Dodaj do ulubionych

Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opinie

05.02.08, 11:04
Witam,
Od niedawna jestem mieszkanką Wieliczki.
Ponieważ moje dziecko pójdzie w tym roku do zerówki, chciałabym zdobyć jakieś
informacje o tej szkole.
Z góry dziękuję za wszelkie opinie.

Pozdrawiam
Grażyna
Obserwuj wątek
    • malajorka Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 05.02.08, 18:51
      Witaj,
      Moje dziecko chodzi teraz do zerówki w tej szkole. Generalnie jestem
      zadowolona - chociaż jest kilka mankamentów (zajęcia
      popołudniowe !!!). Jest to szkoła integracyjna ale do klasy
      integracyjnej dostać się jest niezwykle trudno. Plotka głosi, ze dla
      wybranych (ale kto i dlaczego - nie wiadomo). Najważniejsze że moje
      dziecko jest zadowolone. Pani (w klasie nie integracyjnej)
      wymagająca sle też efekty są. Dzieci ją lubią, chociaż mają do niej
      respekt.
      Warunki w szkole są bardzo dobre - szkoła wyremontowana. W tym roku
      sala zerówkowiczów również została odnowiona, kupiono nowe meble i
      zabawki. Jest bezpiecznie (kamery).
      Moje dziecko zadowolone i ja generalnie też. Decyzję musisz podjąć
      sama. Oczywiście można szukać w Krakowie - bo w Wieliczce to chyba
      jedna z najlepszych szkół.
      Pozdrawiam
      Malajorka
      • mamamichasia Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 06.02.08, 08:33
        Bardzo Ci dziękuję za te informacje. Faktycznie zajęcia popołudniowe to dla nas
        niezbyt dobre rozwiązanie, bo pracuję :(. A czy jest tam świetlica? Po ile
        godzin lekcyjnych mają dzieci w zerówce?

Pozdrawiam
        Grażyna
        • bezaza Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 07.03.08, 12:44
          Witam serdecznie:)

Moje dziecko też uczęszcza obecnie do tejże szkoły i to do popołudniowej klasy
          zerowej (więc przy okazji pozdrawiam poprzednią rozmówczynię którą niechybnie
          muszę znać ale po nicku trudno się domyślić:)) Z tymi zajęciami jest tak, że
          jeżeli pójdzie Pani do Dyrekcji i powie że Pani dziecko musi uczęszczać na grupę
          poranną, bo ... (i tu już zostawiam pole do popisu. Chodzi o to żeby wytłumaczyć
          konieczność uczęszczania na tę własnie godzinę) to Pani Dyrektor pewnie zgodzi
          się zapisać pociechę do grupy porannej. Według mojej opini szkoła nr 4 to
          rzeczywiście obecnie najlepsza szkoła podstawowa w Wieliczce. Jeśli chodzi o
          świetlicę to jest w szkole i jest otwarta od 8.00 do godziny 16.00. Problem
          natomiast jest ze stołówką, której jako takiej w szkole nie ma:( Jest w prawdzie
          sklepik w którym można zjeść jakieś zupki z torebki i tego typu dania z
          mikrofali tyle że dzieciom nie za bardzo one smakują:( Jeżeli ma Pani jeszcze
          jakieś pytania to chętnie służę pomocą:)
          • mamamichasia Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 10.03.08, 21:47
            Dziękuję bardzo za opinie.
            Bylismy już w szkole, wszystko obejrzeliśmy, spotkaliśmy się z Panią dyrektor
            i... tak nam się spodobało, że się zapisaliśmy :).
            Szkoła robi naprawdę miłe wrażenie, nie jest za duża, a dyrekcja bardzo miła i
            przyjazna. Szkoda tylko, że nie ma tej stołówki, ale może jakoś da się przeżyć
            na kanapkach.

Pozdrawiam i dziękuję
            Grażyna
    • papisia40 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 28.01.09, 19:23
      jestem uczennicom tej szkoły jest ona bardzo super mają
      fajne zasady lubię do niej chodzić
    • agala479 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 12.11.13, 00:20
      A jak obecnie wygląda sytuacja w szkole? Podobno szkoła jest tak przeładowana, że maluchy z popołudniowej zmiany kończą zajęcia po ciemku? A może dojść do systemu 3-zmianowego.
      • skanerek5 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 20.11.13, 09:58
        Moj syn całą 1 klasę chodził na 2 - zmianę
        2 Klasa 1 zmiana od 8

teraz 3 klasa - zaczynają o 12/40 3 x, o 13/40 raz, kończy zajęcia ciemną nocą o 17 ..... NIe jesteśmy w stanie tego pogodzić z dodatkowymi zajęciami z których musieliśmy zrezygnować.
        Szkołą faktycznie przepełniona, wyjazd z szkoły masakra, parking budują już 2 rok ...., okoliczne 2 drogi dojazdowe zamknięte z powodu remontu mostu i chodnika, ale kiedyś się to skończy. W szkole jak to w szkole różne historie się zdarzają zwłaszcza w klasach integracyjnych do których dzieci są dowoźone z całej gminy z różnymi problemami.. Ale ogólnie jesteśmy zadowoleni.
    • marra19 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 16.12.13, 15:18
      Szkoła przepełniona do granic możliwości. Do szatni nie można dojść. Dzieci przebierają się na korytarzach. Brak stołówki z przepysznymi obiadami, które dzieci pochłaniają. Jest jedynie ajent, ale oferuje tylko drugie danie w małej salce nie remontowanej chyba od 20 lat. Do świetlicy jest przyjmowanych niewiele dzieci, przeważnie tylko z pierwszych klas. Zajęcia pozalekcyjne nawet nie wiem czy jakieś są bo nie ma gdzie ich zrobić. Szkoła działa na dwie zmiany, pierwsze klasy od 12: 30, 13: 20 do ok 17. Moje dziecko w ciągu pierwszego miesiąca cztery razy dostało w oko z powodu ciasnoty.
    • koyot0 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 21.03.14, 22:07
      JESLI MASZ MOZLIWOSC ZREZYGNUJ Z TEJ "SOŁTYSÓWKI".JA PRZEPROWADZILEM SIE PARE LAT TEMU DO WIELICZKI ZE WZGLEDU NA BLISKOSC SZKOLY ZDECYDOWALEM SIE SKIEROWAC TAM MOJEGO SYNA.BŁAD. ZMARNOWALI MI DZIECKO. NIE MOGE SOBIE Z NIM TERAZ PORADZIC I MA PROBLEMY W GIMNAZJUM. DYREKTORKA. NIEPRZYJEMNA. NAUCZYCIELE NIEKOMPETENTNI. TO CHYBA NIE TYLKO MOJA OPINIA ALE ZNAJOMYCH ROWNIEZ KTROYCH DZIEICI TERAZ ODCZUWAJA SKUTKI TEJ SZKOLY. TRAGEDIA
      • koallla Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 24.06.14, 20:58
        Potwierdzam niektóre opinie głównie dotyczące Pani dyrektor. Generalnie było w porządku. Nauczyciele w większości na dobrym poziomie ale pod silną presją niezniszczalnej Pani z silnym poparciem wazeliny zastępcy. W obecnej chwili w związku z kreowaniem kariery Pani Dyrektor mocny spadek jakości pod aspektem merytorycznym i wychowawczym szkoły a szkoda bo było nieżle. Potwierdzam także opinie innych mieszkańców nieodległej ulicy. Nie polecam chyba że zmieni się Dyrekcja.
        • asizaur Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 01.11.14, 11:56
          Witam, potwierdzam 3 ostatnie posty. Wszystko jest ładne na pokaz, dzieci problematyczne są izolowane, aby nie splamić pięknej wizytówki szkoły. Współpraca pani dyrektor z rodzicami polega początkowo na łagodnej perswazji z elementem szantażu, a w przypadku braku podporządkowania się, zastraszaniu, angażowaniu policji do wszelkich spraw, rzucaniu oskarżeń przeciwko rodzicom wyssanych z palca. A wszystko to służy zachowaniu pozorów idealnego zarządzania i dalszemu rozwojowi kariery Pani Dyrektor, która dzierży władzę, a mentalnie tkwi w zaściankowym społeczeństwie ślepo podporządkowanym władzom administracyjnym i kościelnym, gdzie ręka rękę myje. Niech was nie zwodzi dobrotliwy uśmiech lansującej się w mediach Pani Dyrektor, a to uczestniczącej w rozmaitych akcjach, a to odbierającej nagrody. Przy bliższym poznaniu mamy do czynienia z osobą protekcjonalną, mściwą, zawistną , naduzywającą swoich kompetencji, nie panującą nad sobą, nieprofesjonalną. Istna dulszczyzna. Jeśli chodzi o kadrę, są tam zarówno zwykli nauczyciele, wybitni pedagodzy z ogromnym sercem i podkładem cierpliwości (niestety ich sukcesy są ignorowane przez dyrekcję), jak i osoby odreagowujące swoje frustracje na dzieciach. Wszyscy jednakowo zdominowani. Generalnie, dobra szkoła, ale w chwili obecnej ma służyć nie tyle dziecku, które potrzebuje pomocy, ile chwale i reputacji Pani Dyrektor; a co niewygodne, zamieciemy pod dywan. Jeśli wasze dziecko jest posłuszne, podporządkowane i nie ma żadnych problemów emocjonalnych, to polecam. Jeśli potrzebuje pomocy, odradzam- poszukajcie innej szkoły.
          • aldon.ka88 Re: Szkoła podstawowa nr 4 w Krzyszkowicach - opi 01.05.15, 19:19
            Nie polecam tej szkoły ze względu na dyrekcje i grono pedagogiczne. Układy układziki znęcania sie nad dziećmi nawet rodzicami zastraszanie wzywanie policji do błahostek a gdzie dobro dziecka??? Moje dzieci chodziły do tej szkoły i powiem porażka!!!!!!!!!!!!!! Jesli macie możliwość omijajcie ta szkole z daleka bo aż razi nieprzyjaznym podejściem do dzieci z pozoru wymuszonym uśmiechem tak żachecaja ale masakra pani dyr jej zastępczyni masakra !!!!!!!! Porażka !!! Pani od przyrody jeszcze gorsza pedagog...... Kto przyzwala na to co sie tam dzieje nie wiem ale chrońcie dzieci od tej szkoły.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka