy w ramach Stać Cię na Dom mBank udzieli kredytu na zakup mieszkania? bo są co do tego różne opinie..
              • zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 14:58
                juz nie chcialem sie powtarzac ale wlasnie o tej promocji mowilem bo z niej
                korzystam smile

przy walutowym 30% wkladu wlasnego, przy PLN 20% wkladu

przynajmniej tak jest przy mozliwosci rozlozenia na 45 lat ale i z % duza
                'szansa' ze tak, nie pytalem o to dokladnie

chociaz po wczorajszym cieciu o ćwiartkę kto wie wink

tak czy siak polecam, jest tez na mieszkania

no i GOLD za free na rok i prenumerata Ladnego Domu wink
    • serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 17:42
      pracuję w Deutsche Bank i dobry klient mógłby dostac lepsze warunki
      Wojtek
      0601 97 97 71
      • suchydeg Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 17:44
        witam

co to znaczy dobry klient?

• ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 19:57
        a jak wygląda wczesniejsza spłata cześci kredytu (czy dowolna kwota, bez
        prowizji, w dowolnym czasie)??
        Jaki klient to "dobry klient"??
        • serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:33
          wcześniejsza spłata - po 2 latach bez opłat częściowa i całkowita, ale ten
          zapis można dopasowac do indywidualnych potrzeb
          • ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 07:48
            no to jak po dwóch latach to niech ten bank się schowa.. a po dwóch latach
            pewnie wymysla jakies dodatkowe ograniczenia.. ja potrzebuje banku bez
            ograniczeń!!!
            • serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 17:17
              możesz to mieć wpisane w umowie. Poza tym często negocjujemy warunki
              wczesniejszej spłaty w zależności od sytuacji.
          • kajka777 NIEPRAWDA 02.02.06, 21:15
            serwat01 napisał:

> wcześniejsza spłata - po 2 latach bez opłat częściowa i całkowita, ale ten
            > zapis można dopasowac do indywidualnych potrzeb

w mBanku masz zagwarantowaną w umowie kredytowej wcześniejszą spłatę całkowita,
            częściową, nadpłatę itp. bez żadnych dodatkowych opłat i warunków!
            • kajka777 Re: NIEPRAWDA 02.02.06, 21:17
              OK, już widzę, chodziło o DB. Zasugerowałam się tytułem wątku
      • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 22:52
        Hej Wojtek.
        Ja mam konto w DB od 2003 roku. Wlasciwie nie korzystam z innego banku, Mam tu
        kredyt kons, linię oraz wplywają moje zarobki. Posiadam konto Focus. Bylem
        bardzo zadwololony do momentu kiedy uslyszalem, ze nie moge wziąc kredytu z
        wspolkredytobiorca ktory nie jest moją zoną lub cytuje konkubiną. Dziwne to wg
        mnie. Tak więc warunki w Multi mam takie jak podalem wyzej. Do tego dochodzi
        konto wraz linią oraz kredytami oprocentowanymi 2,75% w roku w PLN! Tak więc
        chyba przeniosę rowniez konto do Multibanku, chociaz przywiazalem sie do DB.
        Może wiesz coś co moze zmienic moją decyzję.
        PS. W jakim miescie pracujesz w DB
        • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 22:53
          kredyt kons= konsumpcyjny
          • serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:22
            pracuję we Wrocku.
            dobry klient to kwestia gł. dochodu - od 5000 netto powinno wystarczyć, ale
            każdy ma inną sytuację. Ale można powiedzieć, że jak zarabki w gosp domowym są
            powyzej 5000 netto i może u nas dostać kredyt w ogóle, to będzie miał lepsze
            warunki niż tu podane.
            Co do brania kredytu z innymi - bywają różne konfiguracje - oprócz typowych
            również nietypowe, z bratem, tatą, szwagrem ,wspólnikiem itp. Nie ma żadnego
            zakazu. Tyle że wtedy są 2 osobne gospodarstwa domowe, a nie jedno, jak w
            przypadku małżeństwa czy konkubinatu - więc zakładamy wyższe koszty utrzymania.
            • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 01.02.06, 23:25
              odpisuje na skrzynkę mailową smile
            • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 04.02.06, 11:16
              Hej Serwat,
              Dostałeś mojego maila, bo nie jestem pewien. Ta skrzynka jest jakaś dziwna.
              • serwat01 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 04.02.06, 21:25
                dostałem i odpisałem ci na skrzynke firmową
    • megio Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 00:19
      mBank "promocja stac Cię na dom" kredyt na mieszkanie

195
      2.45
      1%p
      100%
      księga w marcu do 10
      profesonalna obsługa
      • mich_fl Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 00:35
        megio napisał:

> mBank "promocja stac Cię na dom" kredyt na mieszkanie
        >
        > 195
        > 2.45
        > 1%p
        > 100%
        > księga w marcu do 10
        > profesonalna obsługa

Wlasnie jutro jestem umówiony na spotkanie.
      • zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 16:47
        ale pytanie jest na ile lat przy 100% kredytu? bo w promocji mozna nawet na 45lat!

o co chodzi z ta ksiega w marcu? i tak realnie wczesniej sie nie da...

powyzej 150k VISA GOLD free i kredyt odnawialny wtedy 10% rocznie

szkoda, ze nie ma tak jak w MultiBanku, ze inne kredyt po cenie kredytu
        hipotecznego, chociaz i tam sie podobniez cos zmienilo na niekorzysc w tej kwestii

pzdr
        • kajka777 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 02.02.06, 21:13
          zbooycerz napisał:

>
          > o co chodzi z ta ksiega w marcu? i tak realnie wczesniej sie nie da...
          >

przy rynku wtórnym, gdy mieszkanie ma już KW, wniosek o wpis hipoteki składasz
          PRZED uruchomieniem kredytu. W związku z niższymi opłatami w Sądach od 2 marca
          br. mBank idzie swoim klientom na rekę i zgadza się, aby wpis do hipoteki
          złożyć DO 10 marca br. PO uruchomieniu kredytu.
          • ewelina8811 Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 12:48
            Chciałam dodac, iż promocja w mBanku nie daje prowizji 1% tylko 1,2%, bo
            pytałam i będę tam skłądać wniosek, Te 0,2 % to w sumie nie wiem za cosmile
            • ffiill Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 13:44
              z tego co się orientuje to to 0,2% wartości kredytu płaci sie jako oplatę
              dodatkową (jednorazową) do ubezpieczenia, które się płaci do momentu
              ustanowienia hipoteki
              • zbooycerz Re: MBank i Multibank - co wynegocjowaliście extr 03.02.06, 14:06
                aha, bo myslalem, ze nawet jak mieszkanie ma KW to mozna nie isc od razu z
                wnioskiem i placic przez miesiac ubezpieczenie a miec nizsze oplaty... no ale
                skoro mBank idzie na reke to nie ma sprawy

czy 1% czy 1.2% i tak jest lux... to sa oplaty jednorazowe ktore nie rzutuja na
                caloksztalt tak bardzo

pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka