Dodaj do ulubionych

Wchodzić w to?

09.05.23, 12:24
Ogromna prośba o pomoc w interpretacji. Myślę nad założeniem swojego sklepu branża dziecięca. Jak zawsze kwestia rozchodzi się o pieniądze bo we wszystko trzeba inwestować i brać kolejne kredyty na rozwój działalności, pytanie do kart czy taki biznes ma sens, tj. czy zacznie przynosić dochody w ciągu 3 miesięcy?: AS BUŁAW - 9 PUCHARÓW - RYCERZ BUŁAW - SPRAWIEDLIWOŚĆ. Czy powinnam w to wejść?: 6 BUŁAW.
Ja tu widzę taką historię, że w tych buławach czeka mnie dużo działania, głównie kontaktów z ludźmi żeby osiągnąć cel. 9 pucharów to pomyślna karta mówiąca o dobrobycie, ale brak tu jest monet więc sama nie wiem. Ostatnia karta zdaje się mówić, ze ile sobie wypracuje tyle dostanę. Czyli mój zarobek zależy jakby od mojego zaangażowania. Na pytanie czy wchodzić w to myślę, ze odpowiedź jest potwierdzająca - trzeba zaryzykować i sprawdzić, jak to się rozwinie. Tyle, że jeśli się nie rozwinie to stracę kolejne pieniądze, a kredyty trzeba będzie spłacać...
Obserwuj wątek
    • andgie Re: Wchodzić w to? 09.05.23, 20:21
      Na pewno widac tu prace, aktywnosc, "jak sobie poscielisz, tak sie wyspisz". Ogolnie odpowiedz, czy w to wejsc dla mnie jest : tak. Masz 9 pucharow w rozkladzie, bardzo dobra karte dla rodziny i trwalosci. Ale te trzy miesiace to krotko. Zaplanuj sobie, co by bylo, gdyby na zyski trzeba bylo czekac dluzej.
    • cherry_orchard Re: Wchodzić w to? 09.05.23, 22:16
      Ja Tu dochodu tez nie widze. Zreszta, biznes potrzebuje czasu. Tu jest chec dzialania, as bulaw mowi o nowym pomysle, o dzialaniu by ten pomysl zrealizowac. 9 monet, ze cieszyc sie bedziesz zyciem, czyli ze bedziesz miec z tego satysfakcje Jednak pieniedzy tam dalej nie widac. Z kolei nastepna mowi o powolnym budowaniu czegos stabilnego na przyszlosc. A dla mnie sprawiedliwisc to po prostu sprawy urzedowe ktorych trzeba dopilnowac. Ta 6 tka, to owszem zwyciestwo, ale to moze byc zwyciestwo nad przeciwnisciami. Ja bym odczekala, zeby jakiekolwiek money sie pokazaly, Bo prowadzic sklep dla samego prowadzenia, to troche za malo.
      • babetka84 Re: Wchodzić w to? 10.05.23, 13:26
        Pięknie dziękuję Wam za odpowiedzi. Wczoraj miałam konsultację ze "specjalistą", który przeszedł już tę drogę co ja chciałam zacząć i odracza mi na początek zakładanie własnego sklepu ze względu na gigantyczne koszty reklamy. Towar chodliwy, ale i konkurencja przeogromna,. Sugeruje aby na początek zacząć od Allegro, tyle że tam bez pozytywnych opinii i mega niskich cen ciężko się przebić na początku. Tak więc muszę dokładniej przemyśleć temat
    • doris000 Re: Wchodzić w to? 31.05.23, 14:41
      Przy takich kartach osobiście bym nie ryzykowała - nie widać tu kompletnie zarobku. Owszem, jest zadowolenie z wykonywanej pracy i dużo działania, ale nic poza tym. Biznes może się okazać nierentowny i za dużo pracy w stosunku do dochodów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka