ordynacki 10.12.03, 22:05 A bywałem i jeżdziłem wiele po świecie. Naprawdę Kopalnia soli jest No 1. Warszawiak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Kopalnia soli to najpiękniejsza rzecz jaką wi 03.05.04, 22:07 całkowicie się sgadzam- i cieszę się , że choć jeden czlowiek dał temu wyraz :) Odpowiedz Link Zgłoś
arek354 Re: Kopalnia soli to..... 21.05.04, 17:22 Bilety za 38 zl od lebka ! Skandal !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 23.05.04, 21:54 a bilety do teatru w Krakowei są droższe i nie narzekam :) teatrów jest dużo kopalnia jest jedna nie żałuj idż ! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 04.06.04, 22:42 dziś w kopalni soli bankietował ZUS :) Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Re: Kopalnia soli to..... 12.06.04, 18:33 Na coś muszą wydawać te odprowadzane 47 % od wynagrodzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 17.01.05, 09:58 popieram, moze jeszcze ktos popiera watek ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 11:24 ogromnie się cieszę , że Dunajec popierasz , bo jakbysmy znikli z podforum to moze wezmiecie nas pod opieke Nowego Targu i bedzie forum regionalne NowyTarg i Wieliczka - i jak ? - dobry pomysł ? Ja tylko tak glosno medytuję, nic zobowiazzujacego ale widze , że nie dogonimy Ruczaja i trzeba się organizowac A jak inni uważają ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 19:59 ale Dunajec tak sie tym nie przejmuj, bo jak znikniemy to też normalne, bo nic nie jest wieczne i nic ze soba się nie zabiera na drugą stronę Mam jednak nadzieję, że tak jakoś przetrwamy na tej ostatniej pozycji :)ha, ha Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 18.01.05, 22:01 Kiedy widzisz Nowy Targ tez cienko przedzie, no razem to by bylo moze lepiej. "Kupa mosci panowie,kupa" He he Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 19.01.05, 19:39 Dunajec , to trzymamy rękę na pulsie, gdyby chcieli nas wyrzucić z regionalnego to wniosę sprawę o przyłączenie nas do Nowego Targu, jakos nam jest blizszy niż Ruczaj czy może nowo otworzone forum osiedla Bieżanów w Krakowie. Ale to sprawa na przyszlość. A Dunajec może i niebezpieczny, ale pieknie się wije wokół gór. Sama przyjemność. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 19.01.05, 21:48 A bylas na splywie Dunajcem flisackimi tratwami?Jezeli nie,polecam choc ja i tak kopalnie odwiedze.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 10:56 Co roku jeżdzę na przystań spływu Dunajcem, ale tylko oglądać, zawsze cos tam kupuję, nasycam wzrok szumem wody, podziwiam gadajacych miedzy soba flisaków i spiewów góralskich i wracam do pracy. A w kopalni sama nie byłam od lat, kiedys dano, dawno temu zjezdzałam codziennie, bo w komorze Warszawa była jednyna sala do grania w tenisa. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 11:01 należy sprecyzować, że jedyna w Polsce!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 11:02 :::::::::)))))))))))))))))))))) ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 20:42 zawsze się zastanawiam jak to jest - że turyści płyna z prądem w dół, a jak wracają ? Dunajec przykładowo - dojeżdzam sobie samochodem do przystani flisackiej, tam siadam płyne z flisakami i jak wrócić do zaparkowanego samochodu ? Jak sie to robi ? Zawsze mnie to zastanowiało ? Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 20.01.05, 21:33 Droga RITO Co by zaspokoić Twoje kaprysy należy napisać i zrobić tak: Jedziesz samochodem do Szczawnicy, zostawiasz go obok Parku Zdrojowego i na własnych nóżkach, wzdłuż Dunajca (dosłownie wzdłuż Dunajca), lecz pod jego prąd, pokonując lokalne przejście graniczne pomiędzy Polską i Słowacją, rozpoczynasz pieszą wycieczkę do słowackiego miasteczka Czerwony Klasztor. Po około trzech godzinach i po pieszym pokonaniu Przełomu Dunajca jesteś w przyjemnym słowackim miasteczku, gdzie możesz dobrze zasmakować słowackiej kuchni i słowackiego piwa. W drogę powrotną ładujesz się na słowacką łódź flisacką i tym razem drogą wodną wracasz do Szczawnicy. Być może teraz również polscy flisacy przybijają do przystani flisackiej w Czerwonym Klasztorze i zabierają oczekujących tam turystów. Jesteśmy przecież we wspólnej Europie. Wycieczka całodniowa, nie wyczerpująca i miła dla ucha i oka. Oglądasz całą panoramę Trzech Koron, Sokolicy, a co najważniejsze wentylujesz płuca świeżym powietrzem. A przełom Dunajca podziwiasz z dwóch perspektyw. Pieszego turysty, oraz pasażera łodzi flisackiej. Jak pokonasz tę trasę podziel się z nami pozyskanymi wrażeniami. a tym pisaniem zastąpiłem dunajca, bo przecież on powinien najlepiej znać trasę ze Szczawnicy do Czerwonego Klasztoru. Być może kiedyś lepiej będzia znał Kopalnię Soli niż my Wieliczanie. Ale musi ją najpierw zobaczyć i pewnie będzie później często do niej wracał. A może do Wieliczki przyjedzie z nowotarską gorzałą. ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 00:33 To jest tak wytlumaczne ze sam bym tak nie potrafil,byc moze ze kiedys tak sprubuje choc ,cholera wie,jak to wszystko sie potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kgeorge Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 10:00 ...to więc już wiesz co Cię czeka. Rita nauczy Cię "dobrego" pisania, tylko musisz wykazać się odrobiną cierpliwości i wytrwałości w codziennym obcowaniu z wielickimi wątkami. Pewnie wiesz, że trening czyni mistrza, A TRENERKĘ MASZ WYMAGAJĄCĄ. Ale zbytnio się nie przejmuj, będę Cię wspierał w codziennych trudach, jakoś razem damy sobie radę i sprostamy wysokim wymaganiom Rity. 3maj się Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia soli to..... 21.01.05, 19:17 Tak , to jest dobre dla koneserów turystycznych taki spływ, to za długa tarasa do pokonania. Wygodniej jest mając ograniczony czas dojechać , popatrzeć na spływ , dotknąc ręką wody i odjechać z miejsca. Co innego gdy jest wycieczka zorganizowana, oni się jakoś zorganizują, przemieszczą. Ale widoki na Trzy Korony można zobaczyć też z trasy samochodowej, można sie zatrzymać i wchłanić te krajobrazy , które się ma w pamięci. Najwyrażniej jest to temat dla Nowego Targu - chyba potrzebuje pomocy naszej :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Kopalnia soli to..... 22.01.05, 00:27 Masz racje ale dzisiaj odleglosci to nie sa duze,a reszta? Moje,Twoje =Nasze. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Splynac i ...... 22.01.05, 07:54 Z tego co wiem splyw zaczyna sie w Sromowcach i konczy w Szczawnicy ,a w cenie biletu jest dostarczenie niedoszlego topielca , mikrobusem , z powrotem na linie startu.Tam mozna sie spotkac ze swoim samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 22.01.05, 20:06 jak Wy doskonale znacie trase niestety, żal mi , że ja niestety nie mogę tak często odwiedzać bliskie tereny Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 22.01.05, 21:00 dziwny dialog, Dunajec dryfuje do tyłu ;))) flisak nie flisak Dunajec nie Dunajec więc na którym forum dryfujesz sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 18:07 Dunajec , nie bądż taki tajemniczy , zaraz pójdę do Ciupazki i ją sie spytam ;) Gdybym nie znała Dunajca to pomyslałabym , że Dunajec zmienił bieg czy prąd swój i płynie przez Wieliczkę, ale Wielicznie bardziej znają Rabę :) O górach moznaby mówić i napewno ciupazka z Zakopanego wszystko nam powie, zaraz zaglądne do niej, jesli nie piecze pączki ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 19:44 Musze Ci powiedziec ze wiele razy kapalem sie w Rabie niedaleko Wieliczki,a jezeli chcesz wiedziec skad jestem i gdzie jestem mnie zapytaj , posrednikow nie musisz miec.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 20:03 nie wiem co odpowiedzieć, pewnie namieszałam, wybitne do tego mam zdolności, przepraszam może za dużo chcę wiedziec ? Skad jesteś ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 23.01.05, 23:27 Rzeczywiscie mam blisko do Nowego Targu, blisko do Sromowiec {Katy}.mieszkalem na pieknym polskim Spiszu,do szkoly {technikum}chodzilem w Dabrowicy, dlatego bylo po drodze do Raby ale od dluzszego czasu nie mieszkam na Spiszu. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 24.01.05, 12:50 a co Tobą tak miota, że zmieniasz jak buciki swoje miejsce zamieszkania ? Wprawdzie Raba nie jest tak niebezpieczna jak Dunajec, ale uroku Dunajca nie dorównuje chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 00:15 Czesto to ja nie zmieniam miejsca zam.ostatni raz 15 lat temu,ato byl drugi raz,wiec nie czesto prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 21:08 nie , napewno nie ja siedem razy zmienaiałam miejsce zamieszkania za czym sie ustabilizowałam :) Tak to jest kiedy samemu się postanowi wygudować gniazdo i mieszkać , posadzić drzewo i coś jeszcze mieć - czyż nie prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 25.01.05, 22:12 Swieta prawda,choc podejrzewam ze jeszcze raz sie przeprowadze ,ale to dosc odlegla przyszlosc.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 27.01.05, 15:46 lubisz zmiany ? Cięzko jest tak zapuścić korzenie , a pózniej tak je wyrywać - przy takich przeprowadzkach najczesciej gubi się pamiatki historyczne i dziedzxiczne. No prosze, zdradz nam to nowe miejsce zamieszkania ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 28.01.05, 10:54 czyli wracasz na stare smieci ? do swoich korzeni ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 28.01.05, 22:14 Na dzisiaj,a jutro? Cholera wie jak to sie wszystko potoczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 29.01.05, 21:08 niestety, nikt tego nie wie tylko prxzeznaczenie :) Odpowiedz Link Zgłoś
dunajec1 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 06:02 Wlasnie Ritko,gdyby Ciebie tutaj nie bylo,marnie by to szlo,pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus111 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 12:11 To fakt , jest w stanie poruszyc każde forum w dobrym znaczeniu tego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Splynac i ...... 13.11.05, 20:05 dziękuję, ale to nie tak. Czasami czlowiek w tłumie jest najbardziej samotny - kurcze , ale mną miata melancholia - otrzasnę się tylko ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kopalnia Soli - najpiekniejsza 16.07.06, 10:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=465&w=9603086&a=9603086 Odpowiedz Link Zgłoś