Dodaj do ulubionych

zagadka - zguba

01.05.17, 17:33
Zgubiłam krople do oczu. Przetrząsnęłam mieszkanie, nigdzie ich nie ma. Zawsze zakraplam oczy w łazience, po czym odstawiam krople na pralkę - nigdzie ich ze sobą nie biorę, więc nie miały prawa opuścić mieszkania. W końcu postawiłam rozkład:

1. Co robiłam, zanim poszukiwany przedmiot zaginął - Cesarzowa
2. Co robiłam po zgubieniu - 10 pucharów
3. Jak/dlaczego je zgubiłam - Świat
4. Gdzie je zgubiłam - 2 monet
5. Gdzie są teraz - 7 pucharów
6. Jak je znaleźć - 4 puchary

Krople się znalazły, ale ciekawa jestem, czy wyczytacie z kart, gdzie były i jak się znalazły. Pierwsza i druga nie są tak ważne, bo szczerze mówiąc sama nie pamiętam tych okoliczności.
Obserwuj wątek
    • donbas Re: zagadka - zguba 03.05.17, 23:22
      1. Co robiłam, zanim poszukiwany przedmiot zaginął - Cesarzowa - malowałaś się, "pindrowałaś" do wyjścia
      2. Co robiłam po zgubieniu - 10 pucharów - zajęłaś się dziećmi, domem, facetem- w każdym razie sprawami domu
      3. Jak/dlaczego je zgubiłam - Świat - dlatego, że spieszyłaś się wychodząc gdzieś ( "w świat")
      4. Gdzie je zgubiłam - 2 monet - jakoś tak mi się kojarzy z pigułami, czyli wsadziłaś gdzieś gdzie są przechowywane m.in. lekarstwa ale nie tylko
      5. Gdzie są teraz - 7 pucharów - noooo , są tam gdzie trzymasz różne różności, czyli kosmetyki, leki, mydełka, podpaski, żele intymne, itp. czyli gdzieś na wyciągnięcie ręki,
      6. Jak je znaleźć - 4 puchary - jak nic toaleta/ wrzuciłaś do koszyka/kosmetyczki/pudelka z kosmetykami w łazience na półce "na górze" czyli tej wyższej a nie niższej
    • beata25_84 Re: zagadka - zguba 03.05.17, 23:53
      Cieszę się,że krople się znalazły i dziękuję za fajną zabawę. smile

1. Co robiłam, zanim poszukiwany przedmiot zaginął - Cesarzowa
      Stroiłaś się, dbałaś o swój wygląd, np.robiłaś makijaż, jakieś zabiegi pielęgnacyjne.

2. Co robiłam po zgubieniu - 10 pucharów
      Poszłaś na imprezę.

3. Jak/dlaczego je zgubiłam - Świat
      Powiedziałabym,że przez "zakręcenie", roztrzepanie, ewentualnie jak na pralce je stawiasz, to może pralka przy wirowaniu spowodowała,że spadły.

4. Gdzie je zgubiłam - 2 monet
      Zgubiłaś się tam gdzie się kręciłaś, chyba chodziłaś tam i z powrotem, być może że jednak nie postawiłaś ich tym razem odruchowo na pralce.

5. Gdzie są teraz - 7 pucharów
      W sypialni były? 7 pucharów kojarzy mi się z iluzją, marzeniami, więc może być to też miejsce do spania.

6. Jak je znaleźć - 4 puchary
      Powściągnąć emocje i na spokojnie. smile
    • ucztababette Re: zagadka - zguba 04.05.17, 00:13
      Spadły gdzieś blisko wody. Za pralkę albo za/obok kibelka. Dwa denary to dupiata karta złośliwa zabawa. Mnie sie skojarzylo za dwoma kurkami od wanny. Na bank gdzieś gdzie Rusza sie woda
      • pageofcups Re: zagadka - zguba 04.05.17, 23:14
        Więc tak: beata25_84 ma zapewne najwięcej racji co do karty 1 i 2. Po tym, jak machnęłam ręką i kupiłam krople, założyłam dres i poszłam biegać. Po biegu, przy rozciąganiu, poczułam, że coś zawadza mi w kapturze kurtki. Patrzę, a to kartonik z kroplami, z którym przebiegłam 4 km i nie wypadły! Poprzedniego dnia, kiedy się rozbierałam w łazience, położyłam kurtkę od dresu na pralce i przy tej okazji krople musiały wpaść do jej kaptura. Tak więc zgubiłam je jak najbardziej przez zakręcenie (Świat), zgubiłam je tam, gdzie się kręciłam (2 monet), a znalazłam je dopiero, jak odpuściłam i zajęłam się czym innym (4 monet)
        • pageofcups Re: zagadka - zguba 04.05.17, 23:16
          4 pucharów w ostatniej pozycji miała być ofkors.
        • ucztababette Re: zagadka - zguba 04.05.17, 23:30
          haha, dobnre. W sumie dwa denarki pokazaly upa nd down, to by sie super potwierdzilo z bieganiem. Ale ten tarot piorun trafnysmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka