huna 04.03.06, 01:05 przeszłam wstępną weryfikację, od strony prawnej jest ok. Teraz w związku z promocją jest fura wniosków u nich, ile czekaliście na ostateczną decyzję? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stuffromek Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 04.03.06, 18:50 tez jestem zainteresowany jak dlugo czeka sie na odpowiedz, wniosek i wszystkie potrzebne dokumenty zlozylem w piatek teraz tylko cierpliwie czekac i liczyc czy uda mi sie zmiescic w terminie do wplaty pierwszej transzy Odpowiedz Link
ziut19 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 05.03.06, 18:36 W tej chwili nastaw sie na 14 dni (roboczych), jesli bedzie wczesniej, to bedzie mozna sie cieszyc. Odpowiedz Link
beciorek2006 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 06.03.06, 11:22 ja też już czekam od 22 marca i jeszcze nic oprócz całkiem nowego formularza: Oświadczenie inwestora zastępczego. Okazało się, że developer musi wypełnić nowy druk, czyli sprawa znowu się przciąga. nie pozostaje mi nic innego, jak cierpliwie czekać.... Odpowiedz Link
kamil2112 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 06.03.06, 12:03 21 marca wieczorem złożyłam kpl dok do doradcy, czyli 22 marca dok. były już w Łodzi a 25 marca miałam decyzję. Podobno miałam szczęście, że tak szybko. Po podpisaniu umowy kredytowej pieniądze wpłynęły dnia następnego. Korzystałam z promocji "Ładny dom". Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 06.03.06, 17:20 to jest jakis cytat z wiosennej gazety? no dobra, a teraz powiedz jakie beda warunki w tej decyzji... bo jeszcze do wyplaty srodkow to troche czasu bedzie... moze do "kwietnia" zamkniesz temat pzdr Odpowiedz Link
kamil2112 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 09:45 Załatwiałam to przez Open F. Doradca na wstępie powiedział że w terminie do 4 marca (tak miałam w um przed. z dev) z wypłatą się nie wyrobię. Jak przyszła decyzja to sama się zdziwił. Brałam kredyt na 100% nieruchomości, 30 lat, od kilku lat mam konto w mBanku, do tej pory wszystkie kredyty spłacone w terminie- pozostałe warunki to standard promocji "Ładny dom". Podpisując um w mBanku zapytałam dlaczego tak szybko była decyzja, odpowiedź brzmiała: papiery wszystkie były dostarczone w terminie i developer jest znany i wiarygodny. Odpowiedz Link
kamil2112 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 09:49 Fakt miałam jeden problem po decyzji, obawiałam się że jednak nie zdążę z wypłatą - księga wieczysta była ważna wg. banku 2 miesiące i po decyzji doradca musiał robić aktualizację -dlatego podpisanie umowy oddaliło się o te 3 dni. Odpowiedz Link
kamil2112 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 09:52 przepraszam pomyliłam daty; kpl dok złozyłam 15 lutego a decyzja była 18 lutego ale tak czy inaczej szybko, więc chyba data tu nie ma aż takiego znaczenia bo promocja trwa od września 2005. Odpowiedz Link
kajka777 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 06.03.06, 23:14 beciorek2006 napisała: > ja też już czekam od 22 marca 2005?? to chyba rekord ) A tak poważnie, chyba daty ci się pomyliły i jeszcze nic oprócz całkiem nowego formularza: > Oświadczenie inwestora zastępczego. Okazało się, że developer musi wypełnić > nowy druk, czyli sprawa znowu się przciąga. nie pozostaje mi nic innego, jak > cierpliwie czekać.... Nie ma nowego druku inwestora, ten ostatni się zmienił jakieś 3-4 miesiące temu, więc od poczatku musiałes mieć "stary". Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 06.03.06, 17:20 oni teraz preferuja refinansujacych nad nowych wiec po co sie tam pchac? pzdr Odpowiedz Link
beciorek2006 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 11:13 Nie jestem On, tylko Ona - Beata, to po pierwsze. Po drugie, faktycznie się pomyliłam, to miał być dzień 22-go lutego a nie marca. Ale to nie ma wpływu na to, że do dzisiaj nie mam decyzji, a NOWY druk otrzymałam z Open Finance dopiero po tygodniu czekania!! Do tego doszło jeszcze kupienie gazety Ładny Dom, wypełnienie formularza i przesałnie go na ul.Czerską w W-wie. Przy czym nie jestem do końca przekonana, że mi ten formularz uznają gdyż wpisałam tam adres zamieszkania (warszawski) a nie adres zameldowania (zamiejscowy). Nie wiem, czy nie będzie potem problemu przy podpisywaniu umowy. Jak widać wymyślają zabawy w króliczka i wcale się nie spieszą. Pozdrawiam tych wszystkich, którym się udało Beata Odpowiedz Link
mirah Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 13:22 Czy ta promocja Ładny Dom odnosi się tylko do budowy domu? Co do szybkości Mbanku to na decyzję czekaliśmy jakieś 10 dni, ale to nic. Decyzje pozytywną dostaliśmy 14.02, potem po kilku dniach zarządali od nas jeszcze jednego papierka który mogliśmy dostarczyć dopiero 28.02. I od tej pory czekamy aż łaskawie napiszą nam umowe kredytową. Termin wpłaty u developera minął, odsetki lecą a mbank sę nie spieszy. Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 16:59 ciesz sie ze deweloper nalicza tylko odsetki zamiast placic bankowi placisz deweloperowi sa jednak tacy deweloperzy, ktorzy bardzo chetnie rozwiazuja w takim przypadku umowy i co wtedy? podpowiem: wtedy jest juz nowa cena... wniosek jest taki: brac w jakimkolwiek rozsadnym banku z darmową wczesniejszą spłatą i potem ewentualnie kombinowac z kredytem zdrowka Odpowiedz Link
gigi33 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 18:09 To jest wina doradcy na 99%on poprostu "chomikuje papiery"Pozdr. Odpowiedz Link
kajka777 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 07.03.06, 21:47 beciorek2006 napisała: > . > Ale to nie ma wpływu na to, że do dzisiaj nie mam decyzji, a NOWY druk > otrzymałam z Open Finance dopiero po tygodniu czekania!! ale to już pretensja do OF. Zapewniam cię, ze oni mają wszystkie aktualne załączniki i druki. > Do tego doszło jeszcze kupienie gazety Ładny Dom, wypełnienie formularza i > przesałnie go na ul.Czerską w W-wie. a dlaczego nie zrobiłaś tego od razu, zanim się dowiedziałaś o promocji, czyli jak doradca zapoznawał cię z warunkami promocyjnymi? Na tym polega na promocja: trzeba kupić czasopismo itd., więc nie powinnaś miec pretencji, że musisz spełnić jej warunki. Odpowiedz Link
bedok Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 08.03.06, 07:50 Mi dzisiaj stuknęło dokładnie 3 tygodnie - i dzisiaj mija termin wplaty kasy developerowi (termin uzgodniany z doradcą z mbanku) - od piątku wiem, że decyzja jest pozytywna, a umowy ciągle nie ma! Macie może jakiegoś haka na nich - walczyć o mniejszą prowizję? napisać maila do jakiegoś dyrektora? Rozmowy z kierownikiem nic nie dają, niestety, ponaglenia doradcy również - MAM JUŻ DOŚĆ TEGO MBANKU! Bedok Odpowiedz Link
agatab61 Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 11:32 Słuchajcie Naprawdę lepiej zmienić bank a już na pewno starać sie o kredyt w innym banku> Ja złożyłam wniosek 40 dni temu!!! w zeszlym tygodniu otrzymalam zgodę na kredyt, lecz wciąż bank nie mial karty mojej z Ładnego Domu. Do wydawnictwa nie można było się dodzwwonić, choć przebywam na chorobowym i kręcilam numer co chwilę podczas tego tygodnia. Niekompetencje banku to: 1. Konsultantka już ponad miesiąc temu zapewnila mnie że otrzymanie tego kuponu to czysta formalność, zdarza się że karta nie przychodzi w terminie (wyslalm uczestnictwo z poczatkiem lutego!!!) i wtedy oni zwracają sie do wydawnictwa o wyegzekwowanie tego numerku. Przez tydzień przez konsultantke bylam uspakajana że wszystko jest ok. dodatkowo zapewniono mnie że wyslanie kuponu i wniosek o kredyt mosze iść rownolegle! Na pewno zdążymy 2. Poniewaz na jutro mam podpisanie końcowego aktu notarialnego już pare dni temu zaczęłam ingerować bo przecież wplacilam zaliczke na mieszkanie, a boje się że ją stracę! Spotkalam sie z reakcją przy ktorej ręce opadają. Banbk zastosowal "spychologie" umywając pieknie rączki. Pani poinformowala mnie że wydawnictwo to firma zewnętrzna i to nie ich problem!!! dodatkowo poinformowano mnie że warunki wspolpracy z Agorą sie zmienily i teraz klient sam sobie dzwoni do wydawnictwa (ktore albo mazajęty telefon albo nie odbiera!) 3. oczywiście mogę wziąć kredyt ale nie na warunkach promocyjnych!!! wynika z tego że bank - instytucja zaufania publicznego mnie oklamywal!!!! 4. Zażądalam spotkania z kierwnik. Ta młoda osoba poinformowala mnie w ten sam sposob co konsultatnka stosując spychologie. Wtedy ja zaczęłam być bardziej stanowcza. I dobrze bo dzieki temu wyegzekwowalam że jeżeli ta karta w wydawnictwie sie nie odnajdzie to otrzymam ten kredyt preferencyjny za specjalną zgodą. Problem w tym że nikt nie wie czy oni do jutra zdążą ze swoją biurokracją i opieszaloscia przygotowac umowę kredytowa z ktorą jutro winnam udać sie do notariusza na godz17.00. Piękne dzialania just in time. nie ma co. obecnie trzymajcie za mnie kciuki żeby to sie udalo, bo jeżeli nie to istnieje rawdopodobienstwo utraty zaliczki, czyli 25000 pln.... Termin u notariusza uzgodnilam z Mbankiem, (ich propozycje przemnożylam razy dwa żeby mieć bufor czasu) Bylam caly ten czas zapewniana że wszystko jest w pożądku mimo że nikt nie potrafil powiedziec żadnego konkretu. nawet dzisiaj nie wiedzą kiedy dokladnie podpiszę umowę... Choć wszystko już jest. Wszystkie slogany Mbanku można wyrzucić do kosza. to jest nierzetelna instytucja, dotarcie do przelożonych graniczy z cudem, nie biorą odpowiedzialności żadnej za produkt ktory oferują, ani też za kooperanta w tej akcji...wydawnictwo z gluchymi telefonami. Wszyscy wiemy dlaczego Mbank ma teraz takie zainteresowanie swoim produktem ze strony klientow.. bo ma promocje, od ktorej de facto umyl rączki. Organizacja tej akcji wola o pomstę do nieba. Tak wiec jak chcecie bawic sie w kredyty z mbankiem to pamietajcie. Najpierw ten kupon miejcie juz w rękach... I wiecie co? moja koleżanka ma uwowe u notariusza na poniedzialek i też nie ma karty z Ładnego domu... wlasnie rezygnuje z mbanku bo nie chce ryzykowac. ona byla mądrzejsza i zlożyla wniosek jeszcze w innym banku Ja niestety zaplace za pokladane zaufanie w Mbanku. Trzymajcie kciuki żeby to nie bylo 25 000... Odpowiedz Link
beciorek2006 Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 11:56 dziękuję Ci za wyczerpujący opis sytuacji - agatab61. Na szczęście złożyłam drugi wniosek do Millenium i wczoraj już dostałam gotową umowę do podpisania. Wygląda nieźle. Czekam zatem jeszcze tylko do 15-go marca. Jeżeli nie dostanę tego "numerka" z Agory, to im po prostu podziękuję. A po za tym nie sądzę, aby im było żal z tego powodu. Widać wyraźnie, że im nie zależy na kliencie. Tylko mam NIESTETY u nich konto.... Ale wygląda na to, że konto też przeniosę do innego banku. Trzymam kciuki za dotrzymanie terminów. Beata Odpowiedz Link
ajaskolski Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 12:41 Niestety musze potwierdzic, ze doradcy są tak zalatani ze nie maja czasu dla ... klienta Po drugie pewne sprawy papierkowe trwaja bardzo długo - chyba maja zbyt skomplikowane procedury !? Odpowiedz Link
bedok Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 14:57 Żeby się nie zdziwiła jak dostaniesz umowę! Mnie spotkała taka niespodzianka: ? warunki uzgodnione z konsultantem: prowizja 0.8%, do sumy kredytu doliczony koszt wykończenia jako koszt poniesiony przeze mnie - w skutek czego mój udział własny się znacząco zwiększył (z 0% do ok. 12%) - czyli kwata doubezpieczenia niskiego wkładu własnego dużo mniejsza ? warunki w umowie: prowizja 1%!!!! koszt wykończenia nie uwzględniony - w sumie jakieś 2000 w plecy!!!! Dodam, że umowę dostałem dzień po terminie uzgodnionym z mbankiem na wpłatę I transzy - reasumując, ponieważ nie złożyłem nigdzie indziej podania o kredyt (przecież mbank jest super!) mogę jedynie się spić za 2000 w plecy. Dodam, że umowę otrzymałem tylko dlatego, że moja żona zadzwoniła do pani dyrektor działu, który zajmuje sie umowami i zdrowo ja zjechala. REASUMUJĄC - UWAŻAJCIE NA MBANK!!!! Bedok PS. złożyłem jeszcze reklamację na całą zaistniałą sytuację i czekam, na odpowiedź, jak nie to pójdę się wykłócać wyżej! Odpowiedz Link
beciorek2006 Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 11:51 No co Ty, Bedok!!! Kajka777 pisze, że przecież w mBanku wszystko jest "łatwe,proste i przyjemne" a tylko ludzie niepotrzebnie się niecierpliwią i narzekają. A wszystko to nasza wina...... Beata Odpowiedz Link
kajka777 Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 09.03.06, 23:23 beciorek2006 napisała: > No co Ty, Bedok!!! Kajka777 pisze, że przecież w mBanku wszystko > jest "łatwe,proste i przyjemne" a tylko ludzie niepotrzebnie się niecierpliwią > i narzekają. A wszystko to nasza wina...... > Beata gdzie tak napisałam? Prawda jest taka a nie inna: MBank się zapchał i nikt nic na to nie poradzi. Ani doradca ani dyrektor oddziału. Zawsze tak jest, gdy bank ma promocje. A oni wprowadzili za dużo na raz: ładny Dom i jeszcze refinansowanie. Dziennie wpływa po 100 wniosków do centrali. W pewnym momencie bank się zapycha (vide promocja pod koniec zesżłego roku w w Fortis) i krzyki i groźby nic nie pomogą - bo się zapchali i się nie wyrabiają z terminami. Klienci się wkurzają, i uciekają. Do innego banku, gdzie zacznie sie promocja, będzie super na początku, potem ten bank tez sie zapcha i tak w koło macieju. Jeszcze miesiąc, dwa temu na decyzje w mBanku czekalo się parę dni i był super bank. Teraz przestał się być super. Ale też do czasu, aż jakiś inny bank sie zapcha, a mBank znów zacznie robić decyzje w parę dni. Kartę Ładnego Domu można było odebrać osobiście lub wysyłali pocztą w miarę żwawo. Teraz Agora zmieniła zasady i już nie można osobiście. Widocznie tez się zapchali. Ja dostałam kartę natychmiast i od ręki, ale to było właśnie z 2 miesiące temu. Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 10.03.06, 11:09 sprzedam karte promocji "Stac Cie na dom" rzeczywiscie 2 miesiace temu to byla bulka z maslem promocyjne refinansowanie zapchalo mBank i nie zmusilo do zaktualizowania oferty w PLN tylko po co te nerwy, przeciez jest tyle bankow do wyboru, a skladanie wniosku tylko do jednego to skrajna wlasna nieodpowiedzialnosc jesli chcecie CHFy w miare szybko to Millenium, BPH a PLNy to ING, PKO SA tak to juz jest - promocja wydluza okres oczekiwania... pzdr Odpowiedz Link
gigi33 Re: kredyt mBank- ZMIEŃ bank! 13.03.06, 18:07 I ile się czeka w Mill od złożenia kompletu do uruchomienia ( zakładajac decyzję bez warunków )?Pozdr. Odpowiedz Link
kadarka75 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 10.03.06, 11:08 od 21 lutego. I zmieniłam bank. Nawet na oprocentowaniu skorzystałam, nie tylko na terminie rozpatrzenia wniosku. Odpowiedz Link
huna Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 10.03.06, 17:57 a czy jest ktoś z Łodzi?ktos korzystal z uslug centrum na Pilsudskiego? troche mnie zaskoczyliscie... Odpowiedz Link
barpoz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 10.03.06, 18:03 Najciekawsze że gdy pytasz na forum to wszyscy są zachwyceni mbank-iem A gdy już człowiek złoży wniosek i czeka i czeka..... to nagle jak kulą w Łeb. Pozdrowienia dla kajka777 Odpowiedz Link
walerian_st Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 11.03.06, 19:55 Wnioske złożyłem 28.02. 10.03 - dostałem decyzję o przyznaniu kredytu. Czyli ok. 10 dni - dla mnie ok. Odpowiedz Link
walerian_st Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 11.03.06, 20:02 A propo karty promocyjnej z Ładnego domu. Jeśli mieszkacie w Warszawie to dobrze jest pojechać z kuponem osobiście na Czerska (do Agory). Kartę dostaniecie od ręki. Ja tak zrobiłem (dzisiaj w sobotę o 12 tam byłe - złożyłem kupon i dostałem karte). Pozdrawiam. Odpowiedz Link
gigi33 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 18:05 Cześć! Można wiedzieć jaka była kwota kredytu?Pozdrawiam! Odpowiedz Link
walerian_st Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 14.03.06, 20:13 Kredyt na 160000 PLN (100% wartości nieruchomości - działka budowlana) Odpowiedz Link
naia2 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 10:33 Zlozylam wioski do 2 bankow na pocz. lutego. Z jednego otrzymalam decyzje tydzien temu i dzisiaj podpisujemy umowe, a z mbanku dalej nikt sie nie odzywa, krotki mail ze w ciagu tygodnia moze bedzie decyzja Rada: skladac wniosek do min 2 bankow! Pozdrawiam Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 18:11 bo to taki bank, ktory robi testy obciążeniowe na żywym organizmie niestety przy kredytach jest duzo papierkologii i czynnik ludzki zawodzi no i poczta itp no i spiętrzyły się obawy ograniczenia kredytow walutowych, nizsze koszty w sadach hipotecznych i promocja refinansowania zapomnij na miesiac i przyjrzyj sie ofercie innych bankow np Millenium www.millenet.pl/millekredytdom/aktualnosci/?_a=18930 pzdr Odpowiedz Link
ffiill Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 18:33 Złożyłem dzisiaj wniosek do mBanku i zobaczymy.. będę dawał znać jak się sprawy mają.. Troche faktów: - mam juz u nich konto (więc z tym problemów nie bedzie) - korzystam z promocji Ładny Dom (kartę posiadam) - wniosek zlożony bezpośrednio w Centrum Finansowym mBanku - doradca bardzo dobrze zna inwestora (i umowę) u którego kupuje mieszkanie - jestem kolejna osoba którą obsługuje z tym developerem (pewnie kikladziesiat osób było przede mną) CZEKAM.. dostałem info, że w ciągu 20dni powinno wszystko sie zamknąć Odpowiedz Link
gigi33 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 18:43 hehh ale paradoksalnie to, że wniosek złożony jest w CUF to nie musi być takim + Odpowiedz Link
huna Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 14.03.06, 15:54 ffiill, będzie dobrze trzymam za powodzenie Twojej sprawy! Odpowiedz Link
ffiill Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 17.03.06, 15:21 zdaje relację co sie dzieje Uzyskali informacje z BIKu o naszej sytuacji.. wszystko jest OK Ponadto doradca załatwił u naszego developera tzw. "Oswiadczenie inwestora zastępczego" Wczoraj popołudniu wniosek powędrował wraz z opiniami BIK do analizy do specjalistycznej komórki Teraz czekamy na decyzje kredytową - raczej problemów nie będzie.. jedynym nadal jest czas Odpowiedz Link
huna Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 19:58 wiec jak dla mnie ok.. podpisalam dzis umowe, bylam w stalym kontakcie z doradczynia ale jak poczytalam Wasze komentarze-wystraszylam sie troche, na szczescie strone zamknelam, napilam sie martini i postanowilam strachow nie mnozyc Powodzenia nastepnym!! aha, kredyt 55 tysi, Ktos z Was pytal. Odpowiedz Link
ffiill Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 13.03.06, 20:50 czyli udało Ci się zalatwić sprawę w rozsądnym czasie!! Odpowiedz Link
barpoz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 16.03.06, 13:15 UDAŁO SIĘ !!!! Termin decyzji kredytowej 7 dni roboczych, Umowę pisali przez 8 dni roboczych, Tak więc w sumie 15 dni plus soboty niedziele itd... wydaje mi się że nie najgorzej, oczywiście zobaczymy jak będzie jeszcze z wypłatą!!! Odpowiedz Link
kamil2112 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 16.03.06, 15:38 ja miałam następnego dnia po podpisaniu umowy. Odpowiedz Link
stokrotkams Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 17.03.06, 20:48 trzy dni temu podpisaliśmy umowę kredytową w mBanku, a przelewu I traszny bank dokonał dziś. Cała operacja od złożenia kompletnego wniosku kredytowego do dnia przelewu I transzy trwała - 4 tygodnie. Czy to dużo? Nie wiem. Wydaje się rozsądnie w obliczu tylu nadysłanych do nich wniosków. Przyznam, jednak, że po dwóch tygodniach od złożenia wniosku zaczęłam się troszkę niepokoić - mimo, że doradca kredytowy mnie uspokajał, że wszystko jest na razie OK. i nie ma się czym denerwować. Nie uspokoiło mnie to, a wiecie dlaczego? Otóż, główną przyczyną tego nie była opieszałość banku bo cały czas byłam w kontakcie z doradcą a on ze mną. Głównym powodem mojego zdenerwowania było to, że po przeczytaniu waszych postów typu"zrezygnujcie z mBanku bo czeka się 2 miesiące na zamknięcie sprawy", "deweloperzy zrywają umowy, albo naliczają odsetki", "składajcie szybko dokumenty do innego banku" - Tak - wpadłam w panikę, do tego stopnia, że codziennie po kilka razy wydzwaniałam do doradcy do banku nie pozwalając mu zająć się pracą tylko pytałam cały czas o to samo - kiedy i kiedy? Jestem bardzo wdzięczna za opinie niektórych z was. Korzystanie z doświadczeń innych to naprawdę niezastąpiona wiedza, jednak proszę nie straszcie ludzi. Dla niektórych decyzja o zakupie upragnionego "m" na kredyt to duży stres, a to w połączeniu z waszym straszeniem może doprowadzić po prostu do podjęcia błednych decyzji a może i do tragedii. Pozdrawiam wszystkiech serdecznie i pamiętajcie trzymajcie rękę na pulsie będąc cały czas w kontakcie ze swoim doradcą, a rady forumowiczów potraktujcie tylko i wyłacznie jako opinie nie przyjmując ich jako reguły. Odpowiedz Link
zbooycerz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 20.03.06, 11:09 stokrotkams napisała: > Jestem bardzo wdzięczna za opinie niektórych z was. Korzystanie z doświadczeń > innych to naprawdę niezastąpiona wiedza, jednak proszę nie straszcie ludzi. Dla > niektórych decyzja o zakupie upragnionego "m" na kredyt to duży stres, a to w > połączeniu z waszym straszeniem może doprowadzić po prostu do podjęcia błednych > decyzji a może i do tragedii. czy z tym ostatnim aby nie przesadzilas? o czym dokladnie mowisz? jesli kredyt hipoteczny ma byc stresem to lepiej go wogole nie brac... jesli kupujesz na rynku pierwotnym gdzie budowa sie dopiero rozpoczyna i to najlepiej poza Warszawa i duze mieszkanie to 0 stresu... masz czas sprobuj tak kupic na rynku wtornym w duzym miescie najpopularniejsze mieszkanie w metrazu okolo 50m w atrakcyjnej cenie... miesiac czasu moze byc za malo... mBank jest oki ale zabezpieczalbym sie zlozeniem wniosku rowniez do innego banku albo nawet dwoch pzdr Odpowiedz Link
huna Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 20.03.06, 20:59 jako założycielka tego wątku, wcześniej też spanikowana przez posty "niezadowolonych", mogę powiedzieć, że moja satysfakcja z obsługi rosła z dnia na dzień. jasne, że nie stało się to za pstryknięciem palca, ale wszystko działo się 2, 3 dni przed uzgadnianym terminem... Kredyt został uruchomiony dzień po złożeniu wszystkich potrzebnyc papierów, rewelacja) teraz tylko spłacać... powodzenia!!! jeśli ktoś chce wziąć kredyt w Łodzi i chce kontakt do kogoś na maxa kompetentnego proszę o kontakt: iusio@yahoo.com, chętnie podam namiary na Panią agent Odpowiedz Link
stuffromek Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 21.03.06, 23:57 ja jestem zadowolony z obsugi mbanku wniosek i wszystkie papiery zostaly wyslane 6.03. a na piatek 24.03 jestem umowiony na podpisanie umowy wiec co do terminowosci nie mam zastrzezen (umowe moge podpisac nawet dzisiaj ale moj wspolkredytobiorca bedzie dopiero w piatek) dodam ze wszyscy na forum strasza tym ze mBank jest zapchany ja jestem przykladem ze chyba jednak komus udzielaja jeszcze kredytow, oczywiscie profilaktycznie zlozylem wniosek do BPH i Deutsche Banku ale ostatecznie wybiore mBank Odpowiedz Link
paproszek57 Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 23.03.06, 09:45 nam wczoraj minęlo trzy tygodnie od złożenia wniosku, mialo być maksymalnie 3 tygodnie a tu dalej konca nie widac, może w poniedziałek... i pani doradca jest FATALNA!!!!!! warszawa o/grzybowska! nie polecam!!!!! Odpowiedz Link
mirah Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 23.03.06, 11:11 My również nie polecamy punktu na Grzybowskiej. Ogólnie obsługa straszna, zero szacunku dla klienta, czasem lepiej traktują człowieka w spożywczym za rogiem niż tam. Podpisanie umowy też nie obyło się bez problemów. I kiedy w końcu przyszedł termin uruchomienia kredytu okazało się że jeszcze go przesunęli o 2 dni(mogą zgodnie z umową) i nikogo nie obchodziło że nam lecą karne odsetki u developera. Cała procedura trwała 2 miesiące!!! Miałam tam konto 4 lata i byłam zadowolona. Ale ich kredyt hipoteczny a przede wszystkim obsługa fatalna. Uciekamy stamtąd najszybciej jak się da. Odpowiedz Link
barpoz Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 23.03.06, 12:55 W moim przypadku jak już pisałem z decyzją nie było aż tak źle, A z przelewem SUPER !!! miały być trzy dni był tak naprawdę JEDEN !!! Mój wniosek z tego wszystkiego?! Trzeba być upierdliwym i codziennie się przypominać- w moim przypadku pomogło no i oczywiście trafić na dobrego doradcę, który chce a nie udaje że chce!!! W Poznaniu chętnie przyśle na priva namiary na konkretnego gościa Pozdrawiam wszystkich i POWODZENIA !!! Odpowiedz Link
gunia301 mBank doradca z Senatorskiej W-wa 24.03.06, 12:03 Znalazłam super doradcę kredytowego z mBanku na Senatorskiej. Decyzja kredytowa w tydzień, podpisanie umowy i wypłata transzy kredytu też około tygodnia. Doradca konkretny, rzeczowy, dzwonił do mnie po kilka razy dziennie informując o postępach w kredycie. Mogę podać namiary zainteresowanym na maila. pozdr. Gunia gunia301@gazeta.pl Odpowiedz Link
zbooycerz Re: mBank doradca z Senatorskiej W-wa 24.03.06, 12:08 > Doradca konkretny, rzeczowy, dzwonił do mnie po kilka razy dziennie informując > o postępach w kredycie. skoro taki konkretny, to powiedz ile Ci dal za reklame? fiu fiu, skoro sie jakis bank zakorkuje to w cenie sa szybcy doradcy ale to krociutenki biznes takie konikowanie w kolejkach ... max miesiac zdrowka Odpowiedz Link
ffiill Re: mBank doradca z Senatorskiej W-wa 24.03.06, 12:42 zbooycerz napisał: > fiu fiu, skoro sie jakis bank zakorkuje to w cenie sa szybcy doradcy jak jest korek przy rozpatrywaniu wniosków to i doradca nie pomoże.. no chyba że odesle do innego banku (byle nie takiego w którym mu dają lepszą prowizję za sprzedaż kredytu) Odpowiedz Link
ffiill Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 27.03.06, 15:37 13.03 - złożenie wniosku w mBanku 16.03 - wniosek wpisany do systemu (doradca 'załatwił' w tym czasie jeszcze jeden papierek, którego ja nie doniosłem - Oświadczenie Inwestora Zastępczego; ponadto uzyskano do 16.03 wypis z BIK) 25.03 - decyzja kredytowa (na TAK) podobno do 31.03 ma być gotowa umowa do podpisu (dam znać czy była) Odpowiedz Link
balbina_alexandra Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 27.03.06, 22:21 Ffiill, miałam prawie identyczne parametry jak Ty wniosek złożony 13.03, 25.03 decyzja - co do umowy to nie sądzę by wyrobili się jeszcze w tym tygodniu, część moich dochodów pochodzi z działalności i muszę potwierdzić aktualność mojego wpisu w urzedzie miasta i takie tam... Nie stresuję się, w umowie przedwstępnej poprosiłam o 6 tygodni na formalności kredytowe. W ogóle kamień spadł mi z serca już kilka dni wcześniej, kiedy dostalam pozytywną decyzję w Millenium (po tygodniu od złożenia wniosku, to chyba dobre tempo). Odpowiedz Link
ffiill Re: kredyt mBank-długo czekacie na decyzję? 31.03.06, 08:53 ffiill napisał: > 13.03 - złożenie wniosku w mBanku > 16.03 - wniosek wpisany do systemu (doradca 'załatwił' w tym czasie jeszcze > jeden papierek, którego ja nie doniosłem - Oświadczenie Inwestora Zastępczego; > ponadto uzyskano do 16.03 wypis z BIK) > 25.03 - decyzja kredytowa (na TAK) Mały update Umowa gotowa do podpisu na 01.04 (podpisuję i tak dopiero 03.04 bo mam jeszcze trochę czasu) PODSUMOWUJĄC: od złożenia wniosku do podpisania umowy NIECAŁE 3 TYGODNIE Odpowiedz Link