Dodaj do ulubionych

Jak oceniacie kandydatów na burmistrza??

14.10.06, 17:04
Czytałam dziś w jakimś kurierze wielickim wypowiedzi obu kandydatów: obecnego
Pana burmistrza i p. Kozła - pierwszy raz spotkałam się z wypowiedziami tego
Pana. Muszę przyznać, że drugi kandydat zrobił na mnie dobre wrażenie.
Wydaje się rozsądny - przynajmniej to co mówi brzmi rozsądnie.
A Wy co myślicie o kandydatach??? Można gdzieś posłuchać "na żywo" co mają do
zaproponowania naszemu miastu??
Obserwuj wątek
    • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 14.10.06, 18:28
      ani jeden ani drugi jakimis wspanialymi kandydatami nie są ,Duda przynajmniej
      jakies uczciwe studia skonczyl a Koziol chyba do niedawna mial tylko szkole
      srednia ,tyle ,ze potem cos robil prywatnie ( KSW? chyba?) ,poza tym za bardzo
      jak dla mnie przykoscielny ,mysle ,ze nic sie nie zmieni ,gdyby nie dotacje z
      unii to by nasza Wieliczka wygladala gorzej a, tak cos tam sie remontuje,dwójkę
      ocieplają...
      • krakus111 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 14.10.06, 21:27
        Przydal by sie w koncu jakis burnistrz z samego miasta , a nie wloscianin - to
        moze by zadbal o Wieliczke.Ostatni Wieliczanin to chyba byl jeszcze z komuny
        niejaki Zaręba , ale to sie wtedy nazywalo przewodniczacy rady miasta.
        • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 16.10.06, 10:05
          Wydaje mi się,że jeszcze startuje paru innych kandydatów.
          Jeden pan "weterynarz", ostatnio takie informacje uzyskałam bedąc z psem
          w lecznicy.
          • marotka Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 16.10.06, 10:21
            Muszę poszukać jakiegoś info w innych źródłach, bo w tym kurierze prezentowali
            tylko dwóch kandydatów. Żaden nie wypowiadał się np. nt. przedszkoli, których
            jest w Wieliczce za mało. Muszę dzieci wozić do przedszkola do Krakowa bo w
            Wieliczce poprostu się nie dostały. Koszmar jakiś. Jeszcze burmistrz się
            chwali, że wieliczan ciągle przybywa, Wieliczka się rozbudowuje tylko w ślad za
            tym nie idzie niestety budowa przedszkoli na przykład...
            A to że Burmistrz ma wyższe wykształcenie - to o niczym nie świadczy. Dla mnie
            ważne zeby był skuteczny, wykształcenie jest na drugim planie. Obecny jakoś nie
            spełnia moich oczekiwań.
            • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 16.10.06, 21:59
              no chyba jednak o czyms swiadczy ,wole jesli ktos ma jakies zaplecze
              intelektualne;)
            • almayer1 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 18.10.06, 21:50
              czy nie uważacie że ten darmowy kurier wielicki jest bardziej przychylny Panu
              Koziołowi?
              czytając jego wypowiedz i wypowiedz Pana Dudy (nie jestem jego zwolennikiem)
              odnioslem takie wrażenie. A jeszcze na stronie podsumowującej inwestycje
              poszczególnych gmin, podsumowanie Wieliczki wygląda jak nekrolog.
              pozdrawiam
          • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 16.10.06, 22:00
            a pan wterynarz to chyba ostatnio tez statrowal?
            ps.nie chodzisz na Siekiewicza>? tez niezla lecznica
            • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 17.10.06, 09:58
              zazwyczaj chodzimy na "lekarkę", ale zdarzyło nam sie raz odwiedzić pana
              który otworzył praktykę koło biedronki, zresztą wcześniej pracował na
              lekarce i jako pierwszy miał kontakt z naszym pupilem.
              Chociaż ostatnie szczepienie przebiegło bez problemu - pan wyszedł pewnym
              kroczkiem do pieska który siedział sobie w bagazniku i jak go zobaczył to
              stracił nieco animuszu, ale operacja "szczepienie" przebiegła bardzo
              szybko, pies tylko sobie powarczał.

Może kandydat na burmistrza będzie przyjazny "czoronogom" ??

Odnośnie 2 kandydatow w gazecie - przecież nie prowadzi sie kampani
              konkurencji nieprawdaz ??
              • marotka Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 17.10.06, 11:20
                Zaplecze intelektualne to zbyt mało, a napewno nie gwarantuje aktywności,
                skuteczności i pomysłowości, nieprawdaż??
                Czasem może być tak, że człowiek całkiem zwyczajny bez jaiegoś rewelacyjnego
                wykształcenia potrafi skutecznie znaleźć inwestorów, sięgnąć po fundusze unijne
                itd. Dlatego dla mnie wykształcenie jest na drugim planie, bo nic nie
                gwarantuje.
                Oczywiście nie widzę na "stołku" burmistrza kogoś po podstawówce, ale nie
                przeszkadzałoby mi gdyby nowy burmistrz miał skończoną prywatną wyższą, a nie
                miałby np. doktoratu. Jeśli potrafiłby skutecznie działać, to prywatna wyższa
                wystarcza. Oczywiście potrzebne jest tzw. obycie - bo to wizytówka naszego
                miasta.
                • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 17.10.06, 12:38
                  no tak trzeba mieć "obycie" i w miarę elastyczne podejście i jakiś plan
                  działania przede wszystkim.

Mam nadzieję, że bedę jakies spotkania z kandydatami - może jest gdzieś jakis
                  harmonogram ?? W ciemno nie będę nikogo wybierać tylko na podstawie ładnie
                  zredagowanego "info" wyborczego.
                  • marotka Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 17.10.06, 15:08
                    Jeśli chodzi o ładnie zredagowane info wyborcze, to na stronie www.wieliczka.pl
                    jest pięknie przedstawiony raport z ostatnich 4 lat urzędowania Pana
                    burmistrza. Co zrobił, jakie inwestycje itd. łącznie z foto. Takie
                    podsumowanie, które jednocześnie jest chyba częścią kampanii wyborczej. Robi
                    wrażenie. Szkoda, że tylko na papierze, bo jak tak porównać gospodarza
                    Wieliczki z gospodarzem Niepołomic to ten pierwszy blado wypada niestety...:(
                    • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 17.10.06, 19:51
                      z jednej strony Niepolomice super sie rozwijają ( chociaz MAN nieźle zniszczyl
                      środowisko ,swoja droga tylko w Polsce i w Ghanie mozliwe jest usytuowanie tego
                      typu fabryki kolo chronionego kompleksu lesnego ) ale ok.Ja chcialabym
                      tylko ,zeby jezdzila jakas normalna linia autobusowa;( w tym naszym
                      mieście,przydalby sie tez basen ,mogliby tez zarzucic budowe tych socjalnych
                      blokow ( w koncu gmina jest chyba duza nie? ),hmmmm
                      • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 18.10.06, 08:40
                        czyli oczekujemy :
                        1. Porządna linia autobusowa MPK - dalej niż na Kozłówek
                        2. Basen
                        3. Hala sportowa dla wszystkich a wniej - fitness, zajęcia dla dzieci itd.
                        4. Może ten drugi autobus niech jedzie do centrum Wieliczki bo starsi
                        nie mają siły zwłaszcza w zimie na spacer od Cmentarza
                        5. Budowa nowego przedszkola
                        6. Podawanie do publicznej wiadomości propozycji inwestycyjnych - co i gdzie
                        kiedy, a nie po kryjomu ........ ale to urząd a nie burmistrz
                        7. Macie jeszcze jakieś pomysły ??
                        • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 18.10.06, 15:24
                          a widzieliśie to ????

lokis.blog.onet.pl/2,ID139276256,index.html

Tu sie jakas partia lokis reklamuje i kandydat na burmistrza
                          lokis.blog.onet.pl/
                          • almayer1 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 18.10.06, 21:53
                            obawiam się że może to byc kandydat z gatunku "nikt Ci tego nie da co Ci polityk
                            naobiecuje"
                            szkoda że nie ma zdjęć ani pełnej listy tych kandydatów (no chyba że jest a ja
                            nie wiem jak ją znaleźć)
                            pozdrawiam
                            • izabellekk Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 19.10.06, 10:48
                              maciej-wojnarowski.blog.onet.pl/ tam są kandydaci na burmistrza
                              wymienieni.

I chyba trzeba poklikac na te olecane linki o lewej stronie to do
                              almayer1
                              • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 20.10.06, 16:06
                                a kto to jest Hrabia? ma ktos jakis link ewentualnie do jego sylwetki?
                                przewrocilam sie jak przeczytalam kandydatow na radnych ,nie moge
                                dwudziestoletni studenci chca być radnymi ......
                                • allemma Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 20.10.06, 21:15
                                  Hrabia to emerytowany pułkownik Wojska Polskiego do niedawna był pracownikiem
                                  gminy, Sztabu kryzysowego czy coś podobnego. W sumie taki mało wyraźny...
                                  • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 23.10.06, 14:27
                                    czyli tzw. stara ekipa ??
                                    • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 23.10.06, 20:09
                                      prawie ( łącznie z kompletem radnych ,tyle ,ze teraz doszły jeszcze dzieci
                                      kandydatow na samych radnych;)),a jednego pana nikt z mojej rodziny nie
                                      kojarzy ...hmmmmm
                                      • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 25.10.06, 08:43
                                        a którego to pana ??
                                        • ab7777 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 25.10.06, 18:14
                                          no pana Hrabiego;) ,a on tez jest z tego Lokisu?
    • wieliczanin0 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 27.10.06, 10:44
      W poniedziałek 30 października kandydat Artur Kozioł zaprasza na spotkanie
      wyborcze i dyskusje o Wieliczce i gminie. Spotkanie jest w Jaroszówce obok
      Biedronki. tu mozna wyjaśnić wszystkie ale i porozmawiać o pomyśle na Wieliczkę
      i jej rozwój ...
      • skanerek4 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 27.10.06, 13:08
        skarbie to spotkanie to o 6 rano ??
        Czy bliżej kolacji ??
        • wieliczanin0 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 30.10.06, 17:19
          ....19.00 myslę, że zdążysz zjeść kolację po lub przed ...;)
          • stokroteczka1 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 02.11.06, 17:00
            natomiast w sobotę 4 listopada Lech Pankiewicz zaprasza na kawe Wieliczan i nie
            tylko do Resturacji Krolewska w godzinach 17-19...

www.lokis.blog.onet.pl
    • kass29 Re: Jak oceniacie kandydatów na burmistrza?? 02.11.06, 19:00
      będę głosować na p. Kozła

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka