Dodaj do ulubionych

liceum ogólnokształcące Wieliczka

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.02.02, 21:34
Kto chodził do szkoły w latach 70-tych.
Obserwuj wątek
    • Gość: dark Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 217.98.124.* 07.05.02, 22:57
      ja nie :(
    • da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 05.11.02, 17:09

• Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.11.02, 19:12
        Witaj bratnio dusza , jestem z klasy Prof. Wiśniowskiej, tej od chemii.
        • da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 20.11.02, 23:06
          Witaj Rito!!!
          Nareszcie się odezwałaś... Ja,jestem niestety, z klasy prof. Haluch
          (jęz. rosyjski). I co Ty na to ?
          • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 21:04
            Mnie j. rosyjskiego uczyła Frydlowa. A kto był u ciebie dyrektorem LO ?
            • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 21.11.02, 22:13
              a pamiętasz fizyczkę ?
              • da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.11.02, 17:13
                Gość portalu: rita napisał:

> a pamiętasz fizyczkę ?
                Zależy kogo masz na myśli - Ostrowską ?
                Od niedawna, przez przypadek, jestem znów z Nią w kontakcie.
                • reszka.ja Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 07.09.05, 20:37
                  o! Ostrowska??? :-) a jak ja byłam w LO to juz sie nazywala Jamróz a teraz znow
                  sie nazywa Ostrowska :-)
                  • dzagaa20 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 05.10.05, 14:31
                    ale i tak wszyscy na niamowia SUCHA :):):):
              • da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.11.02, 17:18
                Czyżbyśmy tylko we dwie chodziły do tego L.O. ???
                Nikt więcej z "naszych" tu nie wchodzi???
                Szkoda...
                P.S.
                Utrzymujesz kontakty z byłą klasą? Bo my mamy taka paczkę ...4 -osobową i
                spotykamy się w miarę regularnie.
            • da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.11.02, 17:11

> Mnie j. rosyjskiego uczyła Frydlowa. A kto był u ciebie dyrektorem LO ?

Skoro Frydlowa, to lepiej poznałaś ten język...
              Za moich czasów dyrektorem był Klima...nota bene ojciec mojej koleżanki z
              podstawówki.
              • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 22.11.02, 21:53
                Dyrektorem w moich czasach był Paluch - miałam już dwudziestopięciolecie matury,
                szkoda, że w innych latach się uczyłyśmy.
                Czy wf uczyła cię Renata Koc ?
                Może zalozymy jakiś klubik LO Wieliczki.
                • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 80.51.253.* 23.11.02, 01:22
                  Witaj Rito !!!
                  Mnie minęło 22 lata od matury...
                  Co do klubiku LO - nie ma sprawy - tylko to członkostwo jakieś ubogie...
                  Dlaczego pytałaś o fizyczkę?
                  A wf uczyła mnie Ewa Buchała (uczy w LO do tej pory).
                  Ze "starych" są jeszcze prof. Szewczyk, Ostrowska, Woźnicka i Buchała.
                  Umarli Klima(dyr.) i Turcza (historia). Reszta jakoś się trzyma...
                  Jestem na bieżąco bo mój syn chodzi do "naszej" szkoły (III kl.)
                  Pozdrawiam - da_ma_ri
                  • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.11.02, 20:18
                    cholera, jestem duzo starsza od ciebie. Czy znajdziemy kogoś kto nas wspólnie
                    uczył.
                    j.polski - Kostuchowa, dobrze pamiętam, była na dwudzistopięcileciu, była
                    Wiśniewska, Turcza i Popiel -fizyczka.
                    Czy bywasz w parku, gdzie są korty tenisowe, tam spędziłam swoje dzieciństwo.
                    Słuchaj , gdzie studiowałaś po LO, ja na AWF-ie
                    Znasz w Wieliczce nazwisko Lepiarz , kolega z klasy, jak go znajdę napewno
                    dołączy się do klubu.
                    pozdrowienia.
                    Twój syn jest w LO, moje córki studiują, czyli o tyle lat jestem cholera stara.
                    Znasz piosenkę Niemena
                    Czas jak rzeka , jak rzeka płynie .....
                    • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 80.51.253.* 24.11.02, 16:53

> cholera, jestem duzo starsza od ciebie. Czy znajdziemy kogoś kto nas wspólnie
                      > uczył.
                      > j.polski - Kostuchowa, dobrze pamiętam, była na dwudzistopięcileciu, była
                      > Wiśniewska, Turcza i Popiel -fizyczka.
                      > Czy bywasz w parku, gdzie są korty tenisowe, tam spędziłam swoje dzieciństwo.
                      > Słuchaj , gdzie studiowałaś po LO, ja na AWF-ie
                      > Znasz w Wieliczce nazwisko Lepiarz , kolega z klasy, jak go znajdę napewno
                      > dołączy się do klubu.
                      > pozdrowienia.
                      > Twój syn jest w LO, moje córki studiują, czyli o tyle lat jestem cholera
                      stara.
                      > Znasz piosenkę Niemena
                      > Czas jak rzeka , jak rzeka płynie .....

Rita, nie przejmuj się ... dla pocieszenia Ci powiem, że jęz. polskiego też
                      uczyła mnie "Kostusia", historii - Turcza, higieny - Frydlowa, zpt. -
                      Kozioł,jęz.ang. i łaciny - Paluchniakowa. Myślę, że te nazwiska są Ci znane...
                      Niestety, nie studiowałam po LO, zrobiłam tylko pomaturalne studium obsługi
                      ruchu turystycznego... Nie wynikało to jednak z mojej niechęci do nauki, lecz z
                      układów rodzinnych (mój ojczym nie chciał utrzymywać... darmozjada)
                      Co do parku, hmm - chodziłam tam lata temu, głównie na wagary...
                      Nazwisko Lepiarz, owszem znane mi o tyle o ile, być może jest to facet, który
                      był parę lat temu prezesem Spółdzielni Mieszkaniowej i to tyle co wiem.
                      Piosenkę znam ... szlag mnie trafia, że ten czas teraz leci coraz szybciej...
                      ale co my na to poradzimy... takie życie...
                      pozdrawiam :-)
                      da_ma_ri
                      • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.11.02, 19:07
                        Dagmara , czyli my tylko jestesmy reprezentami tej szkoły, malo nas chętnych do
                        tego klubu. Tak, to jest mój kolega z klasy. Czy on był dobrym prezesem i nie
                        pisz , że był zły. Przypadkowo, moja córka znalazła się na forum fantastyki z
                        synem mojego kolegi, więc mają internet i trzeba było dołaczyć go do klubu.
                        Ty szukaj ze swojej klasy i zobaczysz , za rok będzie nas dużo.
                        Sama popatrz jak postarzałam sie przy czekaniu na odzew. Myslę, że jako stare
                        babcie możemy zrobić spotkanie forumowców internautek czyli kosmitek.
                        • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 80.51.253.* 24.11.02, 19:33
                          Witaj Rito !!!
                          Co prawda nie jestem Dagmara(choć wolałabym)ale cieszę się, że mamy już kogoś w
                          naszym klubie.Niech nam tylko coś napisze... Tak się składa, że moje koleżanki
                          z LO, przynajmniej te z mojej paczki, tylko dwie mają neta ... no i w dodatku
                          na modem,więc cięzko mi będzie je tu przyciągnąć. Rozglądnę się za innymi
                          ludźmi, niekoniecznie z mojej klasy. Być może mamy wspólnych znajomych mimo
                          nieznacznej różnicy wieku.A co do spotkania fajny pomysł ...jako, że do
                          prawdziwych babć już nam całkiem niedaleko...a potem to juz tylko wolny czas
                          zostanie nam na pilnowanie wnuków ...
                          Napisz mi gdzie mieszkałaś, bo ja na os.Sienkiewicza.
                          da_ma_ri
                          • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 24.11.02, 22:29
                            oś Sienkiewicz w Wieliczce - ja w Prokocimiu, wogóle to jestem z ul kosciszki w
                            Wieliczce . Czekajmy spokojnie i zaglądajmy na watek to jak na razie nasza
                            praca. Miłej pracy i pilnuj syna by sie uczył.
                            • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 80.51.253.* 25.11.02, 15:17

> oś Sienkiewicz w Wieliczce - ja w Prokocimiu, wogóle to jestem z ul kosciszki
                              w
                              >
                              > Wieliczce . Czekajmy spokojnie i zaglądajmy na watek to jak na razie nasza
                              > praca. Miłej pracy i pilnuj syna by sie uczył.

Witaj Rito !
                              Na Sienkiewicza mieszkałam kiedyś... jak byłam piękna i młoda... teraz zostało
                              tylko ... i ...
                              A propos syna, cięzko go upilnować i zagonić do nauki, oj ciężko...
                              da_ma_ri
                              • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.11.02, 22:23
                                weż syna do łopaty i każ mu kopać doły , po jakimś czasie powie, że woli się
                                uczyć - pilnuj tego i rozmawiaj z nim dużo , bo to inne czasy -prawda,
                                i inna mlodziez - pilnuj go jak oka w głowie, a przede wszystkim musisz mieć
                                czas dla niego. pozdrawiam
                                • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: 80.51.253.* 29.11.02, 18:28
                                  Gość portalu: rita napisał(a):

> weż syna do łopaty i każ mu kopać doły , po jakimś czasie powie, że woli się
                                  > uczyć - pilnuj tego i rozmawiaj z nim dużo , bo to inne czasy -prawda,
                                  > i inna mlodziez - pilnuj go jak oka w głowie, a przede wszystkim musisz mieć
                                  > czas dla niego. pozdrawiam

W pewnym sensie to "łopatę" już ma, bo takie czasy, że musi sobie dorabiać,
                                  pomimo młodego wieku.
                                  Wiem, że mi dobrze radzisz, ale sama wiesz, że 17 lat to taki wiek, że
                                  ważniejsi od mamy stają się koledzy no i koleżanki. No i to On nie ma dla mnie
                                  czasu...I myślę, że gorzej dogadać się z chłopakiem ...
                                  Wezmę jednak sobie Twoje rady do serca - dziękuję.
                                  Pozdrawiam :-)
                                  da_ma_ri
                                  • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.12.02, 19:38
                                    daję ci radę , a sama sprawdzając swoje dzieci wciągłam się w sieć - czyli
                                    jestem narkoman sieciowy = przepraszam
                                    • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 23.12.02, 23:19
                                      Wesołych Świat Dagmaro !!!!!
                                      • Gość: da_ma_ri Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.local.net / 192.168.1.* 27.12.02, 19:14
                                        Gość portalu: rita napisał(a):

> Wesołych Świat Dagmaro !!!!!

Witaj Rito !!!
                                        Dziękuję Ci za życzenia, które dopiero dziś przeczytałam, gdyż w okresie
                                        przedświątecznym byłam za bardzo zapracowana, aby surfować w sieci...
                                        Za to postaram się zrewanżować, życząc Ci szczęśliwego, zdrowego, najlepszego
                                        Nowego Roku 2003...
                                        da_ma_ri :-)
                                        • Gość: rita Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.12.02, 21:28
                                          wzajemnie
    • juha1 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 02.10.03, 14:38
      a ja chodziłem do L.O. w latach 1991-1995r. I znam te wszytkie osoby, które
      wymieniłyście, szewczykową, Wożnicką Buchalową , Kostusie.....itp. One jeszcze
      żyją i uczą , prócz Kostusi!!!
      • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 03.05.04, 22:13
        a budynek jest tylko nie wiem jak wygląda po reformie szkolnictwa, czy to też
        gimnazjum ?
        • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 16.05.04, 11:12
          ..... budynek jest ten sam i będzie jeszcze długo stał.
          Ubywa natomiast nauczycieli którzy nas uczyli w latach
          szesdziesiątych / siedemdziesiątych,
          oraz kolegów z którymi pobieraliśmy nauki.

Z poważaniem i pozdrowieniami

Wieliczanin z klasy C
          • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 23.05.04, 21:53
            budynek ten sam, tylko drzewa sie rozrosły
            witam licealistę
            chodziłam do klasy B
            wychowawczyni Pani Maria Wiśniowska , prof. od chemii
            dyrektorem w tym czasie był chyba Edward Pajor
            A kto pamięta prof. Frydrową - od j. rosyjskiego ??????
            albo od j. polskiego Kostuch
            albo od fizyki - Popiel

byłam w klasie j.francuskiego

a kto do piórnika żaby wkładał ??????????

pozdrawiam licealistów
            • krakus111 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 12.06.04, 18:40
              Ja do tego liceum nie miałem okazji,dojeżdżałem tym naszym cholernym pociągiem
              codziennie 6.16 do technikum w Krakowie.Wielu moich kolegów i koleżanek tam
              poszło po podstawówce m.in. ulubiona Maria zwana Bożeną.
              • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 12.06.04, 18:45
                do tego Technikum Elektrycznego przy Kamińskiego ?????????
                ha, ha - znam go
                • krakus111 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 12.06.04, 21:21
                  Nie , na Loretańską - tam jest Energetyczne , a na Kamińskiego
                  Elektrotechniczne.Wiem że dla humanisty to "wsio rawno".
          • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 16:11
            Pozdrawiam wszystkich licealistów. Chodzilem do slynnej klasy C w latach 68-72.
            Wychowawca - p. Turcza ("kacap")
            fizyka p. pajor
            chemia p. Wiśniowska
            polski p. Kostuch
            wf p. Karpierz
            łacina p. Groblicka ("duśka")
            Podstawowa grupa kolegów (cisi bandyci, ciemni jaskiniowcy, potwory, konserwy
            szlacheckie jak nas "pernamentnie" i "konsekwentnie" określał "kacap" grała w
            piłkę,piła po treningach piwo w kotłowni lub czasem z kacapem i zadawała się
            towarzysko z dziewczynami z liceum ekonomicznego, ignorując po szkole
            dziewczyny z własnej klasy (to ostatnie nie dotyczy Marka Radomskiego - czy
            ktoś ma z nim kontakt?).
            Wspaniałe to były lata.
            Napiszcie aktualni Wieliczanie co u was słychować. Ja mieszkam aktualnie na
            Śląsku i strasznie tęsknię za krainą "goroli".
          • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 16:25
            Ale nie ubywa pamięci.
            Pamiętam liceum jak dziś.
            "Cichy bandyta" klasa c 68-72.
            • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 21:59
              Witam - chodziłam do równoległej, tylko B, ale do C - chodził kgeorge
              jak chcesz możemy zgadywać po nazwisku kim jestes ?

ale checa :)

pozdrawiam
            • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 22:10
              strzelam

człowiek pochodzacy z Zabawy
              • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 22:12
                Duda
                • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 08.09.04, 22:29
                  Smagur
                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:15
                    rita100 napisała:

> Smagur
                    Rito, tu Krzysiek M. - ujawnij się.
              • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 19:49
                kgeorge napisała:

> strzelam
                >
                > człowiek pochodzacy z Zabawy
                Strzał w 10-tkę, cieszę się że mnie pamiętasz
                Pozdrowienia dla wszystkich.
                Krrzysiek
                • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 19:59
                  witaj kolego !!!!!!!!!!!

Czy pamietasz jeszcze Bronka ?
                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:10
                    kgeorge napisała:

> witaj kolego !!!!!!!!!!!
                    >
                    > Czy pamietasz jeszcze Bronka ?
                    Jezu.! Jurek!!!!!, tyle lat, a ja pamiętam pseudo.
                    Co u Ciebie, już się bałem, że dotrzeć do Was bedzie trudno, bo już ponoc biorą
                    z naszej półki.

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:16
                      Witaj

masz rację już biorą.
                      Józka, z którym siedziałem przez cztery lata w jednej ławie
                      już na tym świecie nie ma, podobnie jak naszego wychowawcy.
                      • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:26
                        kgeorge napisała:

> Witaj
                        >
                        > masz rację już biorą.
                        > Józka, z którym siedziałem przez cztery lata w jednej ławie
                        > już na tym świecie nie ma, podobnie jak naszego wychowawcy.
                        A masz kontakt z kimś z naszej paczki?
                        Ja widziałem 10 lat temu Jasia Migasa. O reszcie glucho.
                        • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:35
                          Przyznam Ci się, że od czau zakończenia szkoły, wszystko się jakoś rozsypało.
                          Praktycznie kontaktu z nikim nie utrzymuję, aczkolwiek Jasiek mieszka podobno
                          wtej samej dzielnicy Krakowa co ja. Nawet chyba wiem w którym domu, ale mi
                          jakoś cięzko do Niego zawitać, może kiedyś.

Często przejeżdżam obok Twojego domu rodzinnego i wspominam naszą balengę, na
                          zakończenie LO, która się tam właśnie odbyła.
                          • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:50
                            Mieszka tam teraz siostra ze szwagrem, też z naszego liceum.
                            Ostatnia porządna balanga odbyła się tam z okazji obrony mojej pracy
                            magisterskiej.
                            Kurcze, czy nikt z naszej paczki już nie mieszka w Wieliczce?
                            Ciekaw jestem co u Lucynki.
                            • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 20:55
                              mieszkają, mieszkają, tylko mają swoje zabawki.
                              A pamiętasz najlepszą Tenisistkę Wieliczki i jedną z czołowych tamtymi czasy
                              w Polsce ?
                              To właśnie Rita.
                              • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 21:04
                                To serdeczne pozdrowienia dla Zosi. Zawsze dawała mi w tyłek na korcie.
                                Cóż "vitae bellum est".
                                Kurcze, za ok. miesiąc będę dziadkiem. A czuję się młodziencem.
                                Mam dopiero 50-tkę , a nie już 50-tkę.
                                Ale Ricie i dziś bym nie dał rady na korcie.
                                • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 21:11
                                  będzie się cieszyć, że Ją pamiętasz, a może już o tym wie,
                                  lecz przez grzeczność nie chce nam przeszkadzać.
                                  Mam coś dla ciebie, napisz na adres
                                  kgeorge@interia.pl
                                  dostaniesz niespodziankę

widzę, że łacina nie jest Ci obca.
                                  A pamiętasz to

Inter pedes puelarum, est wolumptas puerrorum

szkoła Pani Groblickiej była dobrą szkołą. Pamiętasz jak zrugała kolegę B. W.
                                  jak nie poszedł z nami na baje, tylko jako jedyny z klasy został na lekcji
                                  laćiny?
                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 09.09.04, 21:17
                                    Pamiętam. Nazwaliśmy go wtedy "penis aglomeratus".
                                    Pamiętam jeszcze naszą arię tadaradaradrada z solem "Icka" na zeszycie.
                                    Jurku na dziś muszę kończyć. Odezwę się w najbliższym czasie.
                                    Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich. Papatki.
                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 10.09.04, 20:54
                                    Bronek
                                    Wysłałem Ci maila na prv.
                                    • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 10.09.04, 22:21
                                      a jutro będzie jeździł do wieliczki

www.skansen.koti.com.pl/pl/imprezy/retro2004/
                                      • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 21:33
                                        alez jestem zaskoczona i jak milo, następna znana osobistość LO - i tak sie
                                        pamiętamy
                                        Jurek, Krzysiek i Zosia - ha, ha, ha
                                        Czy ktoś wcześniej by pomyślał, czy ktoś naprawdę się takiego obrotu sprawy
                                        spodziewał ???? - nie !
                                        choć ja zakładając watek liczyłam, że kogoś spotkam i popatrzcie , ten watek
                                        został założony w 2002 roku i przetrwał i jesteśmy, jak ja sie cieszę i tak
                                        prawdę mówią nie spodziewałam się , że klasa C sie tak grzecznie stawia ma apel.
                                        Dużo by mowić , oj dużo
                                        śiąga nas tęskonota za tamtymi latami, a jacy jesteśmy już dorośli, jacy
                                        pokorni, bo już znamy życie.
                                        To teraz od czego zaczynamy ????????
                                        Powiedzcie mi jak dajecie sobie radę z żonami i czy to zycie wam się podoba ?
                                        Nie lepiej bylo zostać i repetować w klasie, po co bylo sie śpieszyć ? ;))))))
                                        Witam uczniów w szkole po tylu latach

Czy byliście na 25 leciu matury ?
                                        Mowcie, mówcie jak wam leci ?
                                        Ciekawe to życie i wiecie co, wcale się nie przejmuję latami, każdy dzień jest
                                        nowym odkryciem
                                        A wiecie z czego najbardziej się cieszę , że właśnie Was dokladnie pamiętam,
                                        wielu nie pamiętam, ale Was dokładnie, mimo przedzielonej ściany klasowej.
                                        hej, pozdrawiam
                                        mam nadzieję spotykać sie na tym watku
                                        • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 22:27
                                          Jeszcze raz dzięki Rito za założenie tego wątku,
                                          oraz za jakże nam schlebiające i budujące słowa.
                                          Jestem przekonany, że z czasem będzie nas więcej,
                                          tylko Internet musi "zawitać pod Szczechy",
                                          oraz dawni uczniowie, a dzisiejsze mamy (może już babcie), oraz ojcowie
                                          muszą "dojrzeć" ,co by wspominać stare, a jakże wspaniałe czasy.

Jest to potrzeba serca, która kiedyś u każdego się odezwie.

pozdrawiam

Bronek z klasy "C" (1968-1972)
                                          • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 22:34
                                            a to muszę powtórzyć na przywitanie regentapcimia

www.opera-slaska.art.pl/sounds/nabucco.mp3
                                            z pozdrowieniami dla Wszystkich stojących jeszcze obok
                                            • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 22:42
                                              kgeorge - Bronek z klasy C ?
                                              POCZEKAJ, pójdę się napić szampana ;)
                                              • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 22:47
                                                a regentpcimia powinien
                                                powtarzać wnukom, że

non shole, sed vite discimus

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 23:14
                                                  regentpcimia, ma całkiem co innego w glowie
                                                  przyszły wnuk dodaje mu skrzydła
                                                  pięknie
                                                  będzie pierwszym dziadkiem szkolnym na forum liceum :)
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 14.09.04, 20:57
                                                    "Dziadostwo" to piękny stan.
                                                    Mój wnuk jeszcze się wprawdzie nie urodził, ale juz coś o nim wiadomo.
                                                    Będzie miał na imię Franciszek, waży już 2.800.
                                                    Czego to ludzie nie wymyślą. Ważyć dzieciaka przed urodzeniem.
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 14.09.04, 21:00
                                                    Rito. Nauczysz mojego wnuka grać w tenisa

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.09.04, 23:49
                                                  muszę to powtórzyć,(bez błędu) bo jeszcze źle powie wnukowi
                                                  Non scholae sed vitae discimus
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 14.09.04, 20:43
                                                    Raczej mu powiem :
                                                    Disce puer latine, ego te faciam moim pierwszym spadkobiercą.

P.S. Niestety nikt mnie nie powiadomił o 25-leciu matury. A szkoda.
                                                    Jak bedzie 35-lecie to się stawię.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 14.09.04, 21:42
                                                    ale najważniejsze w tym wszystkim jest to, żeby pamiętał iż

Faber est suae quisque fortunae.

jak wiesz, ja(od urodzenia)
                                                    dosłownie realizuję tę sentencje ;)))))

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 14.09.04, 23:18
                                                    witajcie koledzy z ławki szkolnej

trzeba koniecznie zrobić spotkanie
                                                    jutro popiszę, dziś jestem spózniona do łózka
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 22:19
                                                    No proszę, co tak zaniemówiliscie - tyle jest wspomnień .........
                                                    Pamietacie coś ze studniówki ?
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 22:24
                                                    regentpcimia - dużo wspomnień jest w wątku na Krakowie - czy jest gdzieś
                                                    piękniejsze miejsce niż Wieliczka - musisz tam zagladnąć

możemy Cię nakierować, gdyż dużo jest wpisów

pozdrawiam Was

i jeszcze jedno - jak sie doczekam wnuków to Twojego wnuka dołaczę do szkółki
                                                    tenisowej :)
                                                    regentpcimia, a skąd sobie klikasz ?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 22:52
                                                    regentpcimia już pewnie śpi,
                                                    lub jeszcze nie wyszedł ze studni.;)

A czy moich wnuków też zaprosisz do szkółki ?
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 23:00
                                                    zrobimy szkolną szkółkę :)
                                                    ale coś regentpcimia słabo klika, pewnie żona stoi przy klawiaturce :)
                                                    a wnuczek w drodze
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 23:08
                                                    klikam z domu, lecz muszę bić się z dziecięciem o komputer.
                                                    niedlugo zalożę sieć domową (kupiłem drugi), to będę walczyl tylko z żoną.
                                                    Do zobaczenia.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.09.04, 23:05
                                                    kolysanka dla "regentowego" wnuka

www.folk.com.pl/karaoke/Biedroneczki-Karaoke.mp3
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 16.09.04, 21:56
                                                    ja ustaliłam stałe godziny urzędowania dzieki czemu unikam kolizji

przestroga przed wyjściem na zakazane strony - są zawirusowane i odcinają od
                                                    internetu
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 16.09.04, 22:07
                                                    dziękuję Bronek za kołysankę, jest śliczna
                                                    Jak wyczaiłeś ten adres?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 16.09.04, 22:08
                                                    lata praktyki:)))))
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 16.09.04, 22:15
                                                    z pozdrowieniami dla wnuka

www.madzia.olp.pl/dla_dzieci/dzieciaczki.htm
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 17.09.04, 21:53
                                                    >To teraz od czego zaczynamy ????????
                                                    >Powiedzcie mi jak dajecie sobie radę z żonami i czy to zycie wam się podoba ?
                                                    >......................................................................

Muszę Ci się przyznać, że „mojej drugiej połowy” szukałem długo i wszędzie
                                                    w Polsce i poza jej granicami.
                                                    Po zakończeniu szkoły szukałem Jej w Polsce, później po Świecie,
                                                    w domu byłem rzadkim gościem. Musze Ci powiedzieć, najładniejszymi kobietami,
                                                    jakie miałem przyjemności podziwiać, są dziewczyny z Bliskiego Wschodu.

W czasach swojej młodości znałem ich kilka, ale cieszę się, że „drugą moją
                                                    połowę” spotkałem w końcu w Polsce i tę która miała być, z czego jestem
                                                    zadowolony i dumny.

>Czy byliście na 25 leciu matury ?

A kto ją organizował ?
                                                    A jeśli się odbyła to kiedy i gdzie?

A tego na pewno tam nie grali, posłuchajcie, jeśli Was nie nudzę

www.oxfordantiwar.org.uk/sounds/The_War_Is_Over.ram
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 19.09.04, 22:35
                                                    mężatka, dwie dorosłe córki, wszystko normalnie jak w normalnej rodzinie, ale
                                                    coraz częsciej wracam pamiecią wstecz choć patrzę w przód. Uwielbiam przyrodę.
                                                    Z melancholią patrzę na nasze Liceum i byłam na 25 lecium gdzie spotkałam
                                                    starych nauczycieli w tym Turczyna, naszego dyreltora Palucha i profesorów.
                                                    Kolezanki i Kolegów ledwo poznałam. Ponieważ się grubo spózniłam wskoczyłam do
                                                    knajpy Zamkowa z energią i wszystkich wyściskałam, a oni mnie. Wszyscy byli już
                                                    trochę na cyku więc równo ściskanie szlo z profesorami jak i koleżankami i
                                                    kolegami. Bylo to cudowne, ponieważ nasza radosć ze spotkania nie miała granic
                                                    ani żadnych zachamowań , które sie mialo dawniej w szkole. Ponieważ
                                                    przyjechałam samochodem i odjezdzałam samochodem to resztę odwoziłam do domu
                                                    nad ranem. Powiem wam, że bawić sie po trzeżwemu tez było wspaniale, dlatego
                                                    film mi sie nie urwał jak wiekszości i mogę zdawać relację
                                                    Jak pamiętam byli rownież prof Popiel, Kostuch, Wiśniewska - już niepamiętam ,
                                                    pomozcie ..........
                                                    i pytajcie

pozdrawiam
                                                    a dlaczego Wy nie byliście ?
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 20.09.04, 22:46
                                                    hej ! koledzy , nie śpijcie, czas nam ucieka :)
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.09.04, 17:43
                                                    Rito, czas i przestrzeń są tylko sposobami myślenia.
                                                    Nie śpię, mam remont w domu, więc dostęp do netu utrudniony, jeszcze dziś idę
                                                    na urodziny (tu mówią geburstag) do starszego syna. Pewnie się dowiem jak
                                                    daleko do wnuka.
                                                    Ucalowanka dla wszystkich
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.09.04, 22:12
                                                    a w jakim miescie mieszkacie ?
                                                    Gdzie Cie poniosło z Wieliczki ?
                                                    Znasz Markowskiego , z mojej klasy , gdzieś na Śląsku pracuje
                                                    Spokojnie pracuj i czekaj na wnuka, forum nie ucieknie

klasa B pozdrawia klasę C
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.09.04, 19:46
                                                    > jeszcze dziś idę
                                                    > na urodziny (tu mówią geburstag) do starszego syna.

oj to było dużo śpiewania, Ślązacy dużo, długo i ładnie śpiewają.
                                                    Kiedyś tego często doświadczałem. Cały blok mieszkalny bawił sie całymi nocami.
                                                    ............
                                                    Adyć po 30 latach, Ty już nie jesteś gorolem, tylko ślązokiem z Wieliczki
                                                    i musisz zapewne również ładnie śpiewać jak oni.

z pozrowieniami

Wieliczanin

ps.
                                                    Ja byłem poza Polską, ale dlaczego Ty nie byłeś na 25-leciu matury.
                                                    Podobno było warto, a do Wieliczki masz całkiem niedaleko.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.09.04, 20:23
                                                    >hej ! koledzy , nie śpijcie, czas nam ucieka :)

Jak regentpcimia będzie miał chwilę czasu i dostęp do PC,
                                                    to Tobie opowie, a mnie przypomni, jak na jednaj z naszych klasowo-licealnych
                                                    wycieczek, kolacja (mówiąc delikatnie) "uciekała do lasu".

Regenciepcimia, czy pamiętasz kiedy i gdzie "ucieczka" miała miejsce.

pozdrowienia dla Wszystkich wielickich licealistów

• regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.09.04, 21:10
                                                    -śpiew mój jest nadal gorolski, wydzieram ryja tylko po pijaku przy ognisku, a
                                                    i tak zwierzyna się chowa po lesie
                                                    - na 25leciu nie byłem , bo nikt mnie łaskawie nie poinformował, że będzie taka
                                                    impreza, nie lubią mnie czy co?
                                                    - z kolacją wiejącą do lasu to coś mi świtają Sudety, ale bardziej pamiętam jak
                                                    tatuś jednej z koleżanek, kierowca wylutował po pysku goprowcowi
                                                    odprowadzającemu córeczkę do łóżka i jak kacap dostał karniszem od Ewy K.
                                                    - jak Ci żona przeszkadza klikać, to skróć jej łańcuch
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.09.04, 21:30
                                                    wszystko sie zgadza, oprócz

> - jak Ci żona przeszkadza klikać, to skróć jej łańcuch

........było to w Sudetach w schronisku pod Śniezką,
                                                    a sera puszczonego przez moją skromną osobę po górskim stoku nie złapał M. P.
                                                    bo podskoczył mu na kamieniu. Widząc to nasz wychowawca wołał Heniu (H. S.)
                                                    patrz jak kolacja sp...... do lasu.
                                                    .........
                                                    po tych zapasach, rano skoro świt musieliśmy uciekać ze schroniska przez okno,
                                                    bo drzwi były jeszcze zamknięte. A wszystko dlatego co by nie doszło do walki
                                                    rewanżowej: rodzic - goprowiec

a kto organizował 25- lecie, powinna nam napisać Rita

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.09.04, 22:36
                                                    witajcie
                                                    w mojej klasie Żuchnicki, a w waszej chyba Duda, z tym , ze byliśmy klasowo w
                                                    różnych miejscach w jednakowym czasie. Wiem , ze nasze dziewczyny zachodziły do
                                                    waszej klasy - nie wiem czy mieliście orkiestrę , my tak i bawiliśmy sie do
                                                    rana.
                                                    Wydaje mi sie , że nasze klasy nie były zaprzyjażnione, bardziej rywalizowały
                                                    ze sobą.
                                                    A pamiętacie, ze kl. A była samych dziewcząt, chyba było im z tym żle
                                                    A studnówke pamiętacie ?
                                                    hej !
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 23.09.04, 20:54
                                                    Przyjaciele najdawniejsi.
                                                    ZOSTAŁEM DZIADKIEM!!!!!!
                                                    Mały Franuś jest śliczny.
                                                    Dziadostwo to piękny stan.
                                                    Idę się schlaćććććććććććććć!!!!!!!!!!!!!!!! dokumentnie.
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 23.09.04, 22:24
                                                    ha, ha gratulacje dziadku :)
                                                    czas na pępkowinę
                                                    śliwowica by sie przdała
                                                    kgeorge - rozlewaj
                                                    podam szklaneczkę
                                                    lej :)
                                                    na zdrowie !
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 23.09.04, 22:55
                                                    Sliwowica już wypita, a tej która czeka na A nie bede otwierał.
                                                    Proponuje zdrowie wypić Stock-em, kupionym latem na Słowacji.
                                                    To tez dobra gorzała,

......czy Ci smakowała?

Gratulacje dla młodej mamy,
                                                    a dziadek nie ma w tym żadnej zasługi.
                                                    Ale mimo to szczere gratulacje również dla Niego,
                                                    od Bronka z Wieliczki
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 26.09.04, 21:52
                                                    coś na wesoło
                                                    Po latach nauczycielka spotyka na ulicy swojego byłego wychowanka - Adasia,
                                                    którego zapamiętała jako zdolnego, żwietnie zapowiadającego się ucznia.
                                                    Niestety, chlopak nie wykorzystał szansy, jaką dawały mu zdolności i kariety
                                                    nie zrobił.
                                                    - Co u ciebie słychać, Adasiu ? Pracujesz gdzieś ? - pyta stara profesorka.
                                                    - Aaa, rak... wykładam chemię.
                                                    Rozpromieniona , dumna ze swego wychowanka, pyta dalej:
                                                    - Ooo, wiedziałam, że wyjdziesz na ludzi. A na jakiej uczelni ?
                                                    - Nie, nie.. Wykładam chemię na półki w hipermarkecie..

gorzką uwielbiam - piliście ją ?
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 26.09.04, 22:06
                                                    Dziekuję Bronku za życzenia. Wnuk zostal solidnie oblany przez calą rodzinę
                                                    trunkami różnego autoramentu. Zrobiliśmy w sobotę pieczonki w starodawnym
                                                    żeliwnym kociołku (mniam, mniam - ognisko, pieczonki, gorzała.....)
                                                    Spytaj Rity czy wie co mówi absolwent MBA do absolwent AGH
                                                    (małe piwo poproszę)
                                                    Hej
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 26.09.04, 22:32
                                                    wiedziałem, dlaczego tak długo byłeś nieobecny,
                                                    musiałeś dużo wypić gorzały i długo trzeźwieć

jak powiadali starożytni Rzymianie

tertium non datur,(tak sie to chyba pisze)

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 26.09.04, 23:17
                                                    witajcie - to od czego zaczniemy bawić wnuka - będziemy spiewać kolysanki ?
                                                    pamiętacie ?
                                                    małe dzieci , mały klopot - to chyba zncie ?
                                                    Ja już swojego grilla schowałam, do przyszłego roku, wiec kgeorge nie będe Ci
                                                    dymić :)
                                                    Krzysiek, nie pisze dużo, bo zaraz misisz lecieć zmienić pieluszkę, slysze
                                                    płacz ;))))))))))

kgeorge, Krzysiek prosił byś mnie o coś spytał - wiec pytaj, ja slucham ;)))))
                                                    powodzenia
                                                    miłego poniedzialku chlopaki :)
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 27.09.04, 23:40
                                                    Ci kretyni twierdzili : "in vino veritas"
                                                    gorzały nie znali, barany.
                                                    P.S. Trzeźwialem do poniedziałku. Cezar by tego nie przetrzymał.
                                                    Bronku, tylko szkocka "single malt" daje pelnię szczęścia.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 28.09.04, 20:33
                                                    ...ale przy pijaństwie mówili

„Aut bibat, aut beat”

jak również śpiewali

Domne Iane
                                                    Domne Iane
                                                    Dormisne?
                                                    Exsurge!
                                                    Omnes nolae sonant
                                                    Omnes nolae sonant
                                                    Bim, bam, bom
                                                    Bim, bam, bom

i pamiętali

Tempora mutantur et nos mutamur in illis.

a skąd wziąłeś się na Śląsku ?

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 28.09.04, 21:18
                                                    witam
                                                    większość naszych jest na Śląsku, bo w tamtych czasach...........
                                                    mialo się nawet fikcyjny etat w górnictwie - prawda ?

Hej, pijący - na zdrowie !

no mowcie, mówcie - czytam :)
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 29.09.04, 20:34
                                                    Na Śląsku? - "kupila" mnie Huta Cedlera, jeszcze na studiach obiecując
                                                    mieszkanie. Niestety czasy się zmienily, nie dostalem i musialem sam się
                                                    postarać - pracowalem w Spółdzielni Mieszkaniowej. Ale to stare czasy.
                                                    Wtedy jeszcze nie odróżnialem Slaska od Zaglebia, a to roznica jak miedzy
                                                    Krakowem , a Nowa Huta.Przepraszam, cos mi ta kupa zlomu nawala.
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 29.09.04, 21:48
                                                    a miałes sobie nowy sprzęt zmontować , tak byś nie przeszkadzał synowi i
                                                    wnukowi :)
                                                    Nie masz zamiaru się z tego Śląska przeprowadzić na swoje dawne miejsce ?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 29.09.04, 22:12
                                                    a słyszałeś coś o gliwickiej firmie o nazwie
                                                    "Energopomiar", później "Energopomiar Elektryka"
                                                    Jestem jeszcze skromnym jej współaścicielem.

Kiedyś w tym przedsiębiorstwie krótko pracowałem.
                                                    Przynajmniej raz na kwartał jeździłem do Gliwic.
                                                    Jadąc dzisiejszą autostradą A4,przejeżdżając przez
                                                    Jaworzno, Mysłowice, Mikołów,
                                                    omijałem bokiem prawdziwy "Czarny Śląsk"

łączę pozdrowienia dla Wszystkich,
                                                    będących blisko Twojej osoby

Bronek
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 29.09.04, 22:32
                                                    a ja w tych Gliwicach sobie grałam na kortach , były tam coroczne turnieje :)
                                                    Czyli znamy Sląsk, ten szczególnie , który był głownym ciągnikiem gospodarki
                                                    Polskiej

dużo sportowców siedziało tam na etatach górniczych

dobranoc
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 30.09.04, 20:28
                                                    Whisky moja żono, jednak tyś najlepszą z dam
                                                    Już mnie nie opuścisz, nie, nie będę sam
                                                    Mówią whisky to nie wszystko, można bez niej życ
                                                    Lecz nie wiedzą o tym ludzie
                                                    Że najgorsze w życiu to
                                                    To samotnym być, to samotnym być

tą piosenkę znacie ?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 03.10.04, 20:53
                                                    Z okazji imienin małemu Franusiowi życzenia,
                                                    wszystkiego co najlepsze,
                                                    wraz z kilkoma wierszykami przestłają Wieliczanie

Cztery łapki w nich pazurki
                                                    Lubię zbiegać prosto z górki
                                                    Tulić, łasić się, przymilać
                                                    Po gałązkach też się wspinać
                                                    Piję mleczko, bardzo zdrowe
                                                    By wieść życie kolorowe
                                                    Kto ja jestem? Bardzo proszę:
                                                    Kotek, takie imię noszę!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Raz uciekły z pozłacanej klatki
                                                    Cztery małe, pluszowe niedźwiadki,
                                                    Jeden łkał, wracać chciał,
                                                    Do ciemnego lasu wejść się bał.

Mały miś, do lasu bał się iść,
                                                    Ze strachu drżał jak liść, pluszowy miś.
                                                    Ciemny las, tam wilki zjedzą nas,
                                                    Wracajmy bracia wraz, dopóki czas!

Nie bój się wilki nie zjedzą cię!
                                                    Będziemy bronić się, nie damy się!
                                                    Śmiało w przód, po słodki, wonny miód,
                                                    Jagody, istny cud, użyjem w bród!

Trzy niedźwiadki, rety, co za heca,
                                                    Babę Jagę wsadziły do pieca,
                                                    Teraz wieść muszą nieść,
                                                    Już nie będzie Baba Jaga dzieci jeść.

Mały miś, do lasu bał się iść,
                                                    Ze strachu drżał jak liść, pluszowy miś.
                                                    Ciemny las, tam wilki zjedzą nas,
                                                    Wracajmy bracia wraz, dopóki czas!

Nie bój się wilki nie zjedzą cię!
                                                    Będziemy bronić się, nie damy się!
                                                    Śmiało w przód, po słodki, wonny miód,
                                                    Jagody, istny cud, użyjem w bród!

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Jadą, jadą misie
                                                    tra la tra la la.
                                                    Śmieją im się pysie
                                                    ha ha ha ha ha.
                                                    Zajechały do lasu,
                                                    Narobiły hałasu,
                                                    Zajechały do boru,
                                                    Narobiły rumoru.

Jadą, jadą misie
                                                    tra la tra la la.
                                                    Śmieją im się pysie
                                                    ha ha ha ha ha.
                                                    A Misiowa jak może
                                                    prędko szuka w komorze,
                                                    Plaster miodu wynosi
                                                    pięknie gości swych prosi.

Jadą, jadą misie
                                                    tra la tra la la.
                                                    Śmieją im się pysie
                                                    ha ha ha ha ha.
                                                    Zjadły wszystkich
                                                    plastrów sześć
                                                    i wołają dajcie jeść.
                                                    Zjadły wszystkich
                                                    plastrów sześć
                                                    i wołają dajcie jeść.

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Miś ma w oczach szklane kulki, po to misiem jest,
                                                    żeby było kogo tulić, kiedy pada deszcz.
                                                    Miś ma uszy do targania, po to misiem jest,
                                                    żeby mieć coś do kochania i wytarcia łez.
                                                    Miś ma łapy bardzo miękkie, po to misiem jest,
                                                    żeby trzymać go za rękę, kiedy tylko chcesz.
                                                    Miś ma wszystko, czego trzeba, żeby misiem być,
                                                    by do łóżka go zabierać, żeby o nim śnić.

a Ty REGENCIEPCIMIA już od młodego ucz Go tej piosenki

ww2.tvp.pl/tvppl/audio/2003/05/26/102/mp3.mp3

Ref:
                                                    Kombinuj dziewczyno
                                                    Nim twe wdzięki przeminą
                                                    Uśmiechaj się błogo
                                                    Jeśli chcesz wyjść za maź młodo
                                                    Kombinuj dziewczyno
                                                    Nim twe wdzięki przeminą
                                                    Uśmiechaj się błogo
                                                    Jeśli chcesz wyjść za mąż młodo

Mogę czekać długo na którąś was
                                                    Ja mam na to czas, ja mam na to czas
                                                    Jak wytrawne wino
                                                    Zapamiętaj dziewczyno
                                                    Im starszy tym lepszy
                                                    I po soli i po gładzi

Ref:

Mam wrodzony talent, urok i gust
                                                    A ty tylko masz U! Ambicje
                                                    Widzę wzrok innych kobiet
                                                    Które mówią o tobie
                                                    Ze sylikon tanieje
                                                    Wiążesz z tym nadzieje

Ref:

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 03.10.04, 22:03
                                                    >Whisky moja żono, jednak tyś najlepszą z dam
                                                    >Już mnie nie opuścisz, nie, nie będę sam
                                                    >Mówią whisky to nie wszystko, można bez niej żyć
                                                    >Lecz nie wiedzą o tym ludzie
                                                    >Że najgorsze w życiu to
                                                    >To samotnym być, to samotnym być.

Słów tej piosenki niestety nie znam. Za mojej młodości tylko nieliczni mieli
                                                    szansę skosztować jak smakuje whiskacz. Dla motłochu w obiegu było wino
                                                    patykiem pisane, zwane popularnie J23, oraz trunek zaprawiany siarką pod nazwą
                                                    Barbakan. A takie wina wytrawne jak Hemus, czy Ryzling popijało się od święta.
                                                    Najlepiej smakowało w Wieliczce na Śmidówce.
                                                    A którą część Wieliczki określano tą nazwą, istnieje jeszcze w wielickim
                                                    słownictwie ?

pozdrawiam
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 03.10.04, 22:38
                                                    i jescze kołysanka na dobranoc dla Franusia

www.ewa.bicom.pl/karaokedz/kd8.htm
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 03.10.04, 22:56
                                                    kgeorge, skąd znasz tyle piosenek ?
                                                    pamiętacie lekcje śpiewu w szkole ?
                                                    co myśmy wtenczas śpiewali ?

a czy pamiętacie jaki zespół grał na studniówce i w ogóle w naszej szkole był
                                                    chyba zespół szkolny - pamiętacie coś ?.

a teraz moja młodzieńcza piosenka
                                                    www.bethynha.com.br/mago-amor.htm
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 11.10.04, 21:25
                                                    Witaj Regenciepcimia

Dzisiaj przejeżdżałem obok Twojego domu rodzinnego.
                                                    Jak masz kłopoty z komputerem, zwróć się do wielickiego szwagra, On Ci zrobi z
                                                    nim porządek. Widziałem stosowna reklamę na Twojej rodzinnej posesji. Zysk
                                                    zostanie w rodzinie, tylko VAT odprowadzicie do "Balcerka".

Jak się ma Franuś.

Nie będę pytał o Twoje zdrowie, bo widzę, że jeszcze obchodzisz stosowne
                                                    uroczystości.

Bronek

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 13.10.04, 21:03
                                                    Jutro mamy, ............................ no właśnie.

Więc z tej okazji dla profesorów, zarówno uczących dzisiaj, jak również dla
                                                    tych, którzy z takim uporem i nieustającą cierpliwością przygotowywali mnie,
                                                    w latach 1968 – 1972 do dorosłego życia, życzę wszelkiego dobra wszelkiej
                                                    pomyślności.
                                                    Realizacji wszystkich ambitnych planów i słusznych zamierzeń w każdej
                                                    dziedzinie życia.

Do życzeń dołączam wyrazy pomięci i należytego szacunku, dla wszystkich
                                                    i każdego z osobna, wedle zasług, które Państwo wnieśli w edukację mojej
                                                    skromnej osoby.
                                                    Szczególne słowa wdzięczności za cierpliwość w wyjaśnianiu historii i zawiłości
                                                    ojczystego języka, łącze dla Pani Danuty Kostuch.

Były uczeń klasy „C”
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 13.10.04, 21:54
                                                    popatrz, zapomniałabym
                                                    Jutro Dzień Nauczyciela , i ja łaczę się z wyrazami szacunku dla mojego grona
                                                    pedagogicznego - jest to cięzki zawód, docenia sie swoich profesorów dopiero po
                                                    latach, kiedy człowiek zrozumiał, ze lata szkolne to najpiękniejsze lata życia.
                                                    pozdrawiam
                                                    w imieniu klasy B
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 01.11.04, 22:34
                                                    Co się stało z naszą klasą? Pyta Adam w Tel-Avivie
                                                    Ciężko sprostać takim czasom, ciężko w ogóle żyć uczciwie
                                                    Co się stało z naszą klasą? Wojtek w Szwecji w porno-klubie
                                                    Pisze: dobrze mi tu płacą za to, co i tak wszak lubię

Kaśka z Piotrkiem są w Kanadzie, bo tam mają perspektywy
                                                    Staszek w Stanach sobie radzi, Paweł do Paryża przywykł
                                                    Gośka z Przemkiem ledwie przędą - w maju będzie trzeci bachor
                                                    Próżno skarżą się urzędom, że też chcieliby na zachód

Za to Magda jest w Madrycie i wychodzi za Hiszpana
                                                    Maciek w grudniu stracił życie, gdy chodzili po mieszkaniach
                                                    Janusz, ten co zawiść budził, że go każda fala niesie
                                                    Jest chirurgiem - leczy ludzi, ale brat mu się powiesił

Marek siedzi za odmowę, bo nie strzelał do Michała
                                                    A ja piszę ich historię - i to już jest klasa cała
                                                    Jeszcze Filip - fizyk w Moskwie, dziś nagrody różne zbiera
                                                    Jeździ kiedy chce do Polski, był przyjęty przez premiera

Odnalazłem klasę całą na wygnaniu, w kraju, w grobie
                                                    Ale coś się pozmieniało: każdy sobie żywot skrobie
                                                    Odnalazłem całą klasę wyrośniętą i dojrzałą
                                                    Rozdrapałem młodość naszą, lecz za bardzo nie bolało

Już nie chłopcy, lecz mężczyźni. Już kobiety, nie dziewczyny
                                                    Młodość szybko się zabliźni, nie ma w tym niczyjej winy
                                                    Wszyscy są odpowiedzialni, wszyscy mają w życiu cele
                                                    Wszyscy w miarę są normalni, ale przecież to niewiele

Nie wiem sam, co mi się marzy, jaka z gwiazd nade mną świeci
                                                    Gdy wśród tych nieobcych twarzy szukam ciągle twarzy dzieci
                                                    Czemu wciąż przez ramię zerkam, choć nie woła nikt: Kolego!
                                                    Że ktoś ze mną zagra w berka, lub przynajmniej w chowanego

Własne pędy, własne liście zapuszczamy każdy sobie
                                                    I korzenie oczywiście na wygnaniu, w kraju, w grobie
                                                    W dół, na boki, wzwyż, ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
                                                    Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka wiersz 01.11.04, 22:40
                                                    wspaniały wiersz, doskonały - jak ten Jacek Kaczmarski potrafił to ująć
                                                    jeszcze raz go powtórzę

Co się stało z naszą klasą? Pyta Adam w Tel-Avivie
                                                    Ciężko sprostać takim czasom, ciężko w ogóle żyć uczciwie
                                                    Co się stało z naszą klasą? Wojtek w Szwecji w porno-klubie
                                                    Pisze: dobrze mi tu płacą za to, co i tak wszak lubię

Kaśka z Piotrkiem są w Kanadzie, bo tam mają perspektywy
                                                    Staszek w Stanach sobie radzi, Paweł do Paryża przywykł
                                                    Gośka z Przemkiem ledwie przędą - w maju będzie trzeci bachor
                                                    Próżno skarżą się urzędom, że też chcieliby na zachód

Za to Magda jest w Madrycie i wychodzi za Hiszpana
                                                    Maciek w grudniu stracił życie, gdy chodzili po mieszkaniach
                                                    Janusz, ten co zawiść budził, że go każda fala niesie
                                                    Jest chirurgiem - leczy ludzi, ale brat mu się powiesił

Marek siedzi za odmowę, bo nie strzelał do Michała
                                                    A ja piszę ich historię - i to już jest klasa cała
                                                    Jeszcze Filip - fizyk w Moskwie, dziś nagrody różne zbiera
                                                    Jeździ kiedy chce do Polski, był przyjęty przez premiera

Odnalazłem klasę całą na wygnaniu, w kraju, w grobie
                                                    Ale coś się pozmieniało: każdy sobie żywot skrobie
                                                    Odnalazłem całą klasę wyrośniętą i dojrzałą
                                                    Rozdrapałem młodość naszą, lecz za bardzo nie bolało

Już nie chłopcy, lecz mężczyźni. Już kobiety, nie dziewczyny
                                                    Młodość szybko się zabliźni, nie ma w tym niczyjej winy
                                                    Wszyscy są odpowiedzialni, wszyscy mają w życiu cele
                                                    Wszyscy w miarę są normalni, ale przecież to niewiele

Nie wiem sam, co mi się marzy, jaka z gwiazd nade mną świeci
                                                    Gdy wśród tych nieobcych twarzy szukam ciągle twarzy dzieci
                                                    Czemu wciąż przez ramię zerkam, choć nie woła nikt: Kolego!
                                                    Że ktoś ze mną zagra w berka, lub przynajmniej w chowanego

Własne pędy, własne liście zapuszczamy każdy sobie
                                                    I korzenie oczywiście na wygnaniu, w kraju, w grobie
                                                    W dół, na boki, wzwyż, ku słońcu, na stracenie, w prawo, w lewo
                                                    Kto pamięta, że to w końcu jedno i to samo drzewo...

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka wiersz 02.11.04, 22:18
                                                    Witam
                                                    a dalsza część wiersza brzmi - oczywiście tego samego autora

Nasza klasa 92

Osiągnęliśmy dojrzałość,
                                                    Zajmujemy stanowiska,
                                                    Co się zżarło i wychlało -
                                                    Na zmęczonych puchnie pyskach.
                                                    - Cośmy pozapominali -
                                                    Zostawiło w oczach pustkę;
                                                    Żar zwycięstwa nas wypalił
                                                    Jak karabinową łuskę, x2

Rysiek wreszcie umył ręce
                                                    Dotąd czarne po drukarni,
                                                    Procesuje się zawzięcie
                                                    O nagłówek "Solidarni".
                                                    Julek grać nie umiał w piłkę,
                                                    Zwali go - "pryszczata menda",
                                                    Taktyki ujawnił żyłkę
                                                    W otoczeniu Prezydenta.

Kopnął źle, wszedł do rezerwy,
                                                    Ale nawet z ławki - kopie,
                                                    Nie zawiodą Julka nerwy
                                                    w Zjednoczonej Europie...
                                                    Ela żyje nawet nieźle,
                                                    Co rok jeździ do Nepalu,
                                                    Przekazuje, co przywiezie,
                                                    Przetrwa z tego, co odpalą.

Lena wyszła nieszczęśliwie
                                                    Za bezwzględne beztalencie
                                                    Co się dziesięć lat nią żywi:
                                                    Lena urok ma i wzięcie...
                                                    Zdzich uczciwie robi pieniądz,
                                                    Więc nerwicę ma i wrzody
                                                    Ale mu zazdrości Henio,
                                                    Nie zadbany, zły i głodny...

Za wzór zawsze robił Henio
                                                    Odrzucania trefnych ofert:
                                                    Znał Pascala i Montaigne'a,
                                                    Etyki był filozofem,
                                                    Z tej zazdrości i z tej złości
                                                    Znów dziś robi za wyrocznię.
                                                    Etykę mu cel uprościł
                                                    Zniszczy Zdzicha zanim spocznie.

W sumie przeszłościowy rocznik
                                                    W wiek dwudziesty pierwszy wchodzi:
                                                    Dzieci Marca, Grudnia, Stoczni,
                                                    Chrzestni bólów przy porodzie;
                                                    Kajam się za wstyd i gorycz,
                                                    Za nie wyważenie racji;
                                                    Więc ze skruchą i pokorą,
                                                    Uzupełniam obserwacje:

Ulka z Jurkiem gdzieś ugrzęźli
                                                    Na wsi krytej eternitem,
                                                    Pewnie się nie odnaleźli
                                                    W Trzeciej Rzeczypospolitej.
                                                    Zbyszek, Romek, Anka, Paweł
                                                    Są tak prawi, że aż łyso
                                                    I czym żyją, nie wiem nawet,
                                                    Więc i nie ma o czym pisać...

Świetny wiersz

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka wiersz 24.12.04, 15:35
                                                    Chrystus natus est nobis.
                                                    Venite, adoremus.

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka wiersz 25.12.04, 22:43
                                                    NIECH WSPOMNIENIA SZKOLNE BĘDA NIEZAPOMNIANE I NAS ŁĄCZYŁY :)
                                                  • makaola Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 29.12.04, 05:55
                                                    Czy jest ktos kto konczyl liceum w latach 1982-83?
                                                    Ja bylam u prof. Kostuch, klasa IVC.
                                                    Od czasu do czasu mamy spotkania klasowe, na ostatnim jakim bylam to byl rok
                                                    1998 w maju. Nastepne tez juz byly, ale niestety mieszkam za granica i nie
                                                    moglam przyjechac. Pozdrawiam.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.02.05, 18:19
                                                    Witaj regenciepcimia !!

Co u Ciebie, a Franuś jak się ma ?
                                                    Napisz kilka słów,
                                                    po awarii systemu straciłem adres Twojej skrzynki pocztowej.

Już niebawem będzie wiosna, można by zmontować jakieś posiedzenie.
                                                    No nie myślę o takim które odbyło się w kwietniu 1972, bo to było
                                                    niepowtarzalne i jedyne, ale w kameralnej atmosferze jednej z wielickich knajp.
                                                    Można by było coś wypić, pośpiewać, powspominać stare czasy.
                                                    Pewno znalazło by się trochę chętnych, jeden warunek:
                                                    Od polityki wara !!

Póki co posłuchaj jak śpiewają gorale z Pogórza Wielickiego.

schlesien.nwgw.de/wioonzanka_goralsko.mp3
                                                    Łączę pozdrowienia
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 20.03.05, 21:30
                                                    Witajcie znowu.
                                                    Franek ma się świetnie, żre i rośnie w oczach, niedlugo zrobi ze mnie dywanik.
                                                    K.george- wyslałem Ci maila na prv. napiszczy doszedł, bo nie wiem czy adres
                                                    masz nadal aktualny.W rodzinne strony chętnie zajrzę jak się ociepli, daj tylko
                                                    odpowiednio wcześniej sygnał. Z utęsknieniem czekam na razie na święta ,
                                                    wreszcie pobędę trochę z rodziną. Wesołego Alleluja dla wszystkich.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.03.05, 20:35
                                                    Witaj regencie !!!!!!!!

To dobrze, że Franek rośnie na pożytek rodziców i dziadków.
                                                    Żadnej poczty, jak do tej pory od Ciebie nie otrzymałem.
                                                    Spróbuje w dniu jutrzejszym odtworzyć stary system na moim komputerze.
                                                    Powinienem tam znaleźć Twój adres.

Pozdrawiam

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.03.05, 21:21
                                                    wesołych świat
                                                    i pozdrawiam kolegów :)

uwazajcie na jajeczka, tylko dzieci lubią je rozbijać ;)
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 23.03.05, 20:26
                                                    Pisz na maila >regentpcimia@gazeta.pl<
                                                    Pozdrowionka.
                                                    regent
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 17.04.05, 22:14

Regent - czy byłes na 25 leciu matury ?
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 19.04.05, 20:37
                                                    Niestety, nawet nie wiedziałem, że go zorganizowaliście. Nie poinformowano mnie.
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 20.04.05, 22:33
                                                    Mieszkam w Myslowicach, pracuję, w weekendy często wyjeżdżam w Beskidy (mam
                                                    starą chałupę z kawalkiem ogrodu w Rudzicy k. Jaworza, którą traktuję jak domek
                                                    letniskowy). Starszy syn , który obdarzył mnie wnukiem pracuje jako belfer-
                                                    anglista, mlodszy kończy studiować informatykę. Bracia mieszkają w Krakowie,
                                                    siostra w rodzinnym domu w Wieliczce. Czasem się pojawiam w miarę wolnego czasu
                                                    w rodzinnych stronach, ale dawno nie udalo mi się spotkać nikogo z dawnych
                                                    znajomych. Może kiedyś?
                                                    Piszcie co slychać, bo stale mi tęskno za rodzinna ziemią, mimo, że przywyklem
                                                    do Sląska, to jednak dopiero moje dzieci czuja sie tutejsze. Ja zawsze
                                                    bedę "gorolem", "lajkonikiem" jak mnie tu smiesznie przezywają.

Wkleiłam Twój wpis Regencie - tu jego miejsce :)
                                                    Popatrzcie koledzy jak ten czas nam zleciał , tak niedawno szkoła średnia, tak
                                                    niedawno studniówka, matura i drogi nasze tak różne. Czy kiedykolwiek
                                                    pomyśleliście , że spotkamy się przy monitorkach, przy klawiaturce ? -Nie !
                                                    Nawet przez myśl by mi nie przeszło, a jednak dostosowaliśmy sie do
                                                    nowoczesności.
                                                    Mnie wciągły córki w komputer, kiedys powiedziały :- mamo, lubisz rozmawiać, to
                                                    porozmawiaj na takim forum i to mi wskazały, powiedziały co kilkać i takim
                                                    jestem samoukiem.
                                                    Regentpcimia, bo Kgeorge to wie - skończyłam studia AWF, pracowałam jako
                                                    trenerka, póznie zalożyłam sklep i tak ciągnę .... to życie.
                                                    Mąz wybudował dom i tylko mam sprzątanie i mnóstwo opłat. Jedna córka skończyła
                                                    architekturę i pracuje w zawodzie, druga studiuje polonistyke. Dodatkowo
                                                    udziela korepetycję z angielskiego.
                                                    Jak będziecie się umawiać w Wieliczce dajcie znać, może i mnie się uda taki
                                                    mały wypad.
                                                    Wiecie co , jedno nas łaczy, mamy jeszcze w Wielicze domy rodzine.
                                                    Śląsk jest ciezki do mieszkania, ale po latach można sie przyzwyczaić, tyle ,
                                                    że tęsknota za rodzinna ziemią ściska :)
                                                    pozdrawiam
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.04.05, 18:13
                                                    ....no i moje 120.

Ale ładnie się zabawiacie.
                                                    No i dobrze, mile wracać do czasów młodości
                                                    i ludzi z którymi siedziało się w szkolnej ławce.

• rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 21.04.05, 20:45
                                                    bardzo miłe Kgeorge - byłam w szoku jak poznaliśmy sie na forum
                                                    a teraz Regentpcimia - skąd ten nik ? ;))))
                                                    Duzo masz czasu na internet ?
                                                    Regencie - czy pamietasz kogoś z klasy B p. prof.Wiśniowskiej czy prof.Popiel
                                                    od fizyki ?
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.04.05, 20:34
                                                    Wogóle to lubię śmieszne nicki,a poza tym jeśli niejaki "książę" Wierzchowski z
                                                    pobliskiego Będzina chce być królem Polski, to ja wolę zostać
                                                    regentem.....Pcimia. Z Waszej klasy pamiętam masę ludzi: Lepiarza,
                                                    Żuchnickiego, Jaglarza, Rubisia, Anię Chmiel, z pozostałych A.Pajora.
                                                    Pozdrowionka dla wszystkich znajomych. Dobrze że Bronek dałeś głos. Dawno Cię
                                                    tu nie było.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.04.05, 21:16
                                                    ........adyć REGENCIEPCIMIA jestem tutaj cały czas.
                                                    Jak nie uczestnicząc czynnie, to myślami często wracam do tych lat i miejsc
                                                    kiedy dane nam było wspólnie przeżywać chwile smutku i radości, chwilowe upadki
                                                    i momenty entuzjazmu.
                                                    Pamiętam również dokładnie czas, kiedy pisałem zadania z matematyki na poddaszu
                                                    Technikum Ekonomicznego.
                                                    A co z tego wyszło, ufam iż dowiem się teraz, po ponad trzydziestu latach.

Pozdrowienia dla Całej Twojej Rodziny, szczególnie dla Franusia.

Bronek
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 22.04.05, 21:57
                                                    Regencie - to całą klasę pamiętasz - wszyscy Ci byli na rocznicy - nawet
                                                    Żuchnicki i Pajor ją organizowali, powiem krótko - świetnie bylo !Lepsza od
                                                    studniówki, wszyscy na luzie :)
                                                    Żałujcie nieobecności :)
                                                    Wiem , że Janusz Markowski i Bugaj również są gdzieś na Śląsku
                                                    Może kiedyś trafią na naszą stronę.
                                                    Prawda, często wracamy myślami do szkoły.
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 25.05.05, 21:42
                                                    Witaj
                                                    Regenciepcimia, co u Ciebie słychać.
                                                    Przejeżdżałem dzisiaj obok Twojej wielickiej Hacjendy.
                                                    Wszystko jest tam w należytym porządku.

pozdrowienia
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 26.05.05, 13:39
                                                    W zasadzie wszystko ok. Wreszcie ciepło, pierwszy raz w życiu przeziębiłem się
                                                    w maju (hahaha) i tęsknilem za ciepelkiem , mimo że normalnie nie cierpię
                                                    upałów. Teraz mam huk roboty na działce (koszenie, wycinanie dzikich drzewek i
                                                    żywopłotu, kretówki itp.), a czasu nieco brak.Muszę jeszcze zrobić pewne
                                                    adaptacje na potrzeby Franka, rośnie bestia jak na drożdżach (mam nadzieję że
                                                    zdjęcie do Ciebie doszło). Do Wieliczki się wybieram dopiero pod koniec
                                                    sierpnia, może uda nam się spotkać.
                                                    Papatki.
                                                    Regent
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 31.05.05, 22:41
                                                    regenciepcimia

przeczytaj Franusiowi tych kilka wierszy z pozdrowieniami
                                                    od Rity i kgeorga

www.madzia.olp.pl/wierszyki/dzieci.htm
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 02.07.05, 19:48
                                                    Czy poznajecie,
                                                    oto wielickie LO widziane z satelity

maps.google.com/maps
                                                    q=Poland,+Wieliczka&ll=49.988512,20.057259&spn=0.003394,0.003476&t=k&hl=en

• kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 02.07.05, 19:54
                                                    maps.google.com/maps?ll=49.988158,20.057162&spn=0.003394,0.003476&t=k&hl=en
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 02.07.05, 19:59
                                                    pamiętam to J23, w Wieliczce nadzwyczaj słynne :)
                                                    hej , Kgeorge :)

Dobrze, że mieliśmy stare matury, bo w tym roku to jakieś dziwne zakończenie
                                                    tych matur
                                                  • regentpcimia Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 05.07.05, 19:42
                                                    Nie masz teraz prawdziwych jaboli na świecie.
                                                    Dzisiejsze to jakieś kisielki bezsiarkowe. Cóż , naród traci odpornośc i
                                                    fantazję. Już z Ruskimi nie mielibyśmy szans w tej konkurencji. A ukraiński
                                                    bimberek..., mniam, palce lizać.
                                                    Napiszcie, czy Wam się jeszcze zdarza uczciwie powalczyc z gorzałą, czy już
                                                    tylko lampka winka i do wyrka?
                                                    Pozdrowionka.
                                                    Regent
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 07.07.05, 23:06
                                                    Regenpcimie - chyba nie myslisz, że jesteśmy dalej w wielu młodzieńczym ?;)))
                                                    Teraz stać nas na małe co nieco - wiski, czy gin z tonikiem, czy sliwowicę i
                                                    wsztsko raczej ze smakiem niź z przymusu ;)
                                                    Dozyliśmy wieku tego najpiękniejszego , w ktorym najczęściej pije się za
                                                    wspomnienia, a nie za marzenia ;) Poza tym ja często jestem kierowcą i
                                                    wszystkie balangi lub mówiąc jezykiem dawnej młodości - na prywatki jeźdzę
                                                    samochodem. Smak wódki prawie jest mi obcy - piwo i wino preferuje. A teraz
                                                    okres grillowy, więc tyskie ponad wszystko.
                                                    Regenciepcimie - kiedy będziesz w Wieliczce ?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 10.07.05, 12:34
                                                    Witaj Ciechu !!!!!!!!!

Wybieram się niebawem szlakiem który przecieraliśmy wspólnie jesienią roki 1971.
                                                    Jadę w Sudety, odwiedzić miedzy innymi górskie schronisko, w którym pewnego
                                                    wrześniowego wieczoru, przeprowadzona była pacyfikacja tegoż przez grupę
                                                    rozwydrzonych uczestników wycieczki
                                                    turystycznej.
                                                    Czy pozostały po tym wydarzeniu jakieś ślady w obiekcie
                                                    i psychice goprowców ?;))))))))

Zobaczymy, opiszemy po powrocie.

Pozdrowienia dla Franusia.

STEFEK BURCZYMUCHA

O większego trudno zucha,
                                                    Jak był Stefek Burczymucha...
                                                    - Ja nikogo się nie boję!
                                                    Choćby niedźwiedź... To dostoję!
                                                    Wilki?... Ja ich całą zgraję
                                                    Pozabijam i pokroję!
                                                    A te hieny, te lamparty
                                                    To są dla mnie czyste żarty!
                                                    Lew!... Cóż lew jest - kociak duży!
                                                    Naczytałem się podróży!
                                                    I znam tego jegomości,
                                                    Co zły tylko, kiedy pości.

Szakal, wilk?... Straszna nowina!
                                                    To jest tylko większa psina!...
                                                    (Brysia mijam zaś z daleka,
                                                    bo nie lubię, gdy kto szczeka!)
                                                    Komu zechcę, to dam radę!
                                                    Zaraz za ocean jadę,
                                                    I nie będę Stefkiem chyba
                                                    Jak nie chwycę wieloryba! -

I tak przez dzień boży cały
                                                    Zuch nasz trąbi swe pochwały.
                                                    Aż raz usnął gdzieś na sianie...
                                                    Wtem się budzi niespodzianie.
                                                    Patrzy, a tu jakieś zwierzę
                                                    Do śniadania mu się bierze.
                                                    Jak nie zerwie się na nogi,
                                                    Jak nie wrzaśnie z wielkiej trwogi –

Pędzi, jakby chart ze smyczy...
                                                    - Tygrys, tato! Tygrys! - krzyczy.
                                                    - Tygrys?... - ojciec się zapyta.
                                                    - - Ach, lew może!... Miał kopyta
                                                    Straszne! Trzy czy cztery nogi,
                                                    Paszczę taką! Przy tym rogi...
                                                    - Gdzież to było?
                                                    - Tam na sianie,
                                                    Właśnie porwał mi śniadanie...

Idzie ojciec, służba cała,
                                                    Patrzą... A tu myszka mała,
                                                    Polna myszka siedzi sobie
                                                    I ząbkami serek skrobie!...
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 10.07.05, 23:31
                                                    miłego spędzenia czasu Kgeorge :)
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 10.07.05, 23:37
                                                    hallo - gdyby tak 90 wpisow zrobic , bedziemy w II lidze - no jak walczymy ? :)
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.07.05, 22:23
                                                    Będzie jak nowa

www.wieliczka.pl/lo/remont.html
                                                  • rita100 Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 15.07.05, 22:47
                                                    Faktycznie - brakuje tylko tych mlodych drzewek, chyba brzóz, ktore wycieli już.
                                                    A pamiętacie jak dawniej w szkole robili kolonie dla dzieci ?
                                                  • kgeorge Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 17.08.05, 21:00
                                                    już niebawem będą tutaj śpiewać

Gdy dzwoneczek sie odezwie
                                                    Biegniemy do szkółki
                                                    By sie uczyć i pracować.......

www.wieliczka.pl/lo/historia.html
                                                  • reszka.ja Re: liceum ogólnokształcące Wieliczka 07.09.05, 20:57
                                                    ojej! ale ja wam wszystkim zazdroszcze!!! juz tak duzo czasu minelo od tego jak
                                                    skonczyliscie LO a ja dopiero teraz mialam 5ta rocznice matury, wlasnie
                                                    skonczylam studia (jestem mgr inz) i za rok wychodze za maz.... ciekawa jestem
                                                    czy za 20 lat znajde znajomych z klasy A 1996- 2000