daratko 02.08.07, 16:22 co o nim myslicie?prosze o opinie o tym banku. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
daratko Re: bank zachodni 08.08.07, 09:40 nikt nie brał w tym banku ??a mnie sie oświeciło światełko w tunelu...1600 zl na ręke (4osoby)i można sie starać o 60000.na 30 lat.no chyba że to bank który ma jakieś ukryte koszty o których nie mówi..?prosze o opinię jakiegos fachowca który coś na ich temat wie.dziekuje. Odpowiedz Link
tomaszko33 Re: bank zachodni 08.08.07, 23:01 BZ WBK Mam kredyt w pln dużo papierów ale poszło 60.000 zł na 30 lat Ja mam marże 0,5% przez 2 lata później 0,75% ale kredyt 220 tyś brak ubezpieczenia niskiego wkładu Nie podoba mi się ich strona internetowa Jak mialem kredy w millenium to była bardzie przejzysta Odpowiedz Link
daratko Re: bank zachodni 09.08.07, 09:56 to ile tego kredytu ?220tys czy 60 tys bo troche namieszałesmnie tam ich strona nie interesuje szczerze mówiąc.a jaka masz sytuacje ,masz jakis dom na wlasnośc ?bo ja chce sie przybudowac do domu babci i w niektórych bankach to problem.trzeba miec cos "swojego"a co ich to obchodzi przecież w razie niepłacenia zabiora dom i czesc !~jakie papiery wymagali ?ile to wszystko trwało ?no i co to jest ten niski wkład ?wymagali wkład własny ? Odpowiedz Link
pawlook Re: bank zachodni 09.08.07, 21:43 Konto, bankowosc elektroniczna, karty, fundusze, obsluga w oddziale - OK. Kredyt hipoteczny - sparzylismy sie zona na nich w lutym. Szczegoly: Kredyt na dzialke, obiecali nam jako stalym klientom (konta osobiste, karty,arka ) dobre warunki min niski wklad wlasny 10%, mala marze itp itd..nie mialo byc problemu z brakiem planu zaospodarowania przestrzennego/warukow zabudowy - oddzial WBK w okolicach Poznania ..papiery zlozylismy i decyzja kredytowa negat bo brak w/w dokumentu...tak wiec zapewnienia Pani obslugujacej byly bezwartosciowe bo centrala podejmuje decyzje..na pytanie jak udzielaja kredyty na dzalki skoro planow zagospodarowania wokol Poznania w zasadzie nie ma - nie umieli odpowiedziec...slowo Przepraszam gdy terminw kacie notarialnym widneije a ceny zdnai na dzien szly w gore malo moglo zrekompensowac.. No i papierkologia niesamowita, zaswiadczenia, ksera pitow itp itd Tak wiec na szybko zalawialismy w KB gdzie udzielili bez problemow (tzn tez maja swoje za uszami ale udzielili) przy o wiele mniejszej papierkologii.. Paw Odpowiedz Link
pawlook Re: bank zachodni 12.08.07, 20:23 KB - kredyt bank... Tu niezbedna byla wycena wartosc dizlki, i klopotem ze strony KB bylo ze w oddziale uparli sie na firme X a my znalezlismy tansza firme Y ktora tez miala ogolna umowe z KB, widocznie oddzial byl powizany z X... Ale wkoncu przeszla ekspertyza Y... W sumie w tej chwili oprontowanei w zlotowkach 5,69..i jest uzbieczenie 1/2 kredytuw przypadku smierci ktoregos z malzonkow za ktore niewidac oficjalnie pobieranej kasy.. Na minu KB - strona WWW totalnie nieprzyjazna, BZ WBK bije ich na glowe.. Pawlok Odpowiedz Link