tarot_doradca1
15.12.11, 16:24
Rozklad partnerski.
Jest to rozklad partnerski, ktory pokazuje, co dzieje sie w danej chwili w zwiazku, oraz pokaze jakie wazne sprawy teraz ich nurtuja (ale wspolne sprawy), itd. Z tego rozkladu dowiemy sie tez o przyszlosci zwiazku.
Ten rozklad stosuje od lat, mam do niego zaufanie, duzo mi wyjasnia w danym zwiazku.
Najpierw musimy wybrac sygnifikatowy osob, czyli: kobiety i mezczyzny, najlepiej patrzac na znaki zodiaku.
Sygnifikator męzczyzny:
Krol paleczek: to mezczyzna spod znaku zodiaku: baran, lew, strzelec.
Krol monet: to mezczyzna spod znaku zodiaku: byk, panna, koziorozec.
Krol mieczy: to mezczyzna - bliznieta, waga, wodnik.
Krol kielichow: to mezczyzna - rak, skorpion, ryby.
Sygnifikator kobiety.
Krolowa paleczek: to kobieta - baran, lew, strzelec.
Krolowa monet: byk, panna, koziorozec.
Krolowa mieczy: to kobieta - bliznieta, waga, wodnik.
Krolowa kielichow: to kobieta - rak, skorpion, ryby.
Wybrane dwa sygnifikatory kobiety i mezczyzny ukladamy wedlug schematu, ponizej.
Karty z numerem 1, 2, 3, 4, 5, 6 mowia o tym, co dzieje sie miedzy ludzmi w danej chwili w zwiazku, oraz jakie sa wazne sprawy powiazne z nimi w danej chwili, i te sprawy nie zawsze beda powiazane z kwestia uczuciowa.
Karty z numerem 7, 8 i 9 ukladamy pod sygnifikatorem kobiety i pytamy: "co jest kolo niej?". I te karty moga pokazac rozne sprawy, ale zwiazane glownie z kobieta.
Karty 10, 11 i 12 mowia, "co jest koło niego?", ukladamy te karty pod sygnifikatorem mezczyzny. I te karty powiedza nam, co jest teraz waznego kolo tego mezczyzny.
Karta z numerem 13 (pod sygnifikatorem kobiety), powie nam, jakie sa jej uczucia do niego.
Karta z numerem 14 (pod sygnifikatorem mezczyzny), powie nam, jakie ma uczucia mezczyzna do tej kobiety.
Karta z numerem 15 (pod sygnifikatorem kobiety), powie: czy ona chce z nim byc?
Karta z numerem 16 (pod sygnifikatorem mezczyzny), powie: czy on chce z nia byc?
A dopiero karty z numerem 17, 18, 19, 20 prognozuja przyszlosc tego zwiazku.
17 karta (np: zima roku 2011).
18 karta (wiosna roku 2012).
19 karta (lato roku 2012)
20 karta (jesien roku 2012).
Przedstawiam interpretacje kart z mojej praktyki (karty stawialam mojej znajomej), mam pozwolenie na pokazanie tego rozkladu. Sytuacja potoczyla sie w zyciu pewnej osoby tak, jak w tym rozkladzie kart.
Interpretacja kart:
Karty: 1, 2, 3, 4, 5, 6 - co dzieje sie miedzy nimi teraz? zakonczyli zwiazek (karta smierc oraz 2 kielichow - symboliczna smierc zwiazku), i z tego powodu jest rozczarowanie (3 mieczy - na karcie serce przebite mieczami). Widac jeszcze, ze mieli problem w sprawach seksualnych (Diabel + 8 mieczy i 4 mieczy), czyli jakies zahamowania, blokady (8 mieczy - na karcie kobieta uwiazana) oraz biernosc, brak aktywnosci w tych sprawach (4 mieczy - na karcie osoba leży). Karta Diabel moze mowic o seksie, i innych sprawach rowniez. W tym przypadku sprawdzilo sie, mieli klopoty w sferze seksualnej.
Karty: 7, 8, 9 - co jest kolo niej? 9 mieczy (ona ma depresje, nie moze spac w nocy - na karcie osoba nie moze spac, cos ja dręczy), oraz zamartwia sie, czuje żal, smutek, ze ich zwiazek sie rozpadl (5 kielichow - na karcie osoba martwi sie, ze rozlały sie kielichy, cos sie rozbilo), czyli ich zwiazek. Obok mamy karte Glupca, pojawil sie takze wazny kontekst zwiazany z jej dzieckiem, jakies problemy u dziecka, Glupiec i 5 kielichow (tak wlasnie bylo).
Karty: 10, 11, 12 - co jest kolo niego? Rycerz paleczek (jakis wyjazd u niego widac), i na tym wyjezdzie pokazuje sie jakas kobieta spod znaku zodiaku: Byk, Panna Badz Koziorozen (żywioł ziemi - Krolowa monet), w ktorej sie zakochal (As kielichow), romans z nią.
Karta 13: co ona do niego czuje? Gwiazda? - ona nadal jest w nim zakochana. Bo karta gwiazda miedzy innymi moze pokazac osobe zakochaną. Tez tak bylo.
Karta 14: co on do niej czuje? Wisielec - on zawiesil teraz swoje uczucia w stosunku do niej, zdystansowal sie. Na karcie osoba wisi na gałezi, zatrzymala sie.
Karta 15: czy ona chce z nim byc? - 7 kielichow. Tak, ona chce z nim byc, chodz ona ma wobec niego za duze oczekiwania, nierealne oczekiwania, myslenie życzeniowe. Na karcie osoba patrtzy w niebo i pragnie rzeczy nierealne.
Karta 16: czy on chce z nia byc? - 9 pałek. Nie, on wycofal sie, i na obecna chwile nie chce do niej wracać. Tak rzeczywiscie bylo.
I na koncu dopiero prognozujemy przyszlosc tego zwiazku.
Wowczas to byl rok 2010, wiosna (7 mieczy). Oczywiscie wiedzac ze juz ze soba zakonczyli zwiazek, wiec wiosna roku 2010 zaczeli się po prosu unikać, wymigiwac sie (zwlaszcza on) od powaznej rozmowy, wzajemnie klamstwa. Na karcie czlowiek ucieka.
I co dalej mamy? latem roku 2010, pokazala sie karta 6 kielichow, i teraz was zaskocze, oni do siebie wrocili, wlasnie latem roku 2010. Bo okazalo sie, ze kochanka z jaka sie spotykal, nie byla ta kobieta o jakiej on marzyl. 6 kielichow to jest karta, ktora mowi o przeszlosci, o powrotach, o wspomnieniach, o tym, ze odnowimy jakas stara znajomosc z przeszlosci, badz wrocimy do starego zwiazku z osoba z przeszlosci, albo bedziemy wracac wspomnieniami do przeszlosci, to takze karta rodziny. Wspomnienia ktore beda do nas wracac, moga byc najczesciej mile, przyjemne. Stajemy sie wowczas sentymentalni. 6 kielichow to tez odnawianie kontaktow, tych ktore juz byly.
Przyklady:
-kilka razy wylosowalam karte dnia - 6 kielichow i jednego dnia bylam na miescie i spotkalam kolezanke z dawnych lat. Innym razem, odwiedzila mnie rodzina w domu, a jeszcze w innym dniu caly dzien wspominalam mile rzeczy z wczesniejszych lat. U mojej znajomej, gdy postawilam dla niej rozklad partnerski, okazalo sie, ze miesiac wczesniej zerwala ze swoim partnerem, ale juz miesiac pozniej do siebie wrocili (6 kielichow). To nie musi byc odnowienie kontaktu z dawnych lat, ale nawet relacji, ktora sie zakonczyla zaledwie tydzien wczesniej. W innym przykladzie, to byl chyba rok 2009, wylosowalam ta karte, zapytalam sie jak potoczy sie moje zdrowie ogolnie w roku 2010, i wylosowalam dwie karty: Wisielec oraz 6 kielichow. Okazalo sie, ze w roku 2010 chorowalam (Wisielec - musialam sie zatrzymac) ale na ta sama chorobe, ktora mialam wczesniej, w poprzednicj latach. Czyli moje stare problemy ze zdrowiem wrocily, te ktore mialam wczesniej, odnowienie choroby z przeszlosci (6 kielichow).
Co mamy dalej? Wiemy, ze latem roku 2010 do siebie wrocili, z kolei jesienia roku 2010 mieli swietny czas w swoim zwiazku, radosc i spelnienie (karta slonce).
A zima roku 2010 zaczeli coś nowego, poczatek (As) czegos nowego, pojawil sie w ich glowach nowy plan co do przyszlosci tego zwiazku (As paleczek). A takze pojawilo sie spore ożywienie w ich związku, wiecej ognia, a nawet porywy namietnosci, paleczki - zywiol ognia. Tez tak bylo.
Serdecznie pozdrawiam.
Barbara Stanislawska.