Dodaj do ulubionych

Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie

12.04.20, 17:35
2 lata temu przypadkiem się wydało,że mąż ma romans z 15 lat młodszą od siebie panienką( on 43, ja 40), który trwał rok czasu, ale po tym jak się wydało dalej utrzymywali 2 miesiące kontakt, chociaż obiecywał, ze chce być ze mną i nie będzie utrzymywał z nią kontaktu.. Znamy się od 20 lat, w tym roku będzie 17 rocznica ślubu, mamy małe dzieci w wieku szkolnym. Mieszkamy z jego mamą, która nam pomagała i mąż mógł sobie pozwolić na późne powroty z pracy..aż się prawda wydała.
Niby próbujemy być razem, ale ja cały czas nie wybaczyłam, nie mogę pojąć, ze wolał się spotykać z inną, niż cieszyć się rodziną (z zajściem w ciążę miałam problemy). Cały czas mam żal, wypominam, nie mam ochoty się przytulić, widzę w nim negatywną osobę, która mnie skrzywdziła, czasami próbuję odpowiedzieć sobie na pytanie za co mam go darzyć pozytywnymi uczuciami, przytulić się jak on wolał inną, a mnie oszukiwał. Chyba jestem oraz bardziej obojętna, myślałam, że będzie chciał mnie odzyskać, na nowo pokaże mi, ze mu zalezy, ze mnie kocha. Ale chyba rozumiem, że jak miał negatywne uczucia do mnie to chyba bycie ze mną jest zmuszaniem się do tego i dlatego nam nie wychodzi.
Nie chciałabym rozwodu, bo patrze na dzieci, które go kochają i chcę ich dobra ( moi rodzice są po rozwodzie - tata podobnie odszedł do młodszej i nie mamy kontaktu).
Może ktoś podpowie jak przestać myśleć o zdradzie, przestać się porównywać do tej panienki, która wg. mnie była lepsza niż ja, odbudować relacje po zdradzie, zeby było w miarę normalnie. Najchętniej napisałabym do niej co o niej myślę, ale się powstrzymuję. Mąż chciałaby, zeby było normalnie jak kiedyś, zajmuje się co prawda dziećmi i domem, ale a ja chciałabym, żeby okazywał mi uczucia, był taki jak kiedyś, ale tak nie jest i nie potrafię i nie mam ochoty się cieszyć, być wesołą w jego towarzystwie , a pewnie panienka taka była i koło się zamyka..
Obserwuj wątek
    • gatkar Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 12.04.20, 22:56
      Mam tak samo. To chyba nigdy nie minie niestety
      • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 15:17
        Dziś po 2 latach po zdradzie męża, myślę że lepiej byłoby żebym wtedy odeszła.
        • kasmina Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 17:06
          Ja dopiero teraz zaczynam rozumieć, ze mogłabym żyć bez niego, bo już nigdy go nie pokocham..Mówię mu, ze szkoda, że wtedy do niej nie odszedł, chciał zostać i co z tego, skoro tak naprawdę mnie chyba niekocha i się nam nie układa bo jest obojętny i nie stara się. Muszę iść do terapeuty, chcę wziąść się za siebie, już od niego nic nie oczekuję.
          • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 18:09
            Wiesz ja wtedy też myślałam, że bez niego nie potrafię żyć, a dziś wiem że życie z nim to po tym jest koszmare.
            • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 18:18
              Też tak ją Ty myślę o terapucje.Z wesołej pewnej siebie, stałam się wrakiem człowieka.
              • kasmina Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 18:31
                Ja mam jeszcze dzieci i zmuszam się, żeby się z nimi pobawić, dostrzegać pozytywy..ale nie zmienia to faktu, że coś się dla mnie skończyło, ta pewność życia, normalność, czerpanie radości z każdego dnia. Często chodzę i płaczę, to chyba depresja, a jego widok i obojętność do mojej osoby mi nie pomaga.
                Ale jak piszesz, dostrzegam, że mogę żyć sama i to chyba jest krok do przodu ;)
                A mieszkacie razem ?
                • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 18:55
                  Tak mieszkamy razem, mamy nastolatka.On mnie zdradził jak pracował w Niemczech, gdy wydało się że spotyka się tam z kobietą ( przez 2 miesiące), rzucił pracę i odrazu wrócił do Polski.Ja dziś żałuję, że wtedy pozwoliłam mu wrócić.
                  • kasmina Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 19:35
                    2 miesiące to niby nie tak długo, ale jednak wrócił, więc może żałował i faktycznie chciał się zmienić..
                    Mój 9 miesięcy się spotykał, a później jeszcze 3 miesiące od momentu jak się wydało i obiecał, że kończy temat.
                    • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 20:05
                      2 miesiące, ale jakby się nie wydało że ten bansztyl do niego przyjeżdża do domu, to może byłoby dłużej.
                      • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 20:09
                        Czy ta kobieta się z Tobą kontaktował? Czy z nią rozmawiałaś?
                        • kasmina Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 21:25
                          współczuję, jest to najgorsze co może nas spotkać, jak się traci zaufanie.. A z panienką spotkaliśmy się tego wieczoru kiedy się wydało- niepozorna, mówiła, że ma problemy rodzinne i nawet tel. do siebie podała, sama mówiła, że doradzała mężowi żeby odbudował nasze relacje, ja wtedy byłam w szoku bo się dowiedziałam jednego wieczoru, że mamy kryzys, że między nami wygasło uczucie i ze mąż ma kochankę ...15 lat młodszą ode mnie
                          • 1kasjer Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 14.04.20, 21:43
                            " doradzała mężowi żeby odbudował nasze relacje", jaka szlachetna. Mam nadzieję, że te kobiety kiedyś poczują w życiu to samo co my.
    • stasi1 Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 01.01.21, 15:47
      Ale co to ci by dało że jej byś napisała? W końcu to nie ona zdradziła tylko mąż. Z mężemm masz problem
    • wawa40000 Re: Nie daję rady być z mężem po jego zdradzie 26.09.23, 07:50
      Jeżeli nie układa się w związku małżenskim a szczególnie po zdradzie to jest jedno rozwiązanie. Odejść i nie zatruwać sobie życia bo jest krótkie i szkoda marnować na coś co już nigdy nie będzie jak wcześniej. Drogi się rozeszły bo brokowało czegoś w małżenstwie ,że jedna czy druga strona szukała szczęścia na boku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka