carolina-8
28.08.23, 08:33
Cześć,
kilka lat tu nie pisałam, prośba o pomoc w interpertacji kart, które wczoraj na szybko po zdarzeniu postawiłam..wiele emocji w tym było, więc biore poprawkę na to.
Mieszkam sama, wczoraj ok. godz 21:00, zaczełam słyszec szmery przy drzwiach wejściowych, podeszłam cicho i zobaczyłam przez judasz, ze jakiś mężczyzna stoi pod drzwiami. Klamka zaczęła mocniej "chodzić", byłam już na maksa zestrachana ale dalej cicho. Przez judasz zobaczyłam, że mężczyna (wyglądał jak menel) chodzi w okół mieszkania, jakby nie wiedział co robić, po czym wszedł do windy (czyli mieszka w bloku) ale sie z niej cofnął jakby myślał i znowu podszedł do moich drzwi i zaczął szarpać mocno klamką. Tutaj już nie było mowy o pomyłce. Mam dobre drzwi antywłamaniowe ale i tak się bałam, słyszałam, że próbuje włożyć klucz do zamka..Nie wytrzymałam i krzyknęłam że dzwonie na policje, na co on odpowiedział tak spokojnie, że mnie to już komletnie przeraziło "a dzwoń sobie, dzwoń". Jaki jakiś psychol.
No to ja już kompletnie przerażona zadzwoniłam na 112, przyjeli zgłoszenie... Gościu odszedł, policja sie nie pofatygowała, tylko zadzowniła z osiedlowej Komendy po 8 minutach, czy to jakiś sąsiad pijany sie nie pomylił.. zero komentarza. W tym czasie mogli mnie zabić, okraść itp.
Rozkład na 3 karty (nie stosuje odwróconych): czego ten gościu chciał ode mnie
Królowa Buław (dobrane 5 buław) + 7 mieczy (dobrany Diabeł) + Wieża (dobrane 8 pucharów)
Czy będzie jeszcze raz próbował 7 pucharów
Czy powinnam sie bać 2 buławy
Czy jestem bezpieczna 3 puchary
Nie znam gościa, wygladał jak menel w koszulce i gaciach, ale mam duży blok, z 90 mieszkań
Karty : Królowa Buław + 5 buław = wiedział że mieszkam sama?
7 mieczy i Diabeł = może próbował tak w innych mieszkaniach, naciskać klamki i coś ukraść, a u mnie wyjątkowo się nakręcił : swiadczy o tym Diabeł..
Wieża, usłyszał że dzwoni na policje i w 8 pucharów zrezygnowany odszedł..
Najbardziej mnie przeraża, że on tak spokojnie mi powiedział żebym sobie na policje dzwoniła..
7 pucharów- no niestety moze mysleć o powrocie..
2 buławy, powinnam dbać o zamykanie mieszkania, okien
3 puchary.. pomyśłam, że pogadam z sąsiadami - nakleje ogłoszenia, że jakiś koleś chodzi po mieszkaniach i szarpie za klami, może go to zniechęci?
Będę wdzieczna za sugestie..szczególnie takie które mnie uspokoją .. po całej nieprzespanej nocy