Dodaj do ulubionych

Co z tymi blokami przy Barbary

13.12.06, 16:52
Czy wiecie jak się sprawy mają? Czy osoby zbierające podpisy pod protestem
już jakoś podziałały?
Obserwuj wątek
    • skanerek4 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 15.12.06, 08:31
      pozbierali podpisy i mieli złozyć w odpowiednim urzędzie
      • czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 15.12.06, 08:50
        Rozmawialem z sasiadem z szeregowek na Barbary - chca sie umowic z burmistrzem
        na spotkanie. Nic niestety nie wiem o terminie tegoż.
        • staszek444 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 25.12.06, 23:22
          O co chodzi z tymi blokami?
          • asci Re: Co z tymi blokami przy Barbary 29.12.06, 11:17
            Są plany żeby wzdłu z osiedla domów wielorodzinnych przy ul. Barbary postawić
            sześć czy siedem bloków czteropiętrowych na kilkaset ludzi, dwieście aut. Obawy
            są że zagarną jedyne miejsce zabaw dla dzieci pod drogę, zbudują drogę
            przelotową od obwodnicy, a poza tym ludziom mieszkającym w szeregówkach nagle
            wyrośnie ściana na kilkanaście metrów przed oknami. Nie jestem pewna czy
            deweloper dostał już pozwolenie na budowę, ale jeśli nie to jeszcze jest szansa
            na zmianę planów. To tak w skrócie...
            • czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 31.12.06, 11:20
              5 stycznia o 12.00 jest spotkanie ze starosta w tej sprawie. Wszystkich
              serdecznie zapraszamy do starostwa powiatowego w Wieliczce.
              • ab7777 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 01.01.07, 14:57
                ja sie w óogle zastanawiam czy cos takiego jak racjonalny plan zagospodarowania
                przestrzennego wieliczki istnieje czy walimy parkingi i bloki gdzie popadnie?
                musze sie chyba wybrac do starostwa i spytac czy mysla też rozwiazac jakos
                problem transportu-nie stac mnie jak narazie na auto a to co sie teraz dzieje
                to praranoja ,contry jezdza jeszcze rzadziej odkad zlikwidowali luxy;/.Dolacza
                sie ktos do mnie;)
                ps.a slyszeliscie o pomysle na utworzenie browaru wielickiego? co o tym
                myslicie?
                ps.2.myslicie ,ze kiedys powstanie u nas basen?
                • czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 03.01.07, 19:32
                  ab7777 napisała:

> ps.a slyszeliscie o pomysle na utworzenie browaru wielickiego? co o tym
                  > myslicie?

Jesli bedzie smaczny, to czemu nie :)

> ps.2.myslicie ,ze kiedys powstanie u nas basen?

Tak tez uwazam. Wrecz jestem pewny. Termin ukonczenia inwestycji: 2052r.
              • czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 03.01.07, 19:30
                Sorki pomylka. Spotkanie jest 4 a nie 5-tego. Moj blad :(
                • skanerek4 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 04.01.07, 10:33
                  ponieważ jest w godzinach dla "ludu pracującego" raczej nieosiągalnych, mam
                  nadzieję, że streścisz co się tam działo.

Pozdrawiam

• asci No i...? 16.01.07, 09:26
                    Ktoś coś wie? Co dalej? Coś ustalili na tym spotkaniu? Dajcie znać jak coś
                    wiecie.
                    • czoobek Re: No i...? 16.01.07, 21:35
                      Na moim lokalnym forum trwa dyskusja na ten sam temat. Z uwagi na to ze sprawa
                      dotyczy tez spraw zwiazanych scisle ze wspolnotami mieszkaniowymi na barbary nie
                      moge udostepnic calego watku na pecet.org/forum

Ostatni post w tym temacie u nas na forum:

Witam,
                      przed chwila otrzymalem informacje z urzedu Gminy, iz spotkanie z Burmistrzem
                      odbedzie sie w najblizszy czwartek 18.01.07 o godz 11.00 w Urzedzie Miasta i
                      Gminy przy ul. Powtania Warszawskiego 1 w Wieliczce. W imieniu Burmistrza
                      serdecznie zapraszam zainteresowanych.
                      Pozdrawiam
                      Jacek

To informacja potwierdzona wiec zainteresowanych zapraszamy. Postaram sie calosc
                      strescic tutaj po tym zebraniu i relacji Jacka, gdyz niestety z uwagi na
                      rąbnieta pore zebrania mnie na nim nie bedzie :(

Tyle na razie.
                      • skanerek4 Re: No i...? 21.01.07, 20:51
                        i co ????
                        Dziś pod Kościołem w Krzyszkowicach zbierali podpisy pod petycją do
                        burmistrza.
                        W tej samej sprawie ??
                        • czoobek Re: No i...? 22.01.07, 07:04
                          Nie nie, TAKZE w tej sprawie ale nie tylko. Lista zawierala oczekiwania
                          mieszkancow Krzyszkowic od Burmistrza takie jak np. skanalizowanie rejonow gdzie
                          jeszcze rury niedotarly (ponoc takie sa, nawet nie wiedzialem), rozbudowa
                          szkoly w Krzyszkowicach, zapewnienie mlodziezy zajec pozaszkolnych, wieksze
                          bezpieczenstwo i co dla mnie jako mieszkanca ul Sw Barbary najwazniejsze -
                          budowa i naprawa drog.

Byla to ponoc inicjatywa samego burmistrza, aby dowiedziec sie czego zycza sobie
                          mieszkancy. Wg mnie swietny pomysl - w koncu od czegos trzeba zaczac, a bedac
                          nowowybranym burmistrzem na pewno rzadzenie rozpoczalbym dokladnie w ten sam sposob.

Oczywiscie pod wnioskiem sie podpisalem, zainteresowanie bylo spore.
    • invenis Re: Co z tymi blokami przy Barbary 22.01.07, 13:25
      byl to wniosek skierowany do Burmistrza zawierajacy propozycje mieszkancow do
      Wieloletniego Planu Inwestycyjnego na lata 2007-2013.
    • staszek444 Jednak bedą.. 03.06.07, 08:39
      Mam dwie wiadomości : dobrą i złą.
      Najpierw zła:
      1.Bloki chyba jednak będą
      2.Ale za to 22.06 odbędzie się przetarg na budowę ulicy Sw.Barbary /z
      asfaltem , oświetleniem etc/ i w ciagu 4 miesiecy powinna byc wykonana.
      • czoobek Re: Jednak bedą.. 03.06.07, 09:49
        Niezupelnie Staszku. Wczoraj dotarlo do mnie uzasadnienie wojewody malopolskiego
        dotyczace budowy osiedla na lakach za moim budynkiem. Sprawa wraca do 1
        instancji bo przy wydawaniu pozwolenia na budowe bylo mnostwo uchybien
        (uzasadnienie decyzji ma chyba ze 3 strony). Wiec sprawa zaczyna sie od poczatku.
        Podsumowujac masz jedynie dobre wiadomosci, bo sam zastanawialem sie kiedy
        kurcze zrobia nam cywilizowana droge.

Pozdrowienia.
        • czoobek Re: Jednak bedą.. 03.06.07, 09:52
          W uzupelnieniu:

To ze bloki kiedys sie pojawia, to jest jasne jak slonce. Trudno przeciez zyc na
          odludziu i samemu izolowac naprawde fajne tereny. Bylby to nieuzasadniony
          kretynizm. Oczywiscie fajnie jest miec swiety spokoj, ale nie badzmy dziecmi :)
          Chodzi jedynie o to aby nowa inwestycja miala rece i nogi, zeby bydynki
          komponowaly sie z okoliczna zabudowa, a nie straszyly wielkoscia, zeby
          przewidziana zostala dostateczna ilosc miejsc parkingowych, zeby dojazd byl z
          sensownej strony itp.. Mozna tak wyliczyczac w nieskonczonosc.
          • staszek444 To sie cieszę... 03.06.07, 10:58
            .. te domy za wysokie no i to połączenie z ulicą Barbary ryzykowne bo może
            spowodować zwiększenie ruchu kołowego na naszym osiedlu . Wydaje mi się że bez
            zgody Wspólnoty przebitka jest niemożliwa.
            • skanerek4 Re: To sie cieszę... 11.06.07, 13:05
              przeciez w planach było ze przez to Osiedle miała byc droga i
              wyjazd kolejny z Wieliczki zeby odciazyc skrzyżowanie na Kościuszki
              • staszek444 Re: To sie cieszę... 16.06.07, 09:19
                Ta odnoga od drogi Kraków-Tarnów na nowe osiedle to OK , ale już połączenie z
                ulica Barbary nie za bardzo ,bo zwiększyłby się ruch kołowy na osiedlu.Lepiej
                zorientowani kierowcy w momencie jak się zrobi korek na głównej drodze, ominą
                go sobie przez osiedle.Słyszałem że połączenie miałoby byc w tym miejscu gdzie
                jest plac zabaw dla dzieci.
                • skanerek4 Re: To sie cieszę... 16.07.07, 23:23
                  i co nowego słychać ??
                  • czoobek Re: To sie cieszę... 18.07.07, 14:54
                    Postepowanie przyznajace zgode na budowe obiektow zostalo zawieszone na wniosek
                    inwestora.

Jest cacy! :-)) Byle tak dalej.
      • sibeliuss Re: Jednak bedą.. 28.04.08, 19:03
        Buduje się coś czy klepisko?

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka