Dodaj do ulubionych

Co myślicie?

29.04.23, 12:30
Rozkładam sama karty od 20 lat. Do tej pory rzadko się myliły, ale ostatnio bardzo się na nich zawiodłam. Zapytałam, czy warto zainwestować w pewien interes polecany przez osobę z mojej rodziny, w sensie czy przyniesie mi obiecywane korzyści finansowe i wtedy wyszły mi karty: Umiarkowanie, Cesarz. Królowa monet. Jako, że karty wyszły pozytywne, stwierdziłam że warto gdyż w Królowej monet jako wynik dobrze wróżą na sprawy finansowe. Na ogół ta karta, jak i Cesarz, pokazywały mi pozytywnie rozwijające się finanse. A tu zonk - okazało się, że to nic innego jak piramida finansowa i tylko straciłam włożone pieniądze uncertain Na szczęście nie zainwestowałam wszystkich pieniędzy jakie planowałam, tylko część ale i tak ich już nie odzyskam. Tak się zastanawiam, czy ta karta Umiarkowania nie ostrzegała mnie aby w to nie wchodzić? Z drugiej jednak strony nie było kart oznaczających straty finansowe, dlatego w to weszłam. A jak Wy to widzicie? Czy mogłam źle zinterpretować te karty, czy to był ten przypadek, że karty spłatały figla?
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Co myślicie? 29.04.23, 23:57
      Czasami dopiero po weryfikacji wiemy, co tarot chcial powiedziec. Albo pokazuja nasze nadzieje, mysli, obawy. I czasami zdarzaja sie pomylki.
      • babetka84 Re: Co myślicie? 30.04.23, 10:11
        Dziękuję za odpowiedź. Myślałam, że po tylu latach pracy z tarotem nauczyłam się już nie myśleć życzeniowo rozkładając karty, tym bardziej że miałam duże obawy przed wejściem w ten interes i złe przeczucia, to bardzo się zaskoczyłam gdy wyszły pozytywne karty i nimi się zasugerowałam, zamiast intuicją. Czasami już nie rozumiem tego tarota sad
        • andgie Re: Co myślicie? 30.04.23, 12:37
          Ja wierzę, ze czasami karty mogą się ułożyć inaczej, niż jaka będzie przyszłość. Zawsze pozostaje to minimum błędu.
        • cherry_orchard Re: Co myślicie? 30.04.23, 23:24
          Dlatego ja sobie dalam szlaban na tarota I sama kieruje swoim zycie. Tarot odbija energie, prawdopodobnie odbil energie nadziei jaka mialas co do tego biznesu. Poniewaz energia sie zmienia, w zaleznosci od tego jak sie czujemy, to I rozklad sie zmienia. Tarot sie nie pomylil, pokazal dokladnie to co czulas w tamtej chwili.
          Ja uzywam tarota, gdy chce wiedziec jaka energie ma otoczenie bo ta energie tez tarot odbija.
    • cherry_orchard Re: Co myślicie? 30.04.23, 23:35
      W grudniu robilam sobie rozklady na caly tydzien, ogolna energia plus karta na kazdy dzien. W ramtym czasie, prawie kazdy moj dzien wygladal tak samo, praca, dom, praca, dom it'd. Za to karty mialy zycie, wyjazdy, spotkania z przyjaciolmi, zakupy. Mialam wrazenie ze zyja wlasnym zyciem.
      Jedynie rozklad na miesiac w miare pokazal ze w polowie miesiaca juz bede padac na twarz ze zmeczenia, ale miesiac dobrze sie skonczy, nawet 3 kielichow byla na koncu co sugerowalo Sylwestra.
      • babetka84 Re: Co myślicie? 09.05.23, 12:17
        Niestety mnie także karty czasami płatają figla, ale do tej pory w bardzo błahych sprawach, a większość co sobie sama stawiałam w miarę się sprawdzało. Kiedyś robiłam jak Ty - wybierałam codziennie po 1-3 karty na dany dzień i na drugi dzień weryfikowałam i czasami się sprawdzało, a czasami nie, ale to może wina błędu w interpretacji.
      • babetka84 Re: Co myślicie? 10.05.23, 13:21
        U mnie ta Umiarkowanie na ogół oznacza stagnację i brak zmian i często zaleca wstrzymanie się z decyzją...Tyle, że ja zwykle kieruję się zasadą, że decydująca jest karta która wypada na końcu rozkładu: czyli 1 karta pokazuje tło sytuacji, druga teraźniejszość, a trzecia wynik. W tym przypadku na wyniku była Królowa monet, dlatego sądziłam, że będzie dobrze i nieco zignorowałam pierwszą kartę ;/
    • cherry_orchard Re: Co myślicie? 09.05.23, 22:21
      Jeszcze dodam, ze dla mnie umiarkowanie oznacza zostaw sprawy wlasnemu biegowi, po staremu. Wiec w tym umiarkowanie widzialabym ostrzezenie zeby nie zaczynac nic nowego. Bo umiarkowanie nie wrozy przelomu czy czegos radykalnego.
      • babetka84 Re: Co myślicie? 10.05.23, 13:27
        Oj, dodałam odpowiedź w złym miejscu więc przeklejam jeszcze raz.
        U mnie ta Umiarkowanie na ogół oznacza stagnację i brak zmian i często zaleca wstrzymanie się z decyzją...Tyle, że ja zwykle kieruję się zasadą, że decydująca jest karta która wypada na końcu rozkładu: czyli 1 karta pokazuje tło sytuacji, druga teraźniejszość, a trzecia wynik. W tym przypadku na wyniku była Królowa monet, dlatego sądziłam, że będzie dobrze i nieco zignorowałam pierwszą kartę ;/
        • cherry_orchard Re: Co myślicie? 13.05.23, 21:44
          Pamietam ze wynik jest tylko jednym z mozliwych. Ja jak mam watpliwosci Bo karty nie mowia calej historii, dobieram karty. Bo dla mnie to musi byc historia, wtedy wiem o co chodzi. A wynikiem nie sugeruje sie, Bo on sie zmienia w zaleznosci od tego Jakie decyzje podejmujesz po drodze. Kazdy robi po swojemu.
          • babetka84 Re: Co myślicie? 15.05.23, 14:05
            Możliwe, że powinnam czytać inaczej karty jako całą historię. Dzisiaj dostałam ofertę pracy na pytanie czy mam ją podjąć wyszły karty: Rycerz Monet, 6 buław i 5 mieczy na wyniku, a więc skrajnie różne karty. Gdyby nie ta 5 mieczy to bym pewnie podjęła od razu a tak to nie wiem co zrobić. Na pytanie, co doradzają mi karty wyszło znowu Umiarkowanie. Teraz wiem, że ta karta ostrzega żeby nie działać pochopnie ale doradza wstrzymanie się z decyzją. I nie wiem co zrobić. To praca dorywcza więc tylko na chwilę, ale nie podoba mi się też ta 5 mieczy, że na początku może być kolorowo, a potem dosłownie nóż wbity w plecy - może umowa nie będzie taka jak chciałam i nie zapłacą całości wynagrodzenia,,,
            • babetka84 Re: Co myślicie? 15.05.23, 15:04
              Mam już szybką weryfikację tego rozkładu - jednak karty nie kłamią, tylko my czasami je niewłaściwie zinterpretujemy. Poszukałam informacji o tej firmie, nie było łatwo bo podstawiają "słupy" - okazało się, ze to kolejna piramida finansowa, o czym zapewne mnie przestrzegała 5 mieczy i Umiarkowanie. Kurczę, ja to mam szczęście do tych piramid ;/ Na szczęście tym razem nie dałam się wciągnąć. Najgorsze jest to, że reklamują swoje oferty jako prawdziwe oferty pracy na popularnych portalach pracy więc pewnie wielu ludzi się nabiera ;/ Potem okazuje się, ze masz tylko kontakt z botem na Facebooku, który każe Ci zakładać konta bankowe, z czego ktoś otrzymuje prowizje
              • cherry_orchard Re: Co myślicie? 15.05.23, 20:01
                Czyli juz za drugim razem nie zignorowalas umiarkowanie I przekaz jednak jest czytelny.
                Dobrze ze udalo ci sie uniknac piramidy.
                Z tym, ze piramida finansowa jest nielegalny, wiec obecnie oszusci Inaczej musza formuowac ogloszenia. Ja tez tak mialam w tamtym roku, bylo ogloszenie o prace na FB, na lokalnej grupie. Napisala do mnie zupelnie Inna osoba prywatne, I wywnioskowalam ze chodzi o piramide. Napisalam jej ze praca ktora byla w ogloszenie a to co ona mowi, nie pokrywa sie, to zupelnie cos innego. W koncu mnie prawie zaatakowala, czy ja chce te prace czy nie. Odpowiedzialam ze nie, bo to klamatwo. Nastepnego dnia, nie bylo nawet sladu po ogloszeniu a chcialam przestrzec innych. Co ciekawe, ta osoba ktora kontaktowala sie ze mna rowniez przestala istniec. Prawdziwa plaga z nimi jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka