dunajec1 10.04.05, 20:06 ..tylko nie wiem co ,ani kiedy przyjdzie.Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Idzie lepsze.. 10.04.05, 20:53 a skąd wiesz Dunajec ? Ja tam nie wierzę Idą podwyżki, tego jestem pewna :) W każdym razie wiemy , że jest ogromny potencjał ludzi, którymi ktoś może kierować Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Idzie lepsze.. 10.04.05, 23:58 A widzisz jak zgadlem?Cos idzie{podwyzki},a pytanie,gdzie nie idzie?A co do ludzi i jego potencjalu hmmm,tutaj to trzeba dobrze myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Idzie lepsze.. 11.04.05, 20:31 Czy idzie lepsze ? - oto jest pytanie. Jedno jest pewne, zaczeła sie nowa era, powstają nowe układy polityczne, militarne i gospodarcze, a Europa jest stara i trochę zacofana gospodarczo. Nie idzie z postępem jak, wręcz przeciwnie dryfuje i nie moze znależ swojego miejsca w tym nowym świecie. Ale sie nie martw, teraz to idzie wiosna, z oporami ale idzie. Krokusy przekwitły, a teraz zaczeła kwitnąć japońska wisieńka, cała w kwiatach. A co u Ciebie kwitnie teraz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Idzie lepsze.. 12.04.05, 00:49 W zasadzie niewiele,troche kwiatki,trawa sie robi zielona ale zimno,pieknie slonecznie juz tydzien ale temp.10C,w sloncu cieplo a w cieniu zimno,moze sie zacznie cieplo niedlugo,moze.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Idzie lepsze.. 12.04.05, 20:23 Niestety na pogodę musimy ponarzekać, dalej trzeba ogrzewać dom. Najważniejsza jest nadzieje, że jutro bedzie lepiej. Może coś wesołego teraz, jakiś kawałek ? Kobiecinka wzywa karetkę pogotowia. - Co pani dolega ? - Prawdę mówic nic, panie doktorze. W pracy marnie płacą, to postanowiłam trochę poleżeć w łózku. - Pani się posunie, mnie też marnie płacą. Popatrz, wszędzie marnie płacą :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Idzie lepsze.. 12.04.05, 23:34 Marnie placa,a mimo tegoludzie zyja,czy kazdy narzeka?Kogo jest wiecej,tych co narzekaja czy tez tych co nie?Pamietam,kiedy ludzie mieli pieniadze a nie bylo co kupic,teraz na odwrot ,jest co kupic a nie ma za co.Ktore lepsze?Malo sie zarabialo ale i malo placilo,a teraz? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Idzie lepsze.. 13.04.05, 20:56 niestety Chiny godpodarczo atakuja i rozbijają europejską gospodarkę, nie będzie lepiej, trzeba sie cieszyć z tego co mamy, czyli naturę. Jeśli chcesz zainwestować inwestuj w język chiński ;)))) szczególnie dzieci - w ciągu 20 lat będzie bardzo potrzebny To już nie mur chiński lecz smok chiński atakuje. Ciekawy bedzie układ w Europie i Rosji, bo my sie nie liczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 13.04.05, 22:07 hehe Idzie majster ciemną nocą Ma w koszyczku pół literka. W buteleczkach tak chlupocze Aż wyjrzały ptaszki z gniazd. Jak wyjrzały zobaczyły, To nie chciały więcej spać. Kaprysiły grymasiły, Żeby im pół literka dać ! Andrzej Pilipiuk - taki świetny wiersz napisał w ksiązce :) już jest lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 14.04.05, 00:17 W tygodniu to nie mysle o pol literku,ale w sobote to tak,pod wieczor z kolega sie chlapnie i idzie lepiej hehe,a kiedy bedzie dobrze?Jutro,jutro bedzie dobrze, moze hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 14.04.05, 19:36 a wiesz od czego zalezy czy bedzie dobrze ? od nas ;))))) trzeba myśleć pozytywnie, choc nade mną kłebiaste chmury deszczowe i wcale nie wiem czy z tego nie bedzie burzy :) Pierwsza burza w tym roku. dobrze, w takim razie poszukaj cos dobrego w tym dniu, jedno dobre wydarzenie - masz takie ? ja mam :) dzis bardziej się zazielenilo, zobacz, jak przyroda wybucha zielenię. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 14.04.05, 22:20 Trzeba by zrobić coś, psia kość. Można by, ale kto i czym. Trzeba by ale jak i gdzie. Dałoby się, ale nikt nie wie co ;)))) i jak masz pomysł ? hehe Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 14.04.05, 23:36 Wlasnie ,zrobic cos,najlatwiej to pod siebie,zartuje,pytania dobre,kazdy by cos zrobil,ale trzeba miec kapital prawda?A tego malo,a czasem to nie warto,innym razem nie wyszlo.Pomysly? pomysly to ma kazdy,ja tez ale{poronione} hehe. A Ty masz jakies konstruktywne pomysly? Ja mysle ze tak.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 15.04.05, 20:34 nie, Dunajec , nie o to chodzi, trzeba sie pogodzić z zaistniałą sytuacją i w każdym dniu znależ coś dobrego. To sprawa trudna, bo kiedy faktycznie nie ma z czego się cieszyć to sztuka znaleź coś z czego możemy być zadowoleni. Jestem dziś zadowolona z deszczu, był taki delikatny i wiosenny, a zapach jego roznosił się po całej okolicy. Wreszcie koniec ogrzewania, wyłaczone :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 16.04.05, 18:38 Ja jeszcze grzeje,pogoda piekna,deszczu nie ma,ale zimno jeszcze,mam nadzieje ze sie doczekam w koncu ciepelka,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 16.04.05, 21:38 oj, grzeje już sloneczko grzeje. Już wystawiłam mebelki do ogrodu, będzie grill z kotami, bo jak poczują kiełbaskę to sie zlatują z sąsiedztwa. Jeszcze rowerek na spacerek do parku i tym zabijam czas niedzielny. Dziś nawet znalazłam czas na prace ogrodowe i pierwsze koszenie. Masz ogródek Dunajec lub działeczkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 16.04.05, 21:48 Malutki ogrodek za garazem mam,ale ciemny,bo sasiedzi wysokie drzewa maja,tak tylko pare krzakow pomidorowych i ogorki,a reszte to trzeba kosic,ale gospodarz jestem,prawda?Hihi. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 17.04.05, 22:20 Ja też mam malutki ogródeczek za domem , duzo cienia, ale iglaki dość dobrze rosną, trochę trawniczka i krzewiki. Żazdnych warzyw i owoców , nastawiłam się na rajski ogród. Nawet wiesz idę z moda, wytyczyłam chodnikową scieżkę i nazwałam ją JPII - to znaczy mam taka tabliczkę. I roślinki, ltore zawsze mnie radują. Dużo mam żywopłotu, do niego , do obcinania wzywam firme , bo żywopłot jest z ognika czyli kolczasty jako zagroda dla złodzieji ;) Mam również duzo kamieni z nad Raby i Dunajca - takie okazy sobie przywożę. Czyli jesteś działkowiczem ? Drzewa też masz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 17.04.05, 22:34 O nie,nie jestem dzialkowiczem,to by bylo za duzo,tak jak mowilem,malutka grzadka i to sie zastanawiam czy nie zasiac trawe,widzisz mieszkam w miescie,a to jak wiesz ma swoje plusy i minusy,krzak rozy,agrestu i kwiatki to wszystko,no i troche trawy przed domem i za garazem,wszystko na latwizne idzie,czemu mam byc inny? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 18.04.05, 21:47 Dunajec, nawet na najmniejszym skrawku ziemi można zrobić swój mały raj. Nasypać kopczyk , zrobić skalniak, miejsce do siedzenia i wypoczynku, zasłonić się iglakami od ulicy i koniec. Nie koniec, patrzeć jak co roku dorastają gałazki czy listki. Znasz Dunajec dokładnie Myślenice ( miasto) ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 19.04.05, 02:15 Myslenice znam ,ale nie dokladnie,duzo razy bylem,ale przejazdem,tak ze nie wiele moge o tym miescie powiedziec,a moge zapytac dlaczego?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 19.04.05, 22:33 tylko na chwile wpadam zyję ! jutro bede Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 20.04.05, 22:11 Dunajec, pytałam się, bo wyobraź sobie moja córka ze swoim mistrzem zaprojektowała tam ogromny supermarket na miejscu dawnej cegielni i pisali o tym w dzienniku myślenickim. Było też zdjęcie, wiele kupców jest niezadowolonych, co rozumię , ale inwetorem jest bizmesmen z Dobczyc, który przebił Biedronkę i cerrfur. Otwarty będzie na dniach, więc się pytam o popularność i pierwsze wrażenie. Widziałeś to ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 20.04.05, 23:29 Niestety nie,i szybko nie zobacze chyba ze mi podeslesz zdjecia,Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 21.04.05, 20:46 ha,ha Dunajec, to ja myslałam, że Ty tamtendy często przejeżdzasz, to może i widzisz. Ale to nic, kiedyś się tam przejadę specjalnie. Nie mam zdjęć. Może nawet na wycieczkę majową. Sprawę działek zakończyliśmy - czy nie ? Widziałeś już kwitnące magnolie i hiacenty, czuć zapach w całej okolicy :) Masz tam ławeczkę na siedzenie i plotkowanie z sąsiadem przy piwku ? Lato się zbliża :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 22.04.05, 00:07 A tak,wiosne juz widac i czuc.Laweczke w ogrodku to mam,piwo mozna wypic,choc szczerze mowiac piwa nie lubie,pogadac to pogadam ale z kolega, nie z sasiadami,bo widzisz,sasiadow mam blisko,ale z gadaniem to nie za bardzo,zreszta jak ja mam czas to sasiada nie ma w domu,i tak to idzie zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 22.04.05, 22:00 Dunajec, mówisz, ze sąsiadów masz takich sobie :) Rozumię, ja też sąsiadów nie zapraszam na piwo do ogódka. Każdy sąsiad ma swój ogródek i swoje towarzystwo. I najczęściej nikt nic nie wie o nikim. Tylko dzień dobry i tyle. Lubie samej tak sobie posiedzeć i z piwkiem. Co mi tam. Czasami jak się bardzo nudzę to siedzę i liczę cegłówki domu, od dołu do góry - cieszę się, że się śmiejesz w tym momencie -głupie zajęcie dla nudy - nie ? Zawsze zapominam tę liczbę cegłówek i muszę liczyć od nowa z wielką przyjemnością. Co robisz jak się nudzisz ? - znajdujesz sobie jakieś głupie ,niekonwencjonalne zajęcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 22.04.05, 23:28 Co robie jak sie nudze?Ha dobre pytanie,w tygodniu to jak chce to zawsze znajde zajecie,to garaz postrzatac,cos poukladac,a to samochod umyc,albo i TW poogladac,w soboty to albo ja do kolegi albo on do mnie,po pare drinkow sie chlapnie,najgorsza to niedziela,najczesciej to sie lezy jak z"diabla skora",co prawda mozna gdzies isc,ale lenistwo daje znac o sobie,ot co.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 23.04.05, 20:36 przy sobocie po robocie relaksuję się. Dla mnie niedziela jest też pracująca, krócej wprawdzie , więc trochę popołudniowego czasu zostaje, ale jakoś go marnuję, ponieważ rodzina jest prawie domatorami, ktoś przyjdzie, będzie piwko lub winko, może rowerk i już poniedziałek. Za szybko biegnie czas. A najlepiej mam z teściową, mieszka dalej, więc lubimy sie spotykać u mnie na niedzielnym objedzie. Dunajec - a co z Twoją teściową - fajna ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 23.04.05, 20:48 No widzisz,masz fajnie,co prawda czas szybko idzie ale to kazdemu tak samo,jak na cos czekasz to wydaje sie ze sie wlecze,a jak sie nie czeka,to juz inna sytuacja,a co do tesciowej,nie powiem ze nie fajna,co prawda widzimy sie bardzo rzadko,czesciej na telefonie,i tak to jakos powoli idzie,nie w dostatku lecz nie w bidzie,hehe. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 24.04.05, 22:22 alem, dzisiaj pojeżdziła na rowerze, pogoda wspaniała , żadnego piwka , bo pózniej przesiadłam sie do malucha uczyć córkę jeżdzić. Teściowa też byla , zaprosiła nas do swojego ogrodu - zapach, zapach magnoli , tulipanów, hiacentów - cos niesamowitego. Jedna brak deszcz, jest za sucho. A jak u Ciebie z niedzielą ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 25.04.05, 23:40 U mnie zimno,w nocy byl snieg,teraz deszcz,+8C,robi sie zielono,ale to jeszcze nie to co ma byc,a niedziela?Prawie rutyna,pozniej wstac,potem do kosciola,a po polodniu,w domu ,przyszedl kolega posiedzieli na chwile,pare drinkow wypili, no czekac poniedzialku,i tak na okraglo.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 26.04.05, 22:09 zimno, zimno i deszczowo, ale co zrobić - deszcz musi być , żeby rosło to co ma rosnąć ale , kurcze dziś z rąk wypuściłam okulary i jeszcze w nie wdepłam , skończyło się dla nich tragicznie, dobrze, ze mam zapasowe. Komputer i ksiązki niszczą wzrok, a taki miałam doskonały Nic , nic nie jest wieczne. Dunajec, nosisz okulary ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 27.04.05, 02:54 Ano wieczne nie jest nic,ale dlatego ze oczy sie psuja mamy nie czytac ksiazek,czy nie ogladac TW?Tez mam slabe oczy,okulary potrzebne do jazdy,do czytania nie ,jeszcze nie ,hehe,jak dlugo?Ktoz to moze wiedziec.U mnie tez pada,ale troche cieplej,jak pare dni temu.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 27.04.05, 21:22 Ja chyba odwrotnie - tylko do czytania i musze mieć, inaczej nie jestem w stanie przeczytać literek. Wiesz, teraz rozumię jaki wielki ból jesli komuś rozbiją okulary. Kiedyś przy mnie Pan upadł i rozbił sobie okulary, prawie , że płakał, a ja go nie rozumiałam - teraz jak pomyśle sobie, że i ja rozbiłam, czułam ten sam bol. Wzrok, tak ważna sprawa. Nie wiem czy sie pytałam - jakie gazety czytasz ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 28.04.05, 03:24 Rita,gazety? Ha z gazetami to ja mam problem,najczesciej to Nowy Dziennik,a reszte to jak sie dostanie,roznie to bywa,a czemu to moze nastepnym razem.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 28.04.05, 21:34 Widzisz, bo ja regularnie kupuje Angorę, Wprost, Nesweek, Politykę i Przekrój i każdy dzień tygodnia ma od tego nazwę. Czyli w poniedziałek to Angora,wtorek- Wprost itd. I nie wiem co robić z przeczytanymi czasopismami - zabiera je malulaturarz, który jezdzi wózkiem codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 01.05.05, 21:21 1 Maja i zeobiłam wycieczkę teściowej, zwiedzając jej korzenie pod Tarnowem , na wsi , gdzie pola i lasy. Widziałam sarny jak paradowały i jastrzębia fruwajacego i lasy brzozowe - cud natury, ta biała brzoza. Pogoda doskonala, szczawiu ogromna ilośc. Jutro praca i nie wiem czy bedzie nowa Angora ? Angorowy dzień :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 02.05.05, 22:36 a jutro znów gdzies pojade :) ależ pogoda wymarzona Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 03.05.05, 00:18 Fajnie jest jak jest pogoda,u mnie zimno nadal ok.8-10C,no ale mam nadzieje ze wkrotce bedzie cieplej,ha,moze.A wycieczka sie udala?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 03.05.05, 19:38 a gdzież Ty mieszkasz - przeciez jest prawie 30 stopni ciepła. Miałam wielką ochotę dzić pojechać do Zakopanego i już byłam w polowie drogi, kiedy w Rabce jak zobaczyłam ogromne korki powrotne to w Rabce zawrocilam ze strachu i wróciłam przez Mszanę Dolną , Wiśnicz , Dobczyce do Krakowa , a burza i ulewa jechała razem ze mną. To się nazywa pech :) Dunajec - nie wiem jak długo wytrzymam, ale robie przerwę w necie, muszę odpoczać i muszę się sprawdzić - więc wybacz, ze opuszczę wątek, ale sprawdzaj z ciekawości jak długo wytrzymam ? Czasmi muszę coś takiego zrobić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 04.05.05, 23:42 Gdzie mieszkam?Na odludziu,dalekim odludziu.Wiesz ja tez nie lubie jezdzic podczas deszczu,a raz jak jechalem to byla taka ulewa,ze musialem zatrzymac sie bo nie dalo sie jechac,ale tylko okolo 30min.aha jak lubisz jezdzic mam dla Ciebie propozycje malej przejazdzki,ok.40 min.od Wieliczki.Szczegoly jesli zechcesz.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 10.05.05, 22:43 oczywiście, ze chcę swoją wycieczkę opisałam, jak bedziesz miał czas to przeczytaj, bo ja to jestem znana jako rita-tekściarz ;) Ale wracam, zebym nie zapomniała do wycieczki 3-cio majowej. Jak zwykle powiedziałam sobie, bez żadnych planów - wyjeżdzamy na wycieczkę. Wziełam przed startem mapę gór i patrzę : może Krynica, może spływ kajakowy nad Dunajcem, może Zakopane? Tyle tego, ze trudny wybór. Wyboru nie dokonałam , jedziemy przed siebie. Tak pomyślałam sobie, że autostrada to ogromna ilość spirali i gdzie nas ta autostrada wyrzuci tam pojedziemy. Zdziwiona byłam kiedy znależliśmy się na wjeździe na Zakopiankę. Czyli kierunek został już wytyczony - Zakopane. Jedziemy tą Zakopianką wspaniale się jedzie, droga szybka i pusta, widoki nawet ciekawe, bo już w oddali widać ośnieżone góry, serce i oczy się radują. Powietrze górskie już czuć. Płuca wdychają je i krakowem wydychają. Raj :) Mijamy Myślenice, wjeżdzamy w jednopasmówkę i dalej przed siebie. Świetnie się jechało, widoki, słońce, pogoda, muzyczka ale zaniepokoiło nas dziwnie coraz większy powrotny ruch i już w naszych głowach niepokój i pytanie - Boże , jak my wrócimy do Krakowa ? Jedziemy odważnie dalej i widzimy niekończące się korki w stronę Krakowa , a godzina dopiero 12.00. Wpadliśmy w lęk , że przesiedzimy w samochodzie cały dzień i noc. Przed Zakopanym 50 km, to jest za Rabką zdecydowaliśmy na powrót z wyprawy widząc coraz większe korki powrotów. Upał, parno, duszno , a my dalej w samochodzie. Ostatecznie , ja znawca tras nieznanych skręciłam z Rabki w prawo na Czarny Dunajec, a że droga była tak wąska i nieprzejezdna nawróciłam i skręciliśmy do Rabki, tam trochę połaziliśmy lecz tak ciekawie nie było więc pokierowałam gośći do Mszany Dolnej. cdn Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 10.05.05, 22:45 A Mszana Dolna ma swój klimat, czuć uzdrowiskiem, nagle widzę gospodę przy drodze i nabrałam apetytu. Wchodzimy do środaka i większego apetytu nabrałam, tylko z tej przyczyny, że wystroj gospody był cudowny. To że wszystko było z ciemnego drewna, że na ławach owcze skóry, że siedzi się przy otwartch małych okienkach to jeszcze nic w porównaniu z wystrojem sufitu. Otóż sufit był sufitem z wiszącej jemioły. Nie wyobrażasz sobie co za widok, gąszcz jemioł wiszących. To trzeba widzieć, nie jestem w stanie tego opisać. Nie mówiąc o różnych góralskich ozdóbkach. Zamówiliśmy sobie wystawny objad niezapomionając o słynnej wspaniałej Kwaśnicy. Pani na przystawkę przyniosła nam chleb i w glinianym dzbanuszku smalec ze skwarkami - pycha :) Kiedy tak ucztowaliśmy pomalutku zaczeły napływać burzowe chmury, a później jak luneło, oberwanie chmury chyba, przeczekaliśmy ten nawał i ruszyliśmy dalej przed siebie. Ale gdzie tam, chmura upatrzyła sobie naszą trasę. Jak nie luneło powtórnie, ściana deszczu, samochody stawały na poboczach, ja pomalutku jadę dalej przez Wiśniową na Dobczyce. Zakręt za zakrętem, spirala za spiralą, trasa wycieczkowa wspaniała, ale cóż z tego w strugach deszczu. Naszym jedynym marzeniem było dojechać szczęśliwie do domu. Zaczełam się już bać o stan benzyny, krążąc tak może mi jej kiedyś zabraknąć. Więc gdzieś tam w jakiejś miejscowości podjechałam na stację i tankuję. Kiedy na dystrybutorze wskazywało 5zł z groszami, kolo mnie zrobiło się zbiegowisko ludzi, bo dość,że benzyna nie chciała lecieć do baku tylko leciała po karoserii samochodu, przez koła na ziemię i robiła się kałuza to ludzie zaczeli krzyczeć, że to jest dystrybutor z ropą , a nie z benzyną. O ..... ,przepraszam, wpadłam w strach i co teraz ? Pan na stacji powiedział, że mam szczęście, że wlew w aucie na benzynę ma zabezpieczenie przed pompą ropy - czy jakoś tam - dlatego ropa wypłyneła na ziemię, a nie do baku. Zatankowali mnie poprawnie i zapłaciłam za te dwa dystrybutory. Pomyłka moja nastąpiła nie z niewiedzy, tylko oba dystrybutory tak z etyliną98 jak z ropą stały obok i chwyciłam nie za ten wąż co trzeba:) Wytłumaczyli mi, że gdybym zatankowała ropą to o dalszej jeżdzie nie było by mowy. Przeżyłam to wszystko z myślą, że do końca życia człowiek się uczy. Najwyrażniej też i same chmury deszczowe się tego tankowania wystraszyły i wróciły w góry. Zobaczyły co wyprawiam, pomyślały co bedziemy z wariatką mieć do czynienia i wróciły skąd przyszły;) Od tej pory powrót do Krakowa był bezdeszczowy, a opiekę nad nami objeło słoneczko i parna duchota. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 11.05.05, 01:07 Swietnie piszesz,milo czytac jak tak obrazowo opisane,a jeszcze znajome okolice dzieki.A wracajac do mojej propozycji,jezeli mieszkasz w Wieliczce,to nie jest daleko,ale jak Krakow,oo to juz dalej,ale moze? Otoz jadac z Wieliczki do Gdowa,a jezeli jest mozliwosc z Wieliczki do Marszowic i z drogi Gdow- Bochnia,wlasnie ja mysle ze przed Marszowicami,chyba sa Nieznanowice trzeba skrecic w prawo na Sobolow,Krolowke,pierwsza wies o ile sie nie myle jest Wieniec,a zaraz potem moze 2-3km.Dabrowica,a tuz za Chrostowa,otoz chcialbym wiedziec co teraz jest {prawdopodobnie byl majatek magnacki}w tym budynku,kiedys byla tam szkola rolnicza, a ja tam przez pare lat do tej szkoly chodzilem,tak ze Dabrowica,kiedys pare domow ,a teraz?Cos sie zmienilo? Moze tak samo?Jezeli mozesz,bylbym wdzieczny,dzieki.Pozdr.Jezeli chcesz cos wiecej wiedziec o drodze,pytaj ,moze bede wiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 11.05.05, 22:16 haha Dunejec, toś mnie zaskoczył z tym rejonem. Gdybyś to powiedział cztery lata temu, nie byłoby żadnego kłopotu:) Wyobraż sobie, że woziłam córkę po tych terenach, w ramach praktyk musiała zrobić mapę tego terenu. Każdą ścieżkę, drozkę objezdzaliśmy. To piękne tereny, widziałam dworki, kapliczki, cmentarze, stare chatki i wille, pola, stawiki, lasy. Pewnie, że przejadę się tam w ramach wycieczki. Jak pamietam to były tereny od Wieliczki do Gdowa centrum. Wszystkie te wspaniałe wioski objeżdzałyśmy dokładnie. Gdzieś na watku mam o tym wspomniane. Muszę poszukać go wśród 2500 postów. Daj mi czas :) A skąd Ty klikasz, ze po pierwsze wchodzisz nocą, a po drugie sam nie możesz zwiedzić terenów ? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 12.05.05, 01:22 Na tych terenach to ja bylem jak chodzilem do szkoly,technikum rolnicze w Dabrowicy,jak mnie sie tam podobalo,a mieszkalem przeciez pod Tatrami,a teraz? Teraz to widzisz,wchodze noca? Nie,nie noca,tylko roznica czasu,teraz gdy to pisze u mnie jest 19.20,a wiec nie jest to noc tylko wieczor,wczesny.Domyslasz sie reszty?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 12.05.05, 21:34 Dunajec, wszystko rozumie, dzieli nas Ocean :) Ale się nie martw , coś z Kgeorgem wymyslimy, ma aparat zrobimy zdjecia, ale to musi czekac na wlasciwy czas i okazje. Wiesz, internet ma ogromna moc, zdarzaja się przypadki czasmi, ktore w glowie się nie miescily. Tak przypadkowo na watku poznal mnie Kgeorge jako kolezanke z klasy, tak przypadkowo regentpcimia sie pojawil, koledzy ze szkolnych lat. A dawno, dawno temu - pewnien Prokocim(taki nik) napisal, na watku, ze pada deszcz. Zdziwiło mnie to, bo wlasnie swiecilo slonce - po rozmowie doszlismy do tego, ze byl moim sasiadem. Kiedy ja sie wprowadzilam, on wyjechal do Ameryki. Bede o tym w kazdym razie myslec, wlasnie o Twoich rejonach :) A teraz donosze o dobrym zbiorze konwalii i bzow. A na wiosne sie pozale, wcale jej nie widac. Deszcz, deszcz jak jesienny deszcz. Dunajec, a spotkales kogos na forum ze swoich rejonow ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 13.05.05, 00:09 No wlasnie,moze to takie wieksze jezioro dzisiaj ale zawsze,dlatego pisalem ze moze w tym roku tam bede ale dobrze zarlo a zdechlo,chociaz,moze? Umnie dzisiaj piekna sloneczna pogoda ale zimno 9C,jak na prawie polowe maja b.zimno.A jak sobie zapewne przypominasz to mieszkalem w samym sercu Spisza,zreszta do dzis dom stoi pusty,bzy jeszcze nie kwitna dopiero malutkie liscie co poniektore drzewa maja liscie ale nie wszystkie jeszcze,czy spotkalem kogos ze swoich rejonow?Nie ze Spisza nie mowiac o wsi,a zdalszych okolic tak Zak.NS.czy Wieliczka,do tej mam sentyment bo niedaleko do szkoly chodzil{dojezdzal}ot i co, no ale dobrze jest.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 13.05.05, 20:47 Dunajec,to Cię wymiotlo z Polski. Ale tak jest ,ze my Ci zazdroscimy, a Ty nam. Nigdy nie jest tak, by wszyscy byli zadowoleni. Najgorsza jest tesknota za ziemia,juz niejeden pisarz o tym pisal i w ten sposob powstaja dziela na podstawie wlasnego bolu. Teskonota jest tez czyms pieknym jak i wspomnienia. Czyli nie czytasz tych czasopism polskich ? Ciezko Ci jest tez zrozumiec biezace nasze sprawy polityczne i nawiazac dyskusje - masz inny swiat. A wyobraz sobie, ze wolnosc dala nam wolnosc slowa, a za tym ida fakty historyczne, ktore staly sie mitami. Prawdy historyczne wychodza na jaw, a historia przekrecana. Robi sie mir-marsz. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 14.05.05, 01:28 Czy wymiotlo?A to ciezko powiedziec,nie musialem,czy chcialem?Ciekawosc i mit tego kraju,wrocic mam do czego,czy wroce?Oto jest pytanie,gazet polskich tu gdzie mieszkam nie ma,czytam tylko polonijna gazete Nowy Dziennik,no i teraz Wyborcza na komp.Tw Polskiej{sat} nie mam ,nie chce,moze kiedys,co do polityki,masz racje nie wszystko sie rozumie,coz zycie,moze odwiedze Polske na przyszly rok,mialem w tym,ale,ba, ale.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 14.05.05, 21:53 Czyki w przyszłym roku bedziesz ? A masz do kogo przyjechać, czy tylko turystycznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 15.05.05, 04:45 Czy bede?Oto jest pytanie,na dzisiaj tak{braklo moniakow na dzisiaj}a jutro?Ha, Czy mam do kogo? Mam.Rodzina mojej pani,do czego? Tez,dom pusty,zabudowania gospodarcze puste,maszyny jedne rdzewieja drugie zniknely,a turystycznie?A moze by tak do kopalni soli w Wieliczce sie wybrac? Nie bylem,jak myslisz?Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 15.05.05, 22:45 wiesz, że nie używane tracą na wartości - to dlaczego nie wynajmiecie lub nie sprzedacie ? Teraz wymyślmy coś aby wyciągnąc Wieliczkę z II ligi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: bedzie dobrze 16.05.05, 01:05 Trudne pytanie,wynajac dom mozna,gdyby byl pusty,ale urzadzony?Myslisz ze ktos by szanowal np.meble?A wyniesc gdzie?Do stodoly?I takie inne pytania,sprzedaz jeszcze nie wchodzi w rachube. Jak wyciagnac z II ligi,hmmm,to dopiero pytanie,ale czekaj,na Forach regionalnych Wieliczki juz nie ma,gdybym nie mial zakodowane tez bym nie wszedl,kto postanowil to rozwiazac? Moze jeszcze poczekac? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: bedzie dobrze 27.06.05, 23:04 będzie dobrze już pózno i czas na sen _*** __**_** _**___** _**___**_________**** _**___**_______**___**** _**__**_______*___**___** __**__*______*__**__***__** ___**__*____*__**_____**__* ____**_**__**_**________** ____**___**__** ___*___________* __*_____________* _*____0_____0____* _*___/___@___\___* _*___\__/*\__/___* ___*____W_____* _____**_____** _______***** *´¨) ¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨) (¸.•´ (¸.•` * Wieliczka niestety w drugiej lidze Odpowiedz Link Zgłoś