Dodaj do ulubionych

Czy tak samo to widzicie?

17.08.22, 18:55
W obecnej firmie duszę się i nie rozwijam już od dawna, czuje się okropnie wypalona, przepracowana i potrzebuję już na maksa dłuższego odpoczynku od obecnej firmy, ale narazie brak perspektyw na zmianę pracy. Myślałam, żeby nawet iść na dłuższe zwolnienie z powodu "wypalenia zawodowego" ale wiem, że to nie w moim stylu i ciężko jest po czymś takim znaleźć potem nową pracę. Momentami już tak źle się tutaj czuję, że mam ochotę odejść z dnia na dzień, ale od tej decyzji powstrzymuje mnie kredyt hipoteczny i moje małe dziecko. Chodzę na rozmowy rekrutacyjne, ale póki co bezskutecznie bo nikt nie zaproponował mi pracy. Ostatnio jednak ciągle mi się śni zmiana pracy, że jestem w innej firmie i bardzo dobrze się tam odnajduję. Czy faktycznie uda mi się odejść z obecnej firmy do końca tego roku?: 8 buław, Królowa mieczy i 6 mieczy - myślę, ze tak (6 mieczy - karta zmian, odejścia, już kiedyś pokazała mi odejście kolegi z pracy) i to będzie moja własna decyzja o odejściu (królowa mieczy - stanowczo odcina się od przeszłości), prawdopodobnie ktoś w końcu odezwie się do mnie z ofertą innej pracy (8 buław - kojarzy mi się z kontaktami bzinesowymi).
Dopytałam jeszcze, jaka będzie przyczyna mojego odejścia z tej pracy?: 10 pucharów. Widzę tu potwierdzenie, czy to może być propozycja nowej lepszej pracy ewentualnie odejście ze względów rodzinnych lub roodzicielskich, ale w połączeniu z tą 8 buław myślę, że to raczej inna oferta.
Obserwuj wątek
    • babetka84 Re: Czy tak samo to widzicie? 17.08.22, 18:59
      Przyszło mi jeszcze do głowy, że to 10 pucharów może właśnie oznaczać, że odejdę dlatego że w tej firmie osiągnęłam już wszystko co mogłam i nic lepszego mnie już tu nie spotka, ani nie rozwinę się już bardziej...
      • andgie Re: Czy tak samo to widzicie? 20.08.22, 11:58
        Moja interpretacja jest podobna. Odejdziesz z tej firmy , choć jeszcze za jakiś czas. 10 pucharów dobra karta, znajdziesz inne zatrudnienie z innym celem.
        • babetka84 Re: Czy tak samo to widzicie? 21.08.22, 17:07
          Dzięki Andgie
        • babetka84 Re: Czy tak samo to widzicie? 13.09.22, 19:13
          No i stało się - po dłuższym czasie wertowania Internetu pojawił mi się pewien pomysł na biznes i złożyłam wypowiedzenie w obecnej pracy z 3 miesięcznym okresem wypowiedzenia. Długo nad tym myślałam i myślę, że mimo niepewności czy sobie poradzę, to jest właśnie ten czas na zmiany. To będzie biznes domowy więc jak najbardziej 10 pucharów pasuje.
          • uhuhana Re: Czy tak samo to widzicie? 13.09.22, 20:28
            Gratulacje! Czy to znaczy, ze z korpo przechodzisz na swoje? Odwazny krok smile
            • babetka84 Re: Czy tak samo to widzicie? 13.09.22, 22:38
              Dokładnie tak smile Odważny i wg mnie konieczny gdyż od dawna nie mogłam znaleźć innej w miarę dobrze płatnej posady na etacie, a nie wyobrażam sobie zestarzeć się w tej firmie robiąc stale to samo...
              • andgie Re: Czy tak samo to widzicie? 15.09.22, 17:18
                Gratulacje i powodzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka