asci 13.12.06, 16:52 Czy wiecie jak się sprawy mają? Czy osoby zbierające podpisy pod protestem już jakoś podziałały? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skanerek4 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 15.12.06, 08:31 pozbierali podpisy i mieli złozyć w odpowiednim urzędzie Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 15.12.06, 08:50 Rozmawialem z sasiadem z szeregowek na Barbary - chca sie umowic z burmistrzem na spotkanie. Nic niestety nie wiem o terminie tegoż. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek444 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 25.12.06, 23:22 O co chodzi z tymi blokami? Odpowiedz Link Zgłoś
asci Re: Co z tymi blokami przy Barbary 29.12.06, 11:17 Są plany żeby wzdłu z osiedla domów wielorodzinnych przy ul. Barbary postawić sześć czy siedem bloków czteropiętrowych na kilkaset ludzi, dwieście aut. Obawy są że zagarną jedyne miejsce zabaw dla dzieci pod drogę, zbudują drogę przelotową od obwodnicy, a poza tym ludziom mieszkającym w szeregówkach nagle wyrośnie ściana na kilkanaście metrów przed oknami. Nie jestem pewna czy deweloper dostał już pozwolenie na budowę, ale jeśli nie to jeszcze jest szansa na zmianę planów. To tak w skrócie... Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 31.12.06, 11:20 5 stycznia o 12.00 jest spotkanie ze starosta w tej sprawie. Wszystkich serdecznie zapraszamy do starostwa powiatowego w Wieliczce. Odpowiedz Link Zgłoś
ab7777 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 01.01.07, 14:57 ja sie w óogle zastanawiam czy cos takiego jak racjonalny plan zagospodarowania przestrzennego wieliczki istnieje czy walimy parkingi i bloki gdzie popadnie? musze sie chyba wybrac do starostwa i spytac czy mysla też rozwiazac jakos problem transportu-nie stac mnie jak narazie na auto a to co sie teraz dzieje to praranoja ,contry jezdza jeszcze rzadziej odkad zlikwidowali luxy;/.Dolacza sie ktos do mnie;) ps.a slyszeliscie o pomysle na utworzenie browaru wielickiego? co o tym myslicie? ps.2.myslicie ,ze kiedys powstanie u nas basen? Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 03.01.07, 19:32 ab7777 napisała: > ps.a slyszeliscie o pomysle na utworzenie browaru wielickiego? co o tym > myslicie? Jesli bedzie smaczny, to czemu nie :) > ps.2.myslicie ,ze kiedys powstanie u nas basen? Tak tez uwazam. Wrecz jestem pewny. Termin ukonczenia inwestycji: 2052r. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Co z tymi blokami przy Barbary 03.01.07, 19:30 Sorki pomylka. Spotkanie jest 4 a nie 5-tego. Moj blad :( Odpowiedz Link Zgłoś
skanerek4 Re: Co z tymi blokami przy Barbary 04.01.07, 10:33 ponieważ jest w godzinach dla "ludu pracującego" raczej nieosiągalnych, mam nadzieję, że streścisz co się tam działo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asci No i...? 16.01.07, 09:26 Ktoś coś wie? Co dalej? Coś ustalili na tym spotkaniu? Dajcie znać jak coś wiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: No i...? 16.01.07, 21:35 Na moim lokalnym forum trwa dyskusja na ten sam temat. Z uwagi na to ze sprawa dotyczy tez spraw zwiazanych scisle ze wspolnotami mieszkaniowymi na barbary nie moge udostepnic calego watku na pecet.org/forum Ostatni post w tym temacie u nas na forum: Witam, przed chwila otrzymalem informacje z urzedu Gminy, iz spotkanie z Burmistrzem odbedzie sie w najblizszy czwartek 18.01.07 o godz 11.00 w Urzedzie Miasta i Gminy przy ul. Powtania Warszawskiego 1 w Wieliczce. W imieniu Burmistrza serdecznie zapraszam zainteresowanych. Pozdrawiam Jacek To informacja potwierdzona wiec zainteresowanych zapraszamy. Postaram sie calosc strescic tutaj po tym zebraniu i relacji Jacka, gdyz niestety z uwagi na rąbnieta pore zebrania mnie na nim nie bedzie :( Tyle na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
skanerek4 Re: No i...? 21.01.07, 20:51 i co ???? Dziś pod Kościołem w Krzyszkowicach zbierali podpisy pod petycją do burmistrza. W tej samej sprawie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: No i...? 22.01.07, 07:04 Nie nie, TAKZE w tej sprawie ale nie tylko. Lista zawierala oczekiwania mieszkancow Krzyszkowic od Burmistrza takie jak np. skanalizowanie rejonow gdzie jeszcze rury niedotarly (ponoc takie sa, nawet nie wiedzialem), rozbudowa szkoly w Krzyszkowicach, zapewnienie mlodziezy zajec pozaszkolnych, wieksze bezpieczenstwo i co dla mnie jako mieszkanca ul Sw Barbary najwazniejsze - budowa i naprawa drog. Byla to ponoc inicjatywa samego burmistrza, aby dowiedziec sie czego zycza sobie mieszkancy. Wg mnie swietny pomysl - w koncu od czegos trzeba zaczac, a bedac nowowybranym burmistrzem na pewno rzadzenie rozpoczalbym dokladnie w ten sam sposob. Oczywiscie pod wnioskiem sie podpisalem, zainteresowanie bylo spore. Odpowiedz Link Zgłoś
invenis Re: Co z tymi blokami przy Barbary 22.01.07, 13:25 byl to wniosek skierowany do Burmistrza zawierajacy propozycje mieszkancow do Wieloletniego Planu Inwestycyjnego na lata 2007-2013. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek444 Jednak bedą.. 03.06.07, 08:39 Mam dwie wiadomości : dobrą i złą. Najpierw zła: 1.Bloki chyba jednak będą 2.Ale za to 22.06 odbędzie się przetarg na budowę ulicy Sw.Barbary /z asfaltem , oświetleniem etc/ i w ciagu 4 miesiecy powinna byc wykonana. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Jednak bedą.. 03.06.07, 09:49 Niezupelnie Staszku. Wczoraj dotarlo do mnie uzasadnienie wojewody malopolskiego dotyczace budowy osiedla na lakach za moim budynkiem. Sprawa wraca do 1 instancji bo przy wydawaniu pozwolenia na budowe bylo mnostwo uchybien (uzasadnienie decyzji ma chyba ze 3 strony). Wiec sprawa zaczyna sie od poczatku. Podsumowujac masz jedynie dobre wiadomosci, bo sam zastanawialem sie kiedy kurcze zrobia nam cywilizowana droge. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: Jednak bedą.. 03.06.07, 09:52 W uzupelnieniu: To ze bloki kiedys sie pojawia, to jest jasne jak slonce. Trudno przeciez zyc na odludziu i samemu izolowac naprawde fajne tereny. Bylby to nieuzasadniony kretynizm. Oczywiscie fajnie jest miec swiety spokoj, ale nie badzmy dziecmi :) Chodzi jedynie o to aby nowa inwestycja miala rece i nogi, zeby bydynki komponowaly sie z okoliczna zabudowa, a nie straszyly wielkoscia, zeby przewidziana zostala dostateczna ilosc miejsc parkingowych, zeby dojazd byl z sensownej strony itp.. Mozna tak wyliczyczac w nieskonczonosc. Odpowiedz Link Zgłoś
staszek444 To sie cieszę... 03.06.07, 10:58 .. te domy za wysokie no i to połączenie z ulicą Barbary ryzykowne bo może spowodować zwiększenie ruchu kołowego na naszym osiedlu . Wydaje mi się że bez zgody Wspólnoty przebitka jest niemożliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
skanerek4 Re: To sie cieszę... 11.06.07, 13:05 przeciez w planach było ze przez to Osiedle miała byc droga i wyjazd kolejny z Wieliczki zeby odciazyc skrzyżowanie na Kościuszki Odpowiedz Link Zgłoś
staszek444 Re: To sie cieszę... 16.06.07, 09:19 Ta odnoga od drogi Kraków-Tarnów na nowe osiedle to OK , ale już połączenie z ulica Barbary nie za bardzo ,bo zwiększyłby się ruch kołowy na osiedlu.Lepiej zorientowani kierowcy w momencie jak się zrobi korek na głównej drodze, ominą go sobie przez osiedle.Słyszałem że połączenie miałoby byc w tym miejscu gdzie jest plac zabaw dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
czoobek Re: To sie cieszę... 18.07.07, 14:54 Postepowanie przyznajace zgode na budowe obiektow zostalo zawieszone na wniosek inwestora. Jest cacy! :-)) Byle tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś