Dodaj do ulubionych

Kopalnia soli to najpiękniejsza rzecz jaką widział

10.12.03, 22:05
A bywałem i jeżdziłem wiele po świecie. Naprawdę Kopalnia soli jest No 1.
Warszawiak
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Kopalnia soli to najpiękniejsza rzecz jaką wi 03.05.04, 22:07
      całkowicie się sgadzam- i cieszę się , że choć jeden czlowiek dał temu wyraz :)
      • arek354 Re: Kopalnia soli to..... 21.05.04, 17:22
        Bilety za 38 zl od lebka ! Skandal !!!!!
        • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 23.05.04, 21:54
          a bilety do teatru w Krakowei są droższe i nie narzekam :)
          teatrów jest dużo
          kopalnia jest jedna

nie żałuj idż !
          • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 04.06.04, 22:42
            dziś w kopalni soli bankietował ZUS :)
            • krakus111 Re: Kopalnia soli to..... 12.06.04, 18:33
              Na coś muszą wydawać te odprowadzane 47 % od wynagrodzeń.
              • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 17.01.05, 09:58
                popieram, moze jeszcze ktos popiera watek ? ;)
                • dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 17.01.05, 22:45
                  Ja tez popieram.
                  • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 11:24
                    ogromnie się cieszę , że Dunajec popierasz , bo jakbysmy znikli z podforum to
                    moze wezmiecie nas pod opieke Nowego Targu i bedzie forum regionalne NowyTarg i
                    Wieliczka - i jak ? - dobry pomysł ?
                    Ja tylko tak glosno medytuję, nic zobowiazzujacego
                    ale widze , że nie dogonimy Ruczaja i trzeba się organizowac
                    A jak inni uważają ?
                    • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 19:59
                      ale Dunajec tak sie tym nie przejmuj, bo jak znikniemy to też normalne, bo nic
                      nie jest wieczne i nic ze soba się nie zabiera na drugą stronę

Mam jednak nadzieję, że tak jakoś przetrwamy na tej ostatniej pozycji :)ha, ha
                      • dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 22:01
                        Kiedy widzisz Nowy Targ tez cienko przedzie, no razem to by bylo moze lepiej.
                        "Kupa mosci panowie,kupa" He he
                        • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 19.01.05, 19:39
                          Dunajec , to trzymamy rękę na pulsie, gdyby chcieli nas wyrzucić z regionalnego
                          to wniosę sprawę o przyłączenie nas do Nowego Targu, jakos nam jest blizszy niż
                          Ruczaj czy może nowo otworzone forum osiedla Bieżanów w Krakowie. Ale to sprawa
                          na przyszlość.
                          A Dunajec może i niebezpieczny, ale pieknie się wije wokół gór. Sama
                          przyjemność.
                          • dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 19.01.05, 21:48
                            A bylas na splywie Dunajcem flisackimi tratwami?Jezeli nie,polecam choc ja i
                            tak kopalnie odwiedze.Pozdr.
                            • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 10:56
                              Co roku jeżdzę na przystań spływu Dunajcem, ale tylko oglądać, zawsze cos tam
                              kupuję, nasycam wzrok szumem wody, podziwiam gadajacych miedzy soba flisaków i
                              spiewów góralskich i wracam do pracy.
                              A w kopalni sama nie byłam od lat, kiedys dano, dawno temu zjezdzałam
                              codziennie, bo w komorze Warszawa była jednyna sala do grania w tenisa.
                              pozdrawiam
                              • kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 11:01
                                należy sprecyzować, że jedyna w Polsce!!!!!!!!!!!!!!!!!
                                • kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 11:02
                                  :::::::::)))))))))))))))))))))) )))))))
                                  • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 20:42
                                    zawsze się zastanawiam jak to jest - że turyści płyna z prądem w dół, a jak
                                    wracają ?
                                    Dunajec
                                    przykładowo - dojeżdzam sobie samochodem do przystani flisackiej, tam siadam
                                    płyne z flisakami i jak wrócić do zaparkowanego samochodu ?
                                    Jak sie to robi ?
                                    Zawsze mnie to zastanowiało ?
                                    • kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 21:33
                                      Droga RITO

Co by zaspokoić Twoje kaprysy należy napisać i zrobić tak:
                                      Jedziesz samochodem do Szczawnicy, zostawiasz go obok Parku
                                      Zdrojowego i na własnych nóżkach, wzdłuż Dunajca (dosłownie wzdłuż Dunajca),
                                      lecz pod jego prąd, pokonując lokalne przejście graniczne pomiędzy Polską i
                                      Słowacją, rozpoczynasz pieszą wycieczkę do słowackiego miasteczka Czerwony
                                      Klasztor. Po około trzech godzinach i po pieszym pokonaniu Przełomu Dunajca
                                      jesteś w przyjemnym słowackim miasteczku, gdzie możesz dobrze zasmakować
                                      słowackiej kuchni i słowackiego piwa.
                                      W drogę powrotną ładujesz się na słowacką łódź flisacką i tym razem drogą wodną
                                      wracasz do Szczawnicy. Być może teraz również polscy flisacy przybijają do
                                      przystani flisackiej w Czerwonym Klasztorze i zabierają oczekujących tam
                                      turystów. Jesteśmy przecież we wspólnej Europie. Wycieczka całodniowa, nie
                                      wyczerpująca i miła dla ucha i oka. Oglądasz całą panoramę Trzech Koron,
                                      Sokolicy, a co najważniejsze wentylujesz płuca świeżym powietrzem. A przełom
                                      Dunajca podziwiasz z dwóch perspektyw.
                                      Pieszego turysty, oraz pasażera łodzi flisackiej.
                                      Jak pokonasz tę trasę podziel się z nami pozyskanymi wrażeniami.

a tym pisaniem zastąpiłem dunajca, bo przecież on powinien najlepiej znać trasę
                                      ze Szczawnicy do Czerwonego Klasztoru.
                                      Być może kiedyś lepiej będzia znał Kopalnię Soli niż my Wieliczanie.
                                      Ale musi ją najpierw zobaczyć i pewnie będzie później często do niej wracał.
                                      A może do Wieliczki przyjedzie z nowotarską gorzałą. ;)))))

• dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 00:33
                                        To jest tak wytlumaczne ze sam bym tak nie potrafil,byc moze ze kiedys tak
                                        sprubuje choc ,cholera wie,jak to wszystko sie potoczy.
                                        • kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 10:00
                                          ...to więc już wiesz co Cię czeka.
                                          Rita nauczy Cię "dobrego" pisania,
                                          tylko musisz wykazać się odrobiną cierpliwości
                                          i wytrwałości w codziennym obcowaniu z wielickimi wątkami.
                                          Pewnie wiesz, że trening czyni mistrza,
                                          A TRENERKĘ MASZ WYMAGAJĄCĄ.
                                          Ale zbytnio się nie przejmuj, będę Cię wspierał w codziennych trudach,
                                          jakoś razem damy sobie radę i sprostamy wysokim wymaganiom Rity.

3maj się
                                          • rita100 Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 19:17
                                            Tak , to jest dobre dla koneserów turystycznych taki spływ, to za długa tarasa
                                            do pokonania. Wygodniej jest mając ograniczony czas dojechać , popatrzeć na
                                            spływ , dotknąc ręką wody i odjechać z miejsca. Co innego gdy jest wycieczka
                                            zorganizowana, oni się jakoś zorganizują, przemieszczą. Ale widoki na Trzy
                                            Korony można zobaczyć też z trasy samochodowej, można sie zatrzymać i wchłanić
                                            te krajobrazy , które się ma w pamięci.
                                            Najwyrażniej jest to temat dla Nowego Targu - chyba potrzebuje pomocy naszej :)
                                            • dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 22.01.05, 00:27
                                              Masz racje ale dzisiaj odleglosci to nie sa duze,a reszta? Moje,Twoje =Nasze.
                                              • krakus111 Splynac i ...... 22.01.05, 07:54
                                                Z tego co wiem splyw zaczyna sie w Sromowcach i konczy w Szczawnicy ,a w cenie
                                                biletu jest dostarczenie niedoszlego topielca , mikrobusem , z powrotem na
                                                linie startu.Tam mozna sie spotkac ze swoim samochodem.
                                                • rita100 Re: Splynac i ...... 22.01.05, 20:06
                                                  jak Wy doskonale znacie trase
                                                  niestety, żal mi , że ja niestety nie mogę tak często odwiedzać bliskie tereny
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 22.01.05, 20:55
                                                    No widzisz, ja tez do tylu.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 22.01.05, 21:00
                                                    dziwny dialog, Dunajec dryfuje do tyłu ;)))
                                                    flisak nie flisak
                                                    Dunajec nie Dunajec
                                                    więc na którym forum dryfujesz sobie ?
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 01:50
                                                    A jak myslisz?
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 18:07
                                                    Dunajec , nie bądż taki tajemniczy , zaraz pójdę do Ciupazki i ją sie spytam ;)
                                                    Gdybym nie znała Dunajca to pomyslałabym , że Dunajec zmienił bieg czy prąd
                                                    swój i płynie przez Wieliczkę, ale Wielicznie bardziej znają Rabę :)
                                                    O górach moznaby mówić i napewno ciupazka z Zakopanego wszystko nam powie,
                                                    zaraz zaglądne do niej, jesli nie piecze pączki ;))))
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 19:44
                                                    Musze Ci powiedziec ze wiele razy kapalem sie w Rabie niedaleko Wieliczki,a
                                                    jezeli chcesz wiedziec skad jestem i gdzie jestem mnie zapytaj , posrednikow
                                                    nie musisz miec.Pozdr.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 20:03
                                                    nie wiem co odpowiedzieć, pewnie namieszałam, wybitne do tego mam zdolności,
                                                    przepraszam
                                                    może za dużo chcę wiedziec ?
                                                    Skad jesteś ?
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 23:27
                                                    Rzeczywiscie mam blisko do Nowego Targu, blisko do Sromowiec {Katy}.mieszkalem
                                                    na pieknym polskim Spiszu,do szkoly {technikum}chodzilem w Dabrowicy, dlatego
                                                    bylo po drodze do Raby ale od dluzszego czasu nie mieszkam na Spiszu.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 24.01.05, 12:50
                                                    a co Tobą tak miota, że zmieniasz jak buciki swoje miejsce zamieszkania ?
                                                    Wprawdzie Raba nie jest tak niebezpieczna jak Dunajec, ale uroku Dunajca nie
                                                    dorównuje chyba.
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 00:15
                                                    Czesto to ja nie zmieniam miejsca zam.ostatni raz 15 lat temu,ato byl drugi
                                                    raz,wiec nie czesto prawda?
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 21:08
                                                    nie , napewno nie
                                                    ja siedem razy zmienaiałam miejsce zamieszkania za czym sie ustabilizowałam :)
                                                    Tak to jest kiedy samemu się postanowi wygudować gniazdo i mieszkać , posadzić
                                                    drzewo i coś jeszcze mieć - czyż nie prawda ?
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 22:12
                                                    Swieta prawda,choc podejrzewam ze jeszcze raz sie przeprowadze ,ale to dosc
                                                    odlegla przyszlosc.Pozdr.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 27.01.05, 15:46
                                                    lubisz zmiany ?
                                                    Cięzko jest tak zapuścić korzenie , a pózniej tak je wyrywać - przy takich
                                                    przeprowadzkach najczesciej gubi się pamiatki historyczne i dziedzxiczne.
                                                    No prosze, zdradz nam to nowe miejsce zamieszkania ?
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 27.01.05, 21:45
                                                    Mysle ze bedzie to rodzinna wies.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 28.01.05, 10:54
                                                    czyli wracasz na stare smieci ?
                                                    do swoich korzeni ?
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 28.01.05, 22:14
                                                    Na dzisiaj,a jutro? Cholera wie jak to sie wszystko potoczy.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 29.01.05, 21:08
                                                    niestety, nikt tego nie wie tylko prxzeznaczenie :)
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 12.11.05, 21:29
                                                    wątki giną , muszę podnieść
                                                  • dunajec1 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 06:02
                                                    Wlasnie Ritko,gdyby Ciebie tutaj nie bylo,marnie by to szlo,pozdr.
                                                  • krakus111 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 12:11
                                                    To fakt , jest w stanie poruszyc każde forum w dobrym znaczeniu tego słowa.
                                                  • rita100 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 20:05
                                                    dziękuję, ale to nie tak. Czasami czlowiek w tłumie jest najbardziej samotny -
                                                    kurcze , ale mną miata melancholia - otrzasnę się tylko ;)))
                                                  • rita100 Re: Kopalnia Soli - najpiekniejsza 16.07.06, 10:09
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=465&w=9603086&a=9603086

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka