Dodaj do ulubionych

powróże - mam wene :)

30.06.12, 16:17
mam taki dzien dzisiaj , jesli chcecie to bardzo prosze
Obserwuj wątek
    • anuszzka Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:21
      Co mnie czeka w zwiazku z A? smile
      Dziekuje.
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:27
        ok , mysle ze celtycki to ladnie pokaze
        a A to kolega, kandydat na faceta, facet czt juz maz?
        • anuszzka Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:30
          Moj slubny od niecale rokuwink
          • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:41
            slubny od roku ...oj wiec po co karty? ja mam zdanie , ze jak jest fajnie to nie ma co kart kłasc chyba ze chcesz dzidzie tam wypatrzec wink
            • anuszzka Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:43
              asia.33 napisała:

> slubny od roku ...oj wiec po co karty? ja mam zdanie , ze jak jest fajnie to ni
              > e ma co kart kłasc chyba ze chcesz dzidzie tam wypatrzec wink

No wypatrz czy naturalnie jeszcze sie starac czy inseminacja raczej potrzebna?smile
              • asia.33 ODP ANUSZZKA 30.06.12, 16:56
                7MONET ---------KROL MI----------5KIJI
                --------
                • anuszzka Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:07
                  asia.33 napisała:

> pokazal mi sie wyjazd a wczesniej wypadla karta swiat i sad 7 i 3kiji ...dobrze
                  > wyjechac gdzies na urlop , podsumowaniem wg mnie problem tkwi w stresie, nie k
                  > oniecznie Twoim moze meza maz ma stresujaca prace? bo to moze byc krol mi, 8mi
                  > niepotrzebne spiecie sie wewnetrzne , trzeba wyluzowac , jeli pokazały sie kart
                  > y wyjazdu moim zdnaiem uda sie na wyjezdzie wlasnie.
                  > Ale jeszcze zapytam ..chyba ze tu chodzi o to ze maz ma prace w rozjazdach? odp
                  > owiedz to zraz pomysle co mi tu ten wyjazd wychodzi tak

Wyjezdzamy w przyszlym tygodniu wypoczac. Maz duzo pracuje, dojezdza samochodem w rozne miejsca. Ma wlasna firme, wszystko na jego glowie, nawet w weekendy pracuje. Zrobilismy badania i wszystko wyszlo ok. Zdaniem lekarki nie mozemy trafic. Monitoruje mnie od 2 miesiecy. A ze ja juz mlodką nie jestem zaproponowala po wypoczynku inseminacje, jak znowu nie trafimywink

• asia.33 Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:14
                    wiecdzialajcie na wyjedzie , pokazla mi sie karta teraz bo dipytałam kaplanki - to dobra osoba w sensie odpowiedni lekarz i chcialam zapytac czy lekarzem jest kobieta, pkaza mi sie karta krolowa monet i krolowa mi i chcilam dopytac wlasnie ile masz lat , bo ktorlowa mi to tak ok 40 albo tuz po , mozesz napisac ile masz lat bo nie to ciekawi czemu mi tak karty pokazły
                    ten wyjazd to duza sznasa dla Was , musicie wyluzowac to na pewno (8mi) , Dzidzia bedzie na pewno bo jest tu 6kiji jako sukces, Sadze ze problem tkwi u meza on sie bardzo tym spina i przejmuje , skoro pokazlo mi sie jak piszesz ze wyjazd to jest to wazna wskazówka
                    nie widzilam tuu zadnej ingerencji tylko naturalne sposby mi sie skojarzyły , jakies blokady psychiczne a raczej wlasnie duzy stres
                    • anuszzka Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:19
                      asia.33 napisała:

> wiecdzialajcie na wyjedzie , pokazla mi sie karta teraz bo dipytałam kaplanki -
                      > to dobra osoba w sensie odpowiedni lekarz i chcialam zapytac czy lekarzem jes
                      > t kobieta, pkaza mi sie karta krolowa monet i krolowa mi i chcilam dopytac wlas
                      > nie ile masz lat , bo ktorlowa mi to tak ok 40 albo tuz po , mozesz napisac ile
                      > masz lat bo nie to ciekawi czemu mi tak karty pokazły
                      Lekarzem jest kobieta, mysle, ze jest w tym dobra co robi, ma duza wiedze. My z mezem 77rocznik, troche wiekowi jestesmy jak na pierwsze dziecko ale tak nam sie ulozylo w zyciu. Pozno sie zakochalismy, trafilismy na siebiesmile
                      • asia.33 Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:26
                        zycze powodzenia ,
                        Nie tacy wiekowi bez przesady smile 35 lat to nie jest zaden wiekowy wiek, zapytalam o to bo przyznam sie mi tez pokazuje sie krolowa mi - mi osobiscie i tez pragne miec dzidzie a mam 40 big_grin z tym ze ja mam juz tez 21 letnia Córcie

bedzie sukces , czy czasami nie bedzie wlasnie na wyjedzie i po powrocie okaze sie taka piekna NIESPODZIANKA big_grin jestem ciekawa smile
                        • anuszzka Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:29
                          Dziekuje Asiu za wrozbęsmile
                          • asia.33 Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 17:34
                            smile
                            • asia.33 Re: ODP ANUSZZKA 30.06.12, 18:29
                              wiesz co jeszcze , 8mi to tez pokazalo mi sie jako bóle zoładka a w polaczeniu z 7puch to sorry - jakby poranne nudnosci ...moze cos takiego sie pojawic po powrocie lub juz na wyjezdzie i to moze byc sygnał
        • nielaik Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:31
          Czy poznam kogoś w te wakacje. Nie ma być koniecznie osoba na związek, ale ktoś z kim można i poflirtować, pogadać. Twoja ostatnia wróżba sprawdziła się niestety w przykry sposób.
          Spodobałam się osobie, z którą na pewno być nie mogę, jest wokół niego cały wianuszek kobiet i jeszcze narzeka, że mu się nie powodzi.
          • asia.33 NIELAIK 30.06.12, 17:27
            OJ sad
            juz działam Kochana
            • asia.33 Re: NIELAIK 30.06.12, 17:51
              krol kiji, 3kiji, ksiezyc nie wiem jak to ugryzc szczerze mowic ale cos czuje ze pociagaja Cie faceci macho i z drugiej strony wiesz ze z takimi nie koniecznie cos mozna stworzyc, na zasadzie chce wlozyc raczke do ognia bo ładny ae wiem ze sie poparze i co zrobic
              idziemy dalej

4------------asmi--------------10mi
              ----7mi---------------6--------------
              ------------9m-------------------
              dołozyłam do 9mi 8kiji, moc

oj jakis Cesarz w głowei Twojej bedzie i to mocno, jako ze 6 to kochankowie mozliwy romans jaknajbardziej ale 7mi to nie wiem czy nie ostrzezenie, mozesz miec z tego powodu jakies zmarwienia pozniej.
              ale jest nadzieja bo zapytalam czy w koncu jakis Pan jest na horyzoncie z tym ze umiem powiedziec kiedy sad

Krol Puch ----------------------15-----------------------3
              -------------------Q puch------------------8puch--------
              -----------------------------8monet-----------------------
              -------------------------(as puch, pazpuch)-------------

smile big_grin bedzie Kochana bedzie ale to nie typ Krola Kiji to krol Pucharowy i tu bedziesz ty cesarzowa dla niego a zakonczenie as puch i paz puch to chyab nie moze byc lepiej co?
              i wiesz co q puch i 8puch oj jakies emocje z tego wyjda i zawirownia ale warto by byc cesarzowa , pierwsze 3 karty to odstawa reszta uzupelnienie
              oby sie tym razem sprawdziły pozytywnie
              • nielaik Re: NIELAIK 30.06.12, 18:56
                asia.33 napisała:

> krol kiji, 3kiji, ksiezyc nie wiem jak to ugryzc szczerze mowic ale cos
                > czuje ze pociagaja Cie faceci macho i z drugiej strony wiesz ze z takimi nie ko
                > niecznie cos mozna stworzyc, na zasadzie chce wlozyc raczke do ognia bo ładny a
                > e wiem ze sie poparze i co zrobic
                > idziemy dalej
                Pamiętam jak pisałaś, że Król Buław to przyjezdna osoba. A ja podpowiem, że mnie się podobają głównie zagraniczni. Lubię egzotyczne mieszanki, dużo rysów europejskich i coś trochę etnicznego, jakaś mała spuścizna po przodkach, która wygląda intrygująco w wyglądzie. W naszych warunkach nikogo takiego nie spotkałam. Ten ksieżyc to pewnie nieosiągalny mężczyzna. Zawsze też podobają mi się ci, z którymi wiadomo, że niewiele będzie, a przynajmniej nie to co by się chciało.

> oj jakis Cesarz w głowei Twojej bedzie i to mocno, jako ze 6 to kochankowie moz
                > liwy romans jaknajbardziej ale 7mi to nie wiem czy nie ostrzezenie, mozesz miec
                > z tego powodu jakies zmarwienia pozniej.
                > ale jest nadzieja bo zapytalam czy w koncu jakis Pan jest na horyzoncie z tym z
                > e umiem powiedziec kiedy sad
                Nie wiem jak u ciebie, ale u mnie ta 7 mieczy to szukanie z drugą osobą kontaktu, ale jednocześnie nie przyznawanie się do tego, że ci się ktoś podoba. Fajnie, że ktoś będzie, ale nie jednostronnie i nie w ukryciu...

> Krol Puch ----------------------15-----------------------3
                > -------------------Q puch------------------8puch--------
                > -----------------------------8monet-----------------------
                > -------------------------(as puch, pazpuch)-------------
                >
                > smile big_grin bedzie Kochana bedzie ale to nie typ Krola Kiji to krol Pucharowy i tu be
                > dziesz ty cesarzowa dla niego a zakonczenie as puch i paz puch to chyab nie moz
                > e byc lepiej co?
                > i wiesz co q puch i 8puch oj jakies emocje z tego wyjda i zawirownia ale warto
                > by byc cesarzowa , pierwsze 3 karty to odstawa reszta uzupelnienie
                > oby sie tym razem sprawdziły pozytywnie
                Fajnie, lubię kielichowych. A tamten rozkład, cóż same karty pokazały, że nic z tego nie będzie. Z lekka mnie to rozżaliło (5 kielichów) i przytłoczyło (10 buław).
                P.S. Jak ci się wiedzie zagranicą? smile
                • asia.33 Re: NIELAIK 30.06.12, 19:01
                  jestem wlsnie w odwiedzinach w Pl big_grin stad moja aktywnoc tu smile bo normalnie nie moge za bardzo ale tez odpoczywam od kart ...jak czuje ze za duzo to daje sobie spokoj
                  a dzisiaj to mam wene jak dawno nie miałam smile
                  • asia.33 Re: NIELAIK 30.06.12, 19:04
                    Pucharowy to fajny kandydat , co do etnicznych owszem popatrzec mozna ale sama wiesz mieszanki kulturowe czesto zle rokuja , ja tez mam taki gust big_grin
                    no ale Krol puch kocha i jest czuły i o to chyba chodzi prawda? Nawet smiem stwierdzic ze to dobry kandydat na meza
                  • nielaik Re: NIELAIK 30.06.12, 19:30
                    Zapłata
      • independency.today Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:31
        Oj masz wene masz smile
        Dzięki za moje partnerskie, bardzo trafiasz. Mag, cesarz- manipulacja, prawda? Masz rację, też mi się wydaje, że to taka jego gra, zauważył, że na niego lecę i próbuje to wykorzystać, sprawdza mnie, testuje moje reakcje. I też mi się wydaje, że on się odezwie, ale jak zwykle w pewnej umownej, pokrętnej konwencji.
        Z Kapłanką bym nie przesadzała, że to inna kobieta, raczej cecha jego osobowości, coś przesadnego w reakcjach, nadmierne filozofowanie, wielka inteligencja, mydlenie ludziom oczu. On taki trochę jest jak taka stara mądra, marudna wiedźma wink Bardziej niepokoi 2 Kije- to jest właśnie karta dominacji i manipulacji.
        • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:37
          2 kiji sie boisz ? to czeknaie albo na kogos, albo na czyjs ruch, albo na dezcyzje ogolnie to karta jak ja ja nazywam "tyczki" dosłownie potrzeba wsparcia drugij osoby bo sam to on soebie moze wink tu jest konieczny udzial 2 osoby , moze włsnie tak byc zadzwoni i powie no to czekam wink
          • independency.today Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:45
            2 tyczki! Fajne smile Czekanie na ruch? Potrzeba wsparcia? Wspólnota, para, tak wynika z obrazka. W opisie do mojej talii (Stella), to jest domowe ognisko i pokój między narodami. Mnie 2 Kijów źle się kojarzy, bo zawsze mi wychodziła przy nieuczciwych facetach, takich testujących z wyrachowaniem kobiece emocje, szukających na siłę konfrontacji, zaczepki. Miałam ostatnio etap powrotu do kontaktu z kochasiem sprzed lat- chciał mnie sobie wyoglądać, wyczaić, co u mnie, czy go jeszcze chcę- wtedy były cały czas tyczki smile
            • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 17:21
              najglupsze jest to walsnie, ze te kombinacje maga sa bez sensu , ze mozna by prosciej ..no ale czasami takjet gdy ktos za duzo sie razy sparzyl ii włacza sie w głowie taki "automat" w dzialaniu bo czlowiek doszukuje sie niesczerosci i broni sie tym samym
    • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:31
      czy możesz mi powiedzieć co czeka mnie w lipcu i kiedy spotkam kogos dla siebie? kaśka num 5
      • danton666 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:39
        Czy w tym roku spotkam swoją drugą połowę, Rafał num 11.
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:39
        kiedy to na pewno nie powiem bo nie umiem tego okreslic , Tarot mi nie pokaze kiedy - on nie zna pojecia czasu a oze lepej jakie sa szanse na zwiazek ogolnie ?
        • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:43
          czy jest tam ktos dla mnie?
          • danton666 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:49
            To może zmiana, czy mam szansę na związek z dziewczyną, która nazywa się Elektra.
            • danton666 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 16:51
              ona jest 7 ja 11.
              • asia.33 DANTON 30.06.12, 18:26
                karty dosc dziwne :

2mi-------------------8kiji----------------------10mi
                -----------10puch--------------9puch---------------
                -----------------------2-------------------------------
                ----------------(4kiji,4mo,21)-----------------------
                karty te moga mowic o braku kontaktu , problemie w kontaktowaniu sie a jesli taki nastapi to beda to słowa , które rania , moze ona ma kogos ??? jest juz zaangazowana w jakis zwizek

11 dla kobiety to silna wibracja a mezczyzna 7 to intelektualista nie znam sie az tak na numerologii

no mam nadzieje ze nie pytasz a ta Elektre wink bo to z góry na niepowodzenie jest skazane
                • danton666 Re: DANTON 30.06.12, 18:33
                  No jasne, nie chodzi mi o tą Elektrę. A co do kontaktu to mamy dobry kontakt taki przyjacielski i z tego co wiem to Ona się rozstała.
                  • asia.33 Re: DANTON 30.06.12, 18:40
                    no ale od Niej wiesz? czy od kogos poczta pantoflowa?
                    • danton666 Re: DANTON 30.06.12, 18:42
                      Od niej nie wiem tego, ale to widać po jej zachowaniu no i mam inne przesłanki by tak mówić. Nie kieruje się plotkami.
                      • asia.33 Re: DANTON 30.06.12, 18:51
                        no ale widzisz to nie ma tu bezposredniego kontaktu , ze ona tobie mowi o tym i to karty pokazały , to Twoje domysły i podejrzenia , dlatego tez karty pokazły ze z komunikacja jest nie tak, nie rozmawiliscie oficjalnie o tym i Jej zwiazku

zastawiłay mnie te karty i zrobilam parterski

--------------TY / ONA
                        co jest teraz - 3mi
                        mysli 2puch / q mi
                        slowa kochan / ryc mi
                        serce kr mi / smierc
                        zach 7puch / as kiji

przyszlosc relacji, 6mi, 7mi, 8kiji
                        widac ze ona nie widzi w Tobie sorry kandydata sad Ty tak bo masz 2 puch i kochankowie , robisz sobie plany i nadzieje i snujesz marzenia 7puch ale ona jesli sie rozstala to jest teraz krolowa mieczy , mozesz nawet jej cos zasugerowac i zoabczysz co zrobi - rycerz mieczy wsłowach to zrobi jazde na sam propozycje czy jak tylko wspomnisz, sorry raz jeszcze ale dla niej to nie jest nawet przyjazn sad(( karty nieciekawe po jej stronie na twoj temat i w dodatku ona sie odwraca plecami jako ta krolowa, moze byc nie mila w słowach sad( przykro mi
          • asia.33 SMOCZEK86 30.06.12, 18:14
            ryc kiji, mag, 7kiji
            ja bym powiedziala , ze mozliwe ze juz go znasz ale sie przed nim jakos bronisz bo wydaje Ci sie ze on nie do kobca szczery

paz mi------------4mon----------------9mon
            -----------5kiji--------------9mi-------------
            ---------------------9puch------------------
            ------------------(aspuch, qmon,6mi)----

wydaje mi sie ze mialas kontakt z kims badz ktos taki lada chwila sie pokawi, i tu jakis konflikt sie pokazuje, kłotnia i po tym milczenie miedzy wami to Ci zmartwi...coz to nie facet dla ciebie bo 9puch on ma wiecej niz jedna i 6kiji tez moze to potwierdzac, nie bedziesz czula sie w takiej roli spelniona, krolowa monet oczekuje konkretow a nie zawracania głowy

wiesz co zapytalam o rade dla Ciebie i mam
            qmonet--------------------7-----------------------4kiji
            -----------------3mon---------------9-----------------
            --------------------------6mon------------------------
            ------------------(4mi,9kiji,7mon)-------------------

to nie jest dobry czas teraz na zwiazek dla ciebie, nie pakuj sie w nic , moze masz zamiar jechac do kogos (7 rydwan) albo znasz kogos z innego miasta i konieczny jest wyjazd..to moim zdaniem nie bedziesz zadowolona, nie bedzie to zwiazek jakiego oczekujesz - brak parterstwa karty nakazuja ochłonac i odczekac . Sadzeze kobieta w postaci Krolowej monet oczekuje jakichs konkretow a nie romansu, romans teraz z kim moglby zakonczyc sie wlasnie nieciekwie
            • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 18:52
              bo to jest tak: jest facet żonaty ktory mi się kiedys podobał i ja chciałam ale teraz ja nie bardzo chce a on chyba tak. lubie go i możemy sie przyjaźnic. cos tam mnie ciagnie w jego strone ale tak nie mozna nie tego chce.
              • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 18:56
                i slisznie czujesz i sama sie bronisz 7kiji przed tym to by sie zle skonczyło stad takie karty
                mogloby byc ze jakies romansik a pozniej cisza i długo bys czekała na jego kolejny ruch a moze by po prostu zamilkł ....karty tu odradzały bo bedziesz rozczarowana
                • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:00
                  a moożesz mi coś powiedzieć na temat pracy a raczej kiedy ją znajde, bo mam ciezko w domu,czeka mnie przeprowadzka i wogole. dziekuje za tamto smile
                  • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:16
                    oj na to kiedy to niestey nie bo jak pisalam nie umiem wskazac czasu

kart faktycznie pokazly jakas przeprowadzke , wlascicel w postaci krola Monet i wieza wynajmujecie mieszkanie i jakiegos Pana ?
                    mozesz sie spodziewac pomocy od kogos bo pokazla sie karta ryc monet a to propozycja pomocy
                    • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:46
                      a jak ten zonaty mezczyzna mnie postrzega-tylko jak obiekt pozadania i wrazie gdyby chcial sie spotkac jak zareaguje na odmowe,lubie go ale nie moge nie potrafie nic wiecej
                      • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:56
                        no ale pomysl czemu chcialby sie zoanty spotkac z Toba
                        spojrz na karty masz na poczatku mag i bronisz sie przed tym bo czujesz ze to sztuczka i bez przyszłosci
                        ten facet jest starszy (pustelnik) on chce sie sprawdzic 3 monet, udowodnic cos sobie na co go stac jeszcze 6monet zdobyc ale pozniej zastoj i cisza , nie zrobi nic wiecej
                        4 kiji to romans mozliwy i chec spotkania ale zwiazku nie ma , on to robi dla siebie by sie podbudowac ze stac go na kobiete , on jest na tak ale tylko jsli nie bedziesz oczekiwac nic wiecej
                        • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:59
                          Nie chce go-takiego! ale wogole to to ma sie wydarzyc w tym lipcu? ja bym chciała kogos dla mnie-wolnego,uczciwego itd.
                          • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 20:06
                            no ale w lipcu nie wdac nikogo takiego niestety, wiem ze bys wolała widac to w krolowej monet, nie łatwo jest znalezc porzadnego faceta , który ma poukładane w głowie. Tak jak pisałam niektorzy potarafia czytac czas z kart ja sie za to nie biore bo jeszcze mi sie nie udalo odczytac czasu karty pokazuja wazne wydarzenia. Nauke Tarota zaczynalam tutaj 3 czy juz 4 lata temu, chyba 3 na poczatku nawet nie mialam swojej talii tylko sama sobie wydrukowalam , nie wroze profesjonalnie ani za pieniadze - za duza odpowedzialnosc i nie potrafie na pewne pytania odpowiedziec - jak wlasnie czas
                            zapytałam o milosc dla ciebie o ta sfere w najbluzszym czasie i karty pokazały ten problem- ta sytuacje
                            • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 20:11
                              Dziekuje i zycze powodzenia i sprawdzalnoścismile
                              • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 20:43
                                Tarot nie jest celem mojego zycia , trafilam tu jak woekszasc bo mialam problemy i szukałam nadziei , do tego by byc Tarcista potzreba nie tylko checi ale i daru a ja jestem szczera ze soba - nie mam go na tyle abym mogla komus profesjonalnie wrozyc , bywalam tu inntensywnie swojego czasu ale czułam ze musze sie lekko wycofac b za dzuo czasu tu spedzalam i nie było mnie hmm ok roku moze. Nie cchialabym popasc w jakis stan oderwania od rzeczywistosci bo trzeba normalnie zyc a kartay to czasami. Profesjonalne radzenie i za pieniadze to uwazam ze duza odpowiedzialnosc w koncu ktos boerze to do siebie i na podst wrozby podejmuje decyzje. Nie umiałabym spac gdybym za pieniadze od kogos robila wrozbe i ten ktos by na tym tylko polegal czasami to naprawde sprawy tak wazne , ze nie wyobrazam sobie aby traktowac kogos jak postac z gry komuterowej , ktrej sie właczy ponowne zycie, dlatego tez jestem zdania ze przede wszytskim rozum -kazdy ma swoj i swoje wartosci i tym w zyciu sie trzeba kierowac a tarot tylko przy okazji
                                bo choc jak widzisz u Ciebie romans moze byc czemu nie karty tego nie wykluczaja ale jako ze masz taki a nie inny charakter sadze z masz obawy moralne przed tym a to juz kwestai i wychowania i kultury osobistej oraz wlasnie wartosci Zwiazki nazwijmy je pozamalzenskie byly sa i beda jak swiat stary ale nie kazdy na to sie zdecyduje

Ja tez pozno znalazłam Milosc ale wazne jest aby to byl ktos dla Ciebie a nie byle kto bo nie ma akurat nikogo i by to miało sens
                                • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:01
                                  W moim zyciu właśnie wszystko teraz sie zmienia o 180 stponi-myślenie ,poglądy i wogóle dostałam od zycia w d....tak mi sie wydaje. Podejrzewam że miałam stany depresyjne ale nie szłam do lekarza tylko sama w sobie szukałam odpowiedzi dlaczego mam taki stan i teraz jakbym dostawała nowe życie,obudziła sie. Tylko nie wiem co mam ze soba zrobić? możesz postawić kary na mnie na moje zycie. co powinnam a czego nie robic-to co one pokarza albo ostrzega. Dziekuje za odpowiedzi.
                                  • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:16
                                    nie znam takiego rozkadu , to nie jest na pewno kwestia 3 kart to musiałby byc duuuzy konkretny rozkład , nie wiem czy czuje sie na siłach , takie drobne jak dzisiaj to owszem .
                                    Dobrze ze znalazlas siłe na to, kazdy ma takie chwile a jesli zdałas sobie sprawe ze moze byla i deprasja i sama sobie dalas rade to masz siły dosyc . Jesli szukasz pracy to faktycznie tak rob bo wiele osob szuka ale tylko mowi czekajac ze sama do nich przyjdzie. Jak bedziesz miala prace bedziesz miedzy ludzmi to tez sposb na to by nie popasc w letarg, wyjsc do ludzi i miec kontakt, wtedy tez jest szansa ze kogos spotkasz cos sie zmieni w Twoim zyciu, biernym czekaniem nie zdzalasz nic.
                                    • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:23
                                      No właśnie chce żeby coś sie działo życie nabrało sensu. Miałam dni że nawet nie chciałam z dzieckiem iść na spacer wolałam siedzieć w domu i zamykalam sie w sobie a jestem barankiem zodiakalnym i sama ze soba nie moglam wytrzymać. Chce odzyć poznawac ludzi uczyć sie, mam dla kogo żyćsmile nawet nie wiedzialam że poprostu pisanie z kimś na necie sprawi mi jakąś przyjemność,dobre samopoczucie. ale po takim dolku taka rozmowa jest pomocna psychicznie. Dziękuję<buziak>
                                      • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:34
                                        moj ukochany to baranek smile i mam sentyment do barankow smile to silny znak , i optymisci nawet jak jest zle to nie poddaja sie . W moim zwiazku bylo roznie i ciezko ale jest teraz tak ze uzupelniamy sie on mnie wspiera ja jego i czasami mnie zaskakuje a uwierz mi jestem starsza duzo od Ciebie bo mam 40 ale ludzie w kazdym wieku maja te same problemy. A baranki ucza sie na błedach. Sama bedziesz wiedziała co dla Ciebie dobre , sadze ze juz to czujesz a dzisiaj tez potwierdzilo sie ze tan Pan to nie - po co Ci ktos kto zmarnuje Twoj czas by sie pobawic gdy w tym czasie mozesz spotkac kogos kto da Tobie sznase na normalne zycie . Madra z Ciebie kobieta i nie przejmuj sie co on zrobi jak zareaguje , mysl o sobie zeby Tobie i Dziecku było dobrze w zyciu a taki tatusiek co sie rozglada za kobietami a ma zone to sama wiesz ile jest wart.
                                        • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:41
                                          wiesz co,no baranki sa twarde dostana w d....ale moze sie na chwilke zalamia(kazdy ma prawo)ale sie podniosą i wiedza że sie czegos przez to doswiadczenie naucza(ten pan to baranek tez).
                                          Mam na jutro karte Kochanków smilejako karta dnia,ciekawe jak bedzie. Pozdrawiam.
                                          • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:57
                                            faceci baranki to zdobywcy , zabiegaja ale jak zdobeda to ich zainteresowanie znika. Ale zdziwona jestem ze powiedzial ze ma zone - mogl klamac. Duzo starszy? Bo baranki faceci sa w poznym wieku dopiero stateczne..a i jeszcze sie podpytam bo karta rydwan mowi ze dzieli was odleglosc - prawda to?
                                            • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 22:02
                                              raczej wiek.mieszkamy niedaleko i nie musiał mowic. Ją tez znam,i ona cos tam kuma ze on mi wtedy (ok3 lata temu)wpadł w oko. a fajnie nam sie gadalo-żałuje bo fajna kobieta ale czasu nie da sie cofnąć;/
                                              A wczoraj sie dowiedziałam że w przyszłym roku chyba sie wyprowadza gdzies.
                                              PS. masz jakiegos prywatnego maila ot tak żeby pogadać albo cos,nie kazdy musi czytać pewne rzeczy.
                                              • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 22:06
                                                asia.33@gazeta.pl nacisnij tu na nicka i powinno sie otworzyc cos , tam jest czat
                                                • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 22:57
                                                  aktywowałas swój profil? bo nie moge nic napisać?
                                                  • asia.33 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 23:10
                                                    jasne aktywny od ponad 3 lat
                                                    miedzy asia a 33 jest kropka
                                                    asia.33@gazeta.pl
                                        • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 21:46
                                          co do karty kochankow na jutro to jeszcze przeczytałam przesłanie:
                                          Przesłanie. Zakończ znajomości, które ciążą, pozbądź się złych wspomniej i ureguluj długi. Dzięki temu staniesz się nowym człowiekiem, patrzącym z nadzieją w przyszłość i nie bojącym się potyczek z losem. buxka mi sie uśmiechneła.
                    • smoczek86 Re: SMOCZEK86 30.06.12, 19:54
                      wracajac bo nie odpowiedziałam, nie wynajmujemy ale musimy sprzedać sytuacja zmusiła. życie mi sie obraca o 180 stopni.
    • asia.33 ZAMÓWIENA ZEBRANE - REALIZUJE PO KOLEI 30.06.12, 16:42

• babowa Re: ZAMÓWIENA ZEBRANE - REALIZUJE PO KOLEI 30.06.12, 21:46
        asia, a ja?
        moge jeszcze?
        czy kram zamkniety?
        • anuszzka Re: ZAMÓWIENA ZEBRANE - REALIZUJE PO KOLEI 30.06.12, 21:50
          Asia- jaki masz mail, bo podziekowanie chce wyslacsmile
          • asia.33 Re: ZAMÓWIENA ZEBRANE - REALIZUJE PO KOLEI 30.06.12, 22:03
            wystarczy dziekuje smile
        • asia.33 Re: ZAMÓWIENA ZEBRANE - REALIZUJE PO KOLEI 30.06.12, 22:07
          dawaj pytanie..dla Ciebie wszytsko wink
    • dziewczyna_z_pochodnia Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 22:12
      To ja poproszę smile

Od poniedziałku zaczynam urlop, ale w firmie afera i boję się, że mnie ściagną z urlopu do pracy... Może karty odpowiedzą, czy będę musiała przerwać urlop i wrócić w zawodowy wir obowiązków?

Z góry serdecznie dziękuję!
      • szeltie Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 22:15
        Ja tez poprosze. Jak dalej potoczy sie moj zwiazek z A ? Poklocilismy sie wczoraj ;]
        • babowa Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 22:29
          aska, to ja tradycyjnie pytam o finanse nasze
          bo mi na lipiec wieza wyszła chociaz wynik raczej dobry ale juz nerwa mam
          i chciałabym jakos sie przygotowac jakby co
          • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:02
            4mi-----papiez-----8kiji

dalej
            7monet------------9puch-----------2kiji
            ------------10kiji------------paz mo----
            ---------------------13------------------
            albo jakis specjalista bedzie potrzebny czyjas porada, 7monet to czekanie na przelew moze byc Wt czekacie lub ktos czekac, 10 kiji moze byc ciezej i paz mniej kasy faktycznie
            chyba ze jakas nieprzewidziana sprawa , moze potrzebna porada nie wiem od jakiegos specjalisty, wycena, opinia bo na koncu dokument

ale jakaiejs tragedii nie ma, moze byc chwilke ciezej ale 2 karta to 9puch głodem nie bedziecie przymierac 9puch to karta dostatku jest , moze byc nieprzewidziany wydatek wlasnie tak jak pisałam tu papiez sie pokazał czyli ktos kto poucza i naucza, gdyby nie to ze wakacje to pomyslalabym ze dla dzieci cos , chyba ze tez bedzie potrzebny jakis pomocnik jak to pazik
            nie ma co sie na zapas martwic, ciezko tak przewidzec na zapas cos czego na razie nie ma
            • asia.33 babowa 01.07.12, 11:59
              wiesz co to moze tez byc wazny miesiac - bo miesiac zmian, zastanawiam sie czy nie mysleliscie aby firme przepisac na Ciebie bo wyszła mi tez krolowa monet i papiez i as mi
              moze to byc korzystne dla was pod jakims wzgledem
              byc moze beda tez koniecznosci podjecia szybkich decyzji, poniewaz w przelozeniu jest 4mi a to myslenie i zastanawianie sie nad sytuacja i szukanie rozwiazania, papiez koniecznosc porady , skorzystania z wiedzy i szybkie decyzje
              • babowa Re: babowa 02.07.12, 13:50
                asia, wez ty mnie nie strasz
                przepisanie firmy to juz powazna sprawa
                co by sie musiało zadziac by podjac taka decyzje
                normalnie mnie tym rozwaliłas
                a w ogole to dziwne, bo nieoczekiwanie wpadnie nam dodatkowa kasa, tzn powinna , beda aneksy dopisane, dzis sie dowiedzielismy

normalnie mnie przestraszyłas

nic nad nami az tak nie wisi, by szukac porad
                po prostu moze brakowac grosza na te zusy i td
                aaaaa, trzese portkamiuncertain
                cos sie zadzieje
                spytałabym sama ale ja, kuzwa, lewa do układania pytan
                • asia.33 Re: babowa 02.07.12, 15:34
                  no ale ja nie zamierzam straszyc , powiedzilam to co widacpo kartach , jest papiez i poxniej krolowa monet, nie wiem dlaczego przepisywac firme takie byly karty to byla jedna z mysli, przepisac firme mozna tez z powodów ulg podatkowych , prawda? Posaam tez ze nie bedzie zadenj tradedii. pozniej pomyslałam czy 4mi+ papiez nie pokazuje koniecznosci porady lekarza i to moze byc ten nieprzewidziany wydatek. Nie oczekuj ze ja napisze przepisanie formy i z jakiego powodu co do szczegółów to tylko jedna z mysli . Probowalam polaczyc dwie kary a ze jedna wskazuje na koniecznosc leczenia np 4mi a druga na porade to tez napislam co moze byc
                  • asia.33 Re: babowa 02.07.12, 15:36
                    Dziewczyny jestem na chwilke w Polsce dlatego wpadalam na forum, niestey nie bede tu codziennie ile mogłam poswiecic czasu w weekend tyle dałam z siebie, sorry wybaczcie
            • babowa Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 14:59
              dziekuje pani asiusmile
              czekamy na przelew, ale z niego jakby nie skorzystamy bo idzie na oddanie, i wiem ze bedzie lipiec ciezakawy bo jest sporo do splaty innych spraw
              ale cos sie zadzieje nieoczekiwanego, cos co nas lekko zdołuje i postawi do walki znow
              ech, jakos to bedzie
              dziekujesmile
              • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:08
                10kiji paz monet teraz mysle - ze miesiac taki w ktorym bedzie sie ogladac kazda zlotówke z dwoch stron
                a ktos z Rodziny nie wybiera sie do lekarza? 4mi i papiez moze tak byc - i to nie musi byc bezposrednio w Waszej rodzinie ale np tesciowa czy mama twoja lub siostra
        • asia.33 SZELTIE 30.06.12, 22:48
          Kochana no faktycznie kłotnia bya
          swiat, 5kiji, 5puch
          chyba jakies zale jemu wylalas i pretensje

ale wink
          4mi----------------pustelnik---------------ryc puch
          ---------9mi--------------------2puch--------------
          ------------------3mon---------------------------
          trudne i ciche dni przed wami, kilka dni milczenia , nerwy i zmartiwnia , ktos tu spac nie bedzie mogl spokojnie ale musze cie pocieszyc Ryc Puch wyciaga reke pierwszy, nie wiem o co poszło ale 3monet i na gorze 5puch to jakies zale o cos były , cos nie bylo zrobione co bylo zaplanowane, moze slowa nie dotrzymał na 3monet dodlozylam =kochankowie - bedzie ok choc troszke nerwowki i pboje macie o czym myslec przez kolejne noce
          • szeltie Re: SZELTIE 01.07.12, 12:52
            Dziękuje pieknie asiu smile
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 22:30
        dziewczyny postaram sie odp na pytania do jutra bo cos mi sie necik tnie i wolno otwieraja strony i juz zaczynam sie denerwowac na to jak zwykle
      • asia.33 IDP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 30.06.12, 22:41
        no moze tak byc ja pisalas , masz nadzieje na urlop ale ma takie karty
        gwiazda , 3kijij, 5puch
        jakiesrozczarowanie na koncu bo plany sa i nawet sie szykujesz do drogi

kolejne karty :
        papiez---------------5mi--------------------krol mi
        -------------7puch------------ryc mon------------
        -----------------------diabel-----------------------
        -----------------------(4puch, 2kiji, 10kiji)------

diabeł w zakonczeniu i na gorze krolmieczy tu rzadzi to szef
        masz wiedze jakas a 5mi to nie jest fajna karta , diabeł uzalenia i wiaze , moze tak byc ze szef zazyczy sobie wyjasnien badz fachowosci to w papiezu jest , moze tez powiedziec ze jesli sie wywiazesz od tego uzaleznia Twoj urlop
        w tym duzym rozkl nie ma kart urlopu a 3 na gorze mowia o tym ze cos nie wyszło jak byc powinno a planowałas
        • dziewczyna_z_pochodnia Re: IDP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 01.07.12, 09:22
          Asiu, niezwykle trafione karty! Dziś o 8.00 otrzymałam telefon, że na 10.00 mam być w pracy. Szykuje się właśnie do wyjścia. Mimo wszystko mam nadzieję, że od jutra zacznę jednak urlop, w końcu jest koleżanka, która mnie zastąpi podczas mojej nieobecności. Walizki spakowane, mam jechać nad morze. Fuc..k! A tu taka akcja sad

Czy na gazetowego maila mogę wysłać podziękowanie-niespodziankę? smile
          • asia.33 Re: ODP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 01.07.12, 11:59
            napisz jak wrocisz co wyszlo koniecnie
            • dziewczyna_z_pochodnia Re: ODP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 01.07.12, 17:00
              asia.33 napisała:
              > napisz jak wrocisz co wyszlo koniecnie

Właśnie wróciłam... uff. W pracy musiałam wykazać się głową na karku, bo od moich decyzji wiele zależało. Byłam w kontakcie telefonicznym z centralą w Warszawie oraz z moim bezpośrednim dyrektorem. Byłam zła na cały świat i na tę całą kiepską organizację, którą musiałam jakoś ogarnąć. Udało się jednak, ale kosztowało mnie to trochę nerwów...
              O 16.00 zadzwoniłam do centrali i ustaliłam, że nie jestem już potrzebna skoro wszystko zostało zrobione. Potwierdziłam to u mojego dyrektora, który był zadowolony z mojej pracy i zaangażowania w związku z czym dziękował mi za to. Z urlopu mnie nie odwołali (jeszcze...), także jutro wyjeżdżamy nad morze. Komórkę służbową godzinę temu przekazałam mojej zastępczyni. Mam nadzieję, że nikt nie zadzwoni jutro, gdy będę już w drodze.
              Tak bardzo liczę na ten urlop, pierwszy w tym roku oddech po harówce w pracy i poważnych problemach rodzinnych! Strasznie się stresuje, że mnie zawrócą, że coś pierdyknie na amen i będę musiała przerwać wypoczynek sad Czuję się cała taka "zmieczona", jak te miecze w rozkładzie - w napięciu i niepewności.

Jeszcze raz serdecznie dziękuję smile

• asia.33 Re: ODP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 01.07.12, 17:08
                dałas rade jak papiez - specjalista bez ktorego nie daliby rady
                a wiesz , ze ta sytuacja moga zaplusowac w oczach twojego szefa?
                spojrz na to z innej str wykazalas sie i on to moze docenic
                nowe karty
                2mon------krolmi---------9mi
                bedziesz jeszcze sie martwic tym bo sytuacja niepewna do kobca a szef moze zadzwonic i noc nieprzespana jakby a moze tylko w obawie ze zadzwoni

19------------14------------7kiji
                -------8puch---------10kiji-----
                ---------------17----------------
                teraz karty lepsze , zazegnane kłopoty choc chwilowo słonce jest wiec jedz , co najwyzej beda sie kontaktowac tel jakby co , lolezance nie bedzie lekko 10kiji ale zakonczenie ok 17 gwiazda sadze ze jestes bezpieczna jedz dziewczyno z pochodnia i sie opalaj smile
                • dziewczyna_z_pochodnia Re: ODP DZIEWCZYNA Z POCHOFNIA 01.07.12, 18:14
                  asia.33 napisała:

> dałas rade jak papiez - specjalista bez ktorego nie daliby rady
                  > a wiesz , ze ta sytuacja moga zaplusowac w oczach twojego szefa?
                  > spojrz na to z innej str wykazalas sie i on to moze docenic
                  > nowe karty
                  > 2mon------krolmi---------9mi
                  > bedziesz jeszcze sie martwic tym bo sytuacja niepewna do kobca a szef moze zadz
                  > wonic i noc nieprzespana jakby a moze tylko w obawie ze zadzwoni
                  >
                  > 19------------14------------7kiji
                  > -------8puch---------10kiji-----
                  > ---------------17----------------
                  > teraz karty lepsze , zazegnane kłopoty choc chwilowo słonce jest wiec jedz , co
                  > najwyzej beda sie kontaktowac tel jakby co , lolezance nie bedzie lekko 10kiji
                  > ale zakonczenie ok 17 gwiazda sadze ze jestes bezpieczna jedz dziewczyno z poc
                  > hodnia i sie opalaj smile

Dziękuję!!! smile)))
                  Jesteś wielka! big_grin
    • independency.today Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 22:38
      Asia, dałaś dziś czadu !
      Jakbyś jutro jeszcze miała siłę i sprawny net, to wyciągnij mi proszę Ty karty na przyszłość z Pustelnikiem od pazików, ciekawa jestem, co wyjdzie osobie niezaangażowanej w temat smile
    • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:27
      czy mozesz mi powiedzieć jak odbieraja mnie ludzi,czy żle?
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:33
        a konkretnie masz kogos na mysli jakas osobe? bo wiesz zawsze jest ktos kto nas lubi, ktos komu jestesmy obojetni i ktos kto krzywo na nas patrzy, jesli masz kogos konkretnego na mysli to zapytaj
        • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:35
          hmm no raczej ogolnikowo bo czasem mam wrazenie ze ludzie sie dziwnie na mnie patrza
          • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:41
            haha nie no bez przesady ludzie jak to ludzie mijasz kogos i sie patrza Ty na nich oni na Ciebie , ja tez patrrze na innych nawet na kobiety jak sa ubrane, cos mi sie spodoba albo tak normlanie ale nie znaczy ze dziwnie, nie przesadzaj big_grin to pytanie zbyt ogolne i nie pokaze opinii wszytskich , kazdy moze miec inne zdanie i jak tu napisac tak ogolnie?
            • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:43
              tak myslalam,ale to chyba jeszcze ten moj stan w ktorym bylam.
      • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:39
        mam pytanko,przed południem wylosowałam katy pytajac o uczucia ogolnie,jakis facet na drodze itd i jak to zinterpretujesz:
        król buław,kapłanka,6 mieczy
        cos mi to spokoju nie daje,jakbys mogla?
        • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:47
          no to chyba ten sam pan wyszedł, w srodku kapalnka jaks tajemnica , 6mieczy to odejscie no chyba z sie z nim przeprowadzisz i bedziesz jego kochanka - sorry ze tak napisałam, karty tez mogly pokazac ze spotkasz kogos po przeprowadzce tylko ta kaplanka mi nie pasuje za bardzo
          • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:50
            dziękuje. ide nyny,maleńka dopiero zasnela bo szlała. miłej nocki. Myśle że gdybym potrzebowala rady to moge sie odezwac?
    • zoselin1987 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:41
      asia, a mozna jeszcze czy juz masz dosc?wink
      jestem niecaly rok po slubie. chcialabym zapytac czy czekaja nas jakies niespodzianki? (chodzi o malzenstwo smile)
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:43
        no ale chyba te dobre niespodzianki? tak jak kolezanka wyzej? bo jak jest ok w malzenstwie to po co na wszelki wypadek stawiac karty? tak sie nie zgadzam
        • zoselin1987 Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:45
          asia.33 napisała:

> no ale chyba te dobre niespodzianki? tak jak kolezanka wyzej? bo jak jest ok w
          > malzenstwie to po co na wszelki wypadek stawiac karty? tak sie nie zgadzam

tak, tak. Chodzi o te dobre smile
    • anna151sx Re: powróże - mam wene :) 30.06.12, 23:48
      Jest jeszcze przed północa, wiec mam nadzieję, że się załapie smile Jak bedzie przedstawiało sie moję zycie uczuciowe do końca roku? Czy spotkam odpowiedniego mężczyznę?
    • asia.33 cd jutro :) 01.07.12, 00:00
      osoby , ktore sie zaapaly na "sesje" a nie odp dzisaj jutro postaram sie bo juz nie daje rady - wybaczcie , mozg moj juz nie wchłania
      pozdrawiam
      • zoselin1987 Re: cd jutro :) 01.07.12, 00:06
        nie ma co wybaczać. Odpocznij smile
        spokojnej nocy
        • asia.33 Re: cd jutro :) 01.07.12, 00:16
          karty wyjelam na pyt tylko nie wiem czy to co mysle to trafnie bo juz jestem lekko zmeczona ale napisze

7kiji-----------------asmi-----------------kołof
          ---------głipiec----------------7puch----------
          --------------------wieza---------------------
          dolozylamryc monet, pazmi, pazmonet
          jedno co mi do glowy juz zmeczonej przychodzi to to, ze stosowaas jakies zabezpeczenia bo pokazał sie jkas blokada, barak dostepu, obrona przed tym wink as mi i kolo to trzeba troszke czasu na zmiany, glupiec i 7puch nowy cykl nowy etap, organizm musi dojsc do porzadku w sposb naturalny, ryc monet jest konsekwentny i systemtyczny wiec trzeba pracowac a paziki to czy czsami dwoch chłopców wam los nie szykuje nie wiem czy jednoczesnie bliznieta czy po kolei po jednej sztuce wink
          • independency.today Re: cd jutro :) 01.07.12, 07:53
            no to chyba ten sam pan wyszedł, w srodku kapalnka jaks tajemnica , 6mieczy to odejscie no chyba z sie z nim przeprowadzisz i bedziesz jego kochanka - sorry ze tak napisałam, karty tez mogly pokazac ze spotkasz kogos po przeprowadzce tylko ta kaplanka mi nie pasuje za bardzo

czy to jest o mnie?
            Bo wróżby nie znalazłam...
            • asia.33 to smoczka 01.07.12, 12:07

• asia.33 independency.today 01.07.12, 12:22
              wiem, ze nie znalazłas wrozby ale Tobie pomoglam w karcioszkach w innych watkach i dlatego prznioslam Cie na dzisiaj a juz nie mialam sily po prpstu

karty na dalsza relacje z pustelnikiem

1--------------8mon----------------7mi
              ------rycmi--------------2mi-----------
              -----------------9kiji-------------------
              3mi,krolowakiji,kapłanka

karty sie powtarzaja zauwaz, wydaje mi sie ze on sie jeszcze rozglada, duzo kart kombinacji , podchodów i manipulacji, mag i 7mi, karta zamieszania i kotni ryc mi i 2mi i cisza w kontaktachna koncu 9kiji to moze byc czekajaca wiadomosc ale wlasnie zobacz znowu kapłanka - brak miedzy wami szczerosci w rozmowie, nieufnosc i kombinacje na tym etapie znajomosci moga was zmiecheciac , znowu ta kaplanka ...moze byc jakas klotnia i tak bylo tez w parterskim on moze celowo jako mag i 7mi powiedziec o jakiejs kobiecie tak by poczuc sie wygranym typu ...nic nie szkodzi i tak nic z tego bo ja kogos poznalem czy cos w tym stylu"
              szkoda ze nie mozna tak po prostu porozmawiac bez konkurowania iedzy soba czyje bedzie na wierzchu
              • independency.today Re: independency.today 01.07.12, 12:29
                Dziękuję za wróżbę, ja po prostu myślałam, że postawiłaś karty tylko zapomniałaś wpisać, bo jeden z Twoich wpisów był jakby dla mnie smile
                A z Twoich kart widać bez wątpliwości, że nic z tego nie będzie.
                Pozdrawiam. I jeszcze raz wielkie dzięki za wczoraj smile
                • asia.33 Re: independency.today 01.07.12, 12:36
                  własnie tak to wyglada jak jakas gra albo zabawa , czyje bedzie góra , kto wygra , nie da sie stworzyc zwiazku na takich podstwach bo beda wieczne walki w nim i to pasuje do cesarza-in chcilaby o wszytskim decydowac a jesli zauwazyl ze sie spodobał to wykorzystuje ten fakt - facet nie dorósł do zwiazku i jak widac bawi sie bo mysli ze jest nie wiadomo kim , cieszy go ze ma wziecie wink
          • zoselin1987 Re: cd jutro :) 01.07.12, 11:45
            asia.33 napisała:

> jedno co mi do glowy juz zmeczonej przychodzi to to, ze stosowaas jakies zabezp
            > eczenia bo pokazał sie jkas blokada, barak dostepu, obrona przed tym wink as mi i
            > kolo to trzeba troszke czasu na zmiany, glupiec i 7puch nowy cykl nowy etap, o
            > rganizm musi dojsc do porzadku w sposb naturalny, ryc monet jest konsekwentny i
            > systemtyczny wiec trzeba pracowac a paziki to czy czsami dwoch chłopców wam lo
            > s nie szykuje nie wiem czy jednoczesnie bliznieta czy po kolei po jednej sztuce
            > wink

asiu, dziekuje. Na pewno wysle "podziekowanie".
            Jesli moge sie odniesc smile
            Nie wiem o jakie zabezpieczenia chodzi...bo przed ciaza na pewno nie, bo mam problemy z zajsciem w ciaze,ale staram sie zmienic podejscie i podejsc do tego wszystkiego bardziej optymistycznie! Czyli popracowac nad psychika.
            Ahahah z tymi chlopczykami to maz by byl wniebowziety big_grinD
            Asiu, czy wrozba jest na jakis czas sprecyzowana tzn,ze dotyczy tego, co moze sie wydarzyc w ciagu roku?

Jeszcze raz dziekuje kiss
            • asia.33 Re: cd jutro :) 01.07.12, 12:06
              napisalam zabezopieczenia bo jako 1 karta byla 7kiji a to blokady , zatrzymywanie , utrudnienia i pomyslalam ze to moze byc to, nie mialam jeszcze takiego tematu - o antykoncepcji wink
              koło f moze mowic o zmianach ale i cyklicznosci, zrob dokladne obserwacje cyklu, czy sa regularne bo byc moze tu w tym tkwi problem, na koncu faktycznie pokazło sie dwoch młodziencow tylko nie wiem czy to sygnał, ze bliznieta czy w jakims odstepie czasu
              co do czasu nie mam bladego pojecia - bo jak pisalam Dziewczynom nie umiem okreslac czasu, to jest trudne i bardzo ryzykowne-nie porywam sie na to. Zreszta moje karty i tak pokazuja to co chca czyli wazne wydarzenia .
              Zycze powodzenia w sprawie wink
              • zoselin1987 Re: cd jutro :) 01.07.12, 12:11
                to juz rozumiem asia smile
                Jesli chodzi o blokady to rzeczywiscie moja psychika byla i chyba jeszcze moze byc zblokowana... strasznie sie stresuje,ze moze nam sie nie udac.
                Ale pracuje nad tym.
                Dziekuje. I juz mysle nad podziekowaniem. Pewnie niedlugo pojawi sie na Twojej poczcie smile
                Pozdrawiam
                • asia.33 Re: cd jutro :) 01.07.12, 12:23
                  nie musicie dziewczynki mi naprawde wystarczy taki usmiech smile
    • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:05
      Witamsmile Tak wczoraj było o tym tarocie że w nocy snila mi sie karta 2 mieczy troche doczytałam i cos w tym jest. jak ty bys to odebrała?
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:09
        ale w jakim kontekscie 2mi moze znaczyc bardzo wiele, mi pokazuje sie jako długie zastanawianie sie przed wazna rozmowa lub wlasnie szykowanie sie do waznej rozmowy z kimsale ze wczesniejszym przygotowaniem i dokladnym przemysleniem strategii
        • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:17
          Ja tak pomyślałam,że lęk tez przed zmianami,dokonywanie wyborow.
          • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:30
            mi to sie dopiero dziwne rzeczy snily ; ksiadz a nawet jakis biskup , ktory przyszedl domnie i kazal mi zaniesc jakies nakrycie głowy ( biala taka czapke haftowana) innemu ksiedzu ale nie podal adresu i byl zły ze ja nie wiem dokad isc z ta czapka , pozniej bylam w Kosciele bo jak sie okazlo ten Ksiadz dla ktorego byla czapka zmarł i ja mialam jemu na pogrzeb ta czapke dostarczyc by go w nia ubrac , wiec zanislam do Koscioła, bylo sporo ludzi a na koncu siedzieli chłopcy i grali w gry na małym laptopie i mnie zawołałi ze widzieli gdzies filmik jak moj facet jedzie na motorze po drewnianym moscie zwodzonym - kilkupoziomowym, pokazli mi ta strone a ja nie wiedzilam o tym wiec jakims cudem nagle mialam swojego lapka w rece i wychodze z Koscioła do domu by zoabczyc ten filmik i mijam przy wejsciu proboszcza , ktory tam wlasnie sie przebiera do tej mszy i o dziwo jest wesoły a ja chcilam wyjsc niezauwazona ... to dopiero głupoty mi sie snia smile wink
            • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:34
              nawet nie staram sie tego interpretowac bo bym na tzw głowe dostała
              • independency.today Sen Asi 01.07.12, 14:32
                W ramach podziękowania za Twoją wczorajsza i dzisiejszą robotę dla mnie przesyłam Ci objaśnienia symboli z mojego Sennika (przedruk z 1920 r.)- jest niezawodny i magiczny. Wszystko się sprawdza. Tak więc objaśnienia niektórych "haseł":
                biskup- wygrana sprawa;
                kościół- pociecha w cierpieniu
                pogrzeb- korzystne związki;
                czapka- usłuchają twojego zdania;
                Wychodzi na to, że to obraz Twojej wczorajszej akcji na forum.
                Pozdrawiam. Ola
                • asia.33 Re: Sen Asi 01.07.12, 15:12
                  matko jedyna smile ja mam dosc czesto sny zwiazane z Kosciolem smile
                  dziekuje
            • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:37
              wiesz kazdy sen ma jakies znaczeniesmile
        • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 12:41
          kochana Asiu a możesz mi postawić karty na nowy tydzień? Jakieś wydarzenia albo ostrzezenia?
          Co ci one pokaza? Ide szukac pracy i trzeba wziąść sie za siebie samo sie nic nie zrobi.
          • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:34
            kart jako rada sa dosc dziwne i nie chce za bardzo poleciec w interpretacji aby nie zrobic Tobie zamieszanaia w głowie bo widze ze szukasz znaków w kazdej karcie
            pokazały mi sie karty
            krolmi-------------6mi--------------krolowakiji
            ---------pazkiji-----------3monet--------------
            ------------------5monet-----------------------

moze pojawic sie jakis facet to ten krol mieczy on proponuje wyjazd Twoj lub z Toba , namawia do realizacji jakiegosplanu checi spradzenia tego co potrafisz czy sprawdzenia siebie, moze za tym stac propozycja finansowa ale na tym zle wyjdziesz . Nie chce tu przesadzic ale czy ten Twoj adorator nie bedzie proponował tobie jakiegos wyjazdu w zamian za jakas pomoc????
          • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:41
            postawisz mi karty na tydzień <prosi>
            • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:46
              a nie lepiej abys Ty sama to zrobila , ja nie robilam nigdy rozklau na tydzien i nie wiem jak to sie interpretuje , mam swoje sprawdzone rozkłady i jak sie cos takiego robi to tzeba byc odpowiedzialnym za słowa a jak juz pisałam to szkólka naprawde nie czuje sie profesjonalistka i moge sie pomylic no i jak Dziewczyny zdazyły zauwazyc bywam tu od czasu do czasu , ostatnio chyba pod koniec 2011, lubie karty ale nie lubie przesadzac gdyz przestaje sie myslec samodzielnie i mozna sie szybko uzaleznic
              • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:48
                no wiem, rozumie. ok.
                • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:55
                  nie wiem czy powinnam Tobie tak sugerowac ale moze zaliz sobie zeszyt z wrozbami i zapisuj bo nie ma sensu kladzenie kolejnych juz kart jesli sie nie wyciaga lekcji i nie czeka na to az poprzedni rozklad sie sprawdzi
                  i jeszcze cos tak z rozsadku ...sama sie zastanow co jest teraz jaka sopr jest najwazniejsza teraz dla Ciebie i od tego zacznij porzadkowac zycie ...moze warto intensywnie zaczac szikac pracy , zmiana w tej kwestii pociaga koleje zmiany te na korzysc , po co tobie zwiazek z zoantym jesli np pracujac mozesz poznac fajnego faceta , ktory bedzie tez praterem dla Ciebie i tata dla Małej i bedzie na co dzien. Nie robiac nic blokujesz sobie wyjscie z trudnej sytaucji i marnujesz czas. Nie raz naprawde mozna poznac fajnego faceta w pracy, przyklad moja Corka znalazła szybko prace w ciagu kilku dni i pracujac poznała fajnego faceta po studiach , ona tam pracuje ale facet znalazl lepsza prace wiec gdyby poszla tam do pracy pozniej pewnie by go nie poznała. Stac Ja na wszystko , na drogie perfumy, ciuchy ..dziewczyna w tym wieku zoabcz , ja nie mialam tego co ona ma teraz
                  • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 16:00
                    Ale ja nie chce tego żonatego faceta,on mi sie jakos podoba ale akcje z nim to sumienie by mnie zjadło!!!!!!! Byłam w dolku i chce z niego wyjśc ale powoli nie wszystko na raz. Szukać pracy musze czy chce czy nie. a z kartami zaczynam dopiero obcować,wiec na poczatek bede losowac karte na dzien i zobaczymy co mnie spotka,to tez nauka.
                    • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 16:04
                      oczywiscie masz racje ... mozesz tez tu pomagac innym interpretujac ich karty , sam widzisz ile tu watków a to tez dobry sposób na nauke
                    • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 02.07.12, 13:07
                      Witaj Asiu. Czy jesteś w stanie mi odpowiedzieć czy są szanse aby moja rodzinka nie musiała sprzedawć mieszkania (przynajmniej w tym roku bo finansowo duzo tracimy). Dochodza do mnie pozytywne słuchy ale to i tak jest skomplikowane. Mozesz odpowiedzieć coś w tym temacie?
            • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:48
              jesli chcesz kladz karty w osobny watku tylko przemyslane rozkłady nie wyjete kartybez ladu i skladu bo pozniej nie wiadomo jak to interoretowac
              ja sie podlacze do interpretacji
              • smoczek86 Re: powróże - mam wene :) 01.07.12, 15:52
                Wiesz co bede losowac wieczorkiem 1karte na nastepny dzien z arkan wielkich. i wpisywac na forum co sie przydarzyło.
    • wanilkowa Re: powróże - mam wene :) 02.07.12, 10:28
      Asia dobrze Cię widziećsmile

Jeśli jeszcze mogę się załapć, to poproszę o odpowiedź
      czy mój związek z K. ma przyszłość? Tracę cierpliwość coraz częściej , nie widzę chęci na zmiany z Jego stronysad rozmowy z Nim nie wnoszą nic nowego. Czuję, że stoję w miejscu, wręcz cofam się... z drugiej strony żal mi tych wspólnych lat.
      Czy zamieszkamy razem?sad
    • anna151sx Re: powróże - mam wene :) 05.07.12, 08:10
      Może Asiu zostało Ci ciut tej weny? No bo jakoś niecierpliwa jestem, lata swoje mam - a tu nikt fajny sie nie trafia wink W sobote bylam tu, na wsi na festynie. Siedziałam z przyjaciółką i kobietą, która sprzata tam, gdzie chodzę na jogę. No i ta z racji tej znajomosci zaczęła mnie swatac z traktorzystą - kawalerem. Podziekowałam, zaczęła dociekać powodu odmowy (cos tam wypiła). Zgodnie z prawdą powiedziłam, że nie widziałam go nigdy trzezwego. No bo jakby jakas kobieta wzięła go mocno w garść, to by sie zmienił. Ja nawety psów nie potrafie wziąc w garść, a co dopiero mężczyznę - powiedziłąm.
      Jakos nie przyszło jej do głowy, co ja mianowicie miałabym z nim robić?
      Wprawdzie Margot radziła urealnić oczekiwania, ale chyba nie aż tak? Więc Asiu jakbys mogła smile
      • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 05.07.12, 12:10
        no ale jakie jest pytanie o tego Pana czy jakies ogólne?
        • anna151sx Re: powróże - mam wene :) 05.07.12, 12:15
          Pytanie jest na poprzedniej stronie, chodzi mi ogólnie o moje zycie uczuciowe smile
          • getdance Re: powróże - mam wene :) 05.07.12, 12:42
            Czy ja mogłabym też prosić o wróżbę? Za kilka dni wyjeżdżam, zostawiam w domu moje trzy koty, znalazłam im opiekę dochodzącą - raz dziennie, doglądać je będzie pewna kobieta - dla mnie obca, nie jest to nikt z rodziny. Na punkcie kociastych mam też lekkiego świra, nie chcę sama kłaść na tę sprawę kart bo cała sytuacja jest dla mnie też dość stresująca, cały czas się boję jak koty to wszystko zniosą wink .
            Czy mogłabyś zerknąć czy kobieta ta jest naprawdę godna zaufania, czy zajmie się kotami tak jak należy, czy będzie wszystko z nimi ok ... ?

Będę wdzięczna smile .
            • asia.33 DO ANNA I GETDANCE 05.07.12, 13:11
              dzieczyny zerkne dzisiaj ale wieczorkiem ok? zagladajacie na forum
              • anna151sx Re: DO ANNA I GETDANCE 05.07.12, 13:14
                ok, spokojnie smile
                • asia.33 Ania 05.07.12, 20:00
                  karty:
                  1. obecna syt= 2puch
                  2. co sie z tym wiaze = 8kiji
                  3. korzenie=as mi
                  4. rada = paz kiji ( 10mo, 9, paz mi)
                  5. było = wieza
                  6. co nastapi szybko= 3puch ( 7mi, 10puch, 5mi)
                  7. co ma wpływ na obec syt = 7kiji
                  8. nadzieje i obawy = papiez
                  9. wpływ otoczenia= 2mi
                  10. Q puch

jedno co mi do glowy przychodzi od razu ... masz okazje lub mozliwosc spotykac sie z kims, takie propzycje albo juz sa albo pojawia sie szybko ( 2puch i 8kiji) masz z kims kontakt i z tego moga wyjsc wspolnie spedzone chwile, nie do konca bedziesz zadowolona bo ( 7mi, 5mi) byc moze ten ktos jst w zwiazku i tu sie tez jakos bronisz (7mon) masz dylemat moralny ( paoez). byc moze taka sytuacja dopiero nastapi.
                  W przelozeniu mialam: 17, 10puch, 3mi .. pojaia sie ktos kto daje nadzieje ale ma rodzine , moze nie od razu sie dowiesz byc moze dopiero po spotkaniu czy na spotkaniu.
                  Rada : paz kiji ( 10monet jako wartosc, pustelnik jako osoba samotna, paz mieczy kontakt) nakazuje abys spr jak to szpieg (pazmi) czy ten ktos jest faktycznie sam..utrzymuj kontakt ale wlasnie staraj sie wybadac co w trawie piszczy ...bo byc moze zaangazujesz sie ajko ta krolowa puch i pozniej bedzie ciezko

to na najblizszy czas , tyle karty pokazały
                  • anna151sx Re: Ania 05.07.12, 21:17
                    Dziekuję bardzo Asiu. Obecnie nie ma przy mnie nikogo. Jakbym się zorganizowała, to pewnie ktos chetnie by sie ze mna spotkał. Ale jakoś nie ma we mnie takiej determinacji. W kartach widac, że jak sie pojawi jakis do rzeczy meżczyzna, to z rodzina niestety wink Tzn rodzina może byc, ale nie zona. Tak, było gorzej niż strasznie - Wieża. A ja ciagle jak ta Q pucharów... i zapewne jeszcze się nie pozbierałąm po tej Wieży.
                    • asia.33 Re: Ania 05.07.12, 21:44
                      patrz Aniu na KARTY POD PUNKTEM 4). tam jest rada i tego sietrzymaj
                      szkoda ze przy 3puch pojawiły sie karty 5 i 7mi ..no ale kurcze faceci lubia zdobywac tylko ze ojc .zapominaja wspomniec ze zoanci taki malutki szczególik, nie Ty jedna to przerabiasz naprawde, wielu facetów szuka potencjalnej "ofiary" ale Ty musisz byc sprytniejsza i co nie co sie wywiedziec jak ten pazik donosiciel
                      wielu mowi ..jestem w separcji a co to wogole jest ja sie pytam ta separacja ..pokocil sie z zona na kilka dni? Niektorzy sa w pernamentnej separacji ale nie przeszkadza im to mieszkac z zonami i zazwyczaj te zoany nic o tej separacji nie wiedza wink dziwne to prawda? Mam takiego znajomego big_grin on jest stale w separacji , spotyka sie z laskami ale kobiety sa na tyle sprytne i dbaja o swoje interesy ( co raz bardziej sprytne) ze jak facet nie chce nic zmienic to one zmieniaja obiekt zainteresowan... i ten moj znajomy smiał jeszcze twierdzic ze go taka laska zostawiła dla innego (wolnego) i nie rozumiał dlaczego - co z nim nie tak imnie dał sobie przetłumaczyc ze ona chciała miec normalne zycie a nie byc wieczna kochanka - no a tak byo ponoc dobrze ( tylko komu było dobrze? ) no wlasnie wink
            • asia.33 Getdance 05.07.12, 20:08
              3monet, ksiezyc, 10kiji

13------------------krol mi------------------19
              --------9puch-------------------rycmi---------
              --------------------asmi-----------------------
              dol (3puch, ksiezyc, 4monet)

masz obawy i leki bo jest ksiezyc
              jedyne o mi tu przychodzi do głowy to po pierwsze na podst karty 3monet - zapalnuj wszytsko od a do z - zostaw rozpiske co jak i gdzie
              popros sasiada aby spisywal o ktorej osoba ta sie pojawia i o ktorej wychodzi i zostaw nr tel, nie widze tragedii ani kart nieszczerosci takich jak (5mi, 7mi) , fajne karty na wypoczynek 19 i 9puch

powinno byc ok
              • getdance Re: Getdance 05.07.12, 20:44
                Dziękuję Ci serdecznie !!

Dziś spotkałam się z tą osobą po raz pierwszy, miałyśmy okazję porozmawiać na żywo - dotąd kontakt miałyśmy telefoniczny, to też kociara, w dodatku przez pewien czas działająca aktywnie w schronisku dla zwierząt, jestem dobrej myśli, choć oczywiście denerwuje się i martwię o moje koty.
                Pocieszyłaś mnie smile .
                • getdance Re: Getdance 08.08.12, 14:20
                  Chciałam Ci tylko napisać, że wróżba się sprawdziła smile . Osoba opiekująca się kotami dała sobie radę - dostała też szczegółową rozpiskę, a karty na sam wyjazd - idealnie go zobrazowały, było cudnie smile .
                  • asia.33 Re: Getdance 08.08.12, 15:01
                    super smile
    • danton666 Re: powróże - mam wene :) 05.07.12, 12:39
      Kto wygra te meczebig_grin
      IF Elfsborg (Szwe)-Floriana FC (Malta)

KF Tirana (Alb)-Grevenmacher (Luks)

FC Santa Coloma (And)-NK Osijek (Chorw)
      • getdance Re: powróże - mam wene :) 08.08.12, 15:32
        Jeśli mogę jeszcze o coś Ciebie zapytać ... nie chcę nadużywać Twojej uczynności, ale ostatnio moje finanse spędzają mi lekko sen z powiek.
        Prowadzę własną DG i okres wakacyjny jest bardzo kiepski.

Czy mogłabyś zerknąć czy widoczna jest na horyzoncie jakaś poprawa w najbliższym czasie ( mam namyśli okres powakacyjny, pourlopowy) ?
        Próbowałam sama kłaść karty na ten temat, ale to wszystko mnie stresuje i obawiam się, że nie mam w ogóle dystansu do całej tej sytuacji.

Będę Ci wdzięczna.
        • asia.33 Re: powróże - mam wene :) 09.08.12, 16:07
          wiesz co to bardzo powazne tematy ( dotyczy sie to tez dziewczyn , które dopisłay sie z posba o wrozbe) nie czuje sie na siach naprawde tym bardziej ze teraz sma jestem w sytuacji gdzie mam stres i duze zmiany w zyciu , stawianie kart na taaakie powazne spr na szkólce to naprawde duza odpowiedzilanosc i trzeba miec duze doswiadczenie. Bo pytanie czy sobie uloze zycie z kim i kiedy lu czy znajde prace, jaka i do czego sie nadaje to temat rzeka a nie jedno drobne pytanie. Nie jestem w wrózka i nie czuje sie na siłach, na dodatek nie znam rozkładu , ktory moglby pokazac całosc ... dziewczyny to jest szkołka nie zapominajcie o tym.
          Jesli chcecie moge podac namiary do naprawde dobrej wrozki, sama korzystam i sprawdza sie , z czytsym sumieniem polece.
          • ag_at5 Re: powróże - mam wene :) 09.08.12, 17:56
            tak się dzieje po ciężkich latach, że człowiek przestaje wierzyć w siebie.
            Wiem, pytanie trudne, wielowątkowe. Dziękuję za to, że odpowiedziałaś i mam nadzieję, że pojawi mi się światełko w tunelu i złapię jeszcze wiatr w żagle.

Dzięki i pozdrawiam serdecznie smile
          • getdance Re: powróże - mam wene :)