Dodaj do ulubionych

Decyzja kredytowa w Millenium?

23.06.06, 22:17
Czy moze mi ktos pomoc w udzieleniu odpowiedzi jaka jest droga zalatwienia
kredytu,jakie sa kolejne etapy rozpatrzenia wniosku?Czy jesli wniosek w
koncowej fazie trafia do analityka,to mozna powiedziec ze jesli jest ta
zdolnosc to juz wszystko inne jest ok?Oczywiscie jesli to wszystko inne
naprawde jest ok.Moj wniosek trafil juz do analityka i tak sie pocieszam,ze
jesli przeszedl te kolejne etapy to teraz bedzie juz tylko dobrze.
Obserwuj wątek
    • wieslaw.tomczyk Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 25.06.06, 20:21
      zanim wniosek trafił do analityka był sprwadzany pod kątem poprawności
      dokumentów. Teraz gdy jest u analityka zostanie sprawdzony pod kątem finansowym
      tj. dochody, wartość zabezpieczeń itp. Z mojego dośwaidczenia wynika jedna
      prawidłowość tj. Millennium zawsze wydając decyzję pozytywną wydaje do niej
      warunki których spełnienie warunkuje podpisanie umowy kredytowej. Obecnie Mille
      jest tak zapchane że jeszcze "troszkę" poczekasz smile
      POzdrawiam.
      • ziut19 Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 25.06.06, 21:57
        wieslaw.tomczyk napisał:

>Z mojego dośwaidczenia wynika jedna
        > prawidłowość tj. Millennium zawsze wydając decyzję pozytywną wydaje do niej
        > warunki których spełnienie warunkuje podpisanie umowy kredytowej.

Hm, wydawalo mi sie, ze taka prawidlowosc wystepuje w kazdym banku. Czyzby w
        Multi bylo inaczej, bo jakos nie kojarzesmile
        • wieslaw.tomczyk Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 29.08.06, 18:57
          ziut19 napisał:

> wieslaw.tomczyk napisał:
          >
          > >Z mojego dośwaidczenia wynika jedna
          > > prawidłowość tj. Millennium zawsze wydając decyzję pozytywną wydaje do ni
          > ej
          > > warunki których spełnienie warunkuje podpisanie umowy kredytowej.
          >
          > Hm, wydawalo mi sie, ze taka prawidlowosc wystepuje w kazdym banku. Czyzby w
          > Multi bylo inaczej, bo jakos nie kojarzesmile

W Multi zdaża się że jest decyzja bez warunków. Chodzi mi tu o dodatkowe
          wymagania, poza standardami do umowy i wypłaty które faktycznie są w każdym
          banku. Pisząc o Mille miałem na myśli że tu wymyślają często jakieś głupoty o
          których nie było wcześniej mowy.
      • ziut19 Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 25.06.06, 22:03
        No i widzi Pan. Przestal Pan dodawac dane kontaktowe do posta i pomylilem Pana
        z kolega z Multismile Ale teraz juz kojarze. wiec i tak pytanie jest w miare
        wlasciwe. Jak sa warunki, to przeciez kazdy bank wpisuje je w decyzji
        kredytowej. Pozdrawiam.
        • monkub25 Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 29.08.06, 15:36
          Właśnie złożyłam z mężem wniosek kredytowy w Millenium i boje sie że Oni długo
          je rozpatrują czy ktoś ma jakąś wiedze na temat ile trwa czekanie w Mille?
          • wieslaw.tomczyk Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 29.08.06, 18:59
            Czasy rozpatrywania wniosków zaczynają się skracać. Otrzymałem ostatnio now
            eczasy i zaczyna to wyglądać już trochę normalniej. Po rozmowie z koordynatorem
            wiem że czasy te ulegną jeszcze skróceniu. Więc bądźmy dobrej myśli smile
            • arfer Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 29.08.06, 19:12
              Czast operacyjne się skracają, bo i kto teraz składa wnioski do Mille, przy tak
              kulawej ofercie ? Czekamy na październikową jesienną promocję.
          • maniuta81 Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 30.08.06, 09:18
            Witam,
            wniosek złożyliśmy 23 czerwca, decyzja była 17 sierpia. 24 sierpnia
            podpisałiśmy umowę ale żeby kredyt ruszył musiamy przynieść dokumenty z US i od
            developera jeden podpis. Nam pieniądze potrzebne są pod koniec września więc ok
            ale jak ktoś ma 2 tyg to nie zazdroszczę
            Prawdą jest, że do mimo pozytywnej decyzji trzeba dostarczyć jakieś śmieszne,
            wcześniej nie wymienione dokumenty.
    • mikawisniewska Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 30.08.06, 15:36
      O rany, nie polecam Millenium. Nie dość ze czekałam na decyzję od 28-06-2006
      decyzja, a właściwie promesa przyszła z banku 22-08 to jeszcze zaoferowali mi
      takie warunki że od razu zrezygnowałam, Miałam zdolnośc na kredyt: 130.000zł we
      frankach na 30 lat, raty malejące, a zaproponowali mi to: kredyt na 123.000zł
      raty stałe na 35 lat i do tego do spełnienia mnóstwo śmiesznych warunków,
      dodatkowo zaświadczenie z pracy męża jakbyśmy już raz nie dostarczali przy
      składaniu dokumentów, a to astronomiczna suma wkładu własnego do pokazaniu na
      koncie, jakby ktoś miał na koncie 120.000zł na zawołanie. Nie polecam tego
      banku tylko strata czasu. Czekałam bardzo długo na decyzję, męczyłam pana
      doradcę, decyzja niby była pozytywna, a okazało się że ten bank jest po prostu
      niepoważny. Olewa klientów, widocznie ma już ich tylu że nie zależy im na
      kolejnych. A decyzję złożę w Banku BP, może mają i gorszą ofertę ale
      przynajmniej decyzja w tydzień a tak tylko starciłam czas, bo całe wakacje
      uciekły a można było tyle zrobić na budowie.
      • caman1 Re: Decyzja kredytowa w Millenium? 30.08.06, 16:16
        Skąd ja to znam. Mój doradca nie zna chyba regulaminu, który obowiązuje w Mille
        i analityk zreszta też. Na decyzje czeka się bardzo długo, a wynik (po wielu
        prośbach i groźbach), może nas bardzo zdziwić. Absurdalnym jest fakt np.
        zmniejszenia kwoty kredytu o pare tysiaczków z wartosci mieszkania, a nie z
        kwoty przeznaczonej na wykonczenie. I faktycznie nie traktuja klientow poważnie,
        a doradcy maja tyle wniosków, ze nie walcza o kredyt dla swojego klienta,
        tlumaczac sie tym, ze na alityka nie ma sily. Jednym słowem: NIE POLECAM!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka